Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: menoulas, Ορέστης_35 και 29 επισκέπτες

 

Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό pan » Νοέμβριος 30th, 2017, 5:43 pm

Αγρια καταστολή με συλλήψεις 12 εργαζομένων για λογαριασμό της εργοδοσίας

Εικόνα - Σημ. Οι φωτογραφίες της απεργίας και του ρεπορτάζ με τους συλληφθέντες εργαζόμενους και την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις δεν φαίνονται. Το phorum.gr το τελευταίο διάστημα δεν δείχνει τις φωτογραφίες που έχουν πηγή, rizospastis.grhttps://www.rizospastis.gr/page.do?publ ... &pageNo=12

Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το απαράδεκτο αστυνομικό χτύπημα και την εργοδοτική ασυδοσία

Σε 12 συλλήψεις και χτύπημα των εργαζομένων που έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στο κατάστημα του «Market In» στα Γιάννενα προχώρησε χτες η αστυνομία, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαθέτει για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις καταστολής για την υπηρέτηση των αντεργατικών σχεδιασμών της εργοδοσίας.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων της «Καρυπίδης», τα καταστήματα της οποίας μεταβιβάστηκαν στην πράξη στην αλυσίδα «Market In», χωρίς όμως τους εργαζόμενους σε αυτά. Οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψη από τη «Market In».

Το χτεσινό χτύπημα και οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Εξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων κ.ά. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα, ενώ ένας λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Παρά το όργιο κρατικής καταστολής, οι εργαζόμενοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα, το οποίο έμεινε κλειστό, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας και καταγγέλλοντας την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες».

Εικόνα -Από τη βίαιη αστυνομική επίθεση...

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ξεκίνησε από το «Market In», κατευθύνθηκε στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες και κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο. Ο εισαγγελέας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή για την «αποκατάσταση της τάξης», ζήτησε να γίνει άμεσα, εκείνη την ώρα, η δίκη των 12 συλληφθέντων, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να γίνει στις 7 Δεκέμβρη, καθώς δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας κατηγορίας. Στη συνέχεια, οι 12 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Για χτες εξάλλου ήταν προγραμματισμένη και η εξ αναβολής δίκη των εργαζομένων που συνελήφθησαν την Κυριακή 26/11, η οποία αναβλήθηκε εκ νέου για τις 8 Δεκέμβρη.

Το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο κάλεσε σε νέα συγκέντρωση έξω από το «Market In», όπου ο πρόεδρος του ΕΚΙ, Ν. Εξαρχος, καταδίκασε την καταστολή και διαβάστηκαν σχετικά ψηφίσματα συνδικάτων και φορέων. Ακολούθησε ξανά πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη και πάλι στο Εργατικό Κέντρο.

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων είχε ζητήσει νωρίτερα ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με τηλεφωνική του παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Ν. Τόσκα.

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό έκανε και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή, ζητώντας επίσης να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την απεργιακή κινητοποίηση.


Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να τι εννοούν «δίκαιη ανάπτυξη»...

«Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Με πρωτοφανή βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους. Με ξύλο "στο ψαχνό", συνέλαβαν 12 άτομα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του για τα γεγονότα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Εικόνα Από τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

«Η κυβέρνηση», τονίζει, «για ακόμα μια φορά απέδειξε πώς εννοεί τη "δίκαιη ανάπτυξη". Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως τη "δικαιοσύνη" και τις δυνάμεις καταστολής, για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους, για να επιβάλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς. Γι' αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο: Για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε. Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, μπροστά στη βία που διαδραματίζεται στην πόλη μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει τα πρωτοφανή γεγονότα».

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων καλεί «να γίνει σε όλους τους χώρους γνωστή η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) πρόκληση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας της "Μarket In". Η μεγαλοεργοδοσία έχει ξεσαλώσει, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση. Αξιοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, που με μανία επιτέθηκαν και συνέλαβαν τους 12 συναδέλφους.

(...) Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Εικόνα «MARKET IN όσες κι αν γίνουνε συλλήψεις, εμείς εδώ θα είμαστε μέχρι να κάνετε προσλήψεις»!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του "Καρυπίδη" που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης».

Το χτεσινό χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων και του αγώνα τους προκάλεσε νέο κύμα καταδίκης από συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λάρισας, Ζακύνθου, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), τα Σωματεία Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ενωση», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Οικοδόμων Θεσπρωτίας.
Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κατάστημα της «Market In» στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο, ενώ ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» κατήγγειλαν την κλιμάκωση της τρομοκρατίας από την εργοδοσία της «Market In» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος των εργαζομένων, που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια διεκδικούν τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους.

Με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Μας τρομοκρατούν για να υποταχθούμε, με μέτωπο κι αγώνα θα αντισταθούμε», οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους, ενώ κάλεσαν κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλευρό τους.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το χτύπημα των ΜΑΤ επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές επιδιώξεις ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων που περιφρουρούσαν την απεργία στα «Market In» στα Γιάννενα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο κι απαράδεκτο χτύπημα της αστυνομίας, με 12 συλλήψεις εργαζομένων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ν. Εξαρχος, που περιφρουρούσαν την απεργία στα "Market In" και διεκδικούσαν τα αυτονόητα, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων από την εργοδοσία του "Market In", πρώην "Καρυπίδης".

Οι εργαζόμενοι του "Market In", πρώην "Καρυπίδης", βιώνουν όλες αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση τόσο με το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους από την επιχείρηση, όσο και την καταστολή από το κράτος και την αστυνομία, στο σημείο να συλλαμβάνονται συνδικαλιστές με τη διαδικασία του αυτοφώρου μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επιθετικότητα των ΜΑΤ, που στηρίζει έτσι απροκάλυπτα την εργοδοσία του "Market In", η οποία απολύει, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην απληρωσιά και κινείται από πάνω και νομικά εναντίον τους.

Το γεγονός ότι το σημερινό χτύπημα κατά απεργών - εργαζομένων και συνδικαλιστών έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αποτελεί επίσης μια επιπλέον απόδειξη για το πώς επιδιώκει η κυβέρνηση να "κλείσει την αξιολόγηση", ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και ξηλώνοντας το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα "Market In", στα Γιάννινα και παντού, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συναντηθούν με την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις όλου του λαού. Να δοθεί βροντερή απάντηση με την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη».
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25529
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό ITwasntME » Νοέμβριος 30th, 2017, 10:49 pm

"Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο".... το εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ κατ'εντολη των Ευρωπαικων θεσμων ,μέχρι κεραίας !
Μακάριοι οι Κομμουνισται τω Πνεύματι
Άβαταρ μέλους
ITwasntME
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6149
Εγγραφη: Μάιος 18th, 2013, 11:54 am
Το μέλος ITwasntME, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό About » Νοέμβριος 30th, 2017, 11:07 pm

Απεργία; Αν το τολμούσαν στη σοβιετική ένωση τότε στην καλύτερη περίπτωση θα είχαν βρεθεί στα γκούλαγκ κι αυτοί και οι οικογένειές τους.

Η καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι δίκαιο αίτημα, αλλά με τι θράσος απαιτούν να τους προσλάβει η Market In; Αν δεν τους χρειάζεται η εταιρεία; Εσείς θα παίρνατε π.χ. έναν υδραυλικό στο σπίτι σας χωρίς να τον χρειάζεστε μόνο και μόνο επειδή το απαιτεί;
Άβαταρ μέλους
About
Fast poster
 
Δημοσ.: 3885
Εγγραφη: Ιούλιος 5th, 2016, 6:38 am
Τοποθεσια: Ασπρόπυργος - Γκορυτσά
Το μέλος About, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό ITwasntME » Νοέμβριος 30th, 2017, 11:10 pm

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «MARKET IN»
Μετά την καταστολή, τώρα ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων - Έστησαν «καυγαδάκι» και ακύρωσαν την τριμερή συνάντηση
Αφιερώστε 3 λεπτά και ακούστε από πρώτο χέρι και τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων τι συμβαίνει τις τελευταίες 15-20 μέρες στα Γιάννενα Εχουν γίνει πάνω από 30 μηνύσεις, έχουν γίνει 17 συλλήψεις, 4 μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σύρονται στα δικαστήρια, 3 πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές.
Η πόλη είναι στολισμένη, ετοιμάζεται για τις γιορτές και τα κάλαντα που ακούγονται είναι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, γκλομπς και εργαζόμενοι να πέφτουν αιμόφυρτοι και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο. (...) θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλος. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν. Κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη, το κάναμε χθες, θα το κάνουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για το τι θα συμβεί !

Μακάριοι οι Κομμουνισται τω Πνεύματι
Άβαταρ μέλους
ITwasntME
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6149
Εγγραφη: Μάιος 18th, 2013, 11:54 am
Το μέλος ITwasntME, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό Ηριδανός » Νοέμβριος 30th, 2017, 11:33 pm

Εμφύλιος στα Γιάννενα!
Ηριδανός
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5388
Εγγραφη: Νοέμβριος 2nd, 2006, 12:38 pm
Το μέλος Ηριδανός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό pan » Δεκέμβριος 1st, 2017, 1:43 pm

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή
ΕικόναΑπό τις συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα

Την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με αφορμή τις συλλήψεις, τις διώξεις και την καταστολή της αστυνομίας στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» στα Γιάννενα, στους φοιτητές και εργαζόμενους στο υπουργείο Παιδείας και στους διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία.

Σημειώνει ότι το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή και τονίζει ότι απάντηση, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν χθες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

Οι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Καρυπίδη που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και στα δεδουλευμένα τους, οι φοιτητές που εν έτει 2017 διεκδικούν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαΐ και οι εργαζόμενοι που προστατεύουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές, εκβιασμούς, καταστολή και συλλήψεις, το σχεδιαζόμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση αλλά και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελούν βασικές πλευρές του δόγματος “νόμος και τάξη” και είναι απαραίτητο συστατικό στη λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη” που προβάλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή. Δυναμώνουμε σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο τις εστίες αντίστασης, τις ενώνουμε σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το σύστημα της εκμετάλλευσης που τσακίζει τις ζωές μας. Μόνο η δύναμη της οργάνωσης, της πάλης κατά της κλιμακούμενης αντεργατικής πολιτικής μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην όξυνση της κρατικής βίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Απάντηση, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25529
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » Δεκέμβριος 2nd, 2017, 1:42 am

Απο τον Μαιο του 2016 δεν εχει εργαστει κανενας γηινος σε Σουπερ Μαρκετ του Καρυπιδη.Αυτοι οι εργαζομενοι που εργαζονταν;Στην φαντασια του ΠΑΜΕ;

phorum.gr Σωτηριο ετος 2075 μ.χ:
Απληρωτοι εργαζομενοι του Καρυπιδη προπηλακιστηκαν σε συγκεντρωση διαμαρτυριας για να διεκδικησουN τα δεδουλευμενα 60 ετων
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41485
Εγγραφη: Αύγουστος 3rd, 2012, 1:21 pm
Το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό papasmurf » Δεκέμβριος 2nd, 2017, 9:16 am

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΊΑ ΣΤΟΥΣ ΆΓΟΝΕΣ!
πρωην μικροαστικα ανυπομονος, πρωην πεσμενος απο τα συννεφα, πρωην πιασμενος απο τα μαλλια μου, πρωην αυταπατομενος
Άβαταρ μέλους
papasmurf
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5167
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2013, 2:41 pm
Το μέλος papasmurf, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » Δεκέμβριος 2nd, 2017, 10:40 am

Tων πρωην εργαζομενων θελεις να πεις
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41485
Εγγραφη: Αύγουστος 3rd, 2012, 1:21 pm
Το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό Saliveros » Δεκέμβριος 2nd, 2017, 11:39 am

pan έγραψε: Σημ. Οι φωτογραφίες της απεργίας και του ρεπορτάζ με τους συλληφθέντες εργαζόμενους και την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις δεν φαίνονται. Το phorum.gr το τελευταίο διάστημα δεν δείχνει τις φωτογραφίες που έχουν πηγή, rizospastis.gr


:ne5:
:str8jack:
Ο Άκης φυλακίστηκε επειδή πήρε ρώσικα όπλα λέω εγώ. Οι Αμερικάνοι και οι μυστικές, διπλωματικές υπηρεσίες τους είναι γνωστά καθάρματα.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Νονόγραμμος υπερσυντονιστής - Στην ομάδα από το '07
 
Δημοσ.: 47873
Εγγραφη: Ιούνιος 19th, 2007, 11:10 pm
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Το μέλος Saliveros, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό Non4me » Δεκέμβριος 2nd, 2017, 3:12 pm

3 και ο κουκος και 2 σημαιακια της αιρεσης ως συνηθως = παλαικος ξεσηκωμος !!!!123
Άβαταρ μέλους
Non4me
Fast poster
 
Δημοσ.: 1499
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 27th, 2011, 1:16 am
Το μέλος Non4me, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό papasmurf » Δεκέμβριος 3rd, 2017, 10:30 am

Όταν αυτοκτόνησε μια απολυμένη του Καρυπιδη ο ΣΥΡΙΖΑ δια πένας Νεφελουδη εξέφρασε τη λύπη του.Τωρα που οι υπόλοιποι διεκδικούν τη δουλειά τους τους δέρνει και τους συλλαμβάνει.Αν αυτοκτονουσαν θα τους έκανε μνημοσύνο.
πρωην μικροαστικα ανυπομονος, πρωην πεσμενος απο τα συννεφα, πρωην πιασμενος απο τα μαλλια μου, πρωην αυταπατομενος
Άβαταρ μέλους
papasmurf
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5167
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2013, 2:41 pm
Το μέλος papasmurf, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό About » Δεκέμβριος 3rd, 2017, 11:17 am

Ας βρουν δουλειά κάπου που τους χρειάζονται, δεν είναι δυνατόν να απαιτείς να δουλέψεις κάπου που δε σε χρειάζονται. Σκέψου να πάρεις έναν υδραυλικό για να σου κάνει μια δουλειά και μετά αυτός να έρχεται έξω από το σπίτι σου απαιτώντας να μπει μέσα να δουλέψει ενώ εσύ δεν τον χρειάζεσαι πια. Κι εσύ την αστυνομία θα καλούσες.
Άβαταρ μέλους
About
Fast poster
 
Δημοσ.: 3885
Εγγραφη: Ιούλιος 5th, 2016, 6:38 am
Τοποθεσια: Ασπρόπυργος - Γκορυτσά
Το μέλος About, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό ZTEO » Δεκέμβριος 3rd, 2017, 11:31 am

Ατυχεστατο το παραδειγμα σου About.Στα περισσοτερα Σ/Μ οι εργαζομενοι αναγκαζονται να κανουν δουλεια 2-3 ατομων.Οποτε χρειαζονται ατομα εκει να δουλεψουν το κερδος του Καρυπιδη εμποδιζει αυτους τους ανθρωπους να εργαστουν.
Άβαταρ μέλους
ZTEO
Crazy poster
 
Δημοσ.: 9010
Εγγραφη: Ιανουάριος 13th, 2012, 1:59 pm
Το μέλος ZTEO, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Καταστολή και συλλήψεις 12 εργαζομένων του Σ/Μ Καρυπίδης

Δημοσίευσηαπό About » Δεκέμβριος 3rd, 2017, 11:43 am

Δηλαδή στα S/M πρέπει να απασχολείσαι αποκλειστικά με ένα πράγμα; Π.χ. ή θα είσαι στο ταμείο ή θα γεμίζεις ράφια; Δε μπορείς να τα κάνεις και τα δύο ανάλογα με το πού υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη; Θα δουλέψεις όπου χρειάζεται η επιχείρηση. Πληρώνεσαι για να δουλεύεις, όχι για να κάθεσαι.
Άβαταρ μέλους
About
Fast poster
 
Δημοσ.: 3885
Εγγραφη: Ιούλιος 5th, 2016, 6:38 am
Τοποθεσια: Ασπρόπυργος - Γκορυτσά
Το μέλος About, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Κοινωνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: menoulas, Ορέστης_35 και 29 επισκέπτες