Πόση γη αναλογεί σε κάθε κάτοικο του πλανήτη;

Χλωρίδα, πανίδα και άνθρωπος.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

 

Πόση γη αναλογεί σε κάθε κάτοικο του πλανήτη;

Δημοσίευσηαπό [email protected] » Μάιος 17th, 2017, 9:21 pm

Μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη που η ανθρωπότητα θα μπορέσει να εποικίσει άλλους πλανήτες, η διαθέσιμη επιφάνεια για να μπορούμε να χτίσουμε τη “φωλιά μας” θα είναι αυτή που είναι τώρα (στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να μειωθεί: αν λιώσουν οι πάγοι και η γη πλημμυρίσει, τότε η διαθέσιμη επιφάνεια θα μειωθεί).
Θα μου πείτε: μπορεί χάρις την τεχνολογία να αρχίσουμε να κατοικούμε και την επιφάνεια της θάλασσας, ή να κατοικούμε πολύ περισσότερο απ’ ότι τώρα στοιβαγμένοι σε πολυκατοικίες. Αλήθεια είναι αυτά, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ την γοητεία που θα ασκεί πάνω μας ένα σπίτι με κήπο.
Πριν να φτάσουμε στο σημείο που θα μπορούμε να αποτιμήσουμε την αξία της γης, θα πρέπει να βρούμε πόση επιφάνεια γης αναλογεί σε κάθε άνθρωπο:
Ο τύπος για την επιφάνεια σφαίρας είναι 4πr². Η ακτίνα της γης είναι 6.380 χλμ.. Άρα η επιφάνεια της γης είναι 511.506.144 χλμ². Είναι γνωστό ότι μόνο το 1/4 αυτής της επιφάνειας είναι στεριά. Το υπόλοιπο είναι ωκεανοί. Άρα πάμε στα 127.876.536 χλμ². Από αυτή την επιφάνεια (εδώ θα κάνω μία υπόθεση εργασίας, αλλά μου φαίνεται λογική), η μισή περίπου δεν θα μπορούσε να κατοικηθεί για διάφορους λόγους (είναι έρημος, στέπες, απόκρημνες ορεινές επιφάνειες, λίμνες, ποτάμια ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί για κοινόχρηστους χώρους: δρόμοι, δημόσια κτίρια κ.α.) άρα πάμε στα 64.000.000 χλμ²..
Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός της γης είναι 6 δισ.. Μία απλή διαίρεση μας δίνει 10.000 μ² ανά κάτοικο.
Ή με άλλα λόγια, 10 στρέμματα ανά κάτοικο του πλανήτη.
Αυτή η εκτίμηση είναι πριν υπολογίσουμε πόση γη απαιτείται για να τραφεί ο κάθε άνθρωπος (ένα μέρος της επιφάνειας της γης θα χρησιμοποιηθεί για γεωργικές καλλιέργειες). Όταν αφαιρέσουμε κι αυτό, τότε πόση έκταση απομένει για κατοικία;

Το κείμενο και οι υπολογισμοί δεν είναι δικοί μου, όποιος έχει να συμβάλλει με σκέψεις ή δεδομένα για να απαντηθεί ή να συζητηθεί πληρέστερα το παραπάνω ερώτημα.
Υπενθύμιση: Το κρυφτό τελειώνει με φτύσιμο.
Άβαταρ μέλους
[email protected]
Casual Poster
 
Δημοσ.: 759
Εγγραφη: Νοέμβριος 2nd, 2016, 6:10 pm
Το μέλος [email protected], σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επιστροφή στην Οικολογία, Φύση

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες