Σελίδα 1 από 1

Αυτοκτόνησε οροθετική που είχε διαπομπέμψει ο Λοβέρδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 30th, 2014, 3:39 pm
από par00
Αθήνα
Τέλος στη ζωή της έδωσε μία από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί το Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές και τα στοιχεία τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, μαζί με τις φωτογραφίες τους, στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Το γεγονός γνωστοποίησε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, στο δικτυακό τόπο Το μωβ. Η ανάρτηση, που έχει τίτλο «Άλλη μια διαπομπευμένη οροθετική λιγότερη» αναφέρει:

«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ηταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

»Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

»Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε οτι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν’απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν’αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

»Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Ολα πηγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ’εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τ’ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της παντα εκεί, κοντά της.

»Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .

»Συγγνωμη για τη φόρτιση…

Χρύσα Μπότση
»Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές

Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Κορωπί, στις 3.30.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231367330

Ο Ορέστης πλανιέται στις άγριες πόλεις
κι απ' τις Ερινύες ζητάει να κρυφτεί
που φέρνουν ιδρώτα και πόνους και ρίγη
που του τσακίζουν κορμί και ψυχή

Εμπόροι νταβάδες και μπάτσοι προστάτες
του παίρνουν ό,τι έχει και κάθε στιγμή
του παίρνουν ό,τι έχει του δίνουν τη δόση
που διώχνει Ερινύες του λένε στ' αυτί

Τα ζόμπι που ζούνε στις άγριες πόλεις
λατρεύουν τα πλούτη για κέρδη διψούν
μα ο Ορέστης με τρύπιες τις φλέβες τους δείχνει
ποια είναι η ζωή τους γι' αυτό τον μισούν

Μιαν όμορφη νύχτα με γέλια και φώτα
ο Ορέστης πεθαίνει σε υπόγειο στενό
και μόνο η Ηλέκτρα κοιτάζει με θλίψη
το πτώμα πριν φύγει να πάει σε χορό

Σε δρόμους του Ικόνιου η Ιφιγένεια
πουλάει παπαρούνες και παίρνει λεφτά
μα όταν ρωτάει για τον Ορέστη
εκείνοι γελάνε και δίνουν διπλά .
-
Το μέλος par00, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αυτοκτόνησε οροθετική που είχε διαπομπέμψει ο Λοβέρδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δεκέμβριος 17th, 2016, 3:23 pm
από represent
Το μέλος represent, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr