ritzeri έγραψε:Naftopes έγραψε:slourp έγραψε:αγαπημένος espresso κρύος ή ζεστός.
Παρεπιπτόντως...
Θέλω να αγοράσω μία εσπρεσιέρα-όχι το κλασσικό μπρικάκι το οποίο το έχω δοκιμάσει σε διάφορες εκδοχές και δεν με ικανοποιεί.Μήπως κάποιος από τους γράφοντες μπορεί να προτείνει κάποιο συγκεκριμμενο μοντέλο?
Ευχαριστώ!

Εγώ όπως έγραψα είμαι υπέρ του Bialetti - Brikka. (
http://www.bialetti.com/) αυτό το μοντέλο έχει βαλβίδα υψηλής πίεσης και κάνει φοβερό καφέ. Ιδανικό και για εκδρομές !!! (50-55e)
Τώρα αν πάρεις ηλεκτρική, ΜΗΝ πάρεις για κάψουλες γιατί τον καφέ που θα πίνεις θα στον διαλέγει ο μαρκετίστας της κάθε ετερείας... Άρα πως θα πιεις πχ τον blue mountain από Costa Rica!

(υπάρχει στην Αθήνα και είναι φτηνότερος από τον Illy).
Μην πάρεις με μεγάλο δοχείο νερού, μάλλον, το δοχείο να είναι ανάλογο της κατανάλωσης που θα κάνεις. Μην μένει το νερό και βγουν τίποτα κροκόδειλοι από εκεί μέσα !!!
Οι ηλεκτρικές είναι πολύ ακριβές στην χρήση τους, καταναλώνουν πολύ ρεύμα, και αν είναι για ένα άτομο η χρήση παραείναι ακριβή.
Καλές μάρκες είναι οι Krupp και οι Gaggia και κάποιες Ιταλικές όχι γνωστές όμως.
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://coffeetea.about.com/od/buyequipm ... ipment.htm
¨Έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Προτείνω επίσης την αγορά μήλου καφέ, δηλ τον αλέθεις εσύ πριν τον βάλεις στην καφετιέρα, απόλαυση !
Προσοχή! Ο καφές για μπρίκι θέλει πιο χοντρό κόψιμο, από τον καφέ για μηχανή.
.
1.με το bialetti-brikka δεν γινεται να πιεις εσπρεσο της προκοπης. ο εσπρεσο για να φτιαχτει σωστα θελει συγκεκριμενα μπαρ(μοναδα μετρησης πιεσης) και συγκεκριμενη θερμοκρασια
2.ο blue mountain κοστιζει 200 ευρω το κιλο και δεν υπαρχει στην ελλαδα. αν τυχει και τον συναντησει κανεις θα ειναι μονο σε εκθεση στο εξωτερικο και αυτο σπανια
3.η krups ειναι η καλυτερη μαρκα.
4.υπαρχουν μηχανες καφε που ξεκινουν απο 200 ευρω με ταμπλετα και ειναι made in china
5.δοκιμασε τον hausbrandt 80-20
1. Μια ιδέα είναι. άντε να πάρεις σε εκδρομή ή κάμπινγκ καφετιέρα για να έχεις την δυνατότητα 12-15 bar
Πάντως οι περισσότεροι Ιταλοί χρησιμοποιούν μπρίκι, τουλάχιστον παλαιότερα.
Άσε που έχω κάψει καρδιές

με το άρωμα που βγαίνει.
2. blue mountain δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα ήθελα μια φορά τουλάχιστον. Άσε, που έμαθα ότι είναι απο Jamaica
3. krups vs Brikka θα πάρω τελικά brikka είμαι παραδοσιακός και έχω περάσει ωραία μαζί του.
4. μηχανή με ταμπλέτα δεν θα αγοράσω ποτέ. Σιγά μην εμπιστευθώ στον μανατζαρέο της nespresso ή άλλον τα γούστα μου.
5. hausbrandt. ωραίος ! το 80-20 τι είναι ?
Ωραίο καφέ χύμα, espresso και φίλτρου, βρίσκω και στην Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, στην καφετέρια ever green.
Εξαιρετικός.