arel έγραψε:Naftopes έγραψε:slourp έγραψε:αγαπημένος espresso κρύος ή ζεστός.
Παρεπιπτόντως...
Θέλω να αγοράσω μία εσπρεσιέρα-όχι το κλασσικό μπρικάκι το οποίο το έχω δοκιμάσει σε διάφορες εκδοχές και δεν με ικανοποιεί.Μήπως κάποιος από τους γράφοντες μπορεί να προτείνει κάποιο συγκεκριμμενο μοντέλο?
Ευχαριστώ!

Εγώ όπως έγραψα είμαι υπέρ του Bialetti - Brikka. (
http://www.bialetti.com/) αυτό το μοντέλο έχει βαλβίδα υψηλής πίεσης και κάνει φοβερό καφέ. Ιδανικό και για εκδρομές !!! (50-55e)
Τώρα αν πάρεις ηλεκτρική, ΜΗΝ πάρεις για κάψουλες γιατί τον καφέ που θα πίνεις θα στον διαλέγει ο μαρκετίστας της κάθε ετερείας... Άρα πως θα πιεις πχ τον blue mountain από Costa Rica!

(υπάρχει στην Αθήνα και είναι φτηνότερος από τον Illy).
Μην πάρεις με μεγάλο δοχείο νερού, μάλλον, το δοχείο να είναι ανάλογο της κατανάλωσης που θα κάνεις. Μην μένει το νερό και βγουν τίποτα κροκόδειλοι από εκεί μέσα !!!
Οι ηλεκτρικές είναι πολύ ακριβές στην χρήση τους, καταναλώνουν πολύ ρεύμα, και αν είναι για ένα άτομο η χρήση παραείναι ακριβή.
Καλές μάρκες είναι οι Krupp και οι Gaggia και κάποιες Ιταλικές όχι γνωστές όμως.
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://coffeetea.about.com/od/buyequipm ... ipment.htm
¨Έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Προτείνω επίσης την αγορά μήλου καφέ, δηλ τον αλέθεις εσύ πριν τον βάλεις στην καφετιέρα, απόλαυση !
Προσοχή! Ο καφές για μπρίκι θέλει πιο χοντρό κόψιμο, από τον καφέ για μηχανή.
.

διευκρίνηση,όταν λες βαλβίδα θα εννοείς αυτήν στο χώρο δοχείου στράγγισης του καφέ κι όχι αυτό της ασφάλειας στο κάτω δοχείο βραστήρα του μπρικιού.
συν τη γνώμη σου αν μας εξυπηρετεί ο τύπος του παραδοσιακού ορειχάλκινου μύλου που αλέθανε το καφέ και τα μπαχαρικά στα σπίτια παλιά και σήμερα τα εμπορεύονται στα μαγαζιά λαϊκών ειδών.
επίσης και κάποια σύσταση διεύθυνσης έστω κι ηλεκτρονικής για αγορά του συγκεκριμένου Bialetti-Brikka.
Εννοώ την βαλβίδα που δημιουργεί την υψηλή πίεση στην συσκευή του καφέ. Είναι αυτή η στρογγυλή στο μέσον του δοχείου στράγγισις που ανοίγει με μια μικρή "έκρηξη" και δημιουργεί την κρέμα (καϊμάκι) του καφέ.
εδώ βλέπουμε Bialetti Brikka:
έχει 4 παρασκευές. Η καλύτερη είναι η πρώτη και η 1,35, χωρίς δηλαδή αφρό. Οι παρασκευή στο 0,20 και στο 0,39 ... έχουν χαλάσει το καϊμάκι.
Πάντως ο τύπος είναι μερακλής.
εδώ την απλή Bialetti :
η βαλβίδα ασφαλείας είναι άλλη στο πλάι (φαίνεται στην απλή bialetti)
δεν έχω χρησιμοποιήσει τον μπρούτζινο μύλο, δεν ξέρω. Μπορείς πάντως να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό μπλέντερ για να φτιάξεις καφέ για 2-3 μέρες.
Την σειρά bialetti την έχουν μεταξύ άλλων τα coffee way. Υπάρχουν φυσικά και σε ηλεκτρονικά μαγαζιά.
Προσοχή ζητάτε και ανταλλακτικά φλάντζες γιατί μετά απο 6-8 μήνες καθημερινής χρήσης το σύστημα θα χάνει

,
Επίσης η maximum απόδοση επιτυγχάνεται μετά από 5-10 χρήσεις.
μμμ...
Πάω να φτιάξω ένα εσπρεσάκι