Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: dna, πατησιωτης και 25 επισκέπτες

 

Ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού έθνους;

1. Είμαστε καταδικασμένοι, είδος προς εξαφάνιση, αποθήκη κινέζικων εμπορευματοκιβωτίων & ευρωπαϊκών χοτ σποτ μεταναστών, μελλοντικά εδάφη προς εκτόνωση ισλαμικού και αφρικανικού baby boom.
12
27%
2. Ανήκωμεν εις την Δύσιν. Θα ζήσουμε ή θα καταστραφούμε μαζί με τη Δύση.
10
22%
3. Ανήκωμεν εις τον Ορθόδοξο πολιτισμό κοιτάμε προς την Ρωσία πρωτίστως.
3
7%
4. Εχουμε αυτοκρατορικό παρελθόν, πρέπει να παίξουμε μπάλα στην Ανατολική Μεσόγειο και να διεκδικήσουμε δίκο μας χώρο και να στήσουμε το ΕΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΙΧ.
20
44%
 
Σύνολο ψήφων : 45

Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Καρυτινός » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:17 pm

Ο _____ Κ Ο Σ Μ Ο Σ _____ Τ Η Σ _____ Ε Π Ο Μ Ε Ν Η Σ _____ Ε Κ Α Τ Ο Ν Τ Α Ε Τ Ι Α Σ

Όπως λέγεται τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια τάξη και ο κόσμος τείνει τις επόμενες δεκαετίες να γίνει πολυπολικός, η απόλυτη πρωτοκαθεδρία της Δύσης (πολιτισμική, οικονομική, στρατιωτική) θα αμφισβητηθεί από νέες δυνάμεις που θα αποκτήσουν τεράστια οικονομική ισχύ (τώρα Κίνα, στο μέλλον και Ινδία), πληθυσμιακή έκρηξη (τώρα ισλάμ, στο μέλλον υποσαχάρια Αφρική). Ο απόλυτος εκδυτικισμός δεν θα μπορεσει να προχωρήσει, η οικονομική & πληθυσμιακή δύναμη θα δώσει με τη σειρά της την πολιτισμική αυτοπεποίθηση (πετύχαμε οικονομικά, το κάνουμε καλύτερα από τη Δύση, είμαστε ανώτεροι πολιτισμικά κλπ) και την αμφισβήτηση και απόρριψη του δυτικού πολιτισμού και αξιών που πλασάρουν οι χώρες της Δύσης. Υπάρχει και το μίσος προς τη Δύση γιατί η πρωτοκαθεδρία της από τον 16ο αιώνα βασίστηκε κυρίως στην κτηνώδη και δυσανάλογη στρατιωτική ισχύ. Κοντολογίς τα έχει πει ο Χάντινγκτον από το 1996, ο κόσμος θα γίνει πολυπολικός όπου η ανατέλλουσα τάξη των πολιτισμών θα αναδιαμορφώσει την παγκόσμια πολιτική, με τα κράτη πυρήνες του καθε πολιτισμού που θα δημιουργήσουν ομόκεντρους κύκλους και θα επιβάλλουν την πολιτισμική τάξη στο εσωτερικό τους συσπειρώνοντας τις συγγενικές τους χώρες και δημιουργόντας τριβές στα πολιτισμικά σύνορα.

Οι παγκόσμιοι πολιτισμοί κατά Χαντινγκτον και άλλους είναι οι ακόλουθοι:

Εικόνα

1. Ο Σινικός πολιτισμός (από 1500πΧ)
Με ξεκάθαρο κράτος πυρήνα την Κίνα και συγγενικά κινέζικα κράτη (Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν) που παρά τις πολιτικές διαφορές έχουν συναίσθηση της κοινής οντότητας και συγγενικά έθνη το Βιετνάμ και την Κορέα. Ολοι αυτοί παλαι ποτέ "ασιατικές τίγρεις", μετά η εκτίναξη της Κίνας τείνουν να ελέγξουν το 50% του παγκόσμιου εμπορίου. Η Κίνα έχοντας σε συντομότερο χρόνο από ότι προβλεπόταν αποκτήσει τεράστια πλεον οικονομική ισχύ αμφισβητεί ευθέως την δυτική υπεροχή, εξοπλιζει με όπλα μαζικής καταστροφής χώρες (Πακιστάν, Βόρεια Κορέα) και διεκδικεί τον ζωτικό της χώρο.

2. Ο Ιαπωνικός πολιτισμός (από 100-400μΧ)
Παρακλάδι του κινέζικου, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους έχουν επιλέξει ιστορικά μια διακριτή πορεία και με την Ασία και με τις ΗΠΑ. Είχε την οικονομική έκρηξη της Κίνας σε παλαιότερες εποχές μέχρι που σταθεροποιήθηκε.

3. Ο Ινδουιστικός πολιτισμός (από 1500πΧ)
Σύντομα θα ξεπερασουν πληθυσμιακά την Κίνα, στο μέλλον μπορεί και οικονομικά και θα διεκδικήσουν ρόλο.

4. Ο Ισλαμικός πολιτισμός (από 7ο αι. μΧ)
Από το Μαροκο μέχρι την Ινδονησία, περιλαμβάνει διάφορες κουλτούρες αραβική, τουρκική, περσική, μαλαισιανή. Στερείται σήμερα κράτους πυρήνα να συσπειρώσει τους υπόλοιπους. Οσοι έχουν πληθυσμό και δύναμη κωλύονται, η Ινδονησία είναι μακριά, το Ιράν είναι σιίτες, το Πακιστάν έχει τα προβλήματα με την Ινδία. Από τους άλλους η Σαουδάραβες δεν έχουν το πληθυσμιακό βάρος ακόμα και έχουν κ εσωτερικά προβλήματα, η Τουρκία διχασμένη χώρα λόγω του κεμαλισμού αλλά τώρα με τον Ερντογάν το παλεύει αν και έχει εσωτερικά προβλήματα κ αντιπάθειες στους υπόλοιπους. Με τον ίδιο τρόπο που η Μεταρρύθμιση στην Ευρώπη ξέσπασε από την μεγάλη αύξηση του νεανικού πληθυσμού, η δημογραφική έκρηξη στον ισλαμκό κόσμο οδήγησε στην ισλαμική αναβίωση των ημερών μας, αυστηρή τήρηση θρησκευτικών υποχρεώσεων και πρακτικών και η γενικότερη αυτή ευαισθησία του κόσμου οδήγησε και τις κοσμικές πολιτικες ηγεσίες σε αντίστοιχη ευαισθησία και ανησυχία για τις ισλαμικές ιδέες. Με την μετανάστευση απλώνονται παντού και αμφισβητούν ευθέως τη Δύση (οπως ο σινικός πολιτισμός).

5. Ο Ορθόδοξος πολιτισμός
Διακρίνεται από την δυτική χριστιανοσύνη με επίκεντρο τη Ρωσία. Οφείλεται στη βυζαντινή κληρονομιά κ διαφοροποίηση της θρησκείας, στα 200 χρόνια διακυβέρνησης των Τατάρων, τη γραφειοκρατική δεσποτεία και την περιορισμένη έκθεση σε Αναγέννηση, Μεταρρύθμιση, Διαφωτισμό και άλλες δυτικές εμπειρίες. Εννοείται βάζουν και την Ελλάδα εδώ. Τα όρια της ρωσικής σφαίρας επιρροής με τη Δυση οριοθετούνται εκ νέου Βαλτική, Πολωνία, Ουκρανία, στα Βαλκάνια είναι παρούσα η ρώσικη επιρροή. Δημογραφικά ο ορθόδοξος κόσμος έχει πάρει την κατιούσα.

6. Ο Δυτικός πολιτισμός (από 700-800μΧ)
Με τρία μείζονα συνθετικά στοιχεία Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Λατινική Αμερική. Υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

7. Ο Λατινοαμερικάνικος πολιτισμός
Απόγονος του ευρωπαϊκού αλλά διακρίνεται λόγω διαφορετικής εξέλιξης από Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Συνέπειες Μεταρρύθμισης (συνδυασμός ρωμαιοκαθολικής και προτεσταντικής κουλτουρας) στην Ευρώπη, ενσωματωση ιθαγενούς κουλτούρας κλπ. Η Βραζιλία δεν μπορεί να ηγηθεί των υπολοίπων. Η Λατινικη Αμερική γίνεται όλο και περισσότερο δυτική.

8. Ο Αφρικάνικος πολιτισμός
Ενδεχομένως, δεν αναγνωρίζεται από όλους ως διακριτός. Βόρεια και Ανατολική Αφρική ανήκουν στον ισλαμικό. Η Αιθιοπία έχει ξεχωριστό πολιτισμό. Οι υπόλοιπες περιοχές έχουν στοιχεία από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και αποικισμό. Το μεγαλύτερο μερος της υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανικό και με πυρήνα το ισχυρότερο κράτος την Νότια Αφρική σταδιακά αναπτύσσεται μια αφρικανική ταυτότητα. Η υποσαχάρια Αφρική όλο και απομακρύνεται από τη Δυση, αναμένεται τεράστια δημογραφική εκτίναξη πχ για την Νιγηρία υπάρχουν προβολές για 400 εκατομμύρια (2050) αν συνεχιστεί ο ρυθμός.

===================

H μεγαλύτερη έκταση του πάλαι ποτέ ελληνιστικού πολιτισμού και των κρατών του.
Εικόνα

Π Ο Ι Α _____ Η _____ Τ Υ Χ Η _____ Τ Ο Υ _____ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ _____ Ε Θ Ν Ο Υ Σ

Είναι γεγονός ότι μάλλον είμαστε ένα έθνος υπό κατάρρευση. Δημογραφικά θα μειωνόμαστε συνεχώς, τα νέα παιδιά είναι είδος προς εξαγωγή, η ανεργία εντός είναι σε δυσθεώρητα ύψη, οικονομικά σε βάλτο, έχουμε έναν αναθεωρητικό άσπονδο εχθρό γείτονα που διογκώνεται δημογραφικά και οικονομικά και εξοπλίζεται μανιωδώς, είμαστε σε ανούσιες ηλίθιες διαμάχεες με δυνητικά φιλικά γειτονικά βόρεια κράτη, είμαστε στα σύνορα δυτικού, ορθόδοξου και ισλαμικού κόσμου, τα μεταναστευτικά ρεύματα είναι ασταμάτητα και δεν υπάρχει κάτι να τα ανακόψει. Την ελεεινή γενιά των παππούδων που επηρεασμένοι από ηλίθιες κοσμοθεωρίες για μια δεκαετία ρουφιάνευαν και σκότωναν τον γείτονά τους και έπαιζαν με κομένα κεφάλια μπάλα στις γειτονιές τους και μετά έκαναν ότι μπορούσαν για να διατηρήσουν το μίσος άσβεστο, διαδέχθηκε η νωθρή γενιά των πατεράδων ξερόλες, αμόρφωτοι, κλεφταράδες, τεμπέληδες που θεωρούν φυσιολογικό να καλοπερνάνε με δημόσιο χρήμα χρεώνοντας τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Λογικό η κακομαθημένη γενιά που πρέκυψε να έχει πελαγώσει. Η εξέλιξη και τα οράματα της διαρκώς συρικνούμενης ελληνικής νεολαίας (όσων δεν απέκτησαν σοβαρή εργασία στο εξωτερικό) είναι συλλογή ηλίθιων πιστοποιητικών για οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ στον δήμο Ψωλαρμενιστή Ημαθίας, αναβολή της ζωής μέσω αιώνιου ποστ ντοκ στο πανεπιστήμιο του Πούτσενντορφ, κάψιμο ταλεντων σε κυνήγι επιδοτήσεων και ΕΣΠΑ, για τους πολλούς αεργία και τεμπελιά και στην καλύτερη περίπτωση δουλίτσα σε ελληνάρα μαγαζάτορα και για τους τυχερούς σε Κινέζο/Γερμανό/Καταριανό/Ρώσο επενδυτή. Για δημιουργία οικογένειας ούτε λόγος, οι μισοί προβλέπεται να πεθάνουν άτεκνοι με τις γάτες τους διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης. Ποιος θα πείσει όλον αυτον τον αποπροσανατολισμενο κόσμο να ανασκουμπωθεί και να δουλέψει σκληρά πρώτα για τον ευαυτό του (να βγάλει λεφτά) και μετά για τη χώρα του, ότι η χειρωνακτική εργασία δεν είναι ντροπή πχ να καλλιεργήσει με έξυπνο τρόπο τα χωράφια των γέρων του, να γίνει καλός τεχνίτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ή στις οικοδομές, να γίνει εργοδηγός σε μια ελληνικη κατασκευαστική στην Αίγυπτο ή την Λιβύη, να γίνει μηχανικός πετρελαίου και να ζει και να εργάζεται εβδομάδες πάνω σε πλατφόρμες αντλησης στο λιβυκό ή το ιόνιο χωρίς να θέλει τη μαμά του, να κανει καριέρα στο πολεμικό ναυτικό και να περιπολεί στις πλατφόρμες φυσικού αερίου και τους αγωγούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τεχνικός σε τεράστια έργα ΑΠΕ στην αιγυπτιακή σαχάρα, να ζήσει και να δουλέψει σαν ερημιτης δυο τρία χρόνια με διακρατική συμφωνία στην έρημο νεγκέβ του ισραήλ ή την σιβηρία για να φέρει στρατιωτικη τεχνογνωσία στην εγχώρια βιομηχανία κοκ.

Μια πολιτική ηγεσία για να ανακόψει την παρούσα εξέλιξη θα πρέπει να ενδιαφερθεί και να σχεδιάσει για το μέλλον μακροπρόθεσμα, απαιτείται οικονομική σιγκαπουροποίηση, εκπαιδευτική φινλανδοποίηση και στρατιωτική ισραηλοποίηση. Και μετά να χτίσει στρατηγικές και ειλικρινείς συμμαχίες στα Βαλκάνια όπως προχωράνε πρώτα και κυρίως με Βουλγαρία (παράκαμψη του Βοσπόρου σιδηροδρομική, ενεργειακή, στην ανάγκη και με διολκό), μετά Ρουμανία και αφού λύσουμε τα προβλήματα με επιθεση φιλίας εκμηδενίζοντας την τουρκική επιρροή και με Αλβανία (ας πληρώσουμε και αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Τσάμηδων) και ΠΓΔΜ (αναγνώριση του τριτου μετά από ελλάδα κ κύπρο εν ζωή ελληνιστικού κράτους και δωρεά χρυσελεφάντινου αγάλματος της Κλεοπάτρας και ότι άλλο χρειαστεί). Η Σερβία εκτός ως πλήρες ρωσικό προτεκτοράτο, και γιατί οι Αλβανοί είναι σημαντικότεροι για μας. Να δημιουργηθεί σε καλό κλίμα χωρίς εγωισμούς και μικρότητες βαλκανική λέσχη του "βιζενγκραντ" 50 εκατομμυρίων ανθρώπων με κοινά συμφεροντα πάνω κατω και στάση στους διεθνείς οργανισμούς, ακόμα και οικονομική ζώνη και συνεργασίες. Παράλληλα ενίσχυση της συμμαχίας με Κύπρο και Ισραήλ, και αν τα πράγματα εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά όπως τώρα αντίστοιχο ανατολικομεσογειακό άξονα με την Αίγυπτο, ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, κοινά εργα σε ενέργεια σε μια χώρα 100-150 εκατομμυρίων, να προωθήσουμε μεγάλα έργα και εκεί σε τουρισμό σε πανεπιστήμια ακόμα και να ξαναστήσουμε ελληνιστική/ελληνοαιγυπτιακή πόλη την Ναυκρατις και να μεταφέρουμε με προνόμια τμημα του ελληνικού εμπορικού στολου που να την χρησιμοποιεί σαν βάση και να προσλαμβάνει αιγύπτιους ναυτικούς. Επίσης με διακριτικό τρόπο θα πρέπει ενα πολιτιστικά επεκτατικό ελληνικό κράτος του μέλλοντος να "υιοθετήσει" τα συντρίμια του ελληνιστικού/βυζαντινού κόσμου στην ανατολική μεσόγειο τα 20 εκατομμύρια κοπτών μονοφυσιτών, χριστιανούς συρίας και λιβάνου, ακόμα και τα μελλοντικά εκατό εκατομμύρια Αιθιόπων ορθοδόξων, με πανεπιστήμια, υποτροφίες, εκμάθηση της γλώσσας κλπ... και όσοι υπερορθόδοξοι παπάδες διαφωνούν ξύρισμα.

Οπότε ποιο θα είναι το μέλλον της Ελλάδας στον 22ο αιώνα;

1. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ένα γηρασμένο σωματικά κ πνευματικά έθνος, που δεν θα ενδιαφέρει κανεναν στις μελλοντικές ανακατατάξεις και θα έχει την τύχη της βυζαντινής αυτοκρατορίας του 15ου αιώνα.

2. Θα διατηρηθούμε ως Δουκάτο των Αθηνών, που λένε οι βυζαντινολάτρες, εντός του Δυτικού κόσμου και θα μας συντηρούν επ' άπειρο ως προκεχωρημένο φυλάκιο χωρίς να τους πολυαπασχολεί τι γίνεται εντός. Ή θα καταρρεύσουμε μαζί τους από τις νέες καλοδεχούμενες λόγω πολιτικής ορθότητας μεταναστεύσεις των λαών.

3. Να αφήσουμε δημοκρατικές ευαισθησίες και τα πολλά φλώρικα της δύσης για ανθρώπινα δικαιώματα και να αφεθούμε στην στοργή των Ρώσων. Φυτοζωόντας αλλά διατηρώντας εδάφη με καφριλίκια και τις πλάτες μια πυρηνικής δύναμης.

4. Να παίξουμε σε πολλαπλά ταμπλό (και δύση και ορθοδοξία και μπίζνες και κίνα και πολιτιστικό γιουνανιστανελληνιστικό ιμπέριουμ) και σιγά σιγά να ενισχύσουμε το προφίλ σοβαρού παίκτου στην ευρύτερη περιοχή - κοιτίδα.


.
Άβαταρ μέλους
Καρυτινός
Fast poster
 
Δημοσ.: 3388
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2009, 7:37 pm
Το μέλος Καρυτινός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Tikhon » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:39 pm

Καρυτινός έγραψε:

Λογικό η κακομαθημένη γενιά που πρέκυψε να έχει πελαγώσει. Η εξέλιξη και τα οράματα της διαρκώς συρικνούμενης ελληνικής νεολαίας (όσων δεν απέκτησαν σοβαρή εργασία στο εξωτερικό) είναι συλλογή ηλίθιων πιστοποιητικών για οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ στον δήμο Ψωλαρμενιστή Ημαθίας, αναβολή της ζωής μέσω αιώνιου ποστ ντοκ στο πανεπιστήμιο του Πούτσενντορφ, κάψιμο ταλεντων σε κυνήγι επιδοτήσεων και ΕΣΠΑ, για τους πολλούς αεργία και τεμπελιά και στην καλύτερη περίπτωση δουλίτσα σε ελληνάρα μαγαζάτορα και για τους τυχερούς σε Κινέζο/Γερμανό/Καταριανό/Ρώσο επενδυτή. Για δημιουργία οικογένειας ούτε λόγος, οι μισοί προβλέπεται να πεθάνουν άτεκνοι με τις γάτες τους διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης. Ποιος θα πείσει όλον αυτον τον αποπροσανατολισμενο κόσμο να ανασκουμπωθεί και να δουλέψει σκληρά πρώτα για τον ευαυτό του (να βγάλει λεφτά) και μετά για τη χώρα του, ότι η χειρωνακτική εργασία δεν είναι ντροπή πχ να καλλιεργήσει με έξυπνο τρόπο τα χωράφια των γέρων του, να γίνει καλός τεχνίτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ή στις οικοδομές, να γίνει εργοδηγός σε μια ελληνικη κατασκευαστική στην Αίγυπτο ή την Λιβύη, να γίνει μηχανικός πετρελαίου και να ζει και να εργάζεται εβδομάδες πάνω σε πλατφόρμες αντλησης στο λιβυκό ή το ιόνιο χωρίς να θέλει τη μαμά του, να κανει καριέρα στο πολεμικό ναυτικό και να περιπολεί στις πλατφόρμες φυσικού αερίου και τους αγωγούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τεχνικός σε τεράστια έργα ΑΠΕ στην αιγυπτιακή σαχάρα, να ζήσει και να δουλέψει σαν ερημιτης δυο τρία χρόνια με διακρατική συμφωνία στην έρημο νεγκέβ του ισραήλ ή την σιβηρία για να φέρει στρατιωτικη τεχνογνωσία στην εγχώρια βιομηχανία κοκ.
.

το γάμησε εδώ πέρα. αυτοαναιρείται, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πάει εξωτερικό αρα δεν δείλιασαν ούτε ήθελαν την μαμά τους, αναπαράγει δημοσιογραφικές βλακείες για επιστροφή στα χωράφια που έπαιζαν πολύ την πρώτη περίοδο της κρίσης, προτείνει ανύπαρκτες δουλειές που εκ των προτέρων υποθέτει πως δεν θα πάει κόσμος έστω και αν είναι καλοπληρωμένες. Η μάζα στις δυτικές χώρες δεν πάει πάντως μαζικά σε πλατφόρμες πετρελαίου σαν άλλος ιντιάνα τζοουνσ, δημόσιο, υπηρεσίες, διασκέδαση, τοπικές βιομηχανίες, και ως αυτοαπασχολούμενοι μικρομαγαζάτορες επαγγελματίες δουλεύει. Πέφτει στο ίδιο λάκκο που έπεφταν και άλλοι, κυρίως αριστεροί, πως εμείς θα πρωτοπορήσουμε (με τον τρόπο που αντιστοιχεί στις φαντασιώσεις του ο καθένας) θα γίνουμε πιο γαματοι ακόμα και από τους δυτικούς. δεν προτείνει λύσεις, αν και εντοπίζει ορθά προβλήματα. πχ ναι όντως πολλοί νέοι είναι εγκλωβισμένοι στο κυνήγι μορίων, ας πάρει άμεσα μέτρα το κράτος να σταματήσει. πχ κατάργηση του ΑΣΕΠ και εισαγωγή ΔΥ σε ειδικές σχολές στα πρότυπα στρατιωτικών από πανελλήνιες στα 18. Μπορεί να μην είναι ψαγμένη τέλεια λύση αλλά είναι συγκεκριμένη.

Για το γεωστρατηγικό προσανατολισμό, γνωστά πράγματα, το ιδανικό θα ήταν διπλή συμμαχία συμμετοχή και στον δυτικό και στον ορθόδοξο -ρώσικο "κόσμο", όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Χάντιγκτον μας 'εδωσε αυτό το ρόλο. Με την πορεία και τις επιλογές της Δύσης, αντιεθνικισμός, παγκοσμιοποίηση, αντιχριστιανισμός, η ορθόδοξη επιλογή γίνεται όλο και πιο πολύ μονόδρομος.
Τελευταία επεξεργασία απο Tikhon την Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:43 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Tikhon
Fast poster
 
Δημοσ.: 1400
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 6th, 2016, 12:36 am
Το μέλος Tikhon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Κουρκούας » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:43 pm

οι μόνοι δυτικοί στην ελλάδα είναι η γενιά του πολυτεχνείου, που χρεωκόπησε τη χώρα. αφού έγιναν στάχτη και μπούρμπερη και δε θα αφήσουν ιδεολογικούς απογόνους, είμαστε ωραίοι ως έθνος ανάδελφον.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
O πρίγκηψ του γυφτολαϊκού
 
Δημοσ.: 32592
Εγγραφη: Απρίλιος 18th, 2006, 7:06 pm
Τοποθεσια: Θάλασσα
Το μέλος Κουρκούας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:51 pm

Ψήφισα το πρώτο αλλά δεν συμφωνώ ότι αφορά τους Ελληνες αλλα την Ελλαδα. Οι Ελληνες δεν ειναι καταδικασμενοι - η Ελλαδα ειναι.
I Yochanan have foresuffered all
enacted in the same phorum thread
I who protested at the Berlin Wall
And toured in Europe with the Grateful Dead
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 29803
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 7:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 6:57 pm

Επίσης να μη σώσουμε ποτέ να είμαστε δυτικό έθνος. Από που κι ως που δυτικό όταν αυτο που όρισε τη Δύση ως "Δύση" ήταν ότι εσύ ήσουν ανατολικά της! Η Δύση πάντα έβλεπε την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία με φθόνο και μισος ή υποτιμητικά - όρισε τον εαυτό της σαν Δύση γιατι στην Ανατολή ήσουν εσύ!
I Yochanan have foresuffered all
enacted in the same phorum thread
I who protested at the Berlin Wall
And toured in Europe with the Grateful Dead
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 29803
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 7:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό κουλούρι Θεσσαλονίκης » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:28 pm

Yochanan έγραψε: Επίσης να μη σώσουμε ποτέ να είμαστε δυτικό έθνος. Από που κι ως που δυτικό όταν αυτο που όρισε τη Δύση ως "Δύση" ήταν ότι εσύ ήσουν ανατολικά της! Η Δύση πάντα έβλεπε την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία με φθόνο και μισος ή υποτιμητικά - όρισε τον εαυτό της σαν Δύση γιατι στην Ανατολή ήσουν εσύ!

ωραιο αυτό!!!!

:wave:
Αθεράπευτα όνειρα
Γαλήνεψε τώρα. Απελπίσου
Για μια φορά υστερινή.....
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10099
Εγγραφη: Δεκέμβριος 21st, 2015, 8:54 am
Τοποθεσια: Αρτοποιείο
Το μέλος κουλούρι Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Nero » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:32 pm

Yochanan έγραψε: Επίσης να μη σώσουμε ποτέ να είμαστε δυτικό έθνος. Από που κι ως που δυτικό όταν αυτο που όρισε τη Δύση ως "Δύση" ήταν ότι εσύ ήσουν ανατολικά της! Η Δύση πάντα έβλεπε την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία με φθόνο και μισος ή υποτιμητικά - όρισε τον εαυτό της σαν Δύση γιατι στην Ανατολή ήσουν εσύ!


κάποιος διάβασε Edward Said :lol:
iustum enim est bellum quibus necessarium, et pia arma ubi nulla nisi in armis spes est

A peaceful land,a quiet people

http://i.imgur.com/HB0fLMY.gif
Άβαταρ μέλους
Nero
Maniac poster
 
Δημοσ.: 18176
Εγγραφη: Ιανουάριος 23rd, 2014, 11:46 pm
Το μέλος Nero, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:34 pm

Σε λίγο θα αρχίσω να κάνω channelling τον μπλάκι. :oops: :oops:
I Yochanan have foresuffered all
enacted in the same phorum thread
I who protested at the Berlin Wall
And toured in Europe with the Grateful Dead
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 29803
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 7:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Theiche » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:37 pm

βασικα ο αυτοκρατορας Θεοδοσιος κληροδοτησε στους γιους του την ρωμαικη αυτοκρατορια και την χωρισε σε δυτικη και ανατολικη
Theiche
New poster
 
Δημοσ.: 434
Εγγραφη: Νοέμβριος 29th, 2016, 10:28 am
Το μέλος Theiche, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Nero » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:38 pm

Yochanan έγραψε: Σε λίγο θα αρχίσω να κάνω channelling τον μπλάκι. :oops: :oops:


Ο Anon είναι λίγο τρόλ,λίγο σαπάκι. Ο υδροχόος ήταν δικός μας. Πάει κι αυτός :(
iustum enim est bellum quibus necessarium, et pia arma ubi nulla nisi in armis spes est

A peaceful land,a quiet people

http://i.imgur.com/HB0fLMY.gif
Άβαταρ μέλους
Nero
Maniac poster
 
Δημοσ.: 18176
Εγγραφη: Ιανουάριος 23rd, 2014, 11:46 pm
Το μέλος Nero, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Yochanan » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:41 pm

Πάντως αν εννοείς ότι ο Σαϊντ μίλησε για Βυζάντιο στα πλαίσια της κριτικης του ευρωκεντρισμου αυτό δεν το είχα υπόψιν και θα με ενδιέφερε.
I Yochanan have foresuffered all
enacted in the same phorum thread
I who protested at the Berlin Wall
And toured in Europe with the Grateful Dead
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 29803
Εγγραφη: Ιούνιος 3rd, 2005, 7:01 pm
Το μέλος Yochanan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:41 pm

Η έκφραση "η Ελλάς ανήκει εις τη δύση" δεν νομίζω πως σκόπευε να καταδείξει κάποια κοινή ιστορική εξέλιξη με τα δυτικά κράτη,
αλλά είχε καθαρά και αποκλειστικά πολιτική σκοπιμότητα, δηλαδή αφορούσε την στρατηγική που θα πρεπε να ακολουθήσει η χώρα, εάν θέλει να επιβιώσει,
καθότι μόνη της θα έπεφτε αργά ή γρήγορα στην αγκαλιά της νέας Οθωμανίας.
~nemo ruit nox~
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 15317
Εγγραφη: Οκτώβριος 18th, 2009, 3:52 pm
Το μέλος Αίγαγρος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:44 pm

Επίσης να σας επιστήσω τη προσοχή αυτή τη στιγμή στη Πνύκα, όπου ο Αλέξις τα 'χει γαμήσει όλα, καταφέρεται κατά των τραπεζιτών μπροστά στον Μακρόν,
ενώ μόλις τώρα αναφέρθηκε και στη γαλλική κομμούνα και σε ατάκες του Μαρξ. :lol:

Είναι πολιτικό δηλαδή το ζήτημα.
~nemo ruit nox~
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Συντονιστής - Στην ομάδα από το '10
 
Δημοσ.: 15317
Εγγραφη: Οκτώβριος 18th, 2009, 3:52 pm
Το μέλος Αίγαγρος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό Ασεβαστος » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:44 pm

φλοριντα της ευρωπης, το μερος που θαρχονται τα γεροντια να φανε τη συνταξη. μπορει και λιγο απο χαβαη, στο πιο κουλτουρε.

μηδεν βιομηχανια, μονο διακοπομερος, αυτο το "γκαρσονια της ευρωπης" που λεγανε παλια.
μεσο ανεγκεφαλο κομμουνι έγραψε:
εγω βεβαια θα πραξω ο,τι αποφασισουν τα οργανα του κομματος

to be old and wise, you must first be young and stupid
Άβαταρ μέλους
Ασεβαστος
Maniac poster
 
Δημοσ.: 19726
Εγγραφη: Ιούνιος 24th, 2010, 5:27 pm
Το μέλος Ασεβαστος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Είναι οι Έλληνες δυτικό έθνος;

Δημοσίευσηαπό ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ » Σεπτέμβριος 7th, 2017, 7:49 pm

Για αλλού το πήγαινα, αλλά τελικά θα το αφήσω εδώ σαν κλου

Εικόνα
Σπρώχνοντας τον φάκελο από το πρώτο ποστ
Άβαταρ μέλους
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5079
Εγγραφη: Απρίλιος 20th, 2017, 9:29 pm
Το μέλος ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: dna, πατησιωτης και 25 επισκέπτες