από Northern Spirit » Σεπτέμβριος 1st, 2011, 3:23 am
Royal Bank of Scotland στις 26 πενες (κλεισιμο 31/8), BP (402 πενες), MAN GROUP 224 πενες, XSTRATA (1079 πενες)
1. H ΜΑΝ GROUP ειναι το μεγαλυτερο hedge fund στον κοσμο αν και γενικα ειναι συντηρητικο. Την εχω δυο χρονια και αν και δεν εχω αποκομισει ιδιαιτερες υπεραξιες εχω αποκομισει υψηλα μερισματα. Περσυ εδωσε 21.4 πενες μερισμα καπου στο 9% δηλαδη. Φετος αναμενεται να δωσει μικροτερο (γυρω στο 8% βασει της τρεχουσας αξιας) λογω της εξαγορας περσυ ενος μεγαλου αμερικανικου fund που διπλασιασε τα μεγεθη της. Εχει αυξηση μεγεθων και τη νεα χρονια προβλεψεις λενε για αυξηση μερισματος και κερδων κατα 40%..Να δουμε.
2. RBS. Αυτην την εχω ως τρελλο αλογο. Την πηρα πριν 2 χρονια στις 40 πενες. Ειμαι μακροπροθεσμος. Ειχε παει περσυ σε καποια φαση στις 60 πενες αλλα δεν την πουλησα.Τωρα ετοιμαζομαι να μαζεψω κι αλλες οσο ειναι κατω απο τις 30 πενες..Απο το να παρω εθνικη στα 4 ευρω καλυτερα RBS στις 26 πενες. Η μεγαλυτερη βρετανικη τραπεζα ελεγχομενη κατα 80% απο το κρατος..Με προβληματα μεν αλλα καποια στιγμη θα την βρει την ακρη..
3.BP Αυτην την κραταω για τη συνταξη. δινει μερισμα σταθερα 6-7% το χρονο και η μετοχη της ειναι πολυ σταθερη.P/E 6..Ββαια ημουνα γκαντεμης αφου πηρα ενα μερος των μετοχων μια εβδομαδα πριν το ατυχημα στον κολπο του μεξικου αλλα αυτα εχει η ζωη..
4. Xstrata. Ορυχεια. Αγρια δυση η μετοχη της αλλα απο τους μεγαλυτερους παραγωγους χαλκου στον κοσμο (μαζι με ανθρακα, ψευδαργυρο κλπ). Σταθερη αναπτυξη.Μαζι με την Rio Tinto απο τις καλυετερες στον τομεα τους..
Οποτε εγω προτιμω 50% μετοχες, 30% cash, και 20% χρυσο..
“If you want to live a happy life, tie it to a goal, not to people or things.”
Albert Einstein
Μετα απο εμενα, εγω.