Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστικια

Η πολιτική στην Ελλάδα.

Συντονιστές: Ομάδα συντονισμού.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: DarkPrince, George_V, ITwasntME, lemon, sleeper, Uppercut, wooded glade, Εθνικοφιλελευθερος και 41 επισκέπτες

 

Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστικια

Δημοσίευσηαπό Northern Spirit » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:13 pm

Η Κιερχνερ υποχρεωσε τη Μιτσουμπισι να εξαγει ...φυστικια απο την Αργεντινη για να μπορεσει να εκτελωνισει προιοντα της στην Αργεντινη...Η Σουμπαρου εξαγει ...ζωοτροφες και η Πορσε ελιες και κρασι...Για πολλα γελια η υποθεση

http://www.capital.gr/News.asp?id=1662339

Σκάει η "φούσκα" της Kirchner στην Αργεντινή


Αν κάποιος επέστρεφε σήμερα στην Αργεντινή, για πρώτη φορά μετά την πανηγυρική επανεκλογή -με ποσοστό 54,1%- της Cristina Fernandez de Kirchner στον προεδρικό θώκο της χώρας τον Οκτώβριο του 2011, θα έμενε έκπληκτος από την ταχύτητα με την οποία έχουν αλλάξει τα πράγματα στη χώρα: η ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη έχει δώσει τη θέση της στην απότομη επιβράδυνση και η αισιοδοξία του κόσμου έχει μετατραπεί σε γενικευμένη ανησυχία… αν όχι σε πανικό.

Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφουν ξένοι αναλυτές για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η οποία έως πρόσφατα εμφανιζόταν να συναγωνίζεται ευθέως τους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας.

Απολύτως ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται υπήρξε η πρόσφατη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Ο υψηλός πληθωρισμός, η διαφθορά έως τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και η υψηλή εγκληματικότητα είναι οι βασικοί λόγοι που έβγαλαν στους δρόμους «εκατοντάδες χιλιάδες» Αργεντινούς (πάνω από 200.000 σύμφωνα με αναφορές «εχθρικών» προς την Kirchner μέσων μαζικής ενημέρωσης), αν και οι αρχές της χώρας υπολογίζουν το πλήθος σε «τουλάχιστον 30.000 άτομα».

Η «θηλιά» του πληθωρισμού

Η οικονομική πολιτική της Kirchner, η κυβέρνηση της οποίας δέχεται τα τελευταία χρόνια «πυρά» από διεθνείς οργανισμούς και ξένους οίκους για την αξιοπιστία των στατιστικών που δίνει στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζεται ως ανορθόδοξη: βασίζεται στην διόγκωση της κρατικής συμμετοχής σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της εγχώριας ζήτησης. Το κόστος αυτής της πολιτικής είναι ο διψήφιος πληθωρισμός, κάτι όμως που το οικονομικό επιτελείο της Kirchner αρνείται – αντ’ αυτού, αποδίδει… ευθύνες για την αναποτελεσματικότητα του οικονομικού της σχεδιασμού στην παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Επί της ουσίας, αυτό που συμβαίνει στην Αργεντινή είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας έχει τυπώσει τεράστιες ποσότητες χρήματος τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος των οποίων προορίζεται να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα που δημιουργεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο πληθωρισμός να έχει «εκτοξευθεί» σήμερα κοντά στο 20%-25%, εκτίμηση που προέρχεται από ανεξάρτητους οικονομολόγους, διότι τα επίσημα στοιχεία της Αργεντινής κάνουν λόγο για πληθωρισμό που από το 2007 κινείται μεταξύ 5% και 11%.

Δεν είναι λίγοι όσοι (για την ακρίβεια είναι όλο και περισσότεροι) αποδίδουν ευθύνες προσωπικά στην Πρόεδρο Kirchner για αυτή την κατάσταση. Την κατηγορούν όχι μόνο για το περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης της οικονομικής της πολιτικής, αλλά και για το γεγονός ότι το μόνο που κάνει για να αντιμετωπίσει τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό είναι να… «μαγειρεύει» τα στατιστικά στοιχεία - έχοντας φροντίσει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες κατηγορίες, να αντικαταστήσει στελέχη της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας με… «ημέτερους» (υπάρχουν αναφορές ακόμα και για απειλές νομικών διώξεων κατά οικονομολόγων που δημοσιεύουν στοιχεία διαφορετικά από αυτά της κυβέρνησης).

Δολάρια στη μαύρη αγορά

Η -μέχρι πρόσφατα- λαοφιλής οικονομική πολιτική της Kirchner έχει υποχρεώσει σε κατακόρυφη πτώση το νόμισμα της Αργεντινής. Το peso αντιστοιχεί σήμερα σε 21 περίπου cents του αμερικανικού δολαρίου, έχοντας χάσει πάνω από το 1/3 της αξίας του από το 2009. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, έως το τέλος του 2012 αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τα 20 cents, ενώ στα τέλη του 2013 θα έχει βρεθεί χαμηλότερα και από τα 16 cents (περίπου 6 pesos ανά δολάριο). Αυτά, ως προς την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία…

Η… κατρακύλα του peso έχει τρομοκρατήσει του Αργεντινούς, οι οποίοι εδώ και καιρό σπεύδουν να ξεφορτωθούν το εθνικό τους νόμισμα και να αγοράσουν αμερικανικό δολάριο – κάτι που φυσικά επιταχύνει την πτωτική πορεία του νομίσματος της χώρας και εξαϋλώνει τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Μόνο το 2011, οι συνολικές εκροές κεφαλαίων από την Αργεντινή έφτασαν τα 21,5 δισ. δολάρια… Και η «απάντηση» της Προέδρου Kirchner, μέχρι στιγμής, είναι να προχωρά στην επιβολή όλο και πιο αυστηρών ελέγχων επί της ισοτιμίας, με αλλεπάλληλες απαγορεύσεις ως προς την αγορά ξένου συναλλάγματος από τους πολίτες (επιστρατεύοντας ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους σε αεροδρόμια και λιμάνια για να εντοπίζονται όσοι επιχειρούν να «βγάλουν» δολάρια από τη χώρα), οι οποίοι συνεχίζουν να αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να προστατευθούν από την ταχεία διάβρωση της αγοραστικής τους δύναμης. Έτσι, έχει δημιουργηθεί σήμερα μία μαύρη αγορά συναλλάγματος στην Αργεντινή, όπου οι Αργεντινοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και 7 pesos ή και περισσότερα, προκειμένου να αποκτήσουν 1 δολάριο…

Αυτές οι βίαιες παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης της Αργεντινής, όχι μόνο στην αγορά συναλλάγματος αλλά και στο επιχειρηματικό πεδίο, έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της χώρας, και στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη τόσο εντός όσο και (αναπόφευκτα) εκτός συνόρων.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις

Ένα από τα πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά «επεισόδια» της… περιπετειώδους οικονομικής πολιτικής της Αργεντινής υπήρξε η απόφαση της Kirchner να εθνικοποιήσει την πετρελαϊκή YPF, θυγατρική της ισπανικής Repsol. Δύο ημέρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι μέρος της εθνικοποίησης θα αποτελούσε και η θυγατρική φυσικού αερίου της Repsol, προκαλώντας την οργή όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πρόεδρος της Αργεντινής ωστόσο δεν περιόρισε τις κινήσεις της στον κλάδο της ενέργειας. Υπό την πίεση στελεχών της εγχώριας βιομηχανίας κρέατος αλλά και αγροτών, αποφάσισε να «παγώσει» τις εισαγωγές ισπανικού ζαμπόν, για να βρεθεί τελικά αντιμέτωπη με προσφυγή της Ε.Ε. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Σφοδρά «πυρά» δέχεται η Αργεντινή και για το νέο σύστημα που έχει θεσπίσει ως προς τη χορήγηση αδειών για εισαγωγές, και έχει στρέψει εναντίον της περίπου 20 κράτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία που έχουν ήδη προσφύγει στον ΠΟΕ. Πρόκειται για ένα σύστημα μέσω του οποίου το οικονομικό επιτελείο της Kirchner επιδιώκει να ελέγξει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, οδηγώντας ωστόσο σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Από το Μάρτιο του 2011, η κυβέρνηση της Αργεντινής αποφάσισε ότι οι εισαγωγείς αυτοκινήτων της χώρας είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σε εξαγωγές εγχώριων προϊόντων ίσης αξίας με τις εισαγωγές τους. Προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της BMW Group στην Αργεντινή χρειάστηκε να αναλωθεί σε μήνες διαπραγματεύσεων με τις αρχές της χώρας, προκειμένου να εκτελωνίσει περίπου 500 οχήματα που στοιβάζονταν σε λιμάνι έξω από το Μπουένος Άιρες. Τελικά τα κατάφερε, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να εξάγει από την Αργεντινή ίσης αξίας (με τις 500 BMW) ποσότητες κατεργασμένου ρυζιού, καθώς και δερμάτινες ταπετσαρίες και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Σε παρόμοιες περιπέτειες έχουν μπλέξει και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες: η Porsche συμφώνησε να εξάγει από την Αργεντινή ελιές και κρασί, προκειμένου να εισάγει στη χώρα οχήματα αξίας 8 εκατ. δολαρίων. Η Subaru συμφώνησε να εξάγει ζωοτροφές για ορνιθοτροφεία, η Hyundai άρχισε να πουλάει αλεύρι σόγιας στο Βιετνάμ, ενώ η Mitsubishi άρχισε να πουλάει… φιστίκια.


Και αν αυτές οι καταστάσεις προκαλούν, ίσως, το γέλιο, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά. Αυτοί οι ασφυκτικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις προϊόντων από την αγορά της Αργεντινής: σύμφωνα με το Bloomberg BusinessWeek, οι κούκλες Barbie έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, όπως και το αλκοολούχο ποτό Jägermeister. Εταιρείες όπως οι Ralph Lauren, Cartier και Louis Vuitton έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στο Μπουένος Άιρες, ενώ μεταξύ των προϊόντων που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν είναι οι… ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Άλλες ελλείψεις, σε φάρμακα και ιατρικές συσκευές, είναι σαφώς σοβαρότερες: οι αυτόματες ενέσεις επινεφρίνης (που χρησιμοποιούνται π.χ. σε περιπτώσεις αλλεργικού σοκ) της εταιρείας EpiPen αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Θύμα της πολιτικής της

Μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν λίγο πριν η Πρόεδρος της Αργεντινής συμπληρώσει τους πρώτους 12 μήνες της δεύτερης θητείας της, έδειξε ότι η δημοτικότητα της Cristina Fernandez de Kirchner έχει υποχωρήσει στο 30%. Το ποσοστό αυτό, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 20011, βρισκόταν στο 64,1%.

Το 44,5% των 2.259 ερωτηθέντων θεωρεί την Kirchner υπεύθυνη για την οικονομική κατάσταση της Αργεντινής. Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι η 59χρονη Πρόεδρος έχει πέσει θύμα της παρεμβατικής πολιτικής η οποία της χάρισε την τελευταία εκλογική νίκη της, ενώ οι εντεινόμενες αντιδράσεις και η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα αρχίζουν να δημιουργούν αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της.Πηγή:www.capital.gr
Τελευταία επεξεργασία απο Northern Spirit την Νοέμβριος 10th, 2012, 9:02 pm, επεξεργάστηκε 6 φορές συνολικά.
Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41668
Εγγραφη: Ιανουάριος 12th, 2011, 3:33 am
Τοποθεσια: Novus Ordo Seclorum-Great Britain
Το μέλος Northern Spirit, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Orion22 » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:20 pm

Outlander έγραψε:Και αν αυτές οι καταστάσεις προκαλούν, ίσως, το γέλιο, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά. Αυτοί οι ασφυκτικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις προϊόντων από την αγορά της Αργεντινής: σύμφωνα με το Bloomberg BusinessWeek, οι κούκλες Barbie έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια...

:smt005 :smt005 :smt005
Γιατί Νέα Δημοκρατία;
Για του Πασοκ την Πίστη την Αγία και του Μπόμπολα την Ευημερία και χωρίς να σηκώνει κουρνιαχτό
Άβαταρ μέλους
Orion22
Fast poster
 
Δημοσ.: 4953
Εγγραφη: Ιανουάριος 31st, 2012, 4:00 pm
Τοποθεσια: Between an unstoppable force and an immovable object
Το μέλος Orion22, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό antisocial » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:29 pm

Outlander έγραψε: Από το Μάρτιο του 2011, η κυβέρνηση της Αργεντινής αποφάσισε ότι οι εισαγωγείς αυτοκινήτων της χώρας είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σε εξαγωγές εγχώριων προϊόντων ίσης αξίας με τις εισαγωγές τους. Προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της BMW Group στην Αργεντινή χρειάστηκε να αναλωθεί σε μήνες διαπραγματεύσεων με τις αρχές της χώρας, προκειμένου να εκτελωνίσει περίπου 500 οχήματα που στοιβάζονταν σε λιμάνι έξω από το Μπουένος Άιρες. Τελικά τα κατάφερε, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να εξάγει από την Αργεντινή ίσης αξίας (με τις 500 BMW) ποσότητες κατεργασμένου ρυζιού, καθώς και δερμάτινες ταπετσαρίες και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Σε παρόμοιες περιπέτειες έχουν μπλέξει και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες: η Porsche συμφώνησε να εξάγει από την Αργεντινή ελιές και κρασί, προκειμένου να εισάγει στη χώρα οχήματα αξίας 8 εκατ. δολαρίων. Η Subaru συμφώνησε να εξάγει ζωοτροφές για ορνιθοτροφεία, η Hyundai άρχισε να πουλάει αλεύρι σόγιας στο Βιετνάμ, ενώ η Mitsubishi άρχισε να πουλάει… φιστίκια.

Και αν αυτές οι καταστάσεις προκαλούν, ίσως, το γέλιο,.........

γιατί προκαλούν γέλιο?
Άβαταρ μέλους
antisocial
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14660
Εγγραφη: Μάρτιος 31st, 2011, 2:06 pm
Το μέλος antisocial, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Ηράκλειτος » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:30 pm

Γιατί, το:
Εταιρείες όπως οι Ralph Lauren, Cartier και Louis Vuitton έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στο Μπουένος Άιρες, ενώ μεταξύ των προϊόντων που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν είναι οι… ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες.
είναι καλύτερο; Τι λε ρε παιδί μου, θα λείψουν τα Cartier και Louis Vuitton και θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου. :roll:
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος
Σεβάσμιος Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 12551
Εγγραφη: Φεβρουάριος 25th, 2007, 12:55 am
Τοποθεσια: Kavala City
Το μέλος Ηράκλειτος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Crack Whore » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:33 pm

Εικόνα
"Ακούστηκε από τον κύριο Τσίπρα ότι είμαστε νεοναζιστική οργάνωση.....δεν είμαστε οργάνωση είμαστε πολιτικό κόμμα!"

Η.Κ.
Άβαταρ μέλους
Crack Whore
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5026
Εγγραφη: Ιούνιος 10th, 2011, 2:26 am
Το μέλος Crack Whore, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Fidite Nemini » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:40 pm

Και αν αυτές οι καταστάσεις προκαλούν, ίσως, το γέλιο, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά. Αυτοί οι ασφυκτικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις προϊόντων από την αγορά της Αργεντινής: σύμφωνα με το Bloomberg BusinessWeek, οι κούκλες Barbie έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, όπως και το αλκοολούχο ποτό Jägermeister. Εταιρείες όπως οι Ralph Lauren, Cartier και Louis Vuitton έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στο Μπουένος Άιρες, ενώ μεταξύ των προϊόντων που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν είναι οι… ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες .


αμα έχει έλλειψη σε ηλεκτρικους δονητές να μας πεις
θα κανουμε ένα φαντ εδω στο πχορουμ να στειλουμε ανθρωπιστικη βοηθεια
:lol: :lol: :lol:
Veritatem dies aperit

Per aspera ad astra

https://everythingispolitics.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
Fidite Nemini
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17508
Εγγραφη: Νοέμβριος 18th, 2010, 9:15 am
Το μέλος Fidite Nemini, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Northern Spirit » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:42 pm

Ως συνηθως άλλα υπογραμιζω εγω αλλα σχολιαζουνε οι υπολοιποι...Λες και το πιο σημαντικο ειναι η ελλειψη της Μπαρμπι και οχι οι ανορθοδοξες οικονομικε πολιτικες και πρακτικες της Κιρχνερ...Δεν θα περιμενα βεβαια κατι καλυτερο απο ορισμενους,.
Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41668
Εγγραφη: Ιανουάριος 12th, 2011, 3:33 am
Τοποθεσια: Novus Ordo Seclorum-Great Britain
Το μέλος Northern Spirit, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Ηράκλειτος » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:45 pm

mighty ducks έγραψε:αμα έχει έλλειψη σε ηλεκτρικους δονητές να μας πεις
θα κανουμε ένα φαντ εδω στο πχορουμ να στειλουμε ανθρωπιστικη βοηθεια
:lol: :lol: :lol:
Όλοι οι δονητές είναι ηλεκτρικοί. Τα άλλα άνευ δονήσεως δεν λέγονται δονητές, αλλά dildoes, αστοιχείωτε! :evil:
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος
Σεβάσμιος Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 12551
Εγγραφη: Φεβρουάριος 25th, 2007, 12:55 am
Τοποθεσια: Kavala City
Το μέλος Ηράκλειτος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Ηράκλειτος » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:47 pm

Outlander έγραψε: Ως συνηθως άλλα υπογραμιζω εγω αλλα σχολιαζουνε οι υπολοιποι...Λες και το πιο σημαντικο ειναι η ελλειψη της Μπαρμπι και οχι οι ανορθοδοξες οικονομικε πολιτικες και πρακτικες της Κιρχνερ...Δεν θα περιμενα βεβαια κατι καλυτερο απο ορισμενους,.
Μόνο που αυτά που σχολιάσαμε βγάζουν μάτι, τι να κάνουμε. Όσο για το ανορθόδοξες, μάλλον για πρακτικές προστατευτισμού τις κόβω, άλλο το αν είναι δυνατόν να επιτευχτούν οι στόχοι τους.
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος
Σεβάσμιος Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 12551
Εγγραφη: Φεβρουάριος 25th, 2007, 12:55 am
Τοποθεσια: Kavala City
Το μέλος Ηράκλειτος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Dwarven Blacksmith » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:49 pm

Ηράκλειτος έγραψε:
mighty ducks έγραψε:αμα έχει έλλειψη σε ηλεκτρικους δονητές να μας πεις
θα κανουμε ένα φαντ εδω στο πχορουμ να στειλουμε ανθρωπιστικη βοηθεια
:lol: :lol: :lol:
Όλοι οι δονητές είναι ηλεκτρικοί. Τα άλλα άνευ δονήσεως δεν λέγονται δονητές, αλλά dildoes, αστοιχείωτε! :evil:

Κάνετε λάθος κύριε, υπήρχαν παλαιότερα δονηταί κινούμενοι δια της συσσωρευμένης μηχανικής ενέργειας ελατηρίων, κοινώς κουρδιστοί!
Αχ η σημερινή νεολαία με τα plug n play της.
I am the fire forging Europe, I am the anvil that shapes it.

Libertas populorum in maiore patria
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Extreme poster
 
Δημοσ.: 23377
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 3rd, 2011, 12:00 am
Τοποθεσια: Δύση
Το μέλος Dwarven Blacksmith, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:52 pm

Outlander έγραψε: Ως συνηθως άλλα υπογραμιζω εγω αλλα σχολιαζουνε οι υπολοιποι...Λες και το πιο σημαντικο ειναι η ελλειψη της Μπαρμπι και οχι οι ανορθοδοξες οικονομικε πολιτικες και πρακτικες της Κιρχνερ...Δεν θα περιμενα βεβαια κατι καλυτερο απο ορισμενους,.


Τί πάει να πει "ανορθόδοξη" οικονομική πολιτική;

Η οικονομική δικαιώνεται ή όχι στην πράξη και όχι στην θεωρία. Είναι "ορθόδοξο" αν είναι επιτυχημένο, τελεία, παύλα.
"Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία."
Ανδρέας Κάλβος, Εις Σάμον.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 3471
Εγγραφη: Μάρτιος 28th, 2008, 8:38 pm
Τοποθεσια: ΟΥΤΟΠΙΑ
Το μέλος ΟΥΤΙΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Recondite » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:53 pm

mighty ducks έγραψε: αμα έχει έλλειψη σε ηλεκτρικους δονητές να μας πεις
θα κανουμε ένα φαντ εδω στο πχορουμ να στειλουμε ανθρωπιστικη βοηθεια
:lol: :lol: :lol:


Εντάξει, αυτά είναι καπιταλιστικά καταναλωτικά αγαθά που κάθε επαναστάτης κομμουνιστής δεν τα χρειάζεται. Σίγουρα δεν είναι και τα πιο αναγκαία, θα συμφωνήσω. Αν λείπουν όμως τέτοια προιόντα, πόσο πιθανό είναι να λείπει ο εξεζητημένος τεχνικός εξοπλισμός που χρειάζεται μία χώρα για να αναπτυχθεί και να παράγει βιομηχανικά αγαθά? Και εκτός απ' αυτό, το ότι το πέσο έχει κατρακυλήσει τόσο, θα έπρεπε να προκαλεί σκέψη. Όλοι έχουν κρεμαστεί απο την Αργεντινή σαν ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα γυρνούσε στην δραχμή, αλλά καλό θα ήταν να δούμε και τι γίνεται όταν οι πολιτικοί που θέλουν να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σχέδιο, δεν είναι καν επιπέδου Κίρχνερ...
Άβαταρ μέλους
Recondite
Fast poster
 
Δημοσ.: 1997
Εγγραφη: Μάιος 20th, 2012, 10:47 pm
Το μέλος Recondite, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό Fidite Nemini » Νοέμβριος 10th, 2012, 12:56 pm

εφαρμοζει προστατευτισμο για να προστατεψει τη ντοπια παραγωγη και τις θεσεις εργασιας απλως το κανει με το τροπο που μπορει

και οι μεγαλες χωρες εφαρμοζουν προστατευτισμο απλως υπουλα ή με επεμβάσεις στις αλλες χωρες

η αγοραστική δύναμη δεν σχετίζεται με την συναλλαγματικη ισοτομια σε οτι αφορα τα βασικα προιόντα που παράγονται στην αργεντινη μονο στα εισαγωγης που πολλα ειναι πολυτελειας αλλα μικρο το κακο

ο υψηλος πληθωρισμος οσο καλυπτεται απο αυξησεις σε μισθους δεν είναι κακός αλλα ειναι μονο κακός για όσους έχουν κεφάλαια που δεν τα επενδύουν από την άλλη εμποδίζει τη δημιουργία σε δανειακές και τραπεζικές φουσκες

ο πληθωρισμός (που δεν πρεπει να είναι 22% όπως λεει το αρθρο) αν συνοδευεται από ανάπτυξη είναι λιγότερο κακό για τους εργαζόμενους από την ύφεση, απλώς είναι κακό για τους επενδυτές στη μη πραγματική οικονομία και το παρασιτικο κερδοσκοπικό κεφάλαιο

ο στασιμοπληθωρισμός με ύφεση ή στασιμότητα δείχνει προβλήματα στη παραγωγική βάση

το μόνο που συμμερίζομαι είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να εξισσοροπεί το σύστημα γιατί ο συνεχής υψηλός πληθωρισμός μπορει να προκαλεσει σταση στις πραγματικες επενδυσεις στη καταναλωση και να χαθει η ροη της οικονομιας ειδικα αν δεν ακολουθειτε απο αυξησεις στους πραγματικους μισθους και το τελευταιο μπορει να μην γινεται επ'απειρον
Veritatem dies aperit

Per aspera ad astra

https://everythingispolitics.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
Fidite Nemini
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17508
Εγγραφη: Νοέμβριος 18th, 2010, 9:15 am
Το μέλος Fidite Nemini, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό troikanos » Νοέμβριος 10th, 2012, 1:03 pm

Outlander έγραψε: "Προοδευτικες" οικονομικες ιδεες που πρεπει να εφαρμοσει και ο Τσιπρας αν γινει κυβερνηση...Βαζει τους εισαγωγεις να κανουνε παραλληλα...εξαγωγες για να τους επιτρεψ4ι να εκτελωνησουνε τα ξενα προιοντα..

Όλα όσα αναφέρει είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Υποτίμηση του νομίσματος, προστατευτισμό της οικονομίας, εθνικοποιήσεις. Το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ακολουθούμε στην οικονομία πρέπει να δώσει την θέση του στο Κευνσιανό.
Η πτώση της ισοτιμίας του πέσο μπορεί να οφείλεται στην διεθνή ύφεση, ποιος ξέρει;
Η μαύρη αγορά δολαρίων υπήρχε κι εδώ επι δραχμής λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Τώρα που το ευρώ είναι το πιο ισχυρό νόμισμα του κόσμου, αυτό δεν γίνεται. Ο πληθωρισμός αν δεν είναι στασιμοπληθωρισμός δεν πειράζει κανέναν. Κι εδώ είχαμε υψηλό πληθωρισμό την δεκαετία '80 αλλά δεν είχαμε διαλύσει την χώρα μας.

Οι μνημονιακοί χάρηκαν με την υποτιθέμενη επικείμενη χρεοκοπία της Αργεντινής.
Εκεί οι Αργεντίνοι ... πλούσιοι διαδηλώνουν γιατί ... υπάρχουν πλούσιοι.

Χιλιάδες πλούσιοι Αργεντινοί στο δρόμο κατά της κυβέρνησής τους 14/9/2012
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=223057


mighty ducks έγραψε: εφαρμοζει προστατευτισμο για να προστατεψει τη ντοπια παραγωγη και τις θεσεις εργασιας απλως το κανει με το τροπο που μπορει

και οι μεγαλες χωρες εφαρμοζουν προστατευτισμο απλως υπουλα ή με επεμβάσεις στις αλλες χωρες

η αγοραστική δύναμη δεν σχετίζεται με την συναλλαγματικη ισοτομια σε οτι αφορα τα βασικα προιόντα που παράγονται στην αργεντινη μονο στα εισαγωγης που πολλα ειναι πολυτελειας αλλα μικρο το κακο

ο υψηλος πληθωρισμος οσο καλυπτεται απο αυξησεις σε μισθους δεν είναι κακός αλλα ειναι μονο κακός για όσους έχουν κεφάλαια που δεν τα επενδύουν από την άλλη εμποδίζει τη δημιουργία σε δανειακές και τραπεζικές φουσκες

ο πληθωρισμός (που δεν πρεπει να είναι 22% όπως λεει το αρθρο) αν συνοδευεται από ανάπτυξη είναι λιγότερο κακό για τους εργαζόμενους από την ύφεση, απλώς είναι κακό για τους επενδυτές στη μη πραγματική οικονομία και το παρασιτικο κερδοσκοπικό κεφάλαιο

ο στασιμοπληθωρισμός με ύφεση ή στασιμότητα δείχνει προβλήματα στη παραγωγική βάση

το μόνο που συμμερίζομαι είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να εξισσοροπεί το σύστημα γιατί ο συνεχής υψηλός πληθωρισμός μπορει να προκαλεσει σταση στις πραγματικες επενδυσεις στη καταναλωση και να χαθει η ροη της οικονομιας ειδικα αν δεν ακολουθειτε απο αυξησεις στους πραγματικους μισθους και το τελευταιο μπορει να μην γινεται επ'απειρον

Πολύ σωστά. + 100000
Προβοκάτουρα έγραψε:Με τι καρδιά βρε Δένδια μας
μέσα στη Βίλλα μπήκες
και τα γραφεία του αρχηγού
κατέληξαν με τρύπες;


Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν είμαι στη λίστα Λαγκάρντ
Άβαταρ μέλους
troikanos
Fast poster
 
Δημοσ.: 4480
Εγγραφη: Ιούνιος 14th, 2012, 10:58 am
Το μέλος troikanos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Aριστερη οικονομικη πολιτικη: Η Μιτσουμπισι πουλαει φυστ

Δημοσίευσηαπό HELLADISTAN » Νοέμβριος 10th, 2012, 1:20 pm

mighty ducks έγραψε:

1. η αγοραστική δύναμη δεν σχετίζεται με την συναλλαγματικη ισοτομια σε οτι αφορα τα βασικα προιόντα που παράγονται στην αργεντινη μονο στα εισαγωγης που πολλα ειναι πολυτελειας αλλα μικρο το κακο

2. ο υψηλος πληθωρισμος οσο καλυπτεται απο αυξησεις σε μισθους δεν είναι κακός αλλα ειναι μονο κακός για όσους έχουν κεφάλαια που δεν τα επενδύουν από την άλλη εμποδίζει τη δημιουργία σε δανειακές και τραπεζικές φουσκες

3. ο πληθωρισμός (που δεν πρεπει να είναι 22% όπως λεει το αρθρο) αν συνοδευεται από ανάπτυξη είναι λιγότερο κακό για τους εργαζόμενους από την ύφεση, απλώς είναι κακό για τους επενδυτές στη μη πραγματική οικονομία και το παρασιτικο κερδοσκοπικό κεφάλαιοΟι οι μαναμ'... αυτα απο κανενα βιβλιο οικονομικης θεωριας του 1750 τα ξεθαψες;

1. ΣΑΦΩΣ και επηρρεαζει την ισοτιμια. O Μερκαντιλισμος που περιγραφεις πεθανε εδω και 180 χρονια με την αναπτυξη της θεωριας του competitive advantage. Μια χωρα πρεπει να παραγει τα προιοντα στα οποια εχει ανταγωνιστικο πλεονεκτημα. Οταν δεν το κανει αυτο, δεν ειναι αρκουντως παραγωγικη με αποτελεσμα να τα παραγομενα προιοντα να μην καλυπτουν αποδοτικα τις αναγκες της. Αυτο οδηγει σε μεγαλυτερη αναγκη εισαγωγης προιοντων (η σε οικονομικη εξαθλιωση και απομονωτισμο οπως η Β. Κορεα) αρα επηρρεαζει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ την ισοτιμια αρνητικα. Επισης εμμενοντας στην εγχωρια παραγωγη μη αποδοτικων προιοντων ΣΑΦΩΣ ΜΕΙΩΝΕΙΣ την αγοραστικη σου δυναμη.

2. Τι εννοεις 'εχουν κεφαλαια και δεν τα επενδυουν'; Τα φυλανε κατω απο το παπλωμα; Οταν εχεις ρευστο σε μια χωρα με περπληθωρισμο απλα το κρατας σε λογαριασμο συναλλαγματος (αν εισαι ανω των 30 θα προλαβες τραπεζικους λογαριασμους σε δολλαριο η μαρκο)

Επισης αν δεν επενδυονται τα εγχωρια κεφαλαια ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ; ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Επισης με πληθωρισμο 20% (και αρα με επιτοκια δανειων 30-40%) πως δεν δημιουργεις φουσκες. Ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της φουσκας. Παιρνεις δηλαδη 100.000 ευρω δανειο το οποιο ηδη την επομενη χρονια ειναι 140.000 ως κεφαλαιο και μονο...

(Μου Το γνωστο ανεκδοτο με το Χαρρυ Κλυν που παιρνει η νοικοκυρα το μισθο του αντρα της αλλα μεχρι να φτασει στο μπακαλη της φτανει για να παρει μονο 100 γραμμαρια φετα λογω πληθωρισμου)

3. Δεν ειναι κακο για τον εργαζομενο το οτι στο τελος του χρονου καταληγει να πληρωνεται 25% (σε πραγματικη αξια) λιγοτερο απο την αρχη του ε;


Φιλε μου τα εχεις μπερδεψει αρκετα τα πραγματα...
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησοοον

http://kareklokentauros.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
New poster
 
Δημοσ.: 92
Εγγραφη: Οκτώβριος 21st, 2012, 12:12 pm
Το μέλος HELLADISTAN, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Εσωτερική πολιτική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: DarkPrince, George_V, ITwasntME, lemon, sleeper, Uppercut, wooded glade, Εθνικοφιλελευθερος και 41 επισκέπτες