από harrys1934 » Φεβρουάριος 1st, 2010, 12:50 pm
ΔΥΝΟΣΑΥΡΟΙ (δεινόσαυροι)
Αγαπητέ μου καλέ φίλε Αντρέα βάζω την απάντηση σου ως νέο θέμα, γιατί είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο. ¨Ετσι θα το προσέξουν πολλοί αντί στην δική σου απάντηση.
Με αυτό το θέμα έχω φέρει σε πολύ δύσκολη θέση πολλούς θεολόγους και πάντα ψάχνω να βρώ μια ικανοποιητική απάντηση. Και αυτό γίνεται γιατί όπως το διαβάζω δεν βγαίνει νόημα ξεκάθαρο από την Γραφή
Σοφία Σολομώντος ΙΑ-16-18- 19-
Δια να μάθουν επάνω εις τα πράγματα, ότι με εκείνο που αμαρτάνει, ο κάθε ένας μας, με αυτά και τιμωρείται
Τιμωρήθηκαν λοιπόν και αυτοί με τα τιποτένια και αξιοκαταφρόνητα αυτά ζώα, που ελάτρεψαν ως θεούς.
Διότι δεν ήτο δύσκολο εις την παντοδύναμον χείρα σου, που έκτισε τον κόσμο από άμορφον και ασχημάτιστον ύλη, αντί των ερπετών και ευτελών ζώων να στείλεις κατ’ αυτών πλήθος από αρκούδες ¨η αγρίους και φοβερούς λέοντας
¨η νεόκτιστα και νεοδημιούργητα θηρία, γεμάτα από θυμόν, άγνωστα, διά πρώτην φοράν εμφανιζόμενα, τα οποία ¨η να φυσούν αναπνοήν πυρίνη ¨η να εκχύνουν με βοών βρωμερόν καπνόν ¨η να εκσφενδονίζουν και να αποτράπτουν από τα μάτια των φοβέρας σπίθας,
Των θηρίων δε αυτών όχι μόνον η βλάβη που θα ήσαν ικανά να επιφέρουν θα ήτο δυνατόν να τους εξαφανίσει και συντρίψει, αλλά και μόνη η όψις των και η φοβερά θέα των να τους προκαλέσει τον θάνατον.
Αυτό όλο σκιτσάρει τους δεινόσαυρους, χωρίς να τους δίνει την ονομασία. Πότε πήραν το όνομα Δεινόσαυροι;
Και σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία δείχνει να λέει, αν ήθελε ο Θεός αφού είχε την δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο.
Δεν δείχνει καθόλου ότι προ υπήρχαν. Γιαυτο όλλες τις φορές τους έχω πιάσει αδιάβαστους στο θέμα και μάλιστα να πω;; Είχαν άγνοια ότι υπάρχει στην Γραφή αυτή η περικοπή. Και όχι μόνον από εδώ θεολόγους που έχουμε καλούς δυνατούς, μια και αυτοί οι μεγάλοι που κάνουν τσάμπα ταξίδια μέχρι εδώ.
Μάλιστα ένας από όλους πολύ αυστηρά αφού το βρήκε στην γραφή τελικά και κοίταγε να το διαβάσει εκείνη την στιγμή και να δώσει απάντηση σε ακροατήριο άνω των 200- γυρίζει αυστηρά και μου λέει. Εσένα τι σε νοιάζει ……. Και γιατί να κάνει ένα ας κάνει και δέκα και γιατί να…….
Τα υπόλοιπα θα τα ακούσουμε ως συμπλήρωμα από τα εδώ ξεφτέρια μας. ¨ Όχι όπως συνήθως από κάποιους σάχλες εσείς οι Χριστιανοί;
Χωρίς προκατάληψη να ζυγώσουμε στο ποιο σωστό
άλλ' ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
μνύσθητί μου, Κύριε,
εν τη Βασιλεία Σου.
Όπου γης και Παατρις[/b]