Χταποδι κρασατο

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες

 

Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό Κα Τσίκα* » Οκτώβριος 10th, 2008, 9:55 am

Ιδου ένα ωραιο φαγακι.Το μαγειρεψα χθες και σας το προτεινω ( ναι,και η Βεφα γραφει στο φορουμ!!) :smt003

Χρειαζομαστε
Ενα χταποδι μεγαλο γυρω στα δυο κιλα
μισο κιλο κρεμμυδια ψιλοκομμενα
σκορδο μπολικο ,15 με 20 σκελιδες (μην τρομαζετε,παει ωραια)
το ασπρο μερος απο 4 πρασα ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι νερου λαδι
1 ποτηρι κρασιου κοκκινο ξηρο κρασι
2-3 φυλλα δαφνης,μερικους κοκκους μπαχαρι και μαυρο πιπερι.


Βαζουμε το χταποδι σε κατσαρολα σε σιγανη φωτια και το αφηνουμε ,χωρις να προσθεσουμε τιποτα αλλο να βγαλει σιγα σιγα τα υγρα του και να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει (αμα πεινατε πολυ και βιαζεστε η δουλεια αυτη γινεται και στη χυτρα ταχυτητας) Οταν γινει το στραγγιζουμε,κραταμε το ζωμο του και το κοβουμε σε κομματια.
Σωταρουμε στο λαδι το κρεμμυδι ψιλοκομμενο,οταν μαλακωσει λιγο ριχνουμε το πρασο και τα σκορδα (ολοκληρες τις σκελιδες) να μαλακωσουν κι αυτα.
Βαζουμε στη συνεχεια το χταποδι και τα αρωματικα ,αφηνουμε για μερικα λεπτα, σβηνουμε με το κρασι ,ριχνουμε και λιγο απο τον ζωμο,κλεινουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να σιγομαγειρευτει μεχρι να δεσει η σαλτσα.Αν δουμε οτι γινεται πολυ στεγνο προσθετουμε λιγο ζωμο ακομα .
-Μα κύριε Στουρνάρα, γιατί πρέπει να φάω όλα αυτά τα παλούκια;
-Φάε, φάε, είσαι στην ανάπτυξη..
Άβαταρ μέλους
Κα Τσίκα*
Συντονίστρια - Στην ομάδα από το '11
 
Δημοσ.: 28153
Εγγραφη: Οκτώβριος 30th, 2007, 4:21 pm
Τοποθεσια: Βορράς
Το μέλος Κα Τσίκα*, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » Οκτώβριος 10th, 2008, 10:16 am

Τελέσιλλα* έγραψε:Ιδου ένα ωραιο φαγακι.Το μαγειρεψα χθες και σας το προτεινω ( ναι,και η Βεφα γραφει στο φορουμ!!) :smt003

Χρειαζομαστε
Ενα χταποδι μεγαλο γυρω στα δυο κιλα
μισο κιλο κρεμμυδια ψιλοκομμενα
σκορδο μπολικο ,15 με 20 σκελιδες (μην τρομαζετε,παει ωραια)
το ασπρο μερος απο 4 πρασα ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι νερου λαδι
1 ποτηρι κρασιου κοκκινο ξηρο κρασι
2-3 φυλλα δαφνης,μερικους κοκκους μπαχαρι και μαυρο πιπερι.


Βαζουμε το χταποδι σε κατσαρολα σε σιγανη φωτια και το αφηνουμε ,χωρις να προσθεσουμε τιποτα αλλο να βγαλει σιγα σιγα τα υγρα του και να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει (αμα πεινατε πολυ και βιαζεστε η δουλεια αυτη γινεται και στη χυτρα ταχυτητας) Οταν γινει το στραγγιζουμε,κραταμε το ζωμο του και το κοβουμε σε κομματια.
Σωταρουμε στο λαδι το κρεμμυδι ψιλοκομμενο,οταν μαλακωσει λιγο ριχνουμε το πρασο και τα σκορδα (ολοκληρες τις σκελιδες) να μαλακωσουν κι αυτα.
Βαζουμε στη συνεχεια το χταποδι και τα αρωματικα ,αφηνουμε για μερικα λεπτα, σβηνουμε με το κρασι ,ριχνουμε και λιγο απο τον ζωμο,κλεινουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να σιγομαγειρευτει μεχρι να δεσει η σαλτσα.Αν δουμε οτι γινεται πολυ στεγνο προσθετουμε λιγο ζωμο ακομα .



Εναλλακτικά, μπορείτε να το βράσετε στο κρασί εξαρχής. Θα χρειαστεί τρία ποτηράκια κρασί, δύο στην αρχή και άλλο ένα στην πορεία. Γίνεται πιο... κρασάτο έτσι :smt003 Aν δεν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να το παραλείψετε, δεν θα χάσετε τίποτε :smt016
oh, fuck off...

:smt033

Adversus solem ne loquitor

Ιστορία επί του Ιστού: http://alkiviades.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Alkiviades
Extreme poster
 
Δημοσ.: 29861
Εγγραφη: Ιούνιος 14th, 2006, 8:35 am
Το μέλος Alkiviades, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό Κα Τσίκα* » Οκτώβριος 10th, 2008, 10:23 am

Alkiviades έγραψε:
Τελέσιλλα* έγραψε:Ιδου ένα ωραιο φαγακι.Το μαγειρεψα χθες και σας το προτεινω ( ναι,και η Βεφα γραφει στο φορουμ!!) :smt003

Χρειαζομαστε
Ενα χταποδι μεγαλο γυρω στα δυο κιλα
μισο κιλο κρεμμυδια ψιλοκομμενα
σκορδο μπολικο ,15 με 20 σκελιδες (μην τρομαζετε,παει ωραια)
το ασπρο μερος απο 4 πρασα ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι νερου λαδι
1 ποτηρι κρασιου κοκκινο ξηρο κρασι
2-3 φυλλα δαφνης,μερικους κοκκους μπαχαρι και μαυρο πιπερι.


Βαζουμε το χταποδι σε κατσαρολα σε σιγανη φωτια και το αφηνουμε ,χωρις να προσθεσουμε τιποτα αλλο να βγαλει σιγα σιγα τα υγρα του και να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει (αμα πεινατε πολυ και βιαζεστε η δουλεια αυτη γινεται και στη χυτρα ταχυτητας) Οταν γινει το στραγγιζουμε,κραταμε το ζωμο του και το κοβουμε σε κομματια.
Σωταρουμε στο λαδι το κρεμμυδι ψιλοκομμενο,οταν μαλακωσει λιγο ριχνουμε το πρασο και τα σκορδα (ολοκληρες τις σκελιδες) να μαλακωσουν κι αυτα.
Βαζουμε στη συνεχεια το χταποδι και τα αρωματικα ,αφηνουμε για μερικα λεπτα, σβηνουμε με το κρασι ,ριχνουμε και λιγο απο τον ζωμο,κλεινουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να σιγομαγειρευτει μεχρι να δεσει η σαλτσα.Αν δουμε οτι γινεται πολυ στεγνο προσθετουμε λιγο ζωμο ακομα .



Εναλλακτικά, μπορείτε να το βράσετε στο κρασί εξαρχής. Θα χρειαστεί τρία ποτηράκια κρασί, δύο στην αρχή και άλλο ένα στην πορεία. Γίνεται πιο... κρασάτο έτσι :smt003 Aν δεν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να το παραλείψετε, δεν θα χάσετε τίποτε :smt016



Κοιτα... μαγειρικη δεν ειναι να ανοιγεις μια κονσερβα Φρισκις και να την τρωτε απο μιση με τη γατα... :smt016 :smt016

Το σκορδο φυσικα και μπορει να παραλειφθει αν δεν σας αρεσει. Το ιδιο και το χταποδι :smt003
-Μα κύριε Στουρνάρα, γιατί πρέπει να φάω όλα αυτά τα παλούκια;
-Φάε, φάε, είσαι στην ανάπτυξη..
Άβαταρ μέλους
Κα Τσίκα*
Συντονίστρια - Στην ομάδα από το '11
 
Δημοσ.: 28153
Εγγραφη: Οκτώβριος 30th, 2007, 4:21 pm
Τοποθεσια: Βορράς
Το μέλος Κα Τσίκα*, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Οκτώβριος 10th, 2008, 10:25 am

Εγώ βάζω σχεδόν όλο το ζωμό, παραλείπω τα πολλά σκόρδα και τα πράσα. Βάζω πολύ πιπέρι, άμα έχω διάθεση βάζω και καμιά πιπερίτσα.
Το συνοδεύω με κοφτό μακαρόνι.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό Κα Τσίκα* » Οκτώβριος 10th, 2008, 10:29 am

betty_boop έγραψε:Εγώ βάζω σχεδόν όλο το ζωμό, παραλείπω τα πολλά σκόρδα και τα πράσα. Βάζω πολύ πιπέρι, άμα έχω διάθεση βάζω και καμιά πιπερίτσα.
Το συνοδεύω με κοφτό μακαρόνι.



Ετσι το φτιαχνα κι εγω παλιοτερα. Οταν βρηκα αυτη τη συνταγη το δοκιμασα λιγο διστακτικα ομολογουμενως,αλλα τελικα μου αρεσε πολυ. :smt006
-Μα κύριε Στουρνάρα, γιατί πρέπει να φάω όλα αυτά τα παλούκια;
-Φάε, φάε, είσαι στην ανάπτυξη..
Άβαταρ μέλους
Κα Τσίκα*
Συντονίστρια - Στην ομάδα από το '11
 
Δημοσ.: 28153
Εγγραφη: Οκτώβριος 30th, 2007, 4:21 pm
Τοποθεσια: Βορράς
Το μέλος Κα Τσίκα*, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Οκτώβριος 10th, 2008, 10:43 am

Τελέσιλλα* έγραψε:
betty_boop έγραψε:Εγώ βάζω σχεδόν όλο το ζωμό, παραλείπω τα πολλά σκόρδα και τα πράσα. Βάζω πολύ πιπέρι, άμα έχω διάθεση βάζω και καμιά πιπερίτσα.
Το συνοδεύω με κοφτό μακαρόνι.



Ετσι το φτιαχνα κι εγω παλιοτερα. Οταν βρηκα αυτη τη συνταγη το δοκιμασα λιγο διστακτικα ομολογουμενως,αλλα τελικα μου αρεσε πολυ. :smt006


πλάκα - πλάκα θα το δοκιμάσω. ο γιος μου λατρευει τα πρασα, ισως ετσι φάει και χταπόδι.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Χταποδι κρασατο

Δημοσίευσηαπό Κουρκούας » Οκτώβριος 10th, 2008, 11:12 am

Προσωπικά έτσι κρασάτη προτιμώ τη σουπιά. Το χταπόδι έχει πλούσια γεύση από μόνο του, το προτιμώ ψητό ή ξιδάτο για να μην κρύβεται η γεύση από σάλτσα.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
O πρίγκηψ του γυφτολαϊκού
 
Δημοσ.: 22239
Εγγραφη: Απρίλιος 18th, 2006, 6:06 pm
Τοποθεσια: Θάλασσα
Το μέλος Κουρκούας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Μαγειρική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες