Συμβουλές για μακαρόνια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες

 

Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Uppercut » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:19 pm

Λοιπόν, προφανώς ξέρω να φτιάξω ένα πιάτο μακαρόνια, αλλά είμαι ακόμα πολύ αρχάριος, οπότε άμα είναι να κάνω κάτι πιο σύνθετο θα χρειαστώ συμβουλές. Σ' αυτό το νήμα μπορείτε να ποστάρετε συμβουλές και τιπς για φοβερές μακαρονάδες.


Κάτι που θα ήθελα τώρα, θα ήταν τιπς για να φτιάξω μία τέλεια καρμπονάρα. Όσο πιο αναλυτικά, τόσο καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Uppercut
Fast poster
 
Δημοσ.: 4137
Εγγραφη: Ιούλιος 2nd, 2015, 11:48 am
Το μέλος Uppercut, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Σπυρος1 » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:34 pm

Την μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να φτιάξεις "Ελληνική" καρμπονάρα και όχι "Ιταλική".
ΙΗΣΟΥΣ = ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = 888
Άβαταρ μέλους
Σπυρος1
Fast poster
 
Δημοσ.: 2198
Εγγραφη: Αύγουστος 23rd, 2014, 8:33 am
Τοποθεσια: Βοιωτική Εστία
Το μέλος Σπυρος1, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Uppercut » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:39 pm

Σπυρος1 έγραψε: Την μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να φτιάξεις "Ελληνική" καρμπονάρα και όχι "Ιταλική".


Το αντίθετο λένε όλοι οι γνώστες. Η Ελληνική είναι με την κρέμα γάλακτος;
Άβαταρ μέλους
Uppercut
Fast poster
 
Δημοσ.: 4137
Εγγραφη: Ιούλιος 2nd, 2015, 11:48 am
Το μέλος Uppercut, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό waldorf » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:41 pm

Βασική συμβουλή:Κάνε ακριβώς το αντίθετο απ`ό,τι διαβάσεις εδώ`μέσα.
Σίγουρη επιτυχία.



(Ο Cavaliere και ο Ερμής ίσως μπορούν να σου δώσουν έναν μπούσουλα.Θα πόνταρα πιο πολύ στον Καράμπαμπα,γιατί ο Ερμής ενώ δείχνει ότι ξέρει να τρώει δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρει και να μαγειρεύει αυτό που τρώει.)
Άβαταρ μέλους
waldorf
Fast poster
 
Δημοσ.: 1666
Εγγραφη: Αύγουστος 8th, 2013, 3:43 pm
Το μέλος waldorf, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Σπυρος1 » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:44 pm

Uppercut έγραψε:
Σπυρος1 έγραψε: Την μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να φτιάξεις "Ελληνική" καρμπονάρα και όχι "Ιταλική".


Το αντίθετο λένε όλοι οι γνώστες. Η Ελληνική είναι με την κρέμα γάλακτος;

Η Ιταλική είναι χωρίς κρέμα και με πανσέτα. Η Ελληνική είναι με κρέμα και μπέικον. Έχω δοκιμάσει την Ιταλική, όχι όμως σε Ιταλία για να έχω αντικειμενική γνώμη. Δεν έλεγε πολλά πράγματα. Για εμένα Καρπονάρα ίσον κρέμα.
ΙΗΣΟΥΣ = ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = 888
Άβαταρ μέλους
Σπυρος1
Fast poster
 
Δημοσ.: 2198
Εγγραφη: Αύγουστος 23rd, 2014, 8:33 am
Τοποθεσια: Βοιωτική Εστία
Το μέλος Σπυρος1, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Τρομπλόν » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:47 pm

το μυστικό στη γαριδομακαρανάδα είναι το ούζο για μαρινάρισμα και σβήσιμο. ούτε πολύ, ούτε λίγο.
Άβαταρ μέλους
Τρομπλόν
Casual Poster
 
Δημοσ.: 909
Εγγραφη: Ιούλιος 29th, 2017, 3:40 pm
Το μέλος Τρομπλόν, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Uppercut » Ιανουάριος 31st, 2018, 8:48 pm

Σπυρος1 έγραψε:
Uppercut έγραψε:
Σπυρος1 έγραψε: Την μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να φτιάξεις "Ελληνική" καρμπονάρα και όχι "Ιταλική".


Το αντίθετο λένε όλοι οι γνώστες. Η Ελληνική είναι με την κρέμα γάλακτος;

Η Ιταλική είναι χωρίς κρέμα και με πανσέτα. Η Ελληνική είναι με κρέμα και μπέικον. Έχω δοκιμάσει την Ιταλική, όχι όμως σε Ιταλία για να έχω αντικειμενική γνώμη. Δεν έλεγε πολλά πράγματα. Για εμένα Καρπονάρα ίσον κρέμα.


Έχω φάει την ελληνική και ξέρω πως γίνεται, χαίρω πολύ. Εγώ θέλω να μάθω να κάνω την κανονική.

waldorf έγραψε: Βασική συμβουλή:Κάνε ακριβώς το αντίθετο απ`ό,τι διαβάσεις εδώ`μέσα.
Σίγουρη επιτυχία.



(Ο Cavaliere και ο Ερμής ίσως μπορούν να σου δώσουν έναν μπούσουλα.Θα πόνταρα πιο πολύ στον Καράμπαμπα,γιατί ο Ερμής ενώ δείχνει ότι ξέρει να τρώει δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρει και να μαγειρεύει αυτό που τρώει.)


Ναι, επειδή ξέρω ότι έχουμε μερικούς γνώστες για αυτό άνοιξα νήμα.
Άβαταρ μέλους
Uppercut
Fast poster
 
Δημοσ.: 4137
Εγγραφη: Ιούλιος 2nd, 2015, 11:48 am
Το μέλος Uppercut, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Ερμής » Φεβρουάριος 1st, 2018, 11:31 am

Γενικά με την καρμπονάρα δεν έχω ιδιαίτερη σχέση, αν ποτέ φάω θα προσπαθήσω να φάω την αυθεντική διότι σιχαίνομαι την κρέμα γάλακτος περισσότερο απο το αυγό.
Στην πραγματική εκδοχή δεν έχει πανσέτα αλλά guanciale(χοιρινό μάγουλο δλδ), αυγό, πεκορινο ρομάνο και πιπέρι.
Όπως σου είπα δε την προτιμώ. Ούτε και τη φτιάχνω.

Το μυστικό για καλή pasta είναι η καλή πρώτη ύλη, στην παρασκευή τα πράγματα ειναι λίγο πολύ απλά.
Καλής ποιότητας και σωστα βρασμένο ζυμαρικό δε θα σε προδώσει ποτέ.

Όπως σωστά σημείωσε ο waldorf γενικά προτιμώ να τρώω απο το να μαγειρεύω, ότι όμως έχει να κάνει με ιταλική κουζίνα, θα παιδευτεί να με βάλει κάτω ακόμη και ο Ducasse
Leon Degrelle: "Οι δεξιοί είναι δειλοί , δεν κάνουν για τίποτε..."

"Προσοχή στην δεξιά. Είναι δειλοί που συμμαχούν με τους πάντες , ακόμη και με τους κομμουνιστές..."
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Extreme poster
 
Δημοσ.: 35227
Εγγραφη: Φεβρουάριος 19th, 2008, 2:12 pm
Το μέλος Ερμής, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Argouen » Φεβρουάριος 14th, 2018, 2:53 pm

Το νερό που βράζουν τα μακαρόνια να είναι αλμυρό σαν θαλασσινό. Μη λυπάσαι αλάτι
Αυτό είναι το μυστικό που έμαθα πρόσφατα από σεφ και είδα διαφορά 8)
Νήφε και μέμνησο απιστείν

Aν δεν φας κουτσουλιά από γαϊδούρι, δεν σε κυβερνά κουμουνιστής (by tal)
Άβαταρ μέλους
Argouen
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8269
Εγγραφη: Νοέμβριος 11th, 2006, 10:03 am
Το μέλος Argouen, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » Φεβρουάριος 14th, 2018, 3:21 pm

Τα δικά μου μυστικά είναι: Στην κατσαρόλα δύο κουταλιές μικρές αλάτι (βράσιμο ενός πακέτου). Όχι λάδι. Ανακάτεμα, κάθε τόσο. Τα μακαρόνια τα πετάμε στο νερό όταν βράζει σαν θηρίο πια. Φυσικά δεν παρατείνουμε τον χρόνο βρασμού, για να μη γίνουν λαπάς. Δεν βρέχουμε τα σουρωμένα μακαρόνια ποτέ. Για τις σάλτσες, υπάρχουν για κάθε γούστο, όλες οι παραλλαγές, περί ορέξεως... Κατά καιρούς έχουμε γράψει εδώ διάφορες συνταγές. Επίσης το τι τυρί θα τρίψεις είναι θέμα γούστου. Θες Grana Padano, Parmiggiano, θες ελληνικό τυρί... Επειδή όμως μου αρέσει να κάνω τον έξυπνο χωρίς να είμαι, θα δώσω συμβουλές για κρασί με μακαρόνια. Με πάστα με θαλασσινό ή ψάρι, λευκό ξηρό όχι παλιότερο από 2 χρόνια. Με πάστα χορτοφαγική, το ίδιο. Με πάστα με ντομάτα, το ίδιο, και μάλιστα το λευκό ας έχει και λίγο τσιμπημένη οξύτητα. Πάστα με κρεατικό, κόκκινο ή ροζέ όχι παλιότερο 2 ετών. ΚΙ όχι, η μπίρα δεν πάει με την πάστα.
ORDEM E PROGRESSO.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας
 
Δημοσ.: 86327
Εγγραφη: Μάρτιος 5th, 2008, 3:51 pm
Τοποθεσια: Δόξα τω Θεώ.
Το μέλος Cavaliere, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό stargazer731 » Φεβρουάριος 14th, 2018, 3:53 pm

Στην ιταλικη καρμποναρα δεν εχει κρεμα γαλακτος. Οκ μπορεις να βαλεις λιγο αλλα δεν ειναι κυριο συστατικο. Ουσιαστικα αν βαλεις θα ειναι για να μην στεγνωσουν τα μακαρονια και να μπορεις να τα φας και το βραδυ. Στην ιταλικη βερσιον χτυπας ενα αυγο και το ανακατευεις με τα μακαρονια μολις τα εχεις σουρωσει (και τα εχεις ξαναβαλει στην κατσαρολα εννοειται)

Προτεινω να μην ασχοληθεις προς το παρον με την ιταλικη αλλα να τελειοποιησεις πρωτα την αλα κρεμ βερσιον

Τιπς απο μενα
τσιγαριζω 2-3 λεπτα το μπεηκον το βγαζω και στο τηγανι βαζω φρεσκα μανιταρια κομμενα σε λεπτες φετες. Αφου πιουν τα νερα τους ξαναβαζω το μπεηκον, ανακατευω και βαζω μετα την κρεμα. Αφηνω μεχρι να δεσει σε μετρια φωτια. Μπορεις να βαλεις μυρωδικα, εγω βαζω μια κτγ θυμαρι, αλλα αλλοι βαζουν μοσχοκαρυδο η ξερω γω τι. Για ασφαλεια στην αρχη, μεχρι να βρεις την σωστη αναλογια μυρωδικων- αλατιου-πιπεριου, πετα και μισο κυβο λαχανικων μαζι με την κρεμα γαλακτος. Τα μακαρονια τα κανω αλ ντεντε, τα αφηνω τον ελαχιστο χρονο που λεει το πακετα δηλ αν λεει απο 6-8 λεπτα, το αφηνω 6. Αν δεν τα φαω ολα μονος μου, βαζω επισης και ενα χτυπημενο αυγο στο τελος (στην σαλτσα) καθως και κρεμα με πληρη λιπαρα (αλλιως light). Για τετοια σαλτσα θα βαλω γραβιερα, στις κοκκινες βαζω κεφαλοτυρι.

στο νερο που βραζουν τα μακαρονια μια κτσ αλατι. Αν ξεχασεις το αλατι στην αρχη, δεν φτιαχνει μετα με τιποτα.

Το ελαιολαδο ειναι σιγουρα πιο υγιεινο σε καθε περιπτωση, αλλα αν βαλεις αντ' αυτου βουτυρο απογειωνει την γευση

Το καλυτερο θα ειναι να βρεις μια συνταγη απο καποιο εγκυρο σαιτ, που να σου γεμιζει το ματι και να την εκτελεσεις κατα γραμμα. Μην περιμενεις τελειοτητα απ την πρωτη φορα, θελει 2-3 φορες αν δεν εισαι μαθημενος στην κουζινα


Αιντε καλη επιτυχια....
Τελευταία επεξεργασία απο stargazer731 την Φεβρουάριος 14th, 2018, 3:53 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
stargazer731
New poster
 
Δημοσ.: 338
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2014, 4:39 pm
Το μέλος stargazer731, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό alaska » Φεβρουάριος 14th, 2018, 3:53 pm

1. Τα ρίχνεις σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το αλάτι που θα ρίξεις στο νερό δεν έχει την ίδια απόδοση με το αλάτι που ρίχνεις στο φαγητό (όπου μια κουταλιά παραπάνω μπορεί να το κάνει "λύσσα") αφήνει σχεδόν ανεπαίσθητη γεύση.

2. Τα βράζεις πάντα χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο χρόνο -ή και λιγότερο- από αυτό που γράφει η συσκευασία, αν θέλεις να "κρατάνε".
Καλού κακού, δοκίμαζε πριν τα βγάλεις γιατί μάρκα από μάρκα διαφέρει.

3. Αν κάνεις συγχρόνως κάποια σάλτσα, κράτα πάντα μισή κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια πριν το στράγγισμα και χρησιμοποίησε κάποιες κουταλιές για τη σάλτσα, το άμυλο βοηθάει στο δέσιμο της.

4. Μην τα λαδώνεις και μην τα βουτυρώνεις μετά το στράγγισμα γιατί δημιουργείται ένα φίλτρο γύρω από το μακαρόνι που το εμποδίζει να απορροφήσει τη σάλτσα. Το καλύτερο είναι, όπως είναι αχνιστά να τα ανακατεύεις αμέσως με τη σάλτσα. Οπότε, καλό είναι να ξεκινάς πρώτα με τη σάλτσα και μετά να αρχίσεις το βράσιμο στα μακαρόνια. Εκτός από περιπτώσεις όπως η καρμπονάρα, αλ όλιο κλπ όπου πρέπει να γίνεται η διαδικασία συγχρόνως. Σε περιπτώσεις κιμά ή σάλτσα ντομάτας, μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα, να την κρατήσεις ζεστή και δυο λεπτά πριν βγάλεις τα μακαρόνια να της δώσεις μία βράση.
ΟΙΑ ΗΩ Ω ΙΕ ΑΕΙ ΕΙ
Άβαταρ μέλους
alaska
Fast poster
 
Δημοσ.: 4676
Εγγραφη: Μάιος 31st, 2017, 11:37 am
Το μέλος alaska, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Ερμής » Φεβρουάριος 14th, 2018, 4:08 pm

stargazer731 έγραψε:Στην ιταλικη καρμποναρα δεν εχει κρεμα γαλακτος. Οκ μπορεις να βαλεις λιγο αλλα δεν ειναι κυριο συστατικο. Ουσιαστικα αν βαλεις θα ειναι για να μην στεγνωσουν τα μακαρονια και να μπορεις να τα φας και το βραδυ. Στην ιταλικη βερσιον χτυπας ενα αυγο και το ανακατευεις με τα μακαρονια μολις τα εχεις σουρωσει (και τα εχεις ξαναβαλει στην κατσαρολα εννοειται)

Προτεινω να μην ασχοληθεις προς το παρον με την ιταλικη αλλα να τελειοποιησεις πρωτα την αλα κρεμ βερσιον

Τιπς απο μενα
τσιγαριζω 2-3 λεπτα το μπεηκον το βγαζω και στο τηγανι βαζω φρεσκα μανιταρια κομμενα σε λεπτες φετες. Αφου πιουν τα νερα τους ξαναβαζω το μπεηκον, ανακατευω και βαζω μετα την κρεμα. Αφηνω μεχρι να δεσει σε μετρια φωτια. Μπορεις να βαλεις μυρωδικα, εγω βαζω μια κτγ θυμαρι, αλλα αλλοι βαζουν μοσχοκαρυδο η ξερω γω τι. Για ασφαλεια στην αρχη, μεχρι να βρεις την σωστη αναλογια μυρωδικων- αλατιου-πιπεριου, πετα και μισο κυβο λαχανικων μαζι με την κρεμα γαλακτος. Τα μακαρονια τα κανω αλ ντεντε, τα αφηνω τον ελαχιστο χρονο που λεει το πακετα δηλ αν λεει απο 6-8 λεπτα, το αφηνω 6. Αν δεν τα φαω ολα μονος μου, βαζω επισης και ενα χτυπημενο αυγο στο τελος (στην σαλτσα) καθως και κρεμα με πληρη λιπαρα (αλλιως light). Για τετοια σαλτσα θα βαλω γραβιερα, στις κοκκινες βαζω κεφαλοτυρι.

στο νερο που βραζουν τα μακαρονια μια κτσ αλατι. Αν ξεχασεις το αλατι στην αρχη, δεν φτιαχνει μετα με τιποτα.

Το ελαιολαδο ειναι σιγουρα πιο υγιεινο σε καθε περιπτωση, αλλα αν βαλεις αντ' αυτου βουτυρο απογειωνει την γευση

Το καλυτερο θα ειναι να βρεις μια συνταγη απο καποιο εγκυρο σαιτ, που να σου γεμιζει το ματι και να την εκτελεσεις κατα γραμμα. Μην περιμενεις τελειοτητα απ την πρωτη φορα, θελει 2-3 φορες αν δεν εισαι μαθημενος στην κουζινα


Αιντε καλη επιτυχια....

:smt101
Leon Degrelle: "Οι δεξιοί είναι δειλοί , δεν κάνουν για τίποτε..."

"Προσοχή στην δεξιά. Είναι δειλοί που συμμαχούν με τους πάντες , ακόμη και με τους κομμουνιστές..."
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Extreme poster
 
Δημοσ.: 35227
Εγγραφη: Φεβρουάριος 19th, 2008, 2:12 pm
Το μέλος Ερμής, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό Cecily Anne » Φεβρουάριος 14th, 2018, 4:12 pm

Να σου πω εγώ συμβουλή για μακαρόνια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ το 1.5 φλιτζάνι που αναλογεί σε μερίδα.
Κάνε άλλο φαί. Για παράδειγμα, φτιάξε ωραιότατο κιμά με τριμμένο τυρί από πάνω και ρίξε και λίγα μακαρόνια να πλέουν για τη μυρωδιά.
So are you to my thoughts as food to life,
Or as sweet-seasoned showers are to the ground;
And for the peace of you I hold such strife
As ‘twixt a miser and his wealth is found.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Maniac poster
 
Δημοσ.: 13224
Εγγραφη: Μάρτιος 23rd, 2015, 8:51 pm
Το μέλος Cecily Anne, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Συμβουλές για μακαρόνια

Δημοσίευσηαπό stargazer731 » Φεβρουάριος 14th, 2018, 4:14 pm

Ερμής έγραψε:
:smt101


Δεν ξερω, εμενα μου φαινεται κατανοητο :smt003


Αν θελει καποιος αναλυση, εδω ειμαστε.
Άβαταρ μέλους
stargazer731
New poster
 
Δημοσ.: 338
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2014, 4:39 pm
Το μέλος stargazer731, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Μαγειρική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες