Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Matches Malone, Nero, ΟΥΤΙΣ και 25 επισκέπτες

 

Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ » Φεβρουάριος 19th, 2014, 10:11 pm

Πρόκειται για το νέο αριστούργημα της νο1 ανθελληνικής πένας της αλβανικής δημοσιογραφίας Αρμπέν (τρα)Λαλα, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook... H πλάκα είναι πως στο βιογραφικό του λέει πως αποφοίτησε απο το τμήμα ιστορίας του πανεπιστημίου του Τετόβου ενώ αλλού αναφέρει πως δυο χρόνια μετά την αποφοίτηση του απο το σχολείο ηρθε ως οικονομικός μετανάστης στην Ελλαδα για 13 χρόνια!!

«Πως ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε αλβανικά και δεκάδες ελληνικές πόλεις είναι αλβανικές»

Εικόνα

Γράφει ο Μουσταφά Ιζέιρ- Mustafa Izeir (Αλβανός)

Μια μέρα του φθινοπώρου – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω στην Στρούγκα τον Arben Llalla- Άρμπεν Λάλα, του οποίου είχα διαβάσει όλα σχεδόν τα γραπτά σε εφημερίδες και μου έδωσε το τελευταίο του βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Δημογραφία των αλβανικών περιοχών στη Βόρεια Ελλάδα».

Παρόλο που δεν είχα διάθεση να διαβάσω άλλα για την Τσαμουριά, ο Λάλα μου είπε ότι στο βιβλίο περιλαμβάνονται περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και τότε είπα στον εαυτό μου ότι αξίζει να το διαβάσω.

Αυτό που παρατήρησα από την αρχή του βιβλίου, ήταν η εκτενής βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό από το συγγραφέα του υλικού του. Αυτό το βιβλίο δίνει στοιχεία της παρουσίας των Αλβανών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε όλα αυτά τα εδάφη.

Οι Αρβανίτες, οι Αλβανοί και οι Σκιπτάροι

Το βιβλίο συνοδεύεται από έναν πρόλογο του συγγραφέα. Από την αρχή ο Λάλα εξηγεί την παρουσία των Αλβανών σε σημερινές περιοχές της Ελλάδας και παρέχει διαφωτιστικά στοιχεία σχετικά με την ονομασία των Σκιπτάρεβε- shqiptareve στο εξωτερικό, για τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν δύο ονόματα, όπως Αρβανίτες- arvanitas και Αλβανός- allvanos.

Ο Άρμπεν Λάλα αποκαλύπτει για πρώτη φορά σε πολλούς από εμάς ότι κάποιοι Σκιπτάρε στην Ελλάδα αποκαλούνται ως Αρβανίτες και κάποιοι Αλβανοί.

Έτσι, οι Αλβανοί αυτοί ήρθαν νωρίτερα στην Ελλάδα από την γη των Πελασγών και Αλβανοί είναι όλοι αυτοί που ζουν σήμερα στην Τσαμουριά, στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα, στην Κέρκυρα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα και στα αλβανο-ελληνικά σύνορα της Φλώρινας, Καστοριάς μέχρι και την Έδεσσα.

Οι Μακεδόνες ήταν …Αλβανοί

LajmΣτο εισαγωγικό κεφάλαιο ο συγγραφέας εξετάζει την ιστορία των Αλβανών στα πελασγικά χρόνια. Εντύπωση προξενεί ότι ο συγγραφέας επισημαίνει ότι η φυλή των αρχαίων Μακεδόνων είχε ρίζα Ιλλυρική και η γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν η αλβανική.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας αναφέρεται σε όλες τις ιστορικές περιόδους του αλβανικού λαού μέχρι τον δέκατο ένατο αιώνα, τονίζοντας τις πιθανές κινήσεις των Αλβανών, αλλά κυρίως στο εσωτερικό των εδαφών που έζησαν στην αρχαιότητα.
Ισχυρίζεται ότι μόνο οι Αλβανοί έχουν εμπειρίες από τα γεγονότα των διαφόρων ιστορικών γεγονότων, αφού υπέστησαν μέσω εποικισμών αφομοίωση, αναγκαστική εξορία και φυλετική κάθαρση. Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του πληθυσμού σε διάφορες επαρχίες, όπου οι Αλβανοί ήταν ιστορικά η πλειοψηφία, αλλά και σήμερα έχουν σημαντικούς πληθυσμιακούς αριθμούς.

Ο συγγραφέας ασχολείται με την αρχαιότητα σε ξεχωριστό κεφάλαιο και ρίχνει ιδιαίτερο φως στην Ιλλυριο-Αλβανική καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στο δεύτερο μέρος παρέχει στοιχεία από διάφορες πηγές.

…έντονο το …αλβανικό στοιχείο παντού

Αναφέρονται πηγές ελληνικές, τουρκικές, σλαβικές, ερευνητών της Ευρώπης σχετικά με την παρουσία των Αλβανών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιδίως την παρουσία τους στην τουρκική ευρωπαϊκή αυτοκρατορία.

Στο έκτο κεφάλαιο παρέχονται στοιχεία για Αλβανούς στους νομούς Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Βέροιας, Γρεβενών και σημειώνει ο συγγραφέας τη σημαντική παρουσία των Αλβανών σε αυτές.

Στο έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται σε αλβανικά χωριά στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης. Στο επόμενο κεφάλαιο αναφέρεται σε Αλβανούς σε χωριά της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών και του Κιλκίς. Αυτοί οι Αλβανοί σύμφωνα με το συγγραφέα, είναι Αλβανοί Ορθόδοξοι που ήρθαν λόγω της ανταλλαγής των πληθυσμών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος του βιβλίου, παρατίθενται στοιχεία σε πίνακες για οικισμούς όπου η αλβανική γλώσσα ομιλείτο από το 1913, όταν στα χωριά εγκαταστάθηκαν έποικοι από την Τουρκία και την Ανατολική Θράκη, όπου η αλβανική ομιλείται ακόμη.

Πληθυσμός Ελλάδας: Σκιπτάροι …και κάτι συνονθυλεύματα!

Στο τέλος του βιβλίου, ο συγγραφέας λέει ότι έζησε στη Θεσσαλονίκη σχεδόν δέκα χρόνια και έχει επισκεφθεί πολλούς από τους οικισμούς που αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στην Ελλάδα, ζουν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Αλβανοί.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από τον Δημήτρη Επικούρη, του Έλληνα συγγραφέα, ο οποίος στο έργο του για τους Έλληνες έγραψε ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει καμία σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα … Έγραψε «Οι Έλληνες σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα φυλών των Βαλκανίων (Αλβανοί, Σλάβοι, Βλάχοι και εξελληνισμένοι Αρμένιοι…).

Εδώ ανησυχεί που η Β. Ηπειρος γέμισε με προτομές ανταρτών που έσφαξαν Αλβανούς!

http://ellogosar.blogspot.gr/2013/11/blog-post_18.html

Eδω αναρωτιέται γιατί η "αρβανίτισσα" Κανελη μισεί τους Αλβανούς!!

http://borioipirotis.blogspot.gr/2012/0 ... st_21.html

Εδω μας τονίζει την αλβανική καταγωγή του Παπούλια και πολλών αλλων Ελλήνων προέδρων!

http://www.echedoros-a.gr/2013/11/blog-post_2862.html

Εικόνα
Πιστεύω σε MIA Νέα Τάξη και όχι ΣΤΗ Νέα Τάξη
Άβαταρ μέλους
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 3056
Εγγραφη: Φεβρουάριος 20th, 2012, 5:11 pm
Το μέλος ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Ko$tas » Φεβρουάριος 19th, 2014, 10:44 pm

:str8jack:
Άβαταρ μέλους
Ko$tas
Fast poster
 
Δημοσ.: 2580
Εγγραφη: Μάιος 21st, 2008, 10:06 am
Το μέλος Ko$tas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Φεβρουάριος 19th, 2014, 10:56 pm

Εντάξει, άμα έχεις για πρότυπα ''ιστορικούς'' σαν τον Κρίστο Φράσερι και τον Σερίφ Ντελβίνα εκεί καταλήγεις. :lol:
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5708
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Νταρνάκας » Φεβρουάριος 19th, 2014, 11:40 pm

pavlos1988 έγραψε: Εντάξει, άμα έχεις για πρότυπα ''ιστορικούς'' σαν τον Κρίστο Φράσερι και τον Σερίφ Ντελβίνα εκεί καταλήγεις. :lol:

Και τον Κρίστο Ντάκο. Τα παραμύθια περί αλβανικής καταγωγής των αρχαίων Μακεδόνων κ.τ.λ δεν είναι καινούργια βέβαια, πολλοί Αλβανοί συγγραφείς σαν κι αυτόν τον τύπο κατά καιρούς αναπαράγουν όσα έγραψε ο Ντάκο. Ο οποίος βέβαια δεν τα έβγαλε απ' το κεφάλι του αλλά είχε εμπνευστεί από προγενέστερους Ευρωπαίους συγγραφείς, σαν τον Aυστριακό Γιόχαν Γκέοργκ Φον Χαν και κάποιους άλλους. Ήταν η εποχή που η "ιλλυριομανία", απότοκος του ρομαντισμού του 18ου αιώνα, είχε καταλάβει μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων ιστορικών και λογίων, που τους άρεσε να φαντάζονται ότι ανακαλύπτουν απογόνους αρχαίων λαών που είχαν εξαφανιστεί απ' το ιστορικό προσκήνιο κάτι χιλιετίες πριν, χωρίς ν' αφήσουν αξιοπρόσεκτα ίχνη. Σήμερα βέβαια κανένας σοβαρός ακαδημαϊκός δεν παίρνει στα σοβαρά τέτοιες παρωχημένες θεωρίες, αλλά στη γείτονα Αλβανία ευδοκιμούν ακόμα όπως βλέπουμε.
Οὕτω τὸ δίκαιον κέκριται, τὸν κρείττω τοῦ ἥττονος ἄρχειν καὶ πλέον ἔχειν.
Πλάτων, Γοργίας, 483.δ
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Extreme poster
 
Δημοσ.: 30441
Εγγραφη: Ιανουάριος 21st, 2012, 1:55 am
Τοποθεσια: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών
Το μέλος Νταρνάκας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Νταρνάκας » Φεβρουάριος 20th, 2014, 11:14 am

ο κακός έγραψε: Τα αρχαία (και λίγο τα νέα) αλβανικά είναι πολύ πιο κοντά στα ομηρικά Ελληνικά απ' ό,τι τα νέα Ελληνικά με τα ομηρικά.

Δηλαδή; Για δώσε συγκεκριμένα παραδείγματα; Μην πεις μόνο για τις παπαριές του Αριστείδη Κόλλια.
Οὕτω τὸ δίκαιον κέκριται, τὸν κρείττω τοῦ ἥττονος ἄρχειν καὶ πλέον ἔχειν.
Πλάτων, Γοργίας, 483.δ
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Extreme poster
 
Δημοσ.: 30441
Εγγραφη: Ιανουάριος 21st, 2012, 1:55 am
Τοποθεσια: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών
Το μέλος Νταρνάκας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » Φεβρουάριος 20th, 2014, 4:32 pm

ο κακός έγραψε: Τα αρχαία (και λίγο τα νέα) αλβανικά ....


Εγώ θα ήθελα να μας δείξεις τα αρχαία αλβανικά. Θα είχε ενδιαφέρον.
~nemo ruit nox~
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 15399
Εγγραφη: Οκτώβριος 18th, 2009, 3:52 pm
Το μέλος Αίγαγρος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Drako » Φεβρουάριος 20th, 2014, 5:56 pm

ο κακός έγραψε: Τα αρχαία (και λίγο τα νέα) αλβανικά είναι πολύ πιο κοντά στα ομηρικά Ελληνικά απ' ό,τι τα νέα Ελληνικά με τα ομηρικά.


Εικόνα
Drako
New poster
 
Δημοσ.: 288
Εγγραφη: Φεβρουάριος 23rd, 2013, 12:04 am
Το μέλος Drako, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ » Φεβρουάριος 20th, 2014, 6:20 pm

ο Αλβανός έγραψε: Δεν βλέπω κάτι λάθος στα γραφόμενα του κυρίου. Το ό,τι ενοχλεί πολλούς, δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και λάθος. Τα αρχαία (και λίγο τα νέα) αλβανικά είναι πολύ πιο κοντά στα ομηρικά Ελληνικά απ' ό,τι τα νέα Ελληνικά με τα ομηρικά.


Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ
πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν·

Μωρέ σα ν' ακούω τους Αλβανούς απο τη δουλειά να μιλάνε...

Τι ίδιες παπαριές μου ελεγε και ενας φίλος μου Αλβανος. Επειδή ήξερε να διαβάζει λίγα ελληνικά του έδωσα ενα ομηρικό κείμενο να διαβασει και μου απάντησε "ε, αυτα είναι δικές σας μεταφράσεις απο τα αλβανικά πρωτότυπα!" :lol:

Παντως το κυριότερο επιχείρημα που εχω ακούσει μέχρι στιγμής για την "αλβανικότητα" του Ομήρου ειναι το καπελάκι του Αγαμέμνωνα που υποτίθεται οτι μοιάζει με αυτό των Γκέκηδων Αλβανών.
Πιστεύω σε MIA Νέα Τάξη και όχι ΣΤΗ Νέα Τάξη
Άβαταρ μέλους
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 3056
Εγγραφη: Φεβρουάριος 20th, 2012, 5:11 pm
Το μέλος ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Φεβρουάριος 20th, 2014, 8:21 pm

Archetype1 έγραψε:

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από τον Δημήτρη Επικούρη, του Έλληνα συγγραφέα, ο οποίος στο έργο του για τους Έλληνες έγραψε ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει καμία σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα … Έγραψε «Οι Έλληνες σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα φυλών των Βαλκανίων (Αλβανοί, Σλάβοι, Βλάχοι και εξελληνισμένοι Αρμένιοι…).Μα καλά, πόσους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πνεύματος θα αναδείξει ακόμα αυτή η χώρα; :lol:
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5708
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Χειμώνας » Φεβρουάριος 20th, 2014, 8:23 pm

Το επώνυμο Λάλας είναι ελληνικό;
Άβαταρ μέλους
Χειμώνας
Fast poster
 
Δημοσ.: 1730
Εγγραφη: Οκτώβριος 12th, 2011, 8:39 pm
Το μέλος Χειμώνας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Νταρνάκας » Φεβρουάριος 20th, 2014, 8:35 pm

Χειμώνας έγραψε: Το επώνυμο Λάλας είναι ελληνικό;


Όχι, δες αυτό:

ΛΑΛΙΩΤΗΣ. Μπορεί για πολλούς οι ειδικοί να διαφωνούν, για τον κ. Κώστα Λαλιώτη όμως η προέλευση του επωνύμου του δεν αμφισβητείται. Προέρχεται από το χωριό Λάλα της Ηλείας που έκτισαν οι Τουρκαλβανοί. Οι Λαλιώτες υπήρξαν διώκτες των χριστιανών, οι οποίοι όμως διατηρούσαν καλές σχέσεις με τους αρματολούς. Στην αλβανική γλώσσα ηλέξη lala σημαίνει θείος…▪
http://greeksurnames.blogspot.gr/2009/02/blog-post_07.html
Οὕτω τὸ δίκαιον κέκριται, τὸν κρείττω τοῦ ἥττονος ἄρχειν καὶ πλέον ἔχειν.
Πλάτων, Γοργίας, 483.δ
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Extreme poster
 
Δημοσ.: 30441
Εγγραφη: Ιανουάριος 21st, 2012, 1:55 am
Τοποθεσια: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών
Το μέλος Νταρνάκας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό Τεν τεν » Φεβρουάριος 20th, 2014, 8:36 pm

ο κακός έγραψε: Τα αρχαία (και λίγο τα νέα) αλβανικά είναι πολύ πιο κοντά στα ομηρικά Ελληνικά απ' ό,τι τα νέα Ελληνικά με τα ομηρικά.Αχαχαχαχαα
μου έφυγε ο κεφτές απο τα γέλια.

Να είσαι καλά άνθρωπε μου!!!
Αν κατουράς στη θάλασσα, θα το βρείς στο σούσι

Non Serviam
Άβαταρ μέλους
Τεν τεν
Maniac poster
 
Δημοσ.: 13451
Εγγραφη: Ιούλιος 4th, 2009, 6:39 pm
Τοποθεσια: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΗΤΗ
Το μέλος Τεν τεν, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Φεβρουάριος 20th, 2014, 8:49 pm

Archetype1 έγραψε:

Μωρέ σα ν' ακούω τους Αλβανούς απο τη δουλειά να μιλάνε...

Τι ίδιες παπαριές μου ελεγε και ενας φίλος μου Αλβανος. Επειδή ήξερε να διαβάζει λίγα ελληνικά του έδωσα ενα ομηρικό κείμενο να διαβασει και μου απάντησε "ε, αυτα είναι δικές σας μεταφράσεις απο τα αλβανικά πρωτότυπα!" :lol:

Παντως το κυριότερο επιχείρημα που εχω ακούσει μέχρι στιγμής για την "αλβανικότητα" του Ομήρου ειναι το καπελάκι του Αγαμέμνωνα που υποτίθεται οτι μοιάζει με αυτό των Γκέκηδων Αλβανών.:laugh: :vp26:
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5708
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ » Φεβρουάριος 20th, 2014, 9:16 pm

pavlos1988 έγραψε:
Archetype1 έγραψε:

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από τον Δημήτρη Επικούρη, του Έλληνα συγγραφέα, ο οποίος στο έργο του για τους Έλληνες έγραψε ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει καμία σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα … Έγραψε «Οι Έλληνες σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα φυλών των Βαλκανίων (Αλβανοί, Σλάβοι, Βλάχοι και εξελληνισμένοι Αρμένιοι…).Μα καλά, πόσους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πνεύματος θα αναδείξει ακόμα αυτή η χώρα; :lol:


Toν Αρμπεν Λαλα τον είχα πετύχει σε μια αντιχρυσαυγίτικη σελίδα στο φεϊσμπουκ όπου παρέθετε αποσπάσματα απο σύγχρονους "προοδευτικούς" διανοούμενους της Ελλαδας, όπως ο Νίκος Δήμου, για τη νεοελληνική ταυτότητα . Εγω με τη σειρά μου του έβαλα τα παρακάτω και με αποκάλεσε "ρατσιστή Ελληνα εθνικιστή" και "αντιαλβανό"! :smt003First, we have no strong historical 'me'. We had five centuries under Turkish occupation, and at that time, we had a Turkish identity, not an Albanian identity, except for our language. We as Albanians didn’t have a real history during these five centuries. Our history was linked to the Turkish Empire. This is one of the reasons I could say that our nationalism started very late...
Traditionally, the society was organized into clans, families, tribes. And our Christian law—the so-called “Canon of Lek Dukagjini”—was called by one of the popes the least Christian law in the world. It was firmly linked to the blood feud. And Albanians could defend only their own house, their own family, their own tribe, and they didn’t care about others.

Fatos Lubonja

I discovered that not only the Albanians are not autochthonous people, but they are also not related in any way to the Pelasgians or the Illyrians. Understandably, not one of the professors in Albanology has said this to me. They continued with the tale that allegedly Albanians are autochthonous Pelasgoillyrian descendants.

Kaplan Resuli

Since the Albanian language does not have any changes in its substrate, that means that the Albanians can¹t be, under any circumstance, genealogical descendants of the Illyrians. Later I discovered this, as well, in the works of the world renown professors and scholars...
Paul, Hirt, Vaigand, Tomashek, Georgiev, Pushcariu and many others, who with numerous scholarly arguments, linguistic and historical, have proven that the Albanians not only do not have anything in common with the Illyrians, not only that they are not autochthonous at any place in the Balkan, but they are not even autochthonous in the territories of modern day Albania.

Kaplan Resuli

There is an Illyrian myth, with which Albanian culture has been flirting for at least 150 years, and as a myth it can't be questioned (for it has all the answers). My personal opinion is that the issue of Albanians descending or not from Illyrians doesn't deserve the interest it has traditionally aroused. There is absolutely no Illyrian cultural legacy among Albanians today. In a certain sense, Illyrians (with their less fortunate fellows, the Pelasgians) are a pure creation of Albanian romanticism.

Ardian Vebiu


Although some of the other myths of Albanian identity may have contained an important element of historical truth, this one is hardly defensible at all. In the case of the Albanian, the added ingredients would include Romans (themselves of various ethnic origins), Slavs (during the middle ages when Bulgarian Slav settlers penetrated much of Albania), Greeks (in much smaller numbers) and Turks…. linguistic legacy of Slavic and Latin vocabulary and the strong cultural imprint of the Ottomans.

Noel Malcolm - Myth of Albanian National Identity: Some Key Elements


Let's move up in time, and reach the Middle Ages. In the Middle Ages the Albanians were somewhere there, though their first mention is in the 11th century (or 12th, I'm not sure). Where were they living? Where are the places they have named after their common words (technically called appellatives)? The south is full -- literally full -- of Slavic place names, especially the areas of Vlora, Tepelena, Skrapar, Mallakaster. Illyrians (with their less fortunate fellows, the Pelasgians) are a pure creation of Albanian romanticism.

Ardian Vebiu

The Albanian language, a hybrid between Illyrian, Thracian, Latin, Slavic, Turkish, and other elements, reflects the ethnically composite origin of the Albanians.

Carleton Stevens Coon, Races of Europe

In the case of Illyrian, the problems appear to be multiplying: if Illyrian belongs not to the centum group but to the satem, the common etymology of Gentius and gens must be discarded. There is no evidence in fact that Illyrian belongs to the centum group but the argument that it does is crucial to the case that modern Albanian is descended from Illyrian.

The Peoples of Europe: The Illyrians, John Wilkes

n the matter of physical character, skeletal evidence from prehistoric cemeteries suggests no more than average height (male 1.65 m; female 1.53). Not much reliance should perhaps be placed on attempts to define an Illyrian anthropological type as short and dark-skinned similar to modern Albanians.

John Wilkes, The Peoples of Europe: The Illyrians

All further Illyrian studies were easily monopolized by information coming from Hoxha’s Communist myth-making propaganda machine. Bulgarian scholar Galia Valtchinova concludes:

This allows him space for a deliberate search of themes known from Greek tragedy. No wonder then, that we see him playing the Illyrian card, one of the most powerful myths in the Albanian national construction.

Galia Valtchinova, The H-File and the making of the Homeric verse

Albanians have been the only Balkan people really attached to the Ottoman Empire, always happy to support it, always happy to strengthen it and to profit by its strength

Noel Malcom

After almost 500 years of Ottoman rule and 300 years with a Muslim majority population Albania was more influenced by Turko-Oriental culture than perhaps any other country in the region. Bernard Fischer writes ‘Although official ties with the Ottomans were severed in 1912, a strong, rather negative Ottoman legacy remained. A unique Weltanschung [World-view] was created, and it included a strong distrust of the government and the city. Albania remained a divided country…in which few people identified themselves primarily as Albanian nationals.

Pirro Misha

Few people actually identified themselves primarily as Albanian nationals in 1912. "Albanianism" wasn’t the religion of the Albanians until just 60 years ago after Enver Hoxha took over the propaganda machine and imposed Vaso Pasha’s famous lie.

The old myths of national romanticism like that of Skanderbeg and "the religion of the Albanians is Albanianism" remain the dominant mythologies in Albanian cultural and political life today.

Fatos Lubonja


For instance, the ethnogenesis of the Albanians was an open question among Albanian scholars in the 1950s, but when Enver Hoxha declared that their origin was Illyrian (without denying their Pelasgian roots), no one dared participate in any further discussion of the question. During the Communist era, literary and artistic activity as well as academic studies (especially historic and linguistic studies) all adhered to this pattern. By this means a virtual world was created in which Albanians lived within the propaganda framework of the part and of the literary, artistic and academic works, which pervaded schools, libraries, cinemas, theaters and exhibitions.

Fatos Lubonja

Where religion among the Albanians is concerned, we are confronted with many myths: superficiality of religion, exceptional religious tolerance, conversion to Islam to preserve Albanian ethnic and national identity vis a vis the pressure exerted by the Serbs and Greeks

Natalie Clayer

The nationalist writers needed to do nothing more than provide Skanderbeg with a national significance and some embellishment, subjecting him to the laboratory that serves to transform history into myth. As with most myths, his figure and his deeds became a mixture of historical facts, truths and half-truths, inventions and folklore… For 19th century Albanians, a majority of whom had adhered to the faith of Skenderbeg’s Muslim enemies, the religious dimension needed to be avoided. Consequently, Skenderbeg became simply the national hero of all Albanians, the embodiment of the myth of ‘continuous resistance’ against their numerous foes over the centuries.

Pirro Misha

Not long ago, for example, I wrote of myths and mentioned Skanderbeg and the Battle of Kosovo. I told of how the Albanians have forgotten that Skanderbeg was a Slav. I was attacked by Ismail Kadare, incensed at how I could possibly say that Skanderbeg was a Slav and that the history and culture of Albanians is on the level of Serbs.

That's the way it is with our culture, which is mythomaniac, national-communist, romantic, self-glorifying. [b]You can't say anything objective without people getting angry. The Albanians are a people who still dream. That is what they are like in their conversations, their literature...In light of Hoxha and 'pyramid schemes, Albanians are a people who still dream. That's just the way they are...[/b]

Fatos Lubonja

το περιοδικο του "Αrchaeologic Institute of America"

http://www.archaeology.org/0707/etc/kosovo.html

Volume 60 Number 4, July/August 2007

..While Kosovar and Albanian archaeologists, historians, and even laymen continue to expound on the Illyrian connection, most foreign historians are reluctant to make a direct link between modern Albanians and a Bronze Age people. "Archaeology can be interpreted in so many ways," said Birte Brugmann, a German archaeologist who's worked in Kosovo since 2004. "The emotional side of the thing is not very well thought through and has resulted in this origins myth." ...

κανενας αλλος πλην των Αλβανων αρχαιολογων δεν πιστευει τους Μυθους για προελευση των αλβανων απο τους Ιλλυριους.

Και μια γενετική μελέτη για τους Αλβανούς.

http://www.nature.com/ejhg/journal/v8/n ... 0443a.html

Mitochondrial DNA HV1 sequences and Y chromosome haplotypes (DYS19 STR and YAP) were characterised in an Albanian sample and compared with those of several other Indo-European populations from the European continent. No significant difference was observed between Albanians and most other Europeans, despite the fact that Albanians are clearly different from all other Indo-Europeans linguistically. We observe a general lack of genetic structure among Indo-European populations for both maternal and paternal polymorphisms, as well as low levels of correlation between linguistics and genetics, even though slightly more significant for the Y chromosome than for mtDNA. Altogether, our results show that the linguistic structure of continental Indo-European populations is not reflected in the variability of the mitochondrial and Y chromosome markers. This discrepancy could be due to very recent differentiation of Indo-European populations in Europe and/or substantial amounts of gene flow among these populations. European Journal of Human Genetics (2000) 8, 480-486.

Εικόνα
Πιστεύω σε MIA Νέα Τάξη και όχι ΣΤΗ Νέα Τάξη
Άβαταρ μέλους
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 3056
Εγγραφη: Φεβρουάριος 20th, 2012, 5:11 pm
Το μέλος ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αλβανός "ιστορικός": Αλβανική η Μακεδονία!

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Φεβρουάριος 20th, 2014, 9:29 pm

Archetype1 έγραψε:

Toν Αρμπεν Λαλα τον είχα πετύχει σε μια αντιχρυσαυγίτικη σελίδα στο φεϊσμπουκ όπου παρέθετε αποσπάσματα απο σύγχρονους "προοδευτικούς" διανοούμενους της Ελλαδας, όπως ο Νίκος Δήμου, για τη νεοελληνική ταυτότητα . Εγω με τη σειρά μου του έβαλα τα παρακάτω και με αποκάλεσε "ρατσιστή Ελληνα εθνικιστή" και "αντιαλβανό"! :smt003
Θυμάμαι στο fb είχα πετύχει ένα γκρουπ σχετικά με την Τσαμουρία (όταν οι Αλβανοί εθνογκαγκά εννοούν Τσαμουριά δεν μιλάνε μόνο για τη Θεσπρωτία αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο ) και τους είχα ξετινάξει!Να φανταστείς σε κάτι φωτογραφίες των Ιωαννίνων,τους έβαζα από κάτω ως πηγές τα γραπτά ξένων περιηγητών που έλεγαν πως οι κάτοικοι της πόλης είναι στη συντριπτική τους πλεοψηφία Έλληνες,τους είχα βάλει μέχρι και παραπομπή ενός Αλβανού εθνικιστή (ένας εκ των αδελφών Φράσερι) και ένας τρόμπας μου έγραφε πως οι πηγές μου είναι Έλληνες και Βλάχοι (sic) συγγραφείς!!! :smt005
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5708
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Matches Malone, Nero, ΟΥΤΙΣ και 25 επισκέπτες