για μικρα ασια,αλλαξαν τον ορο γενοκτονια...

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες

 

για μικρα ασια,αλλαξαν τον ορο γενοκτονια...

Δημοσίευσηαπό stamos » Σεπτέμβριος 19th, 2017, 1:14 pm

https://www.thinknews.gr/politiki/katan ... ras-asias/


Επιστολή με την οποία καταγγέλλει, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου η οποία ήταν αφιερωμένη στην «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», απαλείφθηκε ο όρος «γενοκτονία» και αντικαταστάθηκε αυθαιρέτως από τον όρο «καταστροφή», απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Κατάπληξη και ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση του ελληνικού κοινοβουλίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ήταν αφιερωμένη στην “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας”, εκ μέρους του προεδρεύοντος κ. Δημήτρη Κρεμαστινού απαλείφθηκε ο όρος “γενοκτονία”, οποίος αντικαταστάθηκε αυθαιρέτως με τον όρο “καταστροφή”», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος κοινοποιεί την επιστολή του στον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους προέδρους των κομμάτων και τους πρώην προέδρους της Βουλής, ενώ ενημέρωσε και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

«Αρχικώς, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ακούσια φραστική αλλοίωση, επισημάναμε στο προεδρείο την αλλαγή του επίσημου όρου. Από την απάντηση που λάβαμε, όμως, αντιληφθήκαμε, μετ’ εκπλήξεως, ότι η απάλειψη του όρου “γενοκτονία” έγινε κατόπιν συγκεκριμένης στόχευσης και ότι προφανώς είχε προσυμφωνηθεί. Στο συμπέρασμα αυτό συνέτεινε και το ότι η αυθαίρετη αυτή παρέμβαση συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος και προσθέτει ότι η διαχείριση που έγινε από το προεδρείο της Βουλής, ήταν το λιγότερο απαράδεκτη καθώς παραβιάζει επίσημες αποφάσεις του κοινοβουλίου και του ελληνικού κράτους.

Ο βουλευτής κάνει αναφορά σε απόφαση της Βουλής του 1998 για την «καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», αλλά και στο προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε το 2001 για την «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου».

«Είναι, πιστεύουμε, αδιανόητο, το προεδρείο της Βουλής να προβαίνει σε αυθαίρετες αλλοιώσεις επίσημων αποφάσεων, τις οποίες μάλιστα επιδιώκει να επιβάλει δια της πλαγίας οδού, βάσει των ιδεολογικών ή άλλων προθέσεων κάποιας συγκυριακής πλειοψηφίας. Ωστόσο, γίνεται σε όλους σαφές ότι τέτοιες πρακτικές που παραβιάζουν τους κανόνες της λειτουργίας του κοινοβουλίου, δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες, καθώς δημιουργείται αρνητικό προηγούμενο», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος. Υπογραμμίζει δε, ότι η απόφαση της Βουλής του 1998 στηρίχθηκε σε πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων αλλά και μαρτυριών, βάσει των οποίων τα γεγονότα αυτά συνάδουν με τον όρο «γενοκτονία», όπως αυτός περιγράφηκε και καθιερώθηκε από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών το 1948.

Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί τις ευθύνες της για το επαχθές και προσχεδιασμένο έγκλημα της εξάλειψης του χριστιανικού στοιχείου από την τουρκική επικράτεια, με σκοπό την διαμόρφωση ενός θρησκευτικά ομογενοποιημένου κράτους, αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος και επισημαίνει ότι «μια πιθανή δική μας παραίτηση από τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας εκ μέρους της Άγκυρας, στο όνομα της προσδοκώμενης βελτίωσης των διμερών σχέσεων, θα έχει πιθανότατα την αντίθετη κατάληξη, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία».

Ο κ. Χαρακόπουλος ζητεί από το προεδρείο της Βουλής να αποκαταστήσει άμεσα ως οφείλει τον όρο «γενοκτονία», στην περιγραφή της ημερήσιας διάταξης για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου από το 1998, και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την προώθηση του αιτήματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα.αλλαξαν τον ορο γενοκτονια για τους ελληνες της μικρας ασιας

νεοφλσταααααααααααααααααααααν

+αριστερασταααααααααααααααααααν

λε για να μην επιδεινωθουν οι σχεσεις με τουρκια

τι λετε ρε παιδια???

τοσα ΜΟΕ,μετρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης,και η τουρκια ποτε δεν εφαρμοσε ειρηνικη τακτικη

εκει κολλησατε??

τσου ρε λακηδες
Κώδικας: Επιλογή όλων
τυχαίος ρομα,μου βαλανε 7400 ευρω (στο λογαριασμο)

ένα σύνηθες υποζυγιο(φορολογούμενος),εσας σας προσεχουν ολοι(πολιτικα κομματα
stamos
Crazy poster
 
Δημοσ.: 9878
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: για μικρα ασια,αλλαξαν τον ορο γενοκτονια...

Δημοσίευσηαπό Verso » Σεπτέμβριος 19th, 2017, 8:03 pm

Ας υποβληθεί και καμιά μήνυση για άρνηση γενοκτονίας. Αν και οι ρατσιστές εναντίον των Ελλήνων δεν χαμπαριάζουν από τέτοια.
Verso
Fast poster
 
Δημοσ.: 1228
Εγγραφη: Μάρτιος 26th, 2017, 4:39 pm
Το μέλος Verso, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: για μικρα ασια,αλλαξαν τον ορο γενοκτονια...

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » Σεπτέμβριος 20th, 2017, 7:41 am

Μάθε ρὲ γέρο νὰ γράφεις ἑλληνικὰ καὶ ὕστερα νὰ ὑπερασπίζεσαι τὴν Ἑλλάδα. Οὔστ ἀπὸ δῶ.
Εἶμαι ὁ μεσιὲ Κλινοηδυεπὴς
ὡραῖος, ὀλέθριος.
Καί, ἡ τελευταία λέξη τῆς κλιν'-ἐρασμιότητος: :klino:
Περᾶστε τὸ ποντίκι σας πάνω στὴν εἰκόνα, τίποτ' ἄλλο δὲν σᾶς λέω!
Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Extreme poster
 
Δημοσ.: 32517
Εγγραφη: Ιανουάριος 31st, 2008, 11:31 pm
Τοποθεσια: Κλινοηδυεπὲς ΠαραΓατιανὸν ἀθηναϊκὸν κλεινὸν τέρας. Κλινοχαρής ἐπωνομασθεὶς Οἰδίνους!
Το μέλος ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Κοινωνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες