Στα Γιαννιτσά η Ελληνική έδρα της Ιταλικής

Προβλήματα και προτάσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Spectrum και 6 επισκέπτες

 

Στα Γιαννιτσά η Ελληνική έδρα της Ιταλικής

Δημοσίευσηαπό bluerose » Ιανουάριος 24th, 2018, 12:13 am

Ο ιταλικός βιομηχανικός όμιλος που κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας φρούτων, βλέπει μία δελεαστική αγορά 30 εκατομμυρίων στην Ελλάδα.

Τη νέα της εμπορική έδρα στην Ελλάδα,εγκαινίασε σήμερα στα Γιαννιτσά, στην καρδιά της ελληνικής ροδακινοπαραγωγής, η ιταλική εταιρία CTI FoodTech, παγκόσμιος leader στην παραγωγή μηχανημάτων εκπυρήνωσης των ροδακίνων.

Μάλιστα, σκοπός της CTI είναι σε λίγα χρόνια να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και σε παραγωγικό επίπεδο, με ένα εργοστάσιο κατασκευής μηχανημάτων εκπυρήνωσης ροδακίνων και άλλων βιομηχανικών φρούτων.
Όπως δήλωσε κατά τα εγκαίνια ο ιδρυτής του Ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της CTI Foodtech κ. Βiagio Crescenzo, η Εταιρεία που ήδη από χρόνια δραστηριοποιείται εμπορικά στην Ελλάδα, βλέπει στη χώρα μας μία εν δυνάμει αξιοποιήσιμη αγορά ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018, πρώτο χρόνο λειτουργίας, θέτει σα στόχο την πραγματοποίηση πωλήσεων 1-2 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με την ανταπόκριση της αγοράς, η Εταιρεία θα επενδύσει 3-5 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει και παραγωγική βάση στην Ελλάδα.

Η CTI Foodtech, με παραγωγική βάση στο Σαλέρνο της Ιταλίας, είναι διεθνής παίκτης και με δικά της μηχανήματα γίνεται η επεξεργασία του 40% του βιομηχανικού ροδάκινου, παγκοσμίως. Η εταιρία, αυτή τη στιγμή, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο με βάση τον αριθμό των μηχανημάτων εκπυρήνωσης που έχουν εγκατασταθεί. Κάθε χρόνο περίπου 6 εκατομμύρια ροδάκινα επεξεργάζονται με τα μηχανήματά της. Η CTI FoodTech κατέχει επίσης το ρεκόρ για μία ιταλική εταιρία με τον αρισθμό των κατοχυρωμέων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (περίπου 100 σε 20 χώρες στον κόσμο).


«Είμαστε leader στην αγορά της Κίνας, της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στη Χιλή, ενώ κατέχουμε τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Από την Ελλάδα, σχεδιάζουμε να εξυπηρετούμε και τη βουλγαρική αγορά, δημιουργώντας εδώ μία ομάδα τεχνικών που θα μπορεί να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις», είπε ο Ιταλός επιχειρηματίας.


Το 2008 εξαγόρασε από αμερικανική πολυεθνική την τεχνογνωσία για τα μηχανήματα επεξεργασίας ροδακίνων και σταδιακά μπήκε στην παραγωγή στο βιομηχανικό συγκρότημα του Σαλέρνο, ενώ έχοντας ισχυρό R&D στον όμιλο (100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταχωρημένα σε 20 χώρες) εξέλιξε την παραγωγή της ώστε σήμερα να κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας και για βερίκοκα, μήλα, δαμάσκηνα, αχλάδια και αβοκάντο. Ο όμιλος διαθέτει μεγάλο υποκατάστημα στην Μούρθια της Ισπανίας.Πηγή: http://www.voria.gr/article/i-cti-egken ... i-ependisi
Άβαταρ μέλους
bluerose
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11019
Εγγραφη: Αύγουστος 29th, 2014, 2:30 am
Το μέλος bluerose, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επιστροφή στην Οικονομία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Spectrum και 6 επισκέπτες