Αρτοπαρασκευαστής

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

 

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 9:28 pm

Ρε παιδί μου υπάρχουν πολλές διαδικασίες που οδηγούν σε παρόμοιο αποτέλεσμα με λεπτές διαφορές στη γεύση και στην υφή:
1) όσο πιο πολύ το ζυμώνεις (αλλά αν το παρακάνεις θα γίνει σαν λιωμένη τσίχλα, κάτι που θα αναγνωρίσω στον Περσέα ότι μπορεί να συμβεί μόνο με μίξερ)
2) όσο πιο πολύ παραμένει το αλεύρι μουσκεμένο (αλλά χρειάζεται έστω και λίγο ζύμωμα στο τέλος για να δέσει)
3) όσο πιο πολύ το δουλεύει η μαγιά (που όμως αν το αφήσεις για πάντα θα γίνει χάλια, δε θα δένει ό,τι και να τουκ άνεις, αν δε κάνει ζέστη μπορεί σε λίγες μέρες να έχεις κάτι σαν μπύρα :) ).

Οπότε το κόλπο είναι να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στους τρεις παράγοντες.

Προσωπικά έχω καταλήξει ότι μια καλή ισορροπία αν θες το ψωμί να είναι πολύ μαλακό και φουσκωμένο και να μη χαλάει είναι:
1) ανακατεύεις το μισό αλεύρι και το μισό νερό και τα αφήνεις όσο θες, μέχρι και όλο το βράδι (δεν πρόκειται να πάθει τίποτα)
2) μετά προσθέτεις το υπόλοιπο μισό αλεύρι, το υπόλοιπο μισό νερό, τη μαγιά, το αλάτι και ζυμώνεις μέχρι να είναι σαν ένα σφιχτό αρκετά μεγάλο και λίγο πιο παχουλό από το κανονικό βυζάκι, μετά συγχωρήσεως.

Ή

1) τα βάζεις όλα από την αρχή εκτός από το αλάτι και ανακατεύεις. Το αφήνεις κανα μισάωρο, ΙΣΩΣ και πολύ περισσότερο άμα κάνει κρύο, αλλά όχι πολύ γιατί η μαγιά θα ξεφύγει.
2) ζυμώνεις όπως παραπάνω.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα υπάρχουν προφανώς ενδιάμεσες παραλλαγές, π.χ. βάζεις τη μισή μαγιά και το αφήνεις λίγο περισσότερο απ' ό,τι θα έκανες στο χωρίς καθόλου μαγιά, προσθέτοντας την άλλη μισή αμέσως πριν το ζύμωμα για boost. Ή το αφήνεις λιγότερη ώρα και ζυμώνεις περισσότερη.

Πάντως η συνέχεια είναι κοινή, έχεις πλέον ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι, το οποίο το αφήνεις να διπλασιαστεί σε μέγεθος, μετά το βάζεις στη φόρμα (θα μικρύνει) κι εκεί όταν μεγαλώσει γύρω στο +50% το χώνεις στο φούρνο. Πρόσεξε ότι δε λέω χρονική διάρκεια αλλά "θα διπλασιαστεί" και +50% γιατί οι χρόνοι είναι τελείως διαφορετικοί αναλόγως το αλεύρι, τη θερμοκρασία κλπ.

Αν θες να έχει σπόρια γίνεται πολύπλοκο, κατά κανόνα τα χώνεις λίγο πριν το τέλος του ζυμώματος, ούτε πολύ αρχή γιατί θα είναι μες στη μέση και θα δυσκολέψουν τη δημιουργία γλουτένης, ούτε μετά το πρώτο φούσκωμα γιατί ουσιαστικά θα πρέπει να το ξαναζυμώσεις για να ανακατευτούν καλά και η μαγιά δεν είναι πλέον αυτό που ήτανε. :)
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό ΛΕΩΝ » Ιανουάριος 11th, 2017, 9:53 pm

Αυτοι που έχουν φούρνους κλέφτες θα γίνουν; Ψωνίστε και τίποτα να κινηθεί η αγορά.
Ο Μαρξ τα έριξε στην Παπαγγελή στα 15 της αλλά τον απέρριψε.
Άβαταρ μέλους
ΛΕΩΝ
Extreme poster
 
Δημοσ.: 22261
Εγγραφη: Μάιος 26th, 2012, 10:43 am
Το μέλος ΛΕΩΝ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Cecily Anne » Ιανουάριος 11th, 2017, 9:55 pm

yeah_right έγραψε:



Το γκλουτεν φρι ψωμί πως φτιάχνεται;


Με ρυζαλευρο ή χαρουπαλευρο ή χημικα επεξεργασμενο σιταλευρο (ωστε να μην εχει γλουτενη) και εξτρα συγκολλητικες ουσιες οπως γομμα xanthan και στη επομενη ερωτηση σου ναι τοσο μαλακες ειναι οσοι το αγοραζουν ως υγιεινοτερο.

Δεν το αγοράζουν ως υγιεινό, το αγοράζουν, γιατί θένε ψωμάρα, χωρίς να κοτοπουλιάσει το δέρμα τους.
So are you to my thoughts as food to life,
Or as sweet-seasoned showers are to the ground;
And for the peace of you I hold such strife
As ‘twixt a miser and his wealth is found.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6514
Εγγραφη: Μάρτιος 23rd, 2015, 8:51 pm
Το μέλος Cecily Anne, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 9:57 pm

Το οποιο το κανει η γλουτενη; Γιατι; Επειδη ΗΧΕΙ οπως το 'γλουτος'; Ελεος με τις ηλιθιες χυπστερίες. Το gluten free είναι μια μαλακισμένη υστερία που ξεκίνησε από ένα ψευδές paper και έγινε απαραίτητο για κάθε χίπστερ. Εννοείται οι Ελ το παραλάβατε και έχετε φτάσει να πιστεύετε από το ότι το ελλιενικοού αλεύριε ζέα δεν έχει γλουτένη αλλά οι ξένιε μας το διώξανε, μέχρι ότι η γλουτένη προκαλεί καρκίνο.

Μια πολύ μικρή μειοψηφία της τάξης του ένα στο εκατομμύριο έχει όντως πρόβλημα με τη γλουτένη. Όλοι οι υπόλοιποι είστε απλά κρετίνοι.

ΛΕΩΝ έγραψε: Αυτοι που έχουν φούρνους κλέφτες θα γίνοέυν; Ψωνίστε και τίποτα να κινηθεί η αγορά.



Μα δεν ειναι οικονομικοτερο να φτιαχνεις. Ουτε ειναι ρεαλιστικα εφικτο. Συζηταμε για γκουρμε φασεις:)
Τελευταία επεξεργασία απο yeah_right την Ιανουάριος 11th, 2017, 10:00 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Custom_F » Ιανουάριος 11th, 2017, 9:59 pm

Αααααα!!!!!! Ειδες αμα θες; χεχεχεεχεχ

Ευχαριστω πολυ! :D
Ιανός έγραψε:Ο καθένας εδώ έχει δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να υποστεί χυδαίο ξεκατίνιασμα, επειδή δεν συμφωνείς μ' αυτήν.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11221
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 8th, 2013, 12:17 am
Το μέλος Custom_F, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Cecily Anne » Ιανουάριος 11th, 2017, 10:05 pm

yeah_right έγραψε: Το οποιο το κανει η γλουτενη;

Γιες.

Γι'αυτούς τους απειροελάχιστους. Δε φταίω'γω που γεμίσανε τα ράφια. Θα περάσει η μόδα.
So are you to my thoughts as food to life,
Or as sweet-seasoned showers are to the ground;
And for the peace of you I hold such strife
As ‘twixt a miser and his wealth is found.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6514
Εγγραφη: Μάρτιος 23rd, 2015, 8:51 pm
Το μέλος Cecily Anne, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Πολιτικός μηχανικός » Ιανουάριος 11th, 2017, 10:07 pm

yeah_right έγραψε:
ΛΕΩΝ έγραψε: Αυτοι που έχουν φούρνους κλέφτες θα γίνοέυν; Ψωνίστε και τίποτα να κινηθεί η αγορά.


Μα δεν ειναι οικονομικοτερο να φτιαχνεις. Ουτε ειναι ρεαλιστικα εφικτο. Συζηταμε για γκουρμε φασεις:)

Οικονομικότερο είναι και χωρίς να υπολογίσεις το πήγαινε έλα στο φούρνο.
Άβαταρ μέλους
Πολιτικός μηχανικός
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16581
Εγγραφη: Δεκέμβριος 28th, 2013, 3:15 am
Τοποθεσια: Καλαμάτα
Το μέλος Πολιτικός μηχανικός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 10:11 pm

Ναι ε; Δηλαδη δεν ισχυουν οι οικονομιες κλιμακας και η ανωτεροτητα του επαγγελματικου εξοπλισμου και της εμπειριας; και το στοιχειο στο οποιο στηριζεσαι ειναι οτι εχεις πεταξει εκατο κιλα αποτυχημενο ψωμι ολικης που με τα ιδια λεφτα θα αγοραζες τριακοσια καρβελια; :)
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Πολιτικός μηχανικός » Ιανουάριος 11th, 2017, 10:49 pm

yeah_right έγραψε: Ναι ε; Δηλαδη δεν ισχυουν οι οικονομιες κλιμακας και η ανωτεροτητα του επαγγελματικου εξοπλισμου και της εμπειριας; και το στοιχειο στο οποιο στηριζεσαι ειναι οτι εχεις πεταξει εκατο κιλα αποτυχημενο ψωμι ολικης που με τα ιδια λεφτα θα αγοραζες τριακοσια καρβελια; :)

Άμα υπολογίζεις 100 κιλά πεταμένο ψωμί, υπολόγισε και
3 κλίσεις για διπλοπαρκάρισμα έξω από τον φούρνο ή στην πορεία για τον φούρνο
2 τρακαρισματάκια προσπαθώντας να παρκάρεις έξω από τον φούρνο ή στην πορεία για τον φούρνο
1 κλέψιμο μέσα από το ξεκλείδωτο αυτοκίνητο έξω από το φούρνο
1 στραμπούληγμα ποδιού στο βρεγμένο πεζοδρόμιο έξω από το φούρνο
1 ΕΔΕ γιατί έφυγες από την δουλειά σου για να πας για ψωμί
Έξοδα για την υγεία σου από τα χημικά που θα φας με το ψωμί του φούρνου.
Άβαταρ μέλους
Πολιτικός μηχανικός
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16581
Εγγραφη: Δεκέμβριος 28th, 2013, 3:15 am
Τοποθεσια: Καλαμάτα
Το μέλος Πολιτικός μηχανικός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Perseus » Ιανουάριος 12th, 2017, 10:35 am

ποτε δεν φτιαχνεις ψωμι μονο απο μαυρο θα βαλεις και λευκο,εμενα μου αρεσει με 33%

Φοσιλι,
κανεις ενα ειδος biga αλλα ταλαιπωρεισαι περισσοτερο απο οτι χρειαζεται, μπορεις να κρατας ενα κομματι απο την ζυμη του ψωμιου σου σε ενα ταπερ στο ψυγειο και να το χρησιμοποιεις καθε φορα .

1.το νερο ειναι ο καταλυτης που ενωνει την γλουτενινη και γλιαδινη και δημιουργειται η γλουτενη,αλλα ψωμια χρειαζονται πολυ νερο αλλα οχι ,εμενα που μου αρεσουν τα μπαγκετοειδη βαζω πλουσιο νερακι (65-70%)
2.Αλλη ποσοτητα χρειαζεται να ενυδατωσεις το αλευρι τον χειμωνα αλλη το καλοκαιρι.
3.Αν θελεις να φτιαξεις καλο ψωμι να αγοραζεις αλευρι απο φουρνο η απο χοντρικη 25κιλα τσουβαλια(12-14 ευρω) διοτι τα αλευρια για ολες τις χρησεις δεν κανουν καλο ψωμι.
4.Παντα προζυμι ,μπιγκα η ενα επιταχυντη,καμμια σχεση το ψωμι με προζυμι με το ψωμι χωρις
5.εγω αφηνω την ζυμη στο ψυγειο να φουσκωσει για 2 ημερες την τριτη το βγαζω και μετα το ψηνω.
6.Οπως και στις πιτσες τεραστια σημασια εχει ο φουρνος ,ποσο καλος ειναι ποσο ψηλα ανεβαζει θερμοκρασια κλπ κλπ
7. Παντα να βαζεις ενα ταψι με νερο στον φουρνο ,βοηθαει την κορα και κανει το ψωμι καλυτερο (προσεχε εαν αποφασισεις να ψεκασεις μπορει να σπασει το τζαμι καινα γκρινιαζεις μετα)


Καστομ Φ

βαζεις το αλευρι σε ενα αγγειο ριχνεις το αλατι ,την ζαχαρη αμα θελεις ανακατευεις και ριχνεις την μαγια ,εαν ειναι σκονη δεν θελει αραιωμα σε νερο εαν ειναι νωπη καλα ειναι να την διαλυεις σε νερο.
Ρωτας τον εαυτο σου ποτε θελεις να φας το ψωμι ,εαν βιαζεσαι ,ζεσταινεις το νερο στους 34 βαθμους το ριχνεις στο αλευρι ανακατευεις με μια σπατουλα το αφηνεις 5 λεπτα να ενυδατωθει και μετα αρχιζεις το ζυμωμα (εαν θελεις αυτη την μεθοδο) γι εμενα 8-10 λεπτα ζυμωμα ειναι υπεραρκετα,αφηνεις την ζυμη να φουσκωσει οταν διπλασιαστει σε ογκο την ξαναπασπατευεις, δημιουργεις το καρβελι το χαρακωνεις και το αφηνεις να ξαναξεκουραστει/ξαναφουσκωσει μετα φουλ τον φουρνο και στα δεκα λεπτα κατεβασε το στους 180 (αυτο θα το κρινεις εσυ)οταν βγαλεις το ψωμι βαλτο σε μια σχαρα να αεριζεται ,οταν το κεντρο του ψωμιου εχει 92 βαθμους Κελσιου τοτε ειναι ετοιμο(10 ευρω κανει ενα θερμομετρο).
"επίσεις υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός Εβραίων έξω από τους παραδοσιακούς φούρνους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας..."
Υποκλινομαι...
Άβαταρ μέλους
Perseus
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41585
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 18th, 2004, 1:12 am
Το μέλος Perseus, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό ΟΔΙΤΗΣ » Ιανουάριος 12th, 2017, 11:00 am

ΛΕΩΝ έγραψε: Αυτοι που έχουν φούρνους κλέφτες θα γίνουν; Ψωνίστε και τίποτα να κινηθεί η αγορά.

Αυτοί που έχουν φούρνους να κάνουν πρώτα ψωμί και όχι σκατά και μετά ευχαρίστως να ψωνίζουμε απ΄αυτούς.
(Ναι, έχει και φούρνους που κάνουν σχετικά καλό ψωμί αλλά το χρεώνουν 10.000€ το κιλό).

Το ψωμί που φτιάχνουμε στην οικογένεια απαιτεί συνολικό χρόνο 20 περίπου λεπτά (ζύμωμα 5΄ :D , προετοιμασία 5΄, πλύσιμο σκευών 5΄, λοιπά 5΄) και αφορά 1,5kg αλευριού. Ψήσιμο 60'.
Είκοσι λεπτά ανά ~5 μέρες δεν είναι τίποτα.

Αλεύρι (3/4 ολικής, 1/4 ανάλογα τα κέφια).
Χωρίς αρτοπαρασκευαστή, εύκολα, γρήγορα, γαμάτα, διασκεδαστικά -ειδικά όταν συμμετείχαν και τα μικρά.
Άβαταρ μέλους
ΟΔΙΤΗΣ
Fast poster
 
Δημοσ.: 1987
Εγγραφη: Ιανουάριος 4th, 2007, 2:28 pm
Το μέλος ΟΔΙΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Зефир » Ιανουάριος 12th, 2017, 11:16 am

από εταιρείες τι προτιμάτε;;

Μύλοι Αγίου Γεωργίου, Κρήτης, Ιωαννίνων, Χαλκιδικής, Πανταζή, Αλλατίνη, Γιώτης, Χρυσός Μύλος, Belbake, άλλο;;
Зефир
Fast poster
 
Δημοσ.: 3257
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 3rd, 2014, 7:41 pm
Το μέλος Зефир, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Dotcom » Ιανουάριος 12th, 2017, 12:06 pm

Πολιτικός μηχανικός έγραψε:
yeah_right έγραψε: Ναι ε; Δηλαδη δεν ισχυουν οι οικονομιες κλιμακας και η ανωτεροτητα του επαγγελματικου εξοπλισμου και της εμπειριας; και το στοιχειο στο οποιο στηριζεσαι ειναι οτι εχεις πεταξει εκατο κιλα αποτυχημενο ψωμι ολικης που με τα ιδια λεφτα θα αγοραζες τριακοσια καρβελια; :)

Άμα υπολογίζεις 100 κιλά πεταμένο ψωμί, υπολόγισε και
3 κλίσεις για διπλοπαρκάρισμα έξω από τον φούρνο ή στην πορεία για τον φούρνο
2 τρακαρισματάκια προσπαθώντας να παρκάρεις έξω από τον φούρνο ή στην πορεία για τον φούρνο
1 κλέψιμο μέσα από το ξεκλείδωτο αυτοκίνητο έξω από το φούρνο
1 στραμπούληγμα ποδιού στο βρεγμένο πεζοδρόμιο έξω από το φούρνο
1 ΕΔΕ γιατί έφυγες από την δουλειά σου για να πας για ψωμί
Έξοδα για την υγεία σου από τα χημικά που θα φας με το ψωμί του φούρνου.



Μάστορα να σου πω ένα μυστικό;
Εμείς οι Αθηναίοι δεν χρειάζεται να κάνουμε 20 χιλιόμετρα για να ψωνίσουμε στον μοναδικό φούρνο του χωριού.
Πάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο (με τα πόδια!) και ψωνίζουμε το πσωμάκι μας.
ΑΝΤΙαριστερά έγραψε:μου φαίνεται θα πάμε Βόρειο Κορέα, να φάμε πσωμάκι

http://www.dailymotion.com/video/xjp4b7 ... -il_travel
Dotcom
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6554
Εγγραφη: Αύγουστος 25th, 2010, 2:23 pm
Το μέλος Dotcom, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Belladonna » Ιανουάριος 12th, 2017, 3:38 pm

Ποιός χρήστης αρτοπαρασκευαστή έχει πετάξει 100 καρβέλια;
Πριν το φας, βγάλε το περιτύλιγμα
Άβαταρ μέλους
Belladonna
Συντονίστρια - Στην ομάδα από το '13
 
Δημοσ.: 6502
Εγγραφη: Μάιος 8th, 2007, 8:13 am
Το μέλος Belladonna, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό OANNHSEA » Ιανουάριος 12th, 2017, 3:51 pm

stergiosbik έγραψε: Να μαθετε να ζυμωνετε!Μου θελετε και αρτοπαρασκευαστες!


Πες τα, πες τα!!!
Αμάν πια οι ανεπρόκοπες!!! :smt009

.
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Crazy poster
 
Δημοσ.: 9933
Εγγραφη: Ιούλιος 13th, 2008, 6:04 pm
Το μέλος OANNHSEA, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη

Επιστροφή στην Μαγειρική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες