Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Εδώ συζητάμε ο,τιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις παρακάτω κατηγορίες.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

 

Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:19 pm

Λοιπον , οσοι νομιζουν οτι ειναι ασοι στην παρασκευη φραπε και νες ειναι γελασμενοι.
Μεχρι χθες ηταν γνωστοι 2 τροποι παρασκευης φραπε.
1ος . Με σεικερ
2ος . Με φραπεδιερα (μιξερ-χτυπητηρι)

Εγω ο Οργισμενος ανακαλυψα ενα νεο τροπο παρασκευης φραπε ή νες ο οποιος εχει καταπληκτικη γευση και το κυριοτερο ειναι οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
Ως γνωστον ο στιγμιαιος καφες ,φραπε ή νες, ειναι ο μοναδικος καφες οπου καταναλωνεται και η μακα του καφε ,το κατακαθι δηλαδη, ενω αντιθετως η κρεμα δηλαδη ο αφρος (το ποιοτικοτερο μερος του καφε) καταναλωνεται ελαχιστα.

Δ΄εθνικη οι θεσσαλονικεις μπροστα μου.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Μπίστης » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:23 pm

Οργισμένος έγραψε: Δ΄εθνικη οι θεσσαλονικεις μπροστα μου.


Μέχρι να τελειώσεις την δημοσίευση τους έριξες άλλη μιά κατηγορία ! :lol:
πατησιωτης έγραψε:δε γινεται επειδη δεν υπαρχουν αποδειξεις για το ολοκαυτωμα.Γινεται γιατι οι αρχες διαπιστωνουν την αδυναμια αντιπαραθεσης του ορθου λογου με πρωτογονα ενστικτα που εκπορευονται απο τον εγκεφαλο...
Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Maniac poster
 
Δημοσ.: 12120
Εγγραφη: Ιούλιος 22nd, 2009, 11:40 pm
Τοποθεσια: Helsingør
Το μέλος Μπίστης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό talaipwros » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:40 pm

Οργισμένος έγραψε: Λοιπον , οσοι νομιζουν οτι ειναι ασοι στην παρασκευη φραπε και νες ειναι γελασμενοι.
Μεχρι χθες ηταν γνωστοι 2 τροποι παρασκευης φραπε.
1ος . Με σεικερ
2ος . Με φραπεδιερα (μιξερ-χτυπητηρι)

Εγω ο Οργισμενος ανακαλυψα ενα νεο τροπο παρασκευης φραπε ή νες ο οποιος εχει καταπληκτικη γευση και το κυριοτερο ειναι οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
Ως γνωστον ο στιγμιαιος καφες ,φραπε ή νες, ειναι ο μοναδικος καφες οπου καταναλωνεται και η μακα του καφε ,το κατακαθι δηλαδη, ενω αντιθετως η κρεμα δηλαδη ο αφρος (το ποιοτικοτερο μερος του καφε) καταναλωνεται ελαχιστα.

Δ΄εθνικη οι θεσσαλονικεις μπροστα μου.


στο υπουργειο εγινε η ανακαλυψις;
talaipwros
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '12
 
Δημοσ.: 42664
Εγγραφη: Ιούνιος 12th, 2008, 10:12 pm
Το μέλος talaipwros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:42 pm

Πριν κανω την μεγαλη αποκαλυψη - προσφορα προς το κοινο του φορουμ πρεπει να πω και κατι ακομα.
Ολοι οι γιατροι κατηγορουν τον φραπε-νες. Κανει λενε πολυ κακο στα νευρα . Αυτο πολλοι το αποδιδουν στην χημικη επεξεργασια του στιγμιαιου καφε καθως και στην καταναλωση της μακας του (εδω θα ηταν πολυ ενδιαφερουσες και χρησιμες οι αποψεις σας) .
Εγω λοιπον πριν 2-3 χρονια πηγα στο νοσοκομειο για εξετασεις καθως ειχα ενα εντονο "αισθημα παλμων" στην καρδια μου (κατι σαν αρρυθμια).
Μιλαμε για τελειως χεσμενος . Τελικα μετα απο σειρα εξετασεων οι ιατροι απεφανθησαν οτι το συμπτωμα ωφειλεται σε στρες-νευρα. Δηλαδη στα πολλα μου νευρα τα οποια οφείλονται στην εργασια μου. Θυμαμαι καθε βραδυ που επεφτα για υπνο σκεφτομουν τους διαφορους σαλτιμπαγκους της εργασιας μου καθως καθως και τις ενεργειες των ,και μου ανεβαινε η πιεση, μου τεντωνονταν τα μηνιγγια και το φαινομενο καποιες φορες διαρκουσε και για 1-1,5 ωρα. Αυτη η μαλακια μου βεβαιως κοπηκε μαχαιρι μετεπειτα.

Οι ιατροι λοιπον μου συνεστησαν να μην αγχωνομαι και να μην στρεσαρομαι καθως και να ελαττωσω τους καφεδες ,αν και επινα μολις 2 ημερησιως. Εναν τον πρωι και εναν το απογευμα,φραπε το καλοκαιρι νες το χειμωνα.
Απο τοτε εχω κοψει το στιγμιαιο καφε, και σας διαβεβαιω οτι προκειται για μεγαλη αλλαγη στην καθημερινη ζωη μου ,ισως μεγαλυτερη και απο το κοψιμο τσιγαρου(το κοψα και αυτο παλαιοτερα).
Μεγαλη διαφορα στα νευρα,πολυ μεγαλη. Αν και πινω 2 καφεδες της μερα (ελληνικους-καπουτσινο-φιλτρου κτλ) βλεπω μεγαλη διαφορα στα νευρα μου.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:43 pm

talaipwros έγραψε:
Οργισμένος έγραψε: Λοιπον , οσοι νομιζουν οτι ειναι ασοι στην παρασκευη φραπε και νες ειναι γελασμενοι.
Μεχρι χθες ηταν γνωστοι 2 τροποι παρασκευης φραπε.
1ος . Με σεικερ
2ος . Με φραπεδιερα (μιξερ-χτυπητηρι)

Εγω ο Οργισμενος ανακαλυψα ενα νεο τροπο παρασκευης φραπε ή νες ο οποιος εχει καταπληκτικη γευση και το κυριοτερο ειναι οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
Ως γνωστον ο στιγμιαιος καφες ,φραπε ή νες, ειναι ο μοναδικος καφες οπου καταναλωνεται και η μακα του καφε ,το κατακαθι δηλαδη, ενω αντιθετως η κρεμα δηλαδη ο αφρος (το ποιοτικοτερο μερος του καφε) καταναλωνεται ελαχιστα.

Δ΄εθνικη οι θεσσαλονικεις μπροστα μου.


στο υπουργειο εγινε η ανακαλυψις;

Δεν ειμαι σε υπουργειο γιατρε μου.
:smt011
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό talaipwros » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:44 pm

Οργισμένος έγραψε:
talaipwros έγραψε:
Οργισμένος έγραψε: Λοιπον , οσοι νομιζουν οτι ειναι ασοι στην παρασκευη φραπε και νες ειναι γελασμενοι.
Μεχρι χθες ηταν γνωστοι 2 τροποι παρασκευης φραπε.
1ος . Με σεικερ
2ος . Με φραπεδιερα (μιξερ-χτυπητηρι)

Εγω ο Οργισμενος ανακαλυψα ενα νεο τροπο παρασκευης φραπε ή νες ο οποιος εχει καταπληκτικη γευση και το κυριοτερο ειναι οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ.
Ως γνωστον ο στιγμιαιος καφες ,φραπε ή νες, ειναι ο μοναδικος καφες οπου καταναλωνεται και η μακα του καφε ,το κατακαθι δηλαδη, ενω αντιθετως η κρεμα δηλαδη ο αφρος (το ποιοτικοτερο μερος του καφε) καταναλωνεται ελαχιστα.

Δ΄εθνικη οι θεσσαλονικεις μπροστα μου.


στο υπουργειο εγινε η ανακαλυψις;

Δεν ειμαι σε υπουργειο γιατρε μου.
:smt011


παρεξηγησις, δεν το ειπα για κακο.
talaipwros
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '12
 
Δημοσ.: 42664
Εγγραφη: Ιούνιος 12th, 2008, 10:12 pm
Το μέλος talaipwros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:50 pm

Πριν κανω την αποκαλυψη ας διανθίσω αυτο το αναξιόχρεο νημα...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό talaipwros » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:52 pm

ρε Starcraft θα παιξομεν;
talaipwros
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '12
 
Δημοσ.: 42664
Εγγραφη: Ιούνιος 12th, 2008, 10:12 pm
Το μέλος talaipwros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:53 pm

http://e-how.gr/pos-na-ftiaksete-kalo-frappe

Πώς να φτιάξετε καλό φραπέ
Ο φραπές είναι ο αγαπημένος καφές των περισσοτέρων Ελλήνων. Συνδυάζει την τόνωση που προσφέρει η καφεΐνη με την απόλαυση ενός δροσιστικού ροφήματος. Συνοδεύει το ξύπνημα, το διάβασμα, τη δουλειά, τη χαλάρωση, την παρέα. Η συνταγή του φραπέ είναι εύκολη και προσαρμόζεται στα γούστα του καθενός.




Όλη η τέχνη του φραπέ είναι στην παρασκευή πυκνού και ανθεκτικού αφρού με κρεμώδη υφή και εξαρτάται από την ποσότητα του νερού και το χτύπημα. Αν το νερό που χρησιμοποιείτε στο χτύπημα είναι λιγότερο απ' όσο χρειάζεται, δε θα σχηματιστεί πλούσιος και παχύς αφρός, ενώ αν είναι περισσότερο, ο αφρός θα γίνει αδύναμος με χοντρές φουσκάλες και θα θυμίζει σαπουνάδα. Με λίγο πειραματισμό μπορείτε να βρείτε τις ιδανικές αναλογίες για τον φραπέ που ταιριάζει στα γούστα σας
Θα χρειαστείτε
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.

Βήμα 2
Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το σέϊκερ μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.

Βήμα 3
Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.

Χρήσιμα
Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη μπορείτε να μειώσετε τη δόση του καφέ και της ζάχαρης ή να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το φραπέ όπως φραπέ με παγωτό.
Προσέξτε
Η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται στον καφέ και στα παγάκια μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φραπέ.
Αν χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο καφέ που έχει ανοιχτεί η συσκευασία του περισσότερο από 2 εβδομάδες, η γεύση του φραπέ μπορεί να είναι αλλοιωμένη.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό talaipwros » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:56 pm

10 παγακια;;;;
talaipwros
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '12
 
Δημοσ.: 42664
Εγγραφη: Ιούνιος 12th, 2008, 10:12 pm
Το μέλος talaipwros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 9:57 pm

Λίγα λόγια για τον καφέ φραπέ - To Φραπάρθρο


http://my.aegean.gr/web/article2516.html

"
του Αλέξανδρου Φιλοθόδωρου:

«Έναν καφέ frappe παρακαλώ», «μια φραπεδιά»... μερικές από τις καθημερινές εκφράσεις που ένα πλήθος από εμάς λέμε καθημερινά.
Ένα είδος καφέ που η σύλληψή του έχει ελληνικές ρίζες και που... έχει αποκτήσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και χαρακτήρα!
Ένα μικρό ταξίδι με τις πιο βασικές πληροφορίες και στοιχεία του δημοφιλούς ροφήματος που αγαπάμε όλοι μας!



Πρώτα από όλα να πούμε ότι είναι Ελληνικό δημιούργημα επομένως η λέξη κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Γραμματικής .
Η λέξη frappe είναι γαλλική και σημαίνει χτυπημένος υπό την έννοια του αναδυόμενου.

Ο πρώτος φραπές δημιουργήθηκε στη Διεθνή Έκθεση θες/νίκης το 1957.
Ο Δημήτριος Βακόνδιος ο οποίος τότε εργαζόταν για Έλληνα αντιπρόσωπο ροφήματος κακάο αντί να πιει στο διάλλειμα του ζεστό στιγμιαίο καφέ, όπως συνηθιζόταν, χτύπησε καφέ και ζάχαρη στο σέικερ που προοριζόταν για το χτύπημα του κακάο. Το αποτέλεσμα ήταν να λερωθεί το κοστούμι του αλλά και να φτιάξει το πρώτο φραπέ στην Ιστορία. Στα πρώτα του βήματα ο φραπές δεν είχε τόσο πλούσιο άρωμα και αφρό αλλά εξελίχθηκε σε αυτή τη μορφή όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν περισσότερο καφέ και περισσότερη ζάχαρη και να ανακατεύεται σε μίξερ.



ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ

Η παρασκευή του φραπέ αποτελεί καλλιτεχνική ενασχόληση άρα είναι μια δημιουργική διαδικασία και μάλιστα υπό τη μορφή τελετουργίας. Κάθε στάδιο από το ρίξιμο της ζάχαρης μέχρι και το ρίξιμο του καφέ είναι εξίσου σημαντικό. Πρώτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά τον καφέ διότι αν βάλουμε πρώτα το κουταλάκι στον καφέ και μετά στη ζάχαρη θα λερώσουμε τη ζάχαρη που θα μείνει μέσα στο βαζάκι που τη φυλάμε, με καφέ. Δε βάζουμε στο ίδιο βαζάκι ζάχαρη και καφέ διότι δε μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το μείγμα θα είναι ομοιογενές.

Το ανακάτεμα του μελλοντικού φραπέ είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της θεσπέσιας τελετουργίας. Από το ανακάτεμα εξαρτάται η ποιότητα του αφρού η οποία είναι σπουδαίας σημασίας για τη δική μας οπτική και γευστική απόλαυση. Για αυτό βάζουμε τουλάχιστον 2 κουταλιές καφέ ώστε ο αφρός να είναι πλούσιος (=πηχτός).

Αν χρησιμοποιείτε καφέ ζάχαρη μην ανακατεύετε πολλή ώρα το μείγμα διότι η καφέ ζάχαρη λιώνει πολύ αργά με αποτέλεσμα θα την έχετε χτυπήσει τόσο ώστε να λιώσει και θα έχετε κάνει πολύ αφρό και πολύ λιγότερο καφέ. Εναλλακτικά, μπορείτε πρώτα να χτυπήσετε το νερό με τον καφέ και μετά να προσθέσετε τη καφέ ζάχαρη και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για λίγη ώρα. Αν χρησιμοποιούμε άσπρη ζάχαρη επιλέγουμε τη πιο λεπτή ώστε να διαλύεται εύκολα στο ανακάτεμα και να μη σφηνώνει ανάμεσα στα δόντια μας.

Προσθέτοντας το νερό στο τέλος, ο αφρός πρέπει να αλλάζει το χρώμα του από καφέ σε άσπρο, για να σταθεροποιηθεί σε κάποια ενδιάμεσή τους απόχρωση. Αυτό σημαίνει ότι ο περισσότερος καφές που ρίξαμε έχει γίνει όντως υγρός καφές και δεν έχει συγκεντρωθεί στον αφρό, επομένως ο φραπές μας θα έχει πιο πλούσιο άρωμα.

Να προτιμάτε να αγοράζετε τις μικρές συσκευασίες καφέ ώστε οι κόκκοι του να διατηρούνται ποιο φρέσκοι και να το διατηρείτε στο ψυγείο για να διατηρούνται πιο φρέσκοι. Όταν χρησιμοποιούμε μίξερ, φραπεδιέρα, χτυπητήρι, ανεμιστηράκι, πρέπει να κινούμε το ποτήρι ή σέικερ ή ό,τι άλλο στο οποίο χτυπάμε τον μείγμα από πάνω προς τα κάτω και ύστερα από κάτω προς τα πάνω ώστε το χτυπητήρι του μίξερ να δώσει ώθηση στον νεοδημιουργηθέντα φραπαφρό να ανέβει προς τα πάνω και νέα ανοδικά ρεύματα φραπαφρού, σύμφωνα με την αρχή του Bernoulli, να δημιουργηθούν κάτω από τα παλιότερα. Έτσι εξασφαλίζουμε αρκετό σε πάχος αφρό. Αν έχουμε βάλει αρκετή ποσότητα καφέ, ο αφρός θα είναι πηχτός και θα μοσχοβολάει αυτό το θεσπέσιο άρωμα του καφέ. Προσοχή στη ποσότητα του νερού που θα ρίξετε στο τελευταίο στάδιο. Αν τα καταφέρετε και δεν έχετε φάει τον αφρό από το ανακατεμένο μείγμα, προσέξτε πόσο νερό θα ρίξετε. Να μη ξεχνάτε ότι στη συνέχεια θα ρίξετε και παγάκια, άρα νερό το οποίο θα λιώσει. Μετά το ανακάτεμα ρίξτε λιγότερο νερό απ' ότι συνήθως. Υπολογίστε το μέγεθος και το πλήθος των παγακίων που θα ρίξετε στο ποτήρι σας.

Υπάρχει και ο βαπορίσιος ή αλλιώς καραβίσιος καφές ο οποίος είναι καφές a la James Bond. Χτυπημένος όχι ανακατεμένος. Βαπορίσιος μπορεί να είναι και ο νες καφές και όχι αποκλειστικά ο φραπές (γράψαμε είναι ελληνική λέξη).

Στο στρατό οι φαντάροι αφού φτιάξουν το μείγμα, παίρνουν ένα καλαμάκι, το κόβουν 2 εκατοστά από τη κάτω μεριά από την οποία δε ρουφάμε και τις δύο πλευρές τις λυγίζουν στα πλάγια και αντισυμμετρικά μεταξύ τους και το χρησιμοποιούν ως χειροκίνητο μίξερ.

Όταν είναι γλυκός με γάλα επηρεάζει πολύ λιγότερο αρνητικά τα νεύρα από τη περίπτωση που δε θα είχε γάλα.
Αν τον κάνετε παγάκια σε κάθε φραποπαγάκι ρίξτε και μια μικρή σταγόνα αναψυκτικού τύπου cola ώστε να διατηρήσει τη γλυκάδα του όταν θα έχει λιώσει.



ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΕΞΩ


Όταν παίρνουμε καφέ στο χέρι σε πλαστικό και πλατύ ποτήρι, να θυμάστε να μην ακουμπάτε το καλαμάκι στο πάτο του ποτηριού διότι εκεί συγκεντρώνεται όλη η ζάχαρη με αποτέλεσμα όταν ρουφάτε από τον πάτο του ποτηριού η γεύση του καφέ να είναι πιο πικρή. Υπάρχουν δύο θεωρίες για την εξήγηση αυτού του φαινόμενου.

Η πρώτη είναι η άποψη ότι η υπερβολική συγκέντρωση ζάχαρης κάνει τη ποσότητα του καφέ που ρουφιέται να πικρίζει. Αυτό υποστηρίζεται από το γεγονός ότι καταλαβαίνουμε ότι ζάχαρη έχει συγκεντρωθεί ανάμεσα στα δόντια μας, όπως συμβαίνει με τη μαγειρική σόδα που ρίχνουν στα φαγητά στις Εστίες.

Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ο φραπές έχει πιο πικρή γεύση διότι η πολλή ζάχαρη μπλοκάρει την είσοδο του καλαμακίου με αποτέλεσμα να ρουφιέται περισσότερος καφές επειδή είναι ρευστός απ' ότι ζάχαρη η οποία είναι στερεή, αφού δεν έχει προλάβει ακόμη να λιώσει.

Όταν πίνουμε φραπέ σε γυάλινο ποτήρι καλό είναι ο πάτος του να μην είναι επίπεδος αλλά να έχει περιμετρική κλίση προς το κέντρο ώστε όταν ρουφάμε (φραπέ εννοώ) ο καφές κατεβαίνει και ο αφρός πρέπει να ακολουθεί τη κατηφορική κίνηση του υγρού μέρους του φραπέ έτσι ώστε αυτά τα δύο μέρη (αφρός - καφές) να μη διαχωρίζονται αλλά ο αφρός να ακολουθεί εφαπτομενικά (μάλλον θα χρειαζόμαστε 4 μεταβλητές για να μελετήσουμε τη κίνησή του αλλά θα το περιορίσουμε στις 3) τη κίνηση του καφέ και μη κολλάει στα τοιχώματα του ποτηριού εφόσον δεν έχει φτάσει σε κατάσταση, κατά τω κόσμω γνωστή ως, "απολίθωμα".

Όταν ο φραπές είναι στα τελευταία του μπορούμε να προσθέσουμε νερό ώστε να γίνει λίγος ακόμη φραπές. Και πάλι πολλή προσοχή στη ποσότητα του νερού που θα ρίξουμε. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, δηλαδή όταν ο φραπές μετράει ρουφηξιές προτού αποδημήσει ολόκληρος στο στομάχι μας, ο καφές θα είναι λίγος άρα πρέπει να προσθέτουμε το νερό με σταθερές και μικρές δόσεις και να ανακατεύουμε ενδιάμεσα τους ώστε να έχουμε πραγματική επίγνωση της κατάστασης του φραποδημιουργήματός μας.

Συνήθως ο φραπές των καφετεριών αποτελείται από πολύ αφρό και λιγότερο καφέ. Αυτό συμβαίνει διότι τα μίξερ που έχουν είναι πιο ισχυρά απ΄ ό,τι χρειάζεται.



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Δοκιμάστε διάφορες ποικιλίες καφέ. Ίσως κάποια ποικιλία να σας αρέσει περισσότερο από κάποια άλλη καθώς θα έχει διαφορετικό άρωμα και ίσως κάποια μικρή διαφορά στη γεύση. Μοναδικό κριτήριο είναι το γούστο σας.

Επίσης δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ή ακόμη και καφέ ζάχαρη αντί για τη κλασσική άσπρη. Η αλλαγή στη προτίμηση της ζάχαρης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά σε ένα φραπέ που να σας αρέσει περισσότερο. Δοκιμάστε και διάφορα υποκατάστατα ζάχαρης όπως η γλυκόζη και η φρουτίνη.

Το ρεκόρ φραπόποσης είναι οκτώ ώρες για έναν φραπέ. Όταν επιτεύχθηκε αυτό το ρεκόρ ο κάτοχός του ήταν φοιτητής στην Αθήνα.

Ο φραπές λανσάρεται και σε άλλες χώρες ανά την ηφύλιο αλλά όχι με την ίδια επιτυχία που έχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του όπως ο Βουλγάρικος στον οποίο προστίθεται αναψυκτικό τύπου cola, με παγωτό, στη Σερβία και σε άλλα μέρη με διάφορα άλλα οινοπνευματώδη ποτά.

Υπάρχει το φραπορούφηγμα τύπου ναργιλέ. Αυτό το επιτυγχάνουμε κρατώντας το ποτήρι μας από τον πάτο του να πατάει στη παλάμη μας. Τα δάχτυλα αγκαλιάζουν όχι πολύ σφιχτά το μέρος του τοιχώματος που είναι κοντά στον πάτο.
Ρουφάμε με μικρά και συνεχόμενα διαλλείματα. Ανά 3 ή 5 τζούρες, παίρνουμε αέρα από το στόμα και συνεχίζουμε το έργο μας.

Όταν σερβίρουμε φραπέ σε κάποιον άλλο δεν τον ανακατεύουμε αλλά τοποθετούμε το καλαμάκι με μικρή κλίση ώστε να είναι πιο εύκολο για τον φραποπότη, ο οποίος πιθανώς να είναι ξαπλωμένος ανάμεσα σε καρέκλες. Ακόμη κι αν δεν είναι θα του είναι πιο εύκολο να φτάσει το καλαμάκι και να ανακατέψει χωρίς να τεντώνεται.

Όταν όμως ανακατεύουμε, στο τέλος αφού φτιάξουμε τον φραπέ με καλαμάκι, το καλαμάκι πρέπει να είναι κάθετο στο επίπεδο του φραπαφρού, ώστε να παρασύρει στη κίνηση του περσότερη μάζα αφρού.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος της φραπόσης παρατηρούμε ότι η γλώσσα μας έχει φραπαφρό. Αυτός ο αφρός παγιδεύεται λόγω του σάλιου αλλά και της τραχύτητας της γλώσσας μας. Γι΄ αυτό και δε φεύγει παρά μόνο με βούρτσισμα της γλώσσας.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 10:01 pm

talaipwros έγραψε: ρε Starcraft θα παιξομεν;

Να μπω και να περιμενω ινβαητ;
(Θα χασω αλλα δεν πειραζει)
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Δεκέμβριος 28th, 2010, 10:01 pm

Κάτι λείπει ανάμεσα στο βήμα 2 και στο βήμα 3. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά νιώθω ότι κάπως θα μπορούσε να βελτιωθεί ούτως ώστε να παραχθεί ο πραγματικά τέλειος φραπέ. Δηλαδή είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στο χρυσό στους ολυμπιακούς και στο χρυσό στους ολυμπιακούς και νόμπελ μαζί. Είναι αυτό που θα το απογειώσει με λίγα λόγια. Για δοκίμασε αυτή τη συνταγή και πες μου τη γνώμη σου.

2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.

Βήμα 2
Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το σέϊκερ μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.

Βήμα 3
Δεηθήτε στον Πατέρα των Θεών, τον Νεφεληγερέτη Δία και στον αδερφό του τον Μέγα Ποσειδώνα σύμφωνα με τα Πάτρια ειωθότα.

Βήμα 4
Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.


Νομίζω αρκετά καλύτερο.
Οπού 'τονε ξεχωριστός σε πλούτη κι αξιοσύνη
Με την καρδιά ντου ήθελε την Κρήτη Ρωμιοσύνη
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22904
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 6:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » Δεκέμβριος 28th, 2010, 10:06 pm

Yochanan έγραψε: Κάτι λείπει ανάμεσα στο βήμα 2 και στο βήμα 3. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά νιώθω ότι κάπως θα μπορούσε να βελτιωθεί ούτως ώστε να παραχθεί ο πραγματικά τέλειος φραπέ. Δηλαδή είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στο χρυσό στους ολυμπιακούς και στο χρυσό στους ολυμπιακούς και νόμπελ μαζί. Είναι αυτό που θα το απογειώσει με λίγα λόγια. Για δοκίμασε αυτή τη συνταγή και πες μου τη γνώμη σου.

2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.

Βήμα 2
Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το σέϊκερ μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.

Βήμα 3
Δεηθήτε στον Πατέρα των Θεών, τον Νεφεληγερέτη Δία και στον αδερφό του τον Μέγα Ποσειδώνα σύμφωνα με τα Πάτρια ειωθότα.

Βήμα 4
Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.


Νομίζω αρκετά καλύτερο.

Ωωωωω ναι...(Μια πολλα υποσχομενη ανατριχιλα διαπερασε το κουρασμενο κορμι μου)
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
Κατεβάστε το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! με το κουπόνι: ZF58Z εως 26-9-14
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22673
Εγγραφη: Νοέμβριος 15th, 2009, 1:47 pm
Τοποθεσια: Sector 001
Το μέλος Οργισμένος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Φραπέ. Γ' εθνική οι Θεσσαλονικείς μπροστά μου.

Δημοσίευσηαπό killthemall » Δεκέμβριος 28th, 2010, 10:09 pm

συπληρωση για το Βήμα 3

Πιστεύω εις έναν φραπέ,
αφρώδη, παγοκράτορα,
ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής,
εις στομάχους πάντων ερριμένον.

Και εις ένα αφρόγαλα, λευκόν, πηχτόν,
του καφέ συνοδό, και λιπογενές
το δια τον καφέ ποιηθέντα προ πάντων καπουτσίνο.
Milk εκ βοδώς,
αφρόν αληθινόν, εκ μιξερός ηλεκτρικού
χτυπηθέντα, ού γεννηθέντα,
ομοχρήσιμου του φραπέ
δι ου το μάτι ορθάνοιξε.

Τον δι' ημάς τους ανθρώπους
και δια την ημετέραν εργασίαν
φυτροθέντα εν καφεοδένδρων
και μαζευθέντα εξ άρρενος εργάτου
και αγοράσθη εξ εταιρείας
και εσυσκευάσθηκε.

Αγορασθέντα τε υπό ημών
εντός μικρής σακουλίτσας
ή κουτιού ή βαζακίου

Και ετοιμάσθη τας πρώτας ώρας
κατά τας πρωινάς.

Και εισέπεσε εντός ποτηριού
και ζαχαρώθηκε εκ κουταλιάς του γλυκού.

Και πάλιν άφρισε μετά δόξης
τσίτα κάνων κοιμητούς
ώστε χουζουρίου έλθη το τέλος.

Και εις το ρεύμα το πάγιον,
το χρήσιμον, το μιξεροκινόν,
το εκ της δεής επαραγόμενον
το συν ψυγείου και θηκών συνεργαζώμενο,
ωστε παρασκευαζώμενο,
παγακίων και υδάτων ψυχρών.

Εις μίαν, καφετερίαν, ομαδικήν και φιλικήν φραπεδοποσίαν.

Ομολογώ εν τσίμπημα εις μπισκότου εκ του μπολ.

Προσδοκώ τασάκι καθαρόν.

Και να είναι η ζάχαρη λιωμένη.

Αμήν
id: unknown_x

"ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΧΑ 7%
καθε αυτοκτονια ή δολοφονια οποιουδηποτε ελληνα απο εδω και περα αποτελει συνωνυμο της χαρας και της συμπαντικης δικαιοσυνης "
Άβαταρ μέλους
killthemall
Fast poster
 
Δημοσ.: 3324
Εγγραφη: Δεκέμβριος 27th, 2009, 10:39 pm
Το μέλος killthemall, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Περί ανέμων και υδάτων

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες