τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλογγγο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: alitampouras, Golden Age, ILIAS GR, Πολιτικός μηχανικός και 17 επισκέπτες

 

τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλογγγο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 18th, 2017, 4:03 pm

http://www.msn.com/el-gr/news/politics/ ... id=U356DHP


Με την θυσία των Σουλιωτισσών κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας ασχολήθηκε σήμερα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στα «γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκινά το συλλογισμό του επισημαίνοντας πως στην γλώσσα των Ελλήνων η λέξη «λουλούδι» έχει πλήρως σχεδόν αντικαταστήσει την αρχαιοελληνική «ανθός», αν και προέρχεται από την αλβανική «λούλιε». Οι Σουλιώτισσες, συνεχίζει, που έριξαν τα μωρά τους και έπεσαν από το Ζάλογγο σαν σήμερα πριν από 215 χρόνια, προτιμώντας τον θάνατο από τον εξευτελισμό, ήταν πλήρως αλβανόφωνες. Δεν μπορεί λοιπόν να έλεγαν «ούτε ανθός στην αμμουδιά», όπως αναφέρει το δημοτικό τραγούδι που μιλά για το περιστατικό...


από κνιτης στο ΠΑΣΟΚ οπου...διεπρεψε

τέτοιους πολιτικους εχουμε για αυτό παμε...μπροστα
Τελευταία επεξεργασία απο stamos την Δεκέμβριος 18th, 2017, 4:15 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν...

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 18th, 2017, 4:12 pm

http://www.onalert.gr/stories/otan-oi-s ... kous/61558


Στις 18 Δεκεμβρίου του 1803 (παλαιό ημερολόγιο), στη κορυφή του όρους Ζάλογγο, εξελίχθηκαν γεγονότα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα μια ομάδα Σουλιωτισσών με τα παιδιά τους να αποφασίσουν να πεθάνουν ελεύθερες παρά να πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών. Έτσι, προτίμησαν, με μία πράξη αυτοθυσίας, αντί να ατιμαστούν από τον αιώνιο εχθρό τους, να πέσουν από την άκρη του γκρεμού «εν χορώ» και τραγουδώντας, όπως μαρτυρεί ο Σουλεϊμάν αγάς, Αλβανός αξιωματικός, περίλυπος μάρτυρας αυτής της αξιομνημόνευτης τραγωδίας.

Η περίπτωση του Ζαλόγγου γρήγορα έγινε γνωστή όχι μόνο τον τουρκοκρατούμενο ελληνικό χώρο αλλά και στην Ευρώπη κατά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό.

Για την ιστορία

Το γεγονός αυτό ανάγεται στις μάχες που έδωσαν τα εκστρατευτικά σώματα του Αλή Πασά των Ιωαννίνων όταν αποφάσισε να καταλάβει την περιοχή του Σουλίου, υποτάσσοντας έτσι τους κατοίκους του. Κατά τις τελευταίες εκείνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, τέταρτες κατά σειρά, όταν περικυκλώθηκαν κάποια εναπομείναντα εκεί γυναικόπαιδα των Σουλιωτών, που είχαν καταφύγει στο υφιστάμενο ομώνυμο μοναστήρι, Μονή του Ζαλόγγου, που προκειμένου να μην υποστούν την αιχμαλωσία και άλλους εξευτελισμούς, αποφάσισαν να ριφθούν σε παρακείμενο γκρεμό, (φαράγγι),μαζί με τα βρέφη που κρατούσαν στην αγκαλιά τους.

Κατά τα ίδια γεγονότα η κόρη του Νότη Μπότσαρη, ενώ μετέφερε στους ώμους της την τραυματισμένη μητέρα της, βλέποντας ότι κινδύνευαν να συλληφθούν, έριξε τη μητέρα από έναν βράχο στον ποταμό Αχελώο και έπεσε και η ίδια.

Εκείνη την εποχή ο εξευτελισμός των γυναικών χρησιμοποιούνταν από τον Αλή Πασά ως μέσο αντιμετώπισης των Σουλιωτών. Ένας από τους τρόπους εξευτελισμού ήταν και η πώληση των γυναικών ως σκλάβων, σε εποχή που το εμπόριο λευκών σκλάβων μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν νόμιμο και καταργήθηκε με φιρμάνι μόλις το 1830.

Η μαρτυρία του Αλβανού αξιωματικού, Σουλεϊμάν αγά

Υπάρχουν αρκετές βιβλιογραφικές αναφορές σχετικά με ο χορό του Ζαλόγγου. Μια από πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή του Αλβανού αξιωματικού, Σουλεϊμάν αγά, που βρισκόταν στις υπηρεσίες του Αλή πασά και αυτόπτης μάρτυρας του ιστορικού γεγονότος στο Ζάλογγο.

Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη μαρτυρία της αυτοθυσίας των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο. Την μαρτυρία διασώζει ο Γάλλος εξωμότης Ιμπραήμ Μανζούρ εφέντη (Ibrahim Manzour efendi) στο έργο του Απομνημονεύματα από την Ελλάδα και την Αλβανία στα χρόνια της διακυβέρνησης του Αλή πασά, που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1827

Η λεπτομερής αυτή περιγραφή του χορού του Ζαλόγγου, από τον αυτόπτη μάρτυρα Σουλεϊμάν αγά, Αλβανό αξιωματικό του Αλή πασά, δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή, παρά το γεγονός ότι αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Σουλιώτισσες προτίμησαν τον θυσιαστικό θάνατο με χορό και τραγούδι από την ατίμωση.

Το σχετικό κείμενο σε πιστή φιλολογική μετάφραση:

«Τον Δεκέμβριο του 1803, οι Σουλιώτες συνθηκολόγησαν. Η συνθήκη τούς παραχωρούσε το δικαίωμα να εγκατασταθούν παντού όπου έκριναν πρόσφορο, εκτός από τα βουνά τους. Οι ατυχείς αποφάσισαν να μοιραστούν σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία θα πήγαινε στην Πρέβεζα, η άλλη στην Πάργα. Είχαν δοθεί διαταγές να τις σφάξουν και τη μία και την άλλη ομάδα. Ξεκίνησαν γι' αυτή την αξιοθρήνητη μετανάστευση. Οι Αλβανοί εμφανίζονται στην ομάδα της Πάργας με σκοπό να τους ξεκάνουν˙ το ένστικτο αναπλήρωσε την εμπειρία˙ σχηματίζοντας τετράγωνα τάγματα, κλείνουν στο κέντρο τις γυναίκες, τους γέροντες, τα παιδιά και τα κοπάδια και υπό την προστασία αυτού του σχηματισμού, εξαιρετικά πολεμικού, εισήλθαν στην Πάργα, μπροστά στα μάτια των σφαγέων, που είχαν λάβει την ανταμοιβή του αίματός τους.

Φωτογραφία: Ο χορός του Ζαλόγγου, έργο του Ανδρέα Βρανά


Η ομάδα της Πρέβεζας δεν είχε την ίδια τύχη. Είτε γιατί η επίθεση ήταν ακαριαία, είτε γιατί καταπτοήθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να προβάλει αντίσταση, και σε άτακτη υποχώρηση, κατέφυγε σε ένα ελληνικό μοναστήρι, που λέγεται Ζάλογγο. Ανώφελο καταφύγιο! Οι Μωαμεθανοί, σπάζοντας την πόρτα, περικύκλωσαν τα θύματά τους ...˙ ο βιασμός, ο φόνος, οι φρικαλεότητες μιας σφαγής, βεβηλώνουν αυτόν τον χώρο και εξολοθρεύουν τα λείψανα των δυστυχισμένων Σουλιωτών.
Εκατό γυναίκες που έμεναν με μια ομάδα παιδιών, βρέθηκαν χωρισμένες από αυτούς και ψηλά από ένα βράχο στον οποίο είχαν σκαρφαλώσει, έγιναν μάρτυρες της φρικτής μοίρας των συντρόφων τους˙ τους απείλησαν με τη σειρά τους! αλλά μια ξαφνική απόφαση τους υποσχέθηκε μια βοήθεια ενάντια στην ατίμωση και τη ντροπή των βασάνων. Έδωσαν τα χέρια και στο πλάτωμα του βράχου αρχίζουν ένα χορό του οποίου ένας ανήκουστος ηρωισμός ενέπνεε τα βήματα, και του οποίου η αγωνία του θανάτου επέσπευδε την πτώση. Πατριωτικά τραγούδια την συνόδευαν˙ οι επωδοί τους αντηχούσαν στα αυτιά των Μωαμεθανών ... Ο ουρανός χωρίς αμφιβολία τις άκουγε! Στο τέλος των επωδών τους, οι εκατό γυναίκες έβγαλαν μια διαπεραστική και παρατεταμένη κραυγή, της οποίας ο ήχος έσβησε στο βάθος ενός τρομερού βάραθρου όπου παρασύρθηκαν μαζί με κείνες όλα τα παιδιά».

Στο τέλος της διήγησης ο Ιμπραήμ Μανζούμ μας πληροφορεί, επίσης, για τον ποιος ήταν ο εξιστορών το γεγονός:

Φωτογραφία: Ο χορός του Ζαλόγγου - Έργο του του Claude Pinet


«Ο Σουλεϊμάν αγάς, Αλβανός αξιωματικός, περίλυπος μάρτυρας αυτής της αξιομνημόνευτης τραγωδίας, μου διηγήθηκε όλες τις λεπτομέρειες. Κατά τη διήγηση αυτού του γεγονότος δάκρυα έβρεξαν τα βλέφαρά του˙ εντούτοις ανήκε στο στρατό του Αλή».

Με πληροφορίες από wikipedia, san simera.grπαρτε κι εσεις αρφανα σιμιτισταν,μοσκας μαο χοτζα

να εχετε.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Δεκέμβριος 19th, 2017, 3:12 am

Τώρα σοβαρά, περιμένει κανείς διαφορετική συμπεριφορά από άτομο με τις περγαμηνές του Πάγκαλου (Ίμια, Οτσαλάν, ''μαζί τα φάγαμε'' κλπ) ; Είμαι σίγουρος πως πολλά από αυτά που κατά καιρούς λέει δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος. Πολιτικοί με την πορεία του συγκεκριμένου δεν αξίζουν ούτε καν τη χλεύη, μόνο αδιαφορία.
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5708
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό paul25 » Δεκέμβριος 19th, 2017, 10:40 am

Ρε σεις τι παραμύθια έλεγε αυτός ο Σουλεϊμάν αγάς; Εντάξει, όχι εντελώς,τα αναμειγνύει με κάποια αληθινά στοιχεία, αλλά θαύμασα την περιγραφή του. Ρε τον κ#%^%τα! Ωραία τα έλεγε, από που είναι η μαρτυρία του; Μήπως τα λόγια αυτά είναι και λογοτεχνική παρέμβαση του ιστορικού που τα κατέγραψε που είναι και πιο πιθανό;
Άβαταρ μέλους
paul25
Fast poster
 
Δημοσ.: 1808
Εγγραφη: Απρίλιος 30th, 2015, 11:46 pm
Το μέλος paul25, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 19th, 2017, 6:07 pm

ο τουρκαλβανος αυτόπτης μαρτυς ηταν
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό paul25 » Δεκέμβριος 20th, 2017, 11:40 am

Δεν έχει να λέει κάτι. Υπάρχουν άλλες τόσες αφηγήσεις (και πιο κοντά στο περιστατικό) που το θέμα του χορού δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο. Όπως και σχεδόν με κάθε ιστορικό γεγονός είναι δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς έγινε πια. Σίγουρα είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι κάποιοι πέθαναν πέφτοντας από το βράχο του Ζαλόγγου, τώρα πως έγινε αυτό; Είναι άλλο θέμα. Μπορεί να κάνανε χορό (το οποίο και θεωρώ απίθανο), μπορεί να πέσανε επειδή τους είχαν στριμώξει με το γκρεμό από πίσω οι εχθροί, μπορεί να τους έσπρωξαν και οι Τουρκαλβανοί για να τους εκτελέσουν, μπορεί να πέσανε όλοι μόνοι τους, αλλά και μπορεί να συνέβησαν και τα δύο. Δηλαδή να ξεκίνησαν να πέφτουν κάποιοι πιο γενναίοι και άλλοι που μείνανε πίσω να τους έριξαν οι εχθροί για να πάνε να βρουν τους άλλους γελώντας με φονικό δόλο. Που να ξέρεις τώρα τι ακριβώς έγινε; Ιδιαίτερα μέσα στο χαμό που θα επικράτησε και οι στρατιώτες του εχθρού θα έπρατταν κατά βούληση για τις βιαιοπραγίες.

Άλλωστε, αν θες υπάρχει και ο Ζερλέντης (ο πρώτος που το αμφισβήτησε) που πρόλαβε ζωντανή την αδελφή του Μπότσαρη και της πήρε την μαρτυρία. ο Ζερλέντης αμφισβητεί το χορό και έρχεται πιο κοντά σε αυτό που λέω εγώ παραπάνω. Ενδιαφέρον και κοντά στις απόψεις μου είναι και ο Πολίτης που αναφέρει:

«Το τι ακριβώς συνέβη στο Ζάλογγο, περί τα μέσα Δεκεμβρίου 1803, το γνώριζαν όσοι επέζησαν της μάχης, είτε γιατί αιχμαλωτίστηκαν από τα στρατεύματα του Αλή, είτε επειδή διασώθηκαν και κατόρθωσαν να καταφύγουν στην Πάργα ή αλλού - αν και προφανώς ούτε κι αυτοί θα είχαν άμεση αντίληψη όλων των περιστατικών. Κάτι θα ήξεραν, βέβαια, και οι επιτιθέμενοι»

Το οποίο και βρίσκω πολύ ορθό και ανθρώπινο να συμβαίνει σε περιπτώσεις χαμού.
Άβαταρ μέλους
paul25
Fast poster
 
Δημοσ.: 1808
Εγγραφη: Απρίλιος 30th, 2015, 11:46 pm
Το μέλος paul25, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 20th, 2017, 12:47 pm

ασφαλως ξερανε οι τουρκαλβανοι,το τμημα εκεινο που καταδιωξε τις γυναικες

σαυτο ηταν κι ο αφηγητης σουλειμαν


εξαλλου το ιδιο εκαναν κι κορίτσια της ναουσας που επεσαν στον αραπιτσα για να μη πεθανουν στα χερια των τουρκωνε


το πρόβλημα πιο είναι ο χορος?? μικρο,οι γυναικες επεσαν για να μην βιασθουν κι πουληθουν δουλες οσες επιβιωναν
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 20th, 2017, 1:01 pm

τετοια δεν ηταν αγνωστα στην τουρκοκρατουμενη ελλαδα

οι βιασμοι παιδιων κι γυναικων ελληνων ηταν κατι συνηθισμενο,εξαλλου σαυτο τ ους διευκολυνε κι το κορανι,μιας κι επρατταν ...θεάρεστα δολοφονώντας απιστους ,βιαζοντας τα παιδια κι τις γυναικες κι οσοι επιβιωναν στο σκλαβοπαζαρο


στα ψαρα στη σφαγη,μανα ετρεχε στο παλαιοκαστρο να γυτωσει τα παιδια της,οι τουρκοι την προφτασαν κι εσφαξε τα παιδια κι πεθανε κι αυτή σφαγμενη

12 τομος ελληνικης ιστοριας της εκδοτικης,στην αφηγηση για την σφαγη στα ψαρα

ο καζαντζακης στην αναφορα στον γκραικο,αναφερει πως όταν τουρκοκρητικοι ορμησαν στον μαχαλα των ελληνων από τις ματιες γεματες φοβο της μητερας του στον καπεταν μιχαλη,καταλαβε τι θα εκανε ο πατερας του,θα τους σκοτωνε να μην πεσουν στα χερια των βαρβαρων κι πεθανουν στα χερια τους

αυτό το γεγονος ηταν ένα που τον σημαδεψε
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 20th, 2017, 1:06 pm

ακομα κι στα αρχαια χρονια,οταν οι βάρβαροι γαλατες ορμησαν στο καλλιο ,γυναικες αυτοκτονησαν κι οσες δεν το τολμησαν βιασθηκαν μεχρι θανατου,αλλα κι απ αυτές οσες μπορουσαν επεφταν πανω στα οπλα των βαρβαρων κι αυτοκτονουσαν

συνεβη το 277πΧ νομιζω
Τελευταία επεξεργασία απο stamos την Δεκέμβριος 20th, 2017, 1:07 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό paul25 » Δεκέμβριος 20th, 2017, 1:07 pm

stamos έγραψε: ασφαλως ξερανε οι τουρκαλβανοι,το τμημα εκεινο που καταδιωξε τις γυναικες

σαυτο ηταν κι ο αφηγητης σουλειμαν


εξαλλου το ιδιο εκαναν κι κορίτσια της ναουσας που επεσαν στον αραπιτσα για να μη πεθανουν στα χερια των τουρκωνε


το πρόβλημα πιο είναι ο χορος?? μικρο,οι γυναικες επεσαν για να μην βιασθουν κι πουληθουν δουλες οσες επιβιωναν


Πέρα από τον χορό, το θέμα είναι αν πέσανε οικειοθελώς ή όχι ή αν το να πέσουν δεν ήταν απλά ένα ανθρώπινο ανατανακλαστικό λόγο φόβου που έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει σε κάθε παρόμοια τραγωδία (παράδειγμα το άλμα των ανθρώπων από τους Δίδυμους πύργους στο κενό λόγω φωτιάς, αν δεν ήταν η φωτιά και ήταν εχθροί που τους είχαν εγκλωβίσει, ίσως να μιλάγαμε για ηρωικό θάνατο όπως στο Ζάλογγο, στην Αράπιτσα κλπ). Όμως όπως και να έχει, δεν μειώνει τον ηρωισμό των ανθρώπων που το έπραξαν είτε πέφτοντας οικειοθελώς, είτε όχι, είτε ήταν εγκλωβισμένοι από τους εχθρούς είτε από τη φωτιά.

ΥΓ. Το γεγονός στην Αράπιτσα συνέβει μετά τον Ζάλογγο, όταν το γεγονός ήδη είχε πάρει κάποιες μυθικές διαστάσεις. Δεν αποκλείεται να επηρεάστηκαν από αυτή την ιστορία όπως σίγουρα έγινε χρόνια αργότερα το 1947 στον Εμφύλιο από μια δασκάλα που μιμήθηκε τις Σουλιώτισσες.
Άβαταρ μέλους
paul25
Fast poster
 
Δημοσ.: 1808
Εγγραφη: Απρίλιος 30th, 2015, 11:46 pm
Το μέλος paul25, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: τοιούτους(τετοιους) πολιτικους εχωμεν. κι ο χορος τ ζαλο

Δημοσίευσηαπό stamos » Δεκέμβριος 20th, 2017, 1:12 pm

μενω ΜΟΝΟ σε οσα είναι γνωστα από την ΙΣΤΟΡΙΑ


ηταν 100 ατομα δεν ηταν ένα ή δυο,οσες προτιμουσαν να παραδοθουν θα το εκαναν

γνωριζαν όμως τι της περιμενε,βιασμος μεχρι θανατου από τους εξαγριωμένους τουρκαλβανους

εξαλλου ειχα κι το κορανι με το μερος τους

θεαρέστως επρατταν βιαζοντας κι δολοφονώντας απιστους.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινομενο,η αριστερα υπερασπίζεται συμφεροντα των αλβανων σκοπιανών
κτλ κι υπονομευει την Ελλαδα,Ενω στα πρωην κουμουνιστικα κρατη,οι πολιτες υπερασπίζονται τα εθνικα τους συμφερν
stamos
Maniac poster
 
Δημοσ.: 10312
Εγγραφη: Οκτώβριος 26th, 2012, 1:34 pm
Το μέλος stamos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Κοινωνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: alitampouras, Golden Age, ILIAS GR, Πολιτικός μηχανικός και 17 επισκέπτες