Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Η πολιτική στην Ελλάδα.

Συντονιστές: Ομάδα συντονισμού.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: abalaeos, Argouen και 10 επισκέπτες

 

Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » Ιανουάριος 9th, 2014, 2:27 am

Η άποψη του γνωστού οικονομολόγου,συγγραφέα και δημοσιογράφου(επι σειρά ετών ήταν και αρθογράφος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο) Κωνσταντίνου Κόλμερ για την διέξοδο εκ της κρίσης.


Άρθρο:
Η Εναλλακτική Ελλάδος
Posted by Νεα Πολιτικη ⋅ Δεκεμβρίου 12, 2013

Filed Under πολιτική, Ελλάδα, έξοδος από το μνημόνιο, εθνική νομισματική πολιτική, κοινωνία, μαζί τα φάγαμε, οικονομία

Screen Shot 2013-12-11 at 10.36.23 PMτου Kωνσταντίνου Κόλμερ

Εάν γιά την Γερμανικήν ανάπτυξι, την υψηλοτέρα μεταπολεμικώς τα τελευταία 3 χρόνια, η πολιτική κίνησις «Εναλλακτική διά την Γερμανία» (Αlternative fuer Deutschland), τάσσεται υπέρ της επανόδου στο Γερμανικόν μάρκον και συγκεντρώνει σχεδόν το 5% των προτιμήσεων των Γερμανών ψηφοφόρων, ποία είναι η ενδεδειγμένη στάσις των Ελλήνων που υπέστησαν 27% μείωσι του ΑΕΠ λόγω του ευρώ;

Η απάντησις στο ρητορικόν αυτό ερώτημα έχει ανάγκη στατιστικής συσχετίσεως. Αλλά είναι πλέον σαφές, μετά την αποτυχία δύο μνημονίων και τριών κυβερνήσεων να τιθασσεύσουν την οικονομική ύφεσι, ότι η μόνη εναλλακτική λύσις του Ελληνικού προβλήματος είναι η επάνοδος στην εθνική νομισματική πολιτική, γιά ν’ αποτραπεί η περαιτέρω πτώσις του ΑΕΠ και η αύξησις της ανεργίας στο 30% του ενεργού πληθυσμού. Κι’ όμως η ευρω-προπαγάνδα έχει καταφέρει να πείσει τον Ελληνικό λαόν –αν και με φθίνοντα ποσοστά– ότι «η ένταξη στο ευρώ συμφέρει» και «είναι μονόδρομος»! Ας εξετάσωμε τα στοιχεία.

Αποτυχημένη πολιτική

1. Τα δύο «μνημόνια» της… «Τρώη-κα(λά)» απέφεραν δάνεια 237 δις. ευρώ, που συνήψαν οι κυβερνήσεις Γ. Α. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κεντρική Τράπεζα, τον Μάϊο 2010 και τον Δεκέμβριον 2012.

Με τα δάνεια αυτά απεπληρώθησαν 195,3 δις. ευρώ ληξιπρόθεσμα δημόσια χρέη της Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 41,7 θά πληρωθούν μέχρι τέλους του 2014, εφ’ όσον τηρηθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελληνική κυβέρνησις, δηλαδή ν’ απολύσει 15.500 δημοσίους υπαλλήλους , ν’ αυξήσει περαιτέρω τους αμέσους φόρους και να μειώσει περαιτέρω μισθούς και συντάξεις γιά ν’ αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό κενό άνω των 1,5 δις. ευρώ το 2014. Αλλ’ όλα αυτά τα «μέτρα» θα επιτείνουν την ύφεσι!

Με την «σωτηρία» παρέμβασι της Ε.Ε., η Ελλάς διέσωσε τις Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες αλλ’ ετέθη υπό αυστηράν Γερμανική κηδεμονίαν. Ως αποτέλεσμα, 1,5 εκατομμύριον ΄Ελληνες έχασαν την εργασίαν των και 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις των να μειώνονται έως και 50%, ενώ πλείστοι δημόσιοι υπάλληλοι απώλεσαν μέχρις και 40% του ετησίου εισοδήματός των. Τριακόσιες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έκλεισαν και το τραπεζικόν σύστημα της χώρας κατεστράφη ολοσχερώς. Η εθνική κυριαρχία κατελύθη και το Σύνταγμα ’75 παρεβιάσθη επανειλημμένως.

Ουδέποτε μεταπολεμικώς υπέστη η Ελλάς μιάς τοιαύτης εκτάσεως «εσωτερική υποτίμησι» , όπως την τελευταία 6ετία,οπόταν έπεσε κατά 40% το βιοτικόν επίπεδον του Ελληνικού λαού (κατά Α. Σαμαράν και βοηθούντος του ευρώ, καθ’ημάς).΄Ανευ όμως αποτελέσματος. Αντιθέτως προεκλήθη μεταναστευτικόν και οξύ δημογραφικόν πρόβλημα. Ο ρυθμός αναπληρώσεως του πληθυσμού έπεσε στο 1,2%, που σημαίνει ό,τι εντός 50ετίας θα εξαφανισθή ο Ελληνικός πληθυσμός και θ’ αντικατασταθή από …μουσουλμάνους.

2. Η χώρα ουσιαστικώς εχρεωκόπησε αφ’ ότου εγκατέλειψε το 2002 το εθνικό της νόμισμα, την δραχμή, και απεδέχθη το ευρώ στην τεχνητή ισοτιμία των 341 δρχ. ανά ευρώ (δηλαδή το Γερμανικό μάρκο στις 170 δρχ.) ενώ οι αγοραστικές ανισοτιμίες ήσαν πολύ υψηλότερες. Το αλήστου μνήμης τρίδυμον Σημίτη- Παπαντωνίου-Στουρνάρα αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία και εμεθόδευσε την απάτην της εντάξεως στην ευρωζώνη, με την βοήθεια της Γκόλντμαν Ζαξ, μέσω ενός «σουάπ» νομισμάτων-επιτοκίων, που εκόστισεν 5 δις. ευρώ στο δημόσιον, κατά το Ελεγκτικό Συνέδριον.

Από της εντάξεως στην Ευρωζώνη, το Ελληνικόν προϊόν έχασε το 35% της ανταγωνιστικότητος και η χώρα εδανείσθη άνω των 309 δις.ευρώ στο εξωτερικόν μέχρις του 2007, λόγω της απληστίας των ξένων Τραπεζιτών, που απεδείχθησαν…απλοί ξυλοσχίστες της τραπεζικής τέχνης το 2008. Η αδηφαγία των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ και ΠαΣοΚ) επτώχευσε το κράτος, όχι όμως και τους υπευθύνους πολιτικούς (Κ. Σημίτην, Κώστα Καραμανλή, Γ.Α.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά).

3. Με τα δύο μνημόνια και την (υποχρεωτική) ανταλλαγή των ομολόγων, το ακαθάριστο χρέος ανήλθε στα 437 δις. ευρώ, ήτοι στο 224% του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος .Με την περικοπή του ιδιωτικού χρέους (τηλελληνιστί «κούρεμα»), οι Ελληνικές Τράπεζες ουσιαστικώς έχασαν το σύνολο των κεφαλαίων των και η χρηματική ρευστότης εμειώθη στο ελάχιστον. Συντηρείται, με απ’ευθείας δανεισμόν από την Ευρωκεντρική Τράπεζα-όπερ παραβιάζει βασική πρόνοια της συνθήκης του Μααστρίχτ.

Ολόκληρο το Ελληνικό χρέος οφείλεται τώρα πρός τις 17 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ. Μετά τις αποπληρωμές εφέτος, θα έχει φθάσει στα 350 δις. Ευρώ, που είναι αδιατήρητον, ακόμη κι εάν περικοπεί (haircut) κατά 50% , ως υπόσχονται πάλιν οι ίδιοι «αρμόδιοι» (Γιαννάκης Στουρνάρας και Κλάους Ρέγκλινγκ του ΕSΜ).

Αλλά και αν ως δια μαγείας εμηδενίζετο το χρέος, πάλιν το παρόν μοντέλο της οικονομίας δεν δύναται να μακροημερεύσει, εξ αιτίας της ελλείψεως αυτοδυνάμου ρευστότητος.

Υπό συνθήκας συνεχούς συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος, δεν παράγονται στην χώρα πόροι 15 δις. ευρώ ετησίως, αναγκαίοι διά την εξυπηρέτησι του εμπορικού ελλείμματος. Χρειάζεται μεγάλη αύξησις των εξαγωγών και υποκατάστασις εισαγωγών διά να υπάρξει αυτοδύναμο ισοζύγιον. Η Ελλάς δεν πρόκειται να επανέλθη στις αγορές κεφαλαίων – ακόμη κι’αν τούτο ήταν σκόπιμον και επιθυμητόν, που δεν είναι – ούτε το 2050!…

Συνεπώς, χρειάζεται μία «εναλλακτική νομισματική πολιτική» (ΕΝΠ) διά την χώρα μας (αλλά και διά την Κύπρον του Ανα(ν)στασιάδη). Τι περιλαμβάνει η Εναλλακτική ΝΠ διά να ανασύρει την Ελληνική οικονομία από το τέλμα της υφέσεως;

Εθνική Νομισματική Πολιτική

Εν πρώτοις, η ΕΝΠ απαιτεί την αναστολή της ελευθερίας κινήσεως κεφαλαίων, ώστε ο κάθε μεγαλοαπατεών να μην δύναται μ’ ένα τηλεφώνημα στις «συνεργαζόμενες» Τράπεζες να εξαγάγει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ εις χρέωσιν του ΄Ελληνος φορολογουμένου.

Δεύτερον, επιβάλλεται η επανασύστασις της Νομισματικής Επιτροπής διά τον έλεγχο των πιστώσεων, ώστε κάθε λυσσαλέος τραπεζίτης να μην χρηματοδοτεί ασυστόλως τις εισαγωγές ( π.χ. την αγορά χιλιάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών και πολυτελών «Καγιέν» διά τους εγχωρίους καρβουνιάρηδες).

Τρίτον, αναγκαία είναι η χάραξις ισοσκελισμένου τακτικού προϋπολογισμού και ο περιορισμός των «πιράνχας» του δημοσίου (κατά Δ. Σιούφα:1.011 φορείς του δημοσίου και ένα εκατομμύριον «δημοσίων λειτουργών» που τρέφονται εις βάρος του φορολογουμένου).

Τέταρτον, διά την αύξησι της αποδόσεως των υγιών εσόδων του κράτους επιβάλλεται η μείωσις του ΦΠΑ στο 8% (όσον εν ΗΠΑ το sales tax),του φόρου εισοδήματος στο 10% και των ανταποδοτικών τελών ακινήτου περιουσίας στο 0,5% της αγοραίας αξίας των ακινήτων. Οι Εφορίες ν’ αντικατασταθούν από Εθνικόν Σύστημα Φορολογίας, που θ’ ασχολείται με την είσπραξι των εμμέσων φόρων και δειγματοληπτικώς μόνον με το φόρον εισοδήματος, κατά το ανάλογον Αμερικανικόν Internal Revenue Service.

Πέμπτον, δοθέντος του αδιατηρήτου δημοσίου χρέους, είναι επιβεβλημμένη η αναδιαπραγμάτευσις της εξοφλήσεως του χρέους με τους ξένους κυβερνητικούς πιστωτές, εις βάθος 50ετίας, με επιτόκιον 1,5%. Οι Γερμανικές επανορθώσεις και το ανεξόφλητον δάνειον θα ημπορούσαν να εκχωρηθούν «εις τρίτους» προς εξόφλησιν μέρους των Γερμανικών πιστώσεων.

΄Εκτον, η ΕΝΠ έχει χρείαν επαναφοράς της δραχμής στις 341 ανά ευρώ και εν συνεχεία της υποτιμήσεώς της έναντι του δολλαρίου στις 500 δρχ., διά την ανάκτησι της χαμένης ανταγωνιστικότητος και την παροχή αυτοδυνάμου ρευστότητος στο πιστωτικό σύστημα.

Έβδομον, την επομένην εργάσιμον ημέρα της υποτιμήσεως, η Τράπεζα της Ελλάδος θ’ αναλάβη την διαχείρησι του συναλλάγματος και θα εφαρμόζει στοχευμένη διακύμανσι της τιμής του ξένου συναλλάγματος αναλόγως των αναγκών και εξελίξεων της οικονομίας (ισοζύγιο-πληθωρισμός-ανάπτυξις) .Οι καταθέτες θ’αποζημιωθούν συν τω χρόνω με την άνοδο των επιτοκίων και οι κερδισμένοι οφειλέτες θα επιβαρυνθούν αντιστοίχως. Το τραπεζικόν σύστημα θα πρέπει ν’αναχρηματοδοτηθή επί τη βάσει των κρατικών ομολόγων στο χαρτοφυλάκιον «εις το άρτιον», όπως και τ’ ασφαλιστικά Ταμεία που κατέστρεψε ο κ. Προβόπουλος. Ούτως θα δοθή η απαραίτητος ρευστότης στην αγορά, υπολογιζομένη εις 14 τρις. δρχ., και θ’αρχίσει η κυκλοφορία του εγχωρίου νομίσματος υπό στενόν έλεγχον της Νομισματικής Επιτροπής.

Ο πληθωρισμός θ’αποφευχθή διότι δεν πρέπει ν’ αυξηθή το κόστος εργασίας. Λόγω της μεγάλης ανεργίας και της σφικτής εισοδηματικής πολιτικής, ο «εισαγόμενος πληθωρισμός δεν θ’αυξηθή πέραν του 13% το επόμενον έτος και μετά θα πέσει στο 3%. Η αγροτική παραγωγή και η βιομηχανία θα πρέπει χρηματοδοτηθούν στο 90% των αναγκών των και ο τουρισμός στο 50% το πρώτον έτος της ΕΝΠ.

Μόνον με την επάνοδο στο εθνικό μας νόμισμα και βεβαίως κατόπιν των απαραιτήτων «στοχαστικών προσαρμογών», θα επανέλθη η Ελληνική οικονομία εις αναπτυξιακήν τροχιά, διά ν’αποφευχθή η εκτεταμένη ανεργία, η εθνοφθόρος μετανάστευσις και η πτώσις των γεννήσεων κάτω του ορίου αναπληρώσεως του πληθυσμού. Μόνον διά της εναλλαγής αυτής θ’αποτραπεί η έρπουσα κοινωνική σύγκρουσις…

Η κ. Μέρκελ όμως και αρκετοί εγχώριοι «κουΐσλινγκς» διατείνονται ότι, με την επαναφορά της δραχμής, «ο Ελληνικός λαός θα πεινάσει, το πετρέλαιον θα λείψει, τα φάρμακα θα σπανίζουν και γενικά θα πέσει το βιοτικό επίπεδον».

Αληθώς δεν εννοούμεν πώς. Μόνον άμοιροι οικονομικών γνώσεων ως η πρώην κομμουνίστρια καγκελλάριος της Γερμανίας και ο ημέτερος προφητάναξ ημπορούν να λέγουν τέτοια πράγματα αδιαμαρτυρήτως. Πρό του 2002, ή Ελλάς πώς ζούσε με την δρχ.; Με την ΕΝΠ, το Ελληνικόν ΑΕΠ θ’αυξηθή διά της υποτιμήσεως της δρχ. εις ονομαστικούς και ολιγώτερον εις πραγματικούς όρους, έναντι μειώσεως 27% την τελευταία 6ετία εις ευρώ. Η εισροή καταθέσεων στο τραπεζικόν σύστημα θα ενισχυθή μετά το πρώτο «σόκ», και τούτο λόγω θετικών (έναντι αρνητικών μέχρι τούδε) επιτοκίων. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα γίνουν συμφέρουσες εφ’όσον μειωθή και σταθεροποιηθή η φορολογία, απαλασσομένη από τους κομμουνιστάς φορομπήχτας (Θεία… χάριτι).Οι εισαγωγές πετρελαίου και φαρμάκων θα συνεχισθούν απρόσκοπτες με πιστώσεις στην αρχή και μετά αυτοδυνάμως. Δεν τρελλάθησαν οι ξένοι προμηθευτές να χάσουν την Ελληνική αγορά. Αρκεί να διαπιστώσουν σοβαρότητα οικονομικής πολιτικής.

Η Ελλάς είναι μία πλουσία χώρα με χρεωκοπημένα τα πολιτικά κόμματα και ανεπαγγέλτους πολιτικούς (κυριολεκτικώς, οφείλουν 230 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και πρέπει να κηρυχθούν αμφότεροι εις πτώχευσιν).

Απομένει το πολιτικόν ζήτημα εν εκκρεμότητι : ο Ελληνικός λαός δεν αντιλαμβάνεται ακόμη την οικονομική πραγματικότητα, αν και οικτρά απατημένος από τους «πολιτικούς», τα κόμματα εξουσίας και τα αργυρώνητα ΜΜΕ.

Εν τούτοις, η αφύπνισις της εθνικής συνειδήσεως κερδίζει έδαφος στην κοινή γνώμη, παρά την δολία προπαγάνδα των απανταχού ευρωλάγνων και εξουσιαστών που «μαζί τα …φάγανε»!


http://neapolitiki.gr/2013/12/12/%CE%B7 ... F%CF%82-2/
"Ο νόμος στην μεγαλοπρεπή του ισότητα,απαγορεύει τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες,να ζητιανεύουν στους δρόμους και να κλέβουν ψωμί",Ανατόλ Φράνς
Αρχέλαος
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5756
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2006, 4:32 am
Το μέλος Αρχέλαος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό manos_tasakos » Ιανουάριος 9th, 2014, 2:55 am

Άρχοντας !

Τα πάντα όλα ! Δραχμούλα να βρούμε την υγειά μας και εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ προσθέτω εγώ δεν το λέγει ο Κόλμερ ! Μέσα στη Δύση όμως όπως το Ισραήλ αλλά παίζοντας με τη ρωσική αρκούδα όπως κάνει πάλι το Ισραήλ.Νομίζω ότι το ενδεχόμενο αυτό θέλουν πολύ Ρωσία,ΗΠΑ αλλά όχι με ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ.Εκεί είναι η όλη ανωμαλία της υπόθεσης.Στα παπάρια τους οι ΗΠΑ αν βγούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κάνουμε μπίζνες με το Ιράν αρκεί να τους δώσουμε το αέριο μας.Πρέπει να παίξουμε έξυπνα.Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένας πολύ ελεύθερος στη σκέψη άνθρωπος να αναλάβει την Ελλάδα.Η δε εθνική κυριαρχία μας δε θα κινδυνεύσει κατά κανένα τρόπο αν βγούμε και από το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.Ίσα ίσα που απομονώνεται η Τουρκία πράγμα που θέλουν και ΗΠΑ και Ισράηλ.Είναι η μόνη κατάλληλη ευκαιρία μας να τελειώνουμε πλέον με την υποτέλεια από καταβόλης ελληνικού έθνους και να γίνουμε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος.Νομίζω ότι όλοι οι μεγάλοι είναι η μόνη περίπτωση στην ιστορία μας που θέλουν η Ελλάδα επιτέλους να σηκώσει ανάστημα ! Κοιτούν με απορία γιατί δεν το κάνει ο Σαμαράς.

ΥΓ : Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι η απρόσκοπτη μετακίνηση των Ελλήνων στην Ευρώπη.Το οποίο πάλι λύνεται πολύ εύκολα.

ΥΓ2: Πολύ μεγάλου ατού η απομόνωση της Τουρκίας και η ύπαρξη σοβαράς και κραταίας πλέον Ρωσίας ! Κύριε Σαμαρά τώρα ! Αύριο θα είναι αργά.Θα γίνει η αποδέσμευση μας με όρους τριτοκοσμικούς , απομονωτικούς και εθνικά επιζήμιους.Τώρα θα φύγουμε ως υπερήρωες.
manos_tasakos
New poster
 
Δημοσ.: 435
Εγγραφη: Δεκέμβριος 18th, 2013, 12:44 am
Το μέλος manos_tasakos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » Ιανουάριος 9th, 2014, 9:54 am

Συμφωνώ με το 99% των όσων λέει. Δυστυχώς τέτοιες ολοκληρωμένες αναλύσεις παρουσιάζονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σαν 'γραφικές', δραχμολαγνικές', 'καταστροφικές' ( :smt005 ) και δεν συμμαζεύεται.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ίδια η ΕΕ έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων ευρώ για να προπαγανδίσει το κοινό νόμισμα πριν καν αυτό συσταθεί.
Πράσινος Δράκος: Εθνικιστής, αντιευρωπαϊστής, αντιφεντεραλιστής, αντιπαγκοσμιοποιητής.

Φωτιά και τσεκούρι στα ευρωλιγούρια!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11635
Εγγραφη: Νοέμβριος 6th, 2011, 3:04 pm
Το μέλος Green Dragon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό πατησιωτης » Ιανουάριος 9th, 2014, 10:35 am

Green Dragon έγραψε: Συμφωνώ με το 99% των όσων λέει. Δυστυχώς τέτοιες ολοκληρωμένες αναλύσεις παρουσιάζονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σαν 'γραφικές', δραχμολαγνικές', 'καταστροφικές' ( :smt005 ) και δεν συμμαζεύεται.Για να γινουν αυτα θα επρεπε να υπαρχουν πολιτικες δυναμεις που θα ασκησουν φιλελευθερη-συντηρητικη πολιτικη χωρις να πιεζονται απο την ΕΕ.Τετοιες δυναμεις δεν υπαρχουν.


Αρχέλαος έγραψε: εφ’ όσον τηρηθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελληνική κυβέρνησις, δηλαδή ν’ απολύσει 15.500 δημοσίους υπαλλήλους


Εδω εμφανιζει την απολυση ΔΥ ως "υποχρεωση".

Αρχέλαος έγραψε: Τρίτον, αναγκαία είναι η χάραξις ισοσκελισμένου τακτικού προϋπολογισμού και ο περιορισμός των «πιράνχας» του δημοσίου (κατά Δ. Σιούφα:1.011 φορείς του δημοσίου και ένα εκατομμύριον «δημοσίων λειτουργών» που τρέφονται εις βάρος του φορολογουμένου).


Στη συνεχεια στο προγραμμα της δραχμικης κυβερνησεως ζητει μεγαλυτερο περιορισμο και απολυσεις από την "υποχρεωση" που επεβαλε το μνημονιο.Δηλαδη ζηταει απο τους Ελληνες πολιτικους να εξυγιανουν το δημοσιο και να παυσουν να διοριζουν χωρις να εχουν το επιχειρημα οτι ειναι απαιτηση των δανειστων.Εαν αυτο ηταν δυνατον δεν θα ειχαμε τοσα δανεια και βεβαιως δεν θα γινονταν στο παρελθον τοσες υποτιμησεις της δραχμης.Μια απλη παρατηρηση των πολιτικων συζητησεων και αιτηματων που υπαρχουν στην Ελλαδα πιστοποιει ευκολα στον καθενα οτι πολιτικοι στην Ελλαδα που εχουν στα χερια τους χρημα θα το μοιρασουν οπωσδηποτε.
πατησιωτης
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36842
Εγγραφη: Μάιος 4th, 2007, 9:27 pm
Το μέλος πατησιωτης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Απ: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Chilloutbuddy » Ιανουάριος 9th, 2014, 10:52 am

πατησιωτης έγραψε:Δηλαδη ζηταει απο τους Ελληνες πολιτικους να εξυγιανουν το δημοσιο και να παυσουν να διοριζουν χωρις να εχουν το επιχειρημα οτι ειναι απαιτηση των δανειστων.Εαν αυτο ηταν δυνατον δεν θα ειχαμε τοσα δανεια και βεβαιως δεν θα γινονταν στο παρελθον τοσες υποτιμησεις της δραχμης.Μια απλη παρατηρηση των πολιτικων συζητησεων και αιτηματων που υπαρχουν στην Ελλαδα πιστοποιει ευκολα στον καθενα οτι πολιτικοι στην Ελλαδα που εχουν στα χερια τους χρημα θα το μοιρασουν οπωσδηποτε.

Πραγματι.
Και οχι μονο θα τα μοιραστουν και δε θα εξυγιανουν τιποτα, αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου θα τους στηριξει μανιωδως, οπως κανει παντα. Ετσι Πατ;
Υπάρχει πάντα η Μανιτόμπα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Maniac poster
 
Δημοσ.: 12625
Εγγραφη: Ιούλιος 3rd, 2011, 5:45 am
Το μέλος Chilloutbuddy, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό πατησιωτης » Ιανουάριος 9th, 2014, 11:04 am

Chilloutbuddy έγραψε:
πατησιωτης έγραψε: Δηλαδη ζηταει απο τους Ελληνες πολιτικους να εξυγιανουν το δημοσιο και να παυσουν να διοριζουν χωρις να εχουν το επιχειρημα οτι ειναι απαιτηση των δανειστων.Εαν αυτο ηταν δυνατον δεν θα ειχαμε τοσα δανεια και βεβαιως δεν θα γινονταν στο παρελθον τοσες υποτιμησεις της δραχμης.Μια απλη παρατηρηση των πολιτικων συζητησεων και αιτηματων που υπαρχουν στην Ελλαδα πιστοποιει ευκολα στον καθενα οτι πολιτικοι στην Ελλαδα που εχουν στα χερια τους χρημα θα το μοιρασουν οπωσδηποτε.

Πραγματι.
Και οχι μονο θα τα μοιραστουν και δε θα εξυγιανουν τιποτα, αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου θα τους στηριξει μανιωδως, οπως κανει παντα. Ετσι Πατ;


Mην επαναλαμβανομαστε.Ολα τα αμιγως φιλελευθερα κομματα σε ολες τις εκλογες πατωσαν.Ο ιδιος ο Κολμερ ηταν για χρονια αποβλητος του συστηματος (και ειναι ακομη) και αποκαλειτο "ακροδεξιος οικονομολογος" ακριβως για τις αποψεις του αυτες.Αιφνιδιως τον εφεραν καποιοι στο προσκηνιο γιατι ηταν και παραμενει εναντιον του ευρω.Αλλά αυτος παραμενει κατα του ευρω απο νεοφιλελευθερη αμερικανικη σκοπια ενω αυτοι που ειναι κατα του ευρω στην Ελλαδα τουλαχιστον ειναι επειδη δεν τους αφηνει να σοσιαλισουν. :D
πατησιωτης
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36842
Εγγραφη: Μάιος 4th, 2007, 9:27 pm
Το μέλος πατησιωτης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Εθνικοφιλελευθερος » Ιανουάριος 9th, 2014, 11:15 am

αφου και συ πατ μεσα σου συμφωνεις με την προταση του κ. κολμερ.

απλως για τον λογο οτι εισαι αρκετα μεγαλος για να επιθυμεις την εξυγιανση ψηφιζεις και σαμαρα :smt003

υ.γ. στο περιθωριο ποτε δεν ηταν, εκτος αν θεωρουμε πεταμενο εναν ο οποιος δεν βιοποριστηκε απο κρατικα λεφτα.
Τελευταία επεξεργασία απο Εθνικοφιλελευθερος την Ιανουάριος 9th, 2014, 11:19 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Εθνικοφιλελευθερος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 20916
Εγγραφη: Φεβρουάριος 20th, 2009, 7:41 pm
Το μέλος Εθνικοφιλελευθερος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό oldjedi » Ιανουάριος 9th, 2014, 11:15 am

:)

Τελικα , καταληγουμε στο συμπερασμα , πως δεν υπαρχει πολιτικο προσωπικο καταλληλο για να αναλαβει την εξυγιανση της Ελλαδας ...

Μα αυτο ακριβως ισχυριζομαστε καποιοι εξ' ημων ... Αυτοι οι οποιοι με τις ενεργειες τους μας εφεραν στο σημερινο αδιεξοδο και την καταντια , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ( αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ) , να αλλαξουν τα πραγματα ...

Γι' αυτο και η υπαρχουσα πολιτικη ελιτ , πρεπει να ξεθεμελιωθει εκ βαθρων ... Αλλωστε εχει αποτυχει σε ολα ..

:wave:
Το 4ο Ραϊχ ειναι εδω
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση του φορουμ.
Εξεστι κουμμουνισταις ασχημονειν
Μπραβο στον Κεμαλ.100 χρονια μπροστα εβλεπε.Ηρωας για την χωρα του.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36262
Εγγραφη: Οκτώβριος 3rd, 2004, 7:12 pm
Το μέλος oldjedi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό roko » Ιανουάριος 9th, 2014, 11:40 am

Yπαρχει και θα αναλαβει την εργολαβια αυτη αλλα μονο αν παρει συντριπτικο ποσοστο απο τον πολιτη που πρεπει να γενει καποτε ελλογος.
roko
Extreme poster
 
Δημοσ.: 24609
Εγγραφη: Νοέμβριος 28th, 2009, 11:26 pm
Το μέλος roko, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό oldjedi » Ιανουάριος 9th, 2014, 12:05 pm

roko έγραψε: Yπαρχει και θα αναλαβει την εργολαβια αυτη αλλα μονο αν παρει συντριπτικο ποσοστο απο τον πολιτη που πρεπει να γενει καποτε ελλογος.


:)

Δεν υπαρχει λεμε Εξωμοτη .... Και απο αυτους που εννοεις ( ΣΥΡΙΖΑ ) το 80% ειναι πρωην ΠΑ(τ)ΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ... ολοκληρη η ομαδα Τσοχατζοπουλου , ας πουμε ...

Και μην ονειρευεσαι αυτοδυναμιες ....

Ιδιαιτερα , ΑΝ εμφανιστει κομμα Πολυδωρα ...

:wave:
Το 4ο Ραϊχ ειναι εδω
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση του φορουμ.
Εξεστι κουμμουνισταις ασχημονειν
Μπραβο στον Κεμαλ.100 χρονια μπροστα εβλεπε.Ηρωας για την χωρα του.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36262
Εγγραφη: Οκτώβριος 3rd, 2004, 7:12 pm
Το μέλος oldjedi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό axilmar » Ιανουάριος 9th, 2014, 12:17 pm

Αρχέλαος έγραψε:
Η κ. Μέρκελ όμως και αρκετοί εγχώριοι «κουΐσλινγκς» διατείνονται ότι, με την επαναφορά της δραχμής, «ο Ελληνικός λαός θα πεινάσει, το πετρέλαιον θα λείψει, τα φάρμακα θα σπανίζουν και γενικά θα πέσει το βιοτικό επίπεδον».

Αληθώς δεν εννοούμεν πώς. Μόνον άμοιροι οικονομικών γνώσεων ως η πρώην κομμουνίστρια καγκελλάριος της Γερμανίας και ο ημέτερος προφητάναξ ημπορούν να λέγουν τέτοια πράγματα αδιαμαρτυρήτως. Πρό του 2002, ή Ελλάς πώς ζούσε με την δρχ.; Με την ΕΝΠ, το Ελληνικόν ΑΕΠ θ’αυξηθή διά της υποτιμήσεως της δρχ. εις ονομαστικούς και ολιγώτερον εις πραγματικούς όρους, έναντι μειώσεως 27% την τελευταία 6ετία εις ευρώ. Η εισροή καταθέσεων στο τραπεζικόν σύστημα θα ενισχυθή μετά το πρώτο «σόκ», και τούτο λόγω θετικών (έναντι αρνητικών μέχρι τούδε) επιτοκίων. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα γίνουν συμφέρουσες εφ’όσον μειωθή και σταθεροποιηθή η φορολογία, απαλασσομένη από τους κομμουνιστάς φορομπήχτας (Θεία… χάριτι).Οι εισαγωγές πετρελαίου και φαρμάκων θα συνεχισθούν απρόσκοπτες με πιστώσεις στην αρχή και μετά αυτοδυνάμως. Δεν τρελλάθησαν οι ξένοι προμηθευτές να χάσουν την Ελληνική αγορά. Αρκεί να διαπιστώσουν σοβαρότητα οικονομικής πολιτικής.


Η Ελλας της δραχμης ειχε πολυ μεγαλα προβληματα, τα οποια οπως φαινεται τα εχουμε ξεχασει. Τα προβληματα αυτα μας ωθησαν να μπουμε στο ευρω.

Η δραχμη, ως μαλακο νομισμα, μετα το 1980, ειχε τα παρακατω μειονεκτηματα:

1) πολυ υψηλο πληθωρισμο, της ταξεως του 20% με 30%, ο οποιος απετρεπε επενδυτες απο το να επενδυσουν στην Ελληνικη οικονομια. Κανενας επενδυτης δεν ειναι αρκετα τρελος ωστε να βαλει χρηματα σε μια οικονομια που το χρημα χανει την αξια του τοσο ευκολα.

2) πιστωτικη ασφυξια Οι τραπεζες δεν εδιναν δανεια, λογω του πληθωρισμου. Γιατι υπηρχε ο κινδυνος της αποσταθεροποιησης του πληθωρισμου, οποτε η αξια των δανειων θα απομειωνονταν ραγδαια.

Αυτα τα πολυ σημαντικα μειονεκτηματα μας ωθησαν στο σκληρο ευρω, το οποιο ομως δεν αξιοποιησαμε καταλληλα για πραγματικη αναπτυξη.

Περαν ομως ολων αυτων, η επιστροφη στην δραχμη εχει ανυπερβλητα εμποδια:

1) το τεραστιο χρεος. Εαν παμε στην δραχμη, το χρεος μας θα αυξανεται οσο υποτιμαται ή διολισθαινει η δραχμη. Επομενως, οταν γινει η υποτιμηση που προτεινει ο Κολμερ, το χρεος μας θα αυξηθει κατα τα ιδιο ποσοστο που θα υποτιμηθει η δραχμη. Θα ειναι λοιπον αδυνατον να το ξεπληρωσουμε.

2) εαν κουρευτει ή ακομα και μηδενιστει το χρεος μας, ο αντικτυπος στις διεθνεις αγορες θα ειναι τεραστιος. Μια τετοια κινηση ουσιαστικα θα ειναι ατομικη βομβα στα θεμελια του παγκοσμιου οικονομικου συστηματος. Οι επενδυτες θα αποσυρουν τα κεφαλαια τους, τα χρηματιστηρια θα καταποντιστουν. Αυτο θα γυρισει μπουμεραγκ στην ελληνικη οικονομια, αφου οι πιστωτες μας θα θελησουν να ρευστοποιησουν τις εγγυησεις. Θα ελθουν λοιπον να παρουν γη και υδωρ, ωστε να απομειωσουν την οικονομικη ζημια που προκληθηκε απο το ελληνικο κουρεμα.

3) η μετατροπη των καταθεσεων σε δραχμες θα απομειωσει την αξια των κεφαλαιων των τραπεζων. Αυτο σημαινει περαιτερω πιστωτικη ασφυξια και ισως κλεισιμο τραπεζων και χασιμο των καταθεσεων, αφου σε περιπτωση μεγαλης μειωσης της αξιας τους οι τραπεζες θα ειναι insolvent.

4) τα δανεια των ελληνικων επιχειρησεων και νοικοκυριων, εαν παραμεινουν σε ευρω, θα γινουν δυσβασταχτα. Πολλες επιχειρησεις θα κλεισουνε, πολλα νοικοκυρια θα βρεθουν στον δρομο, πολλοι θα μπουνε φυλακη, επειδη τα δανεια τους δεν θα ειναι πλεον εφικτο να αποπληρωθουν.

5) εαν γινει κουρεμα στα δανεια των Ελληνων, τοτε παμε παλι σε απομειωση της αξιας των τραπεζων.

6) ειναι περιττο να πουμε οτι τα παραπανω θα δημιουργησουν πιστωτικη ασφυξια. Οι ελληνικες επιχειρησεις και οι θυγατρικες των πολυεθνικων δεν θα μπορουν να εισαγουν προιοντα, αφου οι ξενες εταιρειες δεν θα δινουν προιοντα με πιστωση ή θα δινουν αλλα με δυσβασταχτους ορους. Ετσι πολλα προιοντα ειτε θα εξαφανιστουν απο την Ελληνικη αγορα ειτε θα γινουν απροσιτα.

7) επειδη ολα τα προιοντα που ειναι απαραιτητα για την λειτουργια μιας επιχειρησης εισαγονται, αυτο σημαινει οτι δεν θα μπορουν να γινουν νεες επιχειρησεις λογω ελλειψης ή πολυ υψηλων τιμων.

8) η ελευθερη κυκλοφορια του ευρω γυρω απο την χωρα μας θα δημιουργησει μαυρη αγορα για το ευρω, με τεραστιες αρνητικες συνεπειες στην φοροδιαφυγη, εισφοροδιαφυγη, φυγη κεφαλαιων κλπ. Οταν ειχαμε την δραχμη, η καθε χωρα ειχε το δικο της νομισμα και υπηρχαν τεραστιοι περιορισμοι στην διακινηση κεφαλαιων. Τωρα αυτα δεν υπαρχουν, οποτε θα γινει παραλληλη μαυρη αγορα για το ευρω απο την 1η κιολας μερα της κυκλοφοριας της νεας δραχμης.

9) ακομα και με την φημη για επιστροφη στην δραχμη, οι καταθετες θα σπευσουν να αποσυρουν τα ευρω τους απο τις τραπεζες. Αυτο ουσιαστικα σημαινει κλεισιμο ολων των τραπεζων και καταρρευση του τραπεζικου συστηματος. Ακομα και απαγορευση να γινει, οι μεγαλοι καταθετες θα βρουν πλαγιους τροπους να τα σηκωσουνε, οπως εγινε στην Κυπρο, ενω για εμας τους μικρους θα γινει μια αφορητη κατασταση με πολλα προβληματα στην οικονομικη μας διαχειριση.

Ακομα ομως και τιποτα απο ολα αυτα να μην συνεβαινε, οι ελληνικες παθογενειες, στις οποιες οφειλεται η οικονομικη μας καταρρευση, θα εκαναν σιγουρη μια χρεοκοπια μας εντος της νεας δραχμης. Γιατι το προβλημα ειναι η νοοτροπια μας, οχι το ευρω.
axilmar
Crazy poster
 
Δημοσ.: 9301
Εγγραφη: Αύγουστος 31st, 2011, 7:18 pm
Το μέλος axilmar, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Dwarven Blacksmith » Ιανουάριος 9th, 2014, 12:32 pm

Βλέπω άρχισε να προσβάλλει και όσους διαφωνούν μαζί του ο Κολμερ. Εκτός αν δε το είχα προσέξει παλιότερα.
Obama works for the government. Israel is run by Jews. Wake up sheeple!

I am the fire forging Europe, I am the anvil that shapes it.

Libertas populorum in maiore patria
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Extreme poster
 
Δημοσ.: 23458
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 3rd, 2011, 12:00 am
Τοποθεσια: Δύση
Το μέλος Dwarven Blacksmith, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό roko » Ιανουάριος 9th, 2014, 12:58 pm

O καθενας εντιμος ισως, εχει την αποψη του.
Δεχομαι δηλαδη και τους ελαχιστους εντιμους ομως , που νομιζουν οτι θα γλυτωσουν απο αυτη την υφεσιακη και αποτυχημενη πολιτικη που διαλυει τα παντα.

Αλλα υπαρχει μια διαφορα μεταξυ του συριζα ας πουμε και των δυναμεων που αντιπαρατιθενται σε αυτες τις πολιτικες , αυτη οπως και να το κανουμε ειναι μια και βασικη.
Πεφτουν με τα χερια κατω οι υποστηρικτες της αθλιας αυτης πολιτικης που τους επιβαλλουν.
Τιποτα δεν κανουν για να πολεμησουν εστω να ριξουν μια ντοφεκια ετσι, για να δουνε αντιδρασεις σε σημεια που και αυτοι λενε εδω οτι τα θεωρουν αθλια.
Τιποτα δεν κανουν ουτε τωρα την τελευταια στιγμη μη τυχει και τους αποκαλεσουν..κακα παιδακια.
Τωρα δε που θα ερχοταν το <<ανακριτικο τμημα>> της κομισιον να δει τι παει στραβα σε αυτο το μπουρδελλο οπως το οδηγησαν αυτοι που το οδηγησαν εως εδω.
Και οχι μονο αυτο, βγαινει ο Σαμαρας και ο Βενιζελος και πλεκουν και εγκωμια σε αυτη ακριβως την αισχρη πολιτικη θελοντας να πετυχουν τι?
Την δυνατοτερη σφαλιαρα απο αυτα τα αφεντικα, η την εξολοθρευση οσων απο τους πολιτες ακομα υπαρχουν?
roko
Extreme poster
 
Δημοσ.: 24609
Εγγραφη: Νοέμβριος 28th, 2009, 11:26 pm
Το μέλος roko, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » Ιανουάριος 9th, 2014, 1:48 pm

axilmar έγραψε: Η Ελλας της δραχμης ειχε πολυ μεγαλα προβληματα, τα οποια οπως φαινεται τα εχουμε ξεχασει. Τα προβληματα αυτα μας ωθησαν να μπουμε στο ευρω.

Η δραχμη, ως μαλακο νομισμα, μετα το 1980, ειχε τα παρακατω μειονεκτηματα:

1) πολυ υψηλο πληθωρισμο, της ταξεως του 20% με 30%, ο οποιος απετρεπε επενδυτες απο το να επενδυσουν στην Ελληνικη οικονομια. Κανενας επενδυτης δεν ειναι αρκετα τρελος ωστε να βαλει χρηματα σε μια οικονομια που το χρημα χανει την αξια του τοσο ευκολα.

12-14% ήταν. Μόνο επί Μητσοτάκη είχε πάει παροδικά στο 22%.

2) πιστωτικη ασφυξια Οι τραπεζες δεν εδιναν δανεια, λογω του πληθωρισμου. Γιατι υπηρχε ο κινδυνος της αποσταθεροποιησης του πληθωρισμου, οποτε η αξια των δανειων θα απομειωνονταν ραγδαια.

Ο δανεισμός πρέπει να είναι συντηρητικός. Είδαμε τι πάθαμε με τον φθηνό δανεισμό που δεν εδικαιολογείτο από το επίπεδο της οικονομίας μας.

Αυτα τα πολυ σημαντικα μειονεκτηματα μας ωθησαν στο σκληρο ευρω, το οποιο ομως δεν αξιοποιησαμε καταλληλα για πραγματικη αναπτυξη.

Περαν ομως ολων αυτων, η επιστροφη στην δραχμη εχει ανυπερβλητα εμποδια:

1) το τεραστιο χρεος. Εαν παμε στην δραχμη, το χρεος μας θα αυξανεται οσο υποτιμαται ή διολισθαινει η δραχμη. Επομενως, οταν γινει η υποτιμηση που προτεινει ο Κολμερ, το χρεος μας θα αυξηθει κατα τα ιδιο ποσοστο που θα υποτιμηθει η δραχμη. Θα ειναι λοιπον αδυνατον να το ξεπληρωσουμε.

Το χρέος δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς. Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο.

2) εαν κουρευτει ή ακομα και μηδενιστει το χρεος μας, ο αντικτυπος στις διεθνεις αγορες θα ειναι τεραστιος. Μια τετοια κινηση ουσιαστικα θα ειναι ατομικη βομβα στα θεμελια του παγκοσμιου οικονομικου συστηματος. Οι επενδυτες θα αποσυρουν τα κεφαλαια τους, τα χρηματιστηρια θα καταποντιστουν. Αυτο θα γυρισει μπουμεραγκ στην ελληνικη οικονομια, αφου οι πιστωτες μας θα θελησουν να ρευστοποιησουν τις εγγυησεις. Θα ελθουν λοιπον να παρουν γη και υδωρ, ωστε να απομειωσουν την οικονομικη ζημια που προκληθηκε απο το ελληνικο κουρεμα.

Το αυτό με το παραπάνω.

3) η μετατροπη των καταθεσεων σε δραχμες θα απομειωσει την αξια των κεφαλαιων των τραπεζων. Αυτο σημαινει περαιτερω πιστωτικη ασφυξια και ισως κλεισιμο τραπεζων και χασιμο των καταθεσεων, αφου σε περιπτωση μεγαλης μειωσης της αξιας τους οι τραπεζες θα ειναι insolvent.

Οι τράπεζες θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν με τυπωμένες δραχμές. Επίσης, πως ξέρεις ότι οι καταθέσεις θα δραχμοποιηθούν; Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει (σύμφωνα μ' εσάς πάντα, εγώ λέω ότι θα διαλύσει σε λίγες ημέρες).

4) τα δανεια των ελληνικων επιχειρησεων και νοικοκυριων, εαν παραμεινουν σε ευρω, θα γινουν δυσβασταχτα. Πολλες επιχειρησεις θα κλεισουνε, πολλα νοικοκυρια θα βρεθουν στον δρομο, πολλοι θα μπουνε φυλακη, επειδη τα δανεια τους δεν θα ειναι πλεον εφικτο να αποπληρωθουν.

Για ποιόν λόγο να παραμείνουν; Από την μια μας λες ότι οι καταθέσεις θα δραχμοποιηθούν ενώ τα δάνεια όχι. Way too biased.

5) εαν γινει κουρεμα στα δανεια των Ελληνων, τοτε παμε παλι σε απομειωση της αξιας των τραπεζων.

Δραχμοποίηση θα γίνει, όχι κούρεμα.

6) ειναι περιττο να πουμε οτι τα παραπανω θα δημιουργησουν πιστωτικη ασφυξια. Οι ελληνικες επιχειρησεις και οι θυγατρικες των πολυεθνικων δεν θα μπορουν να εισαγουν προιοντα, αφου οι ξενες εταιρειες δεν θα δινουν προιοντα με πιστωση ή θα δινουν αλλα με δυσβασταχτους ορους. Ετσι πολλα προιοντα ειτε θα εξαφανιστουν απο την Ελληνικη αγορα ειτε θα γινουν απροσιτα.

Όντως θα υπάρξει αναταραχή για μερικούς μήνες.

7) επειδη ολα τα προιοντα που ειναι απαραιτητα για την λειτουργια μιας επιχειρησης εισαγονται, αυτο σημαινει οτι δεν θα μπορουν να γινουν νεες επιχειρησεις λογω ελλειψης ή πολυ υψηλων τιμων.

Και πάλι μόνο για μερικούς μήνες και φυσικά όχι απόλυτα. Θα μπορούν να γίνουν αλλά οι περισσοτεροι θα περιμένουν λιγάκι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

8) η ελευθερη κυκλοφορια του ευρω γυρω απο την χωρα μας θα δημιουργησει μαυρη αγορα για το ευρω, με τεραστιες αρνητικες συνεπειες στην φοροδιαφυγη, εισφοροδιαφυγη, φυγη κεφαλαιων κλπ. Οταν ειχαμε την δραχμη, η καθε χωρα ειχε το δικο της νομισμα και υπηρχαν τεραστιοι περιορισμοι στην διακινηση κεφαλαιων. Τωρα αυτα δεν υπαρχουν, οποτε θα γινει παραλληλη μαυρη αγορα για το ευρω απο την 1η κιολας μερα της κυκλοφοριας της νεας δραχμης.

Περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων μπορούν πάντα να μπουν (εκτός ΕΕ).

9) ακομα και με την φημη για επιστροφη στην δραχμη, οι καταθετες θα σπευσουν να αποσυρουν τα ευρω τους απο τις τραπεζες. Αυτο ουσιαστικα σημαινει κλεισιμο ολων των τραπεζων και καταρρευση του τραπεζικου συστηματος. Ακομα και απαγορευση να γινει, οι μεγαλοι καταθετες θα βρουν πλαγιους τροπους να τα σηκωσουνε, οπως εγινε στην Κυπρο, ενω για εμας τους μικρους θα γινει μια αφορητη κατασταση με πολλα προβληματα στην οικονομικη μας διαχειριση.

Αυτά δεν ανακοινώνονται καθώς ξέρεις.

Ακομα ομως και τιποτα απο ολα αυτα να μην συνεβαινε, οι ελληνικες παθογενειες, στις οποιες οφειλεται η οικονομικη μας καταρρευση, θα εκαναν σιγουρη μια χρεοκοπια μας εντος της νεας δραχμης. Γιατι το προβλημα ειναι η νοοτροπια μας, οχι το ευρω.


Τα μόνα επιχειρήματά σου που έχουν μια δόση ρεαλισμού είναι τα (6) και (7).
Πράσινος Δράκος: Εθνικιστής, αντιευρωπαϊστής, αντιφεντεραλιστής, αντιπαγκοσμιοποιητής.

Φωτιά και τσεκούρι στα ευρωλιγούρια!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11635
Εγγραφη: Νοέμβριος 6th, 2011, 3:04 pm
Το μέλος Green Dragon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Η Εναλλακτική Ελλάδος-Κόλμερ

Δημοσίευσηαπό axilmar » Ιανουάριος 10th, 2014, 11:52 am

Green Dragon έγραψε:
axilmar έγραψε: Η Ελλας της δραχμης ειχε πολυ μεγαλα προβληματα, τα οποια οπως φαινεται τα εχουμε ξεχασει. Τα προβληματα αυτα μας ωθησαν να μπουμε στο ευρω.

Η δραχμη, ως μαλακο νομισμα, μετα το 1980, ειχε τα παρακατω μειονεκτηματα:

1) πολυ υψηλο πληθωρισμο, της ταξεως του 20% με 30%, ο οποιος απετρεπε επενδυτες απο το να επενδυσουν στην Ελληνικη οικονομια. Κανενας επενδυτης δεν ειναι αρκετα τρελος ωστε να βαλει χρηματα σε μια οικονομια που το χρημα χανει την αξια του τοσο ευκολα.

12-14% ήταν. Μόνο επί Μητσοτάκη είχε πάει παροδικά στο 22%.

2) πιστωτικη ασφυξια Οι τραπεζες δεν εδιναν δανεια, λογω του πληθωρισμου. Γιατι υπηρχε ο κινδυνος της αποσταθεροποιησης του πληθωρισμου, οποτε η αξια των δανειων θα απομειωνονταν ραγδαια.

Ο δανεισμός πρέπει να είναι συντηρητικός. Είδαμε τι πάθαμε με τον φθηνό δανεισμό που δεν εδικαιολογείτο από το επίπεδο της οικονομίας μας.

Αυτα τα πολυ σημαντικα μειονεκτηματα μας ωθησαν στο σκληρο ευρω, το οποιο ομως δεν αξιοποιησαμε καταλληλα για πραγματικη αναπτυξη.

Περαν ομως ολων αυτων, η επιστροφη στην δραχμη εχει ανυπερβλητα εμποδια:

1) το τεραστιο χρεος. Εαν παμε στην δραχμη, το χρεος μας θα αυξανεται οσο υποτιμαται ή διολισθαινει η δραχμη. Επομενως, οταν γινει η υποτιμηση που προτεινει ο Κολμερ, το χρεος μας θα αυξηθει κατα τα ιδιο ποσοστο που θα υποτιμηθει η δραχμη. Θα ειναι λοιπον αδυνατον να το ξεπληρωσουμε.

Το χρέος δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς. Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο.

2) εαν κουρευτει ή ακομα και μηδενιστει το χρεος μας, ο αντικτυπος στις διεθνεις αγορες θα ειναι τεραστιος. Μια τετοια κινηση ουσιαστικα θα ειναι ατομικη βομβα στα θεμελια του παγκοσμιου οικονομικου συστηματος. Οι επενδυτες θα αποσυρουν τα κεφαλαια τους, τα χρηματιστηρια θα καταποντιστουν. Αυτο θα γυρισει μπουμεραγκ στην ελληνικη οικονομια, αφου οι πιστωτες μας θα θελησουν να ρευστοποιησουν τις εγγυησεις. Θα ελθουν λοιπον να παρουν γη και υδωρ, ωστε να απομειωσουν την οικονομικη ζημια που προκληθηκε απο το ελληνικο κουρεμα.

Το αυτό με το παραπάνω.

3) η μετατροπη των καταθεσεων σε δραχμες θα απομειωσει την αξια των κεφαλαιων των τραπεζων. Αυτο σημαινει περαιτερω πιστωτικη ασφυξια και ισως κλεισιμο τραπεζων και χασιμο των καταθεσεων, αφου σε περιπτωση μεγαλης μειωσης της αξιας τους οι τραπεζες θα ειναι insolvent.

Οι τράπεζες θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν με τυπωμένες δραχμές. Επίσης, πως ξέρεις ότι οι καταθέσεις θα δραχμοποιηθούν; Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει (σύμφωνα μ' εσάς πάντα, εγώ λέω ότι θα διαλύσει σε λίγες ημέρες).

4) τα δανεια των ελληνικων επιχειρησεων και νοικοκυριων, εαν παραμεινουν σε ευρω, θα γινουν δυσβασταχτα. Πολλες επιχειρησεις θα κλεισουνε, πολλα νοικοκυρια θα βρεθουν στον δρομο, πολλοι θα μπουνε φυλακη, επειδη τα δανεια τους δεν θα ειναι πλεον εφικτο να αποπληρωθουν.

Για ποιόν λόγο να παραμείνουν; Από την μια μας λες ότι οι καταθέσεις θα δραχμοποιηθούν ενώ τα δάνεια όχι. Way too biased.

5) εαν γινει κουρεμα στα δανεια των Ελληνων, τοτε παμε παλι σε απομειωση της αξιας των τραπεζων.

Δραχμοποίηση θα γίνει, όχι κούρεμα.

6) ειναι περιττο να πουμε οτι τα παραπανω θα δημιουργησουν πιστωτικη ασφυξια. Οι ελληνικες επιχειρησεις και οι θυγατρικες των πολυεθνικων δεν θα μπορουν να εισαγουν προιοντα, αφου οι ξενες εταιρειες δεν θα δινουν προιοντα με πιστωση ή θα δινουν αλλα με δυσβασταχτους ορους. Ετσι πολλα προιοντα ειτε θα εξαφανιστουν απο την Ελληνικη αγορα ειτε θα γινουν απροσιτα.

Όντως θα υπάρξει αναταραχή για μερικούς μήνες.

7) επειδη ολα τα προιοντα που ειναι απαραιτητα για την λειτουργια μιας επιχειρησης εισαγονται, αυτο σημαινει οτι δεν θα μπορουν να γινουν νεες επιχειρησεις λογω ελλειψης ή πολυ υψηλων τιμων.

Και πάλι μόνο για μερικούς μήνες και φυσικά όχι απόλυτα. Θα μπορούν να γίνουν αλλά οι περισσοτεροι θα περιμένουν λιγάκι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

8) η ελευθερη κυκλοφορια του ευρω γυρω απο την χωρα μας θα δημιουργησει μαυρη αγορα για το ευρω, με τεραστιες αρνητικες συνεπειες στην φοροδιαφυγη, εισφοροδιαφυγη, φυγη κεφαλαιων κλπ. Οταν ειχαμε την δραχμη, η καθε χωρα ειχε το δικο της νομισμα και υπηρχαν τεραστιοι περιορισμοι στην διακινηση κεφαλαιων. Τωρα αυτα δεν υπαρχουν, οποτε θα γινει παραλληλη μαυρη αγορα για το ευρω απο την 1η κιολας μερα της κυκλοφοριας της νεας δραχμης.

Περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων μπορούν πάντα να μπουν (εκτός ΕΕ).

9) ακομα και με την φημη για επιστροφη στην δραχμη, οι καταθετες θα σπευσουν να αποσυρουν τα ευρω τους απο τις τραπεζες. Αυτο ουσιαστικα σημαινει κλεισιμο ολων των τραπεζων και καταρρευση του τραπεζικου συστηματος. Ακομα και απαγορευση να γινει, οι μεγαλοι καταθετες θα βρουν πλαγιους τροπους να τα σηκωσουνε, οπως εγινε στην Κυπρο, ενω για εμας τους μικρους θα γινει μια αφορητη κατασταση με πολλα προβληματα στην οικονομικη μας διαχειριση.

Αυτά δεν ανακοινώνονται καθώς ξέρεις.

Ακομα ομως και τιποτα απο ολα αυτα να μην συνεβαινε, οι ελληνικες παθογενειες, στις οποιες οφειλεται η οικονομικη μας καταρρευση, θα εκαναν σιγουρη μια χρεοκοπια μας εντος της νεας δραχμης. Γιατι το προβλημα ειναι η νοοτροπια μας, οχι το ευρω.


Τα μόνα επιχειρήματά σου που έχουν μια δόση ρεαλισμού είναι τα (6) και (7).


1) 12-14% ηταν στα χαρτια. Ο πραγματικος πληθωρισμος ηταν πολυ υψηλοτερος. Τα επιτοκια δανεισμου κυμαινονταν μεταξυ 20%-30%. Απο αυτο μπορεις να καταλαβεις ποσο ηταν ο πραγματικος πληθωρισμος.

2) συμφωνω οτι ο δανεισμος πρεπει να ειναι συντηρητικος, αλλα με την δραχμη ηταν ανυπαρκτος, οχι συντηρητικος.

3) αλλο ομως να κουρευεις 350 δις ευρω και αλλο 600 δις ευρω.

4) η χρηματοδοτηση των τραπεζων με τυπωμενες δραχμες σημαινει δανεισμο των τραπεζων. Οι τυπωμενες δραχμες θα ειναι δανειο προς τις τραπεζες. Οι τραπεζες θα πρεπει να γυρισουν τα δανεια αυτα.

5) τα δανεια των πολιτων θα μεινουν σε ευρω γιατι ετσι απαιτει το διεθνες τραπεζικο συστημα, το οποιο εδωσε ευρω και θα παρει ευρω.

6) αντιθετως οι καταθεσεις θα δραχμοποιηθουν επειδη επισης ετσι συμφερει το τραπεζικο συστημα, ωστε οι υποχρεωσεις του να μειωνονται με την υποτιμηση.

7) εαν δεν γινει δραχμοποιηση των δανειων, τοτε πολλοι δεν θα μπορουν να ανταπεξελθουν στα δανεια, οποτε θα στραφουν στην δικαιοσυνη για να κουρευτουν τα δανεια.

8) οι περιορισμοι στην κινηση κεφαλαιων δεν αφορουν το μαυρο χρημα.

9) δεν ειναι δυνατον να μην ανακοινωθει μια επιστροφη στην δραχμη, για πολλους λογους. Καταρχας, χρειαζεται προετοιμασια μηνων, στην οποια θα συμμετασχουν χιλιαδες ανθρωποι.
axilmar
Crazy poster
 
Δημοσ.: 9301
Εγγραφη: Αύγουστος 31st, 2011, 7:18 pm
Το μέλος axilmar, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Εσωτερική πολιτική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: abalaeos, Argouen και 10 επισκέπτες

cron