Μαριναρισμα χοιρινου

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες

 

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Μάρτιος 15th, 2009, 11:10 am

Ακατονόμαστος έγραψε:
betty_boop έγραψε:δίκιο είχε ο παππούς. το γάλα μαλακώνει΄, όπως και το γιαούρτι.


Ναι αλλά με κόκα κόλα; :smt005


κοκα κόλα όχι :smt005 δεν έχω δοκιμάσει, μαρινάδα με γιαούρτι έχω κάνει, όπως και έχω βράσει χοιρινό με γάλα.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » Μάρτιος 15th, 2009, 12:05 pm

Συνήθως βάζω λάδι και μπαχαρικά.

Ξέρω ότι και το ξύδι μαλακώνει το κρέας αλλά προτιμώ τη μαυροδάφνη ή κάποιο κόκκινο γλυκό κρασί.

Το γάλα το προτιμώ για αργό ψήσιμο αρνιού σε γάστρα.
.
ΓΑΛΗ
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36207
Εγγραφη: Μάιος 12th, 2005, 7:40 pm
Το μέλος ΓΑΛΗ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό Perseus » Μάρτιος 15th, 2009, 12:27 pm

κατ αρχας δεν μας ειπες τι τμημα του κρεατος μαριναρισες,το γαλα οντως μαλακωνει .

(γαμω το τυφλο συστημα)
"επίσεις υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός Εβραίων έξω από τους παραδοσιακούς φούρνους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας..."
Υποκλινομαι...
Άβαταρ μέλους
Perseus
Extreme poster
 
Δημοσ.: 39517
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 18th, 2004, 12:12 am
Το μέλος Perseus, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Μάρτιος 15th, 2009, 12:33 pm

betty_boop έγραψε:oπως και έχω βράσει χοιρινό με γάλα.


Ητανε γάλακτος;
Οπού 'τονε ξεχωριστός σε πλούτη κι αξιοσύνη
Με την καρδιά ντου ήθελε την Κρήτη Ρωμιοσύνη
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22896
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 6:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Μάρτιος 15th, 2009, 12:37 pm

Yochanan έγραψε:
betty_boop έγραψε:oπως και έχω βράσει χοιρινό με γάλα.


Ητανε γάλακτος;

γάλακτος ήτανε, κοσέρ δεν είναι το χοιρινό με γάλα.

το έχω κάνει και στην χύτρα και στο φούρνο (θέλει παραπάνω ώρα στο φούρνο αλλα βγαίνει πιο νόστιμο).
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό Sid Vicious » Μάρτιος 15th, 2009, 1:50 pm

Λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
With Love and a Molotov Cocktail
 
Δημοσ.: 17071
Εγγραφη: Μάρτιος 22nd, 2006, 11:18 am
Το μέλος Sid Vicious, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό Et Tu, Healy » Μάρτιος 15th, 2009, 2:06 pm

8) 8)


Ακατονόμαστος έγραψε:Μουστάρδα αραιωμένη σε λάδι και λίγο ξύδι και δαχτυλίδια κρεμμυδιών από πάνω.
Μη βάλεις λεμόνι,θα σφίξει το κρέας.



Petr_4 έγραψε:
Μπακάλης έγραψε:
Petr_4 έγραψε:Kατι απιθανα που ακουω για γαλα, coca cola κ.λ.π. εχουν καμια βάση;


Πας καλά; :smt005

Χωρις πλάκα, ανεβαινοντας προς Καστορια προσφατα πέτυχα ενα γεροντακι που με προλογιαζε πως πρεπει να μαριναρω το χοιρινο και το κοτοπουλο με γαλα και coca cola για να ειναι πιο μαλακά! Απο την μια θεωρησα ότι ο παλιοβλαχος απλα μπορει να εχει χιουμορ, απο την άλλη ποτε δεν ξερεις.


Τζομπάνος έγραψε:Με γάλα και κοκα κολα δεν ξέρω, παντως με γάλα και λαδάκι το κρέας μαλακώνει μια χαρα. Νοστημότερο πάντως είναι αυτό που είπε ο μπακάλης με τη μουστάρδα


betty_boop έγραψε:
Ακατονόμαστος έγραψε:
betty_boop έγραψε:δίκιο είχε ο παππούς. το γάλα μαλακώνει΄, όπως και το γιαούρτι.


Ναι αλλά με κόκα κόλα; :smt005


κοκα κόλα όχι :smt005 δεν έχω δοκιμάσει, μαρινάδα με γιαούρτι έχω κάνει, όπως και έχω βράσει χοιρινό με γάλα.


ΓΑΛΗ έγραψε:Συνήθως βάζω λάδι και μπαχαρικά.

Ξέρω ότι και το ξύδι μαλακώνει το κρέας αλλά προτιμώ τη μαυροδάφνη ή κάποιο κόκκινο γλυκό κρασί.

Το γάλα το προτιμώ για αργό ψήσιμο αρνιού σε γάστρα.


Perseus έγραψε:κατ αρχας δεν μας ειπες τι τμημα του κρεατος μαριναρισες,το γαλα οντως μαλακωνει .

(γαμω το τυφλο συστημα)
Knock! Knock!
War's where?
The Twwinns!


Πάρτι κάνουν οι Ευρωπαϊκές ομάδες. Ξέρετε γιατί, δε μπορώ (και δε χρειάζεται) να το γράψω!
Άβαταρ μέλους
Et Tu, Healy
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17207
Εγγραφη: Ιανουάριος 22nd, 2007, 12:02 pm
Τοποθεσια: 41 Brighton Square, Rathgar.
Το μέλος Et Tu, Healy, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό Orion » Μάρτιος 15th, 2009, 2:10 pm

A μπράβο ρε συ , ευχαριστώ που τα συγκέντρωσες :lol: :lol: :smt003
▆ ▛ ▍▆ ▞
Nullius in verba.
Άβαταρ μέλους
Orion
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11942
Εγγραφη: Ιούλιος 9th, 2007, 10:33 pm
Τοποθεσια: 37°58'N , 23°46'E
Το μέλος Orion, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό ΕΚΕΙΝΟΣ » Μάιος 23rd, 2009, 12:54 am

Ξεφλουδίστε μερικά ακτινίδια (ανάλογα τήν ποσότητα τού κρέατος)
κτυπήστε τα στό μπλέντερ (νά γίνουν σάν κρέμα)
καί μαρινάρετε μέ αυτά τό κρέας από 6 - 24 ώρες
Ψήστε τό κρέας αφού τινάξετε από επάνω του τό πολτοποιημένο ακτινίδιο.
Δέν προσθέτετε καθόλου μπαχαρικά ή αλάτι παρά μόνον αμέσως μετά τό ψήσιμο.
Στό χοιρινό ταιριάζουν ιδιαίτερα λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη
(προτιμήστε μόνον πολύ καλής ποιότητος πχ. ανθούς - δέν πικρίζει καί έχει πολύ ευγενικότερο άρωμα)
καί ραντίστε στό τέλος μέ λεμόνι (όχι άρτυμα αλλά πραγματικό χυμό)
Εξαιρετικό γιά σουβλάκια, μπριζόλες, λαιμό, ψαρονέφρι.

Εναλλακτικά, αντί γιά ακτινίδιο μπορείτε κάλλιστα νά χρησιμοποιήσετε ανανά
Είναι εξ ίσου αποτελεσματικός γιά τρυφεροποίηση κρέατος καί πάει επίσης πολύ μέ τήν γεύση τού χοιρινού.
Mπορείτε επίσης νά χρησιμοποιήσετε καί τά δύο φρούτα συγχρόνως.

Μία φέτα ανανά καί δύο ακτινίδια είναι αρκετά γιά 1 -1,5 κιλό κρέατος

Άν δέν σάς αρέσει η κρεμώδης υφή τού μαριναρίσματος
τότε χρησιμοποιήστε μόνο τόν χυμό τών φρούτων.
Τό ίδιο κάμνει.
Χώνιας Χρήστου Δημήτρης
"Γηράσκω αεί διδασκόμενος" //(Ε)Σωκράτης
Άβαταρ μέλους
ΕΚΕΙΝΟΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 3534
Εγγραφη: Ιούνιος 8th, 2008, 8:29 am
Το μέλος ΕΚΕΙΝΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Μαριναρισμα χοιρινου

Δημοσίευσηαπό iostream.h » Μάιος 23rd, 2009, 1:23 am

με βενζινη φλαμπε
PE έγραψε:Το Μπουλμαγμακ δεν νομιζω να γραφει κατι που να μην ισχυει.

PE έγραψε: Θα ελεγα πως ποιο πιθανον οι Αναρχικοι να ειναι (ακραιοι μαλιστα) εθνικιστες παρα ενα αλλο τυχαιο μελος της κοινωνιας. Και αυτο εξηγειται.
Άβαταρ μέλους
iostream.h
Fast poster
 
Δημοσ.: 3541
Εγγραφη: Ιανουάριος 1st, 2006, 5:07 am
Τοποθεσια: Νότια Σύνορα
Το μέλος iostream.h, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Μαγειρική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες