Νεο μαχητικο για την Πολεμικη Αεροπορια;

Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: akirav, AMYNTAΣ, avenger, geo650, nightpuma, PABLO4, seleykos, Θοδωρής Αιτωλός και 14 επισκέπτες

Ποιο θα θελατε να παρουμε;

F-18
2
2%
RAFALE
11
13%
Eurofighter
24
29%
Sukhoi 30
38
46%
GRIPPEN
7
9%

Σύνολο ψήφων : 82

Re: Νεο μαχητικο για την Πολεμικη Αεροπορια;

Δημοσίευσηαπό superperiergos » Ιούλιος 13th, 2008, 12:25 am

ξεκούτη εγώ το αναφέρω γιατί είχα κάτι φίλους που δουλευαν με αυτά τα αεροπλάνα και μου ελεγαν πως αν καταφέρει κάποιο από αυτά να πλήξει στόχο θα έχει γίνει θαυμα(και ο στόχος μάλλον δεν θα ήταν στην ελλάδα)

Aspete και εμένα μου φαίνεται το ρώσικο αεροσκάφος κατώτερο από το eurofighter και τα γαλλοαμερικάνικα(από κάτι reviews που είχα διαβάσει).....
Άβαταρ μέλους
superperiergos
Fast poster

Δημοσ.: 2046
Εγγραφη: Ιούνιος 22nd, 2008, 12:53 am

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούλιος 13th, 2008, 12:29 am

independent_44 έγραψε:Δηλαδη θα μπορουσαν τα Α-7 σε πραγματικες συνθηκες να πεταξουν ως βομβαρδιστικα με το φορτιο τους μεχρι π.χ. τη Σμυρνη να κανουν ενα πληγμα και να γυρισουν ή θα τα ειχαν καταρριψει πιο πριν τα τουρκικα F-16?

μα φυσικά και πιό μέσα ακόμα...

κοίτα σε συνθηκες πολέμου τα σενάρια είναι πολλά...

πρώτα στέλνεις τα ειδικά που εξουδετερώνουν τα ραντάρ οπότε τους τυφλώνεις...επίσης εξουδετερώνεις την επίγεια αεράμυνα...

τα βομβαρδιστικά άσχετα αν διαθετουν από μόνα τους προστασία..δηλ πυραύλους αέρος αέρος
δεν πάνε χωρίς τη συνοδεία μαχητικών που τα προστατευουν...
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster

Δημοσ.: 16928
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 2:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούλιος 13th, 2008, 12:33 am

superperiergos έγραψε:ξεκούτη εγώ το αναφέρω γιατί είχα κάτι φίλους που δουλευαν με αυτά τα αεροπλάνα και μου ελεγαν πως αν καταφέρει κάποιο από αυτά να πλήξει στόχο θα έχει γίνει θαυμα(και ο στόχος μάλλον δεν θα ήταν στην ελλάδα)

Aspete και εμένα μου φαίνεται το ρώσικο αεροσκάφος κατώτερο από το eurofighter και τα γαλλοαμερικάνικα(από κάτι reviews που είχα διαβάσει).....

καλά το ράδιο αρβύλα πολλά λέει...τελικά για ποιό αεροπλάνο μίλαγαν οι φίλοι σου?

το να καταφέρω να πλήξω στόχο είναι αοριστολογία από σχετικούς ανθρώπους να λέγεται...
μάλλον ντακότες θα ήταν που χαζοβιόλούσαν στα αεροπλάνα...

και με τριπλάνο του Α' ΠΠ πλήτεις στόχο καμάρι μου ρίχνοντας τη βομβίτσα με το χέρι

να δεις σε άσκηση να ρίχνουν τα Κορσαιρ Ναπαλμ και να φλαίγεται ο τόπος να δεις τι στόχο βρίσκουν...
εκεί δεν χρειάζεται καν στόχος αλλά στόκος στο κεφάλι...
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster

Δημοσ.: 16928
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 2:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.

Δημοσίευσηαπό superperiergos » Ιούλιος 13th, 2008, 12:41 am

εντάξει πήραμε τα χοβερκραφτ από τους ρώσους ,μη πάρουμε και αεροπλάνα......
τα χοβερκραφτ ήταν μια πολύ περίεργη αγορά που κάναμε...είναι πάντα αραγμένα στο παλάσκα,και είναι δύσκολα στο πιλοτάρισμα.Μάλιστα 1 από αυτά είχε καβαλήσει τις ειδικές προβλήτες που έχουν φιαχτεί πρίν από ένα χρόνο....το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι πως όταν το ύψος του κυματισμού είναι μεγάλο δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν(σε αντίθεση με τα συμβατικά πλοία)...αλλά πιάνουν τη τρελή ταχύτητα των 70 κόμβων(με ήρεμη θάλασσα)....

γεροξεκούτη χαλάρωσε...γιατί θα θυμώσω.....
για αυτά που απέσυραν αναφέρομαι...τα φιλαράκια μου ήταν υπαξιωματικοί στον άραξο.....
Τελευταία επεξεργασία απο superperiergos την Ιούλιος 13th, 2008, 2:16 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
superperiergos
Fast poster

Δημοσίευσηαπό primos » Ιούλιος 13th, 2008, 12:49 am

key$tone έγραψε:
geroxekouths έγραψε:χαχαχαχα ο Πουγκάτσεφ Κόμπρα ελιγμός...

να κάνεις σούζα μπροστά από το Τούρκο και να του τη βγαίνεις από πίσω...ΠΙΠΑ - ΚΩΛΟ που λέμε... :smt005 :smt005

Contrary to popular belief, to Su-27 kai Su-30 den exoun apokleistikotita ston Kobra eligmo. Apo thn parapanw lista, To F18, to Rafale kai to Eurofighter episis mporoun na kanoun to eligmo auto. Gia to Gripen den eimai sigouros...

Το F-18 για να κάνει τον ελιγμό θέλει τροποποίηση στο λογισμικό του.
primos
New poster

Δημοσ.: 216
Εγγραφη: Μάρτιος 8th, 2008, 12:59 am

Δημοσίευσηαπό primos » Ιούλιος 13th, 2008, 1:02 am

independent_44 έγραψε:Δηλαδη θα μπορουσαν τα Α-7 σε πραγματικες συνθηκες να πεταξουν ως βομβαρδιστικα με το φορτιο τους μεχρι π.χ. τη Σμυρνη να κανουν ενα πληγμα και να γυρισουν ή θα τα ειχαν καταρριψει πιο πριν τα τουρκικα F-16?

Τα Α-7 είναι τα μοναδικά αεροσκάφη στο Ελληνικό οπλοστάσιο που μπορούν να πετάξουν φορτωμένα μέχρι Κύπρο, να βομβαρδίσουν και μετά να γυρίσουν πίσω στη βάση τους χωρίς κανένα ανεφοδιασμό καυσίμου.

Για τη μη καταρριψή τους φροντίζει η συνοδεία τους.
primos
New poster

Δημοσ.: 216
Εγγραφη: Μάρτιος 8th, 2008, 12:59 am

Δημοσίευσηαπό Es_Pagan » Ιούλιος 13th, 2008, 1:07 am

geroxekouths έγραψε:
Λοιπόν στις μαλακίες του ΚΚΕ που πιπιλάει καραμέλες ας δώσουμε μερικές απαντήσεις...

Πόσα Νοσοκομεία υπάρχουν στην Ελλάδα? Μιλάμε για μεγάλα Νοσοκομεία ξέρει κανείς?
Αν πάει κανείς στο Πύργο ας δει ένα τεράστιο μοντέρνο νοσοκομείο αλλά ασθενείς γιόκ...αφού δεν υπάρχουν γιατροί...
Στην Αμαλιάδα Νοσοκομείο (30 χλμ από Πύργο?)
Στο Αίγιο μεγάλο μοντέρνο Νοσοκομείο.
Στα Καλάβρυτα Νοσοκομείο
Στη Πάτρα το Πανεπιστημιακό, ο Αγιος Ανδρέας, το 409 (παλαιό στρατιωτικό παράρτημα του Αγίου Ανδρέα). το Θώρακος, το Καραμανδάνειο (παιδιατρικό)...κτίζεται νεα πτέρυγα στον Αγιο Ανδρέα...

Γιατροί? όλοι μαζεμένοι στον Αγιο Ανδρέα και στο Πανεπιστημιακό...

από Αγρίνιο, Κεφαλλωνιά, Πύργο, Ζάκυνθο...για το πιό απλό περιστατικό στη Πάτρα...

νοσοκομείο στη Κέρκυρα, κτίζεται και το καινούργιο...για τσίμπημα απο φίδι στα Γιάννενα, για έναν βηματοδότη στα Γιάννενα που τελικά δεν χρειάστηκε, τζάμπα ταξειδάκι στα Γιάννενα αρκεί που 3 ασθενοφόρα με 3 ασθενείς που στο διάολο και τους 3 τους έδιωξαν, ε΄καναν τη βόλτα τους μέχρι τα Γιάννενα...

απλά κτίστε άλλα 10 να έχουμε τα κτήρια...

Σχολεία? Πόσα θέτε 100?

Παιδιά ρε φιλαράκια έχουν?

Τί μαλάκας άνθρωπος...
Άβαταρ μέλους
Es_Pagan
Fast poster

Δημοσ.: 4991
Εγγραφη: Νοέμβριος 4th, 2003, 4:04 pm
Τοποθεσια: Free Forum pavla tzi ar ntot net

Δημοσίευσηαπό Εγω » Ιούλιος 13th, 2008, 1:21 am

Κόψτε τον Λιακό... δεν επιλέγεις μαχητικό με... μεταφυσικά κριτήρια...
Το Su-30 :smt018 δεν μας κάνει για πάμπολους λόγους. Περιττό να αναλυθεί, χάσιμο χρόνου.

Το EF2000 φαντάζει ως η ιδανική επιλογή, σχεδόν απ' όλες τις απόψεις. Συμβατότητα υπάρχοντος οπλισμού, ίδιες επίγειες υποδομές, αξιοπιστία, καλύτερα avionics, νατοικά standards, κλπ κλπ. Απ' ότι διαβάζω και το επιτελείο της ΠΑ το EF2000 γλυκοκοιτάζει.

Να τον χέσω πουγκάτσεφ αν έχω supercruise... :wink:

"Κομπροειδή" ελιγμούς για να χαίρεσαι σε κάνει και αυτή η φριτέζα άμα λάχει... :smt003
http://www.youtube.com/watch?v=Hax3rhqGJcQ
Άβαταρ μέλους
Εγω
Maniac poster

Δημοσ.: 11178
Εγγραφη: Απρίλιος 29th, 2007, 10:39 pm

Δημοσίευσηαπό Εγω » Ιούλιος 13th, 2008, 2:15 am

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Με Aegean Ghost κουκλί θα είναι! :smt110
Εικόνα

:smt118 :smt118 :smt118 :smt118 :smt118 :smt118 :smt118 :smt118

:smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007

:smt131
Τελευταία επεξεργασία απο Εγω την Ιούλιος 13th, 2008, 4:25 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Εγω
Maniac poster

Δημοσίευσηαπό h4ck3rb0y » Ιούλιος 13th, 2008, 3:01 am

για αισθητικους λογους sukhoi.
music non stop
Άβαταρ μέλους
h4ck3rb0y
Fast poster

Δημοσ.: 1896
Εγγραφη: Μάρτιος 20th, 2007, 1:39 pm
Τοποθεσια: crimcity

Δημοσίευσηαπό Εγω » Ιούλιος 13th, 2008, 3:16 am

για αισθητικους λογους sukhoi.

Γούστα είναι αυτά... κάποιος μπορεί να βρίσκει sexy και την Γεωργία Βασιλειάδου... :lol:

Cockpit EF2000
Εικόνα

Cockpit SU-30MK
Εικόνα

Πως λέμε βάψτο μπλέ και πέτα το στην θάλασσα... ε αυτό ακριβώς! :smt003 :smt003

ΥΓ

EF2000
Εικόνα

SU-30
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Εγω
Maniac poster

Δημοσίευσηαπό μιστερ μαξ » Ιούλιος 13th, 2008, 4:05 am

under έγραψε:
μιστερ μαξ έγραψε:Θα προτιμουσα αντι για αυτα να κτιζανε 100 σχολεια, να ανοιγανε 10 μεγαλα νοσοκομεια, να αναδασωνανε την παρνηθα, να φτιαχνανε παρκα, δρομους κτλ, παρα να αγοραζουν σιδερικα που θα γινουν οι ταφοι 30ρηδων, ελληνοφωνων ή τουρκοφωνων...

Καλά ψήσε εσύ τους τούρκους να σταματήσουν τους εξοπλισμούς με ξεκάθαρο επιθετικό προς την Ελλάδα προσανατολισμό,και θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σου.

και ξερεις γιατι αγοραζουνε οι τουρκοι εξοπλισμο με ξεκαθαρο επιθετικο προσανατολισμο, ε;

τεσπα, και στο κυριολεκτικα ξεκουτη, τραβα ρε συ σε κανα νοσοκομειο οταν εχει εφημερεια αι δες τι γινεται, τραβα να δεις τα ραντζα, παρε τηλεφωνο να δεις ποτε ειναι η αναμονη για χημειοθεραπεια στους καρκινοπαθεις, κοιτα να δεις ποσα παιδακια στιβαζονται σε ταξεις-κουτια, κοιτα να δεις πως δεν υπαρχουν υποδομες στην ελλαντα σε κανενα τομεα, και συνεχισε σαν ινδιανος που εντυπωσιαζεται με χαντρες, να γουσταρεις μαχητικα.

Μπραβο μας.... λιγα σταστιστικα
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ «Human Development Report 2007-2008» η Ελλάδα είναι 83η στον κόσμο σε δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία (4,3% του ΑΕΠ) και 56η σε δαπάνες για την Υγεία (4,2%), ενώ σε στρατιωτικές δαπάνες είναι 13η (4,1%). Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι το 2006 η χώρα μας δαπάνησε 1.452 εκατομμύρια δολάρια για εισαγωγές όπλων, υπολειπόμενη μόνο της Κίνας, της Ινδίας και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων.

http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 4,70877824
4οι παγκοσμια στις εισαγωγες οπλικων συστηματων...μπραβο, μπραβο....
Μην μας θυμωνεις , αλλωστε ειμαστε το προιον σου..
μιστερ μαξ
Fast poster

Δημοσ.: 1527
Εγγραφη: Μάιος 22nd, 2006, 10:59 pm

Δημοσίευσηαπό Εγω » Ιούλιος 13th, 2008, 4:37 am

Εξορθολογισμός χρειάζεται στις αμυντικές δαπάνες και όχι κατάργησή τους. Με τα μισά λεφτά που δίνουμε θα μπορούσαμε να έχουμε την ίδια αποτρεπτική ισχύ... ΑΝ...

Όπως και με τα λεφτά που δίνουμε στο ΕΣΥ θα μπορούσαμε να έχουμε 5 φορές καλύτερες υπηρεσίες υγείας... ΑΝ...

Με το υπάρχον σύστημα αν αυξήσεις τις δαπάνες υγείας πιο πολύ θα ωφεληθούν οι βδέλες επιχειρηματίες εργολήπτες-υποστηριξοσυμβασάκηδες του ΕΣΥ παρά ο καρκινοπαθής...

Η απαίτηση είναι να υπάρξει λαική διαχείρηση (και στους εξοπλισμούς και στο ΕΣΥ...) και άλλο μοντέλο ανάπτυξης και όχι έτσι απλά να δώσει το κόμμα εξουσίας 4-5 δις από τα κονδύλια της άμυνας έτσι για να λέει ότι τα έδωσε... :wink:
Άβαταρ μέλους
Εγω
Maniac poster

Δημοσίευσηαπό superperiergos » Ιούλιος 13th, 2008, 4:53 am

γερο τελικά αναφερόμουνα στις παλιατζούρες που εκθειάζεις στα A-7Ε/H Corsair.....διαβασα το ιστορικό τους και τελικα αυτά είναι .Τα F-104 Starfighter είχαν αποσυρθεί το 1993.
Τα Α-7 πολυ ωραια και καινούρια αεροπλάνα ,αλλά θα τα αντικαταστήσουν με σύγχρονα μαχητικά το 2010...
http://www.haf.gr/el/mission/weapons/a7h.asp
http://el.wikipedia.org/wiki/A-7_Corsair_II
ξεκούτης έγραψε:"κοίτα επειδή έτυχε να τα δώ σε άσκηση βομβαρδισμού αεροδρομίου...

βασικά είναι βομβαρδιστικό αεροπλάνο, για αναχαίτηση δεν κάνει γιατί σαν υποηχητικό την έκατσε...
αλλά πραγματικά ξαφνιάστικα όταν σε χαμηλή πτήση υπερπήδησαν τους γύρω λόφους και από 3 μεριές "σφυροκόπησαν" το αεροδρόμιο...εντελώς αθόρυβα...

δεν κάνει για αναχαίτηση γιατί δεν είναι μαχητικό ή πολαπλών ρόλων αλλά καθαρα βομβαρδιστικό...
εντάξει μπορεί να θαμπώθηκες στην επίδειξη που πήγες ,να σας είπαν και πόσο καλά είναι,και να τα πίστεψες....αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.....είναι λίγο παλία ..επειδη εσύ ξαφνίαστηκες λες να ξαφνιαστούν τα ραντάρ των τούρκων?αλήθεια πότε τα είχες δει το 1978?..εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε....

geroxekouths έγραψε:
superperiergos έγραψε:ξεκούτη εγώ το αναφέρω γιατί είχα κάτι φίλους που δουλευαν με αυτά τα αεροπλάνα και μου ελεγαν πως αν καταφέρει κάποιο από αυτά να πλήξει στόχο θα έχει γίνει θαυμα(και ο στόχος μάλλον δεν θα ήταν στην ελλάδα)

καλά το ράδιο αρβύλα πολλά λέει...τελικά για ποιό αεροπλάνο μίλαγαν οι φίλοι σου?
το να καταφέρω να πλήξω στόχο είναι αοριστολογία από σχετικούς ανθρώπους να λέγεται...
μάλλον ντακότες θα ήταν που χαζοβιόλούσαν στα αεροπλάνα...

εντάξει δεν μου έκαναν και ανάλυση της ικανότητας του Α-7 και των ασκήσεων που γίνονταν........δεν νομίζω πως εγώ σου έδωσα το δικαιωμα από την ερώτηση που έκανα να κατακρίνεις φίλους μου....αλλά μάλλον εσύ θα ξέρεις παραπάνω πράγματα επειδή πήγες και είδες εναν βομβαρδισμό αεροδρομιού.

geroxekouths έγραψε:και με τριπλάνο του Α' ΠΠ πλήτεις στόχο καμάρι μου ρίχνοντας τη βομβίτσα με το χέρι
να δεις σε άσκηση να ρίχνουν τα Κορσαιρ Ναπαλμ και να φλαίγεται ο τόπος να δεις τι στόχο βρίσκουν...
εκεί δεν χρειάζεται καν στόχος αλλά στόκος στο κεφάλι...

συμφωνώ με τα λεγόμενα σου δεν χρειάζεται στόχος αλλά στόκος....

Τελικα τα Α-7 για την εποχή τους ήταν καλά ,αλλά για τα σημερινά δεδομένα μπορεί να καταλάβουν σχεδόν όλοι πως δεν μπορει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της Π.Α.

ΥΓ.όταν φίλε γέρο κάποιος σε ρωτάει κάτι,δεν χρειάζεται να τον προσβάλεις και να απαντάς με επιχείρηματα τύπου τριπλάνου,στόχου και στόκου....
Άβαταρ μέλους
superperiergos
Fast poster

Δημοσίευσηαπό ρουμελιωτς » Ιούλιος 13th, 2008, 8:17 am

[q="Ανθέλληνας"][q="Spartan300"]Sukhoi ασυζητητί...
με τους ελιγμούς κόμπρα και τα απότομα φρεναρίσματα και αντιστροφές καθίστατε ανίκητο σε αερομαχία με άλλο τύπο..
Άλλωστε στο αιγαίο το όλο παιχνίδι παίζεται σε κλειστές αερομαχίες με μεγάλες γωνίες προσβολής και εκεί το σουκ είναι απλά αήττητο. Κανένα δυτικό μαχητικό δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αντίστοιχους ελιγμούς.
Το θέμα τώρα που απομένει είναι να ξεπεραστεί η δουλεία που έχουν οι πολιτικοί της χωράς προς τα δυτικά και κυρίως αμερικανικά συμφέροντα ...[/quote]

Εσύ πιστεύεις οτι θα γίνει ποτέ πόλεμος στο Αιγαίο ώστε να χρησιμεύσουν οι ελιγμοί "μικρό μου πόνυ" και δε συμμαζεύεται;[/quote]

ανθελλην

αμα οι ελληνες αφησουν να κανουν κουμαντο τα τωρινα παρακμιακα κομματα

αμα αφησουν να υπαρχει η πεμπτη φαλαγγα των αμερικανων απο αριστερους και νεοφιλελεφτερους

οι τουρκοι θα παρουν αυτο που θελουν

οι αλβανοι το ιδιο κτλ

αρα οι εξοπλισμοι να γινουν...θα εχουν αποτελεσμα αμα φαγει κλωτσο το δογμα του νεοφιλελελφτερισμου κι αμα φανε κλωτσο ολα τα αμερικανοεξαρτημενα...

ελληνες τωρα δεν μπορουν τα κομματα να πουν η κυπρος ειναι μακρια...προκειται για εθνικο εδαφος και η κλωτσοπατιναδα στα δουλικα πολιτικους και στους πεμπτοφαλαγγιτες ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να μην μας παρουν σπιθαμη εδαφος...

οσοι δε δεν νιωθουν ελληνες να τους διευκολυνουμε με τις αναγκαιες φαπες να πανε οπου αγαπανε...

οι εξελιξεις ειναι κοντα...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ...και εξοστρακισμο στους νεοφιλελεφτερους και αριστερους που δουλικα δουλευουν για την αμερικη τουρκια αλβανια κτλ
Άβαταρ μέλους
ρουμελιωτς
Crazy poster

Δημοσ.: 9278
Εγγραφη: Φεβρουάριος 9th, 2008, 9:55 pm

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Πολιτική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: akirav, AMYNTAΣ, avenger, geo650, nightpuma, PABLO4, seleykos, Θοδωρής Αιτωλός και 14 επισκέπτες