Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες

 

Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Θεσσαλός » Ιούλιος 5th, 2009, 7:21 pm

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λόγχη το έργο του Ιταλού Ι. Έβολα Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο .
Κατά το παρελθόν εκτός από άρθρα σε εθνικιστικά περιοδικά είχε κυκλοφορήσει και ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο του
Το δόγμα των Αρίων για τον αγώνα και τη νίκη από τις εκδόσεις Ελ. Σκέψη.
JULIUS EVOLA

Ο Ιούλιος Έβολα (Baron Giulio Cesare Evola) γεννήθηκε στη Ρώμη στις 19/5/1898 και πέθανε στην ίδια πόλη στις 11/6/1974. Όπως θα παραδεχθεί ο ίδιος, οι πολιτικές και οι φιλοσοφικές του θέσεις διαμορφώνονται υπό την επίδραση του Νίτσε, του προφήτη του Υπερανθρώπου και της νέας Αριστοκρατίας, του Weininger, του εμπνευστή της ιδέας της ανδρείας, υπό το πρίσμα της μεταφυσικής και του Michel Staedter του τραγικού αναζητητή του απολύτου.
Η αναζήτηση του Απολύτου τον οδηγεί στην ανάγκη να ανακαλύψει μέσα στο Εγώ την Φύση, την Αρχή και τον Νόμο. Την εποχή εκείνη δημοσιεύονται τα «Δοκίμια περί του Μαγικού Ιδεαλισμού», η «Θεωρία του απόλυτου Ατόμου». Τα κείμενα αυτά έχουν σαν κοινή αφετηρία τα διδάγματα του Γερμανικού Ιδεαλισμού.
Στην Ιταλία το Φασιστικό καθεστώς είναι πλέον παντοδύναμο. Ο Έβολα αρνείται διακριτικά την ταυτότητα του κόμματος αλλά τάσσεται ανεπιφύλαχτα υπέρ της αναγκαιότητος της Εθνικής Επαναστάσεως του Οκτωβρίου. Συνεργάζεται με τον Φαρινάτσι στο Φασιστικό καθεστώς («Regime Fascista»), αναπτύσσει στενές σχέσεις με το πρωσικό Herrenklub, δείχνει ενδιαφέρον και παρακολουθεί από κοντά την ανάπτυξη των SS που, όπως είναι γνωστό, προορίζονται να δημιουργήσουν την πνευματική και βιολογική elite του Τρίτου Ράϊχ.
Στα 1934 κυκλοφορεί το σπουδαιότερο από τα έργα του με τίτλο «Εξέγερση εναντίον του σύγχρονου κόσμου». Μέσα από τις σελίδες του έργου παρουσιάζεται προφητικά η αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου κόσμου. Στο χάος για μια φορά ακόμα αντιπαρατίθεται η τάξη. Η κυριαρχία των μαζών και η ηγεμονία της οικονομίας συγκρούονται με τις φωτεινές και ηρωικές εκείνες αξίες που είναι ακόμη σε θέση να εντοπίσουν και να καθοδηγήσουν την σκοτεινή ουσία του όχλου…
Το 1936 εκδίδεται το έργο «Τρεις απόψεις του εβραϊκού προβλήματος». Ακολουθεί το 1938 «ο Μύθος του αίματος», το 1941 εκδίδεται η «Σύνθεση του Δόγματος της Φυλής».
Αμέσως μετά την πτώση του Φασισμού και την ιταλική συνθηκολόγηση, ο Έβολα καταφεύγει στη Γερμανία και συμμετέχει στις προσπάθειες για την δημιουργία μιας νέας φασιστικής κυβερνήσεως στην ελεύθερη ακόμα Ιταλία του Βορρά. Το τέλος του πολέμου τον βρίσκει στη Βιέννη βαριά τραυματισμένο εξ αιτίας ενός συμμαχικού βομβαρδισμού.
Η επιστροφή του στην Ιταλία γίνεται δεκτή μέσα σε κλίμα εχθρικό. Η νεαρή ιταλική δημοκρατία φοβάται τη δύναμη του φιλοσόφου. Στα 1951 τον κατηγορεί ότι τα βιβλία του προτρέπον τους νέους να επαναστατήσουν εναντίον της νέας και δημοκρατικής τάξεως πραγμάτων και τον φυλακίζει.
(Από τον πρόλογο του Θεόδωρου Μανιάτη στο βιβλίο του Ιούλιου Έβολα ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ)

Αναδημοσίευση από το http://blog-arxeio.blogspot.com
Τα μεν κατά των βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους.
Γοργίας
Θεσσαλός
Fast poster
 
Δημοσ.: 2703
Εγγραφη: Φεβρουάριος 14th, 2009, 9:29 pm
Το μέλος Θεσσαλός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Aspetos » Ιούλιος 11th, 2009, 6:52 pm

Καλή φάση που μεταφράστηκε το magnum opus του Σικελού. Κοστίζει πολύ πάντως.
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος
Aspetos
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7128
Εγγραφη: Ιανουάριος 16th, 2007, 1:11 pm
Το μέλος Aspetos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Θεσσαλός » Ιούλιος 13th, 2009, 6:27 pm

Από την ηλεκτρονική σελίδα του Ελευθέρου Κόσμου:

Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Το βιβλίο του Ιουλίου Έβολα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λόγχη, «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο», αναμφισβήτητα αποτελεί το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα.
Ένα βιβλίο φιλοσοφικό, αντιδραστικό και ταυτόχρονα επαναστατικό, το οποίο χαρακτηρίζεται, όπως άλλωστε όλα τα κείμενα του μεγάλου Ιταλού φιλοσόφου, από μια σκοτεινότητα. Τα νοήματα του είναι δυσδιάκριτα καθώς αποτελούν προϊόντα σκέψης βαθιάς, και φιλοσοφικής αναζήτησης η οποία χάνεται στα βάθη της απαρχής του ανθρώπου.
Η «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο» αποτελεί το κορυφαίο έργο του Έβολα, τη δημιουργία της ζωής του, και ουσιαστικά είναι η κατάθεση ψυχής και σκέψης του φιλόσοφου μέσα στον θυελλώδη 20ο αιώνα, στον οποίο έζησε και εν πολλοίς επηρέασε την φιλοσοφική του σκέψη.
Ο Έβολα υπήρξε ένα πνεύμα βαθύ, ένας αιρετικός φιλόσοφος του πολιτισμού και του ανθρώπου, με έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγο για την κοινωνική και πολιτική δομή της εποχής του.
Κεντρικός άξονας της σκέψης του Έβολα είναι η έννοια της αρχαίας ευρωπαϊκής παράδοσης, την οποία όμως καταφέρει να συνδέσει με τον ανατολικό μυστικισμό και το ρωμαϊκό imperium. Αν και έχει χαρακτηριστεί ως ο φιλόσοφος του Φασισμού, αποτελεί γεγονός πως επέκρινε το Φασιστικό καθεστώς για την μετριοπάθεια του, τον συμβιβασμό του και τον εναγκαλισμό του με την Καθολική Εκκλησία. Και αυτό γιατί το έργο του Έβολα σημαδεύτηκε όσο κανενός άλλου φιλοσόφου, από μια αλληλοπεριχώρηση της πολιτικής και της μεταφυσικής, και στο έργο του γίνεται μια δυσνόητη σύνδεση του παγανισμού, της μεσαιωνικής χριστιανικής αντίληψης, και του ανατολικού μυστικισμού της θρησκείας και των φιλοσοφικών συστημάτων.
Επηρεασμένος αρχικά από τον Φουτουρισμό, εκδηλώνει στα κείμενα του έναν μετανεωτερικό ριζοσπαστισμό, ο οποίος έγκειται στην αντισυμβατική θεώρηση του βίου της καθημερινότητας. Η αντίληψη αυτή για το ζήν, κατά τον Έβολα, πρόταση την ηρωική αντίληψη της ζωής δίχως όμως να ξεφεύγει από έναν ηρωικό πεσιμισμό και εν τέλει την εσωτερική απομόνωση του ατόμου, στα πλαίσια ενός ασκητικού αναχωρητισμού. Από αυτή τη θεώρηση δεν ξέφυγε ούτε και ο ίδιος ο φιλόσοφος. Φανατικός επικριτής του Χριστιανισμού ο Έβολα, προκρίνει έναν ιδιότυπο παγανισμό, ο οποίος στηρίζεται στην παράδοση αλλά και στην λατρεία αυτής καθ' εαυτής της Ευρώπης ως πνευματικού συνόλου και πολιτικής κατάστασης. Για τον λόγο αυτό είναι ένας από τους βασικούς αρνητές των δυο πόλων Καπιταλισμού- Κομμουνισμού , καθώς θεωρεί τον Φασισμό ως την θεμελιώδη ευρωπαϊκοί δύναμη που θα καθιερώσει έναν νέο πολιτισμό, έναν νέο κόσμο. Αν και επικρίνει τον Φασισμό αρκετές φορές, εν τούτοις τον θεωρεί ως μια πραγματική επανάσταση, αν και είναι φανερό πως η σκέψη του Έβολα κινείται στις παρυφές της εθνικοσοσιαλιστικής μεταφυσικής κυρίως όσον αφορά τον μυστικισμό του Χίμλερ και του Ρόζενμπεργκ.
Επηρεασμένος από τον Μηδενισμό του Νίτσε αφομοιώνει έναν πολεμικό αντιχριστιανικό λόγο, καθώς επίσης την αμφισβήτηση της κατεστημένης ηθικής και των ηθικολογικών αξιών της αστού ανθρώπου. Η έννοια της διαρκούς αυθυπέρβασης του Εαυτού, και της μετεξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι κοινά σημεία αναφοράς στον Νίτσε και στον Έβολα.
Αναμφισβήτητα ο Ιταλός φιλόσοφος επηρεάσθηκε από το κορυφαίο έργο του Γερμανού Oswald Spengler, «Der Untergang des Abendlandes» (Η παρακμή της Δύσης). Ο Έβολα θεωρεί τον σύγχρονο κόσμο ως μια προσποίηση της ηθικής κατάπτωσης και της παρακμής του ανθρώπου, και αυτό γιατί με την επικράτηση της οικονομίας και της τεχνοκρατίας ως απόλυτων αξιών, ο ανθρώπινος πολιτισμός χάνοντας την μεταφυσική και πνευματική-ηρωική του υπόσταση μοιραία θα καταρρεύσει, παρασύροντας μαζί του τον ίδιο τον άνθρωπο. Κατά τον Έβολα ο σύγχρονος κόσμος με την κυριαρχία του επιστημονισμού, της οικονομοκρατίας και της κουλτούρας του τεχνοπωλείου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια επαναστατική και ταυτόχρονα δημιουργική επιστροφή στην έννοια της Παράδοσης και του ηρωικού πνεύματος.
Η Παράδοση και το ηρωικό πνεύμα αποτελούν το ανάχωμα τόσο στον νεωτερικό εκφυλισμό της Ευρώπης, όσο και στην επιβολή της
από-ιεροποίησης του κόσμου που επέβαλαν ο καπιταλιστικός και κομμουνιστικός ματεριαλισμός. Η εξέλιξη αυτή καθίσταται δυνατή όχι απλά με μια εσωτερική μεταστροφή και αντίσταση του ανθρώπου, η οποία φυσικά είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά με μια πολιτική και πολιτιστική επανάσταση εναντίον της καπιταλιστικής δημοκρατίας, επανάσταση η οποία θα φέρει πολιτικούς ηγέτες ικανούς και αποφασιστικούς. Ο Έβολα πιστός στη φασιστική ιδέα του Κρατισμού, θεωρεί το Κράτος ως τη μέγιστη οργανική μορφή ενός Έθνους στην κορυφή του οποίου θα βρίσκεται ο ισχυρός ηγέτης, ο φιλόσοφος-βασιλιάς.
Σχολιάζοντας την «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο» ο κορυφαίος θρησκειολόγος Mircea Eliade, γράφει «Ο Έβολα αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πνεύματα της γενιάς του πολέμου. Κατέχει ένα εντυπωσιακό φάσμα γνώσεων. Συνιστούμε το βιβλίο αυτό σε όσους επιθυμούν να μάθουν, αν όχι τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, τουλάχιστον μια γοητευτική γενική ερμηνεία του κόσμου και της ιστορίας.

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
Τα μεν κατά των βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους.
Γοργίας
Θεσσαλός
Fast poster
 
Δημοσ.: 2703
Εγγραφη: Φεβρουάριος 14th, 2009, 9:29 pm
Το μέλος Θεσσαλός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Μαύρος Κρίνος » Ιούλιος 14th, 2009, 10:16 pm

επιβάλλεται η αγορά του.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
http://www.mavroskrinos.blogspot.com
Μαύρος Κρίνος
Casual Poster
 
Δημοσ.: 636
Εγγραφη: Ιούλιος 30th, 2007, 9:14 pm
Το μέλος Μαύρος Κρίνος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Lugozzi » Ιούλιος 14th, 2009, 10:37 pm

Σήμερα την αυγή,
μόλις ο Ήλιος άρχισε να ανατέλλει,
δέχθηκα την πολυπόθητη επίσκεψη στον Πύργο μου.

Ένας αμίλητος ταχυδρόμος με μαύρη άμαξα,
ο οποίος ατένιζε το βάθος του ορίζοντα με μία κάποια μελαγχολία
έκανε την εμφάνισή του.

Του είπα το μυστικό σύνθημα και μόνο τότε μου παρέδωσε τον σφραγισμένο φάκελο.

Εντός του το βιβλίο του Βαρώνου, με μια ιδιαίτερη αφιέρωση
γραμμένη με πένα -η δε επιρροή της γοτθικής γραφής εμαφανής.


Εικόνα

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ
Ιούλιος Έβολα

η μετάφραση είναι του ιταλομαθούς Κ. Κίτσιου,
η δε εισαγωγή, του κορυφαίου ιστορικού της νέας γενιάς
σε θέματα του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Ιωάννη Κωτούλα.
sometimes the old ways are the best
Άβαταρ μέλους
Lugozzi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 35282
Εγγραφη: Μάιος 10th, 2008, 3:38 pm
Τοποθεσια: "Μεσημβρία"
Το μέλος Lugozzi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό KADYROV » Ιούλιος 14th, 2009, 11:02 pm

Lugozzi έγραψε:Σήμερα την αυγή,
μόλις ο Ήλιος άρχισε να ανατέλλει,
δέχθηκα την πολυπόθητη επίσκεψη στον Πύργο μου.

Ένας αμίλητος ταχυδρόμος με μαύρη άμαξα,
ο οποίος ατένιζε το βάθος του ορίζοντα με μία κάποια μελαγχολία
έκανε την εμφάνισή του.

Του είπα το μυστικό σύνθημα και μόνο τότε μου παρέδωσε τον σφραγισμένο φάκελο.

Εντός του το βιβλίο του Βαρώνου, με μια ιδιαίτερη αφιέρωση
γραμμένη με πένα -η δε επιρροή της γοτθικής γραφής εμαφανής.


Εικόνα

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ
Ιούλιος Έβολα

η μετάφραση είναι του ιταλομαθούς Κ. Κίτσιου,
η δε εισαγωγή, του κορυφαίου ιστορικού της νέας γενιάς
σε θέματα του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Ιωάννη Κωτούλα.

ωραιο εξωφυλλο
Άβαταρ μέλους
KADYROV
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8708
Εγγραφη: Απρίλιος 27th, 2009, 6:26 pm
Το μέλος KADYROV, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Sid Vicious » Ιούλιος 14th, 2009, 11:08 pm

Εύχομαι σε κάποια φάση να δούμε στα Ελληνικά και τα "Άνθρωποι ανάμεσα στα Ερείπια" και "Καβάλησε την Τίγρη".
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
With Love and a Molotov Cocktail
 
Δημοσ.: 17268
Εγγραφη: Μάρτιος 22nd, 2006, 12:18 pm
Το μέλος Sid Vicious, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Lugozzi » Ιούλιος 14th, 2009, 11:28 pm

Sid Vicious έγραψε:Εύχομαι σε κάποια φάση να δούμε στα Ελληνικά και τα "Άνθρωποι ανάμεσα στα Ερείπια" και "Καβάλησε την Τίγρη".

οσονούπω! :D
sometimes the old ways are the best
Άβαταρ μέλους
Lugozzi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 35282
Εγγραφη: Μάιος 10th, 2008, 3:38 pm
Τοποθεσια: "Μεσημβρία"
Το μέλος Lugozzi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Θεσσαλός » Ιούλιος 15th, 2009, 12:18 am

Lugozzi έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:Εύχομαι σε κάποια φάση να δούμε στα Ελληνικά και τα "Άνθρωποι ανάμεσα στα Ερείπια" και "Καβάλησε την Τίγρη".

οσονούπω! :D


Μάλλον κάτι γνωρίζεις!
Τα μεν κατά των βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους.
Γοργίας
Θεσσαλός
Fast poster
 
Δημοσ.: 2703
Εγγραφη: Φεβρουάριος 14th, 2009, 9:29 pm
Το μέλος Θεσσαλός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Aspetos » Ιούλιος 15th, 2009, 12:46 am

Πρέπει να έχει κάποια άκρη ο Lugozzi, γιατί κάπου είχε γράψει ότι το άρτι εκδοθέν βιβλίο του Evola θα κυκλοφορούσε σύντομα. :D
"Πᾶν γὰρ ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται." Ηράκλειτος
Aspetos
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7128
Εγγραφη: Ιανουάριος 16th, 2007, 1:11 pm
Το μέλος Aspetos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Sid Vicious » Ιούλιος 15th, 2009, 11:31 am

Ένα μικρό απόσπασμα από το "Ανθρωποι ανάμεσα στα Ερείπια", το άλλο γνωστό έργο του μαύρου βαρόνου.


Δεν υπάρχει τίποτα πιο προφανές από το οτι ο σύγχρονος καπιταλισμός είναι εξίσου ανατρεπτικός με τον Μαρξισμό. Η υλιστική θεώρηση της ζωής επί της οποίας βασίζονται αμφότερα συστήματα είναι πανομοιότυπη. Τα ιδανικά τους είναι ποιοτικώς πανομοιότυπα, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων, τα οποία συνδέονται με έναν κόσμο, το κέντρο του οποίου αποτελείται από την τεχνολογία, την επιστήμη, την παραγωγή, την "παραγωγικότητα" και την "κατανάλωση". Και όσο μιλάμε μόνον για οικονομικές τάξεις, για κέρδος, για μισθούς και για παραγωγή και όσο πιστεύουμε οτι η πραγματική ανθρώπινη πρόοδος προκαθορίζεται από ένα συγκεκριμένο σύστημα διανομής του πλούτου και των αγαθών, και ότι εν γένει η ανθρώπινη πρόοδος μετριέται με τον βαθμό της ευμάρειας ή της ανέχειας - τότε δεν προσεγγίζουμε ούτε καν το θεμελιώδες, ακόμα και αν ενδεχομένως διατυπωθούν καινούργιες θεωρίες πέραν του Μαρξισμού και του καπιταλισμού.
Το εναρκτήριο σημείο θα έπρεπε να είναι, αντιθέτως, μια ακλόνητη απόρριψη της υπό του Μαρξισμού διατυπωμένης αρχής , η οποία συνοψίζει ολόκληρη την ανατροπή στην εργασία σήμερα: Η οικονομία είναι το πεπρωμένο μας. Οφείλουμε να διακηρύξουμε κατά έναν ασυμβίβαστο τρόπο οτι σε έναν κανονικό πολιτισμό η οικονομία και τα οικονομικά συμφέροντα - κατανοητά ως ικανοποίηση των υλικών αναγκών και των λιγότερο ή περισσότερο τεχνητών ακολουθημάτων τους - ανέκαθεν έπαιζαν και για πάντα θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
With Love and a Molotov Cocktail
 
Δημοσ.: 17268
Εγγραφη: Μάρτιος 22nd, 2006, 12:18 pm
Το μέλος Sid Vicious, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Petr_4 » Ιούλιος 15th, 2009, 1:50 pm

Πηγα να το αγορασω πριν λιγες μερες. Πολυ ακριβο(35 ευρω),προτιμησα τελικα να πάρω τα Ορφικα του Πασσα ,όμως εχω σκοπο να το αγορασω συντομα.
Νομιζω πως η μοναδικη δουλεια που θα μου ταιριαζε καπως,ειναι αυτη του Θεου
http://www.youtube.com/watch?v=9p1syaWA ... ZhdKW8QM6k
Άβαταρ μέλους
Petr_4
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6923
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 2nd, 2006, 12:11 pm
Τοποθεσια: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Το μέλος Petr_4, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Dr Mengelle » Ιούλιος 15th, 2009, 4:33 pm

Petr_4 έγραψε:Πηγα να το αγορασω πριν λιγες μερες. Πολυ ακριβο(35 ευρω),προτιμησα τελικα να πάρω τα Ορφικα του Πασσα ,όμως εχω σκοπο να το αγορασω συντομα.


35 ? δεν είναι λογική τιμή ..
''Απαγορευμένο αλλά όχι πεθαμένο''

http://www.espolegion.blogspot.com
Dr Mengelle
New poster
 
Δημοσ.: 401
Εγγραφη: Φεβρουάριος 8th, 2007, 5:52 pm
Το μέλος Dr Mengelle, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό Sid Vicious » Ιούλιος 23rd, 2009, 2:00 pm

Μόλις το παρέλαβα.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
With Love and a Molotov Cocktail
 
Δημοσ.: 17268
Εγγραφη: Μάρτιος 22nd, 2006, 12:18 pm
Το μέλος Sid Vicious, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ι. Έβολα: Eξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο

Δημοσίευσηαπό under » Ιούλιος 23rd, 2009, 2:18 pm

Sid Vicious έγραψε:Μόλις το παρέλαβα.


Κι εγώ το πήρα χθες (όχι την έκδοση της λόγχης) !
Άβαταρ μέλους
under
Extreme poster
 
Δημοσ.: 84865
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 27th, 2006, 6:41 pm
Το μέλος under, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Λογοτεχνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες