Καλά κρασά.

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες

 

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό общие Ставрогина » Ιούλιος 16th, 2009, 10:45 am

Αντρέας έγραψε: Δεν έχεις ακουστά τους αμπελώνες της Μονεμβασιάς;

Τι κρασί ήταν...Τσιμπίδη;



Κρασί Τσιμπίδη; Γιώργου Τσιμπίδη;
Άβαταρ μέλους
общие Ставрогина
Μπιμπελό στρατηγίνα
 
Δημοσ.: 29953
Εγγραφη: Δεκέμβριος 24th, 2007, 6:23 pm
Τοποθεσια: Mars
Το μέλος общие Ставрогина, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Speculoos » Ιούλιος 16th, 2009, 10:51 am

Iznogoud έγραψε:Ένα λευκό του Βατίστα ήτανε.

Αντρέα, δεν ξέρω τι κάνατε στα προϊστορικά χρόνια, πιθανώς εσείς να μάθατε το κρασί και σε όλον τον κόσμο, αλλά τώρα αλλάξαν τα κόζα.


Περα απο το τι κανανε οι αρχαιοι, μια ισως λιγοτερη γνωστη πτυχη του μονεμβασιανου οινου (που οφειλεται στην παρουσια των Βενετων) ηταν η θεση που κατειχε στα ευρωπαϊκα σαλονια μεχρι πριν απο 300-400 χρονια. Οι Ελληνες γνωριζαν πως να κανουν γλυκα κρασια και η παρουσια των Βενετων σε ορισμενα μερη της Ελλαδας (Μονεμβασια, Κρητη, Πατρα) εδωσε την απαραιτητη ωθηση ωστε το ελληνικο κρασι να εχει περιοπτη θεση στα τραπεζια της μεσαιωνικης αριστοκρατιας.

Η ποικιλια μαλβαζια, που θεωρουταν μια απο τις πιο φινες ποικιλιες της εποχης εκανε γνωστες τις βενετσιανικες πολεις της Μονεμβασιας (αρχικα) και του Ηρακλειου-Καντια (αργοτερα). Σε συνδυασμο με το "ρομανικο κρασι" (vino di Romania) απο την Πατρα, ουσιαστικα μια μαυροδαφνη, εφτιαξαν το κορυφαιο τριο παραγωγης κρασιου στον ελληνικο χωρο.
Με την κατακτηση των εδαφων αυτων απο τους Τουρκους (στα μεσα-τελη του 17ου αιωνα), η παραγωγη του κρασιου εγκαταλειπεται αφου οι Τουρκοι φροντιζουν να καταστρεψουν το συνολο σχεδον των αμπελωνων.

Οι Βενετοι ομως φροντισαν να παρουν καποια κλωναρια απο αυτες τις ποικιλιες και τωρα τις βρισκουμε τοσο στην Ιταλια οσο και στην Πορτογαλια, αν και δεν συνδεονται ολες κατευθειαν με την πρωτη "ελληνικη" ποικιλια. Δυστυως η ελευση της φυλλοξηρας στην Ευρωπη (και φυσικα και στην Ελλαδα) κατεστρεψε εντελως τις ριζες που ειχαν απομεινει κι ετσι ειναι δυσκολο να αποφασισουμε κατα ποσο υπαρχει ακομα αυτη η ποικιλια στη χωρα μας.
Κι όπως είπε ο μελλοθάνατος λίγο πριν τον οδηγήσουν στο απόσπασμα:

"Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε"

If you stare at the obese, the obese stares back...
Friedrich Nietzsche
Άβαταρ μέλους
Speculoos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11140
Εγγραφη: Ιανουάριος 8th, 2006, 8:44 pm
Τοποθεσια: Brüssel
Το μέλος Speculoos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Φλου » Ιούλιος 16th, 2009, 10:56 am

Daria Pavlovna έγραψε:
Αντρέας έγραψε: Δεν έχεις ακουστά τους αμπελώνες της Μονεμβασιάς;

Τι κρασί ήταν...Τσιμπίδη;



Κρασί Τσιμπίδη; Γιώργου Τσιμπίδη;


Δημήτρη Τσιμπίδη...Γραμμούσα Λακωνίας.
όλα είναι φλου...
Άβαταρ μέλους
Φλου
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25787
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 19th, 2008, 6:01 am
Το μέλος Φλου, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Ιούλιος 16th, 2009, 11:00 am

Θεός ο spec.
για κάτι τάτοιους χρήστες αξίζει να μπαίνω στο φόρουμ. μορφώνομαι.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Φλου » Ιούλιος 16th, 2009, 11:03 am

Σας είπα,απαιτείστε να αλλάξει ονομασία η ενότητα Μαγειρική σε Γαστρονομία και να με βάλουν μόνιμο συντονιστή και να δείς Μπέττυ μου πως δεν θα ξεκολλάς από κει. :lol: :lol:
όλα είναι φλου...
Άβαταρ μέλους
Φλου
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25787
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 19th, 2008, 6:01 am
Το μέλος Φλου, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό ΜΟΨΟΣ » Ιούλιος 16th, 2009, 11:05 am

το κρασι ειναι πολυ προσωπικη υποθεση...
δεν υπαρχουν αντικειμενικα καλα κρασια...
υπαρχει μονο κρασι που σου αρεσει...
ή κρασι που δε σου αρεσει...
...ετσι απλα...
δε πα να ναι σατο του 57...
αν εσενα δε σου αρεσει απλα τελειωνει εκει το θεμα...
"Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."

Κλάες Άντερσεν

The problem with the closed minded people....is that their mouths are always open!!!!
Άβαταρ μέλους
ΜΟΨΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16523
Εγγραφη: Ιούνιος 7th, 2005, 3:55 pm
Τοποθεσια: Αθήνα
Το μέλος ΜΟΨΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό betty_boop » Ιούλιος 16th, 2009, 11:05 am

Αντρέας έγραψε:Σας είπα,απαιτείστε να αλλάξει ονομασία η ενότητα Μαγειρική σε Γαστρονομία και να με βάλουν μόνιμο συντονιστή και να δείς Μπέττυ μου πως δεν θα ξεκολλάς από κει. :lol: :lol:


Μπορεί, για ξεκίνα να ποστάρεις τακτικά και ως απλός χρήστης.
αν και θα ήθελα το spec συντονιστή στα πάντα (και στα κοάλα) για να μορφωθώ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
betty_boop
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8899
Εγγραφη: Φεβρουάριος 18th, 2008, 2:32 pm
Το μέλος betty_boop, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Cavaliere Alessandrino » Ιούλιος 16th, 2009, 11:07 am

Speculoos έγραψε:Περα απο το τι κανανε οι αρχαιοι, μια ισως λιγοτερη γνωστη πτυχη του μονεμβασιανου οινου (που οφειλεται στην παρουσια των Βενετων) ηταν η θεση που κατειχε στα ευρωπαϊκα σαλονια μεχρι πριν απο 300-400 χρονια. Οι Ελληνες γνωριζαν πως να κανουν γλυκα κρασια και η παρουσια των Βενετων σε ορισμενα μερη της Ελλαδας (Μονεμβασια, Κρητη, Πατρα) εδωσε την απαραιτητη ωθηση ωστε το ελληνικο κρασι να εχει περιοπτη θεση στα τραπεζια της μεσαιωνικης αριστοκρατιας.

Η ποικιλια μαλβαζια, που θεωρουταν μια απο τις πιο φινες ποικιλιες της εποχης εκανε γνωστες τις βενετσιανικες πολεις της Μονεμβασιας (αρχικα) και του Ηρακλειου-Καντια (αργοτερα). Σε συνδυασμο με το "ρομανικο κρασι" (vino di Romania) απο την Πατρα, ουσιαστικα μια μαυροδαφνη, εφτιαξαν το κορυφαιο τριο παραγωγης κρασιου στον ελληνικο χωρο.
Με την κατακτηση των εδαφων αυτων απο τους Τουρκους (στα μεσα-τελη του 17ου αιωνα), η παραγωγη του κρασιου εγκαταλειπεται αφου οι Τουρκοι φροντιζουν να καταστρεψουν το συνολο σχεδον των αμπελωνων.

Οι Βενετοι ομως φροντισαν να παρουν καποια κλωναρια απο αυτες τις ποικιλιες και τωρα τις βρισκουμε τοσο στην Ιταλια οσο και στην Πορτογαλια, αν και δεν συνδεονται ολες κατευθειαν με την πρωτη "ελληνικη" ποικιλια. Δυστυως η ελευση της φυλλοξηρας στην Ευρωπη (και φυσικα και στην Ελλαδα) κατεστρεψε εντελως τις ριζες που ειχαν απομεινει κι ετσι ειναι δυσκολο να αποφασισουμε κατα ποσο υπαρχει ακομα αυτη η ποικιλια στη χωρα μας.

Πολυτιμότατη η παρέμβασή σου, σύντροφε.
Όπως πολύ ορθά είπες, γλυκά κρασά.
ORDEM E PROGRESSO.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere Alessandrino
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας
 
Δημοσ.: 72119
Εγγραφη: Μάρτιος 5th, 2008, 2:51 pm
Τοποθεσια: Δόξα τω Θεώ.
Το μέλος Cavaliere Alessandrino, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Τεν τεν » Ιούλιος 16th, 2009, 11:08 am

Δεν ξέρω και πολλά για τα κρασιά
Αλλα ένα δροσερό λευκό απο την Λήμνο πάντα είναι ευπρόσδεκτο.

Εικόνα

:vp15:
"That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."
Άβαταρ μέλους
Τεν τεν
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11402
Εγγραφη: Ιούλιος 4th, 2009, 5:39 pm
Τοποθεσια: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το μέλος Τεν τεν, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Gracchus Babeuf » Ιούλιος 16th, 2009, 11:16 am

Speculoos έγραψε:
Iznogoud έγραψε:Ένα λευκό του Βατίστα ήτανε.

Αντρέα, δεν ξέρω τι κάνατε στα προϊστορικά χρόνια, πιθανώς εσείς να μάθατε το κρασί και σε όλον τον κόσμο, αλλά τώρα αλλάξαν τα κόζα.


Περα απο το τι κανανε οι αρχαιοι, μια ισως λιγοτερη γνωστη πτυχη του μονεμβασιανου οινου (που οφειλεται στην παρουσια των Βενετων) ηταν η θεση που κατειχε στα ευρωπαϊκα σαλονια μεχρι πριν απο 300-400 χρονια. Οι Ελληνες γνωριζαν πως να κανουν γλυκα κρασια και η παρουσια των Βενετων σε ορισμενα μερη της Ελλαδας (Μονεμβασια, Κρητη, Πατρα) εδωσε την απαραιτητη ωθηση ωστε το ελληνικο κρασι να εχει περιοπτη θεση στα τραπεζια της μεσαιωνικης αριστοκρατιας.

Η ποικιλια μαλβαζια, που θεωρουταν μια απο τις πιο φινες ποικιλιες της εποχης εκανε γνωστες τις βενετσιανικες πολεις της Μονεμβασιας (αρχικα) και του Ηρακλειου-Καντια (αργοτερα). Σε συνδυασμο με το "ρομανικο κρασι" (vino di Romania) απο την Πατρα, ουσιαστικα μια μαυροδαφνη, εφτιαξαν το κορυφαιο τριο παραγωγης κρασιου στον ελληνικο χωρο.
Με την κατακτηση των εδαφων αυτων απο τους Τουρκους (στα μεσα-τελη του 17ου αιωνα), η παραγωγη του κρασιου εγκαταλειπεται αφου οι Τουρκοι φροντιζουν να καταστρεψουν το συνολο σχεδον των αμπελωνων.

Οι Βενετοι ομως φροντισαν να παρουν καποια κλωναρια απο αυτες τις ποικιλιες και τωρα τις βρισκουμε τοσο στην Ιταλια οσο και στην Πορτογαλια, αν και δεν συνδεονται ολες κατευθειαν με την πρωτη "ελληνικη" ποικιλια. Δυστυως η ελευση της φυλλοξηρας στην Ευρωπη (και φυσικα και στην Ελλαδα) κατεστρεψε εντελως τις ριζες που ειχαν απομεινει κι ετσι ειναι δυσκολο να αποφασισουμε κατα ποσο υπαρχει ακομα αυτη η ποικιλια στη χωρα μας.

Αντίστοιχη πάνω κάτω ιστορία όσον αφορά την προώθηση του κρασιού από τους Φράγκους υπάρχει και για την Κύπρο. Στην Κύπρο βγάζουν κάτι ξηρά κόκκινα κρασιά (βλέπε Λαόνα), την ρακοειδή Ζιβανία, και ένα τρίτο, γλυκό και βαρύ κρασί που περισσότερο μοιάζει με λικέρ, την Κουμανταρία.
Αυτό βγαίνει από μια ποικιλία που καλλιεργούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων και σε όλο τον Μεσαίωνα σε ένα επαρχιακό σημείο της Κύπρου, δεν θυμάμαι που. Σε κάποια φάση, ο τότε ιδιοκτήτης της Κύπρου και βασιλιάς της Ιερουσαλήμ αν δεν κάνω λάθος, ο Γκυ ντε Λουζινιάν, απεφάσισε πως το βαρέθηκε το νησί και είπε να το πουλήσει στο Μοναστικό Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Οι Ιωαννίτες Ιππότες ερχόμενοι στην Κύπρο, ανέλαβαν κι οργάνωσαν την παραγωγή και το εμπόριο του κρασιού. Μάλιστα εξαιτίας τους ονοματοδόθηκε το πιθανότατα ανώνυμο ως τότε σκεύασμα. Από το Διοικητήριο του νησιού το οποίο πήγαν και το έστησαν στην περιοχή με τα σχετικά αμπέλια της ποικιλίας βγήκε και το όνομα του λικεροειδούς κράσου, Κουμανταρία εκ του λατινικού Commandaria (or something...) που σημαίνει Διοικητήριο. Με τα χρόνια η Κουμανταρία καθιερώθηκε ως κλασσικό καλό ποτό, το οποίο πίνεται περισσότερο ως λικέρ και ποτό εν γένει, παρά ως κρασί μαζί με το φαγητό. Από τα πράγματα που κατά βάση πέρνουν οι τουρίστες μαζί τους πηγαίνοντας στην Κύπρο. Κάπου πρέπει να 'χω παραχωμένο ένα μπουκάλι.
Άβαταρ μέλους
Gracchus Babeuf
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7310
Εγγραφη: Ιανουάριος 19th, 2007, 11:59 pm
Το μέλος Gracchus Babeuf, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό ΜΟΨΟΣ » Ιούλιος 16th, 2009, 11:23 am

τον Ιουνιο που πηγα στη Σαντορίνη πηγα σε μουσειο κρασιου (του Κοντογιαννη)...
αφου περθιγιηθηκαμε στο ομρφο μουσειο μας κερασανε 3 ειδη κρασιου...
το ασυρτικο (λευκο και καπως στιφο που μας αρεσε πολυ και αγορασαμε μερικα μπουκαλια), ενα αλλο ξηρο, περιεργο που δε μου αρεσε...
και ενα κοκκινο γλυκο που εμοιαζε με μαυροδαφνη απο το οποιο φιαχνουν 3500 μπουκαλια το χρονο (μερος της διαδικασιας ειναι να λιαζουν τα σταφυλια για 15 μερες σε αυτο) που το λεγανε...
:smt017
χμ...
δε το θυμαμε τωρα αλλα εχω ενα μπουκαλι σπιτι και θα σας το πω το απογευμα...
:oops:
"Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."

Κλάες Άντερσεν

The problem with the closed minded people....is that their mouths are always open!!!!
Άβαταρ μέλους
ΜΟΨΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16523
Εγγραφη: Ιούνιος 7th, 2005, 3:55 pm
Τοποθεσια: Αθήνα
Το μέλος ΜΟΨΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Φλου » Ιούλιος 16th, 2009, 11:26 am

ΜΟΨΟΣ έγραψε:τον Ιουνιο που πηγα στη Σαντορίνη πηγα σε μουσειο κρασιου (του Κοντογιαννη)...
αφου περθιγιηθηκαμε στο ομρφο μουσειο μας κερασανε 3 ειδη κρασιου...
το ασυρτικο (λευκο και καπως στιφο που μας αρεσε πολυ και αγορασαμε μερικα μπουκαλια), ενα αλλο ξηρο, περιεργο που δε μου αρεσε...
και ενα κοκκινο γλυκο που εμοιαζε με μαυροδαφνη απο το οποιο φιαχνουν 3500 μπουκαλια το χρονο (μερος της διαδικασιας ειναι να λιαζουν τα σταφυλια για 15 μερες σε αυτο) που το λεγανε...
:smt017
χμ...
δε το θυμαμε τωρα αλλα εχω ενα μπουκαλι σπιτι και θα σας το πω το απογευμα...
:oops:


Βινσάντο (Vino di Santorini)
όλα είναι φλου...
Άβαταρ μέλους
Φλου
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25787
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 19th, 2008, 6:01 am
Το μέλος Φλου, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό ΜΟΨΟΣ » Ιούλιος 16th, 2009, 11:29 am

Αντρέας έγραψε:
ΜΟΨΟΣ έγραψε:τον Ιουνιο που πηγα στη Σαντορίνη πηγα σε μουσειο κρασιου (του Κοντογιαννη)...
αφου περθιγιηθηκαμε στο ομρφο μουσειο μας κερασανε 3 ειδη κρασιου...
το ασυρτικο (λευκο και καπως στιφο που μας αρεσε πολυ και αγορασαμε μερικα μπουκαλια), ενα αλλο ξηρο, περιεργο που δε μου αρεσε...
και ενα κοκκινο γλυκο που εμοιαζε με μαυροδαφνη απο το οποιο φιαχνουν 3500 μπουκαλια το χρονο (μερος της διαδικασιας ειναι να λιαζουν τα σταφυλια για 15 μερες σε αυτο) που το λεγανε...
:smt017
χμ...
δε το θυμαμε τωρα αλλα εχω ενα μπουκαλι σπιτι και θα σας το πω το απογευμα...
:oops:


Βινσάντο (Vino di Santorini)

Oχι το βινσαντο (πηρα κι ενα μικρο μπουκαλακι απο δαυτο)
καπως κοκινιτης καπως ετσι λεγοτανε....
"Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."

Κλάες Άντερσεν

The problem with the closed minded people....is that their mouths are always open!!!!
Άβαταρ μέλους
ΜΟΨΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16523
Εγγραφη: Ιούνιος 7th, 2005, 3:55 pm
Τοποθεσια: Αθήνα
Το μέλος ΜΟΨΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό Φλου » Ιούλιος 16th, 2009, 11:30 am

Το κόκκινο γλυκό κρασί που γίνεται με λιαστα σταφύλια λέγεται Βινσάντο.
Ρώτα και τον Σαλίβερο.
όλα είναι φλου...
Άβαταρ μέλους
Φλου
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25787
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 19th, 2008, 6:01 am
Το μέλος Φλου, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καλά κρασά.

Δημοσίευσηαπό ΜΟΨΟΣ » Ιούλιος 16th, 2009, 11:32 am

Αντρέας έγραψε:Το κόκκινο γλυκό κρασί που γίνεται με λιαστα σταφύλια λέγεται Βινσάντο.
Ρώτα και τον Σαλίβερο.

βρε ναι το ξερο το βισαντο...
ειναι σαν λικερ...
αυτο που σου λεω γινεται επισης με λιαστα σταφυλια ειναι πιο κοκκινο απο το βασαντο και ειναι πιο... κρασι απο το βισαντο...
υπομονη το απογευμα θα γραψω πιο ειναι...
"Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."

Κλάες Άντερσεν

The problem with the closed minded people....is that their mouths are always open!!!!
Άβαταρ μέλους
ΜΟΨΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16523
Εγγραφη: Ιούνιος 7th, 2005, 3:55 pm
Τοποθεσια: Αθήνα
Το μέλος ΜΟΨΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη

Επιστροφή στην Life style

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες