"Δώσε μου λίγο σημασία!"

Ψυχή και άνθρωπος.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

"Δώσε μου λίγο σημασία!"

Δημοσίευσηαπό Verdad » Φεβρουάριος 8th, 2010, 1:09 am

Μπαίνω καθημερινά στο facebook. Είναι πλέον συνήθεια δεδομένου ότι το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό. Από όλο αυτό διάστημα λοιπόν που το παρακολουθώ έχω διαπιστώσει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε οι άνθρωποι για κοινό. Κάποιοι δεν είναι και τόσο αποκαλυπτικοί, άλλοι όμως ανακοινώνουν κάθε στιγμή τι κάνουν, τι τους συμβαίνει, αν έχουν ή δεν έχουν σχέση, που έχουν βρεθεί και βάλε και τις φωτογραφίες από πάνω για του λόγου το αληθές. Τις περισσότερες φορές οι πληροφορίες που ανακοινώνονται αφορούν σε θετικές καταστάσεις. Δύσκολα θα αποκαλύψει κανείς ένα πρόβλημα τόσο ανοιχτά. Αυτά είναι για τους πολύ κοντινούς μας.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο internet. Απλά εκεί μπορεί κανείς να το δει σε μεγαλύτερη έκταση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Ένα ταξίδι δεν έχει αξία αν δεν το μάθουν όλοι, (άσχετοι και σχετικοί); Ένας έρωτας δεν είναι καλός αν δεν γίνει είδηση;; Γενικά η ζωή μας δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχει ένα κοινό από κάτω να χειροκροτήσει;
Άβαταρ μέλους
Verdad
New poster

Δημοσ.: 3
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2010, 4:56 am

Re: "Δώσε μου λίγο σημασία!"

Δημοσίευσηαπό παρτιζάνος » Φεβρουάριος 8th, 2010, 1:11 am

όλα αυτά μαζί με ένα κομπρεσέρ φυσικά :lol:
κλασική περίπτωση βλάβης

γάμησα εγώ ικα
Vaffanculo ρε
κουθμμούνια τον ήπιατε στον γράμμο
αι παράτα μας χοντρομαλάκα
Άβαταρ μέλους
παρτιζάνος
Fast poster

Δημοσ.: 2257
Εγγραφη: Δεκέμβριος 5th, 2009, 1:43 am

Δημοσίευσηαπό Winston Smith » Φεβρουάριος 8th, 2010, 1:18 am

Απο το φάτσομπουκ περίμενες να το καταλάβεις; Από τη καθημερινότητά σου δεν το είχες καταλάβει; Γενικά αυτά τα πράγματα είναι όπως το αλκοόλ: τί νόημα έχει να πιεις ένα βράδυ για να περάσεις καλά, και αφού περάσεις τέλεια το πρωί να μη θυμάσαι τίποτα;

Ακόμα και σε αυτό το φόρουμ, η κάθε περσόνα προβάλλεται με τον δικό της τρόπο.
Άβαταρ μέλους
Winston Smith
Fast poster

Δημοσ.: 1950
Εγγραφη: Νοέμβριος 26th, 2009, 12:30 am

Δημοσίευσηαπό Ghost_Dog » Φεβρουάριος 8th, 2010, 1:19 am

Oχι βεβαια,εμενα σκοπος ζωης ειναι να μην μου σπανε τα @@ και να μην ασχολουνται μαζι μου αλλα να με αφηνουν να παρατηρω και να ψηλαφιζω την απεραντοσυνη και την απλοτητα του κενου αλλα φευ....
Που μας πηγαινει αυτο το τρεχαντηρι....δεν ξερω γεμισε μου το ποτηρι....
Άβαταρ μέλους
Ghost_Dog
Fast poster

Δημοσ.: 3157
Εγγραφη: Ιούνιος 20th, 2008, 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό Verdad » Φεβρουάριος 8th, 2010, 1:44 am

Winston Smith έγραψε:Απο το φάτσομπουκ περίμενες να το καταλάβεις; Από τη καθημερινότητά σου δεν το είχες καταλάβει; Γενικά αυτά τα πράγματα είναι όπως το αλκοόλ: τί νόημα έχει να πιεις ένα βράδυ για να περάσεις καλά, και αφού περάσεις τέλεια το πρωί να μη θυμάσαι τίποτα;

Ακόμα και σε αυτό το φόρουμ, η κάθε περσόνα προβάλλεται με τον δικό της τρόπο.

Το θέμα όμως μόνο αν θα θυμάσαι εσύ, αλλά αν θα μάθουν οι άλλοι πόσο καλά πέρασες.

Αν σου έλεγε κάποιος ότι θα ζούσες την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής σου αλλά δεν θα μπορούσες να την διηγηθείς σε κανένα ή μια εμπείρια λιγότερο σημαντική για σένα άλλά για την οποία θα μάθαινε το σύμπαν, τι θα επέλεγες;
Άβαταρ μέλους
Verdad
New poster

Δημοσίευσηαπό Winston Smith » Φεβρουάριος 8th, 2010, 2:58 am

Verdad έγραψε:
Αν σου έλεγε κάποιος ότι θα ζούσες την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής σου αλλά δεν θα μπορούσες να την διηγηθείς σε κανένα ή μια εμπείρια λιγότερο σημαντική για σένα άλλά για την οποία θα μάθαινε το σύμπαν, τι θα επέλεγες;

Βαριά φιλοσοφία βραδυάτικα. Απλά γράψε στα @@ σου τα ψώνια και τις attention whores. Πάντα θα υπάρχουν για να τους αγνοείς.
Άβαταρ μέλους
Winston Smith
Fast poster

Δημοσ.: 1950
Εγγραφη: Νοέμβριος 26th, 2009, 12:30 am

Δημοσίευσηαπό λαθρεπιβατης » Φεβρουάριος 8th, 2010, 3:23 am

Verdad έγραψε:Αν σου έλεγε κάποιος ότι θα ζούσες την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής σου αλλά δεν θα μπορούσες να την διηγηθείς σε κανένα ή μια εμπείρια λιγότερο σημαντική για σένα άλλά για την οποία θα μάθαινε το σύμπαν, τι θα επέλεγες;

λιγο ατομικιστικα δεν τα βλεπεις και στις δυο περιπτωσεις;

και γιατι η απιστευτη ερχεται σε αντιδιαστολη με την σημαντικη; οσο πιο απιστευτο ειναι κατι τοσο λιγοτερο συμαντικο εινια; δλδ οταν αποκτησεις παιδι, παιζει να ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στην ζωη σου ομως απ την αλλη ειναι απολυτα πιστευτο.

Οσο για το αρχικο ερωτημα: ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο/κομμουνιστικο ον, κατι φαησμπουκ και φορουμ - που λεει ο γουιστον- ειναι αναμενομενα.
manuscripts don't burn
Άβαταρ μέλους
λαθρεπιβατης
Crazy poster

Δημοσ.: 7917
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 23rd, 2008, 1:45 pm

Δημοσίευσηαπό Ιστός » Φεβρουάριος 8th, 2010, 8:28 pm

Κι αποδοχή θέλω και να λίγο να μονάσω και λίγο να τα σπάσω.

Από το Net ειναι πιο εύκολα λόγω ανωνυμίας. Στο τέλος θα επιλέξεις ποιοι αξίζουν να μάθουν κάτι παραπάνω, όπως και στον πραγματικό κόσμο.
Η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη οινοπνεύματος...
Άβαταρ μέλους
Ιστός
Fast poster

Δημοσ.: 2911
Εγγραφη: Οκτώβριος 10th, 2009, 12:06 pm
Τοποθεσια: planet EARTH (έως τώρα...)

Δημοσίευσηαπό Verdad » Φεβρουάριος 9th, 2010, 1:21 am

Λαθρεπιβάτη μάλλον δεν χρησιμοποίησα τις σωστές λέξεις για να θέσω το παράδειγμα. Αυτό που ήθελα να πω είναι αν τελικά το γεγονός της διάδοσης μιας πράξης της ζωής μας έχει πιο μεγάλη σημασία από την ίδια την πράξη.

Επίσης θέλω να πώ οτι ψάχνω το θέμα όχι από την πλευρά του ατόμου που περικυκλώνεται από τα άτομα που περιγράφω, αλλά από την πλευρά του ατόμου που μπορεί να είναι μέσα σε αυτά όσο και αν δεν το θέλει.

Και γενικότερα αναρωτιέμαι κατά πόσο η πραγματοποίηση των πράξεών μας επηρεάζεται από το βαθμό εντυπωσιασμού που προκαλούν στους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Verdad
New poster

Δημοσίευσηαπό poeta » Φεβρουάριος 9th, 2010, 4:05 am

Ghost_Dog έγραψε:Oχι βεβαια,εμενα σκοπος ζωης ειναι να μην μου σπανε τα @@ και να μην ασχολουνται μαζι μου αλλα να με αφηνουν να παρατηρω και να ψηλαφιζω την απεραντοσυνη και την απλοτητα του κενου αλλα φευ....

Είναι απλό το κενό;
Άβαταρ μέλους
poeta
Fast poster

Δημοσ.: 1059
Εγγραφη: Ιανουάριος 16th, 2010, 9:20 pm

Δημοσίευσηαπό λαθρεπιβατης » Φεβρουάριος 9th, 2010, 4:13 am

Verdad έγραψε:Αυτό που ήθελα να πω είναι αν τελικά το γεγονός της διάδοσης μιας πράξης της ζωής μας έχει πιο μεγάλη σημασία από την ίδια την πράξη.

Και γενικότερα αναρωτιέμαι κατά πόσο η πραγματοποίηση των πράξεών μας επηρεάζεται από το βαθμό εντυπωσιασμού που προκαλούν στους άλλους.

λολ, αυτου του ειδους τα ερωτηματα μου θυμιζουν μια γελιογραφια του Αρκα, οπου ο Μοντεχρήστος το κανε με την Μινι Μαους, και απογοητευμενο-θυμωμενος ελεγε "αυτο που μου την σπαει ειναι οτι δεν θα με πιστευει κανενας αυριο..."

Να σε ρωτησω κατι αλλο, αν πεσει ενα δεντρο στην ζουγκλα του αμαζονιου, και κανενας δεν ακουσει τον ηχο του, επεσε το δεντρο ή οχι;

τεσπα, η αποψη μου ιενια οτι καμια πραξη δεν εχει "σημασια" καθ αυτην, ειναι πως την αξιολογει ο καθενας. Εικόνα
manuscripts don't burn
Άβαταρ μέλους
λαθρεπιβατης
Crazy poster

Δημοσ.: 7917
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 23rd, 2008, 1:45 pm

Δημοσίευσηαπό moiraia_ola » Φεβρουάριος 18th, 2010, 10:05 pm

όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο αποκαλύπτομαι

δε μπορώ να ξεχάσω όμως τις εποχές που όταν συνέβαινε κάτι με κάποιον
ανυπομονούσα να ξημερώσει για να μοιραστώ το συμβάν με τος φίλες μου..

κάθε φορά που μιλάς για κάτι που σε χαροποιεί ειδικά είναι κατά κάποιο τρόπο σα να το ξαναζεις
Άβαταρ μέλους
moiraia_ola
Fast poster

Δημοσ.: 3103
Εγγραφη: Νοέμβριος 11th, 2009, 10:14 pm

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » Φεβρουάριος 18th, 2010, 10:11 pm

Δε νομίζω ότι είναι θέμα "σημασίας" αλλά συνήθειας.

Οι συντροφικοί θέλουν (έχουν ανάγκη) να μοιράζονται.

Οι μοναχικοί, όχι.
Extreme poster

Δημοσ.: 32331
Εγγραφη: Μάιος 12th, 2005, 7:40 pm

Δημοσίευσηαπό Ghost_Dog » Μάρτιος 17th, 2010, 2:29 am

poeta έγραψε:
Ghost_Dog έγραψε:Oχι βεβαια,εμενα σκοπος ζωης ειναι να μην μου σπανε τα @@ και να μην ασχολουνται μαζι μου αλλα να με αφηνουν να παρατηρω και να ψηλαφιζω την απεραντοσυνη και την απλοτητα του κενου αλλα φευ....

Είναι απλό το κενό;

Συγνωμη αλλα τωρα το ειδα,ναι το κενο ειναι και απεραντο ειναι και απλο ειναι και περιπλοκο τα παντα ειναι
Που μας πηγαινει αυτο το τρεχαντηρι....δεν ξερω γεμισε μου το ποτηρι....
Άβαταρ μέλους
Ghost_Dog
Fast poster

Δημοσ.: 3157
Εγγραφη: Ιούνιος 20th, 2008, 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό Vanilla » Μάρτιος 25th, 2010, 10:20 am

Είναι καλύτερο να διατηρείς ένα πέπλο μυστηρίου γύρω απ'τον εαυτό σου,να μην αποκαλύπτεις εύκολα τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου στους άλλους γιατί μπορεί να τα παρερμηνεύσουν και να σε παρεξηγήσουν,ή να τα διαδώσουν σε άτομα που εσύ δε θέλεις και με λάθος τρόπο.Και να τα κάνουν όλα αυτά όχι από κακοβουλία αλλά επειδή σκέφτονται διαφορετικά από σένα και εσύ ενδέχεται να μην μπορείς να μιλήσεις στη "γλώσσα" τους.Απ'τη στιγμή που ανοίγεις το στόμα σου και μιλάς για τον εαυτό σου είσαι εκτεθειμένος και διατρέχεις τον κίνδυνο να αισθανθείς ότι φεύγουν κομμάτια της ψυχής σου και μένεις μισός.
Vanilla
New poster

Δημοσ.: 662
Εγγραφη: Μάρτιος 24th, 2010, 9:58 am

Επόμενο

Επιστροφή στην Ψυχολογία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες