Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ, Hall9000, Naida, ST48410, Ελβετός Τραπεζίτης, Εσχατόγερος, τέρας του νες και 30 επισκέπτες

 

Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » Ιανουάριος 19th, 2018, 12:55 am

«Κάντε ένα πείραμα» στους Ασπροπυργιώτες, μας είπαν άνθρωποι που γεννήθηκαν και μένουν εδώ. «Κλείστε τους τα μάτια και κάντε τους μια βόλτα στα όρια του οικιστικού ιστού της πόλης. Από τη μυρωδιά και μόνο θα σας πουν πού ακριβώς βρίσκονται».
Είναι αλήθεια. Αλλιώς μυρίζουν τα σκουπίδια, αλλιώς τα καμένα λάστιχα, αλλιώς τα διυλιστήρια, αλλιώς τα απόβλητα που πέφτουν στα ρέματα, αλλιώς ο καπνός από το εργοστάσιο ανακύκλωσης που πήρε φωτιά πριν από δύο χρόνια κι ακόμη καπνίζει.
Διασχίζουμε τον κεντρικό δρόμο της πόλης, εδώ όπου μέχρι πριν από την οικονομική κρίση υπήρχαν δίπλα δίπλα 18 τράπεζες σε 1.400 μέτρα.
Περνάμε δίπλα από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων κι ανηφορίζουμε σε μια ήσυχη - πριν από χρόνια - γειτονιά. Στα Νεόκτιστα. Εδώ ζουν Ελληνες και Τσιγγάνοι. Ογκοι από λάστιχα, σκουπίδια και μπάζα παντού. Αν και κοντεύει μεσημέρι, οι δρόμοι είναι έρημοι.
Είμαστε στο Χάρλεμ του Ασπρόπυργου. Ετσι αποκαλούν οι ντόπιοι τη φτωχότερη συνοικία της πόλης. Στα Νεόκτιστα κυριαρχούν ο φόβος, η βία, η εξαθλίωση και ένας μόνο νόμος. Ο νόμος των όπλων.
Κι αν στη Νέα Ζωή έχει στηθεί ο μεγαλύτερος καταυλισμός των Τσιγγάνων γιατί είναι δίπλα στον ΧΥΤΑ, στα Νεόκτιστα οι Ρομά έχουν μετατρέψει την περιοχή σε κράτος εν κράτει. Ελέγχουν και τρομοκρατούν τους πάντες. Με τις πλάτες μιας πολιτείας που κυριολεκτικά κλείνει τα μάτια.
Νεκροταφείο
αυτοκινήτων
Η περιοχή μοιάζει περισσότερο με νεκροταφείο αυτοκινήτων. Σειρά τα καμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του δρόμου. Τα κλέβουν, τους βάζουν φωτιά, τα παρατάνε δίπλα στα σπίτια.
Τα φρεάτια στους δρόμους, δίχως σχάρες. Εάν είσαι ανυποψίαστος κινδυνεύεις να πέσεις μέσα. Τις κλέβουν οι Τσιγγάνοι και τις πουλάνε σαν σκραπ. Οι κάτοικοι σκεπάζουν τα φρεάτια όπως όπως με ξύλα.
Οι κολόνες της ΔΕΗ είναι όλες πειραγμένες. Καλώδια κρέμονται παντού. Οταν ρωτάς γιατί, όλοι κουνάνε το κεφάλι. «Κλέβουν ρεύμα οι Τσιγγάνοι. Κανείς δεν πληρώνει τη ΔΕΗ. Ανεβαίνει το δωδεκάχρονο και τραβάει το ρεύμα σε 5 λεπτά».
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα λεωφορεία έφταναν εδώ με συνοδεία περιπολικού. Κανένας οδηγός δεν δεχόταν να κάνει αυτό το δρομολόγιο. «Κλείνουν τον δρόμο, σταματάνε το λεωφορείο, σπάνε τα τζάμια, κλέβουν το κινητό του οδηγού, πού να ξαναπάει ο άνθρωπος;».
Μόλις σταμάτησε το περιπολικό, αρχίσανε τα ίδια. «Μέχρι και πριν από 15 χρόνια η περιοχή ήταν θαύμα» λένε οι κάτοικοι. «Με το που ήρθαν οι Τσιγγάνοι όλα άλλαξαν. Καταπάτησαν όλα τα οικόπεδα. Οσοι πρόλαβαν και πούλησαν τα σπίτια τους, έφυγαν. Η πολιτεία μάς έχει ξεχάσει».
Μόλις πέσει το σκοτάδι όλοι κλείνονται στα σπίτια τους. «Στήνουν ενέδρες στα αυτοκίνητα , τα σταματούν και μας ληστεύουν κινητά, λεφτά ό,τι βρουν».
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βγάλει άδεια κυνηγετικής καραμπίνας για «να κοιμούνται ήσυχοι», αφού «η Αστυνομία δεν μπορεί να μας προστατέψει». Οταν φεύγουν από το σπίτι αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση, βάζουν χρονοδιακόπτη για να αναβοσβήνουν τα φώτα, ενώ στις μάντρες των σπιτιών υπάρχουν γυαλιά κοφτερά ή πλέγματα με ξυραφάκια.
Η γιαγιά
στο πορτ μπαγκάζ!
Οι άνθρωποι σπάνια φεύγουν από το σπίτι . «Ο κυρ Γιάννης για να πάει στο σουπερμάρκετ βάζει τη γυναίκα του στο πορτ μπαγκάζ»! Πολλοί ηλικιωμένοι στη γειτονιά το κάνουν αυτό για να μην καταλάβουν οι Τσιγγάνοι ότι έφυγαν όλοι από το σπίτι. «Αν δουν ότι έφυγες, μπαίνουν μέσα και σ' το κάνουν φύλλο και φτερό».
Οι κάτοικοι διηγούνται απίστευτες σκηνές. «Με αυτόματα πυροβολούν όλες τις ώρες της μέρας. Χθες το βράδυ έπεφταν βροχή οι σφαίρες στα κεραμίδια του σπιτιού μου» λέει η Ματούλα, η οποία μας οδηγεί στον Σύλλογο που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι στα Νεόκτιστα. «Η Αστυνομία δεν πλησιάζει. Τους τηλεφωνείς και δεν έρχονται. Είμαστε ξεχασμένοι από όλους. Ξέρετε τι μου είπε μια φορά ένας αστυνομικός; Αν τους βρεις μέσα στο σπίτι σου, ρίξ' τους. Εχετε μεγάλους βόθρους;».
Ο κύριος Τάσος είναι συνταξιούχος ναυτικός. Ζει στα Νεόκτιστα 25 χρόνια. Στο σπίτι του έχει βάλει πάνω από τις κανονικές, δεύτερες πόρτες, σιδερένιες. «Δεν μας προστατεύει κανείς» λέει. «Δεν παίρνουνε επιχορηγήσεις οι δήμοι για τους Τσιγγάνους; Πού πάνε τα λεφτά; Θέλουνε να τους εντάξουνε. Πώς θα το κάνουνε; Πάνε τις πρώτες μέρες σχολείο και μετά πάλι τις τελευταίες, ίσα για να πάρουν το επίδομα. Εμάς γιατί δεν μας δίνουν επίδομα κινδύνου;».
«Η δημοτική Αρχή, απουσιάζει» λένε οι άνθρωποι στον σύλλογο, οι οποίοι ζητούν να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα στα Νεόκτιστα. «Μόνο όταν έχουμε κάποια εκδήλωση έρχονται από τον δήμο και καθαρίζουν την πλατεία. Μετά μας ξεχνάνε».
«Κάναμε μια προσπάθεια μια φορά και καλέσαμε όλα τα κόμματα να έρθουν να τους ενημερώσουμε για την εγκληματικότητα. Ηρθαν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή».
Πάνω από 300
παράνομα σκραπ
Ενα ανεξέλεγκτο κύκλωμα αποτελούμενο από ιδιοκτήτες «νόμιμων» και παράνομων σκραπ, που δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς περιβαλλοντικούς κανόνες, μαζί με τους λεγόμενους «ανακυκλωτές» που είναι περιφερόμενοι Τσιγγάνοι έχουν μετατρέψει μεγάλες περιοχές του Ασπρόπυργου σε ζώνες παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας. Εκτός από ελάχιστα νόμιμα, στη βιομηχανική περιοχή, πάνω από 300 σκραπ λειτουργούν παράνομα χωρίς άδεια λειτουργίας στα όρια του οικιστικού ιστού της πόλης.
Βασικοί διακινητές μετάλλων είναι οι Ρομά. Αυτοί προμηθεύουν τα σκραπ με υλικά που βρίσκουν στη χωματερή. Κλέβουν επίσης μεγάλες ποσότητες από λάστιχα αυτοκινήτων. Τα καίνε και παίρνουν σίδερο και χαλκό. Για τον ίδιο λόγο, καίνε καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Αυτό ακριβώς κάνουν και με τις σιδερένιες σχάρες που είναι στα φρεάτια αποχέτευσης. Τις κλέβουν και τις πωλούν στα σκραπατζίδικα. Οι ιδιοκτήτες των σκραπ τα αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή και τα πωλούν είτε σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό είτε σε χαλυβουργίες στην Ελλάδα.
Καταγραφή των «επιχειρήσεων» σκραπ δεν υπάρχει. Οι συνθήκες εργασίας, άγνωστες. Αυτό που «δουλεύει» είναι το κομμάτι του εισπρακτικού μηχανισμού. Δηλαδή, οι «επιχειρήσεις» σκραπ δηλώνονται στην Εφορία με άλλο αντικείμενο, συνήθως ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Αδεια λειτουργίας δεν έχουν, αφού για να πάρουν άδεια από την Περιφέρεια πρέπει να είναι σε βιομηχανική περιοχή. Επειδή όμως το ενοίκιο στη βιομηχανική περιοχή είναι υψηλό, εγκαθίστανται μέσα σε χωράφια που είναι αγροτικές περιοχές, τις οποίες νοικιάζουν για ένα κομμάτι ψωμί. Εκεί, σε μη στεγασμένους χώρους, επεξεργάζονται τον χαλκό και το σίδερο, με τα διαρρέοντα υλικά να φεύγουν στο έδαφος και να καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
«Η Περιφέρεια τι κάνει, γιατί δεν τα κλείνει;» μας λέει ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου, όταν ρωτήσαμε πώς λειτουργούν τόσα σκραπ στην πόλη χωρίς άδεια. «Σε μερικά μάλιστα υπάρχουν και διαλυτήρια αυτοκινήτων» προσθέτει.
Αν γίνονται έλεγχοι; Η Περιφέρεια έχει μόνο τρεις υπαλλήλους για όλη τη δραστηριότητα στη Δυτική Αττική και η ΔΟΥ Ελευσίνας έχει οκτώ ελεγκτές, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για 10.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται από Χαϊδάρι, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Μέγαρα μέχρι Κινέττα και Πόρτο Γερμενό.

http://www.tanea.gr/news/greece/article ... opyrgoy/#1
ΠόθοιΕνόςΚΚΟΥΕ
migisukhoi έγραψε:Στηρίζουμε την Ισλαμοποίηση των Δυτικών Καπιταλιστικών Ιμπεριαλιστικών Αποικιοκρατικών χωρών

Επιχειρήματα ενόςΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
black_paint έγραψε:αν σε ειχα μπροστα μου θα ψαχνες για ορθοδοντικο κυριακατικα.
Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 4754
Εγγραφη: Μάιος 28th, 2017, 11:01 pm
Τοποθεσια: Πα(σο)κιστάν του πγοοδευτικού τόξου
Το μέλος ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Athos » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:00 am

αντί για τα λινκ, κάντε μιά βόλτα στα Νεόκτιστα, να έχετε προσωπική άποψη.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά πάντως.
Athos
Fast poster
 
Δημοσ.: 4159
Εγγραφη: Οκτώβριος 6th, 2004, 4:03 pm
Το μέλος Athos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:20 am

Athos έγραψε: αντί για τα λινκ, κάντε μιά βόλτα στα Νεόκτιστα, να έχετε προσωπική άποψη.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά πάντως.

Έχω φίλο που μένει στον ασπρόπυργο, όχι στα νεόκτιστα, αλλά έχει κι εκεί αρκετούς τσιγγάνους... Απίστευτη υποβάθμιση και μεγάλη εγκληματικότητα από πλευράς της ευπαθούς ομάδας.
Φυσικά τα νεόκτιστα είναι η χειρότερη περιοχή.
Πλήρης εγκατάλειψη από το κράτος και η μόνη βοήθεια που παράσχεται είναι αντιρατσιστικές επισημάνσεις στους κατοίκους, οι οποίοι δεν αποδέχονται τους ρομά.
Ο δήμαρχος κάποια πράγματα τα λέει, και γι' αυτό οι επαγγελματίες αντιρατσιστές τον κατηγορούν, αλλά κι αυτός από πράξεις τίποτα ουσιαστικό...
ΠόθοιΕνόςΚΚΟΥΕ
migisukhoi έγραψε:Στηρίζουμε την Ισλαμοποίηση των Δυτικών Καπιταλιστικών Ιμπεριαλιστικών Αποικιοκρατικών χωρών

Επιχειρήματα ενόςΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
black_paint έγραψε:αν σε ειχα μπροστα μου θα ψαχνες για ορθοδοντικο κυριακατικα.
Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 4754
Εγγραφη: Μάιος 28th, 2017, 11:01 pm
Τοποθεσια: Πα(σο)κιστάν του πγοοδευτικού τόξου
Το μέλος ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Ορέστης_35 » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:34 am

Δεν το πιστευω οτι μπαινουν ανθρωποι στο πορτμπαγκαζ.
Πάντα λοιπόν ο νικητής του νικημένου γράφει την ιστορία. Tο πρόσωπο του χτυπημένου παραλλάζει εκείνος που τον χτύπησε. Απ' τον κόσμο φεύγει ο αδύναμος, και πίσω μένει το ψέμα. Μ. Μπρεχτ
Ορέστης_35
Fast poster
 
Δημοσ.: 2661
Εγγραφη: Οκτώβριος 31st, 2015, 2:44 pm
Το μέλος Ορέστης_35, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:38 am

Ορέστης_35 έγραψε: Δεν το πιστευω οτι μπαινουν ανθρωποι στο πορτμπαγκαζ.

Αυτό πιθανόν να είναι υπερβολή του άρθρου. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο, αλλά γενικά στην περιοχή επικρατούν ακραίες καταστάσεις.
ΠόθοιΕνόςΚΚΟΥΕ
migisukhoi έγραψε:Στηρίζουμε την Ισλαμοποίηση των Δυτικών Καπιταλιστικών Ιμπεριαλιστικών Αποικιοκρατικών χωρών

Επιχειρήματα ενόςΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
black_paint έγραψε:αν σε ειχα μπροστα μου θα ψαχνες για ορθοδοντικο κυριακατικα.
Άβαταρ μέλους
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 4754
Εγγραφη: Μάιος 28th, 2017, 11:01 pm
Τοποθεσια: Πα(σο)κιστάν του πγοοδευτικού τόξου
Το μέλος ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Ορέστης_35 » Ιανουάριος 19th, 2018, 4:28 am

Να φερουμε Κινεζους εργολαβους να την ισοπεδωσουν.
Πάντα λοιπόν ο νικητής του νικημένου γράφει την ιστορία. Tο πρόσωπο του χτυπημένου παραλλάζει εκείνος που τον χτύπησε. Απ' τον κόσμο φεύγει ο αδύναμος, και πίσω μένει το ψέμα. Μ. Μπρεχτ
Ορέστης_35
Fast poster
 
Δημοσ.: 2661
Εγγραφη: Οκτώβριος 31st, 2015, 2:44 pm
Το μέλος Ορέστης_35, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργουμ

Δημοσίευσηαπό Τζακ Πάλανς » Ιανουάριος 19th, 2018, 9:06 am

Το Χάρλεμ πού κολλάει πάλι; Μια χαρά συνοικία ειναι.
black_paint έγραψε:είσαι μισογύνης

Yoga Girl έγραψε:είσαι μισογύνης

Άβαταρ μέλους
Τζακ Πάλανς
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11156
Εγγραφη: Οκτώβριος 10th, 2012, 6:22 pm
Το μέλος Τζακ Πάλανς, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Naranjita » Ιανουάριος 19th, 2018, 9:48 am

πρωτον, στα νεοκτιστα μενουν ρωσοποντιοι. για την δικη τους την μαφια, το αρθρο δεν λεει τιποτα.
δευτερον, η περιοχη ειναι γεματη λαθρομεταναστες διαφορων φυλων που εχουν τις δικες τους αψιμαχιες
τριτον, ο κος Μελετιου (νδ) που βγαινει ως δημαρχος, εχει εναν δημο με γυρω στους 1000 δημοτικους υπαλληλους, αλλα η πολη ειναι σε αθλια κατασταση.
τεταρτον, ενα παζαρι στεγασμενο ειχαν που μαζευε κοσμο και κινιοταν το χρημα, αλλα το σταματησαν 10 χρονια πριν γιατι λεει εκανε ζημια στα 5 καταστηματα της περιοχης.
πεμπτον, οι κατοικοι ειναι στουρναρια. στην πλατεια της πολης, γυναικα δεν θα δεις να πινει καφε με την φιλη της. μονο κατι ρεμαλια και ρωσιδες να σερβιρουν.
εκτον, ετσι και τολμησεις να παρκαρεις εξω απο το μαγαζι τους, εχουν βγει εξω να σε πλακωσουν βριζοντας.
εβδομον, ακομη και σημερα, τους θεωρουν εντελως τελειωμενους οι γυρω περιοχες (αρβανιτες και αυτοι αλλα πιο πολιτισμενοι) σε σημειο που ακομη και σημερα νυφη δεν παει στον ασπροπυργο.
ογδοο, η περιοχη ειναι αχαρτογραφητη. δεν υπαρχουν δρομοι με ονομασια, οι περιοχες ειναι τυπου πευκο σπυριδωνος, μαυρη ωρα, τρυπα του ταδε, πσαρι, γκοριτσα κτλ. σε αυτο ο κος Μελετιου τι εχει κανει;
ενατο, ναι εχει γυφτους, ναι εχει ρωσοποντιους, εχει ομως μαζεμενα και ολα τα λαμογια που καναν επιχειρηση και δεν εχουν πληρωσει ποτε ικα, εφορια και τα λοιπα. εκει η σδοε δεν μπορει να κανει ελεγχο;
Καντε διαιτα..
Αποφευγετε να τρωτε χαλασμενα ονειρα και ασχημες αναμνησεις ειναι πλουσια σε λυπη...
Άβαταρ μέλους
Naranjita
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5374
Εγγραφη: Αύγουστος 6th, 2015, 10:26 am
Το μέλος Naranjita, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργουμ

Δημοσίευσηαπό Ερμής » Ιανουάριος 19th, 2018, 12:48 pm

Τζακ Πάλανς έγραψε: Το Χάρλεμ πού κολλάει πάλι; Μια χαρά συνοικία ειναι.


Αυτό.
Το χάρλεμ πλέον είναι χαϊλίκι.
Leon Degrelle: "Οι δεξιοί είναι δειλοί , δεν κάνουν για τίποτε..."

"Προσοχή στην δεξιά. Είναι δειλοί που συμμαχούν με τους πάντες , ακόμη και με τους κομμουνιστές..."
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Extreme poster
 
Δημοσ.: 35266
Εγγραφη: Φεβρουάριος 19th, 2008, 2:12 pm
Το μέλος Ερμής, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Juno » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:09 pm

Athos έγραψε: αντί για τα λινκ, κάντε μιά βόλτα στα Νεόκτιστα, να έχετε προσωπική άποψη.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά πάντως.

Να πας να μείνεις εκεί και τα ξαναλέμε.
Αριστερά σημαίνει φως. Το φως της μολότωφ που σκάει.
Άβαταρ μέλους
Juno
Fast poster
 
Δημοσ.: 1139
Εγγραφη: Απρίλιος 26th, 2017, 10:56 am
Το μέλος Juno, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργουμ

Δημοσίευσηαπό aljawn » Ιανουάριος 19th, 2018, 1:49 pm

Ερμής έγραψε:
Τζακ Πάλανς έγραψε: Το Χάρλεμ πού κολλάει πάλι; Μια χαρά συνοικία ειναι.


Αυτό.
Το χάρλεμ πλέον είναι χαϊλίκι.


Όχι τόσο, ειδικά προς τα πάνω (Γουάσινγκτον Χάιτς). Το περίεργο με την Νέα Υόρκη, είναι ότι όλα το μπόροους είναι σαν τον Μενίδι: μπορείς να βρεις από τέναμεντς και εργατικές πολυκατοικίες (ας πούμε γύφτους) μέχρι γκέιτιντ κομιούνιτις (ας πούμε Θρακομακεδόνες).
Billow and breeze, islands and seas,
Mountains of rain and sun,
All that was good, all that was fair,
All that was me is gone.
aljawn
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16328
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 14th, 2011, 10:25 pm
Τοποθεσια: The Black Courser
Το μέλος aljawn, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » Ιανουάριος 19th, 2018, 2:38 pm

σήμερα στο Χάρλεμ αν γίνει κάνα περιστατικό λένε "ασπρόπυργος γίναμε"
"I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat."
-Sir Winston Churchill
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6331
Εγγραφη: Μάιος 29th, 2013, 9:50 pm
Το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Tikhon » Ιανουάριος 19th, 2018, 5:08 pm

Aς ψηφίσουν κόμμα με πρόγραμμα τάξης ασφάλειας, αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, με τερματισμό της ανοχής στην μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα των Ρομά κοκ. (όχι η ΝΔούλα δεν μετράει, έχει κυβερνήσει επί μακρόν πολλάκις και ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνει). Δεν θένε; ας κάθονται να κλαίνε.
Tikhon
Fast poster
 
Δημοσ.: 1400
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 6th, 2016, 12:36 am
Το μέλος Tikhon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργου

Δημοσίευσηαπό Athina__P » Ιανουάριος 19th, 2018, 5:30 pm

Naranjita έγραψε: εχει εναν δημο με γυρω στους 1000 δημοτικους υπαλληλους,:o

:o :roll: :smt009

Το να καθαρίσει κάποιος μια περιοχή από τα σκουπίδια δεν είναι τόσο τιτάνιο έργο όσο νομίζει κανείς. Βέβαια όσο τα αφήνεις, τόσο τιτανιότερο μοιάζει... Ακόμα και αν τα αφήσεις, πόσο παίρνει σε έναν άνθρωπο να κάνει μια περιοχή; Λιγότερο από όσο νομίζει κανείς. Όχι ότι θα έπρεπε βέβαια αυτοί που μένουν εκεί ΜΕΣΑ στη χωματερή να μην τους νοιάζει πού μένουν και να συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά! Ή αυτοί που πετάνε γιατί σου λέει χωματερή ήδη είναι, ας πετάξω και εγώ. Άλλο θέμα αυτό! Σήμερα περνούσα από μια βρωμερότατη περιοχή - σταθμός του μετρό εξωτερικοί χώροι και γύρω δρόμοι και την καθάρισε ένας άνθρωπος μέσα σε δύο τρεις ώρες περίπου. Όσο παίρνει να τη γυρίσει κάποιος με πολύ αργό περπάτημα μαζεύοντας ταυτόχρονα. Αυτοί που περνούσαν βέβαια τόσο καιρό και συνέχιζαν τη μέρα τους, ποιος ξέρει γιατί δεν τους πειραζε και εμφανίστηκε κάποιος να καθαρίσει όταν έγινε ημι-χωματερή.

Φανταστείτε τώρα ότι υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος να το κάνει αυτό, αν θέλει και μπορεί σε έναν δήμο, να το κάνει όμως! 200 μεροκάματα το χρόνο! Πες ότι από αυτά τις 50 μέρες θα βρέχει και δεν θα μπορεί να απασχοληθεί σε αυτή την εργασία.

Αν το κάνει αυτό κάποιος, κάποια στιγμή, το πιθανότερο είναι ότι το μέρος δεν θα ξαναβρωμίσει έτσι. Αν μείνουν έστω και λίγα χαρτάκια, υπάρχει το σήμα στον εγκέφαλο ορισμένων ότι μπορούν να ρίξουν και άλλα! Αν καθαριστεί, μένει καθαρό για καιρό.
Athina__P
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6363
Εγγραφη: Απρίλιος 26th, 2015, 12:48 pm
Το μέλος Athina__P, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Το Χάρλεμ του Ασπρόπυργουμ

Δημοσίευσηαπό Kommissar Lohmann » Ιανουάριος 19th, 2018, 6:27 pm

Το Χάρλεμ πού κολλάει πάλι;

Έχει πολλούς σκούρους.
Kommissar Lohmann
Casual Poster
 
Δημοσ.: 965
Εγγραφη: Ιούλιος 7th, 2014, 9:30 pm
Το μέλος Kommissar Lohmann, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Κοινωνία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ, Hall9000, Naida, ST48410, Ελβετός Τραπεζίτης, Εσχατόγερος, τέρας του νες και 30 επισκέπτες