Αρτοπαρασκευαστής

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες

 

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Custom_F » Ιανουάριος 11th, 2017, 3:59 pm

yeah_right έγραψε:
Εγώ συνήθως αυτό που κάνω είναι ανακατεύω πολύ ελαφρά το νερό με το αλεύρι και τη μισή μαγιά, και τα αφήνω από μισή ώρα έως και όλο το βράδυ αναλόγως θερμοκρασία και πώς θέλω το ψωμί. Μετά ρίχνω την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι, 5-6 λεπτά μίξερ και έτοιμο το ζυμάρι να μπει σε φόρμα για φούσκωμα και ψήσιμο. Αν δε θες να το αφήσεις να βρέχεται, τότε θέλει 10-15 λεπτά μίξερ αντί για 5, αυτή είναι περίπου η αντιστοιχία. Υπάρχει και συνταγή χωρίς καθόλου μίξερ αλλά πρέπει να το αφήσεις σχεδόν 24ωρο να βρέχεται.


Για να καταλαβω... Στην αρχη βαζεις ολο το αλευρι που προβλεπεται; αφηνεις δηλαδη το ζυμαρι πχ για ολο το βραδυ (σαυτη την περιπτωση τι θερμοκρασια θες και πως βγαινει το ψωμι;) και μολις το ξαναπιασεις ριχνεις την υπολοιπη μαγια πως; διαλυμενη σε νερο; και προσθετεις αλευρι; ξηρη μαγια; την πετας μεσα στο ζυμαρι; και φουσκωμα; μια φορα;
Yochanan έγραψε:Eγώ φταίω ο μαλάκας που σεβάστηκα. Μια φορά γμω το φελέκι μου. Μια φορά. Σταδιάλο. Δεν είστε για τίποτα ρε.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11603
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 8th, 2013, 12:17 am
Το μέλος Custom_F, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 4:04 pm

Perseus έγραψε:
. Η μόνη διαφορά είναι αν θες να ζυμώνεις 4 ώρες ή να βάλεις μίξερ 20 λεπτά.


εγω ζυμωνω γυρω στα 5 λεπτα ,θελει τροπο οχι κοπο.


Δεν παίζει να βγάζεις το ίδιο καλό ψωμί με ζύμωμα 1 ώρας (ή 5 λεπτά μίξερ). Είναι διαδικασία ωρίμανσης είναι σα να μου λες ότι ανακατεύοντας με τον κατάλληλο τρόπο το γάλα γίνεται φέτα σε μια βδομάδα αντί για τουλάχιστον 3 μήνες. Εκτός αν έχεις κανένα αλεύρι με ενισχυμένη περιεκτικότητα γλουτένης.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Αγις » Ιανουάριος 11th, 2017, 4:17 pm

yeah_right έγραψε:
Perseus έγραψε:
. Η μόνη διαφορά είναι αν θες να ζυμώνεις 4 ώρες ή να βάλεις μίξερ 20 λεπτά.


εγω ζυμωνω γυρω στα 5 λεπτα ,θελει τροπο οχι κοπο.


Δεν παίζει να βγάζεις το ίδιο καλό ψωμί με ζύμωμα 1 ώρας (ή 5 λεπτά μίξερ). Είναι διαδικασία ωρίμανσης είναι σα να μου λες ότι ανακατεύοντας με τον κατάλληλο τρόπο το γάλα γίνεται φέτα σε μια βδομάδα αντί για τουλάχιστον3 μήνες6+μήνεςΕκτός αν έχεις κανένα αλεύρι με ενισχυμένη περιεκτικότητα γλουτένης.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6057
Εγγραφη: Μάιος 15th, 2010, 2:09 pm
Το μέλος Αγις, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Tikhon » Ιανουάριος 11th, 2017, 5:29 pm

Oι φθηνοί δεν ψήνουν καλά έως χάλια. Οι πολύ ακριβοί kenwood με συστήματα που μοιάζει με φούρνου δεν έχω δοκιμάσει. Δεν νομίζω και να συμφέρει, λιανική τα υλικά + οικιακό ρεύμα, σε αντίθεση με φούρνους που πρέπει να έχουν βιομηχανικό. Τελικά για να μπεις στον κόπο να φτιάχνεις ψωμί και να είναι και κακό και πιθανότατα πιο ακριβό, δεν αξίζει. Μόνο σενάριο που αξίζει τον κόπο είναι σε ξυλόφουρνο σε αυλή, με πρόσβαση σε φθηνά ή σχεδόν τσάμπα ξύλα, περιστασιακά.
Tikhon
Casual Poster
 
Δημοσ.: 829
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 6th, 2016, 12:36 am
Το μέλος Tikhon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Dotcom » Ιανουάριος 11th, 2017, 5:43 pm

yeah_right έγραψε:
Belladonna έγραψε: Έχετε; Θέλετε;

Σας αρέσει το ψωμί που φτιάχνει ή τον έχετε τελικά παροπλήσει;
Φτιάχνετε κι άλλα νόστιμα εκεί εκτός από ψωμί;


Είχα.

Ήταν καλός για να καταλάβω τι γίνεται και με βοήθησε αλλά δεν έφτιαχνε τόσο καλό ψωμί όσο ήθελα/μπορώ να φτιάξω χωρίς αυτόν. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα μίξερ + φούρνος και ίσως και μια φόρμα αν δυσκολεύεσαι να το φουσκώσεις. Στο κάτω κάτω φούρνο αποκλείεται να μην έχεις και ο αρτοπαρασκευαστής ενώ πιάνει τον ίδιο περίπου χώρο με το μίξερ, είναι μόνο για ψωμί. Ένας φίλος μου είχε πάρει έναν επαγγελματικό των 400 ευρώ που έφτιαχνε και γιαούρτι, το θεωρώ ακραία ηλίθιο.

ΥΓ όσοι λένε για ζύμωμα: το ζύμωμα δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω από το μίξερ. Όταν καταπονείς μηχανικά το ζυμάρι μια πρωτεϊνη που έχει και δε θυμάμαι πώς λέγεται μετατρέπεται σε γλουτένη που είναι η "συγκολητική ουσία" η οποία το κάνει να φουσκώνει χωρίς να σκάει, να ψιχουλιάζει κλπ. Αυτό κάνει το ζύμωμα είτε στο χέρι είτε στο μίξερ. Η μόνη διαφορά είναι αν θες να ζυμώνεις 4 ώρες ή να βάλεις μίξερ 20 λεπτά. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχεις αν απλά αφήσεις το αλεύρι βρεγμένο για αρκετές ώρες.

Εγώ συνήθως αυτό που κάνω είναι ανακατεύω πολύ ελαφρά το νερό με το αλεύρι και τη μισή μαγιά, και τα αφήνω από μισή ώρα έως και όλο το βράδυ αναλόγως θερμοκρασία και πώς θέλω το ψωμί. Μετά ρίχνω την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι, 5-6 λεπτά μίξερ και έτοιμο το ζυμάρι να μπει σε φόρμα για φούσκωμα και ψήσιμο. Αν δε θες να το αφήσεις να βρέχεται, τότε θέλει 10-15 λεπτά μίξερ αντί για 5, αυτή είναι περίπου η αντιστοιχία. Υπάρχει και συνταγή χωρίς καθόλου μίξερ αλλά πρέπει να το αφήσεις σχεδόν 24ωρο να βρέχεται.



Το γκλουτεν φρι ψωμί πως φτιάχνεται;
ΑΝΤΙαριστερά έγραψε:μου φαίνεται θα πάμε Βόρειο Κορέα, να φάμε πσωμάκι

http://www.dailymotion.com/video/xjp4b7 ... -il_travel
Dotcom
Crazy poster
 
Δημοσ.: 6717
Εγγραφη: Αύγουστος 25th, 2010, 2:23 pm
Το μέλος Dotcom, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Πολιτικός μηχανικός » Ιανουάριος 11th, 2017, 6:49 pm

Όσα πειράματα και να έκανα, αδύνατον να φουσκώσει καλά το ψωμί ολικής αλέσεως, ειδικά από μη τυποποιημένο αλεύρι.
Άβαταρ μέλους
Πολιτικός μηχανικός
Maniac poster
 
Δημοσ.: 18778
Εγγραφη: Δεκέμβριος 28th, 2013, 3:15 am
Τοποθεσια: Καλαμάτα
Το μέλος Πολιτικός μηχανικός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Perseus » Ιανουάριος 11th, 2017, 6:56 pm

καταρχας το ζυμωμα βοηθαει στην ενσωματωση των υλικων και οχι στο φουσκωμα.
δοκιμασε να φτιαξεις ψωμι με προζυμι και κρυα ζυμωση και θα δεις τη διαφορα

οταν λεω 5 λεπτα ζυμωμα βαζω μεσα και το σειβ στο παιχνιδι και το πηγαινελα στην κουζινα απο το δωματιο.

τα πραγματα ειναι απλα

1 κιλο αλευρι
60-65% νερο
2% αλατι
9 γραμμ μαγια ινσταντ η 25 νωπη
2% ζαχαρη εαν θελεις την παραλειπεις.
"επίσεις υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός Εβραίων έξω από τους παραδοσιακούς φούρνους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας..."
Υποκλινομαι...
Άβαταρ μέλους
Perseus
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41667
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 18th, 2004, 1:12 am
Το μέλος Perseus, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Πολιτικός μηχανικός » Ιανουάριος 11th, 2017, 7:29 pm

Με αρτοπαρασκευαστή δεν μπορώ να κάνω καλό ψωμί ολικής αλέσεως. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο τρόπο.


Κάτι σχετικό.
Επισκεύαζα σαν μηχανικός πριν χρόνια το κτίριο ενός παραδοσιακού φούρνου με ξύλα.
Είχα κάνει συζητήσεις με τον φούρναρη ο οποίος ήθελε και προσπαθούσε να κάνει όσο γίνεται πιό αγνό ψωμί.
Όταν έφτιαχνε ψωμί με αλεύρι ολικής αλέσεως χωρίς οποιοδήποτε πρόσθετο και το αλεύρι αγορασμένο από μικρό τοπικό νερόμυλο φρεσκοκομμένο, το ψωμί δεν του φούσκωνε και γινόταν πέτρα, με αποτέλεσμα να μην πουλιέται ούτε σε αυτούς που έψαχναν για αγνό ψωμί.
Αντίθετα όταν έβαζε αλεύρι ολικής αλέσεως χωρίς οποιοδήποτε πρόσθετο, αλλά το αλεύρι να είναι του εμπορίου, το ψωμί του γινόταν καλό.
Τελικά είχε καταλήξει να βάζει μισό αλεύρι εμπορίου και μισό από τον τοπικό νερόμυλο.
Μάλλον το αλεύρι του εμπορίου είχε μέσα κάποια πρόσθετα παρότι δεν το ανέφεραν πουθενά.
Το ψωμί με λευκό ή ημίλευκο αλεύρι από τον νερόμυλο γινόταν καλό.
Άβαταρ μέλους
Πολιτικός μηχανικός
Maniac poster
 
Δημοσ.: 18778
Εγγραφη: Δεκέμβριος 28th, 2013, 3:15 am
Τοποθεσια: Καλαμάτα
Το μέλος Πολιτικός μηχανικός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 7:47 pm




Το γκλουτεν φρι ψωμί πως φτιάχνεται;


Με ρυζαλευρο ή χαρουπαλευρο ή χημικα επεξεργασμενο σιταλευρο (ωστε να μην εχει γλουτενη) και εξτρα συγκολλητικες ουσιες οπως γομμα xanthan και στη επομενη ερωτηση σου ναι τοσο μαλακες ειναι οσοι το αγοραζουν ως υγιεινοτερο.
Τελευταία επεξεργασία απο yeah_right την Ιανουάριος 11th, 2017, 7:53 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 7:53 pm

Πολιτικός μηχανικός έγραψε: Με αρτοπαρασκευαστή δεν μπορώ να κάνω καλό ψωμί ολικής αλέσεως. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο τρόπο.




Απλως θελει πολυ περισσοτερη ωρα. Αν ο αρτοπαρασκευαστης εχει μονο κυκλο ζυμωματος βαλτον τρεις τεσσερις φορες αντι για μια. Και μετα αστο κανα μισαωρο κλειστο και τοτε συνεχισε με το ψησιμο.

Οσο για το αλλο που λες τα ελληνικα αλευρια ιδιαιτερα στη νοτια ελλαδα ειναι κατα κανονα πολυ ασχημης ποιοτητας για ψωμι (ειναι ομως καλα για τσουρεκια πιτες και ζυμαρικα) και τα ψωμια στα χωρια παντα πετρα ητανε γι' αυτο το λογο.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 7:58 pm

Perseus έγραψε: καταρχας το ζυμωμα βοηθαει στην ενσωματωση των υλικων και οχι στο φουσκωμα.
δοκιμασε να φτιαξεις ψωμι με προζυμι και κρυα ζυμωση και θα δεις τη διαφορα

οταν λεω 5 λεπτα ζυμωμα βαζω μεσα και το σειβ στο παιχνιδι και το πηγαινελα στην κουζινα απο το δωματιο.

τα πραγματα ειναι απλα

1 κιλο αλευρι
60-65% νερο
2% αλατι
9 γραμμ μαγια ινσταντ η 25 νωπη
2% ζαχαρη εαν θελεις την παραλειπεις.


Και θες να μου πεις οτι σου βγαινει γαματο ασπρο φουσκωμενο αφρατο σαν του στρατου ή απλα ειναι καλο (ισως και πολυ καλο δεν αντιλεγω) οσο ειναι ζεστο και μια μερα μετα ειναι σαν καστρο απο αμμο; :)

Εκτος αν το αφηνεις κανα πενταωρο να φουσκωσει.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Κουρκούας » Ιανουάριος 11th, 2017, 8:21 pm

Dotcom έγραψε:

Το γκλουτεν φρι ψωμί πως φτιάχνεται;


ο πιο απλός και φτηνός τρόπος είναι να βάλεις λίγη παραδοσιακή ζελατίνη ή το φυτικό υποκατάστατό της.
στα βιολογικά το φτιάνουν με διάφορα κόμμια (π.χ. ξανθανικό), για να πιάνουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών, που δεν τρώει το ένα, δεν τρώει το άλλο κλπ.

επίσης, τριμμένο ψύλλιο ή λιναρόσπορος, γενικά σπόροι που έχουν πολλές υδροαπορροφητικές ίνες λένε ότι δουλεύουν, αν και δεν έχω δοκιμάσει.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
O πρίγκηψ του γυφτολαϊκού
 
Δημοσ.: 31344
Εγγραφη: Απρίλιος 18th, 2006, 7:06 pm
Τοποθεσια: Θάλασσα
Το μέλος Κουρκούας, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Custom_F » Ιανουάριος 11th, 2017, 8:44 pm

yeah_right έγραψε:

Εκτος αν το αφηνεις κανα πενταωρο να φουσκωσει.


Οσο πιο πολυ το αφηνεις τοσο καλυτερα; Συνεχομενα να το αφησεις ή φουσκωνει, ζυμωνεις, φουσκωνει, ζυμωνεις κοκ; Αρα ειχε δικιο για ολο το βραδυ; Τι διαφορα θα εχει αν το αφησεις τοσο πολυ;
Yochanan έγραψε:Eγώ φταίω ο μαλάκας που σεβάστηκα. Μια φορά γμω το φελέκι μου. Μια φορά. Σταδιάλο. Δεν είστε για τίποτα ρε.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11603
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 8th, 2013, 12:17 am
Το μέλος Custom_F, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό yeah_right » Ιανουάριος 11th, 2017, 8:46 pm

Custom_F έγραψε:
yeah_right έγραψε:

Εκτος αν το αφηνεις κανα πενταωρο να φουσκωσει.


Οσο πιο πολυ το αφηνεις τοσο καλυτερα; Συνεχομενα να το αφησεις ή φουσκωνει, ζυμωνεις, φουσκωνει, ζυμωνεις κοκ; Αρα ειχε δικιο για ολο το βραδυ; Τι διαφορα θα εχει αν το αφησεις τοσο πολυ;



Οχι αναγκαστικα αν το αφησεις να ξεχειλισει θα γινει σκατα.
Άβαταρ μέλους
yeah_right
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7351
Εγγραφη: Απρίλιος 21st, 2015, 12:59 pm
Το μέλος yeah_right, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρτοπαρασκευαστής

Δημοσίευσηαπό Custom_F » Ιανουάριος 11th, 2017, 8:47 pm

Δε με βοηθας... δε μοιραζεστε τις γνωσεις σας και με διαολιζετε...
Yochanan έγραψε:Eγώ φταίω ο μαλάκας που σεβάστηκα. Μια φορά γμω το φελέκι μου. Μια φορά. Σταδιάλο. Δεν είστε για τίποτα ρε.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Maniac poster
 
Δημοσ.: 11603
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 8th, 2013, 12:17 am
Το μέλος Custom_F, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη

Επιστροφή στην Μαγειρική

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες