Αρης Βελουχιωτης

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: WolrdEcon και 29 επισκέπτες

 

Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό deejay » Ιούνιος 16th, 2008, 3:34 am

Τραγική «σύμπτωση»! Στις 16 Ιουνίου 1945, την ίδια μέρα που το κρατικό ραδιόφωνο αναγγέλλει σε όλους τους Έλληνες το θάνατο του «αρχισυμμορίτη καπετάνιου του προδοτικού ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη», ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει την απόφαση της διαγραφής του από το ΚΚΕ: «Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Σήμερα όμως, σε μία δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του, που μονάχα τον εχθρό ωφελεί».


Από τις 26 του Φλεβάρη του ’45 έχει υπογραφεί η επονείδιστη Συμφωνία της Βάρκιζας και έχουν παραδοθεί τα τιμημένα όπλα του ΕΛΑΣ, ενώ ο Άρης, έχοντας μαζί του μερικές δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, αρνείται να πειθαρχήσει, καταγγέλλει τη συμφωνία ως ξεπουληματική και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας.

Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα τα τελευταία χρόνια, με τη δημοσίευση μέρους του αρχείου του, έχει ετοιμάσει και την ιδρυτική διακήρυξη νέας οργάνωσης, του ΜΕΑ (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας), και νέου στρατού, του ΕΛΑΣ-Ν (ΕΛΑΣ-Νέος). Η Κ.Ε. του ΚΚΕ τον έχει διαγράψει από τον Απρίλη του ’45, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τις απόψεις του και τις καταγγελίες που της προσάπτει, αλλά έκρινε σκόπιμο να κρατήσει μυστική την απόφαση για δύο μήνες περίπου για ευνόητους λόγους… Από τη μια μεριά, φοβούνται τη σχέση του Άρη με τους αγωνιστές και το λαό και, απ’ την άλλη, αισθάνονται πλήρη ασφάλεια μόνον όταν επιστρέφει ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός Νίκος Ζαχαριάδης, στα τέλη του Μάη του ’45 από το Νταχάου της Γερμανίας, και αναλαμβάνει αυτός με το κύρος του την εσωκομματική εκκαθάριση.

Και απ’ το «ούτε νερό, ούτε ψωμί στον Άρη», εντολή που δόθηκε σε όλες τις κομματικές οργανώσεις και τα οργανωμένα μέλη του κόμματος, φτάσαμε στον «δειλό, φοβισμένο, προδότη Άρη»!

Ο Άρης (παρότι μάλλον αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των εν ζωή συναγωνιστών του, στη γνωστή συμπλοκή με απόσπασμα εθνοφυλάκων στη Μεσούντα) ουσιαστικά δολοφονείται δυο φορές: μία από τους κυνηγούς κεφαλών του ελληνικού δωσιλογισμού και πραιτοριανούς των εγγλέζων ιμπεριαλιστών, και μία από την ηγεσία του κόμματος στο οποίο αφιέρωσε όλη τη ζωή και τη δράση του!

Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα του ελληνικού αντιστασιακού κινήματος, του μεγαλύτερου κινήματος Αντίστασης στην Ευρώπη τα χρόνια της Κατοχής.
Κι αν σήμερα, 60 χρόνια απ’ το θάνατό του, υπογραμμίζουμε αυτή την τεράστια αντίφαση που περικλείουν τα γεγονότα του θανάτου του Άρη, δεν το κάνουμε, ούτε γιατί θέλουμε να δώσουμε τεράστια σημασία σε μικρολεπτομέρειες, ούτε γιατί έχουμε στόχο να ενταχθούμε στην ομάδα των οπαδών του «αρχηγού των ατάκτων».

Άλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει τελεσίδικα αποφασίσει ποιος είναι ο Άρης Βελουχιώτης και τον έχει κατατάξει στις πιο τιμητικές θέσεις που βρέθηκε ποτέ λαϊκός ηγέτης. Ο Άρης Βελουχιώτης έχει μπει στη λαϊκή συνείδηση ως ο αυθεντικότερος εκφραστής του επαναστατικού αγώνα στη χώρα μας οριστικά και αμετάκλητα.

Γέννημα της εποχής της Οκτωβριανής Επανάστασης, κομμουνιστής από μικρή ηλικία, πήρε το παρατσούκλι «Μιζέριας» απ’ την εμμονή του να αναφέρεται στη μίζερη ζωή που κάνει ο έλληνας προλετάριος και ο φτωχός αγρότης. Πέρασε όλη τη διαδρομή της κλασικής κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης της Γ’ Διεθνούς της ηρωικής εποχής. Όπου ανακατεύθηκε βγήκε παλικάρι, είτε στον πειθαρχικό ουλαμό στο Καλπάκι, είτε στις φυλακές και στις εξορίες. Απ’ τους καλύτερους αγκιτάτορες του κόμματος (έχουν μείνει παροιμιώδεις οι αυτοσχέδιες ομιλίες του στις πλατείες της Αθήνας, τα χρόνια της «Τρίτης Περιόδου» και της «ηρωικής εφόδου στον καπιταλισμό»). Αυτή την περίφημη αγκιτάτσια, θα χρησιμοποιήσει, μόνος και πρώτος απ’ όλους, αμέσως μετά την κατάληψη της χώρας απ’ τις δυνάμεις του Άξονα, για να σημάνει το προσκλητήριο του αγώνα στις νέες συνθήκες. Από τις συναναστροφές του με κομμουνιστές διανοούμενους του μεσοπολέμου και την ατίθαση προσωπικότητά του αποκτά και βαθιά κριτικό πνεύμα, θέλει ν’ αγωνιστεί για ν’ ανακαλύψει κι αυτός το νέο κόσμο μέσα από τη δική του πείρα, κριτικάρει και διαφωνεί με τα «ετοιμοπαράδοτα» προϊόντα…

Όσο για το «κουσούρι» της «δήλωσης μετανοίας», δεν γνωρίζουμε ούτε και πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι οδήγησε τον Άρη σ’ αυτή την ενέργεια. Από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν υπαγορεύτηκε η «δήλωση», εμείς ένα έχουμε να πούμε: όχι μόνο «ξαναγόρασε» με το αίμα του αυτή την πράξη (σαν πολλή αγορά δεν περιέχει άραγε η περίφημη διαγραφή του από την Κ.Ε;), αλλά κατάφερε ακόμα και την άρνηση να την κάνει θέση! Ο Θανάσης Κλάρας έγινε Άρης Βελουχιώτης μετά τη δήλωση! Βρήκε το ρόλο που του ταίριαζε γάντι, έγινε ο πρωτομάστορας, ο πρωτοκαπετάνιος, ο αδιαφιλονίκητος λαϊκός ηγέτης, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλους απ’ όλη τη φτωχολογιά της Ελλάδας και μισήθηκε μέχρι θανάτου απ’ την πλουτοκρατία, τους προδότες και τους ξένους ιμπεριαλιστές.

Η λαϊκή συνείδηση έχει «παραγράψει» την οποιαδήποτε «αμαρτία» του Άρη, είτε τη δήλωση, είτε την «υπερβολική σκληράδα» απέναντι σε εχθρούς και φίλους την εποχή του αντάρτικου, γιατί η ίδια η ιστορία απέδειξε με γεγονότα ότι ο Άρης ήταν όχι μόνο στρατιωτική ιδιοφυία στον παρτιζάνικο πόλεμο, αλλά είχε τη διορατικότητα και την τόλμη να χαράξει κατά βάθος μια σωστή πολιτική γραμμή, απέναντι στην αδιέξοδη και τελικά ξεπουληματική πολιτική των «ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων» που ακολούθησε το ΚΚΕ.

«Ότι συμφέρει το λαό συμφέρει και το κόμμα»
Όσο κι αν οι καιροί δεν επέτρεπαν να αναγνωστεί η προγραμματική στροφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’30 με τα «λαϊκά μέτωπα» και τα σύμφωνα τύπου Σοφούλη-Σκλάβαινα, ο Άρης θέτει, έστω πρωτόλεια, το πραγματικό πρόβλημα: το πρόβλημα του «ποιος ποιον», το πρόβλημα της εξουσίας. Ο Άρης όχι μόνο δημιουργεί από το μηδέν τον αντάρτικο στρατό, αλλά διδάσκεται από τη λαϊκή πείρα, εμπνέεται από τους θεσμούς που δημιουργούνται σε απομονωμένα ορεινά χωριά, και τοποθετεί στα πρώτα καθήκοντα του ΕΛΑΣ την πάλη για να γεννηθούν και να ριζώσουν η λαϊκή αυτοδιοίκηση και η λαϊκή δικαιοσύνη στην Ελεύθερη Ελλάδα των βουνών.

Η φιλοσοφική λυδία λίθος του Άρη είναι πεντακάθαρη: «Ότι συμφέρει το λαό πρέπει να συμφέρει και το κόμμα. Με αυτή τη βάση δεν θα βγούμε ποτέ μπερδεμένοι». (Πόση διαφορά, αλήθεια, απ’ τη φιλοσοφία που αποπνέει η απόφαση της διαγραφής του: για το ΚΚΕ πάνω απ’ όλα στέκεται το κομματικό αλάθητο και τα λαϊκά συμφέροντα πρέπει να υποταχθούν στην ακόμη και λαθεμένη κομματική γραμμή).

Ο Άρης βλέπει την κοινωνική επανάσταση που συντελείτε στην Ελλάδα, συνδυάζει με υποδειγματικό τρόπο το ταξικό με το εθνικοαπελευθερωτικό ζήτημα, ξέρει τα στρατόπεδα και παίρνει συνεχώς πρωτοβουλίες για να προωθήσει τις λαϊκές θέσεις. Το ΚΚΕ παλινδρομεί, παρακαλάει τα αστικά ραμολιμέντα να συμμαχήσουν μαζί του, έχει τουλάχιστον αυταπάτες για το ρόλο των Εγγλέζων στη μετά-κατοχική Ελλάδα, ακόμα και στα Δεκεμβριανά, μετά από συνεχείς παλινωδίες και, ενώ έχουν προηγηθεί οι καταστροφικές συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας (με τις οποίες αποδεχόταν τη διάλυση του ΕΛΑΣ και παρέδιδε την εξουσία στους «πατέρες του έθνους»), επιλέγει τη σύγκρουση με στόχο τη… συμφιλίωση, διώχνει τον κύριο όγκο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο για να μη λάβει μέρος στη Μάχη της Αθήνας!

Άλλωστε, και το ίδιο το ΚΚΕ αναγκάστηκε απ’ τα πράγματα να ακολουθήσει τη γραμμή του Άρη, με καθυστέρηση βεβαίως δύο χρόνων (!), και να οικοδομήσει τον ΔΣΕ στον εμφύλιο ’46-’49, ασχέτως, βεβαίως αν και στον κολοφώνα της αντιπαράθεσης, στο Γράμμο και στο Βίτσι, η γραμμή του κόμματος μιλούσε πάλι για «ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις» και «εθνική συμφιλίωση».
Ήταν επόμενο, λοιπόν, μετά και τη Βάρκιζα, ο Άρης να κατασταλάξει ως προς αυτά που συνέβησαν. Τα παρακάτω είναι τα λόγια του Άρη, όπως τα καταγράφει στη μαρτυρία του ο συναγωνιστής του Γιώργος Χουλιάρας (Περικλής) μετά τη Βάρκιζα:

«Άκου, Περικλή, η συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα κι ένα κάνουν δύο, η ηγεσία του Κινήματος δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτά πρέπει να δώσει λόγο, το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσει στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία. Εγώ δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσω την ηγεσία στην Αθήνα, να γίνω, όπως με θέλουν, πρόεδρος των Εφεδρο-Ελασιτών για να πρωτοκολλάω τις σφαγές και τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς των αγωνιστών. Θ’ ακολουθήσω το δρόμο που χάραξα απ’ την αρχή κι όσοι πιστοί προσέλθετε».

Κατά τη γνώμη μας, ο Άρης Βελουχιώτης είναι όχι μόνο το πρότυπο του κομμουνιστή της τρίτο-διεθνιστικής ηρωικής εποχής, της εποχής που ξεκίνησε απ’ τον Οκτώβρη και έφτασε στην Κούβα και στο Βιετνάμ, αλλά και του σημερινού και του μελλοντικού επαναθεμελιωμένου κομμουνιστικού κινήματος. Γι’ αυτό αγαπήθηκε απεριόριστα απ’ την ελληνική εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά. Η δράση του, η επαναστατική στάση του σε όλες τις δυσκολίες, η προλεταριακή αδιαλλαξία του, η ταύτισή του με τις θυσίες και τα βάσανα του λαού μας, η θέλησή του να μην πειθαρχήσει σε μια συμφωνία που πρόδιδε τα λαϊκά συμφέροντα, ο ηρωικός θάνατός του, αναδεικνύουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ σε φωτεινό παράδειγμα άξιου λαϊκού ηγέτη που ζει και θα ζει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του λαού μας.


Τάσος Κατιντσάρος


http://gortynios.blogspot.com/
η tv ως μεσο ελεγχου του μυαλου
εθνικια+αστυνομια-μια σχεση παθους και εξουσιας
συλλογη ελευθεριακων ιστοσελιδων
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

akirav έγραψε:
deejay έγραψε:καλα βαζω στοιχημα οτι μπαινουν φασιστες στο ιντυ γραφουν μαλακιες για να εχουν να λενε μετα....

:smt003
Άβαταρ μέλους
deejay
Fast poster
 
Δημοσ.: 4696
Εγγραφη: Ιούνιος 14th, 2006, 5:40 pm
Τοποθεσια: πατριδα μου η Γη
Το μέλος deejay, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Ετεοκλης » Ιούνιος 17th, 2008, 7:16 pm

Για το κουσουρι της Δηλωσης Μετανοιας ωραια τα λεει ο κυριος Τασος...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΓΑΜΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;
Ετεοκλης
New poster
 
Δημοσ.: 236
Εγγραφη: Απρίλιος 28th, 2008, 6:16 pm
Το μέλος Ετεοκλης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Perseus » Ιούνιος 17th, 2008, 7:37 pm

εκανε και κατι σωστο το ΚΚΕ...
"επίσεις υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός Εβραίων έξω από τους παραδοσιακούς φούρνους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας..."
Υποκλινομαι...
Άβαταρ μέλους
Perseus
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41707
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 18th, 2004, 1:12 am
Το μέλος Perseus, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό ΛΥΣΙΑΣ_YGG7 » Ιούνιος 17th, 2008, 7:41 pm

Ετεοκλης έγραψε:Για το κουσουρι της Δηλωσης Μετανοιας ωραια τα λεει ο κυριος Τασος...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΓΑΜΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;

K εσυ που το ξέρεις;Είχες κάνει φάση με τον Βελουχιώτη; :smt123
ΓΥΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
http://www.alli-matia.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
ΛΥΣΙΑΣ_YGG7
New poster
 
Δημοσ.: 412
Εγγραφη: Δεκέμβριος 26th, 2007, 5:47 pm
Τοποθεσια: ...ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
Το μέλος ΛΥΣΙΑΣ_YGG7, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 17th, 2008, 7:43 pm

Σαν πολυ δεν ασχολειστε με ενα πουστη που επειξε αρνητικο ρολο κατα την διαρκεια της κατοχης;;

τελος παντων την ΚΑΛΥΤΕΡΗ μελετη για τον θανατο αυτου του πουστη θα την βρειτε εδω

http://sfoulidis.bravehost.com/velouhio ... onezos.htm

Εχει ο Αγαναχτησμενος βαλει σχεδον πολλες ερμηνειες

η πιο αξιοπιστη εινια τον ΓΚΟΝΕΖΟΥ που ηταν στην ομαδα των 5 τελευταιων πριν αυτοκτονησει ο πουστης(βελουχιωταινα)

Ηταν ο Άρης, Τζαβέλλας, Λέων, γερο-Κόζιακας και ο Γκονεζος.Σκοτωθηκε ο κοζιακας ,αυτοκτονησε ο Αρης (που νωριτερα ειχα τραυματισθει στην σπονδυλικη του στηλη και δεν μπορουσε να περπατησει,αυτοκτονησε ο Τζαβελας και ΓΛΥΤΩΣΑΝ οι Καπεταν ΛΕΩΝ(ο γνωστος επιβητορας του)και ο Γκονεζος

Ο Καπεταν ΛΕΩΝ δεν μιλησε ΠΟΤΕ για τον βελουχιωτη ιδιωτευσε και εγινε δασκαλος

Ο Γκονεζος ειανι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ και η πιο αξιοπιστη μαρτυρια.Το ΚΚΕ εξαφανισε την μαρτυρια ΓΚΟΝΕΖΟΥ(για δικους του λογους) αλλα ο αγαναχτησμενος την βρηκε και την εβαλε ΑΥΤΟΥΣΙΑ

να ενα κομματι της

Ο εχθρός μας πρόλαβε. Έπιασε τους δυο παρατηρητές χωρίς να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά. Φαίνεται πως παραδόθηκαν. Γιατί ενώ ήσαν δυο, η σύνδεση γινόταν κάθε μισή ώρα κι ο εχθρός βρισκόταν στα γύρω υψώματα, νομίζω πως όταν κινδυνεύει κανείς δεν κοιμάται εύκολα. Κι ακόμα το μέρος τους επέτρεπε να σημειώσουν την κίνηση του εχθρού με μια τουφεκιά και να συμπτυχθούν εύκολα.Ο εχθρός χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα αυτό, και με τη βοήθεια των παρατηρητών, μας πλησίασε και μας αιφνιδίασε με τα πυρά του. Το μέρος ήταν ακατάλληλο για άμυνα. 0 Άρης ψύχραιμα δίνει εντολή: Σημείο συγκέντρωσης κάτω στο ποτάμι. Όλοι κατηφορίσαμε, ο καθένας όπως μπορούσε γρηγορότερα χωρίς να- διαλέγει δρομολόγιο και να κοιτάζει πού βρίσκεται ο διπλανός του και τούτο για ν' αποφεύγουμε τα πυρά του εχθρού. Δέκα εννέα σύντροφοι μας είχαν φτάσει στο ποτάμι όταν εμείς οι πέντε, Άρης, Τζαβέλλας, Λέων, γερο-Κόζιακας κι εγώ, βρισκόμαστε πολύ ψηλά στη ρεματιά της Κερασιάς. Αργοπορήσαμε, γιατί κατεβαίνοντας το απότομο και βραχώδες αυτό μέρος, ο Άρης έπεσε και χτύπησε πολύ άσχημα στη σπονδυλική στήλη. Όσο το χτύπημα ήταν ζεστό προχωρούσε μόνος του, στη συνέχεια τον βοήθησα κι εγώ, ώσπου φθάσαμε και σταματήσαμε σ' ένα σημείο της ρεματιάς που βρίσκεται κάτω από το ύψωμα που λέγεται Μούλκες.

Η ώρα θα ήταν 9 μ.μ. Από την απέναντι πλευρά του Μυροφύλλου, ένα εχθρικό πολυβόλο χτυπούσε κατ' άξονα τη ρεματιά. Μπροστά μας σκοτώνεται ο γερο Κόζιακας και πιο κάτω τραυματίζεται ο Λέων, από ένα κομματάκι νικελίου εκρηκτικής σφαίρας, στο δεξιό μέρος του μετώπου πάνω από το μάτι και γυρίζει πίσω γεμάτος αίματα.

Για μια στιγμή ακούω από το στόμα του Άρη να λέει: «Έζησα 42 χρόνια, έζησα και καλά και άσχημα. Κυττάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα, γεια σας». Βγάζει το πιστόλι του κι αυτοκτονεί. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σκέψη του, ούτε και να αντιδράσω.

Ύστερα από το αναπάντεχο αυτό γεγονός, την αυτοκτονία του Άρη, προχωρήσαμε με τον Λέοντα λίγα μέτρα πιο κάτω και συναντήσαμε τον Τζαβέλλα. «Γιάννη, του είπα, ο αρχηγός αυτοκτόνησε». Αμέσως ο Τζαβέλλας, που ψυχή του ήταν ο Άρης, γύρισε πίσω κι αφού σταμάτησε αριστερά από το νεκρό αρχηγό, άνοιξε μια χειροβομβίδα, την κράτησε στα χέρια του κι αυτοκτόνησε.

Στο σημείο αυτό της ρεματιάς και κάτω από το υψωματάκι Μούλκες, έμειναν για πάντα οι τρεις σύντροφοι μας. Οι Άρης και Τζαβέλλας πεσμένοι στο δεξιό μέρος της ρεματιάς κι ο γερο Κόζιακας μέσα στο νερό.Ο Λέων ύστερα από τον τραυματισμό του και τις αυτοκτονίες Άρη και Τζαβέλλα έπαθε ψυχικό κλονισμό. Σε κάβε κίνηση έπρεπε να τον βοηθάω. Χρειάστηκε να περάσουν δυο μέρες για να συνέλθει κάπως.

Προχωρήσαμε τώρα οι δύο μας, για να κατέβουμε κάτω στο ποτάμι και να συναντηθούμε με τους άλλους συντρόφους, να τους ενημερώσουμε για τις αυτοκτονίες και να πορευτούμε μαζί τους.

Πιο κάτω συναντήσαμε ένα κλειστό μέρος που δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε άλλο. Δεξιά κι αριστερά μέρος αδιάβατο, μπροστά μας ένας μεγάλος βράχος που στάθηκε αδύνατο να τον πηδήσουμε. Σταματήσαμε για λίγο και κοιτάζαμε ολόγυρα μας, μήπως υπάρχει κανένα μονοπάτι και μπορέσαμε να κατεβούμε. Δυστυχώς, τίποτε. Η νύχτα είχε προχωρήσει και οι κινήσεις μας δεν φαίνονταν από τον εχθρό. Αποφασίζουμε και γυρίζουμε πίσω, μήπως πιο πάνω βρούμε μέρος και βγούμε από τη ρεματιά.


Η αδιάβατη ρεματιά της Κερασιάς με τους μεγάλους βράχους και τους πολλούς καταρράκτες

Περάσαμε ξανά από τους νεκρούς και σε μικρή απόσταση πιο πάνω, 10 έως 15 μέτρα, συναντήσαμε δυο πέτρες ενωμένες που πάνω τους κυλούσε το λίγο νερό της ρεματιάς και κάτω είχαν ένα άνοιγμα που χωρούσε δυο έως τρία άτομα - κι εκεί -περάσαμε τη νύχτα της 15.6.45.Το μέρος αυτό ήταν έτσι φτιαγμένο, από τη φύση του, που δεν τραβούσε κανενός την προσοχή. Εδώ αποφασίσαμε, σε περίπτωση που ο εχθρός αντιληφθεί τη θέση μας, να τον πολεμήσουμε κι όταν δούμε πως κινδυνεύουμε να πιαστούμε ζωντανοί, ν' αυτοκτονήσουμε.

Την άλλη μέρα, 16.6.45, πρωί-πρωί κατέβηκε στη ρεματιά μια Διμοιρία στρατού με τους δυο παρατηρητές μας. Περάσανε από κοντά μας σε απόσταση ενός μέτρου, γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Τους μετρήσαμε, ήταν 33 τον αριθμό. Τους δικούς μας, φαίνεται πως τους πήραν για ν' αναγνωρίσουν τους νεκρούς. Ύστερα από αρκετή ώρα κι αφού τελείωσαν το βρώμικο έργο τους, ξαναγύρισαν από το ίδιο μέρος κι έφυγαν. Εκεί μέσα μείναμε 52 ώρες. Από 15 μέχρι 17 Ιούνη. Το βράδυ στις 17.6.45, μόλις νύχτωσε βγήκαμε και προχωρήσαμε προς τους νεκρούς. Φθάνοντας, είδαμε ένα τρομερό θέαμα.

Εδώ η αντίδραση έδειξε όλη την απανθρωπιά, την κακία και το μίσος στους νεκρούς αγωνιστές του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα. Θέλησε, χωρίς σεβασμό προς τους νεκρούς, να τους εκδικηθεί με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Τον Άρη, αφού τον ξεγύμνωσαν και του πήραν τη στολή και τον οπλισμό του, του κόψανε το κεφάλι, τα χέρια από τους ώμους και τα πόδια από τα γόνατα και κάτω. Του Τζαβέλλα του κόψανε το κεφάλι και το δεξί χέρι. Πραγματικά φριχτό θέαμα.

Τα πτώματα είχαν αρχίσει να μυρίζουν. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να τους θάψουμε, γιατί δεν είχαμε κανένα εργαλείο, ούτε και μπορούσαμε να βρούμε - στο ερημικό αυτό μέρος. Κι έτσι έμειναν άταφοι, τροφή για τους λύκους και τα όρνια.

Γράφτηκε τότε στις εφημερίδες, πως, ο Άρης σκοτώθηκε στις 16.6.45. Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί Άρης αυτοκτόνησε το βράδυ της προηγούμενης μέρας: Η

ημερομηνία του αποκεφαλισμού του 16.6.45 θεωρήθηκε σαν μέρα του σκοτωμού του.

Με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, αποχαιρετίσαμε για τελευταία φορά τον αρχηγό και τους άλλους συντρόφους και φύγαμε, ακολουθώντας το δρομολόγιο που είχε κινηθεί η Διμοιρία του στρατού. Κατορθώσαμε, ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία, να βγούμε από τη ρεματιά και να φτάσουμε κάτω στο ποτάμι. Προχωρώντας κατά μήκος του ποταμού, περάσαμε μέσα από ένα χωράφι σπαρμένο με καλαμπόκι. Στην άκρη του χωραφιού φάνηκε μια καλύβα. Προχωρήσαμε με προσοχή και μπήκαμε μέσα. Ένα γεροντάκι που ξεκουράζονταν, μόλις μας είδε, πετάχτηκε αμέσως επάνω. Έγινε αναγνώριση κι έτσι ησύχασε κι αυτός κι εμείς. Ήταν ο γέρο Λάκκας, από το χωριό Τετράκωμο. Δικός μας άνθρωπος. Ολόκληρη η οικογένεια του πήρε ενεργό μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Μας καλοδέχτηκε και μας πληροφόρησε για τις κινήσεις του εχθρού.Τον παρακαλέσαμε και μας έδωσε μεταχειρισμένα παλιά πολιτικά ρούχα, τα οποία φορέσαμε, αφήνοντας εκεί τα στρατιωτικά. Αυτή η αλλαγή έγινε για να μη δώσουμε στόχο στα χωριά που θα περνούσαμε και μάλιστα τώρα που η αντίδραση σήκωσε πολύ ψηλά το κεφάλι. Το ίδιο βράδυ, έχοντας μαζί μας τα πιστόλια και από δυο χειροβομβίδες, περάσαμε με κίνδυνο της ζωής μας, το ορμητικό αυτό ποτάμι. Μόλις πατήσαμε δυο βήματα, μας άρπαξε και σα φτερό μας πέταξε, χωρίς να καταλάβουμε, εκατό μέτρα κάτω, στην αριστερή όχθη.Βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο και στραγγίζοντας τα ρούχα μας, ανεβήκαμε και φθάσαμε, ώρα 2.30 πμ. 18.6.45, στο χωριό Ελληνικό. Χτυπήσαμε την πόρτα του υπεύθυνου του ΕΑΜ. Μας άνοιξε, μας φιλοξένησε και μας πληροφόρησε, πως, στο χωριό Καλή Κώμη γλεντά ο συμμορίτης Μόκας με τους άντρες του και ότι πρέπει να απομακρυνθούμε όσο είναι νύχτα. Φύγαμε αμέσως. Ανεβήκαμε το ύψωμα και προτού φτάσουμε στο δρόμο προς τη Μεσοχώρα σταματήσαμε. Ήταν νύχτα ακόμη. Εδώ θα χωρίζαμε, εγώ για τα Τζουμέρκα και ο Λέων για τη Σπερχειάδα.

Τον συμβούλεψα να προσέχει στο δρόμο και μόλις με το καλό φθάσει στο χωριό του, αμέσως να συνδεθεί με το κόμμα και να παραδώσει τις 32 λίρες. Τα χρήματα αυτά είχε δώσει στον Άρη ο Τάκης Φίτσος, μέλος του Θεσσαλικού Γραφείου, για τις ανάγκες του τμήματος κατά τη διαδρομή προς την Αλβανία. Του είπα ακόμη, πως, αν περάσουμε αυτή τη μπόρα και βρεθούμε ζωντανοί, θα πρέπει να συναντηθούμε οπωσδήποτε, για να θυμηθούμε τις δύσκολες αυτές μέρες της τραγωδίας και να πούμε τις μετέπειτα περιπέτειες μας. Χαιρετηθήκαμε και χωρίσαμε.

Ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία κατόρθωσα να φθάσω στο χωριό μου, Μελισσουργοί. Εδώ έζησα σε βαθειά παρανομία. Πολλά ήταν τα μπλόκα της χωροφυλακής χωρίς αποτέλεσμα. Αργότερα διέφυγα με εντολή της οργάνωσης στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια -πέρασα στις γραμμές του ΔΣΕ. Τον Οκτώβρη του 1949 βρέθηκα μαζί με άλλους συντρόφους στη Σοβιετική Ένωση. Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1978, ύστερα από 29 χρόνια.

Μόλις έμαθα, το 1980, ότι, ο Δημήτρης Νικολόπουλος (Λέων) ζει και βρίσκεται στην Σπερχειάδα, θυμήθηκα τη συμφωνία που είχαμε κάνει όταν χωρίσαμε στις 18.6.1945, κι αμέσως του έστειλα ένα γράμμα με τον εξαδερφό μου, Αλέκο Πλάκα και τον παρακαλούσα να μου ορίσει τόπο και χρόνο για να συναντηθούμε. Δυστυχώς καμιά απάντηση. Δεν ξέρω ποιοι λόγοι τον ανάγκασαν να μην δεχτεί τη συνάντηση αυτή.

Την τραγωδία της αυτοκτονίας την ζήσαμε μόνο δυο άτομα, εγώ και ο σύνδεσμος του Άρη Λέων.


Για περισσοτερα ομως με φωτογραφιες και Αλλες εκδοχες κατα την γνωμη μου μαλλον αναξιοπιστες εδω
http://sfoulidis.bravehost.com/velouhio ... onezos.htm

και εδω

http://sfoulidis.bravehost.com/velouhio ... /index.htm


ΥΓ να μην νομιζουν τα κομμουνια οτι θα παρπουν το ,πανω χερι απο εμενα σε τετοια θεματα.
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 17th, 2008, 8:03 pm

Ετεοκλης έγραψε:Για το κουσουρι της Δηλωσης Μετανοιας ωραια τα λεει ο κυριος Τασος...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΓΑΜΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;


αν πατε σε αυτην την σελιδα

http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm και διαλεξετε -κατοχη -Αρης Βελουχιωτης θα βρειτε και τις δηλωσεις μετανοιας και για το πως εγινε [πουσταρακος κτλ κτλ ΜΠΟΛΙΚΟ πραγμα Μαλλον το καλυτερο απο οσα κυκλοφορουν

Χρησιμοποιουνται αρχεια και κειμενα Κομμουνιστων κυριως
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 17th, 2008, 8:09 pm

Όσο για το «κουσούρι» της «δήλωσης μετανοίας», δεν γνωρίζουμε ούτε και πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι οδήγησε τον Άρη σ’ αυτή την ενέργεια. Από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν υπαγορεύτηκε η «δήλωση», εμείς ένα έχουμε να πούμε: όχι μόνο «ξαναγόρασε» με το αίμα του αυτή την πράξη (σαν πολλή αγορά δεν περιέχει άραγε η περίφημη διαγραφή του από την Κ.Ε;), αλλά κατάφερε ακόμα και την άρνηση να την κάνει θέση! Ο Θανάσης Κλάρας έγινε Άρης Βελουχιώτης μετά τη δήλωση! Βρήκε το ρόλο που του ταίριαζε γάντι, έγινε ο πρωτομάστορας, ο πρωτοκαπετάνιος, ο αδιαφιλονίκητος λαϊκός ηγέτης, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλους απ’ όλη τη φτωχολογιά της Ελλάδας και μισήθηκε μέχρι θανάτου απ’ την πλουτοκρατία, τους προδότες και τους ξένους ιμπεριαλιστές.


ναι ναι ναι !!!Ανωτερος απο ΟΛOΥΣ μαζι τους ηρωες του 1821 (εξ αlλου εκεινοι ηταν βρωμοεθνικιστες κai ηθελαν μια μεγαλη Ελλαδα ενω η καπετανισα Ελλαδα μεχρι τον ΟΛΥΜΠΟ)
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Ετεοκλης » Ιούνιος 17th, 2008, 9:35 pm

Ετσι μπραβο...ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΤΑΥΓΕΤΗ!!!
Ετεοκλης
New poster
 
Δημοσ.: 236
Εγγραφη: Απρίλιος 28th, 2008, 6:16 pm
Το μέλος Ετεοκλης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Ετεοκλης » Ιούνιος 17th, 2008, 9:37 pm

Ο Λυσιας_ΥGG7 εγραψε:Για το κουσουρι της Δηλωσης Μετανοιας ωραια τα λεει ο κυριος Τασος...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΓΑΜΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;

K εσυ που το ξέρεις;Είχες κάνει φάση με τον Βελουχιώτη; Οχι δα!Αυτο ελειπε... 8)
Ετεοκλης
New poster
 
Δημοσ.: 236
Εγγραφη: Απρίλιος 28th, 2008, 6:16 pm
Το μέλος Ετεοκλης, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό AlexAnime » Ιούνιος 17th, 2008, 9:48 pm

εχω εναν φιλο απο το χωριο Προυσο
εχει μαθει απο τον παπου του τοσα απο τα οσα εγκληματα εκαναν τα κομουνια τοτε που ακουει Βελουχιοτης και κατεβαζει ασχημα μπινελικια

τωρα τι λετε οι γνωστοι ψευτες για λαικους ηγετες και κουραφεξαλα σκοτιστηκαμε
ενας προδοτης ακομα ηταν οπως καθε γνησιο ηγετικο στελεχος του ΚΚΕ
Άβαταρ μέλους
AlexAnime
Extreme poster
 
Δημοσ.: 37642
Εγγραφη: Νοέμβριος 23rd, 2005, 4:23 pm
Το μέλος AlexAnime, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Perseus » Ιούνιος 17th, 2008, 10:20 pm

Αργοπορήσαμε, γιατί κατεβαίνοντας το απότομο και βραχώδες αυτό μέρος, ο Άρης έπεσε και χτύπησε πολύ άσχημα στη σπονδυλική στήλη.
οταν ο λαος λιμοκτονουσε αυτος ηταν 300 κιλα πως να κατεβει την ρεματια...(δεν βολευαν και οι ζαρτιερες)
"επίσεις υπήρχε ένας μικρός συνωστισμός Εβραίων έξω από τους παραδοσιακούς φούρνους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Πολωνίας..."
Υποκλινομαι...
Άβαταρ μέλους
Perseus
Extreme poster
 
Δημοσ.: 41707
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 18th, 2004, 1:12 am
Το μέλος Perseus, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Ιούνιος 18th, 2008, 12:10 am

AlexAnime έγραψε:εχω εναν φιλο απο το χωριο Προυσο
εχει μαθει απο τον παπου του τοσα απο τα οσα εγκληματα εκαναν τα κομουνια τοτε που ακουει Βελουχιοτης και κατεβαζει ασχημα μπινελικια

τωρα τι λετε οι γνωστοι ψευτες για λαικους ηγετες και κουραφεξαλα σκοτιστηκαμε
ενας προδοτης ακομα ηταν οπως καθε γνησιο ηγετικο στελεχος του ΚΚΕ


Ma εγω στις μαρτυριες απλων ανθρωπων που εζησαν τα γεγονοτα βασιστηκα και αρχησατο ψαξιμο κια βρηκα αυτα που βρηκα Στο ΜΙΚΡΟ χωριο διπλα πο τον Προυσο ο ΠΟΥΣΤΗΣ εσετισεεναδρα σε ιταλους σκοτωσε 2-3 εφτασαν οι Ιταλοι κια εκαψαν το χωριο.Η βελουχιωταινα και ο υποκοσμος που ηταν μαζι της (δολοφονος Μπελης κτλ κτλ) αντι να ριξουν μια τουφεκια ωστε να τους εμποδοσουν στο καψιμο ειχαν πιασει ενα παχυ ισκιο σε ενα ελατο και χαιροντουσαν που καιγοταν το χωριο (οπως οι αλητες του αναρχισμου σημερα)

Χαιροντουσαν διοτι ι ξεσπιτωμενοι μην εχοντας που να πανε θα πηγαιναν στα βουν ακια θα επεφταν στα διχτυα τοιυ; ΤΟΣΟ μα τοσο αλητες

καταλαβαινεις λοιπν οτι το τραγουδι <<ο αρης κανει πολεμο >>μονο γελια προκαλει σε οσους ξερουν την ιστορια της καπετανησας Εχω ενα βιβλιο(ενα απο τα λιγα που γλυτωσαν το καψιμο απο τα κομμουνιστικα καθαρματα) ενος κατοικου απο το Κρικελο που τα γραφει αναλυτικα αυτα

Εχω και μερικα βιβλια κατοικων Μικρουθ Χωριου,Προυσου,καρπενησιου που περιγραφουν αναλυτικα τι εγινε στην περιοχη κια απολυτω ςκαμμια σχεση δεν εχουν μ ετα λεγομενα της κομμουνιστικης αλητειας.Αν ειχαμε σοβαρο κρατος ακομα κια σημαρ θα τους δικαζε και θα τουςφυλακιζε αυτους τους εγκληματιες οπως κανουν τα κρατη της Ανατολικης >Ευρωπης
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό under » Ιούνιος 18th, 2008, 12:31 am

Το Eθνος τον ξεπλήρωσε για τα εγκλήματα του.
Σκατά στη μνήμη του.
Άβαταρ μέλους
under
Extreme poster
 
Δημοσ.: 84119
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 27th, 2006, 6:41 pm
Το μέλος under, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό Ηριδανός » Ιούνιος 18th, 2008, 1:03 am

Perseus έγραψε:
Αργοπορήσαμε, γιατί κατεβαίνοντας το απότομο και βραχώδες αυτό μέρος, ο Άρης έπεσε και χτύπησε πολύ άσχημα στη σπονδυλική στήλη.
οταν ο λαος λιμοκτονουσε αυτος ηταν 300 κιλα πως να κατεβει την ρεματια...(δεν βολευαν και οι ζαρτιερες)


Που να τρέχει στις ρεματιές με τα ...τακούνια :smt003

Δεν έχω ειλικρινά πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία. Στο κάτω-κάτω είναι μία πραγματικότητα, υφίσταται έστω ως παραξενιά της φύσης και τέλος πάντων το δέχομαι το θέμα στην διάστασή του και ως έχει.

Σπάω όμως πλάκα με την "προοδευτική" Αριστερά (πχ ΣΥΡΙΖΑΣ) που ενώ υιοθετεί ό,τι βλακεία πει η Βαλιανάτος και τα παλληκάρια του ποτέ δεν πρόκειτε να παραδεχτεί την ομοφυλοφιλία του Αρη.

Οταν φτάνουμε στον gay-πολέμαρχο η "προοδευτικότητά" μας πάει περίπατο.

Ε όχι και gay ο ...συνεχιστής του '21!!!!
Ηριδανός
Fast poster
 
Δημοσ.: 4973
Εγγραφη: Νοέμβριος 2nd, 2006, 12:38 pm
Το μέλος Ηριδανός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αρης Βελουχιωτης

Δημοσίευσηαπό deejay » Ιούνιος 18th, 2008, 1:09 am

το οτι τον βριζουν οι ιδεολογικοι απογονοι ταγματασφ-αλητων οι συνεργατες των γερμανων και τα τσιρακια των αγγλων δειχνει οτι μαλλον καλη δουλεια εκανε.
η tv ως μεσο ελεγχου του μυαλου
εθνικια+αστυνομια-μια σχεση παθους και εξουσιας
συλλογη ελευθεριακων ιστοσελιδων
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

akirav έγραψε:
deejay έγραψε:καλα βαζω στοιχημα οτι μπαινουν φασιστες στο ιντυ γραφουν μαλακιες για να εχουν να λενε μετα....

:smt003
Άβαταρ μέλους
deejay
Fast poster
 
Δημοσ.: 4696
Εγγραφη: Ιούνιος 14th, 2006, 5:40 pm
Τοποθεσια: πατριδα μου η Γη
Το μέλος deejay, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: WolrdEcon και 29 επισκέπτες