Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: krateos75 και 20 επισκέπτες

 

Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΑΝΙΟΣ » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:47 pm

Καλώ τους χριστιανούς να το διαβάσουν να πληροφορηθούν έστω και μια φορά φορά για την διαφορετική άποψη. Μην ακούμε μόνο την ιστορία που μαθαίνουμε στο χριστιανικό σχολείο...


- Καθ’ όλη την διάρκεια της χιλιετούς βυζαντινής αυτοκρατορίας η Κρήτη ήταν το κόκκινο πανί για τους βυζαντινούς κατακτητές. Γι’ αυτό την αιματοκύλησαν πολλές φορές.
- Το 727 οι Κρητικοί όχι μόνον συμμετέχουν μαζί με όλους τους Έλληνες στην Μεγάλη Επανάσταση κατά των βυζαντινών, αλλά επιπλέον ετοιμάζουν πανστρατιά και επιτίθενται κατά της Κωνσταντινουπόλεως για να εκθρονίσουν(!!!) τον αυτοκράτορα Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο.
Αρχηγό τους είχαν έναν Κρητικό ονόματι Κοσμά, ο οποίος ήταν μεγαλοπρεπής, ωραίος και γενναίος. Και παραλίγο να κατάφερναν να κυριαρχήσουν σε όλη την Μεσόγειο, όπως αναφέρει στην «Ιστορία των Σφακίων» ο ηγούμενος Γρηγόριος Παπαδοπετράκης.
- Όμως οι λογαριασμοί βυζαντινών και Κρητικών παρέμεναν από αιώνες ανοικτοί και δεν έκλεισαν ποτέ. Ο Αλέξιος Κομνηνός, δια του υιού του Ισαακίου, το 1192, στέλνει απειλητική επιστολή προς το νησί της Κρήτης. Απειλούσε ότι αν δεν υποταχθούν στο βυζάντιο οι Κρητικοί, θα εξολοθρεύσει όλους τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, όπως έπραξαν στο παρελθόν, έγραφε η επιστολή, ο Βελισσάριος, ο Ιουστινιανός, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Βάρδας ο θαλασσινός.
- Οι βυζαντινοί είχαν υποστεί αναρίθμητες ήττες από τους Κρητικούς, που ήταν πολύ γενναίοι μαχητές και θεοσεβείς. Οι Κρητικοί ουδέποτε πρόδωσαν τους Πατρώους Θεούς και τα Πάτρια ειωθότα. Το παράδειγμά τους έδινε θάρρος στους άλλους Έλληνες να διατηρήσουν τον Ελληνισμό τους και την Πατρώα Ελληνική Θρησκεία. Γι’ αυτό ήθελαν να τους αφανίσουν οι βυζαντινοί κατακτητές.
- Οι μνήμες από την τελευταία ήττα, ήταν ακόμη νωπές. Το 949 ο βυζαντινός αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ζ’ υπέστη πανωλεθρία από τους γενναίους Κρητικούς καθώς όλο το βυζαντινό στράτευμα που έστειλε για να κατακτήσει το ηρωικό Νησί κατεσφάγη, όπως μας πληροφορεί ο Λέων Διάκονος.
- Τα Κρητικά πλοία περήφανα έπλεαν στην Μεσόγειο αψηφώντας τον βυζαντινό στόλο. Και όποτε είχαν ευκαιρία έκαναν τολμηρές επιδρομές και κατέστρεφαν ολοσχερώς τον βυζαντινό στόλο. Ο Λέων Διάκονος γράφει για την «των Κρητών δυναστείαν, τραχηλιώσαν και κατά Ρωμαίων φονικόν πνέουσαν». Δηλαδή έσπερναν τον θάνατο στους βυζαντινούς οι σκληροτράχηλοι Κρητικοί, γράφει ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του.
- Οι Κρητικοί ήταν ακατάβλητοι κυρίως για δύο λόγους, γράφει ο Συνεχιστής του Θεοφάνους: Πρώτον διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο προΐστατο στους Απελευθερωτικούς Αγώνες, και δεύτερον διότι ήταν φοβεροί έμποροι, κάτι που τους προσπόριζε τα αναγκαία χρήματα για τους πολέμους κατά των βυζαντινών.
- Το μίσος των βυζαντινών κατά των Ελλήνων της Κρήτης αποτυπώνεται ανάγλυφα από τον παρακοιμώμενο Ιωσήφ Βρίγγα ο οποίος προσπαθεί να διεγείρει το βυζαντινό συμβούλιο κατά των Κρητικών. Ο Συνεχιστής του Θεοφάνους καταγράφει τα λόγια του Ιωσήφ: «Είναι τόσα τα δεινά που υπέστησαν οι Ρωμαίοι από τους αρνητές του Χριστού, σφαγές και καταστροφές εκκλησιών και αρπαγές περιουσιών και αιχμαλωσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε υπέρ των Χριστιανών και να μην δειλιάσουμε από την απόσταση της θαλάσσης ούτε από τις φήμες».
- Πράγματι οι γενναίοι Κρητικοί απελευθέρωναν τα παράλια της Ιωνίας από τους βυζαντινούς κατακτητές και κατέστρεφαν χριστιανικές εκκλησίες και έπιαναν χριστιανούς αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουν με Έλληνες.
- Το 960 ο βυζαντινός αυτοκράτωρ Ρωμανός Β’ και ο παρακοιμώμενος Ιωσήφ Βρίγγας ανέθεσαν στον Αρμένιο στρατηγό Νικηφόρο Φωκά τον αφανισμό της Κρήτης και των Κρητικών. Ο τεράστιος βυζαντινός στόλος ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιουλίου 960. - Αποτελείτο από 3300 πλοία που μετέφεραν στρατό και εφόδια. Οι βυζαντινοί είχαν στρατολογήσει βάρβαρα στίφη Σλαύων, Αρμενίων και Ρώσων, για να κατασφάξουν τους Έλληνες της Κρήτης.
- Ο M. Canard, στο Byzance et les Arabes μας πληροφορεί ότι οι Έλληνες διέθεταν μόλις 240 πλοία και ζήτησαν από τους Άραβες πολεμοφόδια και στρατό. Εκείνο τον καιρό οι Άραβες με επικεφαλής τον Χαμβδά πολεμούσαν στο μέτωπο της Μικράς Ασίας τους βυζαντινούς κατακτητές, και έτσι δεν μπόρεσαν να τους στείλουν παρά μικρές ποσότητες πολεμοφοδίων, αλλά καθόλου στρατό. Έτσι οι γενναίοι Κρητικοί μαχητές αντιμετώπισαν μόνοι τους τον τεράστιο βυζαντινό στόλο που μετέφερε 500.000 βυζαντινούς κατακτητές στο ηρωικό Νησί.
- Οι Έλληνες γρήγορα έμαθαν τα νέα και άρχισαν να οχυρώνωνται. Η ιστορία έχει καταγράψει ως επικεφαλή της ηρωικής αντιστάσεως την Κρητικοπούλα Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη.
- Ο Πρίσκος στην χρονογραφία του μας πληροφορεί ότι ήταν μόλις 25 ετών το 960, και αμέσως άρχισε να εμψυχώνει τους Κρητικούς περιδιαβαίνουσα όλα τα οχυρά. Η Κλεαγέτη ήταν πολύ μορφωμένη και γόνος Ιερατικής οικογενείας. Η μητέρα της λεγόταν Ζηνόκλεια, ήταν Ιέρεια της Ήρας, και είχε πάρει μέρος στην μάχη της Κρήτης κατά των βυζαντινών το 949. Με το τόξο της είχε σκοτώσει 50 βυζαντινούς κατακτητές. Η Ζηνόκλεια τελούσε τα Ελληνικά Μυστήρια και είχε διδάξει από μικρή την θυγατέρα της Κλεαγέτη το πώς να πολεμά τους βυζαντινούς κατακτητές.
- Ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του αναφέρει την Κλεαγέτη με υβριστικούς όρους. Την αποκαλεί «γύναιον εταιρικόν», «αναιδές», και ότι τάχα έκανε μαγγανείες. Όμως της αναγνωρίζει, αν και με υβριστικό τόνο, ότι ήταν μάντισσα και ότι ήταν ατρόμητη, καθώς πλησίαζε μόνη της μέχρι τα φυλάκια των βυζαντινών και τους προκαλούσε σε πόλεμο.
- Οι Κρητικοί Ιερείς και Ιέρειες μόλις αντίκρισαν του πρώτους βυζαντινούς στρατιώτες έκαναν καθαρμό σε όλο το Νησί για να φύγει το χριστιανικό μίασμα.
- Ο Νικηφόρος Φωκάς αμέσως μετά την απόβαση αρχίζει γενική επίθεση. Σφάζει αρκετούς Κρητικούς τις πρώτες ημέρες. Νοιώθοντας ότι η νίκη του θα είναι εύκολη εξ αιτίας του τεραστίου όγκου του στρατεύματός του, δίνει 10.000 βυζαντινούς στρατιώτες στον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά και τον διατάσσει να εισβάλει στην ενδοχώρα του Νησιού και να κατασκοπεύσει τους Κρητικούς.
- Η ατρόμητη Ιέρεια Κλεαγέτη απαντά με ανταρτοπόλεμο. Βάζει τις Κρητικοπούλες να δίνουν κρασί στους βυζαντινούς στρατιώτες, να τους μεθούν και να αποσπούν πληροφορίες. Αφού τους διέλυσαν την πειθαρχία η Κλεαγέτη διέταξε τους 400 Κρητικούς που είχε υπό τις διαταγές της να λάβουν θέσεις μάχης στα βουνά.
- Μόλις οι Κρητικοί είδαν τους βυζαντινούς αποδιοργανωμένους ξεκίνησαν επίθεση με επικεφαλής την ηρωική Ιέρεια της Αρτέμιδος. Οι βυζαντινοί αντιστάθηκαν με σθένος. Η Κλεαγέτη σημάδεψε με το τόξο της τον βυζαντινό στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά, κτύπησε το άλογό του και τον ανάγκασε να ξεκαβαλικέψει. Αμέσως χύμηξε πάνω του με το τσεκούρι της και τον σκότωσε.
- Οι βυζαντινοί σε αυτή την δεύτερη φάση του αγώνος τράπηκαν σε φυγή αλλά οι Κρητικοί τους πήραν στο κυνήγι. Ελάχιστοι από τους στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά κατόρθωσαν να επιστρέψουν ζωντανοί στο στρατόπεδο του Νικηφόρου Φωκά.
- Ο Φωκάς, ωσάν να κτυπήθηκε από κεραυνό, μόλις άκουσε τα νέα άρχισε να ετοιμάζει ενέδρες. Άρχισε να πολιορκεί τον Χάνδακα (Ηράκλειο).
- Ο Πρίσκος, έχει καταγράψει το πώς απευθύνθηκε στους στρατιώτες του λέγων ότι «Δεν νομίζω να αγνοεί κανείς σας την επιθετικότητα και το θράσος των απογόνων της Αριάδνης, τις τόσες διαρπαγές και τα φονικά που έχουν διαπράξει κατά των Ρωμαίων. Δεν ανέχεται η εκκλησία του Χριστού να λυμαίνωνται το χριστεπώνυμο πλήθος οι ειδωλολάτρες.
Μην εξοκείλετε στην απειθαρχία και την καλοπέραση διότι θα πάθετε ότι και οι στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά. Ας μην σπαταλάμε τον καιρό μας με οκνηρία και μέθη, αλλά παραμένοντας Ρωμαίοι ας επιδείξουμε στον πόλεμο κατά των ειδωλολατρών το γενναίο μας φρόνημα».
- Μετά πήρε τον στρατό του και άρχισε επίθεση καθώς είχε πληροφορίες ότι 40.000 Κρητικοί ετοιμάζονταν να του επιτεθούν αιφνιδιαστικά και να τον εκδιώξουν από το Νησί. Ο Νικηφόρος Φωκάς περίμενε να νυκτώσει και επιτέθηκε το βράδυ στους Κρητικούς, οι οποίοι δεν άκουσαν την Κλεαγέτη και έκαναν το λάθος να κατασκηνώσουν σε πεδιάδα.
- Εκεί ο Νικηφόρος Φωκάς τους έπιασε στον ύπνο, απροετοίμαστους, και τους έσφαξε όλους. Ο Νικηφόρος Φωκάς, για να αποδείξει το πόσο βάρβαρος ήταν και το πόσο μισούσε τους Έλληνες, διέταξε τους στρατιώτες του να κόψουν τα κεφάλια των Ελλήνων και να τα μαζέψουν σε σακκιά.
- Ύστερα διέταξε να τα καρφώσουν σε κοντάρια και να τα τοποθετήσουν μπροστά στο κάστρο του Χάνδακος. Μετά, όπως διασώζει ο Λέων Διάκονος, ο Φωκάς διέταξε όσα κεφάλια Κρητικών περίσσεψαν να τα εκσφενδονίζουν με τις βαλλίστρες μέσα στα τείχη του κάστρου...
- Οι Κρητικοί μόλις ανεγνώρισαν τους ομοφύλους των, ξέσπασαν σε οιμωγές. Ακούστηκαν κλάματα. Τρόμος κατέλαβε το στρατόπεδο των Κρητικών. Ακούστηκαν κραυγές και θρήνοι ωσαν η πόλη να είχε ήδη κατακτηθεί. Μολονότι δεν είχαν καμμία διάθεση για ειρήνη με τους βυζαντινούς, τώρα είχαν χάσει το θάρρος τους. Εκείνη την δύσκολη στιγμή εμφανίστηκε στα τείχη η νεαρή Ιέρεια Κλεαγέτη. Το πρόσωπό της έλαμπε από ζωντάνια όταν ενθάρρυνε τους Κρητικούς.
- Ο Πρίσκος διέσωσε τα λόγια της: «Γενναίοι άνδρες και γυναίκες, αιώνες τώρα πολεμούμε τους Ρωμαίους. Οι Θεοί δεν μας εγκατέλειψαν, πάντα στέκονται στο πλευρό μας. Μόλις κατατροπώσαμε τους Ρωμαίους του Παστιλά. Τώρα θα λιποψυχήσουμε μπροστά σ’ έναν ασεβή Ρωμαίο; Εμπρός! Τραβήξτε τα σπαθιά. Ακονίσατε τους πελέκεις. Τεντώσατε τα βέλη. Θάνατος στους Ρωμαίους κατακτητές. Βοήθησέ μας Τοξόκλυτη Θεά. Ίσιωσε τα θανατηφόρα βέλη μας να βρουν τον στόχο τους».
- Η νεαρή Ιέρεια αμέσως διατάζει επίθεση. Εμψυχωμένοι από την ατρόμητη Ιέρειά τους που όρμησε πρώτη, 35.000 Κρητικοί, μαζί και γυναικόπαιδα, εφορμούν εναντίον των βυζαντινών κατακτητών. Ο Νικηφόρος Φωκάς ταράζεται από την ξαφνική αντεπίθεση. Αλλά πριν προλάβει να συνέλθει καταμετρά 90.000 χιλιάδες νεκρούς, οι περισσότεροι από τα επίλεκτα βυζαντινά σώματα των Αρμενίων.
- Ο Νικηφόρος Φωκάς αναγκάζεται να σαλπίσει υποχώρηση. Έβλεπε πιά ότι ήταν πολύ δύσκολο να κατατροπώσει τους Κρητικούς και μάλιστα με τέτοια οχυρά. Αποφάσισε, γράφει ο Λέων Διάκονος, να πολιορκήσει τον Χάνδακα(Ηράκλειο). Αποφάσισε να λιμοκτονήσει τους Κρητικούς μέχρις ότου κατασκευάσει νέες πολιορκητικές μηχανές. Έτσι τελείωσε ο χειμώνας του 960-961.
- Κατά την διάρκεια του χειμώνος δεν έπαυσαν τελείως οι εχθροπραξίες. Ομάδες καταδρομών των Κρητικών κτυπούσαν συνεχώς τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι απώλειες των Κρητικών έφτασαν τις 30.000 νεκρούς και των βυζαντινών τις 110.000 νεκρούς, αναφέρει ο M. Canard στο Byzance et les Arabes.
- Στο τέλος Φεβρουαρίου του 961, ο Νικηφόρος Φωκάς άρχισε πάλι τον πόλεμο με νέο στρατό και εφόδια που παρέλαβε από την Κωνσταντινούπολη. Αντιθέτως η θέση των Κρητικών γινόταν όλο και πιό δύσκολη καθώς τα τρόφιμα λιγόστευαν και ο ναυτικός αποκλεισμός του Νησιού δεν επέτρεπε τον ανεφοδιασμό.
- Οι στρατιωτικοί αρχηγοί των Κρητικών, Ναύκλος και Ανεμάς, έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν να περιμένουν, μέσα στην πόλη, βοήθεια από τους Άραβες. Όμως η Κλεαγέτη τους είπε να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά και να μην πολεμήσουν μέσα στην πόλη διότι το κάστρο ίσως να μην αντέξει την πολιορκία. Τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του Ανεμά, η οποία δυστυχώς απεδείχθη μοιραία.
- Οι βυζαντινοί κατακτητές άρχισαν την πολιορκία σκάβοντας κάτω από την τάφρο και άρχισαν να ξεκολλούν πέτρες από το τείχος. Πρόσθεσαν ξύλα στα υποστηρίγματα και τους έβαλαν φωτιά. Σε λίγο η φωτιά απανθράκωσε τα υποστηρίγματα και δύο επάλξεις του κεντρικού τείχους κατέρρευσαν. Αμέσως όρμησαν στην πόλη τα βυζαντινά στίφη και άρχισαν γενική σφαγή χωρίς να κάνουν διάκριση αμάχου και μαχομένου πληθυσμού. Τα γυναικόπαιδα έτρεχαν να κρυφτούν στα σοκάκια αλλά οι βυζαντινοί τους εξολόθρευαν ανηλεώς. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να σφάζουν άμαχο πληθυσμό.
- Η κατάκτηση της Κρήτης ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου 961. Οι πηγές κατέγραψαν 200.000 νεκρούς Κρητικούς, μαζί με τα γυναικόπαιδα, που γενοκτόνησαν οι βυζαντινοί υπάνθρωποι. Μαζί με τους ήδη νεκρούς Κρητικούς στα πεδία των μαχών, το Ολοκαύτωμα της Κρήτης αριθμεί 270.000 νεκρούς, σφαγιασθέντες από τα βυζαντινά στίφη του Νικηφόρου Φωκά.
- Ο Νικηφόρος Φωκάς, χωρίς κανένα ίχνος θεοσέβειας, ανδρείας και πολιτισμού, ζήτησε να βρουν το πτώμα της Ιέρειας Κλεαγέτης. Μόλις οι βυζαντινοί το βρήκαν, ο βάρβαρος Αρμένιος στρατηγός διέταξε να της κόψουν το κεφάλι και να το καρφώσουν σε ένα κοντάρι. Αφού το έφτυσε, το περιέφερε πάνω στο άλογό του ως τρόπαιο...
- Ο Νικηφόρος Φωκάς για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Κρήτης διατάσσει την φυλετική αλλοίωση του Κρητικού λαού. Εγκαθιστά στο ηρωικό Νησί βαρβάρους Σλαύους, Ρώσους και Αρμένιους. Επιπλέον διατάσσει τους μοναχούς των χριστιανών να εκχριστιανίσουν βιαίως τον Κρητικό λαό. Ο Νίκων ο «Μετανοείτε» αποβιβάζεται στην Κρήτη με προστασία βυζαντινής φρουράς και αρχίζει νέες σφαγές.
- Παρά την τρομακτική γενοκτονία, οι Κρητικοί ανένηψαν και συνέχισαν τον Ιερό Αγώνα για Ελευθερία, κάτι που αποδεικνύεται με την απειλητική επιστολή που έστειλε ο Αλέξιος Κομνηνός το 1192, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας.
- Η Γενοκτονία 270.000 Κρητικών από τους βυζαντινούς κατακτητές το 961 έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη όλων των Ελλήνων παρά τις προσπάθειες των νεοβυζαντινών κατακτητών να την διαγράψουν.
- Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο «πατριάρχης» των χριστιανών Βαρθολομαίος, πριν από δύο χρόνια, έστησε τον ...ανδριάντα(!) του Νικηφόρου Φωκά στην Κρήτη(!!!).
Όπως δείχνουν τα γεγονότα υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Ελλήνων και βυζαντινών...

Πηγές:
Λέων Διάκονος, Ιστορία
M. Canard, Byzance et les Arabes
Πρίσκος, Κρητικά, στην συλλογή Jus Graeco-Romanum
Γρηγορίου Παπαδοπετράκη, Ιστορία των Σφακίων, Αθήνα 1971


το βρήκα απο εδώ http://www.12830.gr/component/option,co ... pic,651.0/
When the laws of men decree the death of one's race, then the laws of nature demand rebellion
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΑΝΙΟΣ
Casual Poster
 
Δημοσ.: 772
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2006, 12:08 am
Τοποθεσια: ΕΛΛΑΣ
Το μέλος ΕΛΛΑΝΙΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό Brainstorm » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:49 pm

Ρε Ελλάνη,.... οι "Βυζαντινοί" τι ακριβώς ήταν ?
Άβαταρ μέλους
Brainstorm
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14095
Εγγραφη: Δεκέμβριος 31st, 2006, 12:59 pm
Το μέλος Brainstorm, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΑΝΙΟΣ » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:52 pm

Brainstorm έγραψε:Ρε Ελλάνη,.... οι "Βυζαντινοί" τι ακριβώς ήταν ?

Χριστιανοί. Δεν μπορείς να τους προσδιαρίσεις αλλιώς.

Μια Χριστιανική Αυτοκρατορία ήταν. που είχε και πολλούς "Έλληνες". Διάβασε το κείμενο να καταλάβεις.
When the laws of men decree the death of one's race, then the laws of nature demand rebellion
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΑΝΙΟΣ
Casual Poster
 
Δημοσ.: 772
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2006, 12:08 am
Τοποθεσια: ΕΛΛΑΣ
Το μέλος ΕΛΛΑΝΙΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό Brainstorm » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:53 pm

ΕΛΛΑΝΙΟΣ έγραψε:
Brainstorm έγραψε:Ρε Ελλάνη,.... οι "Βυζαντινοί" τι ακριβώς ήταν ?

Χριστιανοί. Δεν μπορείς να τους προσδιαρίσεις αλλιώς.

Μια Χριστιανική Αυτοκρατορία ήταν. που είχε και πολλούς "Έλληνες". Διάβασε το κείμενο να καταλάβεις.


...σαν την πλειοψηφία των νεοελλήνων δηλαδή...
κ μιλούσαν κ την ίδια γλώσσα...
ρε να δεις που κάτι μου θυμίζουν..
Άβαταρ μέλους
Brainstorm
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14095
Εγγραφη: Δεκέμβριος 31st, 2006, 12:59 pm
Το μέλος Brainstorm, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:55 pm

σοβαρή πηγή βρήκες...

το 12Θεο :smt005 :smt005 :smt005

κάτι τέτοιες μπούρδες γράφει και ο Ρασσιάς

αλλά δεν υπολογίζει οτι τελικά η όλη αυτή επανάσταση όχι μόνο των Κρητικών αλλά και των υπολοίπων νησιωτών ήταν κατά του Εικονομάχου Αυτοκράτωρος Λέοντος όντες αυτοί Εικονολάτρες...

Ένας εμφύλιος σπαραγμός ήταν και όχι αυτό που προσπαθούν να περάσουν οι αλμπάνηδες περί κακών Βυζαντινών (που ήρθαν από το Δελτα του Κενταύρου) και δύστυχων Ελλήνων...

ξεβρακώνονται απελπιστικά και θα κρυώσουν.
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16899
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 3:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.
Το μέλος geroxekouths, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό akritas » Ιούνιος 3rd, 2008, 11:57 pm

Εχετλαίε θυμάσαι την κουβέντα που είχαμε στο MOTW για το θέμα ?
Το βλέπεις η αρχαιοπληξία που μας φέρνει ?
SchutzTROIKAstaffel: Memorandum und Sparsamkeit Macht Frei
Άβαταρ μέλους
akritas
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14631
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2005, 11:39 pm
Τοποθεσια: Φαυλοκρατιστάν
Το μέλος akritas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούνιος 4th, 2008, 12:00 am

Με τη γνωστή τακτική τους στο κείμενο βγάζουν τους κατοίκους της Ιωνίας μη Έλληνες ας πούμε και του Ελλαδίτες τους ονομάζουν Έλληνες με σκοπό να τους διαχωρίσουν σε Χριστιανούς και Εθνικούς...

Δυστυχώς τα στοιχεία τους διαψεύδουν...γιατί στην μεν Κρήτη υπάρχουν αρκετά μνημεία της Πρωτοχριστιανικής Εποχής (προ του 700 μΧ) αλλά κανένας πολυθειστικός Ναός του 700μ Χ που όπως ισχυρίζονται ήταν αντρο δωδεκαθεϊσμού η Κρήτη...

Αλλά πάντα διαστρεβλώνοντας την Ιστορία προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους στο κοσμάκη που τρώει κουτόχορτο.
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16899
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 3:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.
Το μέλος geroxekouths, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό Ετεοκλης » Ιούνιος 4th, 2008, 12:01 am

Φιλτατε Ελλανιε αυτο το θεμα εχει συζητηθει και αλλη φορα στο Phorum...Οι πηγες στις οποιες παραπεμπει το συγκεκριμενο αρθρο παρατιθενται χωρις τις εκδοσεις οι οποιες τις εξεδωσαν...Πως μπορουμε λοιπον να τις προμηθευτουμε και να αποδειξουμε το αληθες του αρθρου;
Ετεοκλης
New poster
 
Δημοσ.: 236
Εγγραφη: Απρίλιος 28th, 2008, 6:16 pm
Το μέλος Ετεοκλης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούνιος 4th, 2008, 12:03 am

και την επόμενη φορά βάλε από το http://www.hellenicreligion.gr τα λεει πιό γλαφυρά και το σπαθί το τροχίζει να μας κόψουν τα αρχίδια να τα κάνουν πανέ.
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16899
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 3:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.
Το μέλος geroxekouths, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΑΝΙΟΣ » Ιούνιος 4th, 2008, 12:03 am

Brainstorm έγραψε:
ΕΛΛΑΝΙΟΣ έγραψε:
Brainstorm έγραψε:Ρε Ελλάνη,.... οι "Βυζαντινοί" τι ακριβώς ήταν ?

Χριστιανοί. Δεν μπορείς να τους προσδιαρίσεις αλλιώς.

Μια Χριστιανική Αυτοκρατορία ήταν. που είχε και πολλούς "Έλληνες". Διάβασε το κείμενο να καταλάβεις.


...σαν την πλειοψηφία των νεοελλήνων δηλαδή...
κ μιλούσαν κ την ίδια γλώσσα...
ρε να δεις που κάτι μου θυμίζουν..

Δυστυχώς πολιτισμικά το βυζάντιο ζεί ακόμα. Και απόδειξη γιαυτό είναι πρώτα απο όλα η επίσημη ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά το "Ελληνικό" κράτος. Για να μην πω για τα θρησκευτικά...

akritas έγραψε:Εχετλαίε θυμάσαι την κουβέντα που είχαμε στο MOTW για το θέμα ?
Το βλέπεις η αρχαιοπληξία που μας φέρνει ?
που τον είδες το Εχετλαιο??

geroxekouths έγραψε:Με τη γνωστή τακτική τους στο κείμενο βγάζουν τους κατοίκους της Ιωνίας μη Έλληνες ας πούμε και του Ελλαδίτες τους ονομάζουν Έλληνες με σκοπό να τους διαχωρίσουν σε Χριστιανούς και Εθνικούς...

Δυστυχώς τα στοιχεία τους διαψεύδουν...γιατί στην μεν Κρήτη υπάρχουν αρκετά μνημεία της Πρωτοχριστιανικής Εποχής (προ του 700 μΧ) αλλά κανένας πολυθειστικός Ναός του 700μ Χ που όπως ισχυρίζονται ήταν αντρο δωδεκαθεϊσμού η Κρήτη...

Αλλά πάντα διαστρεβλώνοντας την Ιστορία προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους στο κοσμάκη που τρώει κουτόχορτο.

Φτάνει το Χριστιανικό κουτόχορτο που φάγαμε όλοι μας απο την ιστορία που μας έμαθαν στο σχολείο. Δείτε και λίγο Ελληνικό κουτόχορτο μια φορά. έτσι για αλλαγή.
When the laws of men decree the death of one's race, then the laws of nature demand rebellion
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΑΝΙΟΣ
Casual Poster
 
Δημοσ.: 772
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2006, 12:08 am
Τοποθεσια: ΕΛΛΑΣ
Το μέλος ΕΛΛΑΝΙΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό geroxekouths » Ιούνιος 4th, 2008, 12:10 am

Μπα αυτά τα τεμάχια της Ιστορίας τουλάχιστον εγώ δεν τα διδάχτηκα σε κανένα σχολείο...
Τη παραποίηση της Ιστορίας την αρχισαν εδώ και μερικά χρονάκια οι Αρχαιογκαγκά...

Τη λογική μόνο να βάλεις κάτω καταρρίπτονται τα επιχειρήματά τους...

Αφού μέχρι το 1100 ο δωδεκαθεισμός στον Ελλαδικό χώρο ήταν κυρίρχος μέχρι να δημιουργεί επαναστάσεις κατά του πανίσχυρου Βυζαντινού Κράτους βρες μου ένα μνημείο του 800 ή του 600 μΧ...ένα...

και πώς στο καλό υπάρχουν πρωτοχριστιανικές Βασιλικές σε Μάνη και Κρήτη και δεν βρίσκεται ένας παγανιστικός Ναός?
give me a good reason και όχι μαλακίες τον κατέστρεψαν κλπ μπούρδες γιατί ολα βρίσκονται...

Οι αρχαιολόγοι τουλάχιστον δεν πτοούνται σε αυτά...
Ναύαρχος ΕΑ, του δικρότου "Ερμόλαος", αρχηγός στολίσκου τορβιλοβόλων κατά την κατάληψη της Καβάλας, ειδικός σύμβουλος ναυτικών θεμάτων παρά τω Τρικούπη, μπουρδολόγος, λασπολόγος, αερολόγος και γενικός ξερόλας,.
Άβαταρ μέλους
geroxekouths
Maniac poster
 
Δημοσ.: 16899
Εγγραφη: Ιανουάριος 30th, 2007, 3:48 pm
Τοποθεσια: Εκει που δεν πιάνει μελάνι.
Το μέλος geroxekouths, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό Brainstorm » Ιούνιος 4th, 2008, 12:21 am

Ελλάνη...να συμφωνήσω για τα σχολικά βιβλία...αλλά προσωπικά αν κ έχω διαβάσει πολλή ιστορία...τις φωτισμένες απόψεις σου τις συνάντησα μόνο σε περιθωριακές εκδόσεις έργων "ερευνητών" =πυροβολημένων αρχαιολατρών.
Άβαταρ μέλους
Brainstorm
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14095
Εγγραφη: Δεκέμβριος 31st, 2006, 12:59 pm
Το μέλος Brainstorm, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό ΕΛΛΑΝΙΟΣ » Ιούνιος 4th, 2008, 12:25 am

geroxekouths έγραψε:Μπα αυτά τα τεμάχια της Ιστορίας τουλάχιστον εγώ δεν τα διδάχτηκα σε κανένα σχολείο...
Τη παραποίηση της Ιστορίας την αρχισαν εδώ και μερικά χρονάκια οι Αρχαιογκαγκά...

Τη λογική μόνο να βάλεις κάτω καταρρίπτονται τα επιχειρήματά τους...

Αφού μέχρι το 1100 ο δωδεκαθεισμός στον Ελλαδικό χώρο ήταν κυρίρχος μέχρι να δημιουργεί επαναστάσεις κατά του πανίσχυρου Βυζαντινού Κράτους βρες μου ένα μνημείο του 800 ή του 600 μΧ...ένα...

και πώς στο καλό υπάρχουν πρωτοχριστιανικές Βασιλικές σε Μάνη και Κρήτη και δεν βρίσκεται ένας παγανιστικός Ναός?
give me a good reason και όχι μαλακίες τον κατέστρεψαν κλπ μπούρδες γιατί ολα βρίσκονται...

Οι αρχαιολόγοι τουλάχιστον δεν πτοούνται σε αυτά...

Σε πόσο χρόνο θεωρείς οτι τους έκχριστιάνισαν όλους?? Εσύ θεωρείς οτι ο εκχριστιανισμός είχε είδη γίνει πολυ πιο πρίν. Φαντάσου τι τους έκαναν τότε για να καταφέρουν να τους εκχριστιανίσουν τόσο γρήγορα ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους ανυπότακτους.

Άσε που οι χριστιανοί έχτιζαν τις εκκλησίες τους πάνω στους αρχαίους ναούς οπότε τι να βρεθεί. Δεν μιλάμε και για κανένα παρθενώνα. Αν πάρεις τα μάρματα και χτύσεις στο ίδιο μέρος χριστιανικό ναό που να βρεθεί ο αρχαίος ναός.

Δεν είμαι αρχαιολόγος για να ξέρω τι μνημεία έχουν βρεθεί σε κάθε περιοχή της ελλάδας. Αλλα τόση προπαγάνδα έχουμε ακούσει απο τους χριστιανούς και μάλιστα με απόλυτα καταναγκαστικό τρόπο στο σχολείο. Μόνο και μόνο γιαυτό αξίζει να ακουστεί και μια άλλη άποψη.
When the laws of men decree the death of one's race, then the laws of nature demand rebellion
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΑΝΙΟΣ
Casual Poster
 
Δημοσ.: 772
Εγγραφη: Δεκέμβριος 7th, 2006, 12:08 am
Τοποθεσια: ΕΛΛΑΣ
Το μέλος ΕΛΛΑΝΙΟΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό h4ck3rb0y » Ιούνιος 4th, 2008, 12:26 am

Αυτη η γκομενα η κλεαγετη υπηρξε ή δεν υπηρξε?εχω αρχισει να την συμπαθω.
music non stop
Άβαταρ μέλους
h4ck3rb0y
Fast poster
 
Δημοσ.: 3144
Εγγραφη: Μάρτιος 20th, 2007, 2:39 pm
Τοποθεσια: crimcity
Το μέλος h4ck3rb0y, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Κρήτη, Βυζάντιο και εγκλήματα Χριστιανών

Δημοσίευσηαπό Athlon » Ιούνιος 4th, 2008, 1:09 am

ΕΛΛΑΝΙΟΣ έγραψε:Άσε που οι χριστιανοί έχτιζαν τις εκκλησίες τους πάνω στους αρχαίους ναούς οπότε τι να βρεθεί. Δεν μιλάμε και για κανένα παρθενώνα. Αν πάρεις τα μάρματα και χτύσεις στο ίδιο μέρος χριστιανικό ναό που να βρεθεί ο αρχαίος ναός.

Δεν είμαι αρχαιολόγος για να ξέρω τι μνημεία έχουν βρεθεί σε κάθε περιοχή της ελλάδας. Αλλα τόση προπαγάνδα έχουμε ακούσει απο τους χριστιανούς και μάλιστα με απόλυτα καταναγκαστικό τρόπο στο σχολείο. Μόνο και μόνο γιαυτό αξίζει να ακουστεί και μια άλλη άποψη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καταστράφηκαν όλες οι μεγάλες πόλεις της Κρήτης και ισοπεδώθηκαν οι μεγάλες βασιλικές από τους "συμμάχους" των "Ελλήνων" Άραβες. Αρκετές δεν ξανακατοικήθηκαν ποτέ, και δεν βρίσκω λόγο γιατί δεν πήγαν εκεί οι εκατοντάδες χιλιάδες υποτιθέμενοι αρχαιόθρησκοι της εποχής να συνεχίσουν την κατοίκιση, τους ναούς τους κλπ. Αντίθετα δεν υπάρχει καμία ασυνέχεια στην κατοίκιση από την Ρωμαϊκή περίοδο με τα πρώτα βυζαντινά χρόνια, που να δικαιολογεί σφαγές, εμφυλίους συγκρούσεις ή οτιδήποτε παρόμοιο. Τέλος υποθέτω ότι γνωρίζεις και τι αντιμετώπιση είχαν οι παγανιστές με βάση την ιστορία και το κοράνι από τους Μουσουλμάνους.

Ξέρει κανείς αν ισχύει ότι στην μονή Μεγίστης Λαύρας υπάρχουν πολλά αφιερώματα του Νικηφόρου Φωκά, λάφυρα από την απελευθέρωση της Κρήτης; Δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο ίντερνετ.
Athlon
Fast poster
 
Δημοσ.: 4639
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2006, 3:35 pm
Το μέλος Athlon, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: krateos75 και 20 επισκέπτες