ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστές: Ομάδα συντονισμού.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

 

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό vas019 » Νοέμβριος 9th, 2011, 8:19 am

Η Βίβλος και η Επιστήμη Συμφωνούν

Οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές κάνει λάθος σε επιστημονικά ζητήματα. Αλλά όχι η Αγία Γραφή, η οποία έχει αποδειχθεί πολλές φορές επιστημονικά ακριβής. Παρά το γεγονός ότι η Βίβλος δεν είναι πρωταρχικά ένα επιστημονικό κείμενο, αναφέρεται σε πολλά επιστημονικά θέματα – τα οποία όπου αναφέρονται, αργότερα αποδεικνύονται ακριβή.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Η Γη είναι επίπεδη
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Ησαΐας 40:22α "Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Η Γη είναι στρογγυλή.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Η Γη βρίσκεται πάνω στην πλάτη κάποιου.
Η Βίβλος πάντα έλεγε:Ιώβ 26:7β "... κρεμά την γην επί το μηδέν."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Η Γη δεν στέκεται πουθενά, αλλά κινείται στο διάστημα.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Το "κακό" αίμα πρέπει να βγει από τον οργανισμό για να γίνει κάποιος καλά
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Λευιτικό 17:11α "διότι η ζωή της σαρκός είναι εν τω αίματι:..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Το αίμα είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και μερικές φορές χρειάζεται ακόμα και μετάγγιση αίματος

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Ο αέρας δεν έχει βάρος, απλώς υπάρχει
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Ιώβ 28:25α " δια να ζυγίζη το βάρος των ανέμων..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Το οξυγόνο, το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα έχουν αντίστοιχα μοριακά βάρη που μπορούν να μετρηθούν.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν:Οι άνεμοι πνέουν σε ευθείες πάνω στη Γη
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Εκκλησιαστής 1:6β "...ακαταπαύστως περιστρεφόμενος υπάγει, και επανέρχεται επί τους κύκλους αυτού, ο άνεμος."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Ρεύματα ανέμων κινούνται σε μεγάλες κυκλικές πορείες

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Όλα τα αστέρια μοιάζουν μεταξύ τους.
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Α' Κορινθίους 15:41β "... διότι αστήρ διαφέρει αστέρος κατά την δόξαν."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Κάθε αστέρι είναι στην πραγματικότητα μοναδικό.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Ο αριθμός των άστρων είναι κάπου ανάμεσα σε χίλια και δώδεκα χιλιάδες σε όλο το σύμπαν.
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Ιερεμίας 33:22α "Καθώς η στρατιά του ουρανού δεν δύναται να αριθμηθή..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρα –αδύνατον να μετρηθούν από τον άνθρωπο.

Παρά το ότι ο Έλληνας επιστήμονας Κλαύδιος Πτολεμαίος (περίπου 150 μ.Χ.) ήταν ευφυής, δίδασκε εσφαλμένα ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Ήταν λάθος αλλά οι επιστήμονες το πίστευαν για περισσότερο από χίλια χρόνια. Οι επιστήμονες δίδασκαν ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη και έπειθαν και άλλους μορφωμένους ανθρώπους, όπως τους σύγχρονούς τους Ευρωπαίους εκκλησιαστικούς ηγέτες. (Η Βίβλος δεν διδάσκει πουθενά κάτι τέτοιο.) Στην πραγματικότητα ήταν η κοινή γνώμη του επιστημονικού κόσμου που ήταν λάθος και οι επιστήμονες αργότερα έπεισαν και άλλους να στραφούν ενάντια στον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο, κοντά στο 1600μ.Χ.. Ο Γαλιλαίος έδειξε ότι – για περισσότερο από χίλια χρόνια – αυτή η θεωρία των επιστημόνων ήταν λάθος.

Ο Γαλιλαίος δεν είναι ένα παράδειγμα της θρησκείας ενάντια στην επιστήμη, αλλά μάλλον το επεισόδιο με το Γαλιλαίο είναι ένα παράδειγμα λάθος κοινής άποψης των επιστημόνων, οι οποίοι είχαν πείσει και άλλους να πιστεύουν σε μια λανθασμένη θεωρία.

Η θρησκεία μπορεί να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.

Η επιστήμη μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.

Οι επιστήμονες, όμως, επειδή είναι άνθρωποι, μερικές φορές κάνουν λάθος, όπως έκαναν οι επιστήμονες στις ημέρες του Γαλιλαίου. Θυμηθείτε ότι ήταν οι επιστήμονες που έκαναν λάθος και είχαν πείσει και άλλους ότι κυριολεκτικά το υπόλοιπο σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη.

Θυμηθείτε ότι επιστήμονες συνδύαζαν την αστρολογία με την αστρονομία. Και επιστήμονες συνδύαζαν την αλχημεία με την χημεία, ξεγελώντας πολλούς. Έτσι, ενώ στην πάροδο της ιστορίας οι επιστήμονες έχουν κάνει συχνά λάθος σχετικά με επιστημονικά θέματα, η Βίβλος παραμένει συνεπής και ακριβής.

Αποσπασμα απο
http://www.creationism.org/greek/BibleSci_el.htm
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό ΑΙΝΕΙΑΝ06 » Νοέμβριος 9th, 2011, 9:22 am

vas019 έγραψε: Η Βίβλος και η Επιστήμη Συμφωνούν..τις επιστημονικες αληθειες ..ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ...και μετα οι πιστοι ''ανακαλυπτουν'' οτι τα δικα τους ιερα κειμενα τις ''γνωριζαν'' αυτες τις γνωσεις ...απο καιρο !! :smt005
Το γεγονος οτι ...ολοκληρες χιλιετιες οι χριστιανοι ..ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ με αυτες τις επιστημονικες αλοηθειες ..με τις οποιες τωρα ''ανακαλυπτουν'' οτι ''συμφωνουν'' τα ιερα τους κειμενα ...δεν σημαινει τιποτε ;; :smt003

Καποτε για την θεωρια της εξελιξης ..οι πιστοι χριστιανοι θα ''ανακαλυπτουν'' οτι η Βιβλος ..''συμφωνουσε΄' απο καιρο !! :smt005 :smt003
...τα τρία γουρουνάκια είναι παραβολή για τα στεγαστικά δάνεια και ο λύκος η τρόικα....
Άβαταρ μέλους
ΑΙΝΕΙΑΝ06
Extreme poster
 
Δημοσ.: 59018
Εγγραφη: Μάιος 15th, 2006, 2:17 am
Το μέλος ΑΙΝΕΙΑΝ06, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό CTAΛKEP » Νοέμβριος 9th, 2011, 10:54 am

Όλο το κείμενο είναι άκυρο γιατί εκτός από το ότι ως επί τω πλείστω αποτελείται από αυθαίρετους ισχυρισμούς χωρίς καμία παραπομπή (οι επιστήμονες πιστεύαν ότι ο κόσμος είναι στην πλάτη κάποιου :oh: :oh: :oh: ) στηρίζεται στην νηπιακή αντίληψη σύμφωνα με την οποία μπορούμε να πάρουμε οοοολους τους επιστήμονες οοοοοολων των ειδικοτήτων, όοοοολων των εποχών και πολιτισμών και να τους βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι.

Ακόμα και αν είχες δίκιο, αν όλα τα ποιντς σου δεν ήταν γελοία προπαγάνδα που μόνο παιδιά του κατηχητικού μπορεί να την φάνε αμάσητη, το θέμα πάλι είναι άκυρο γιατί είναι το ίδιο πράγμα με το να κατακρίνει κάποιος εσένα για τις σταυροφορίες και τους πεδεραστές ιερείς της καθολικής εκκλησίας.

Ο Γαλιλαίος δεν είναι ένα παράδειγμα της θρησκείας ενάντια στην επιστήμη, αλλά μάλλον το επεισόδιο με το Γαλιλαίο είναι ένα παράδειγμα λάθος κοινής άποψης των επιστημόνων, οι οποίοι είχαν πείσει και άλλους να πιστεύουν σε μια λανθασμένη θεωρία.


Λες μάλλον επειδή μπορεί να κάνεις και λάθος, αλλά δεν πειράζει ας δημαγωγήσεις λίγο ακόμα ;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
يا حي الشهداء
Άβαταρ μέλους
CTAΛKEP
Fast poster
 
Δημοσ.: 3610
Εγγραφη: Ιανουάριος 2nd, 2011, 4:53 pm
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Το μέλος CTAΛKEP, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό Μεγαμύστης » Νοέμβριος 9th, 2011, 12:54 pm

Γνωστα δημιουργιστικά σκουπίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που απλα προσπαθουν να πείσουν τους αφελείς ότι η επιστημη ειναι απλά μια προσθηκη των Γραφων. Βεβαια στο τελος του κειμενου ο συγγραφεας αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους αυτης της "μελετης" με μία σίγουρη πρόβλεψη "Οι επιστήμονες που ασπάζονται τη θεωρία της εξέλιξης κάνουν λάθος για επιστημονικά ζητήματα για άλλη μια φορά – και η Βίβλος θα αποδειχθεί ότι εξακολουθεί να είναι ακριβής και αληθινή". Θεός!!!

Και τελος πάντων αν η Βιβλος είναι μεταξυ των άλλων ένα αλαθητο επιστημονικό εγχειρίδιο απο τον θεό, γιατί δεν προβλέπουν όλες τις επιστημονικές ανακαλύψεις του μελλοντος με ακρίβεια βασει και μόνο των Γραφών, χωρίς να το παίζουν μάγκες εκ των υστερων; Προφανως δεν μπορούν.

πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Η Γη είναι επίπεδη
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Ησαΐας 40:22α "Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Η Γη είναι στρογγυλή.


Βασικά κανενας επιστημονας σημερα δεν χρησιμοποιεί τον όρο "στρογγυλη". Ο Χριστιανός "επιστημονας" μας θέλει να πιστέψουμε ότι η έκφραση που υπογραμμίζεται εννοεί τη σφαιρική μορφή της γης, αλλά αυτό δεν ισχύει και προφανώς δεν εννοεί αυτό. Ο Θεός δεν κάθεται στη γη που είναι σφαιρική. Το σφαιρικό πράγμα στο οποίο κάθεται είναι ο σφαιρικός υπόγειος θάλαμος των ουρανών, και αυτό είναι που σημαίνει η έκφραση. Σημαίνει τον "περίχωρο" ή τον "περίβολο" της γης. Ο περίχωρος του ουρανού κυκλώνει ή περιβάλλει τη γη και ο Θεός κάθεται πάνω του. Το υπόλοιπο του στίχου προσθέτει μια μεταφορά μιλώντας για την κουρτίνα των ουρανών όπως σε μια θεατρική σκηνή. Απλά ολόκληρη η περιγραφη είναι συμβολική της μεγαλοπρεπειας του θεού.

Οι επιστήμονες πίστευαν: Η Γη βρίσκεται πάνω στην πλάτη κάποιου.
Η Βίβλος πάντα έλεγε:Ιώβ 26:7β "... κρεμά την γην επί το μηδέν."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Η Γη δεν στέκεται πουθενά, αλλά κινείται στο διάστημα.


Ο Χριστιανός απολογητής εξαρτάται, όπως όλοι οι Χριστιανοί, από την άγνοια του ακροατηρίου του και την παντελή ανικανότητά τους να ελέγξουν οτιδήποτε. Διδάσκονται να πιστεύουν έτσι, χωρίς την απαίτηση κάποιας επαλήθευσης. Μερικές αρχαίες μυθολογίες θεώρησαν ότι η γη μεταφέρονταν από μια χελώνα και τέσσερις ελέφαντες αλλά είναι αρκετά επιπόλαιο να προσποιηθούμε ότι αυτή ήταν μια επιστημονική θεωρία. Η ελληνική μυθολογία είχε επίσης τον Τιτάνα 'Ατλαντα, έναν γίγαντα που κρατούσε τους ουρανούς στην πλάτη του και όχι τη γη. Ο χριστιανός συγγραφέας έχει μπερδέψει τις εικόνες του 'Ατλαντα όπου κουβαλάει μια σφαίρα που θεωρείται η γη, αλλά η σφαίρα φαίνεται να φέρει πάνω της τους αστερισμούς. Είναι η σφαίρα των ουρανών επειδή η εικόνα προορίζεται να είναι μια άποψη των ουρανών από την πλευρά των Θεών —με άλλα λόγια, έξω από τη σφαίρα των αστεριών !

Στην πραγματικότητα οι Ελληνες φιλόσοφοι, που ήταν οι πρώτοι φυσικοί επιστήμονες, είχαν συνειδητοποιήσει ότι η γη ήταν μια σφαίρα που περιστρέφονταν στους ουρανούς είτε γύρω από τον ήλιο είτε, για κάποιους άλλους, γύρω από μια κεντρική φωτιά που αντανακλούσε ο ίδιος ο ήλιος, πιθανώς προτού γραφτεί το βιβλίο του Ιώβ. Μόνο οι χριστιανοί φανατικοί σκέφτονται ότι ο "Ιώβ" γράφτηκε πριν από τον τέταρτο αιώνα π.Χ..

Αυτό που πρέπει να ρωτηθεί, εντούτοις, είναι εάν αυτή η χριστιανική ερμηνεία είναι σωστή. Μερικοί άλλοι στίχοι στον Ιώβ (26:11) μας λένε ότι ο ουρανός έχει στυλοβάτες (στύλοι ουρανού επετάσθησαν και εξέστησαν από της επιτιμήσεως αυτού)! Έτσι η γη δεν στηρίζεται σε τίποτα αλλά έχει στυλοβάτες για να κρατάνε ψηλά τους ουρανούς! Εάν μπορούμε να δεχτούμε ότι η κοσμική σκηνή που περιγράφει ο Ιώβ είναι βασισμένη στη Γένεση, φαίνεται ότι το κείμενο περιγράφει απλά την κατάσταση στη Γένεση η οποία αφού χωρίζει τα ύδατα σε ουράνια και απύθμενα η γη διαχωρίζεται από τα τελευταία. Επομένως η Γη στάθηκε μεταξύ των δύο πλευρών των υδάτων, προφανώς κρεμασμένη στο κενό διάστημα κάτω από το βόρειο πόλο. Αυτή δεν είναι μια σύγχρονη επιστημονική περιγραφή.

Οι επιστήμονες πίστευαν: Το "κακό" αίμα πρέπει να βγει από τον οργανισμό για να γίνει κάποιος καλά
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Λευιτικό 17:11α "διότι η ζωή της σαρκός είναι εν τω αίματι:..."
Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Το αίμα είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και μερικές φορές χρειάζεται ακόμα και μετάγγιση αίματος


Παλι ο πονηρος χριστιανός "επιστήμονας" δεν δίνει ακριβείς πηγες. Ποιοι ήταν αυτοί η επιστήμονες που πίστευαν ότι το αίμα είναι κακό! Το Λευιτικό είναι ένα από τα βιβλία που αποδίδονται από την εβραϊκή παράδοση στον Μωυσή, έτσι ο βιβλικιστής μας το επαναλαμβάνει. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας αξιοσέβαστος μελετητής που δεν θα αναγνωρίσει ότι το βιβλίο γράφτηκε μετά από την λεγόμενη "εξορία" και αναφέρεται κυρίως στο τελετουργικό και τη θυσία του ναού των Περσών και την ελληνιστική περίοδο.

Ο Χριστιανός λέει ότι ξέρουμε σήμερα πως "η γάρ ψυχή πάσης σαρκός αίμα αυτού εστι" αλλά οι προφανώς αρχαίοι άνθρωποι δεν το κατάλαβαν! Είναι απλά παιδαριώδες να θεωρηθεί ότι κανένας άλλος έως ότου γράφτηκε το Λευιτικό δεν είχε παρατηρήσει ότι το αίμα ήταν συνδεδεμένο με τη ζωή. Ο σκοπός της θυσίας των ζώων ήταν επειδή ακριβώς το αίμα θεωρούνταν πηγή ενέργειας. Όλοι οι πρωτόγονοι άνθρωποι είχαν παρατηρήσει ότι όταν πληγώνονταν οι άνθρωποι και τα ζώα, πέθαιναν καθώς το αίμα εξαντλούνταν. Το αίμα ήταν πάντα αίμα ζωής και ο Χριστιανός προσπαθεί να συμπεράνει, όπως οι περισσότεροι ανίδεοι Χριστιανοί, ότι μόνο οι λάτρεις του εβραϊκού Θεού το ήξεραν!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς με τα υπόλοιπα διότι στερούνται οποιασδηποτε στοιχειώδους σοβαρότητας.
Άβαταρ μέλους
Μεγαμύστης
Casual Poster
 
Δημοσ.: 855
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 17th, 2009, 3:27 pm
Το μέλος Μεγαμύστης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:22 am

Ο Μυστης θα ελέχτει καποια στιγμη για τις κριτικες της πλανης του..
Οταν μιλαει να ερευνα πρωτα τι λεγαν οι επιστημονες και ποιες ηταν οι πρακτικες τους..
Ανθρωπους σκοτωναν οπι γιατροι απο την στραγγιξη του αιματος..

Θα επανελθω, καποια στιγμη..
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

H χρονικη εξελιξη της Αποκάλυψης.

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:24 am

H χρονικη εξελιξη της Αποκάλυψης.

Αποκ. 1:3 μακάριος ὁ ἀναγινώσκων καὶ οἱ ἀκούοντες τοὺς λόγους τῆς προφητείας καὶ τηροῦντες τὰ ἐν αὐτῇ γεγραμμένα· ὁ γὰρ καιρὸς ἐγγύς.

Στην Αποκάλυψη λέγεται: Μακάριος είναι αυτός που διαβάζει τα λόγια αυτού του βιβλίου. Εάν αυτό είναι γραμμένο, αυτό σημαίνει ότι έτσι είναι πραγματικά, γιατί τα λόγια της Αγίας Γραφής είναι λόγια του Αγίου Πνεύματος. ... Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι αυτός που θα διαβάζει την
Αποκάλυψη πριν από το τέλος του κόσμου θα είναι πραγματικά μακάριος, γιατί θα καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Και καταλαβαίνοντας θα προετοιμάζει τον εαυτό του. Διαβάζοντας θα αναγνωρίσει στα γεγονότα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη, το ένα ή το άλλο από τα σύγχρονα με αυτόν συμβάντα».
άγιος Βαρσανούφιος της Όπτινα (1845-1913)

Μερικοι σπουδαιοι κατα τα αλλα πνευματικοι αντρες, συμβουλευουν εναντια στην αναγνωση και ερμηνεια του βιβλιου τουτου με την δικαιολογια οτι η εκκλησια δεν το συμπεριλαμβανει στην λατρεια της.
Μα φυσικα ενα προφητικο ή διδακτικο βιβλιο δεν εχει θεση στο διδαγμα.
Ομως κοιταξτε τι ειπε ο Θεος.

Αποκ. 22:10 Καὶ λέγει μοι· μὴ σφραγίσῃς τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου· ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν.

Το προβλημα λοιπον δημιουργηθηκε διοτι πολλοι χριστιανοι προωρα προσπαθουσαν ανεκαθεν να εξηγησουν το βιβλιο συνδεοντας γεγονοτα που εγιναν, ανεξαρτητα εαν ολες οι υπολοιπες συνθηκες και οι προηγουμενες σφραγιδες, σαλπιγγες και φιαλες δεν ειχαν ακομη πραγματοποιηθει ουτε μπορουσαν να συνδεθουν ευκολα με οσο αυτοσχεδιασμο και δηθεν 'πνευματικη' η αλληγορικη σημασια και εξηγηση και εαν εδιδαν. Κατα συνεπεια επεφταν σε πλανες, διοτι το δευτερο μερος της αποκαλυψης συνδεεται εκ των πραγματων με την εποχη του αντιχριστου. Φυσικα και υπαρχουν προτυπωσες γεγονοτων σε μικροτερη κλιμακα, καθως και αλληγοριες για καθε εποχη που προειδοποιουν για τις συνεπειες της ανυπακοης. Ομως η κυριολεκτικη εφαρμογη των Θεικων προφητιων θα γινουν μεσα στην χειροτερη περιοδο ολων των εποχων και μαλιστα στο τελος της.
Και ενω το πρωτο μερος μερος του βιβλιου εμπεριεχει επαινους και προειδοποιησεις για τις επτα εκκλησιες και εχουν σαφη διαχρονικη εφαρμογη, οπως αψογα εχει ερμηνευσει ο π.Αθανασιος Μυτηληναιος, το δευτερο μερος περα απο ολες τις πιο αλληγορικες προσεγγισεις εχει και πολλα σημεια ρεαλισμου. Ειναι βασικο να καταλαβουμε οτι υπαρχει μια σχετιζομενη χρονικη αλληλουχια σε καποια σημεια, οπου εχουμε παραλληλη εκτελεση, η αλλιως αναμονη μιας σφραγιδας για να εκτελεστουν οι σαλπιγγες και οι φιαλες. Μοιαζει με εργο συγχρονου κινηματογραφου, οπου πολες φορες ο σκηνοθετης κρυβει γεγονοτα, μας παει στο μελλον και μας δειχνει μετα σαν αφηγηση τι εγινε τοτε στο παρελθον, στα κρισιμα σημεια που παρελειψε. Σαν αλλη οπτικη και τροπο σκεψης για την κατανοηση ειναι ισως σαν να εχουμε γενικη εικονα σαν καμερα απο ελικοπτερο επειτα να εχουμε καμερα οροφης στον στιβο, οπου εχει δυνατοτητα να δειξη και μεσα στον στιβο αλλα και στην οροφη του στιβου και εχουμε και καμερα μεσα στον στιβο. Εχουμε μερικες χρονικες συγκλισεις μεγαλου γεγονοτος οπως στην 6 σαλπιγγα και την 6η φιαλη αλλα στην 7 φιαλη με την 6 σφραγιδα. Απο εκει μπορουμε να τοποθετησουμε το κατα δυναμην χρονικα και να βρουμε τις σχεσεις.

Το κλειδι για την κατανοηση σε μια βασικη χρονικη κλιμακα εξηγητε βασικα εδω και θα δουμε παλι γεγονοτα ποιο αναλυτικα παρακατω.
Ετσι εχουμε τις σφραγιδες που περιγραφουν τα δεινα απο την εποχη της αναδειξης του αντιχριστου μεχρι και την ευτυχια τους μετα την κριση και σωτηρια τους πλεον, ειναι δηλαδη οι σφραγιδες που δειχνουν την λεγομενη μεγαλη εικονα που επεκτεινεται στην αιωνιοτητα. Καποια στιγμη εχουμε κατι σαν αναλυτικοτερη περιγραφη των γεγονοτων μεσω των σαλπιγγων που και αυτη ειναι δυο φορες υπερβατικη στον χρονο στις δυο τελευταιες σαλπιγγες. Δειχνει μαλιστα καλυτερα απο την μακρινη ιπταμενη καμερα. Λεπτομερειες στην γη και τον ουρανο. Αφηγηται στα γρηγορα την ιστορια των ελλογων οντων με τα ματια του παραδεισου. Δειχνει οταν εχει περιγραψει πλεον την Β' παρουσια ολη την ιστορια μεσα στους αιωνες της ανθρωποτητας με τον δρακοντα εωσφορο εως και βαθια μεσα στην αιωνιοτητα και περιγραφει τα μελλοντα με την ουρανια κατοικια. Αρα οι σφραγιδες αλλα και οι σαλπιγγες εχουν υπερβατικοτητα στον χρονο και αγγιζουν την αιωνιοτητα. Στην εκτη σφραγιδα γινεται η Β' παρουσια ενω υπαρχει κενο γεγονοτων μεταξυ πεμπτης και εκτης, που θα γινει γνωστο απο τις σαλπιγγες αλλα και απο τις φιαλες και ολα μαζι θα συγχρονησουν στην 6 φραγιδα , στον μεγα σεισμο πριν την Β' παρουσια.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό Edmund » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:25 am

Επίσης , να τονίσουμε κάτι για το περί "θεοπνευστίας"γιατί μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται
"Θεόπνευστο" δεν σημαίνει ότι κοιμόταν ο συγγραφέας , ξαφνικά έλαμψε ο τόπος , τινάχθηκε σαν ελατήριο από το κρεβάτι του και το χέρι άρχισε να γράφει μόνο του...
Κινούμαι πάντα αντίθετα σε σχέση με τις μάζες
Έχω βγάλει από τα μάτια μου τις γάζες
Άβαταρ μέλους
Edmund
Extreme poster
 
Δημοσ.: 31360
Εγγραφη: Ιούλιος 12th, 2007, 11:29 am
Τοποθεσια: Μέγαρο Μαξίμου
Το μέλος Edmund, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Οι δυο Προφητες

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:26 am

Οι δυο Προφητες

Στην 6η δε σαλπιγγα, λιγο πριν την Β παρουσια, εχουμε ξανα χρονικο ταξιδι προς τα πισω στον αποκαλυπτικο χρονο οπου προταγωνιστης ειναι ο συγραφεας αγιος Ιωαννης, ο οποιος μας παρεμβαλει την προφητεια για τους δυο προφητες. Εδω πρεπει να ξεκαθαρισουμε οτι ειναι ακαθοριστο το ποτε ακριβως θα ερθουν οι δυο προφητες, αλλα σιγουρα τα 3,5 χρονια τους δεν ταυτιζονται επακριβως χρονικα με καποια περιοδο του αντιχριστου αλλα ειναι μεσα στην επταετια του. Ετσι μπορει να ειναι στον 1 χρονο πριν την ενθρονιση του και να φυγουν για τον ουρανο 2,5 χρονια μετα την ενθρονιση του. Ο σκοπος τους θα ειναι να αποτελεσουν την ζωντανη ενθαρυνση των χριαστιανων, καθως θα εχουν τεραστια θεικη υπερδυναμη.

Αποκ. 11:5 καὶ εἴ τις αὐτοὺς θέλει ἀδικῆσαι, πῦρ ἐκπορεύεται ἐκ τοῦ στόματος αὐτῶν καὶ κατεσθίει τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν· καὶ εἴ τις θέλει αὐτοὺς ἀδικῆσαι, οὕτω δεῖ αὐτὸν ἀποκτανθῆναι.
Αποκ. 11:6 οὗτοι ἔχουσιν ἐξουσίαν τὸν οὐρανὸν κλεῖσαι, ἵνα μὴ ὑετὸς βρέχῃ τὰς ἡμέρας τῆς προφητείας αὐτῶν, καὶ ἐξουσίαν ἔχουσιν ἐπὶ τῶν ὑδάτων στρέφειν αὐτὰ εἰς αἷμα καὶ πατάξαι τὴν γῆν ἐν πάσῃ πληγῇ, ὁσάκις ἐὰν θελήσωσι.

Δεν πρεπει να βασιζομαστε μονο σε αυτους βεβαια, καθως πολλοι πιστοι με την εσωτερικη προσευχη , τα δακρυα και την καθαροτητα τους θα αναβαθμιστουν σε θαυματουργους αγιους.
Μην ομως θεωρουμε οτι θα τους καταλαβουμε απο την πρωτη μερα παρουσιας τους στην γη, καθως ειναι αδιευκρινιστο. Μονο οσοι θα ζουν προς το τελος θα τους δουν στην ανασταση τους, αλλα λογικα αυτη θα γινει λιγο πριν το τελος του κοσμου.
Σε αυτο συντελουν οι πνευματικοι λογοι, που θελουν τον θεο να βοηθα οσους αντιστεκοντε στο θηριο, οποτε μονο οταν παει ο αντιχριστος να πλανεψει με το σφραγισμα και οταν αποκτησει υπερδυναμεις θα πρεπει να υπαρχει το αντιπαλλον δεος. Επισης το οραμα για την ελευση των προφητων ο αγιος το ειδε στην 6 σαλπιγγα, λιγο πριν το τελος του κοσμου, και αυτο ειναι σοβαρη ενδειξη με το πνευμα συναφειας της Απικαλυψης οτι η συμπληρωση του εργου των προφητων θα γινει πριν το τελος, βαθια μεσα στην βασιλεια του αντιχριστου.
Επισης ισως καποια δεινα που περιγραφονται στις σαλπιγγες η στις φιαλες να ειναι δικα τους προσταγματα. Πιστευω οτι το εργο τους θα τελειωσει οταν συμπληρωθει και ο μαζικος διωγμος των χριστιανων. Διοτι θα απαιτηθουν μηνες η χρονια μεχρι να εκτελεστει το σφραγισμα και ο διωγμος, οποτε οι προφητες ισως ενθαρυνουν τους νεους μαρτυρες. Οταν πλεον οι περισσοτεροι ανθρωποι θα εχουν σφραγιστει τοτε δεν εχουν αλλη δουλεια στην γη. Αυτο φαινεται διοτι οι κατοικοι του πλανητη, που εχουν σφραγισθει, φοβηθηκαν την εξουσια και τις ταλαιπωριες των προφητων. Αρα σε αυτο το σημειο, εχουν μεινει ελαχιστοι χριστιανοι που θα τους δουν απο τις τηλεορασεις, για να μην πω ουδεις. Μονο οι σφραγισμενοι τους βλεπουν σιγουρα και χαιρονται.

Αποκ. 11:9 καὶ βλέπουσιν ἐκ τῶν λαῶν καὶ φυλῶν καὶ γλωσσῶν καὶ ἐθνῶν τὸ πτῶμα αὐτῶν ἡμέρας τρεῖς καὶ ἥμισυ, καὶ τὰ πτώματα αὐτῶν οὐκ ἀφήσουσι τεθῆναι εἰς μνῆμα.
Αποκ. 11:10 καὶ οἱ κατοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς χαίρουσιν ἐπ' αὐτοῖς, καὶ εὐφρανθήσονται καὶ δῶρα πέμψουσιν ἀλλήλοις, ὅτι οὗτοι οἱ δύο προφῆται ἐβασάνισαν τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς.

Συνεπως μερικοι χλιαροι χριστιανοι που περιμενουν τους δυο προφητες, θα πρεπει κατ αρχας να τους αναγνωρισουν απο το αρχικο εργο τους, εαν αξιωθουν να τους αναγνωρισουν. Ο Θεος δεν εδωσε μονο ενα σημειο, αλλα πολλα για να γνωριζουμε και πρεπει να βασιζομαστε σε Εκεινον και οχι να περιμενουμε απαραιτητα τους 2 προφητες. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ο Θεος θα εμφανισει και αγγελους σε μεμονομενες περιπτωσεις για να βοηθησει.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Η αναποδη περιγραφικη ροη

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:28 am

Η αναποδη περιγραφικη ροη

Οι χρονικες αναφορες που πανε προς τα πισω στις σφραγιδες και στις σαλπιγγες, φαινονται καθαρα με την συναφεια οπου στην 7η σαλπιγγα αφου εχει γινει η Β' παρουσια, το οραμα συνεχιζεται και σε καποιο σημειο η αποκαλυπτικη 'ταινια' παιζεται καθαρα αναποδα, θελοντας να τονισει αυτη την κωδικοποιημενη μεταβαση στον χρονο των γεγονοτων μπροστα και πισω, που δημιουργει την δυσκολια κατανοησης μεταξυ των πιστων και τον χλευασμο αυτων πουν βαδιζουν την πλατεια οδο της απωλειας.
Ετσι λοιπον υπαρχει αφηγηση μετα την 7η σαλπιγγκα με καθαρη αναποδη χρονικη φορα. Μεχρι τωρα ειχαμε απλα αμεση μεταβαση προς τα πισω και εστιαση στην λεπτομερεια αλλα με κανονικη φορα στα σημεια οπου υπαρχει χρονικη μεταφορα. Εδω υπαρχει καθαρα μια περιγραφη σαν να ειμαστε σε δωματιο μονταζ. Αναποδη περιγραφη, που ομως επιβεβαιωνει τον σωστο χρονολογικο προσδιορισμο που προεκυψε απο τα αλλα σημεια.
Ξεκιναει με τον Θεο να καθετε στο ορος οροσημο της Σιων, δηλαδη αφου εχει γινει η Κριση αφου υπαρχει πληθος μαζι με τον Δημιουργο.

Αποκ. 14:1 Καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ τὸ ἀρνίον ἑστηκὸς ἐπὶ τὸ ὄρος Σιών, καὶ μετ' αὐτοῦ ἑκατὸν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες, ἔχουσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὸ ὄνομα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ γεγραμμένον ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν
Αποκ. 14:2 καὶ ἤκουσα φωνὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὡς φωνὴν ὑδάτων πολλῶν καὶ ὡς φωνὴν βροντῆς μεγάλης· καὶ ἡ φωνὴ ἣν ἤκουσα, ὡς κιθαρῳδῶν κιθαριζόντων ἐν ταῖς κιθάραις αὐτῶν.

Στην συνεχεια μεταφερομαστε την στιγμη πριν γινει η Β' παρουσια

Αποκ. 14:7 λέγων ἐν φωνῇ μεγάλῃ· φοβήθητε τὸν Κύριον καὶ δότε αὐτῷ δόξαν, ὅτι ἦλθεν ἡ ὥρα τῆς κρίσεως αὐτοῦ, καὶ προσκυνήσατε τῷ ποιήσαντι τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν καὶ πηγὰς ὑδάτων.

Και στην συνεχεια λιγο πριν την Β' παρουσια, οταν και επεσε η Μεγαλη Βαβυλωνα, λιγο πριν το τελος

Αποκ. 14:8 καὶ ἄλλος δεύτερος ἄγγελος ἠκολούθησε λέγων· ἔπεσεν, ἔπεσε Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, ἣ ἐκ τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ τῆς πορνείας αὐτῆς πεπότικε πάντα τὰ ἔθνη.

Ενω το 'εργο' προβαλεται αναποδα εχουμε

Αποκ. 14:9 Καὶ ἄλλος ἄγγελος τρίτος ἠκολούθησεν αὐτοῖς λέγων ἐν φωνῇ μεγάλῃ· εἴ τις προσκυνεῖ τὸ θηρίον καὶ τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ λαμβάνει χάραγμα ἐπὶ τοῦ μετώπου αὐτοῦ ἢ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ,

και ακομα πιο πισω, οταν ο Αγιος Κυριος των Δυναμεων ετοιμαζεται για τα τελευταια γεγονοτα , οπου θα του αποφερουν τις τελευταιες αγιες ψυχες επι της γης, αλλα με υπερτατη αξια, καθως ολες οι αλλες εγιναν ξερες, δεν θα υπαρχει αλλος καρπος.

Αποκ. 14:15 Καὶ ἄλλος ἄγγελος ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ ναοῦ, κράζων ἐν φωνῇ μεγάλῃ τῷ καθημένῳ ἐπὶ τῆς νεφέλης· πέμψον τὸ δρέπανόν σου καὶ θέρισον, ὅτι ἦλθεν ἡ ὥρα τοῦ θερίσαι, ὅτι ἐξηράνθη ὁ θερισμὸς τῆς γῆς.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Οι επταδες των σφραγιδων, σαλπιγγων και φιαλων

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:30 am

Οι επταδες των σφραγιδων, σαλπιγγων και φιαλων

Εχουμε εκτελεσεις των 4 πρωτων δεινων σε καθε επταδα και οι τελευταιες τρεις διαχωριζονται. Το συνδετικο τους σημειο ειναι το μαρτυριο των πιστων, γυρω απο το γεγονος του σφραγισματος.
Ετσι εχουμε την παυση κατα την 5η σφραγιδα

Αποκ. 6:9 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν πέμπτην σφραγῖδα, εἶδον ὑποκάτω τοῦ θυσιαστηρίου τὰς ψυχὰς τῶν ἐσφαγμένων διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ διὰ τὴν μαρτυρίαν τοῦ ἀρνίου ἣν εἶχον·
Αποκ. 6:11 καὶ ἐδόθη αὐτοῖς ἑκάστῳ στολὴ λευκή, καὶ ἐρρέθη αὐτοῖς ἵνα ἀναπαύσωνται ἔτι χρόνον μικρόν, ἕως πληρώσωσι καὶ οἱ σύνδουλοι αὐτῶν καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτῶν οἱ μέλλοντες ἀποκτέννεσθαι ὡς καὶ αὐτοί.

Ενω ο περιγραφικος χρονος εχει σταματησει και κυλα παραλληλα για να συμπληρωθουν οι μαρτυρες, ξαφνικα πηγαινουμε στο τελος σχεδον του θεικου επιγειου εργου, στην εκτη σφραγιδα, οπου περιγραφεται ο φοβος των σφραγισμενων λιγο πριν την Β' παρουσια. Εχουμε χασει τα τελευταια γεγονοτα, μεταξυ της αναμονης που ειπε ο Κυριος στους πρωτους μαρτυρες στην πεμπτη μεχρι λιγο πριν τον χρονο της Β παρουσιας καπου μεσα στην 6η σφραγιδα, η οποια επεκτεινεται ως και μετα την αιωνια κριση με ολο το εβδομο κεφαλαιο της αποκαλυψης να περιγραφει την επιλογη των πιστων και την σωτηρια τους.

Η υπερβατικη 7η σφραγιδα ειναι αυτη που περιεχει τις λεπτομερειες, που κανει μεγενθυνση στα δεινα που περιμενουν τους δουλους του διαβολου. Μας κανει λοιπον αυτο που λεμε στον κινηματογραφο "flash back", και μας δειχνει τι εγινε μεταξυ της αρχης της 5ης σφραγιδος και καποιου σημειου της 6ης. Σαν το διαλειμα σε ενα κινηματογραφικο εργο. Εχουμε χασει περιγραφικα τα τελευταια 1,2 η 3 χρονια της κυριαρχιας του αντιχριστου, που θα ειναι προβληματικα.

Αποκ. 8:1 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἑβδόμην, ἐγένετο σιγὴ ἐν τῷ οὐρανῷ ὡς ἡμιώριον.
Αποκ. 8:2 Καὶ εἶδον τοὺς ἑπτὰ ἀγγέλους οἳ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ ἑστήκασι, καὶ ἐδόθησαν αὐτοῖς ἑπτὰ σάλπιγγες.

Ετσι ξεκινουν οι σαλπιγγες και τα δεινα των ανανεμιγμενων με το αιμα των υπολοιπων μαρτυρων .

Αποκ. 8:7 Καὶ ὁ πρῶτος ἐσάλπισε, καὶ ἐγένετο χάλαζα καὶ πῦρ μεμιγμένα ἐν αἵματι, καὶ ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν· καὶ τὸ τρίτον τῆς γῆς κατεκάη, καὶ τὸ τρίτον τῶν δένδρων κατεκάη, καὶ πᾶς χόρτος χλωρὸς κατεκάη.

Ενω αργοτερα μεσα στο χρονο , οταν πλεον εχουν σφραγιστει τα πληθη και ταυτοχρονα εχει σχεδον συμπληρωθει η σφαγη των περισσοτερων, αλλα δεινα της υπερτατης τιμωριας θα ακολουθησουν.
Σταματαει παλι στην 4η σαλπιγγα και διαχωριζει τον χρονο με τα ουαι, για να συνδεσει ακομα μια μεγενθυση στα γεγονοτα, ακομα ενα επιπεδο κατω που λεμε, αυτα των μεγαλυτερων δεινων απο καταβολης κοσμου.

Αποκ. 8:13 Καὶ εἶδον, καὶ ἤκουσα ἑνὸς ἀετοῦ πετομένου ἐν μεσουρανήματι, λέγοντος φωνῇ μεγάλῃ· οὐαί, οὐαί, οὐαὶ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς ἐκ τῶν λοιπῶν φωνῶν τῆς σάλπιγγος τῶν τριῶν ἀγγέλων τῶν μελλόντων σαλπίζειν.

Ετσι σε αυτο το σημειο εχουμε συνδεση των ουαι με την τιμωρια των φιαλων, την μεγαλυτερη επι της γης, με σημειο αναφορας τους νικητες του θηριου εστω και με τον προσωρινο θανατο τους, δηλαδη χρονικη συνδεση τους και με την 5η σφραγιδα.

Αποκ. 15:1 Καὶ εἶδον ἄλλο σημεῖον ἐν τῷ οὐρανῷ μέγα καὶ θαυμαστόν, ἀγγέλους ἑπτὰ ἔχοντας πληγὰς ἑπτὰ τὰς ἐσχάτας, ὅτι ἐν αὐταῖς ἐτελέσθη ὁ θυμὸς τοῦ Θεοῦ.
Αποκ. 15:2 καὶ εἶδον ὡς θάλασσαν ὑαλίνην μεμιγμένην πυρί, καὶ τοὺς νικῶντας ἐκ τοῦ θηρίου καὶ ἐκ τῆς εἰκόνος αὐτοῦ καὶ ἐκ τοῦ ἀριθμοῦ τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ ἑστῶτας ἐπὶ τὴν θάλασσαν τὴν ὑαλίνην, ἔχοντας τὰς κιθάρας τοῦ Θεοῦ.

Σε αυτο το σημειο ειμαστε στην 5 σφραγιδα και στην 5 σαλπιγγα, οπου λεπτομερως δινονται οι παραλληλες πληγες των φιαλων στους εσφραγισμενους. Σε καποιο σημειο στην 5η φιαλη θα συγχρονισουν οι δυο επταδες μαζι, και η εκτελεση θα συνεχιστει με το απολυτα κοινο γεγονος της 6 φιαλης και της 6 σαλπιγγας.
Ηταν δηλαδη σαν να βλεπαμε αναλυτικα τα βασανα στην παυση των σαλπιγγων αλλα και της 5ης σαλπιγγας, του πρωτου Ουαι, που δοθηκαν σε 5 φιαλες. Εκει που θα σαλευτουν τα στοιχεια της φυσης και θα βασανιστουν οι ανθρωποι 5 μηνες χωρις θανατο με αβασταχτο πονο. Ο αντιχριστος θα εχει χασει την μαγικη εξουσια του πανω στα στοιχεια της φυσης. Μια αλλη αποψη εδω μπορει να ταυτισει τις πρωτες φιαλες με τα δεινα που θα φερουν οι δυο προφητες στην ανθρωποτητα οπως ειδαμε σε εδαφιο που περιεχει το "οὗτοι οἱ δύο προφῆται ἐβασάνισαν τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς."

Και παλι στην 5η φιαλη και 5η σαλπιγγα εχουμε τον πονο κοινο γνωρισμα. Αυτο θα προκαλεσει το μενος κρατων της ανατολης, που θα βλεπουν την καταστροφη και θα ξεκινησουν υπερπαντων πολεμο, που θα φερει την 6η φιαλη και συναμα την 6η σαλπιγγα οπου η συγκλιση τους περιγραφεται στο αρθρο για το τελος του κοσμου.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Το τελος του κοσμου

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:31 am

Το τελος του κοσμου

Σαν επαναληψη εχουμε την αναμονη και την παυση των αρχικων γεγονοτων των πρωτων 4 σφραγιδων που φερνουν τον αντιχριστο και τον διωγμο, με τους πρωτους νεκρους στον ουρανο να περιμενουν στην 5η σφραγιδα, ενω εχουν αρχισει οι σαλπιγγες αλλα και τα γεγονοτα της τιμωριας των αντιχριστων οπαδων. Ειναι σαν να κανουμε μεγενθυση στα γεγονοτα δηλαδη μετα την 4 σφραγιδα και να βλεπουμε τις σαλπιγγες των δεινων της εποχης της κυριαρχιας του ανομου. Και παλι μετα τις 4 πρωτες σαλπιγγες εχουμε νεο διαχωρισμο και μεγενθυνση βλεπωντας πλεον καθαρα την φοβερη γηινη τιμωρια των εσφραγισμενων πλεον που λαμβανουν ολες τις φιαλες του θυμου του Θεου.

Απο εδω καταλαβαινουμε οτι ο Κυριος εχει κανει ειδικη μεγενθυση στο τι περιμενει τους σφραγισμενους και γυρω απο εκεινη την περιοδο, καθως αυτο θα ειναι το πιο μεγαλο γεγονος με τους μεγαλυτερους μαρτυρες σε ολη την ιστορια, οποτε του αξιζε ειδικη μνεια.

Οπως αξιζει και ειδικη τιμωρια πριν την αιωνια κολλαση σε οσους ακολουθησουν τον αντιχριστο.Ετσι εχουμε τις 7 φιαλες της αποκαλυψης, πριν την 7η σαλπιγγα, σαν τον μεγαλο και δικαιο θυμο του Δημιουργου. Αυτες αναφερονται σαν οι τελευταιες πληγες, οποτε εχουν εφαρμογη μετα το χαραγμα, αφου η πρωτη φιαλη ξεκαθαριζει οτι χυνεται στους σφραγισμενους

Αποκ. 15:1 Καὶ εἶδον ἄλλο σημεῖον ἐν τῷ οὐρανῷ μέγα καὶ θαυμαστόν, ἀγγέλους ἑπτὰ ἔχοντας πληγὰς ἑπτὰ τὰς ἐσχάτας, ὅτι ἐν αὐταῖς ἐτελέσθη ὁ θυμὸς τοῦ Θεοῦ.
Αποκ. 15:7 καὶ ἓν ἐκ τῶν τεσσάρων ζῴων ἔδωκε τοῖς ἑπτὰ ἀγγέλοις ἑπτὰ φιάλας χρυσᾶς, γεμούσας τοῦ θυμοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.
Αποκ. 16:2 Καὶ ἀπῆλθεν ὁ πρῶτος καὶ ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ εἰς τὴν γῆν· καὶ ἐγένετο ἕλκος κακὸν καὶ πονηρὸν ἐπὶ τοὺς ἀνθρώπους τοὺς ἔχοντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ.

Εχουμε λοιπον τις 4 σφραγιδες σαν τα πρωτα δεινα που θα φερουν τον αντιχριστο στην εξουσια σαν τιμωρια της αμαρτωλης ανθρωποτητας. Ενω ο χρονος σταματαει στο μαρτυριο των χριστιανων, υπερβατικα στην τελευταια σφραγιδα εχουμε τις χρονικες υποδιαιρεσεις η τις λεπτομερειες των δεινων της 5ης και 6ης σφραγιδας και βγαινουν απο μεσα οι 7 σαλπιγγες οπου οι τελευταια θα φερει την Β΄παρουσια. Αναμεσα στις τελευταιες σαλπιγγες χυνεται ολος ο θυμος του Θεου στους εξαθλιωμενους ανθρωπους που δεν θα μετανοιωνουν απο την πορωση του σφραγισματος.

Αποκ. 9:21 καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.

Με δεδομενο οτι η τελευταια σαλπιγγα ειναι η Β' παρουσια και το μεγαλυτερο 'ουε' ολων, εκει οπου οι ανθρωποι θα κρυβονται μενουν μονο δυο σαλπιγγες επιγειων δεινων, οι οποιες ταυτιζονται με τις μεγαλυτερες συμφορες που θα βρουν την σφραγισμενη ανθρωποτητα.

Ματθ. 24:21 ἔσται γὰρ τότε θλῖψις μεγάλη, οἵα οὐ γέγονεν ἀπ' ἀρχῆς κόσμου ἕως τοῦ νῦν οὐδ' οὐ μὴ γένηται.

Ετσι οι μεγαλυτερες συμφορες υποδιαιρουνται στις επτα φιαλες του μεγιστου Θυμου του Θεου, οπου αφορουν τους εσφραγισμενους

Αποκ. 21:9 Καὶ ἦλθεν εἷς τῶν ἑπτὰ ἀγγέλων τῶν ἐχόντων τὰς ἑπτὰ φιάλας τὰς γεμούσας τῶν ἑπτὰ πληγῶν τῶν ἐσχάτων, ..

Στην 5 φιαλη εχουμε συγγλιση με την 5η σαλπιγγα καθως και χρονικη δειαρκεια 5 μηνων. .

Αποκ. 9:1 Καὶ ὁ πέμπτος ἄγγελος ἐσάλπισε· καὶ εἶδον ἀστέρα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεπτωκότα εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἡ κλεὶς τοῦ φρέατος τῆς ἀβύσσου,

Αποκ. 9:5 καὶ ἐδόθη αὐταῖς ἵνα μὴ ἀποκτείνωσιν αὐτούς, ἀλλ' ἵνα βασανισθῶσι μῆνας πέντε· καὶ ὁ βασανισμὸς αὐτῶν ὡς βασανισμὸς σκορπίου, ὅταν παίσῃ ἄνθρωπον.

Αποκ. 16:10 Καὶ ὁ πέμπτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν θρόνον τοῦ θηρίου· καὶ ἐγένετο ἡ βασιλεία αὐτοῦ ἐσκοτωμένη, καὶ ἐμασῶντο τὰς γλώσσας αὐτῶν ἐκ τοῦ πόνου,

Στην 6 σαλπιγγα εχουμε πλεον ταυτιση του γεγονοτος, την εκστρατεια των βασιλεων της ανατολης, τον πολεμο της εξολοθρευσης των ανθρωπων, οπου μερικα ανατολικα κρατη με την Κινα ισως δεν θα αντεξουν την παγκοσμια κατασταση που θα εχει διαμορφωθει στην βασιλεια του αντιχριστου.

Αποκ. 16:12 Καὶ ὁ ἕκτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ποταμὸν τὸν μέγαν τὸν Εὐφράτην· καὶ ἐξηράνθη τὸ ὕδωρ αὐτοῦ, ἵνα ἑτοιμασθῇ ἡ ὁδὸς τῶν βασιλέων τῶν ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου.

Αποκ. 9:14 λέγοντος τῷ ἕκτῳ ἀγγέλῳ· ὁ ἔχων τὴν σάλπιγγα, λῦσον τοὺς τέσσαρας ἀγγέλους τοὺς δεδεμένους ἐπὶ τῷ ποταμῷ τῷ μεγάλῳ Εὐφράτῃ.
Αποκ. 9:15 καὶ ἐλύθησαν οἱ τέσσαρες ἄγγελοι οἱ ἡτοιμασμένοι εἰς τὴν ὥραν καὶ ἡμέραν καὶ μῆνα καὶ ἐνιαυτόν, ἵνα ἀποκτείνωσι τὸ τρίτον τῶν ἀνθρώπων.

Αφου λοιπον τελειωσει αυτος ο πολεμος, αυτη η καταστροφη οπου πεθαινει το ενα τριτο των ανθρωπων απο τα τεραστια στρατευματα, τοτε σε αυτον τον κατεστραμενο κοσμο μενει ακομα η τελευταια πραξη του δραματος της ανθρωποτητας. Μαλιστα η λυπη του Θεου για την απωλεια αμετρητων ψυχων και για την πνευματικη τους κατηφορα υπογραμιζεται σε αλλο σημειο κατα συναφεια. Η υστατη ευκαιρια να αλλαξουν μενει ανεκμεταλευτη δειχνοντας την μεγιστη πορωση τους , το ατερπτο της ψυχης τους οπως και οι δαιμονες.

Αποκ. 9:20 καὶ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, οἳ οὐκ ἀπεκτάνθησαν ἐν ταῖς πληγαῖς ταύταις, οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν αὐτῶν, ἵνα μὴ προσκυνήσωσι τὰ δαιμόνια καὶ τὰ εἴδωλα τὰ χρυσᾶ καὶ τὰ ἀργυρᾶ καὶ τὰ χαλκᾶ καὶ τὰ λίθινα καὶ τὰ ξύλινα, ἃ οὔτε βλέπειν δύναται οὔτε ἀκούειν οὔτε περιπατεῖν,
Αποκ. 9:21 καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.

Ο συνομωτικος πνευματικος πολεμος εναντιον του Παντοκρατωρα οδηγει στην αποπειρα δολοφονιας του Αθανατου Δημιουργου της ζωης. Το τελευταιο λοιπον μεγαλο γεγονος κατα την διαρκεια της Β' παρουσιας ειναι ο πολεμος του Αρμαγεδώνα, που δεν θα ειναι πυρηνικος πολεμος η πολεμος που θα φερει τον αντιχριστο οπως πολλοι επιπολαια ερμηνευουν, ειδικα στον προτεσταντικο χωρο, αλλα ο πολεμος ο τελικος εναντιον του Ιησου Χριστου, οπου ολοι οι στρατοι της γης εχουν συγκεντρωθει για να εξωντοσουν τον Βασιλια των Βασιλιαδων που ερχεται απο τον ουρανο, οπου πλεον εχουν καταλαβει την αφιξη του και κανουν την υστατη αποπειρα νικης τους.
Ηδη η προετοιμασια εχει ξεκινησει απο την εκτη φιαλη, καθως πια εχει γινει εμφανες οτι πλησιαζει η μεγαλη μερα και ωρα του Θεου. Η πορωση , η εχθροτητα και η αμετανοησια ομως ειναι ανεπαναληπτη, δρομος χωρις επιστροφη.

Αποκ. 16:14 εἰσὶ γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος.

Ο Κυριος ομως με τον καυστικο του λογο μας δινει να καταλαβουμε οτι αυτη ειναι η σιχαμεροτερη πραξη ανεκφραστης αυθαδειας εναντι του Θεου. Ετσι θα ειναι η μαχη οπου τα σαρκοφαγα πτηνα του ουρανου θα χορτασουν με τα πτωματα ολων των πολεμιων Του.

Αποκ. 19:17 Καὶ εἶδον ἕνα ἄγγελον ἑστῶτα ἐν τῷ ἡλίῳ, καὶ ἔκραξεν ἐν φωνῇ μεγάλῃ λέγων πᾶσι τοῖς ὀρνέοις τοῖς πετομένοις ἐν μεσουρανήματι· δεῦτε συνάχθητε εἰς τὸ δεῖπνον τὸ μέγα τοῦ Θεοῦ,
Αποκ. 19:18 ἵνα φάγητε σάρκας βασιλέων καὶ σάρκας χιλιάρχων καὶ σάρκας ἰσχυρῶν καὶ σάρκας ἵππων καὶ τῶν καθημένων ἐπ' αὐτῶν, καὶ σάρκας πάντων ἐλευθέρων τε καὶ δούλων, μικρῶν τε καὶ μεγάλων.

Στο τελος ο νικητης Θεος αφου εχει πεταξει ζωντανους τον αντιχριστο και τον ψευδοπροφητη στην αιωνια πυρα, πιστοποιει την μαζικη εξολοθρευση ολου του παγκοσμιου στρατου που τολμησε να πολεμηση εναντιον του.

Αποκ. 19:21 καὶ οἱ λοιποὶ ἀπεκτάνθησαν ἐν τῇ ῥομφαίᾳ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τῇ ἐξελθούσῃ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν.

Μονο μετα απο αυτη την υστατη προσπαθεια της διεστραμενης ανθρωποτητας ξεκιναει η ενδοξη κριση και Β' παρουσια, οταν κατα την ελευση του ο Κυριος εξοντωνει υπερφυσικα τους εχθρους Του .
Αυτη η μαχη δεν αποκλειεται να ειναι ταυτισμενη απολυτα χρονικα με τον μεγα σεισμο και το ανοιγμα των ουρανων.

Τελος η εβδομη φιαλη ειναι αυτη που θα προκαλεσει την τελικη καταστροφη με τον μεγα σεισμο και κατ επεκταση την Β' παρουσια. Κατα μια αλλη οπτικη γωνια ομως η εκτη σφραγιδα συγχρονιζεται μαζι της, ειναι το σημειο εντοπισμου της εβδομης φιαλης μεσα στην 6η σφραγιδα που επεκτεινεται μετα την κριση.Εχουμε δηλαδη χρονικο συγχρονισμο, μεσα στην 6 σφραγιδα εμπεριεχεται η λεπτομερεια της εβδομης φιαλης.

Αποκ. 16:17 Καὶ ὁ ἕβδομος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ἀέρα· καὶ ἐξῆλθε φωνὴ μεγάλη ἐκ τοῦ ναοῦ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θρόνου λέγουσα· γέγονε.
Αποκ. 16:18 καὶ ἐγένοντο ἀστραπαὶ καὶ φωναὶ καὶ βρονταί, καὶ σεισμὸς ἐγένετο μέγας, οἷος οὐκ ἐγένετο ἀφ' οὗ οἱ ἄνθρωποι ἐγένοντο ἐπὶ τῆς γῆς, τηλικοῦτος σεισμὸς οὕτω μέγας.

Ο μεγας σεισμος ακριβως λιγο πριν την ελευση και την πτωση των σωματων και αλλων μας δινεται και αλλου οποτε μετα τον τεραστιο σεισμο, οι σφραγισμενοι εχουν καταλαβει ποιανου ωρα ηρθε..

Αποκ. 6:12 Καὶ εἶδον ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἕκτην, καὶ σεισμὸς μέγας ἐγένετο, καὶ ὁ ἥλιος μέλας ἐγένετο ὡς σάκκος τρίχινος, καὶ ἡ σελήνη ὅλη ἐγένετο ὡς αἷμα,
Αποκ. 6:13 καὶ οἱ ἀστέρες τοῦ οὐρανοῦ ἔπεσαν εἰς τὴν γῆν, ὡς συκῆ βάλλουσα τοὺς ὀλύνθους αὐτῆς, ὑπὸ ἀνέμου μεγάλου σειομένη,
Αποκ. 6:14 καὶ ὁ οὐρανὸς ἀπεχωρίσθη ὡς βιβλίον ἑλισσόμενον, καὶ πᾶν ὄρος καὶ νῆσος ἐκ τῶν τόπων αὐτῶν ἐκινήθησαν·
Αποκ. 6:15 καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ οἱ μεγιστᾶνες καὶ οἱ χιλίαρχοι καὶ οἱ πλούσιοι καὶ οἱ ἰσχυροὶ καὶ πᾶς δοῦλος καὶ ἐλεύθερος ἔκρυψαν ἑαυτοὺς εἰς τὰ σπήλαια καὶ εἰς τὰς πέτρας τῶν ὀρέων,
Αποκ. 6:16 καὶ λέγουσι τοῖς ὄρεσι καὶ ταῖς πέτραις· πέσετε ἐφ' ἡμᾶς καὶ κρύψατε ἡμᾶς ἀπὸ προσώπου τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου καὶ ἀπὸ τῆς ὀργῆς τοῦ ἀρνίου,
Αποκ. 6:17 ὅτι ἦλθεν ἡ ἡμέρα ἡ μεγάλη τῆς ὀργῆς αὐτοῦ, καὶ τίς δύναται σταθῆναι;

Αλλα και πιο αναλυτικα και λιγο πιο πριν στον χρονο

Μάρκ. 13:24 Ἀλλ' ἐν ἐκείναις ταῖς ἡμέραις, μετὰ τὴν θλῖψιν ἐκείνην ὁ ἥλιος σκοτισθήσεται, καὶ ἡ σελήνη οὐ δώσει τὸ φέγγος αὐτῆς,
Μάρκ. 13:25 καὶ οἱ ἀστέρες ἔσονται ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πίπτοντες, καὶ αἱ δυνάμεις αἱ ἐν τοῖς οὐρανοῖς σαλευθήσονται.
Μάρκ. 13:26 καὶ τότε ὄψονται τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐν νεφέλαις μετὰ δυνάμεως πολλῆς καὶ δόξης.

αλλα και ξανα

Λουκ. 21:26 ἀποψυχόντων ἀνθρώπων ἀπὸ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων τῇ οἰκουμένῃ· αἱ γὰρ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.
Λουκ. 21:27 καὶ τότε ὄψονται τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐν νεφέλῃ μετὰ δυνάμεως καὶ δόξης πολλῆς.

Τοτε θα σαλπισει η 7 σαλπιγγα που θα φερει την ολοκληρωση του Θεικου μυστηριου και επιγειας κρισης για να ακολουθησει η αιωνια κριση ολων μας.

Αποκ. 11:15 Καὶ ὁ ἕβδομος ἄγγελος ἐσάλπισε· καὶ ἐγένοντο φωναὶ μεγάλαι ἐν τῷ οὐρανῷ λέγουσαι· ἐγένετο ἡ βασιλεία τοῦ κόσμου τοῦ Κυρίου ἡμῶν καὶ τοῦ Χριστοῦ αὐτοῦ, καὶ βασιλεύσει εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.

Ετσι βλεπουμε οτι το νουμερο 7 ειναι το υπερβατικο, ο χρονος ειχε σταματησει στην 5 σφραγιδα των μαρτυρων αλλα και οσων σφραγιζονταν με την σφραγιδα του διαβολου. Οι σφραγιδες απλωνονται σε ολον τον αποκαλυπτικο χρονο και περα απο αυτον, αλλα σταματουν στην 5 σφραγιδα την μαρτυρικη και εντωμεταξυ αρχιζουν οι σαλπιγγες και φιαλες, οπου συγκλινουν ολες στην 6η και φαινονται πλεον στην 7η οπου και θα συμπληρωθουν μαζι ολα στο νουμερο 7 με την Β παρουσια. Απο τον χρονο πριν την αναδειξη του αντιχριστου, την κυριαρχια του στην πεμπτη σφραγιδα, την εκτελεση των αλλων σαλπιγγων και φιαλλων και την τελικη συγγλιση τους στο νουμερο 6, πρωτα των σαλπιγγων και σφραγιδων με τον μεγαλο πολεμο των 200 εκατομυριων στρατιωτων, και την επι της γης ολοκληρωση τους με την εκτελεση της 7 φιαλης, οπου το γεγονος συγχρονιζει με την 6 σφραγιδα αλλα και την 7η ταυτοχρονα οταν και πλεον με την 7η σαλπιγγα θα ακολουθηση η Β παρουσια κλεινοντας και το οραμα της λεπτομερους τιμωριας των αμαρτωλων της 7ης σφραγιδας που εδειχνε τις αλλες επταδες.

Οταν τα παθηματα των σφραγισμενων κοντευουν να ολοκληρωθουν εχουμε συγκλιση γεγονοτων στις δυο μετεπειτα επταδες στον αριθμο 6 και ολες οι επταδες ειναι χρονικα (5 - 6 - 6). Την ωρα που γινεται το γεγονος του μεγα σεισμου στην φιαλη, συγχρονιζει χρονικα με το 6 της σφραγιδας οποτε παμε στο (6 - 6 - 7).
Η παγιδα δηλαδη του 666 ξεπεραστηκε, περπατησε μπροστα ο χρονος να αγγιξει την αιωνιοτητα, το καστρο του διαβολου επεσε. Οι οπαδοι του τρεχουν να κρυφτουν κατω απο τις πετρες στην 6η σφραγιδα ενω η 7 σαλπιγγα ξεκινα την Β' παρουσια και με την σειρα της συμπληρωνει την αριθμητικη αλληλουχια των αποκαλυπτικων σημειων του Θεου που η 7η σφραγιδα συμπεριλαμβανει και ολοκληρωνει στον αριθμο 777 για να περασει η ανθρωποτητα στον 8o και ατελειωτο αιωνα.

Αποκ. 10:7 ἀλλ' ἐν ταῖς ἡμέραις τῆς φωνῆς τοῦ ἑβδόμου ἀγγέλου, ὅταν μέλλῃ σαλπίζειν, καὶ ἐτελέσθη τὸ μυστήριον τοῦ Θεοῦ, ὡς εὐηγγέλισε τοὺς δούλους αὐτοῦ τοὺς προφήτας.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Η χιλιετία, ο δρακοντας και οι θεομάχοι.

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:33 am

Η χιλιετία, ο δρακοντας και οι θεομάχοι.

Πολλοι ερμηνευτες κυριως αιρετικοί, αδυνατουσαν να καταλαβουν αυτες τις συνεχεις χρονικες μετατοπισεις και οτι δεν ειναι μια προφητεία κατα σειρα των γεγονοτων,
αλλα χρειαζεται πολλη προσοχη και μελετη και φωτιση και συνεργασια και σεβασμος σε προτυτερες ορθοδοξες εμηνειες για να κατανοηθει.
Ετσι η γνωστοτερη πλανη ειναι η χιλιαστική. Ομως στην ουσια περιγραφεται εν συντομια η ιστορια του υλικου κοσμου μεσα απο την οπτικη του Θεου σε σχεση με τα αυλα πνευματα και τις ενεργειες του σατανα που πλανουσε την ανθρωποτητα κατα το μεγαλυτερο μερος της ιστοριας.

Αποκ. 20:2 καὶ ἐκράτησε τὸν δράκοντα, τὸν ὄφιν τὸν ἀρχαῖον, ὅς ἐστι διάβολος καὶ ὁ σατανᾶς ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην, καὶ ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη

Η Βυζαντινη περιοδος και γενικοτερα η εξαπλωση του χριστιανισμου ηταν η φωτεινη χιλιετια που ξεχωρισε, η χιλιετια που ο Κυριος ειδε τους καρπους της σταυρικής Του Θυσίας στις ψυχές των αγίων. Οι καθε λογης πλανεμενοι αδυνατουν να καταλαβουν οτι μιλουσε για γεγονος που στον παρωντα χρονο μας ειναι πλεον παρελθον, ειναι μια συντομη αφηγηση λιγο πριν το τελος του κοσμου και την πνευματικη μαχη στον ουρανο. Ετσι ο διαβολος μετα την Βυζαντινη περιοδο λυνεται για μικροτερη δειαρκεια και ξαναφευγει ωστε να πλανησει τον κοσμο οπως στα αρχαια χρονια πριν την ελέυση του Θεανθρώπου και χειροτερα ακομη.

Αποκ. 20:7 Καὶ ὅταν τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται ὁ σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ,
Αποκ. 20:8 καὶ ἐξελεύσεται πλανῆσαι τὰ ἔθνη τὰ ἐν ταῖς τέσσαρσι γωνίαις τῆς γῆς, τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον, ὧν ὁ ἀριθμὸς αὐτῶν ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης.

Αυτος ο χρονος θα ειναι μικροτερος των χιλιων ετών και μικρός σε σχέση με τις αρχαίες χιλιετίες. Η διαρκεια του ειναι καποιοι αιώνες τώρα που ετοιμάζει την τελικη επανασταση του μαζι με τους αμετρητους συνομοτες ανθρώπους του τέλους.
Σαν κορυφωση της διαβολικης προσπαθειας θα εχει τον τελικο μεγαλο διωγμο.

Ο πολεμος εναντιον του Θεου στην μαχη του Αρμαγεδών, οταν πια εχει γινει σαφες οτι ερχεται η Β' παρουσια. Για αυτη την μαχη, οπου περιγραφεται σε αλλα σημεια της αποκαλυψης αναφερεται και εδω, για να μας τονισει οτι τα χιλια χρονια ηταν πριν αυτην την μαχη που θα γινει στο εγγυς μελλον και μιλαμε παρακατω.
Ειναι η μαχη που ο Θεος καλει σε γευμα τα πτηνα του ουρανου να χορτασουν σαρκες
ανθρωπων.

Αποκ. 19:17 Καὶ εἶδον ἕνα ἄγγελον ἑστῶτα ἐν τῷ ἡλίῳ, καὶ ἔκραξεν ἐν φωνῇ μεγάλῃ λέγων πᾶσι τοῖς ὀρνέοις τοῖς πετομένοις ἐν μεσουρανήματι· δεῦτε συνάχθητε εἰς τὸ δεῖπνον τὸ μέγα τοῦ Θεοῦ,

Ειναι η μεγαλυτερη μαχη των κτιστων πλασμάτων που επαναστησαν μεχρι αυτο το σημειο, λιγο πριν διαληθει ο αντιχριστος και οι αμετρητες παγκοσμιες στρατιωτικες δυναμεις του που θα εχουν συγκεντρωθει να πολεμησουν τον επερχόμενο Κυριο της Δοξης.

Αποκ. 19:19 Καὶ εἶδον τὸ θηρίον καὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ τὰ στρατεύματα αὐτῶν συνηγμένα ποιῆσαι τὸν πόλεμον μετὰ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου καὶ μετὰ τοῦ στρατεύματος αὐτοῦ.

Αποκ. 16:14 εἰσὶ γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος.

Ειναι το ιδιο γεγονος που περιγραφεται σε πολλα σημεια και το εξηγησαμε και αλλου, διοτι ειναι το αποτέλεσμα της κορύφωσης της πνευματικης αθλιότητας που θα εχει καταντησει αμετρητους ανθρωπους κυριολεκτικούς πολέμιους του Θεου.

Αποκ. 20:9 καὶ ἀνέβησαν ἐπὶ τὸ πλάτος τῆς γῆς, καὶ ἐκύκλευσαν τὴν παρεμβολὴν τῶν ἁγίων καὶ τὴν πόλιν τὴν ἠγαπημένην· καὶ κατέβη πῦρ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ Θεοῦ καὶ κατέφαγεν αὐτούς·
Αποκ. 20:10 καὶ ὁ διάβολος ὁ πλανῶν αὐτοὺς ἐβλήθη εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς καὶ θείου, ὅπου καὶ τὸ θηρίον καὶ ὁ ψευδοπροφήτης, καὶ βασανισθήσονται ἡμέρας καὶ νυκτὸς εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Ο παρων χρόνος και η Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:35 am

Ο παρων χρόνος και η Αποκαλυψη

Αποκ. 22:6 Καὶ λέγει μοι· οὗτοι οἱ λόγοι πιστοὶ καὶ ἀληθινοί, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς τῶν πνευμάτων τῶν προφητῶν ἀπέστειλε τὸν ἄγγελον αὐτοῦ δεῖξαι τοῖς δούλοις αὐτοῦ ἃ δεῖ γενέσθαι ἐν τάχει.

Ενω ειναι σαφες και ο λογος που ο Θεος εγγραψε το βιβλιο τουτο που λεει οτι συντομα θα εκτελεστουν, σε μικρο χρονικο διαστημα δηλαδη τα γεγονοτα, μερικοι ερμηνευαν το εν ταχυ σαν το οτι μια χιλιετια ειναι σαν μια μερα για τον Θεο. Και βεβαια ειναι ετσι, αλλα το εν ταχυ το ειπε σε σχεση με εμας που δινει την πληροφορια και οχι για εκεινον που ειναι αχρονος. Φυσικα η αποκαλυψη εχει και διαχρονικη πνευματικη εφαρμογη και νοηματα, ειδικα στο πρωτο μερος με τις εκκλησιες. Ομως τα τελευταια γεγονοτα και η απανωτη εκπληρωση τους σε συντομο διαστημα με την ανθρωπινη χρονικη μετρηση, εξηγουν το εν ταχυ.
Ειναι αφιερωμενη στην χειροτερη και δραματικοτερη περιοδο ολων των εποχων, την εποχη των μεγιστων των μαρτυρων και της μεγιστης πλανης, ανηθικότητας αλλα και συνομωτικης επαναστασης εναντιον του δημιουργου.

Εξετάζουμε την πληροφορία της αγίας γραφής για τους χρόνους της αποκάλυψης σαν ένα βασικό μόνο πλαίσιο και χωρίς να αντιπαραβάλουμε πολλές προφητείες και οράματα αγίων και σημείων των καιρών. Το θέμα των σημείων άλλωστε έχει καλυφθεί ποικιλοτρόπως αλλού αλλά και όλοι οι καλοπροαίρετοι καταλαβαίνουν πόσο σχέση έχει ο σημερινός τρόπος ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας παγκοσμίως με τις Θεϊκές οδηγίες.
Ειναι σημαντικο να καταλαβουμε οτι η Αγια γραφη στα προφητικα της σημεια εχει πρωτυπωσεις γεγονοτων και συνεπως περισσοτερες απο μια ερμηνειες ειναι δυνατες και περιπτωσεις οπου προφητειες επαληθευονται πολλαπλως, οχι μονο πνευματικα αλλα και κυριολεκτικα. Αν και ειναι γνωστο οτι πολλοι θεωρουν το τσερνομπιλ ως την 4η σφραγιδα, εντουτοις μια ερμηνεια αλλη θα μπορουσε να ειναι οτι οι σφραγιδες μπορει να αντιστοιχιστουν με χρονικα διαστηματα της τελευταιας επταετιας, οπου θα σημειωθούν τα μεγαλυτερα δεινα απο καταβολης κοσμου. Αυτη η ερμηνευτικη οπτικη γωνια ενδυναμωνεται και απο παραλληλα χωρια της Α.Γραφης οπου δινονται τα σημεια πολεμικων συζητησεων και πολεμων, οπου και αντιστοιχιζονται με την δευτερη σφραγιδα. Διοτι εως τωρα και ενω εχουμε πολεμους συνεχως στην γη, δεν υπαρχουν μεγαλης εκτασης παγκοσμια γεγονοτα και πολλαπλες εστιες και με μεγαλους αριθμους θυματων σε σχεση με τον παγκοσμιο πλυθησμο. Στην αποκαλυψη εχουμε θανατους και δεινα ενος τεραστιου μερους της ανθρωποτητας και τα μεχρι τωρα τοπικα γεγονοτα μπορουν να εκληφθουν ως προτυπωση και μονο. Ετσι φαινεται οτι οι σφραγιδες δεν ειναι συμπληρωμενες. Συγκεκριμενα πριν απο το Τσερνομπιλ δεν πηγε στον αλλο κοσμο το ενα τεταρτο της γης , ουτε τα χριστιανικα κρατη επεινασαν στην τριτη σφραγιδα, οπου εαν συνδιαστει με προβλεψεις γεροντων αλλα και με παρων γνωση απο πολλα σημεια , η ελλειψη τροφιμων ειναι μπροστα μας. Αλλωστε ο αποκαλυπτικος χρονος μερικων δεκαδων μηνων ειναι υπεραρκετος για τις πληγες. Οπως και ο κατακλυσμος του Νωε αλλα και η τιμωρια των Σοδομων χρειαστηκαν αναλογικα ελαχιστο χρονο περατωσης.

Με μια κατα δυναμην εκτιμηση στην αρχη του 2012 και συμφωνα με ολες τις ενδειξεις και ερμηνειες και εχοντας υποψην τον συνδιασμο της πληροφοριας απο το στρατοπεδο των αποκρυφιστικών πρακτικων, ολα δειχνουν οτι ειμαστε ηδη μεσα στην τελευταια επταετια και με ανοιγμένη την πρώτη σφραγίδα της αποκαλυψης ενω θα πρεπει να ετοιμαζεται η δευτερη που εχει χαρακτηριστικο της το καταστροφικο πυρ και φυσικα αναφερεται σε πολεμο.
Ειναι χαρακτηριστικο οτι η αποκαλυψη εχει παραλληλες ερμηνειες αλλα σιγουρα περιλαμβανει και κυριολεκτικες και χρονικες.
Η πρωτυπωση καποιων γεγονοτων οπως του τσερνομπιλ δεν σημαινει οτι απαραιτητα ειμαστε στην 4η σαλπιγγα διοτι η εκπληρωση ηταν ησονως σημασιας προς τον παγκοσμιο πλυθησμο, ενω υστερει και προς τον τροπο περιγραφης αλλα και προς την γεωγραφικη εμβελεια.

Αποκ. 8:10 Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν, καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων.

Το Τσερνομπιλ δεν ειχε σε καμια περιπτωση παγκοσμια καταστροφη στο ενα τριτο των υδατων ουτε εγινε με αστερι φλεγομενο.
Το οτι θα υπαρχουν σημεια απο τον ουρανο, τεραστιων επιπτωσεων φαινεται και απο αλλου οπου περιγραφονται τα εσχατα.

Λουκ. 21:11 σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ' οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται.
Λουκ. 21:25 Καὶ ἔσται σημεῖα ἐν ἡλίῳ καὶ σελήνῃ καὶ ἄστροις, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς συνοχὴ ἐθνῶν ἐν ἀπορίᾳ ἠχούσης θαλάσσης καὶ σάλου,

Ουτε καηκε πριν απο αυτο το ενα τριτο των δεντρων της γης, ουτε καν με τους δυο παγκοσμιους πολεμους, ουτε ειχαμε μαζικη θανατωση ψαριων σε τετοια εκταση.

Αποκ. 8:8 Καὶ ὁ δεύτερος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ὡς ὄρος μέγα πυρὶ καιόμενον ἐβλήθη εἰς τὴν θάλασσαν, καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῆς θαλάσσης αἷμα,
Αποκ. 8:9 καὶ ἀπέθανε τὸ τρίτον τῶν κτισμάτων τῶν ἐν τῇ θαλάσσῃ, τὰ ἔχοντα ψυχάς, καὶ τὸ τρίτον τῶν πλοίων διεφθάρη.

Καθε προσπαθεια πνευματικης και μονο ερμηνειας, η γεγονοτα πρωτυπωσεων δεν αποκλειουν και την κυριολεκτικη ερμηνεια για το μελλον. Οπως και το κυρηγμα στις επτα εκκλησιες κατα το πρωτο μερος της Αποκαλυψης εχει τοπικη αλλα και διαχρονικη σημασια και εφαρμογη σε καθε εποχη.
Η κατα συναφεια ερμηνεια με αλλα εδαφια ενισχυει και την κυριολεκτικη ερμηνεια, χωρις να υποτιμουμε και τις πνευματικες που εχουν δωθει κατα καιρους. Ειδαμε οτι η Γραφη του Θεου, εχει πολλαπλη ερμηνευτικη εφαρμογη σε πολλα σημεια.

Η περιοδος της αποκαλυψης ειναι παγκοσμιας εμβελειας τιμωρια και δοκιμασια και οχι τοπικη. Μιλαμε για την πιο ταραγμενη περιοδο της ιστοριας. Παγκοσμια ειναι εξαλου και η αντιχριστη βασιλεια και η παγκοσμιοποιηση. Ετσι περα απο τις αρχικες ερμηνειες που δωθηκαν κατα καιρους θα πρεπει να θεωρησουμε πολλα ως ανεκπληρωτες πληγες που θα πληξουν τους ανθρωπους την εποχη της μεγιστης ανομιας.
Οι σφραγιδες σημαινουν την εναρξη της αντιχριστης περιοδου και επεκτεινονται μεχρι την Β' παρουσια, οι σαλπιγγες ειναι γυρω στην ενθρονιση του ανομου ανανεμειγμενες με το αιμα των μαρτυρων και τελος οι φιαλες της Θειας οργης αφορουν τους εσφραγισμενους ανθρωπους.
Απο την αλλη παλι δεν ειμαστε απολυτα σιγουροι οτι θα εκτελεστουν οι πληγες της ανθρωποτητας με την χρονικη σειρα που περιγραφονται αλλα μπορει να εκτελουνται παραλληλα η και κυκλικα.Θεωρουμε ομως οτι εχει γινει ενας καλος συσχετισμος και οτι θα εκτελεστουν πολλα τα τελευταια 1-2 χρονια, αλ΄λωστε δεν χρειαζονται καν τοσος χρονος.
Οταν ο αγιος Νειλος στο χειρογραφο του περιγραφει την αμαρτωλη κατασταση της ανθρωποτητας σαν 10 φορες χειροτερη του κατακλυσμου, καταλαβαινει κανεις τι μελει γενεσθαι απο τον δικαοκριτη Θεο.
Θα ειναι ο επειγειος φορος τιμης στους μαρτυρες και η αποδειξη οτι αληθεις ο λογος του Θεου παντοτε.

Ματθ. 16:25 ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ' ἂν ἀπολέσῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ, εὑρήσει αὐτήν.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα υπαρξουν χωρες, περιοχες και κυριως ανθρωποι που θα προφυκακτουν απο την ισχυ των πληγματων.
Ετσι η αρχη της αποκαλυπτικης περιοδου , της περιοδου οπου η οργη του Θεου θα διετελεσει την αρχικη επιγεια τιμωρια και συναμα θα ειναι η τελευταια προειδοποιηση προς τους αμετανοητους αμαρτωλους ανθρωπους που αποτελουν την τεραστια πλειοψηφια. Ετσι η αποκαλυψη ξεκινα με σφραγιδες ενω υπαρχει η παυση που ειδαμε προς τιμη των εσφαγμενων στην 5η σφραγιδα.

Επιστρεφοντας τωρα παλι πισω στην αρχη της Αποκαλυψης και τις σφραγιδες εξεταζουμε τον συσχετισμο τους με αλλα σημεια της Α.Γραφης. Η επιβεβαιωση της δευτερης εως και της τεταρτης σφραγιδας της αποκάλυψης ερχεται απο τους αγιους αποστολους που επίσης ομιλούν για την έσχατη περιοδο για πολεμο , πεινα και αρρωστιες σαν την αρχή μονο των δεινων. Η επιβεβαιωση απο τα συγχρονα γεγονοτα και συγχρονες μελετες για επερχομενη ελλειψη τροφιμων επιβεβαιωνουν την παγκοσμια πεινα που ερχεται. Ετσι προφανεστατα υπαρχει και κυριολεκτικη ερμηνεια στην αποκαλυψη στο εγγυς μελλον, και οχι μονο πνευματικη οπως μερικοι διατεινονται. Δεν θα υπαρχει μονο πνευματικη πεινα λογω ελλειψης του Θειου λογου, αλλα και κυριολεκτικη πεινα , σαν αποτελεσμα των πολεμων αλλα και σαν δολιο μεσο του αντιχριστου, που θα ελεγχει σχεδον το συνολο της παγκοσμιας πολυεθνικης παραγωγης τροφιμων, για να ωθησει ανθρωπους στο σφραγισμα.

Όλα αυτά και ενώ τα συνεφα πολέμου πυκνώνουν παγκοσμίως και η ρητορική μπορεί να κρατήσει κάποιο καιρό ακόμη. Ο αντίχριστος θα προβληθεί σαν μεσσίας εν μέσω τεράστιων προβλημάτων, πολέμων, πείνας και θανατηφόρων απειλών που θα επισκιάζουν την ανθρωπότητα, όπου θα προβάλει αρχικά τις αρετές του και την θαυματοποιία του. Δεν θα ερθει εν ειρηνη αλλα για να υποσχεθει ειρηνη.
Μεγαλοι πολεμοι σαν αρχη
Αποκ. 6:3 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν δευτέραν, ἤκουσα τοῦ δευτέρου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.
Αποκ. 6:4 καὶ ἐξῆλθεν ἄλλος ἵππος πυρρός, καὶ τῷ καθημένῳ ἐπ' αὐτὸν ἐδόθη αὐτῷ λαβεῖν τὴν εἰρήνην ἐκ τῆς γῆς καὶ ἵνα ἀλλήλους σφάξωσι, καὶ ἐδόθη αὐτῷ μάχαιρα μεγάλη.
Έλλειψη τροφίμων και πείνα
Αποκ. 6:5 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τρίτην, ἤκουσα τοῦ τρίτου ζῴου λέγοντος, ἔρχου. καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος μέλας, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ' αὐτὸν ἔχων ζυγὸν ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ.
Αποκ. 6:6 καὶ ἤκουσα ὡς φωνὴν ἐν μέσῳ τῶν τεσσάρων ζῴων λέγουσαν· χοῖνιξ σίτου δηναρίου, καὶ τρεῖς χοίνικες κριθῆς δηναρίου· καὶ τὸ ἔλαιον καὶ τὸν οἶνον μὴ ἀδικήσῃς.
Ξηρασία, πείνα, σφαγές και θανατηφόρες αρρώστιες
Αποκ. 6:7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.
Αποκ. 6:8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ' αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς.

Κατά αντιπαράθεση ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Λουκας σαν επιβεβαιωση:

Ματθ. 24:6 μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ' οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος.
Ματθ. 24:7 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους·
Ματθ. 24:8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων.

Μάρκ. 13:7 ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων, μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ γενέσθαι, ἀλλ' οὔπω τὸ τέλος.
Μάρκ. 13:8 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται σεισμοὶ κατὰ τόπους, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ ταραχαί.
Μάρκ. 13:9 ἀρχαὶ ὠδίνων ταῦτα. Βλέπετε δὲ ὑμεῖς ἑαυτούς. παραδώσουσι γὰρ ὑμᾶς εἰς συνέδρια καὶ ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν δαρήσεσθε, καὶ ἐπὶ ἡγεμόνων καὶ βασιλέων σταθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς·

Λουκ. 21:9 ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ' οὐκ εὐθέως τὸ τέλος.
Λουκ. 21:10 τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν,
Λουκ. 21:11 σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ' οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται.
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό Doc McCoy » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:41 am

vas019 έγραψε: πχ. Οι επιστήμονες πίστευαν: Η Γη είναι επίπεδη
Η Βίβλος πάντα έλεγε: Ησαΐας 40:22α "Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης..."

Περίεργο. Φαίνεται αυτό δεν έπεισε τον Κοσμά Ινδικοπλεύστη ο οποίος τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην Χριστιανική Τοπογραφία προσπαθεί ν' αντικρούσει την παγανιστική θεωρία οτι ο κόσμος είναι σφαιρικός, υποστηρίζοντας οτι είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο.

vas019 έγραψε: Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει: Η Γη είναι στρογγυλή.

Αυτό, όπως και πολλά άλλα, το είχαν ήδη δείξει οι "αιρετικοί" ανά την υφήλιο, οι οποίοι παραδόξως δεν είχαν διαβάσει την Βίβλο.
Άβαταρ μέλους
Doc McCoy
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7986
Εγγραφη: Δεκέμβριος 29th, 2011, 6:17 pm
Τοποθεσια: Άγρια Δύση
Το μέλος Doc McCoy, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Δημοσίευσηαπό vas019 » Δεκέμβριος 31st, 2011, 11:49 am

Doc McCoy έγραψε:
Περίεργο. Φαίνεται αυτό δεν έπεισε τον Κοσμά Ινδικοπλεύστη ο οποίος τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην Χριστιανική Τοπογραφία προσπαθεί ν' αντικρούσει την παγανιστική θεωρία οτι ο κόσμος είναι σφαιρικός, υποστηρίζοντας οτι είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο.

Φυσικα δεν μπορουν να πειστουν ολοι..
Εδω ολοκληρος παπισμος τοσους αιωνες στο μεσαιωνα δεν το πηρε ειδηση..
Τι νομιζεις , οτι εινια ευκολο πραγμα οι ερμηνειες?

Αυτό, όπως και πολλά άλλα, το είχαν ήδη δείξει οι "αιρετικοί" ανά την υφήλιο, οι οποίοι παραδόξως δεν είχαν διαβάσει την Βίβλο.

Δεν νομιζω να το εδειξαν πριν την ηλικια που γραφτηκε αυτο στην παλαια Διαθηκη, ασχετο το σχολιο σου εδω..
τὴν ὑπερβάλλουσαν τῆς γνώσεως ἀγάπην... ἵνα πληρωθῆτε εἰς πᾶν τὸ πλήρωμα τοῦ Θεοῦ
Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν
Άβαταρ μέλους
vas019
Fast poster
 
Δημοσ.: 3218
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2011, 5:44 am
Το μέλος vas019, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Θρησκειολογία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες