“Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

 

“Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!

Δημοσίευσηαπό bluerose » Φεβρουάριος 4th, 2018, 2:07 pm

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), 20 μαθητές των Eκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει την επιχειρηματική σκέψη των νέων και δημιούργησαν την επιχείρηση “Happill”. Μετά από ατελείωτες συζητήσεις, προτάσεις και ιδέες, η ομάδα συμφώνησε να στοχεύσει σε άτομα της τρίτης ηλικίας και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Έτσι, κατέληξε στη δημιουργία μιας συσκευής με την οποία προγραμματίζεται η λήψη φαρμάκων ενός ηλικιωμένου.

Η συσκευή προγραμματίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει στον ασθενή τα φάρμακά του την ώρα που πρέπει να τα λάβει. Η “Happill” μιλάει με τη φωνή του εγγονού του παππού και της γιαγιάς, υπενθυμίζοντάς τους ότι πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Τότε, αυτόματα κυλάει μέσα από ένα δοχείο το χάπι της συγκεκριμένης ώρας. Σε περίπτωση μη λήψης φαρμάκου, η συσκευή στέλνει αυτόματα SMS σε κινητό που έχουμε ορίσει ενημερώνοντας τον παραλήπτη για την ημέρα και την ώρα παράλειψης.

Η συσκευή επαναλαμβάνει τα λόγια του εγγονού μέχρι ο ηλικιωμένος να πάρει το χάπι του μέσα από το ειδικό δοχείο. Η συσκευή παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του συγγενούς του ηλικιωμένου με το πάτημα του κουμπιού έκτακτης ανάγκης.

Η “Happill” μπορεί να προγραμματιστεί 7 ημέρες της εβδομάδας σε τρεις διαφορετικές ζώνες (πρωί – μεσημέρι – βράδυ) και όσες φορές χρειάζεται να λάβει τα φάρμακα ο ασθενής.

1.Η συσκευή «μιλάει» με τη φωνή του εγγονού ή της εγγονής, έως ότου τελικά ο παππούς ή η γιαγιά λάβουν το χάπι.
2.Σε περίπτωση που δεν το λάβουν, η συσκευή στέλνει αυτόματα SMS σε αυτόν που έχει αναλάβει τη φροντίδα του ηλικιωμένου και έχει οριστεί ως παραλήπτης του μηνύματος.
3.Υπάρχει ένα κουμπί, με ασύρματο τηλεχειριστήριο, το οποίο μπορεί να φοράει πάνω του ο παππούς ή η γιαγιά και να το πατήσουν σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να σταλεί μήνυμα στο πρόσωπο που έχει οριστεί.
4.Ενημερώνει αυτόματα με SMS, 24 ώρες πριν τελειώσουν τα χάπια του ασθενούς, ώστε να γίνει άμεσος ανεφοδιασμός.
5.Υπάρχει δυνατότητα κλήσης της συσκευής, ώστε να μπορεί να μιλάει ο συγγενής σε ανοιχτή ακρόαση με τον παππού ή τη γιαγιά.
6.Έχει αυτονομία δύο ημερών, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
7.Τροφοδοτείται με micro usb, όπως όλα τα κινητά τηλέφωνα.
8.Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να ηχογραφήσει φωνητικές εντολές του εγγονού ή της εγγονής, ώστε ο παππούς ή η γιαγιά να νιώθουν οικεία, όταν πρέπει να λάβουν το φάρμακό τους.
9.Υπάρχει εκφώνηση των ρυθμίσεων συσκευής, κατά τη διάρκεια της έναρξης λειτουργίας της, για αποφυγή λαθών.
10.H ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής γίνεται με κλειδί, έτσι ώστε να αποφεύγεται η κατά λάθος απενεργοποίηση αυτής και να γίνεται μόνο από συγκεκριμένα άτομα (όπως και ο προγραμματισμός αυτής).
http://www.epixeiro.gr/article/49145
Άβαταρ μέλους
bluerose
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11018
Εγγραφη: Αύγουστος 29th, 2014, 2:30 am
Το μέλος bluerose, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: “Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγι

Δημοσίευσηαπό alamo » Φεβρουάριος 4th, 2018, 2:48 pm

Soylent Green and red πλουσια σε πρωτεινες , πάρε κόσμε
μυρμηκολέων ὤλετο παρὰ τὸ μὴ ἔχειν βοράν
Άβαταρ μέλους
alamo
Casual Poster
 
Δημοσ.: 776
Εγγραφη: Μάιος 2nd, 2012, 8:44 pm
Τοποθεσια: Αθήνα
Το μέλος alamo, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Πληροφορική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες