ΕΝΕΣΕΪ

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: thedio και 8 επισκέπτες

 

Re: ΕΝΕΣΕΪ

Δημοσίευσηαπό κάποιος_Νίκος » Νοέμβριος 25th, 2017, 8:26 am

Το καλύτερο exploitation που μπορώ να φανταστώ για αυτή την περίπτωση, είναι να σου βάλουν key logger, απλό, μικροσκοπικό, δεν θέλει πολλά δεδομένα να αποθηκεύσει και να δουλεύει ασταμάτητα, ενώ δεν αφαιρείται με τίποτα. Δεν μπορεί να κάνει περισσότερες καταγραφές ποσοτικά, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Το δεύτερο καλύτερο exploitation είναι να σου σαμποτάρουν το μηχάνημα.

Το air gap όμως υφίσταται, αν δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο ο υπολογιστής, υποκλοπές δεν γίνονται, μόνο σαμποτάζ.

Τα firmware είναι πλέον τα πιο ευαίσθητα κομμάτια για επιθέσεις, διότι είναι αρκετά περίπλοκος κώδικας μέσα τους πλέον, που δεν μπορεί να διαβάσεις κανείς, εν αντιθέσει με το open source software. Το firmware ενός δίσκου είναι το πιο "εκμεταλλεύσιμο". Καλό είναι όμως που μαθαίνουμε ότι κι ο επεξεργαστής έχει θέματα.

Το επόμενο στάδιο παράνοιας λοιπόν στο επίπεδο του επεξεργαστή είναι να ανιχνευτούν μεταλλικά μέρη στο εσωτερικό του, που στην πραγματικότητα είναι μικροσκοπικές κεραίες ασύρματης λήψης-εκπομπής σε μεγάλες σχετικά αποστάσεις - και όχι απαραιτήτως στις γνωστές συχνότητες wireless - οπότε θα πρέπει να εντρυφήσεις σε καθαρή φυσική, τι διαστάσεις έχουν, τι ενέργεια καταναλώνουν, σε ποιες συχνότητες έχουν δυνατότητες εκπομπής.

https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_attack
Ό,τι δεν φωτοσυνθέτει παρασιτεί.

«Δὲν ἀμολᾶμε τὴν ὀργή μας ὅπως τὴν αἰσθανόμαστε (ἀσυναρτήτοις λόγοις) ἀλλὰ ὅπως θὰ τῆς ἐπιτρεπόταν νὰ γίνει κοινῶς ἀντιληπτή, ἄν ὄχι καὶ παραδεκτή.» Κλινοσοφιστής
Άβαταρ μέλους
κάποιος_Νίκος
Extreme poster
 
Δημοσ.: 36281
Εγγραφη: Ιούλιος 28th, 2010, 1:41 am
Τοποθεσια: Χαμένο νησί
Το μέλος κάποιος_Νίκος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Πληροφορική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: thedio και 8 επισκέπτες