ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

Η πολιτική στην Ελλάδα.

Συντονιστές: Ομάδα συντονισμού.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: georgebi, jimdenin, kappa, Leporello, sleeper, Μπίστης, πατησιωτης, Σε κατάλαβα και 34 επισκέπτες

 

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

Δημοσίευσηαπό Unknown » Ιούλιος 9th, 2008, 11:02 am

Ειπα να δω λιγο το τι εστι κοινωνικη πολιτικη στο ΙΚΑ, δηλαδη κοινωνικη πολιτικη της Ελλαδος για να θεμα που απασχολει πολλα ζευγαρια. Παρτε τωρα να γελασετε και πειτε μου αν βγαλετε νοημα απο τις μαλακιες που γραφει.

Καλυτερα να μην υπηρχε και να το αναλαμβαναν ιδιωτικες ασφαλιστικες παρα αυτο το σουργελο.

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/bene ... /exgon.cfm

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Μία Νέα Πραγματικότητα


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του έχει θεσπίσει τη διαδικασία αναλυτικής πληροφόρησης των ασφαλισμένων του για θέματα που τους αφορούν, κρίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η εξυπηρέτησή τους και αναβαθμίζεται η παροχή των υπηρεσιών του Ιδρύματος προς αυτούς. Σ' αυτό το link, οι ενδιαφερόμενες, ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μπορούν να ενημερωθούν, για όλες τις πιθανές απορίες τους γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία αποτελεί πλέον μια νέα πραγματικότητα. Στο κείμενο που ακολουθεί, περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξωσωματική γονιμοποίηση(IVF), τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τη συχνότητα με την οποία μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία, καθώς και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται προκειμένου να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα που απαιτούνται για την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας.

Α. Προϋποθέσεις για εξωσωματική γονιμοποίηση

Στη συγκεκριμένη μέθοδο μπορούν να προσφύγουν προκειμένου να αποκτήσουν παιδί, έγγαμες γυναίκες, ηλικίας 23 έως 45 χρόνων.

Β. Διαδικασίες

H ασφαλισμένη θα πρέπει να προσφύγει σε γυναικολόγο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για έλεγχο των προϋποθέσεων και σχηματισμό του σχετικού φακέλου για παραπομπή σε ειδική επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η ειδική επιτροπή θα εγκρίνει τελικά την ένταξη της ασφαλισμένης σε πρόγραμμα εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Οι Επιτροπές εξωσωματικής Γονιμοποίησης είναι δύο για όλη την Ελλάδα.


* 1η Επιτροπή εξωσωματικής ΑΘΗΝΑΣ ( Πλ. Θεάτρου 18- Αθήνα τηλ.:210-3222923).
Καλύπτει όλες τις ασφαλισμένες εκτός εκείνων της Β. Ελλάδας.
* 2η Επιτροπή εξωσωματικής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(Ιατρεία Αγ.Δημητρίου:
Ίωνος Δραγούμη 61 Θεσσαλονίκη τηλ.:2310-235928).
Καλύπτει τις ασφαλισμένες της Β. Ελλάδας.


Γ. Δικαιολογητικά για την επιτροπή

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι:

Παραπεμπτικό (προς την επιτροπή) από γυναικολόγο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και υποβολή του συνημμένου ειδικού εντύπου, αφού προηγηθεί έλεγχος των εξετάσεων που αναφέρονται σ' αυτό από τον γυναικολόγο του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο υπάγεται η ασφαλισμένη.

Βιβλιάριο υγείας με ασφαλιστική ικανότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Αστυνομική ταυτότητα.

Δύο πλήρη σπερμοδιαγράμματα του συζύγου που πρέπει να έχουν γίνει με μεσοδιάστημα 3 μηνών το ένα από το άλλο και το ένα τουλάχιστον να έχει γίνει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα δύο σπερμοδιαγράμματα θα πρέπει να υπογράφονται από ιατρό μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο ή και βιολόγο, αλλά όχι από ιατρό γυναικολόγο του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σε περίπτωση παθολογικού σπερμοδιαγράμματος, εκτός περιπτώσεων με σπέρμα κάτω του 1.000.000/ml έως και αζωοσπερμία, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση ενδοκρινολόγου ή ουρολόγου για τα πιθανά αίτια της νόσου, η θεραπευτική προσπάθεια που έγινε και αν αυτή είχε και ποια αποτελέσματα.

Μία σαλπιγγογραφία, η οποία πρέπει να έχει γίνει μέσα στην τελευταία 5ετία, ή εναλλακτικά, γνωματευμένη λαπαροσκόπηση και υποβάλλεται μαζί με το εξιτήριο του νοσοκομείου ή της κλινικής που έγινε, ή με την ένδειξη της νοσοκομειακής περίθαλψης στο βιβλιάριο υγείας και γενικά σε έντυπο σφραγισμένο από κρατικό ή ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Χωρίς σαλπιγγογραφία, ή λαπαροσκοπική έκθεση δεν γίνεται δεκτή η αίτηση της ενδιαφερόμενης. Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά η υστεροσκόπηση την σαλπιγγογραφία η την λαπαροσκόπηση.

Εάν υπάρχει πλήρης απόφραξη σαλπίγγων, δεν απαιτείται σπερμοδιάγραμμα και βέβαια σε περίπτωση αποδεδειγμένης με νοσηλεία άμφω χειρουργικής εξαίρεσης σαλπίγγων, δεν απαιτείται ούτε σαλπιγγογραφία.

Υπερηχογράφημα τελευταίου εξαμήνου με έκθεση υπογεγραμμένη από γυναικολόγο ή ακτινολόγο.

Η επιτροπή έχει δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον εξετάσεις στις εξής περιπτώσεις:


* Σε περιπτώσεις ανωμαλιών ή ευρημάτων από την ενδομητρική κοιλότητα (βάσει της σαλπιγγογραφίας), οπότε απαιτείται υστεροσκόπηση ή θεραπεία και επανεξέταση του θέματος μετά από 6 μήνες, δηλαδή μετά την αποκατάσταση του προβλήματος.
* Σε ενδομητριωσικές κύστες μεγαλύτερες των 3 εκ., οπότε απαιτείται να προηγηθεί της εξωσωματικής θεραπευτική αντιμετώπιση και επανεξέταση του θέματος μετά από 6 μήνες.
* Απαραιτήτως, σε όλες τις ασφαλισμένες άνω των 39 ετών, απαιτείται έλεγχος FSH,E2,PRL 2ης - 6ης ημέρας κύκλου, που να έχει διενεργηθεί από εργαστήριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή Κρατικού Νοσοκομείου, ή ιδιωτικό εργαστήριο, υπογεγραμμένος από μικροβιολόγο.


Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, κάθε γυναίκα δικαιούται να υποβληθεί στη μέθοδο, μέχρι τέσσερις φορές συνολικά και ανά τετράμηνο τουλάχιστον.

Η κρίση της επιτροπής θα αφορά δύο προσπάθειες οι οποίες δεν μπορούν να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 4 μήνες ούτε περισσότερο από έτος. Εννοείται ότι η ασφαλισμένη θα ξαναπεράσει από επιτροπή για τις υπόλοιπες δύο προσπάθειες, καθώς επίσης και ότι περνάει κάθε φορά από επιτροπή όταν οι προσπάθειες γίνονται ανά έτος.

Η ασφαλισμένη θα παρίσταται αυτοπροσώπως στην Επιτροπή και θα υποβάλλεται σε γυναικολογική εξέταση.

Μετά την έκδοση της γνωμάτευσης, η ασφαλισμένη θα πρέπει να προχωρήσει στη προσπάθεια μέσα σε τρεις (3) μήνες τουλάχιστον.

Εάν δεν χορηγηθεί παραπεμπτικό για την επιτροπή, λόγω αντίρρησης επιστημονικά τεκμηριωμένης και αναγραφόμενης στο βιβλίο ασθενών από τον γυναικολόγο, η ασφαλισμένη δικαιούται εντός 48ώρου να ζητήσει την επανεξέτασή της από την Α.Υ.Ε του Υποκαταστήματος στο οποίο υπάγεται (παρουσία γυναικολόγου), η οποία και θα κρίνει για την παραπομπή ή όχι της ασφαλισμένης στην επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά την γέννηση ακολουθεί υπεύθυνη δήλωση της ασθενούς όταν θα λαμβάνει το επίδομα τοκετού, εάν η σύλληψη ήταν IVF, σε ποιο κέντρο πραγματοποιήθηκε και αν χρησιμοποίησε όλα τα φάρμακα που της δόθηκαν.

Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης της επιτροπής εξωσωματικής γονιμοποίησης, η ασφαλισμένη μπορεί να ζητήσει νέο ραντεβού μετά από 6 μήνες.

Εάν η επιτροπή εξωσωματικής κρίνει από την εξέταση των παραστατικών, ότι πρέπει να γίνει διέγερση ωοθηκών ή και ενδομητρική σπερματέγχυση, έχει το δικαίωμα να ζητήσει να γίνουν έως 4 προσπάθειες διέγερσης ωοθηκών ή και ενδομητριακής σπερματέγχυσης.

Δ. Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας

Για να συνταγογραφηθούν από τον γυναικολόγο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα φάρμακα που απαιτούνται για την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, η ασφαλισμένη έχει την υποχρέωση να προσκομίσει τα εξής δικαιολογητικά:


* υπερηχογράφημα
* σπερμοδιάγραμμα από μικροβιολόγο και
* γνωματευμένη σαλπιγγογραφία τελευταίας διετίας όπου θα φαίνεται ότι δεν υπάρχει σαλπιγγικός παράγων (Δεν νοείται πρόκληση και πιθανόν σπερματέγχυση με σπερμοδιάγραμμα κάτω των 1.000.000/ml ή με κλειστές σάλπιγγες).


Στην συνταγή επισυνάπτεται η έκθεση της σαλπιγγογραφίας και το υπερηχογράφημα, καθώς και η γνωμάτευση του ιατρού. Εάν υπάρχει άρνηση του γυναικολόγου να αναγράψει φάρμακα πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, αυτή πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη, εκτός εάν υπάρχει απόφαση της επιτροπής εξωσωματικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι συνταγές θα ελέγχονται ως προς την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων και θα θεωρούνται από ελεγκτή γιατρό.

Ε. Παροχές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κάθε προσπάθεια εξωσωματικής - Χορήγηση φαρμάκων


* Για κάθε προσπάθεια εξωσωματικής (τέσσερις (4) συνολικά) το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταβάλει το προβλεπόμενο από το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα ποσό των 352,16 Ευρώ (120.000 δρχ).
* Καλύπτονται όλες οι εξετάσεις που είναι αναγκαίο να προηγηθούν του σχηματισμού του φακέλου παραπομπής της ασφαλισμένης στην Επιτροπή.
* Καλύπτονται πλέον και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της εξωσωματικής γονιμοποίησης, για την πραγματοποίηση σπερματέγχυσης και για την πρόκληση ωορρηξίας (πλην των ARVEKAP 0,1mg, PREGNYL, PROFASΙ, UTROGESTAN, DARONDA 2,8m1 SUPREFACT Amp 2Χ7 και Ναsα1 Spray).


Τα φάρμακα χορηγούνται από τα Φαρμακεία του Ιδρύματος και συγκεκριμένα:


* Από το Κεντρικό Φαρμακείο (Αγ. Κων/νου 16-18, Αθήνα, τηλ.: 210-5200022, 5222605)
* Από το Ογκολογικό Νοσοκομείο (Ασωπίου 4 & Παράσχου, Γκύζη, τηλ.: 210-6495236 & 210-6495237 - 6495246)
* Από το Β΄ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Νικ.Πλαστήρα 22, Ν. Κρήνη, τηλ.:2310-465892 & 2310-451241 - 9 (τηλ.κέντρο), εσωτ. 1643)


ΣΤ. Δικαιολογητικά πληρωμής της ασφαλισμένης

Μετά το πέρας κάθε προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης, για να εισπράξει η ασφαλισμένη το ποσό που προβλέπεται, πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της περιοχής της στην οποία θα επισυνάπτονται:


* Γνωμάτευση της Επιτροπής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
* Βεβαίωση του Κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην οποία θα αναφέρονται: η πραγματοποίηση της εξωσωματικής, καθώς και η ολοκλήρωση της προσπάθειας μέχρι και το στάδιο της εμβρυομεταφοράς, δεδομένου ότι σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εμβρυομεταφοράς και κατά συνέπεια μη ολοκλήρωσης της προσπάθειας αποδίδεται το ήμισυ του προβλεπομένου ποσού της Κρατικής διατίμησης.
* Βιβλιάριο Ασθενείας
Άβαταρ μέλους
Unknown
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5803
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 29th, 2006, 9:26 am
Τοποθεσια: La Luna, Τιμημένη Αντίπαρος
Το μέλος Unknown, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

Δημοσίευσηαπό Unknown » Ιούλιος 9th, 2008, 11:04 am

kai ti kaliptei? ta tria mou...kanonika...den katalavenw giati na plironouma to ika?
Άβαταρ μέλους
Unknown
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5803
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 29th, 2006, 9:26 am
Τοποθεσια: La Luna, Τιμημένη Αντίπαρος
Το μέλος Unknown, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

Δημοσίευσηαπό Saliveros » Ιούλιος 9th, 2008, 11:08 am

Unknown έγραψε:kai ti kaliptei? ta tria mou...kanonika...den katalavenw giati na plironouma to ika?

Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι πληρώνουν το ΙΚΑ δεν προτίθενται να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση :smt017
  Αρχιτσερβέλαγκα διαιχρηστή του phirum θα σε διαμιμήσω
  Άβαταρ μέλους
  Saliveros
  Νονόγραμμος υπερσυντονιστής - Στην ομάδα από το '07
   
  Δημοσ.: 42441
  Εγγραφη: Ιούνιος 19th, 2007, 11:10 pm
  Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
  Το μέλος Saliveros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

  Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

  Δημοσίευσηαπό Unknown » Ιούλιος 9th, 2008, 11:11 am

  οχι αλλα επειδη μιλησα με ενα ζευγαρι και μου ειπε τι τραβηξαν με το ΙΚΑ,
  Άβαταρ μέλους
  Unknown
  Crazy poster
   
  Δημοσ.: 5803
  Εγγραφη: Σεπτέμβριος 29th, 2006, 9:26 am
  Τοποθεσια: La Luna, Τιμημένη Αντίπαρος
  Το μέλος Unknown, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

  Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

  Δημοσίευσηαπό Snowball » Ιούλιος 9th, 2008, 11:22 am

  Πήγε η γυναίκαι μου στο ΙΚΑ για να της γράψουν προγεννητικό έλεγχο...
  Αφού ο γιατρός καθυστέρησε 45 λεπτά (πταίσμα... ) αρνήθηκε να της γράψει τις εξετάσεις, πλην γενικής αίματος και τοξοπλάσματος, διότι σύμφωνα με την επιστημονική του γνώμη ( :o :o :o )...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!
  Επίσης την ενημέρωσε ότι έχει ιδιωτικό ιατρείο το οποίο μπορεί η σύζυγός μου να επισκεφτεί... :smt013
  Εννοείται ότι καταφύγαμε σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είμαι ασφαλισμένος από τη δουλειά μου, είναι εξοργιστικό όμως να πληρώνεις εισφορές για ένα προιόν το οποίο δεν στο παρέχουν.
  Προσωπικά, θα επιμείνω, θέλω να κάνω εγώ μια γενική αίματος, διότι με έχει πιάσει το ανάποδο, η κατάσταση όμως είναι απαράδεκτη...
  Η γυναίκα μου σοκαριστήκε με αυτά που είδε εκεί μέσα...
  Κάνανε τεστ παπ με ανοικτή την πόρτα και η άλλη η μαλάκω που ήταν με τα πόδια πάνω σε κοινή θέα δεν έλεγε κουβέντα...
  Πάει η γυναίκα μου και κλείνει την πόρτα και μετά από λίγα λεπτά μπουκάρει ένας άλλος γιατρός χωρίς να χτυπήσει και λέει στον άλλο που ήταν μέσα ,"τι θα γίνει ρε μαλάκα, θα πάμε το σάββατο για μπάλα;"... :smt011
  Αυτό είναι το ΙΚΑ που θέλει να μας ρίξει όλους η κυβέρνηση;
  Δεν πρέπει να γίνει εξυγίανση, να διορθωθούν λίγο τα πράγματα;
  Άντε στο διάολο, μαλάκες... :evil:
  Άβαταρ μέλους
  Snowball
  Maniac poster
   
  Δημοσ.: 15837
  Εγγραφη: Μάρτιος 5th, 2007, 9:11 pm
  Τοποθεσια: Η φάρμα των ζώων
  Το μέλος Snowball, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

  Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

  Δημοσίευσηαπό parapa » Ιούλιος 9th, 2008, 1:15 pm

  Με τετοια περιστατικα αποδυκνειεται περιτρανα οτι ειμαστε ΟΛΟΙ μαλακες , που τους ανεχομαστε ..
  "Give me control of a nation's money supply, and I care not who make its laws"
  - Mayer Amschel Rothschild (Founder of Rothschild Banking Dynasty)
  Άβαταρ μέλους
  parapa
  Maniac poster
   
  Δημοσ.: 12799
  Εγγραφη: Σεπτέμβριος 12th, 2007, 5:21 pm
  Το μέλος parapa, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

  Re: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ

  Δημοσίευσηαπό Unknown » Ιούλιος 11th, 2008, 10:39 am

  κατι αλλο..το ΙΚΑ δεν συνεργαζεται με κανενα απο τα μεγαλα νοσοκομεια και γενικα κεντα εξετασεων π.χ. euromedica..τα αρχιδια μας τα δυο ειναι.
  Άβαταρ μέλους
  Unknown
  Crazy poster
   
  Δημοσ.: 5803
  Εγγραφη: Σεπτέμβριος 29th, 2006, 9:26 am
  Τοποθεσια: La Luna, Τιμημένη Αντίπαρος
  Το μέλος Unknown, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


  Επιστροφή στην Εσωτερική πολιτική

  Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

  Μέλη σε σύνδεση

  Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: georgebi, jimdenin, kappa, Leporello, sleeper, Μπίστης, πατησιωτης, Σε κατάλαβα και 34 επισκέπτες