Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Nero και 46 επισκέπτες

 

Ποιά η θέση σας για την συγκεκριμένη έρευνα;

(α) Επί τέλους, θα κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο του Κυπριακού Ζητήματος, καθώς αφ' ενός οι οικογένειές τους θα πληροφορηθούν τις τύχες των συγγενών τους καί θα τους αποδώσουν τις δέουσες νεκρικές τιμές καί αφ' ετέρου θα παύσει η πολιτική εκμετάλλευση του συγκεκριμένου θέματος ένθεν κακείθεν των πλευρών. Αλλά ταυτοχρόνως, θα πρέπει να τιμωρηθούν καί οι αυτουργοί των σχετικών εκτελέσεων, ως εγκληματίες πολέμου καί εγκληματίες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, καθώς εξετέλεσαν αιχμαλώτους καί αμάχους.
6
55%
(β) Όπως καί να το δούμε, διαλύει όνειρα καί ελπίδες αρκετών οικογενειών, για την τύχη των συγγενών τους, αλλά παρά την ψυχική οδύνη τους, με την ψυχική καί ηθικοπνευματική δύναμή τους, θα μπορέσουν πλέον να ανακάμψουν καί να δουν αλλιώς τα πράγματα. Το ουράνιο τόξο, βγαίνει μετά τη μεγάλη βροχή.
1
9%
(γ) Θα κοιτάξω να τους βοηθήσω στα πλαίσια του εφικτού, όσο καί όπως μπορώ.
1
9%
(δ) Αγνοώ το θέμα.
1
9%
(ε) Αδιαφορώ πλήρως για το θέμα.
2
18%
 
Σύνολο ψήφων : 11

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Μάρτιος 28th, 2012, 1:27 am

(1)
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
Στο χώμα της Κύπρου το DNA της τραγωδία
Ανηφορίζοντας το λόφο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας η γη μοιάζει με πολύχρωμο χαλί. Υστερα από πέντε χρόνια ξηρασίας, φέτος έβρεξε με το τουλούμι. Τα πάντα πρασίνισαν και πολιόρκησαν τα μονοπάτια με αγριολούλουδα. Τίποτα δεν θυμίζει πως βρισκόμαστε στη νεκρή ζώνη, ανάμεσα στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
Ο τόπος είναι σχεδόν απάτητος, όπως και το διεθνές αεροδρόμιο. Από το 1974 έχει να δεχθεί επιβάτες και στις εγκαταστάσεις του μένουν τώρα μόνο τα μέλη της διοίκησης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο νησί.
Σε ένα σύμπλεγμα προκατασκευασμένων γραφείων, ωστόσο, λίγο πριν από το παλαιό κτίριο των αφίξεων, βρίσκεται η άκρη ενός ματωμένου νήματος που ξεδιπλώνεται επί 35 χρόνια: το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Επιτροπής Αγνοουμένων Προσώπων (Committee on Missing Persons-CMP).
Τα δεκάδες κόκκινα κιβώτια με λείψανα αγνοουμένων στη «Νεκρή Ζώνη» ξαναγράφουν την ιστορία του Κυπριακού.
Μια ομάδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων αρχαιολόγων, ανθρωπολόγων και γενετιστών αναζητούν εκεί κάποια λύση στο μέγα ανθρωπιστικό πρόβλημα που έφερε η τραγωδία. Σ' ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο είναι στοιβαγμένα με τάξη δεκάδες κόκκινα κιβώτια γεμάτα λείψανα. Μέσα σ' αυτά βρίσκεται τσουβαλιασμένη η άγραφη ιστορία του Κυπριακού. Κάθε λείψανο και μια σελίδα.
Ένας φαντάρος της Εθνικής Φρουράς που σκοτώθηκε στον πόλεμο και θάφτηκε όπως όπως στην Κερύνεια.
Ένα παιδάκι που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από φανατικούς της τουρκοκυπριακής οργάνωσης ΤΜΤ.
Ίσως και κάποιος Τουρκοκύπριος που είχε απαχθεί από ελληνοκύπριους εθνικιστές, το 1964.
Για πολλά χρόνια οι αγνοούμενοι ήταν η ατμομηχανή της προπαγάνδας. Τον πρώτο καιρό μετά το 1974 οι μάνες σέρνονταν στις διαδηλώσεις και οι πολιτικοί ορκίζονταν ότι θα τους έφερναν πίσω ζωντανούς. Μέχρι το 1990 οι δημοσιογράφοι ερευνούσαν μαρτυρίες για αγνοούμενους στις φυλακές της Τουρκίας. Και λίγο αργότερα πλάστηκαν και μύθοι: Μια εφημερίδα στην Αθήνα έγραψε ότι τους έστειλαν γενίτσαρους στο Αφγανιστάν, ενώ μια άλλη στη Λευκωσία πως τους έκαναν πειραματόζωα σε εργοστάσια χημικού πολέμου στην Τουρκία.
Τελικά, τα πράγματα ήταν πιο απλά: άλλοι σκοτώθηκαν στις μάχες και έμειναν άταφοι στα βουνά του Πενταδάκτυλου, άλλους τους εκτέλεσαν Τούρκοι και τουρκοκύπριοι φανατικοί, άλλους τους έθαψαν χωρίς να έχουν αναγνωριστεί, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.
Κοινές έρευνες
Σήμερα ο επίλογος του δράματος γράφεται στο εργαστήρι της CMP. Πρώτα μονομερώς από την κυβέρνηση της Κύπρου και, ακολούθως, με τη συνεργασία της τουρκοκυπριακής πλευράς, ξεκίνησε ένα κοινό πρόγραμμα ερευνών, εκταφών, τυποποίησης λειψάνων και παράδοσής τους στους συγγενείς, ώστε να ταφούν σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους παραδόσεις.
Ο αρχικός αριθμός των αγνοουμένων ήταν 2.500 Ελληνοκύπριοι, αλλά, τελικά, τυποποιήθηκε ο αριθμός 1.619, που έγινε σύμβολο για δύο δεκαετίες. Σήμερα, επισήμως, αγνοούνται 1.468, αλλά μόνο για τους 1.340 ζητήθηκε η συμβολή της CMP στον εντοπισμό τους. Οι Τουρκοκύπριοι, από την πλευρά τους, έχουν δηλώσει 502 αγνοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους χάθηκαν την περίοδο 1963-64 (γύρω στους 300).
Από το 2004 οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα η CMP διεξήγαγε ανασκαφές σε 252 σημεία και εντόπισε τα λείψανα 510 ανθρώπων. Τα λείψανα 136 από αυτούς ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους.
Ελληνοκύπριες και τουρκοκύπριες ανθρωπολόγοι στο εργαστήριο της CMP συναρμολογούν σκελετούς θυμάτων.
Οι Ελληνες και οι Τούρκοι της Κύπρου που είτε ζωντανοί πολέμησαν ο ένας τον άλλο είτε ως αθώοι πολίτες δολοφονήθηκαν από εθνικιστές της άλλης κοινότητας, συνυπάρχουν σήμερα νεκροί στους πάγκους του εργαστηρίου. Η Ρεζάν αναζητεί την ταυτότητα του Αντρέα και η Ελένη του Μεχμέτ. Τα κρανία στους πάγκους δεν έχουν εθνικότητα, ούτε οι ανθρωπολόγοι με τις άσπρες μπλούζες ξεχωρίζουν αν είναι Ελληνες ή Τούρκοι.
Τα κιβώτια με τα λείψανα έχουν κωδικούς αριθμούς που παραπέμπουν στο σημείο εκταφής. Οι ειδικοί συναρμολογούν τους σκελετούς, ενώ γίνεται και ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA. Ακολούθως, ενημερώνονται, παραδίδονται τα λείψανα και γίνονται οι κηδείες, 35 χρόνια μετά.
Στο Παλαίκυθρο...
17 Αυγούστου 1974: Η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς, ο κόσμος κυνηγημένος φεύγει από τα σπίτια του. Ο τουρκικός στρατός προελαύνει αλλά στο Παλαίκυθρο δύο οικογένειες (Λιασή και Σουπουρή) μένουν πίσω. Μαζεύονται 21 άτομα σε ένα σπίτι. Τους εντοπίζουν τέσσερις Τουρκοκύπριοι 15-18 ετών, τους βγάζουν στην αυλή και τους πυροβολούν.
«Δεν σκέφτηκαν, δεν σεβάστηκαν. Έβαψαν τα χέρια τους με αίμα παιδιών οκτώ μηνών, δύο χρονών επτά χρονώ. Σκότωσαν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους απροστάτευτους», θυμάται ο Γιώργος Λιασής που επιβίωσε του μακελειού.
Σκοτώθηκαν 17 άτομα που θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο. Η CMP τον εντόπισε, τα λείψανα αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA και παραδόθηκαν στις δύο οικογένειες. Πριν από δύο μήνες έγινε η κηδεία των θυμάτων της οικογένειας Λιασή. Παρόντα και τα μέλη της CMP.
Το πηγάδι στο Πετροφάνι
Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες εκταφής σε τέσσερα σημεία σε όλη την Κύπρο, μεταξύ αυτών και ένα τουρκοκυπριακό χωριό, 30 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία. Το χωριό ονομάζεται Πετροφάνι και το 1974 είχε καμιά εκατοστή κατοίκους.
Το χωριό Πετροφάνι στο έλεος του χρόνου.
Με την έναρξη της εισβολής οι περισσότεροι μετακινήθηκαν στον κοντινότερο τουρκοκυπριακό θύλακα. Εξι ηλικιωμένοι, όμως, έμειναν πίσω. Μια ομάδα εθνικιστών μπήκε στις 20 Ιουλίου στο χωριό και τους απήγαγε.
Η περιοχή είναι βοσκότοπος με πολλά πηγάδια. Η πληροφορία του 2006 ήταν έγκυρη, όμως κανένας δεν μπορούσε να υποδείξει σε ποιο ακριβώς πηγάδι μπορεί να βρίσκονταν. Ερευνήθηκαν έντεκα και οι επιστήμονες εντόπισαν ανθρώπινα οστά στο δωδέκατο. Ο πυθμένας του κοσκινίστηκε όπως στις αρχαιολογικές ανασκαφές, ώστε κάθε μέλος των θυμάτων να γυρίσει στους συγγενείς...
Η Μαργαρίτα Κουάλη, αρχαιολόγος και υπεύθυνη για την ανασκαφή του ομαδικού τάφου στο Πετροφάνι, άφησε για λίγο το συνεργείο και μας ξενάγησε στα κατάλοιπα του χωριού. Στέκει μόνο ένα κτίριο, το σχολείο, που είναι πετρόκτιστο. Ολα τα υπόλοιπα σπίτια, που ήταν κατασκευασμένα με πλιθάρι, έχουν καταστραφεί.
Η αρχαιολόγος είναι από την κοσμοπολίτικη Λεμεσό και η σχέση της με το Κυπριακό περνούσε από το μάθημα «Δεν ξεχνώ» στο σχολείο. Δεν γνώριζε καν ότι υπήρχαν και τουρκοκύπριοι αγνοούμενοι. Στις εκταφές ωστόσο διασταύρωσε τα βήματά της με την Ιστορία: «Είτε Τούρκο βγάλουμε από το πηγάδι είτε Ελληνα, το συναίσθημα είναι το ίδιο. Ηρθαμε σε επαφή με το πραγματικό δράμα της Κύπρου, κατανοήσαμε τον πόνο των ανθρώπων, που δεν έχει εθνότητα», λέει στην «Κ.Ε.».
Η Μαργαρίτα Κουάλη (αριστερά) και η Γκιουλσαρέν Βαρανάν στο χωριό Πετροφάνι όπου δουλεύουν μαζί.
Η Γκιουλσαρέν Βαρανάν είναι και αυτή αρχαιολόγος κι έρχεται καθημερινά από τα κατεχόμενα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκταφή: «Συνεργαζόμαστε άψογα. Αφήνουμε τα πολιτικά έξω και είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε και στον πόνο, που είναι κοινός», προσθέτει στα λόγια της συναδέλφου.
Από το λόφο που είναι κτισμένο το Πετροφάνι, η Κύπρος της νεκρής ζώνης φαντάζει πανέμορφη. Ισως γιατί παρέμεινε νεκρή και για την «ανάπτυξη». Στην πραγματικότητα η νεκρή ζώνη είναι ζωντανή και καταπράσινη. Και οι νέοι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι επιστήμονες που εργάζονται εκεί ίσως ξορκίσουν το κακό, θεμελιώνοντας στο έδαφός της την ενωμένη Κύπρο του αύριο.
Μακάριος Δρουσιώτης
Ελευθεροτυπία
03/05/2009
Πηγή:http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=3524&-V=history


(2)
3/3/12
ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΣΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1974
11:14 μμ ΣΤΟΧΟΣ
Συγκλονιστική μαρτυρία συγγενή αγνοουμένου στο «Ράδιο Πρώτο» και στη «Σ»: Βρήκαν τον αδελφό του από τον Δεκέμβριο του 2010 και αρνούνται να παραδώσουν τα λείψανά του στην οικογένεια
Έχασαν τους ανθρώπους τους πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Άκουσαν αμέτρητες ιστορίες. Γύρω τους αιωρούνται χιλιάδες ερωτήματα. Η ελπίδα πέθανε μαζί με πολλούς από αυτούς, που έφυγαν με τον καημό να θάψουν, τουλάχιστον, τα παιδιά τους, που έχουν να τα δουν από το 1974. Και κάποιοι βάζουν εμπόδια. Σοβαρά εμπόδια. Ένας-ένας οι γονείς φεύγουν και παίρνουν μαζί τους αναπάντητα ερωτήματα.
Ερωτήματα, που όπως καταγγέλλουν συγγενείς, έχουν απαντήσεις που βρίσκονται σε κασόνια, στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) ή βρίσκονται κρυμμένες πίσω από πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Οι αγνοούμενοι παραμένουν αγνοούμενοι, ο ανθρώπινος πόνος βαθαίνει και διαιωνίζεται και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι, ώστε να μπει ένα τέλος σ’ ένα από τα πιο θλιβερά κεφάλαια της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.
Κηδείες με τη… σειρά!
Η μαρτυρία που έδωσε χθες ο Βασίλης Πανταζής, στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο» και στη «Σ», είναι αρκούντως κατατοπιστική, για τον ανεξήγητα απάνθρωπο τρόπο που κάποιοι χειρίζονται ένα ανθρωπιστικό -κατά τα άλλα- ζήτημα. Ο αδελφός του κ. Πανταζή, Φίλιππος, χάθηκε με την 181 Μοίρα Πυροβολικού, στην περιοχή Συγχαρί, στις 23 Ιουλίου του 1974. Ήταν 22 ετών. Έκτοτε αγνοείται.
Μόνο που ο Βασίλης Πανταζής γνωρίζει ότι ο αδελφός του εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς, το μέλος της ΔΕΑ Ηλίας Γεωργιάδης τον είχε καλέσει στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες με τα λείψανα του αγνοούμενου Φίλιππου και την ταυτότητά του, στην οποία φαινόταν το όνομά του. Το γεγονός αυτό το ήξερε και ο πατέρας τους, ο οποίος, όμως, θάφτηκε ο ίδιος, τον περασμένο Οκτώβρη, πριν να προλάβει να θάψει τα οστά του ήρωα γιου του. «Αυτή είναι η τακτική που θα ακολουθεί πλέον η ΔΕΑ; Να περιμένουμε να χαθούν όλοι οι γονείς;», διερωτάται ο κ. Πανταζής.
«Δεν μας έδωσαν τα οστά να τα κηδέψουμε, είναι σε ένα κασόνι. Εξ όσων μου έχει πει ο κ. Ζιρόντ και ο κ. Καλλής (σ.σ. μέλη της ΔΕΑ), πρέπει να κάνω υπομονή, να πάρουν τη σειρά τους!», κατήγγειλε. Πρόσθεσε ότι αρνήθηκαν, επίσης, να του παραδώσουν τα προσωπικά αντικείμενα του αδελφού του.
Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, τα οστά του αδελφού του και άλλων αγνοουμένων, είναι τοποθετημένα σε κασόνια, μέσα στην υγρασία, και κινδυνεύει να αλλοιωθεί το DNA τους και να καταστεί ακόμη δυσκολότερη η ταυτοποίησή τους. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το ανθρωπολογικό σταμάτησε από τον περασμένο Μάιο να στέλνει δείγματα προς ταυτοποίηση, ενώ ταυτοποιημένα λείψανα, δεν παραδίδονται στους συγγενείς.
Για ένα πουκάμισο αδειανό…
Ο κ. Πανταζής περιέγραψε, επίσης, άλλο ένα περιστατικό, που καταδεικνύει την άρνηση και την κωλυσιεργία των αρμοδίων. Συγγενείς, μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη, παρουσίασαν στοιχεία το καλοκαίρι του 2010, με αεροφωτογραφίες και συντεταγμένες, που καταδείκνυαν πού βρίσκονταν ομαδικοί τάφοι στην περιοχή της Ασιεντρούσας, στους οποίους υπολογίζεται ότι βρίσκονταν περίπου 300 Ε/κ αγνοούμενοι. «Η ηρωική μάχη των 300 εκεί πάνω θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Φανταστείτε εάν γίνονταν οι εκταφές και εντοπίζονταν οι ομαδικοί τάφοι και βρίσκονταν πολλά λείψανα.
Με ποιο τρόπο θα το χειριζόταν η δική μας πλευρά και πώς θα επιδρούσε αρνητικά στις διαπραγματεύσεις», επισήμανε ο αδελφός του ήρωα. Ερωτηθείς από τον συνάδελφο Λάζαρο Μαύρο, κατά πόσον το σκάνδαλο αυτό, σε βάρος των αγνοουμένων, είναι αποτέλεσμα πολιτικού σχεδιασμού, για να διασωθούν οι συνομιλίες, ο κ. Πανταζής δήλωσε: «Τι άλλο να πούμε εμείς οι συγγενείς αγνοουμένων, όταν δίνουμε τις πληροφορίες -που διαχρονικά μάς ζητούν να δώσουμε οποιεσδήποτε πληροφορίες για τους δικούς μας- και έρχονται και δεν τις αξιοποιούν; Ποιος άλλος λόγος υπάρχει γι’ αυτή τη διαπλοκή και γι’ αυτά τα κωλύματα που φέρει η δική μας πλευρά όσον αφορά τις ταυτοποιήσεις;».
Δήλωσε, ακόμη, πως είχαν επισκεφθεί το Προεδρικό, όταν εκεί βρισκόταν ο Βάσος Γεωργίου, και παρουσίασαν τα στοιχεία που είχαν σε σχέση με την αντιπαραγωγική διαδικασία που ακολουθούσε η ΔΕΑ σε ό,τι αφορά στις εκταφές και ο κ. Γεωργίου έμεινε έκπληκτος, λέγοντας ότι θα διερευνήσει το θέμα. Μια διερεύνηση που δεν έγινε ποτέ, καθώς, κατά την εκτίμηση του κ. Πανταζή, ο κ. Γεωργίου δεν πίστευε ότι η δική μας πλευρά έθετε προσκόμματα.
Καθυστερούν και ρίχνουν το φταίξιμο στο Ινστιτούτο
Όπως έγραψε την Κυριακή η εφημερίδα «Καθημερινή», η περίπτωση του κ. Πανταζή δεν είναι η μοναδική. Αντιθέτως, υπάρχουν άλλα 168 λείψανα, στα οποία η ανθρωπολογική ανάλυση έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν σταλεί ποτέ για ταυτοποίηση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Στη ΔΕΑ έχουν υποβληθεί 1995 υποθέσεις και από τις δύο κοινότητες και μέσα σε επτά χρόνια έχουν αποδοθεί στους συγγενείς μόνο 314 λείψανα, ενώ έχουν εκταφεί συνολικά 838! Όλα τα υπόλοιπα, βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ. Όπως επισημαίνει ο συνάδελφος Ανδρέας Παράσχος, με τους ρυθμούς που εργάζεται η ΔΕΑ θα χρειαστούν 45 χρόνια για να διερευνηθούν και οι 1995 υποθέσεις!
Η ΔΕΑ φαίνεται να κατηγορεί το ΙΝΓΚ -του οποίου οι επιστήμονες ταυτοποιούν τα λείψανα δωρεάν και καταβάλλονται μόνο τα αναλώσιμά τους- τη στιγμή που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν έχει λάβει ούτε ένα δείγμα προς ταυτοποίηση. Απώτερος σκοπός της στοχοποίησης του ΙΝΓΚ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι το έργο της ταυτοποίησης να ανατεθεί σε άλλο ινστιτούτο, στη Βοσνία, κάτι που φαίνεται να απεύχονται οι συγγενείς αγνοουμένων, αφού αναπόφευκτα θα προκαλέσει επιπλέον καθυστερήσεις, ενώ θα προκύψει και ζήτημα προσωπικών δεδομένων, αφού το DNA τους θα κοινοποιηθεί στο εξωτερικό.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, πάντως, το ΙΝΓΚ αναφέρει ότι «παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν και όσα ανακοινώνονται στον Τύπο αναφορικά με το Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Αγνοουμένων και Πεσόντων. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ταυτοποίηση των λειψάνων, το συντομότερο δυνατό, μέσα από ορθές επιστημονικές πρακτικές και διαδικασίες». Τονίζει ότι το ΙΝΓΚ καταβάλλει τεράστιες και ειλικρινείς προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και προς τούτο, μέσα σε πνεύμα θετικότητας και αίσθηση ευθύνης, απέστειλε χθες προς τη ΔΕΑ τις τελικές του τοποθετήσεις.
«Το Ινστιτούτο επιθυμεί διακαώς, για ανθρωπιστικούς λόγους και το καλό όλων, να συνεχίσει να προσφέρει στο Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Αγνοουμένων και Πεσόντων στο οποίο αφιλοκερδώς συνδράμει τα τελευταία 15 χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρίστος Φυλακτού.
Τι γίνεται με τους 38 σκελετούς στην τουρκική φυλακή Diyarbakir;
Όπως δήλωσε στη «Σ» ο ταγματάρχης εν αποστρατεία Σάββας Πέτρου, ο οποίος είναι καλός γνώστης του αντικειμένου, «η δική μας πλευρά έμεινε απαθής και δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αποτρέψει τα ψέματα των Τούρκων σε σχέση με τους αγνοούμενους». Πιο συγκεκριμένα, είπε, είναι γνωστό από τις αρχές του 2012 ότι έχουν, μέχρι σήμερα, ανευρεθεί εντός των τουρκικών φυλακών Diyarbakir 38 ανθρώπινοι σκελετοί, που χρονολογούνται περίπου από το 1980. Μέχρι σήμερα το DNA τους δεν έχει ταυτοποιηθεί με τους αγνοούμενους Κούρδους και Τούρκους αριστερούς της εποχής.
Όλοι τους έχουν μια τρύπα στον κρόταφο, από σφαίρα 9 χιλιοστών. Πρόκειται για μέθοδο εκτέλεσης, πολύ παρόμοια με αυτήν που έστειλε στον θάνατο αρκετούς Ε/κ αγνοουμένους, που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και τα λείψανά τους έχουν παραδοθεί στους συγγενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, εκτιμάται ότι οι Τούρκοι, από τους 2000 Ε/κ που συνέλαβαν, έστειλαν στην Τουρκία περίπου 1700, αφού έσφαξαν 320 στο Πέντεμιλι, όπως ομολόγησε στην «Αφρίκα» αυτόπτης μάρτυρας. Υπό μορφή ανταλλαγής αιχμαλώτων, επέστρεψαν 1300. Μαρτυρίες καταδεικνύουν ότι περίπου 400 Ε/κ (συμπεριλαμβανομένων και 50 Ελλαδιτών) ουδέποτε επέστρεψαν στην Κύπρο αλλά παρέμειναν, αντιθέτως, στις φυλακές του Bolu, του Erzerum και του Diyarbakir.
Ο κ. Πέτρου επισήμανε ότι θα έπρεπε, με συντονισμένες ενέργειες, η Κυπριακή Δημοκρατία να θέσει το θέμα στα ανώτερα επίπεδα της ΕΕ, ώστε να απαιτηθεί ο έλεγχος DNA των οστών, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτά ανήκουν σε Κύπριους αιχμάλωτους, που θεωρούνται αγνοούμενοι, έστω και αν οι πιθανότητες να ανήκουν σε αυτούς είναι λίγες. Αν μη τι άλλο, τόνισε, «θα γίνει γνωστό στον κόσμο το δράμα που έζησε και ζει ο κυπριακός λαός, από το βάρβαρο και απάνθρωπο τουρκικό κράτος, και θα μπει το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις».
Αρχική πηγήhttp://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/468616
Πηγή αναδημοσίευσης:http://www.stoxos.gr/2012/03/1974.html
Συνημμένα
ergastiri4.jpg
Το σχετικό ερευνητικό εργαστήριο.
apothiki.jpg
Ερευνητική αποθήκη ευρεθέντων οστών αγνοούμένων Ελληνοκυπρίων καί Τουρκοκυπρίων για ταύτιση καί παράδοσή τους στους οικείους τους.
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Μάρτιος 28th, 2012, 1:40 am

Ο αρχικός αριθμός των αγνοουμένων ήταν 2.500 Ελληνοκύπριοι, αλλά, τελικά, τυποποιήθηκε ο αριθμός 1.619, που έγινε σύμβολο για δύο δεκαετίες. Σήμερα, επισήμως, αγνοούνται 1.468, αλλά μόνο για τους 1.340 ζητήθηκε η συμβολή της CMP στον εντοπισμό τους. Οι Τουρκοκύπριοι, από την πλευρά τους, έχουν δηλώσει 502 αγνοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους χάθηκαν την περίοδο 1963-64 (γύρω στους 300).


Άρα, έχουμε καί λέμε.

Αριθμός αγνοουμένων κατά το 1.974μ.α.χ.χ.: 1.619
Ευρεθέντες αγνοούμενοι: 1.468
Μη ευρεθέντες αγνοούμενοι: 151 αγνοούμενοι.
Αίτηση ταυτοποίσης: 1.340 αγνοούμενοι/1.468 αγνοουμένους.
Νέο δεδομένο: εύρεση προσθέτων 38 αγνοουμένων στην Ελληνική Άμιδα ή Κουρδιστί/Τουρκιστί "Ντιαρμπακίρ" του Βορείου Κουρδιστάν/Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύνολο ευρεθέντων αγνοουμένων μέχρι τώρα(άνοιξη 2.010μ.α.χ.χ.): 1.468+38=1.506 αγνοούμενοι.
Απομένοντες για εύρεση αγνοούμενοι: 113αγνοούμενοι/1.619αγνοουμένους.
Απομένοντες για αίτηση ταύτισης: 166 αγνοούμενοι/1.506ευρεθέντων.

Αυτά είναι συνοπτικώς τα δεδομένα βάσει των άρθρων των δύο κειμένων επί του θέματος, χωρίς πλείστες αναλύσεις καί αμπελοφιλοσοφίες. Τα όποια συμπεράσματα είναι δικά σας.-
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό practor » Μάρτιος 28th, 2012, 11:38 am

ευκαιρία να δούμε και πόσο "τούρκο" είναι οι "τουρκοκύπριοι".
practor
Maniac poster
 
Δημοσ.: 13063
Εγγραφη: Μάρτιος 1st, 2006, 11:50 am
Το μέλος practor, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Μάρτιος 28th, 2012, 4:00 pm

Αυτό θα ανοιχθεί σε χωριστό θέμα.
Αλλά επί των Αγνοουμένων του 1.974μ.α.χ.χ., υπάρχει ακόμα μία διάσταση.
Αυτή είναι η ομολογία του θανόντος εσχάτως Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε τα κάτωθι, όσον αφορά την τύχη των Αγνοούμένων του 1.974μ.α.χ.χ.
Αντιγράφω από το "Χρονικό του 20ού αιώνα", στο τεύχος του "1996", σελίδες 32-33, Μάρτιος, εκδόσεις "Δομική", Αθήνα 1.997μ.α.χ.χ.

(1)
Μάρτιος 1996
[72]Ραούφ Ντενκτάς: "Οι αγνοούμενοι σφαγιάστηκαν"[/72]
2 Μαρτίου. Εριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με τις οποίες καί οι 1.619 αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας σφαγιάστηκαν άγρια από μέλη τουρκοκυπριακών παραστρατιωτικών οργανώσεων. Παρά την αποδοχή από τον Τουρκοκύπριο πολιτικό για ευθύνες του τουρκικού στρατού κατοχής, το θέμα παραμένει ανοιχτό, τόσο από νομικής άποψης, όσο καί στις καρδιές των οικογενειών που τόσο καιρό εξαπατούνται από ψεύτικες δηλώσεις καί ελπίδες.
***
Ο κυνισμός καί η κτηνωδία του ψευδοκράτους του Ντενκτάς βρίσκεται στο στόχαστρο καί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου πολιτικού για τις μαζικές άγριες δολοφονίες των αγνοουμένων από τουρκοκυπριακές παραστρατιωτικές οδήγησαν την Ευρώπη να ριγήσει καί να απαιτήσει εξηγήσεις. Η ελληνική όμως κυβέρνηση καί η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν ότι για να υπάρξει οριστική λύση του Κυπριακού ζητήματος θα πρέπει να λογοδοτήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο καί τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το σύνολο των απάνθρωπων πράξεων καί ενεργειών της κατά την εισβολή του 1974.


(2)

[72]Απόδοση ευθυνών ζητάει η Κύπρος για τους αγνοούμενους[/72]
5 Μαρτίου.Την ομολογία του Ρ. Ντενκτάς για την ψυχρή δολοφονία των 1.619 αγνοουμένων θεωρούν τόσο η κυπριακή όσο καί η ελληνική πλευρά ως ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην αδιαλλαξία καί στην τουρκική σκληρότητα. Τα μέτρα που λήφθηκαν είχαν άμεση σχέση με τους διεθνείς οργανισμούς καί ιδιαίτερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, τη Διεθνή Αμνηστία καί άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητώντας με αυτόν τον τρόπον την τιμωρία για τους εκτελεστές του Αττίλα.
Καί ενώ κανείς θα περίμενε σιγή αν όχι τύψεις καί ντροπή από την τουρκική πλευρά, οι προκλητικοί γείτονες συνεχίζουν να παρενοχλούν με μία ακόμη πράξη κακής θέλησης, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι τουρκική ακταιωρός παρενοχλούσε για μισή ώρα περίπου ελληνικό αλιευτικό σκάφος μέχρι που επενέβη η Ακτοφυλακή Αλεξανδρούπολης.


Άρα, πέραν των δηλώσεων του θανόντος πλέον Ντενκτάς, έχουμε καί την απτή τεκμηρίωσή τους. Άρα, πλέον τίθεται το θέμα του τί δέον γενέσθαι.-
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Ιούλιος 28th, 2012, 9:16 am

Ομαδικός τάφος στην κατεχόμενη Τύμπου 27 Ιουλίου 2012 10:36
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» αναφέρεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σε πληροφορίες για ομαδικό τάφο στην περιοχή του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τις εργασίες για κατασκευή του δεύτερου δίαυλου που άρχισαν πριν δύο περίπου μήνες, ανακαλύφθηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπινων οστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι 100 περίπου εργάτες που εργάζονταν στην περιοχή απομακρύνθηκαν και οι εργασίες συνεχίστηκαν με συνεργεία με μικρότερο αριθμό εργατών.
Τα οστά παρέμειναν θαμμένα στο έδαφος και συνεχίστηκαν οι εργασίες, σύμφωνα με την «Κίπρισλι».
Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=54453


Εφ' όσον ταυτοποιηθούν οι νεκροί του συγκεκριμένου τάφου καί καταμετρηθούν, κατά πάσαν πιθανότητα, θεωρώ ότι μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε το συγκεκριμένο θέμα ως λήξαν από ιστορικής άποψης, εκτός αν ευρεθούν καί άλλοι τάφοι μεταγενεστέρως.
:smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017
Βάσει των μέχρι τώρα γνωστών στοιχείων, έχουμε τα κάτωθι δεδομένα επί των αγνοουμένων.
(Α) Σύνολο: 1.619
(1) Ευρεθέντες/Ευρεθείσες: 1.468
(2) Αναζητούμενοι/Αναζητούμενες: 151
(3) Ταυτοποιηθέντες/Ταυτοποιηθείσες: 1.340
(4) Αταυτοποίητοι/Αταυτοποίητες: 128 επί της Κύπρου + 38 επί της Άμιδας(Κουρδιστί/Τουρκιστί "Ντιαρμπακίρ") => 166
(5) Νέο δεδομένο: Εύρεση αγνώστου αριθμού πτωμάτων στην περιοχή Τύμπου, μη-ταυτοποιημένων.
(6) Συνολικός προσωρινός αριθμός αταυτοποιήτων/αταυτοποιηθεισών αγνοουμένων: 317 επί 1.619 ή 19,58% του συνόλου.
(Β) Κατανομή των 317
(1) Αναζήτηση: 151
(2) Μη-ταυτοποίηση: 166
(Γ) Γεωγραφική κατανομή:
(1) Στην Κύπρο: 128
(2) Στην Άμιδα/Ντιαρμπακίρ: 38

Επομένως κάθε ανακάλυψη καινούργιων σκελετών καί κάθε σχετική ταυτοποίησή τους, θα μειώνει τον αντίστοιχο κατάλογο των επιμάχων 317 εναπομεινάντων/εναπομεινασών αγνοουμένων. Άρα, χάριν της ιστορικής αληθείας, πλέον θα πρέπει να ομιλούμε για τους "317 αγνοουμένους". :smt018 :smt018 :smt018 :smt018 :smt018
Συνημμένα
omadikos_tafos_Cyprus_occupied-300x229.jpg
Ομαδικός τάφος Κυπρίων στα Κατεχόμενα στην περιοχή Τύμπου.
omadikos_tafos_Cyprus_occupied-300x229.jpg (29.96 KiB) 12097 προβολές
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό xristos » Ιούλιος 28th, 2012, 9:22 am

ειναι απιστευτο αλλα η αληθεια...
οι αγνουμενοι στην Κυπρο ειναι περισσοτεροι απο τους αγνοουμενους αμερικανους του βιετναμ και περισσοτεροι απο τους αγνοουμενους ρωσους του Αφγανισταν...
xristos
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6474
Εγγραφη: Ιούλιος 13th, 2010, 10:37 pm
Το μέλος xristos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Σεπτέμβριος 14th, 2012, 8:05 am

Μεγάλος μαζικός τάφος ανακαλύφτηκε στην κατεχομένη Λευκωσία
13-09-2012 17:48:19
Συνεχίζονται οι φρικτές αποκαλύψεις για τα εγκλήματα των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974. Έτσι μετά την ανακάλυψη των οστών του μικρότερου σε ηλικία αγνοουμένου και της μητέρας του, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι ένας νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφτηκε στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες.
Πρόκειται για μία περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου βρέθηκαν τα οστά ελληνοκυπρίων στρατιωτών οι οποίοι είτε σκοτώθηκαν στις μάχες είτε εκτελέστηκαν από τους Τούρκους όταν έσπασε η
αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς στις 14 Αυγούστου και εγκλωβίστηκαν.
Απομένει να συγκεντρωθούν όλα τα οστά του μαζικού τάφου και να εξεταστούν τα αίτια του θανάτου των άτυχων αυτών ελληνοκυπρίων και φυσικά η ταυτοποίηση τους μία πράξη που θα λυτρώσει πολλές οικογένειες που ακόμα έχουν αγνοούμενους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=54186&Itemid=87


Βάσει των νεωτέρων στοιχείων καί των προηγουμένων στοιχείων επί του παρόντος θέματος, έχουμε τα κάτωθι δεδομένα επί των αγνοουμένων.

(Α) Σύνολο: 1.619
(1) Ευρεθέντες/Ευρεθείσες: Άνω των 1.472 (1.472+)
(2) Αναζητούμενοι/Αναζητούμενες: Λιγότεροι/λιγότερες των 147 (147-)
(3) Ταυτοποιηθέντες/Ταυτοποιηθείσες: 1.344
(4) Αταυτοποίητοι/Αταυτοποίητες: 128 επί της Κύπρου + 38 επί της Άμιδας(Κουρδιστί/Τουρκιστί "Ντιαρμπακίρ") => 166
(5) (α) Νέο δεδομένο: Εύρεση αγνώστου αριθμού πτωμάτων στην περιοχή Τύμπου, μη-ταυτοποιημένων.
(β) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση τετραμελούς Ελληνοκυπριακής οικογενείας στην περιοχή Τραχωνίου καί ταυτοχρόνως ενός ομαδικού τάφου στην περιοχή της κατεχομένης Λευκωσίας.
(6) Συνολικός προσωρινός αριθμός αταυτοποιήτων/αταυτοποιηθεισών αγνοουμένων: 317 επί 1.619 ή 19,58% του συνόλου.
(Β) Κατανομή των λιγοτέρων από 313 (313-)
(1) Αναζήτηση: 147
(2) Μη-ταυτοποίηση: λιγότεροι/λιγότερες από 166 (166-)
(Γ) Γεωγραφική κατανομή:
(1) Στην Κύπρο: Λιγότεροι/λιγότερες από 124 (124-)
(2) Στην Άμιδα/Ντιαρμπακίρ: 38
Επομένως κάθε ανακάλυψη καινούργιων σκελετών καί κάθε σχετική ταυτοποίησή τους, θα μειώνει τον αντίστοιχο κατάλογο των επιμάχων λιγοτέρων από 313 (313-) εναπομεινάντων/εναπομεινασών αγνοουμένων. Άρα, χάριν της ιστορικής αληθείας, πλέον θα πρέπει να ομιλούμε για τους "313- αγνοουμένους".
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Μάιος 8th, 2013, 9:20 am

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Βρέθηκε μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων
05/07/2013 - 11:07
Η ανακάλυψη από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους σημείου ταφής στον Κορνόκηπο όπου βρέθηκαν μόνο οστά από γόνατα, ελάχιστα δόντια και λίγα ψιλοθρυμματισμένα κόκκαλα δείχνουν οργανωμένη μετακίνηση οστών με στόχο την απόκρυψη μαζικού τάφου ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», αριθμητικά τα οστά που βρέθηκαν θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα μόλις άτομο, ωστόσο οι εξετάσεις DNA που έγιναν ταυτοποίησαν τα ευρήματα με 29 ελληνοκύπριους νεαρούς στρατιώτες του 361 Τάγματος Πεζικού.
Οι κηδείες των ταυτοποιηθέντων Ελληνοκυπρίων γίνονται τις τελευταίες μέρες και συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αν ο κύριος όγκος των λειψάνων βρίσκεται κάπου αλλού ή έχει καταστραφεί τελειωτικά.
Το όλο θέμα φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της εκκένωσης ομαδικών ταφών και μετακίνησης οστών που γίνεται είτε για κάλυψη προσωπικής ανάμιξης σε κτηνωδίες του 1974, είτε οργανωμένα για απόκρυψη ομαδικών ταφών.
Παρόμοια φαίνεται πως είναι και η περίπτωση των μισών αγνοουμένων Τουρκοκυπρίων της Τόχνης, τα οστά των οποίων φέρονται να έχουν μετακινηθεί μια ή και δυο φορές.
Για τον τάφο των Ελληνοκυπρίων στον κατεχόμενο Κορνόκηπο πληροφορίες και μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μετακίνηση έγινε το 1996 με ένα φορτηγό και μια μπουλντόζα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετακίνηση έγινε λόγω άσκησης του κατοχικού στρατού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Ιούλιος 2nd, 2013, 9:37 pm

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013
18:13Κύπρος: Ταυτοποίηση άλλων 100 αγνοούμενων του 1974 στο 2013
28 Ιουνίου 2013 Ελλάδα
Έχουν εντοπιστεί οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε 1.000 περίπου αγνοούμενους. Άλλες 100 ταυτοποιήσεις οστών που ανήκουν σε αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας θα διενεργηθούν εντός του 2013, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής πλευράς στη (ΔΕΑ) Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Άριστο Αριστοτέλους.
Ο κ. Αριστοτέλους είπε ότι ο αριθμός των ταυτοποιήσεων ενδέχεται να πλησιάσει τις 140, ενώ έχουν εντοπιστεί οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε 1000 περίπου αγνοούμενους.
Ωστόσο, ο Άριστος Αριστοτέλους είπε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, είτε σαν ΔΕΑ, είτε σαν ελληνοκυπριακή κοινότητα με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μέχρις ότου εξακριβωθεί η τύχη όλων των αγνοουμένων».
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση του με τον κ. Αριστοτέλους είπε πως η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί να παράσχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και ότι πρέπει να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού και να επιτραπεί τόσο από την Τουρκία, όσο και από τις κατοχικές δυνάμεις που εκπροσωπούν την Τουρκία, η διενέργεια ερευνών σε όλους τους χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ταφεί οι αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Πηγή:http://troktiko.eu/2013/06/kupros-tautopoihsh-allon-100-agnooumenon-tou-1974-sto-2013/


Άρα, κατανοούμε ότι πλέον οι τριακόσιοι δέκα τρεις(313) αγνοούμενοι του 1.974μ.α.χ.χ., ουσιαστικώς αφαιρουμένων των ταυτισθέντων είκοσιν εννέα(29) την ογδόη(8η) Μαΐου 2.013μ.α.χ.χ. καί των ευρεθέντων περίπου εκατόν(~100) αγνοουμένων, πλέον ουσιαστικώς παραμένουν λιγότεροι των λιγότεροι των εκατόν ογδοήκοντα τεσσάρων(184-) αγνοουμένων. Ουσιαστικώς πλέον λίαν συντόμως το θέμα των αγνοούμένων παύει πλέον υφιστάμενον. :smt018
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό NikosVy » Ιούλιος 2nd, 2013, 10:46 pm

ΑΝΤΙΟΧΟΣ έγραψε: Άρα, πλέον τίθεται το θέμα του τί δέον γενέσθαι.-

Να είσαι σε συνεννόηση με αυτούς που γράφουν εδώ παρακάτω, επειδή αποκαλύπτουν άγνωστες μέχρι σήμερα δυνατότητες των βομβαρδιστικών μας:.
Εικόνα
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ viewtopic.php?f=51&t=269883&start=30 έγραψε:
........θα μπορουσαμε οχι μονο να κανουμε κομματακια τον Αττιλα αλλα να καταστρεψουμε με βομβαρδισμους ολοκληρες τουρκικες πολεις (και μετα τους δυο πρωτους βομβαρδισμους θα τελειωνε το παραμυθι)...
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Maniac poster
 
Δημοσ.: 15654
Εγγραφη: Οκτώβριος 10th, 2010, 6:15 pm
Το μέλος NikosVy, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Ιούλιος 3rd, 2013, 4:12 am

Φίλτατε ΝικόλαεΒυ, το παρόν θέμα εστιάζει στις εξελίξεις του θέματος των αγνοουμένων του 1.974μ.α.χ.χ., δηλαδή κάτι τελείως διαφορετικό της επιλογής του φιλτάτου Αριστοτέλους Όντος περί της ένοπλης πτυχής της Τουρκικής εισβολής του 1.974μ.α.χ.χ., δηλαδή κάτι τελείως διαφορετικό, διότι διαλύει τις ψευδαισθήσεις των εσχάτων τριάκοντα εννέα(39) ετών. :smt018
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Μάιος 25th, 2014, 4:57 am

Καινούργιες εξελίξεις επί του Κυπριακού θέματος.

Κύπρος:Τελευταία πράξη για τον πρώτο από τους αγνοουμένους του 1963
23:50 24/05/2014
Τον πρώτο από τους 42 αγνοούμενους της περιόδου 1963-64 κήδευσε σήμερα η Κύπρος. Ο Αντωνάκης Κρίνη εξαφανίστηκε μαζί με ένα φίλο του τον Απρίλιο του 1964 και τα οστά του εντοπίστηκαν πρόσφατα σε ομαδικό τάφο στη Μιά Μηλιά. Το μεσημέρι η Λάρνακα δέχτηκε στα σπλάχνα της ακόμη ένα παλικάρι που εναντιώθηκε στους Τούρκους Εισβολείς.
Toν πρώτο αγνοούμενο της περιόδου του 1963 - 64, αποχαιρέτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο, η πολιτεία. Πρόκειται για τον ήρωα, Αντωνάκη Κρίνη. Τα ίχνη του μόλις 18 ετών τότε παλικαριού, εξαφανίστηκαν τον Απρίλιο του 1964 και έκτοτε αγνοείτο. Η κηδεία του τελέστηκε το πρωί από τον ιερό ναό Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού. Πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία αποχαιρέτησαν τον ήρωα, μετά από 51 ολόκληρα χρόνια.
Τα οστά του παλικαριού εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Μάντρες της Μιάς Μηλιάς, μαζί με ακόμη 14 πρόσωπα, δύο εκ των οποίων εικάζεται ότι είναι τουρκοκύπριοι και ένας Ελλαδίτης. Ο Αντωνάκης συνελήφθη με ένα φίλο του, ο οποίος επίσης αγνοείται.
Το μεσημέρι, εξάλλου, τελέστηκε στη Λάρνακα η κηδεία ακόμη ενός μέχρι πρότινος αγνοουμένου.Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου απάντησε παρόν στο κάλεσμα της μοίρας και του καθήκοντος έναντι της πατρίδας.
Έφεδρος στρατιώτης του 226 το, τη μέρα της δεύτερης εισβολής το μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 74, κινήθηκε μαζί με άλλους στρατιώτες στο Παλαίκυθρο, όπου χάθηκαν τα ίχνη του και έκτοτε ήταν αγνοούμενος.
Τα οστά του ανευρέθηκαν το 2011 και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή:
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1963


Ουσιαστικώς παύει πλέον υφιστάμενον το θέμα των αγνοουμένων του 1.963-1.964μ.α.χ.χ. στην Κύπρο. :smt018
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Ιούλιος 25th, 2014, 9:24 am

24/7/14
ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!! ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!
11:24 Μ.Μ. ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑ
Με τρόπο αλαζονικό και προκλητικό γιορτάζει ,εδώ και μέρες, παρατεταμένα η Τουρκία την 40η επέτειο από την εισβολή και κατάληψη του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τα στρατεύματά της.
Αφού πραγματοποίησε μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή του προέδρου της Τουρκίας Γκιούλ, η εφημερίδα Χουριέτ δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση φωτογραφίες που τράβηξαν οι δυνάμεις που εισέβαλαν το 1974 στην Κύπρο.
Ανάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες υπάρχουν και εκείνες όπου φαίνεται να ανοίγουν ομαδικούς τάφους για να θάψουν τους Ελληνοκύπριους αγωνιστές και τα γυναικόπαιδα που σφαγίασαν Οι δράστες μάλιστα, φορούν και μαντήλια γιατί φαίνεται πως τους ενοχλούσε η μυρωδιά του θανάτου...
Στη Χουριέτ τις φωτογραφίες αυτές ντοκουμέντο, εικάζεται πως τις προμήθευσε η Τουρκική κυβέρνηση.
Με τον τρόπο αυτό δείχνει την αλαζονεία της και ότι δεν φοβάται να κατηγορηθεί για ομαδικές εν ψυχρώ εκτελέσεις του άμαχου πληθυσμού. Παράλληλα φαίνεται ότι η εισβολή γι αυτούς ήταν σχεδόν περίπατος. Θεατές στην Ελλήνοκυπριακή τραγωδία ήταν οι Αγγλικές δυνάμεις που υπήρχαν στο νησί ως...εγγυητές.
Πηγή:http://www.stoxos.gr/2014/07/blog-post_53.html
Συνημμένα
ΤΑΦΟΣ.png
Εκκαθάριση του χώρου εκ των εκσκαφέων.-
ΤΑΦΟΣ1.png
Εκκαθάριση του χώρου εκ των σκαπανέων.
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Σεπτέμβριος 21st, 2014, 8:16 pm

(1)
27/4/14
Εβδομήντα κηδείες σφραγίζουν την πιο φρικτή ομαδική δολοφονία Άσσια: Ένα χωριό σε Γολγοθά
Βάσος Βασιλείου
Λευκωσία: Όσο κι αν η απόσταση του χρόνου επουλώνει τις πληγές, τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι σήμερα, με 40 χρόνια καθυστέρηση, ένα χωριό, η Άσσια, αρχίζει να κηδεύει τους ανθρώπους της, θύματα μιας φρικτής μαζικής δολοφονίας, ανάλογη της οποίας στον σύγχρονο κόσμο είναι μόνο οι υποθέσεις Σερβίας - Κροατίας, που οδηγήθηκαν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Αλλά, στη δική μας περίπτωση δεν ισχύουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, παρότι μια ολόκληρη κοινότητα εισέρχεται από σήμερα σε μακρά περίοδο πένθους, στην προσφυγιά.
Οι συγγενείς αγνοουμένων της Άσσιας, σχεδόν 40 χρόνια μετά την ομαδική δολοφονία 52 συγχωριανών τους και άλλων 18 από τα γύρω χωριά, θα αρχίσουν να θάβουν τους νεκρούς τους, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο DNA.
Η πρώτη κηδεία τελέστηκε σήμερα από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ και ο πρώτος νεκρός είναι ο Απόστολος Τόφας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με άλλους δολοφονηθέντες σε ομαδικό τάφο στο χωριό Ορνίθι. Αγνοείτο από τις 14/8/1974 όταν συνελήφθη με δεκάδες άνδρες του χωριού και άλλους κατοίκους άλλων κοινοτήτων που μετέβησαν εκείνες τις μέρες στην Άσσια, θεωρώντας ότι εκεί υπήρχε περισσότερη ασφάλεια.
Οι συγγενείς θα βρεθούν ενώπιον μιας τραγικής πραγματικότητας, αφού ελάχιστοι σκελετοί είναι πλήρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ολοκληρωμένοι σκελετοί είναι επτά και σε πρώτη φάση θα ταφούν οι τρεις, στη συνέχεια οι τέσσερις και ακολούθως ό,τι απέμεινε από τα λείψανα των υπολοίπων περίπου 63 αγνοουμένων που συνελήφθησαν στην Άσσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν πολύ μικρά τεμάχια οστών όπως δάκτυλα ή επιγονατίδες των αγνοουμένων.
Το ότι δεν βρέθηκαν περισσότερα οστά οφείλεται στο ότι οι Τούρκοι είχαν μετακινήσει τα οστά στην προσπάθειά τους να μην εντοπιστούν και να εκτεθούν για την ομαδική δολοφονία περίπου 70 ανθρώπων.
Όπως όλα δείχνουν κάποιοι από αυτούς που ερρίφθησαν πρώτοι στους λάκκους, καλύφθηκαν από λάσπη και όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν αργότερα να τους ξεθάψουν για να τους μετακινήσουν στον νέο χώρο ταφής, δεν τους εντόπισαν, εξ ου και δεν τους μετακίνησαν. Εντοπίστηκαν μόνο κατά τις εκσκαφές, όταν οι τρεις λάκκοι στους οποίους ρίφθηκαν, ενώθηκαν σε ένα όταν η εκσκαφή προχώρησε σε βάθος.
Το γεγονός ότι πολλοί από τους συγγενείς θα πάρουν ελάχιστα οστά προκάλεσε συζήτηση ανάμεσα στους Ασσιώτες, αφού κάποιοι εισηγήθηκαν πως δεν είναι σωστό να τελεστούν τόσες πολλές κηδείες κατά τις οποίες ουσιαστικά δεν θα θαφτούν ολοκληρωμένα λείψανα.
Η πρόταση που υπεβλήθη προέβλεπε ομαδική ταφή όλων των λειψάνων σε συγκεκριμένο σημείο. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να θάψουν όσα οστά των συγγενών τους βρέθηκαν, σε έναν οικογενειακό τάφο, κοντά στον χώρο διαμονής της οικογένειας, ώστε να επισκέπτονται συχνά τον τάφο.
Σύμφωνα με τις κατά καιρούς περιγραφές Ασσιωτών αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του «Πολιτιστικού Συνδέσμου» των Ασσιωτών, η κοινότητα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και της βαρβαρότητας των τουρκικών στρατευμάτων τη 14η Αυγούστου 1974. Το χωριό δεν είχε τμήματα της εθνοφρουράς να το προστατεύουν και η φρούρησή του υποτυπώδης.
Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να σημειωθούν μάχες στην περιοχή, τα τουρκικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Άσσια στις 14 Αυγούστου 1974, ημέρα της δεύτερης εισβολής.
Αρκετοί πρόλαβαν να διαφύγουν, όμως σημαντικός αριθμός Ασσιωτών, που υπολογίζεται σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις γύρω στους 1.300 (από σύνολο περίπου 2.700 κατοίκων) παρέμειναν εγκλωβισμένοι για να βιώσουν δύο εβδομάδες ωμής βίας, εκφοβισμού και ωμοτήτων.
Δεκατέσσερις αθώοι πολίτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ τις πρώτες ώρες της κατάληψης του χωριού. Όλοι οι άνδρες και μεγάλος αριθμός εφήβων συνελήφθησαν και τελούσαν υπό τη φρούρηση του τουρκικού στρατού. Οι γυναίκες και τα παιδιά βίωσαν ανείπωτες κακουχίες, τον οργανωμένο και συστηματικό εκφοβισμό και εξευτελισμό, πείνα, δίψα και τη συστηματική λεηλασία της περιουσίας τους από τον τουρκικό στρατό και Τουρκοκυπρίους από γειτονικά χωριά.
Μετά τη βίαιη εκδίωξη των κατοίκων μεταξύ της 24ης και 28ης Αυγούστου 1974 και την ολοκλήρωση της ανταλλαγής αιχμαλώτων τους επόμενους μήνες, 83 άνθρωποι δεν γύρισαν ποτέ.
Όσοι συνελήφθησαν κρατήθηκαν για περίπου 7-8 μέρες και θεάθηκαν κυρίως σε καφενεία. Από εκεί, οι Τούρκοι τους οδήγησαν στο Γκαράζ Παυλίδη στη Λευκωσία, όπου αφέθησαν τα άτομα νεαρότερης ηλικίας και οι άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών οδηγήθηκαν πίσω στην Άσσια. Από εκεί τους οδήγησαν για δεύτερη φορά στο Γκαράζ Παυλίδη αλλά και πάλι τους επέστρεψαν πίσω στο χωριό.
Οι εκτελέσεις διεπράχθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από Τούρκο λοχαγό και δύο υπαξιωματικούς. Τα πρώτα λείψανα εντοπίστηκαν το 2009, αλλά στη συνέχεια οι εκταφές ανεστάλησαν και επαναλήφθηκαν στη συνέχεια.
Βαρύς ο φόρος αίματος
Με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Άσσιας, τους περισσότερους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής (με βάση τον τόπο καταγωγής) είχε η Λευκωσία με 90 αγνοούμενους, με την Άσσια να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 84 και την Αμμόχωστο στην τρίτη θέση με 75.
Εξάλλου, όσον αφορά στον τόπο εξαφάνισης των αγνοουμένων, η Άσσια κατατάσσεται πρώτη με 105 ανθρώπους και ακολουθούν η Κερύνεια και η Λάπηθος με 94 και 90 αντίστοιχα.
Σημειώνεται επίσης πως οκτώ από τα παιδιά κάτω των 18 ετών, των οποίων αγνοείται η τύχη, κατάγονται από την Άσσια.
Από τους 316 πολίτες πέραν των 60 ετών που αγνοούνται, οι 21 είναι από την Άσσια, ενώ από τους 613 άμαχους πολίτες που αγνοούνται οι 70 προέρχονται από την Άσσια που αντιπροσωπεύουν το 11,4% του συνόλου.
Στους 105 αγνοούμενους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο όλων όσοι εξαφανίστηκαν στην Άσσια, περιλαμβάνονται και οι περίπου 70 του ομαδικού τάφου στο Ορνίθι καθώς και άλλοι που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν σε άλλα σημεία.
Από τους 105 αγνοούμενους, οι 75 ήταν κάτοικοι της Άσσιας ενώ οι υπόλοιποι 30 προέρχονταν από άλλες περιοχές όπως η Αγκαστίνα, η Αφάνεια, η Βώνη, το Δίκωμο, η Κοντέα και ο Τράχωνας.
Ο Ανδρέας Κασάπης από την Άσσια (17 χρόνων την περίοδο της εισβολής και Αμερικανός πολίτης) ήταν ο πρώτος αγνοούμενος της τουρκικής εισβολής, του οποίου τα λείψανα εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA τον Μάρτιο του 1998.
«Σεβαστές οι επιθυμίες της κάθε οικογένειας»
Ο κοινοτάρχης Άσσιας, Γιώργος Ιωάννου, ερωτηθείς σχετικά ανέφερε στον «Φ» πως η κοινότητα δεν μπορεί να επέμβει ή να υποχρεώσει τους συγγενείς να δεχθούν να θάψουν όλα τα οστά σε έναν ομαδικό τάφο. Είναι σεβαστές οι επιθυμίες της κάθε οικογένειας, είπε ο κοινοτάρχης.
Στο μεταξύ, κάποιοι συγγενείς συμβουλεύτηκαν δικηγόρους και εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν ενώπιον δικαστηρίων καταγγέλλοντας την Τουρκία, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους αγνοούμενους της Άσσιας εκτέλεσαν τρεις αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του τουρκικού στρατού και μάλιστα στο βιβλίο του Κώστα Τζιορζή από την Άσσια, υπάρχει λεπτομερής περιγραφή της εκτέλεσης και της ταφής των Ασσιωτών.
Ο κοινοτάρχης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι τα πιθανά μέτρα που θα ληφθούν θα εξεταστούν όταν έρθει η ώρα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να παραλάβει ο κάθε συγγενής τα οστά των δικών του, να τελέσει την ταφή και ακολούθως θα εξεταστούν όλες οι πιθανές ενέργειες, είπε.
Ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων ανέφερε στον «Φ» πως σε πρώτη φάση θα δοθούν προς ταφή τρία λείψανα και ακολούθως άλλα τέσσερα ενώ τα υπόλοιπα θα θαφτούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
Συγκλονιστική ιστορία ενός Ε/κ και ενός Τ/κ
Λίγες ώρες πριν από την εκτέλεση των Ασσιωτών το 1974, ένας Τουρκοκύπριος αξιωματικός της «Αστυνομίας» και ένας Ελληνοκύπριος, ο Λαμπρής, αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν και ο πρώτος του ευχήθηκε να επιστρέψει σπίτι του σώος.
Ο Λαμπρής, ο οποίος, όταν οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την Άσσια περί το 1958, διέθεσε το φορτηγό του για να τους μεταφέρει τα πράγματα.
Ο Λαμπρής, όταν άλλοι δεν έμπαιναν στα γύρω τουρκοκυπριακά χωριά, σε δίσεκτους καιρούς, μπαινόβγαινε και μάλιστα εξακολουθούσε να έχει φίλους. Του πρόσφεραν «τσιππόπιττα» και είχε εμπιστοσύνη να την τρώει και να προσφέρει και στην οικογένειά του, όταν άλλοι του έλεγαν ότι οι Τούρκοι θα τον δηλητηριάσουν. Όταν του έλεγαν γνωστοί και φίλοι ότι «εν να σε ψατζιέψουν», παρατηρούσε πως αν ήθελαν να του κάνουν κακό θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να τον σκοτώσουν.
Ο Λαμπρής Πιερή και πολλοί άλλοι έπεσαν θύματα των συνθηκών και των εντολών του τουρκικού στρατού. Εκτός από φορτηγό, ο Λαμπρής διέθετε και εκσκαφέα με τον οποίο βοήθησε στην ταφή Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι δολοφονήθηκαν κατά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Άσσια.
Από εκεί και πέρα ακούστηκαν διάφορα για τον θάνατό του καθώς και για τον θανάτο δεκάδων άλλων Ασσιωτών.
Μία από τις πληροφορίες που διέρρευσε είναι ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τον Λαμπρή και στην ταφή συγχωριανών του οι οποίοι εκτελέστηκαν. Οι πληροφορίες φέρουν τον Λαμπρή να εκτελέστηκε όταν αρνήθηκε να σπρώξει στα πηγάδια συγχωριανούς του, οι οποίοι εξακολουθούσαν ακόμη να βρίσκονται εν ζωή και μετά που πυροβολήθηκαν από τους Τούρκους. Η πληροφορία προήλθε από Τουρκοκύπριο, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο.
Οι ενήλικες Ασσιώτες, μεταξύ των οποίων και ο Λαμπρής, φορτώθηκαν σε φορτηγά και άρχισε η πορεία επιστροφής τους στο γκαράζ Παυλίδη αλλά για κάποιο λόγο πέρασαν από την Κερύνεια. Τα φορτηγά με τους συλληφθέντες σταμάτησαν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό.
Τη στιγμή εκείνη βγήκε έξω ένας αξιωματικός της «Αστυνομίας», ο οποίος τελικά ήταν Τουρκοκύπριος. Ρώτησε τους συλληφθέντες από πού κατάγονταν και του απάντησαν από την Άσσια. «Ο Λαμπρής είναι μαζί σας;», ρώτησε ο αξιωματικός. Του απάντησαν «ναι» και τον φώναξε να κατεβεί κάτω. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες νεαρότερων που δεν εκτελέστηκαν, ο Τουρκοκύπριος αξιωματικός της «Αστυνομίας» και ο Λαμπρής αγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν αγκαλιασμένοι. Ήταν ο γιος του Κουτσοχάσανου, όπως αποκαλείτο πατέρας του Τουρκοκυπρίου. «Μεν φοάσαι», του είπε ο Τουρκοκύπριος, «αφού σας εφέραν ώς εδώ δεν θα σας σκοτώσουν». Και όντως δεν τους σκότωσαν σε αυτή τη διαδρομή. Τους οδήγησαν στο Γκαράζ Παυλίδη, από όπου τους σήκωσαν ξανά και τους εκτέλεσαν καθοδόν προς την Άσσια.
Φιλελεύθερος
[u]Πηγή αναδημοσιεύσεως:[/u]http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3965.html#.VB79HJR_syM


(2)
Κηδεία του Αγνοούμενου της Τουρκικής Εισβολής Ανδρέα Ζεβλάρη (3-7-2014)
Κηδεύεται την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 (νεκρώσιμη ακολουθία 5 μ.μ. στην εκκλησία Χρυσελεούσας Στροβόλου) ο αγνοούμενος Ανδρέας Ζεβλάρης από την Κυθρέα / Στρόβολο.
Είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 1974 μαζί με τον επίσης αγνοούμενο συγχωριανό μας Χρίστο Μία στην Άσσια. Τα οστά του βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο των Ασσιωτών αγνοουμένων στο Ορνίθι και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Ο Ανδρέας Ζεβλάρης, όπως και οι υπόλοιποι αγνοουμένοι του ομαδικού αυτού τάφου, ήταν άοπλος πολίτης ηλικίας τότε 62 χρονών.
Πηγή δημοσιεύσεως:http://www.assia.org.cy/news-a-updates/archive-news/388-funeral-andreas-zevlaris-kythrea-missing-in-assia.html


(3)
Κηδεύεται ένας ακόμη αγνοούμενος της τουρκικής εισβολής
10:12 21/09/2014
Από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο συνοικισμό Λατσιών θα τελεσθεί στις 15.30 η κηδεία ενός ακόμα αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής.
Πρόκειται για το Βασίλη Μηλικούρη από το Παλαίκυθρο, τα οστά του οποίου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Ορνίθι στο χωριό Αφάνεια και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82


Οι 30 μη-Ασσιώτες που Εξαφανίστηκαν στην Άσσια

του Γιάννου Δημητρίου

Το πρώτο φως της 14ης Αυγούστου 1974 στην Κύπρο συνοδεύτηκε από ένα πολύ παράξενο βουητό. Ένα αόρατο και ανατριχιαστικό θόρυβο που ερχόταν από παντού. Κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει την πηγή του, αλλά κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία τι προμηνούσε. Αυτός ο δαιμόνιος ήχος προκαλούσε ένα ασυνήθιστο φούσκωμα των σωθικών μας και την αίσθηση ότι το οξυγόνο πάει να τελειώσει.
Πολύ σύντομα κατέφθαναν τα πρώτα «καραβάνια» προσφύγων. Άντρες, γυναίκες και παιδιά από διάφορα μέρη της Κύπρου, κυρίως χωριά της Κερύνειας και της Λευκωσίας, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στη φιλόξενη Άσσια. Οι Άσσιωτες άνοιξαν μαζικά τα σπίτια τους και στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν πριν την κατάληψη του χωριού έγιναν πολλές προσπάθειες για την οργάνωση της φιλοξενίας, την παροχή τροφής και την κάλυψη άλλων βασικών αναγκών που είχαν.
Μαζί με τα πρώτα καραβάνια προσφύγων έφθασαν και οι πρώτες αφηγήσεις για την βάρβαρη επέλαση του τουρκικού Αττίλα. Η μέχρι τότε κυρίαρχη άποψη που επικρατούσε στο χωριό, όπως ακούγαμε εμείς οι μικρότεροι να συζητιέται, ήταν ότι η Άσσια δεν κινδύνευε. «Ήταν εκτός σχεδίων», έλεγαν οι μεγαλύτεροι. Αυτό μας έδινε μια προσωρινή ανακούφιση ακούγοντας αυτή τη φράση. Όμως οι πρωινοί βομβαρδισμοί νότια του χωριού, στο χώρο φύλαξης των αυτοκινήτων του συγχωριανού μας Λεοντή Τουμπουρή, διέλυσε την όποια ελπίδα είχαμε περί του ασφαλούς του χώρου.
Το θλιβερό αποτέλεσμα εκείνης της απεγνωσμένης εξόδου των πολιτών κυρίως από τις περιοχές που δέχτηκαν το πρώτο πλήγμα της επέλασης του τουρκικού αττίλα την 14ην Αυγούστου 1974 και κατέφθασαν στην Άσσια ήταν να συλληφθούν κα να αγνοούνται μέχρι σήμερα τριάντα άνθρωποι. Στην Άσσια συνελήφθησαν και έκτοτε αγνοούνται ένας πολίτης από τον Άγιο Επίκτητο, τρεις πολίτες από την γειτονική Αγκαστίνα, πέντε πολίτες από την γειτονική Αφάνεια, εφτά πολίτες από την Κυθρέα, ένας πολίτης από τη Λευκωσία, εννέα πολίτες από το Νέο Χωριό Κυθρέας, δύο πολίτες και ένας έφεδρος από το χωριό Παλαίκυθρο και ένας έφεδρος από το χωριό Τρεμετουσιά.
Πιο κάτω παρουσιάζουμε τον κατάλογο των τριάντα αυτών ανθρώπων {1} όπως είναι καταχωρημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκύπριας Οργάνωσης Αδηλώτων Αιχμαλώτων και συγγενών αγνοουμένων. Είκοσι οκτώ από αυτούς ήταν πολίτες και δύο έφεδροι στρατιώτες.

Σημείωση:
{1} Στον επίσημο κατάλογο των τριάντα συμπεριλαμβάνεται ο Δημήτρης Σ. Δημητριάδης (Παριζιάνας) ο οποίος εμείς σαν Ασσιώτες συμπεριλαμβάνουμε στον κατάλογο των Ασσιωτών καθότι ήταν νυμφευμένος με συγχωριανή μας.

Όνομα/ Ημερ. Γέννησης/ Ιδιότητα/ Τόπος Καταγωγής
Σωτήρης Α.Θαλασσινός 1947 - Άγιος Επίκτητος
Αντώνιος Μ. Αντωνίου 1915 Πολίτης Αγκαστίνα
Χριστόδουλος Ν. Νικόλα 1911 Πολίτης Αγκαστίνα
Ανδρέας Φ. Σωτηρίου 1920 Πολίτης Αγκαστίνα
Γιαννής Ι. Γαβριήλ 1938 Πολίτης Αφάνεια
Χριστοφής Χ. Γιαννή 1900 Πολίτης Αφάνεια
Γαβριήλ Γ. Ιωάννου 1905 Πολίτης Αφάνεια
Γιακουμής Π. Παναγή 1913 Πολίτης Αφάνεια
Θεόδουλος Σ. Σολωμού 1925 Πολίτης Αφάνεια
Δημήτριος Α. Τσαούσης 1914 Πολίτης Αφάνεια
Ανδρέας Κ. Ζαχαριάδης 1958 Πολίτης Κυθρέα
Κώστας Γ. Ζαχαριάδης 1924 Πολίτης Κυθρέα
Ανδρέας Ν. Ζεβλάρης 1912 Πολίτης Κυθρέα
Πρόδρομος Ι. Καραγιάννης 1920 Πολίτης Κυθρέα
Ξάνθος Ν. Μιχαηλίδης 1918 Πολίτης Κυθρέα
Μιχαήλ Χ. Χαραλάμπους 1924 Πολίτης Κυθρέα
Χατζηγιάννης Κ. Χατζήκυριακος 1909 Πολίτης Κυθρέα
Δημήτρης Σ. Δημητριάδης (Παριζιάνας) 1918 Πολίτης Λευκωσία
Σοφοκλής Κ. Ζερβός 1913 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Ανδρέας Γ. Ιωάννου 1913 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Σάββας Ι. Λεάνδρου 1912 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Κυριάκος Μ. Μενοίκου 1924 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Γεώργιος Μ. Ταντελές 1928 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Ανδρέας Π. Τζιάμπος 1920 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Χρίστος Τζ. Τζιωρτζή 1923 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Νικόλαος Κ. Φώτη 1915 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Αντώνιος Χ. Χαρή 1925 Πολίτης Νέο Χωριό Κυθρέας
Πέτρος Τ. Γεωργίου 1943 Έφεδρος Παλαίκυθρο
Βασίλης Κ. Μηλικούρης 1911 Πολίτης Παλαίκυθρο
Ανδρέας Α. Πετρασίτης 1919 Πολίτης Παλαίκυθρο
Ανδρεάς Χ. Αντωνιάδης 1951 Έφεδρος Τρεμετουσιά


(*) Επί της ηλεκτρονικής διευθύνσεως με τα στοιχεία http://www.assia.org.cy/photo-gallery/30-non-assiotes-missing-persons-assia.html παρατίθενται φωτογραφίες των εξαφανισθέντων.
Πηγή αναδημοσιεύσεως:http://www.assia.org.cy/agnoumeni/239-30-non-assiotes-missing-persons-assia.html


(Α) Σύνολο: 1.619
(1) Ευρεθέντες/Ευρεθείσες: Άνω των 1.577 (1.577+)
(2) Αναζητούμενοι/Αναζητούμενες: Λιγότεροι/λιγότερες των 42 (42-)
(3) Ταυτοποιηθέντες/Ταυτοποιηθείσες: 1.449
(4) Αταυτοποίητοι/Αταυτοποίητες: 23 επί της Κύπρου + 38 επί της Άμιδας(Κουρδιστί/Τουρκιστί "Ντιαρμπακίρ") => 64
(5) (α) Νέο δεδομένο: Εύρεση αγνώστου αριθμού πτωμάτων στην περιοχή Τύμπου, μη-ταυτοποιημένων.
(β) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση τετραμελούς Ελληνοκυπριακής οικογενείας στην περιοχή Τραχωνίου καί ταυτοχρόνως ενός ομαδικού τάφου στην περιοχή της κατεχομένης Λευκωσίας.
(γ) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση εκατόν πέντε(105) αγνοουμένων των περιοχών Άσσιας, Κυθρέας, Αφανείας καί άλλων μικροτέρων περιοχών.
(6) Συνολικός προσωρινός αριθμός αταυτοποιήτων/αταυτοποιηθεισών αγνοουμένων: 170 επί 1.619 ή 10,5% του συνόλου.
(Β) Κατανομή των λιγοτέρων από 106 (106-)
(1) Αναζήτηση: 42
(2) Μη-ταυτοποίηση: λιγότεροι/λιγότερες από 64 (64-)
(Γ) Γεωγραφική κατανομή:
(1) Στην Κύπρο: Λιγότεροι/λιγότερες από 42 (42-)
(2) Στην Άμιδα/Ντιαρμπακίρ: 38
Επομένως κάθε ανακάλυψη καινούργιων σκελετών καί κάθε σχετική ταυτοποίησή τους, θα μειώνει τον αντίστοιχο κατάλογο των επιμάχων λιγοτέρων από 106 (106-) εναπομεινάντων/εναπομεινασών αγνοουμένων. Άρα, χάριν της ιστορικής αληθείας, πλέον θα πρέπει να ομιλούμε για τους "106- αγνοουμένους".

Άρα, ουσιαστικώς το θέμα των Αγνοουμένων βαίνει πλέον προς την τελικήν λήξιν καί αμετάκλητον καταχώρησίν του εντός των ιστορικών δέλτων.-
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Αγνοουμένων!!!!

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΙΟΧΟΣ » Οκτώβριος 19th, 2014, 7:27 am

18/10/14
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΤΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ DNA ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ...
11:48 Μ.Μ. ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑ
Από τον Ιερό ναό Αγίου Στυλιανού στο Συνοικισμό Άσπρες στο Στρόβιλο, τελέστηκε η κηδεία του ήρωα, στρατιώτη του 231 τάγματος πεζικού, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 21 Ιουλίου του 1974 στο χωρίο Πιλέρι.
Τα οστά του ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο του DNA. Η ταφή θα γίνει στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Πηγή:http://www.stoxos.gr/2014/10/40-dna.html


(Α) Σύνολο: 1.619
(1) Ευρεθέντες/Ευρεθείσες: Άνω των 1.578 (1.578+)
(2) Αναζητούμενοι/Αναζητούμενες: Λιγότεροι/λιγότερες των 41 (41-)
(3) Ταυτοποιηθέντες/Ταυτοποιηθείσες: 1.450
(4) Αταυτοποίητοι/Αταυτοποίητες: 128, εξ ών 22 επί της Κύπρου + 38 επί της Άμιδας(Κουρδιστί/Τουρκιστί "Ντιαρμπακίρ") => 60
(5) (α) Νέο δεδομένο: Εύρεση αγνώστου αριθμού πτωμάτων στην περιοχή Τύμπου, μη-ταυτοποιημένων.
(β) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση τετραμελούς Ελληνοκυπριακής οικογενείας στην περιοχή Τραχωνίου καί ταυτοχρόνως ενός ομαδικού τάφου στην περιοχή της κατεχομένης Λευκωσίας.
Αθροιστικώς ο αριθμός των αταυτοποιήτων αγνοουμένων της Λευκωσίας καί της Τύμπου είναι 68.
(γ) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση εκατόν πέντε(105) αγνοουμένων των περιοχών Άσσιας, Κυθρέας, Αφανείας καί άλλων μικροτέρων περιοχών.
(δ) Νέο δεδομένο: Εύρεση καί ταυτοποίηση ενός Ελληνοκυπρίου οπλίτου
(6) Συνολικός προσωρινός αριθμός αταυτοποιήτων/αταυτοποιηθεισών αγνοουμένων: 168 επί 1.619 ή 10,5% του συνόλου.
(Β) Κατανομή των λιγοτέρων από 101 (101-)
(1) Αναζήτηση προς ταυτοποίησιν: 41
(2) Μη-ταυτοποίηση: λιγότεροι/λιγότερες από 60 (60-)
(Γ) Γεωγραφική κατανομή:
(1) Στην Κύπρο: 22
(2) Στην Άμιδα/Ντιαρμπακίρ: 38
Επομένως κάθε ανακάλυψη καινούργιων σκελετών καί κάθε σχετική ταυτοποίησή τους, θα μειώνει τον αντίστοιχο κατάλογο των επιμάχων λιγοτέρων από 106 (105-) εναπομεινάντων/εναπομεινασών αγνοουμένων. Άρα, χάριν της ιστορικής αληθείας, πλέον θα πρέπει να ομιλούμε για τους "101- αγνοουμένους", εξ ών
οι 41 απλώς απαιτούν ταυτοποίησιν καί ταφή καί οι λοιποί 60 χρειάζονται άμεσον εντοπισμόν, ταυτοποίησιν καί ταφήν καί ουσιαστικώς το θέμα των Αγνοουμένων βαίνει πλέον προς την τελικήν λήξιν καί αμετάκλητον καταχώρησίν του εντός των ιστορικών δέλτων.-
αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα
Ηροδότου Η΄144,2
εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ Παύλου Προς Γαλάτας Γ΄29
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΙΟΧΟΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16041
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 24th, 2005, 12:53 am
Τοποθεσια: Αθήνα(Νέα Σμύρνη) καί Σκύρος(το καλοκαίρι)
Το μέλος ΑΝΤΙΟΧΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Nero και 46 επισκέπτες