Σημειώσεις για το Γ’ Ράιχ - Julius Evola

Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες

 

Σημειώσεις για το Γ’ Ράιχ - Julius Evola

Δημοσίευσηαπό Δράκοντας » Ιανουάριος 10th, 2018, 2:12 pm

Εικόνα

Με τον ίδιο τρόπο που επικρίνει τον Ιταλικό Φασισμό στο βιβλίο με τον τίτλο «Fascism Viewed from the Right», ο Evola εδώ αναλύει το Γερμανικό Εθνικιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, κάνοντας διάκριση μεταξύ του Εθνικοσοσιαλισμού ως ιδεολογίας και των ενδεχόμενων περιστάσεων που οδήγησαν στην ήττα του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρακολουθεί την γέννηση του κινήματος από τους βετεράνους που επιστρέφοντας από τα χαρακώματα στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου αντιμετώπισαν με δυσαρέσκεια την αστική φιλελεύθερη κοινωνία που προέκυψε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην δημιουργία των παραστρατιωτικών μονάδων, γνωστών ως «Freikorps», καθώς και του Συντηρητικού Επαναστατικού κινήματος στους διαφόρους πνευματικούς κύκλους της Γερμανίας.

Ο Evola αφ΄ενός, αναγνωρίζει κάποιες καλές ιδιότητες στο Γ΄Ράιχ που τις αποδίδει στην έντονη πνευματική δύναμη του πολεμιστή και την αίσθηση της εξυπηρέτησης ενός υψηλότερου σκοπού από τον Γερμανικό λαό καθώς και στην προσπάθεια για την καθιέρωση μιας «Ανώτερης Τάξης» βασισμένης σε υψηλές αρχές. Αφετέρου επικρίνει τον Ναζισμό διότι αντί να εγκαθιδρύσει μια πραγματικά νέα πολιτική τάξη δημιουργώντας έναν «τρίτο πολιτικό δρόμο» ακολουθώντας τις ανώτερες πανευρωπαϊκές αρχές και παραδόσεις, απορρίπτοντας τόσο τον Κομμουνισμό όσο και την Δημοκρατία, ακολουθεί μια εντελώς λανθασμένη πορεία που είναι αποτέλεσμα της προσήλωσης στην λατρεία της προσωπικότητας και της παρεξήγησης των θεμάτων της Φυλής.

https://neageneabooks.gr/product/evola- ... ito-reich/
Δράκοντας
New poster
 
Δημοσ.: 22
Εγγραφη: Δεκέμβριος 13th, 2017, 12:13 pm
Το μέλος Δράκοντας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επιστροφή στην Λογοτεχνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες