Η καθυστέρηση στην εκκένωση της Στοάς Μοδιάνο

Προβλήματα και προτάσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

 

Η καθυστέρηση στην εκκένωση της Στοάς Μοδιάνο

Δημοσίευσηαπό bluerose » Ιανουάριος 12th, 2018, 4:21 pm

Καταγραφή.JPG


Η καθυστέρηση στην εκκένωση της Στοάς Μοδιάνο από τις τελευταίες εμπορικές επιχειρήσεις που ακόμη λειτουργούν στην ιστορική αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα καθυστερήσει λίγους μήνες, καθώς κάποιοι επιχειρηματίες δεν είναι πρόθυμοι ή έτοιμοι να μετεγκαταστήσουν τα εμπορικά τους. Όμως όπως τονίσθηκε από τη «Στοά Μοδιάνο Α.Ε.», η εκκένωση θα ολοκληρωθεί εντός Μαΐου με στόχο οι εργασίες αποκατάστασης να αρχίσουν το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις εκπροσώπων της «Στοά Μοδιάνο Α.Ε.», τα λίγα λιανεμπορικά  που έχουν μείνει να λειτουργούν στο διατηρητέο συγκρότημα, θα εκκένωναν τους χώρους που καταλαμβάνουν, αμέσως μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όμως, όπως διαπιστώνει η Voria.gr, κάποιοι από τους ενοίκους σκοπεύουν να αντιδράσουν στο αίτημα των ιδιοκτητών, που θέλουν να προχωρήσουν με το έργο της αποκατάστασης και αξιοποίησης του διατηρητέου κτηρίου του οποίου, σύμφωνα με την Πολεοδομία Δήμου Θεσσαλονίκης, «οι κτιριακές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν επικινδυνότητα δομική».


Επισπεύδουσα στην κίνηση αποκατάστασης της Αγοράς είναι η «Στοά Μοδιάνο Α.Ε.», εταιρεία των ομίλων Φάις και Notos Com, στην οποία μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το 43,64% που κατείχε το ελληνικό δημόσιο στο ακίνητο, αντί ποσού 1,9 εκατ. ευρώ

Οι δηλώσεις όμως για εκκένωση της Αγοράς αμέσως μετά τις γιορτές, ενόχλησαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί δεκαετίες, με ορισμένους, που δεν θέλουν επωνύμως να δηλώσουν τους προβληματισμούς τους, να υποστηρίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν τα προβλεπόμενα περιθώρια που δίνει ο Νόμος, για να καθυστερήσουν την έξωσή τους. «Δεν θα φύγουμε διωκόμενοι», τονίζουν, «θέλαμε συνεννόηση με τους επενδυτές, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε εκβιαστικές πιέσεις». Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν ότι θα κινηθούν και αυτοί δικαστικά κατά των ιδιοκτητών. 

Όσο για το εάν σκέπτονται να επιστρέψουν στην Αγορά, μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασής της, το θεωρούν μάλλον απίθανο γιατί οπωσδήποτε τα καταστήματα θα έχουν πολύ υψηλότερα ενοίκια, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα των τριών περίπου χρόνων, ελπίζουν ότι θα «πιάσουν» οι επιχειρήσεις τους στα νέα τους σημεία.

Σημειώνεται ότι τα εσωτερικά καταστήματα, των τυπικών εμβαδών (κάποια έχουν συνενωθεί σε μεγαλύτερα) έχουν μηνιαίο ενοίκιο 250-300 ευρώ, κάτι που πιθανότατα δεν θα ισχύσει στην αναβαθμισμένη Μοδιάνο, η οποία άλλωστε θα έχει και λιγότερα καταστήματα, περισσοτέρων τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/kontres-idi ... as-modiano
Άβαταρ μέλους
bluerose
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11019
Εγγραφη: Αύγουστος 29th, 2014, 2:30 am
Το μέλος bluerose, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επιστροφή στην Οικονομία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες