Ασφαλές διαδίκτυο

Διαφημίσεις ιστοσελίδων, αγγελίες: αναζήτηση - προσφορά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

 

Ασφαλές διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό armani » Σεπτέμβριος 21st, 2008, 11:48 am

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:: Ασφαλέστερο πρόγραμμα Διαδικτύου
Τι είναι ασφαλέστερο Διαδίκτυο;
Το ασφαλέστερο Διαδίκτυο συν το πρόγραμμα στοχεύει να προωθήσει την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου και τις νέες σε απευθείας σύνδεση τεχνολογίες, ιδιαίτερα για τα παιδιά, και να παλεψει ενάντια στο παράνομο περιεχόμενο και το περιεχόμενο ανεπιθύμητα από τον τελικό χρήστη, ως τμήμα μιας συνεπούς προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε το ενημερωτικό δελτίο προγράμματος (pdf 120 KB)

Ασφαλέστερο φόρουμ 2008, 25-26 Σεπτεμβρίου
Διαδικτύου στο Λουξεμβούργο

Το φετινό ασφαλέστερο φόρουμ Διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργανώνει 4 επιτροπές των διαφορετικών εμπειρογνωμόνων στα ακόλουθα θέματα: σε απευθείας σύνδεση κοινωνική δικτύωση, επαλήθευση ηλικίας, αποτελέσματα της έρευνας για τη χρήση των παιδιών των νέων τεχνολογιών και της διαγώνιος-πλατφόρμας/της εκτίμησης και της ταξινόμησης διαγώνιος-μέσων.

[size=150][b]Δημόσιες διαβουλεύσεις στην επαλήθευση ηλικίας, τη διαγώνια εκτίμηση και την ταξινόμηση μέσων, και τη σε απευθείας σύνδεση κοινωνική δικτύωση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προωθήσει δημόσιες διαβουλεύσεις στην επαλήθευση ηλικίας, τη διαγώνια εκτίμηση και την ταξινόμηση μέσων, και τη σε απευθείας σύνδεση κοινωνική δικτύωση Ο σκοπός των δημόσιων διαβουλεύσεων είναι να μαζευτεί η γνώση και οι απόψεις όλων των σχετικών συμμετόχων (συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων υπηρεσιών, της ασφάλειας παιδιών και των οργανώσεων καταναλωτών, της βιομηχανίας). Οι συγκεντρωμένες πληροφορίες θα τροφοδοτηθούν το φετινό ασφαλέστερο φόρουμ το 2008 Διαδικτύου, το οποίο θα αφιερωθεί στα προαναφερθε'ντα θέματα. Οι διαβουλεύσεις ήταν κλειστές στις 31 Ιουλίου 2008.

Νέο ασφαλέστερο πρόγραμμα Διαδικτύου 2009 - 2013Στις 27 Φεβρουαρίου 2008 η Επιτροπή ενέκρινε μια πρόταση για ένα νέο ασφαλέστερο πρόγραμμα Διαδικτύου. Ασφαλέστερο Διαδίκτυο το 2009-2013 χτίζει επάνω στο επιτυχές ασφαλέστερο Διαδίκτυο συν το πρόγραμμα που αρχίζει το 2005 και θα έχει έναν προϋπολογισμό €55 εκατομμύριο. Καλύπτοντας τις πρόσφατες υπηρεσίες επικοινωνιών από τον Ιστό 2.0, όπως η κοινωνική δικτύωση, το νέο πρόγραμμα θα παλεψει όχι μόνο την παράνομη ικανοποιημένη αλλά και επιβλαβή συμπεριφορά όπως ο καλλωπισμός και η φοβέρα. Μια νέα δράση θα στοχεύσει να ενισχύσει τη βάση γνώσεων.
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων 2008 είναι τώρα κλειστή
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων κάτω από το ασφαλέστερο Διαδίκτυο συν το πρόγραμμα το 2008 είναι τώρα κλειστή. Η προθεσμία για την παραλαβή των προτάσεων ήταν 28 Μαΐου 2008.
Προκήρυξη αναδοχής έργου: Η εκστρατεία επικοινωνίας στο ασφαλέστερο διαδίκτυο είναι κλειστή
Η ειδοποίηση n˚2008/S 45-061659 συμβάσεων δημοσιεύθηκε στις 5 Μαρτίου 2008 και είναι τώρα κλειστή. Η προθεσμία για την παραλαβή των προτάσεων ήταν 13 Μαΐου 2008.
Καλύπτει την επεξεργασία μιας εκστρατείας επικοινωνίας για να βελτιώσει την πληροφόρηση στην ασφαλέστερη χρήση Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενός πολύγλωσσου βιντεοκλίπ και των συστάσεων σχετικά με τον εθνικό προγραμματισμό μέσων.

Ασφαλέστερη ημέρα Διαδικτύου στις 12 Φεβρουαρίου 2008Στον εορτασμό ασφαλέστερου Διαδικτύου ημέρα 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργάνωσε ένα φόρουμ νεολαίας στο ασφαλέστερο διαδίκτυο στις Βρυξέλλες όπου η νεολαία από 9 ευρωπαϊκές χώρες συζήτησε τα ζητήματα σχετικά με τη χρήση σε απευθείας σύνδεση τεχνολογιών τους. Παρουσίασαν τις συστάσεις τους σε Meglena Kuneva, Επίτροπος για την προστασία καταναλωτών, βιομηχανία και πολιτικοί. Σε 55 χώρες τα γεγονότα προγραμματίστηκαν στον εορτασμό της 5$ης ασφαλέστερης ημέρας Διαδικτύου.

30 εργαλεία γονικού ελέγχου που αξιολογούνται στην αξιολογώντας μελέτη φιλτραρίσματος του 2007
Μετά από τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων της αξιολογώντας μελέτης ΓΟΥΛΙΩΝ το 2006, τα αποτελέσματα του 2007 έχουν δημοσιευθεί τώρα, εξεταστικός 30 εργαλεία για το γονικό έλεγχο. Αυτή η ανεξάρτητη μελέτη πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από Deloitte. Αναλύει πόσο αποτελεσματικά οι τεχνικές λύσεις προστατεύουν τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 από το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα το 2007 δείχνουν ότι τα μισά από τα 23 φίλτρα που εξετάζονται και το 2006 και το 2007 έχουν βελτιώσει τις ικανότητες φιλτραρίσματός τους σχετικά με το μη-σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ένας καλύτερος ιστοχώρος με τις γενικές άκρες ασφάλειας και πρόσβαση στις εθνικές δραστηριότητες
Το ασφαλέστερο πρόγραμμα Διαδικτύου έχει αλλάξει τον ιστοχώρο του. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τις πληροφορίες και έναν κατάλογο γενικών συμβουλών ασφάλειας σχετικά με το Διαδίκτυο και άλλες τεχνολογίες επικοινωνιών καθώς επίσης και έναν ευκολότερο τρόπο τις πληροφορίες για τις εθνικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος.
ΕΥΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 2007: Είναι τα παιδιά της Ευρώπης πάρα πολύ βέβαια στην αντιμετώπιση των σε απευθείας σύνδεση κινδύνων;
Μπορούν οι γονείς να εμπιστευθούν τη χρονών κόρη 13 τους όταν αυτή κυματωγές ο Ιστός; Ξέρουν στα σίγουρα ότι η τηλεφωνική συνομιλία 11 χρονών γιου τους κινητή είναι ασφαλής; Η έρευνα ευροβαρόμετρων του 2007 ρώτησε τα παιδιά από όλη πέρα από την Ευρώπη πώς χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά εργαλεία επικοινωνίας, και ιδιαίτερα Διαδίκτυο και κινητά τηλέφωνα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χρήση αυτών των εργαλείων έχει γίνει σχεδόν αυτονόητη για τη νέα γενεά της Ευρώπης. Γενικά, οι νεαροί γνωρίζουν καλά τους κινδύνους το Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, αλλά κατά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα on-line, οι ανήλικοι θα γυρίσουν σε έναν ενήλικο μόνο ως τελευταία λύση.

Η έρευνα ευροβαρόμετρων πραγματοποιήθηκε από OPTEM και τους ευρωπαϊκούς συνεργάτες της. Η μελέτη κάλυψε 29 χώρες και στόχευσε στη βελτίωση της γνώσης για
Χρήση Διαδικτύου από τα παιδιά, καθώς επίσης και κινητή τηλεφωνική χρήση
Η σε απευθείας σύνδεση συμπεριφορά τους
Οι αντιλήψεις για κίνδυνό τους και σχετικές με την ασφάλεια ερωτήσεις.
Δημόσια έκθεση «ασφαλέστερο Διαδίκτυο διαβουλεύσεων και σε απευθείας σύνδεση τεχνολογίες για τα παιδιά»
Οι δημόσιες διαβουλεύσεις «ασφαλέστερο Διαδίκτυο και οι σε απευθείας σύνδεση τεχνολογίες για τα παιδιά» ήταν μέρος μιας διαδικασίας για εάν για να προτείνουν ένα ακόλουθο πρόγραμμα στο ασφαλέστερο Διαδίκτυο συν το πρόγραμμα. Πολλοί εναγόμενοι υπογράμμισαν τη συντριπτικά θετική δυνατότητα του Διαδικτύου και για τους ενηλίκους και για τα παιδιά, σχετικά με το ως πηγή πληροφορίας και ως enabler για την επιτυχία εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και επιχειρήσεων. Οι προηγούμενες προσπάθειες της Επιτροπής στην προστασία των παιδιών και των νέων από το περιεχόμενο που είναι επιβλαβές σε τις αναγνωρίστηκαν ευρέως, και οι εναγόμενοι τόνισαν ότι αυτά τα καλά αποτελέσματα δεν πρέπει να διακινδυνευθούν. Οι εναγόμενοι επομένως σύστησαν ότι η Επιτροπή συνεχίζει να αναπτύσσει τις ενέργειες που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών και των νέων κατά τη χρησιμοποίηση του Διαδικτύου ή άλλων τεχνολογιών επικοινωνιών.
Οι δημόσιες διαβουλεύσεις κτίστηκαν γύρω από τρία ευρέα θέματα: «Το παράνομο περιεχόμενο πάλης», «το επιβλαβές περιεχόμενο πάλης» και «ο χρήστης παρήγαγαν την ικανοποιημένη και σε απευθείας σύνδεση επικοινωνία». Οι διαβουλεύσεις έλαβαν 93 απαντήσεις από όλους τους σημαντικούς συμμετόχους.
Ασφάλεια παιδιών και κινητά τηλέφωνα
Στο ασφαλέστερο διαδίκτυο η ημέρα 6 Φεβρουαρίου 2007, οι κορυφαίοι κινητοί χειριστές και οι προμηθευτές υπέγραψαν ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την ασφαλέστερη κινητή χρήση από τους νεώτερους εφήβους και τα παιδιά. Το πλαίσιο περιγράφει τις αρχές και τα μέτρα που οι υπογράφοντες δεσμεύουν στην εφαρμογή στο εθνικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη μέχρι τις Φεβρουαρίου 2008.

http://ec.europa.eu/information_society ... dex_en.htm
armani
Fast poster
 
Δημοσ.: 1425
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2007, 10:06 pm
Το μέλος armani, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ασφαλές διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό Ακατονόμαστος » Σεπτέμβριος 21st, 2008, 11:50 am

Κάνα πρόγραμμα να πετάει τα κουμούνια από το διαδίκτυο υπάρχει?
Η να τους καίει τον σκληρό όπως είναι καμένα και τα μυαλά τους?
"Αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
Άβαταρ μέλους
Ακατονόμαστος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22216
Εγγραφη: Φεβρουάριος 26th, 2008, 2:02 pm
Το μέλος Ακατονόμαστος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ασφαλές διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό armani » Σεπτέμβριος 21st, 2008, 11:54 am

Το http://www.saferinternet.gr/ σκοπό έχει να εφαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα. Όχι να το χρησιμοποιεί ο καθένας όπως θέλει.
armani
Fast poster
 
Δημοσ.: 1425
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2007, 10:06 pm
Το μέλος armani, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ασφαλές διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό kingstonian » Σεπτέμβριος 21st, 2008, 12:10 pm

τα σκουλίκια τους παιδεραστές να βρισκεί....
Άβαταρ μέλους
kingstonian
Maniac poster
 
Δημοσ.: 15704
Εγγραφη: Φεβρουάριος 8th, 2005, 12:14 pm
Το μέλος kingstonian, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ασφαλές διαδίκτυο

Δημοσίευσηαπό Βάλη Τσιρώνη » Μάιος 26th, 2009, 10:24 am

SimSafety:ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

SimSafety: Flight Simulator for Internet Safety

Το έργο “SimSafety: Flight Simulator for Internet Safety”[1] (http://simsafety.cti.gr) με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Lifelong Learning Programme / Transversal Programme / Key Activity 3: ICT - European Commission,EACEA), απευθύνεται σε γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς και προσεγγίζει ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου υπό το πρίσμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των νεωτέρων και των μεγαλυτέρων με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής αντίληψης ως προς την κατανόηση των κινδύνων που επιφυλάσσει η χρήση του διαδικτύου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής τους.

Στο πλαίσιο του έργου αναπτύσσεται σε Διαδικτυακό Εικονικό Περιβάλλον (http://opensimulator.org/wiki/Main_Page) τmο σενάριο ενός παιχνιδιού που ως στόχο έχει την εξοικείωση των παιχτών με πιθανούς κινδύνους, εκθέτοντάς τους σε αυτούς με ασφαλή τρόπο και με τη συνοδεία ενηλίκων. Οι παίχτες καλούνται να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να αποκαλύψουν – αντιμετωπίσουν τους πιθανούς κινδύνους, αναπτύσσοντας δεξιότητες, αποκτώντας γνώσεις κι εν γένει καλλιεργώντας μια νέα νοοτροπία, εκείνη της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.

Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Φιλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Αγγλία) οι οποίοι, με επικεφαλής το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, εξειδικεύονται σε συμπληρωματικούς επιστημονικούς τομείς (π.χ. εκπαίδευση ανηλίκων, εκπαίδευση ενηλίκων, ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού κ.α.) και συνεργάζονται στενά ως προς το θεωρητικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του παιχνιδιού. Ικανός αριθμός χωρών (9) αναμένεται να εμπλακεί στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιγνιώδη τρόπο, ανταλλάσσοντας εμπειρίες κι επιτυχημένα παραδείγματα και εξασφαλίζοντας τη διάδοση των αποτελεσμάτων στο ευρύτερο κοινό.

Αντιθέτως, το έργο στοχεύει στην αντίληψη συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια του διαδικτύου στην πραγματική τους διάσταση και προσκαλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν το ρόλο του «συνοδού» σε αυτή την απόπειρα και με τον τρόπο αυτό να έλθουν πιο κοντά στα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά ή/και τους μαθητές τους.

Το έργο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9 με 11 ετών (αν και τα ηλικιακά όρια είναι ελαστικά) ενώ αυτό που θα προσκληθούν να κάνουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι, παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι είτε μέσα από το σχολείο είτε μέσα από το σπίτι σε χρόνο που θα συναποφασιστεί μεταξύ των συμμετεχόντων και των εταίρων του έργου, να προσφέρουν μέσα από συστηματική και μεθοδευμένη λήψη ανατροφοδότησης, τη δική τους άποψη για τη προστιθέμενη αξία (added value) του «εξομοιωτή πτήσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου» τόσο από εκπαιδευτικής άποψης όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες που παρέχει στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Από το έργο προσβλέπουμε στην άντληση εμπειριών και κέρδους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συμμετέχοντες σε ατομικό ή/και συλλογικό επίπεδο είτε μέσα από την έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση ενός πραγματικού προβλήματος στην πρώτη περίπτωση, είτε με την απόκτηση ενδιαφέρουσας εμπειρίας από την εμπλοκή ενηλίκων σε συνήθειες αλλά και κάποιους από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι σύγχρονα. Ακόμη πιο ουσιαστικό κέρδος προσδοκούμε να αποκομίσουν τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μέσα από μια ενδεδειγμένη εκπαιδευτική μεθοδολογία, εκείνη της εκπαίδευσης και της προσωπικής εξέλιξης μέσα από το παιχνίδι, θα κληθούν με ευχάριστο τρόπο να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες όπως είναι η κριτική και συνδυαστική σκέψη, η φαντασία, η αναζήτηση, ο προβληματισμός.

Από την Ομάδα Έργου
Αθήνα, Μάιος 2009
Βάλη Τσιρώνη
New poster
 
Δημοσ.: 3
Εγγραφη: Μάιος 26th, 2009, 10:18 am
Το μέλος Βάλη Τσιρώνη, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Μικρές αγγελίες & Διαφημίσεις

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες