ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Chainis και 28 επισκέπτες

 

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό KillKiss » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 6:34 pm

oldjedi έγραψε::D

Θα ηταν πολυ καλυτερα ΑΝ στα εγγραφα που παραθετει ο Κιλκισιωτης , υπηρχαν και ημερομηνιες ... Γιατι με την απουσια αυτων δημιουργουνται λανθασμενες εντυπωσεις ... το λιγωτερο.

:smt006


Η ΠΟΕΤ γερο-Τζεντάι ιδρύεται τον Φεβρουάριο του 1944 και ο Σπυρίδης είναι ιδρυτικό της μέλος. Αρχηγός της ΠΟΕΤ είναι ο Αντώνης Βήχος. Κάπου εκεί πρέπει να εκδόθηκε και η προκήρυξη – «αρχές του ‘44». Την ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας της δεν την αναφέρει ο συγγραφέας.
Άβαταρ μέλους
KillKiss
Casual Poster
 
Δημοσ.: 715
Εγγραφη: Απρίλιος 1st, 2008, 2:28 am
Το μέλος KillKiss, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό KillKiss » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 6:42 pm

ΗΛΙΑΚΟΣ έγραψε: Κιλκις, στην παραπάνω παράγραφο δεν τα λες σωστά.

Ο Σπυρίδης ήταν αρχικά στην αντιστασιακή ΠΑΟ. Μετά την διάλυσή της, ήρθε σε επαφή με τους Γερμανούς παίρνοντας όπλα από αυτούς. Λόγω αυτής της δοσοληψίας αποκηρύχτηκε από την ΠΑΟ.
Δεν ήταν ούτε στον ΕΕΣ, ούτε σε καμμία άλλη οργάνωση που συνεργαζόταν ανοικτά με τους Γερμανούς. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "ταγματασφαλίτης", ούτε καν με την ευρεία και ξεχειλωμένη έννοια του όρου "ταγματασφαλίτης".


ΗΛΙΑΚΟΣ έγραψε:Πολύ σωστά κάνεις και αναφέρεις ότι ο Σπυρίδης είχε περάσει από την ΠΟΕΤ του Βήχου. Αυτό είναι αληθές. (...) Επίσης, θα γνωρίζεις ότι ο Σπυρίδης έμεινε ελάχιστα στην ΠΟΕΤ, για την ακρίβεια όσο παρέμενε στην Θεσσαλονίκη. Και η ΠΟΕΤ δεν ανέπτυξε καμμία ιιδιαίτερη δράση, πλην κάποιων προκηρύξεων.


Στην αρχή ισχυρίζεσαι πως «ο Σπυρίδης δεν ήταν σε καμία οργάνωση που συνεργαζόταν ανοικτά με τους Γερμανούς» και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ταγματασφαλίτης», ούτε με την στενή, ούτε με την ευρεία έννοια.

Μετά, ο Σπυρίδης είναι σε κάποια οργάνωση μαζί με τους αρχιεγκληματίες Βήχο και Παπαδόπουλο, που διακηρύσσει πως «η Ελλάδα πολεμά εναντίον του μπολσεβικισμού στο πλευρό των Γερμανών», αλλά…δεν τρέχει τίποτα, γιατί ήταν για λίγο, δεν ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση, παρά μόνον εξέδιδε προκηρύξεις. (Και φυσικά γι’ αυτό ακριβώς πληρωνόταν βεβαίως η ΠΟΕΤ από τους Γερμανούς, σύμφωνα με το καταστατικό της, για «παροχή πληροφοριών, διενέργεια προπαγάνδας και διαφώτιση του κοινού» - όπως επακριβώς αναφέρει ο Δορδανάς στο βιβλίο του).

Και φυσικά, το ότι το όνομα του Σπυρίδη φιγουράρει σε επίσημη λίστα παύσης μισθοδοσίας ταγματασφαλιστών που φέρει την υπογραφή του Φρουράρχου Θεσσαλονίκης, είναι επίσης μικρολεπτομέρεια. Το βασικό, είναι ότι ο KillKiss «δεν τα λέει σωστά»!

Εικόνα

Κλασσική ΠΑΟτζίδικη αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως ακριβώς την εξέθεσα στο προηγούμενο post μου: Όσο τα στοιχεία δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα, σιωπή. Και όταν τα στοιχεία βγαίνουν στην δημοσιότητα, (μισθοδοσία από τις αρχές Κατοχής, προπαγάνδα αλλά και παροχή πληροφοριών στην Αστυνομία για την δράση των «αναρχικών στοιχείων», όπλα από τους Γερμανούς για την εκδίωξη του ΕΛΑΣ από την Νιγρίτα), τότε ακολουθεί η υποβάθμιση του θέματος, αν όχι και η υπεράσπιση του ταγματασφαλίτη.

Για ποιον λόγο; Μα γι’ αυτόν που παραδέχεσαι κι εσύ ο ίδιος:

ΗΛΙΑΚΟΣ έγραψε: Το ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να πάρουν όπλα από τους Γερμανούς προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές τους, τις οικογένειές τους και τα χωριά τους, δεν τους μειώνει καθόλου. Ήταν θέμα επιβίωσης, και όχι ιδεολογικό.
Όποιος μπορούσε τότε ας έκανε αλλιώς.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις (Πούλος, Σουμπερτιανοί, Δάγκουλας κτλ) που είναι σαφώς καταδικαστέες και είναι εφάμιλλες των συμμοριών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.


Εξίσου κλασσική επιχειρηματολογία υπεράσπισης των ταγματασφαλιτών, με παράλληλη εξίσωση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Πούλου.

Εσύ τουλάχιστον φίλε ΗΛΙΑΚΕ, το παραδέχεσαι ανοικτά. Κάποιοι άλλοι, παριστάνουν τους δήθεν ουδέτερους – και το παρίσταναν και τότε…
Άβαταρ μέλους
KillKiss
Casual Poster
 
Δημοσ.: 715
Εγγραφη: Απρίλιος 1st, 2008, 2:28 am
Το μέλος KillKiss, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 6:59 pm

ΗΛΙΑΚΟΣ έγραψε: Κατά την γνώμη μου, κιλκις, αυτοί που τότε πολέμησαν τον κομμουνισμό και τους Βούλγαρους είναι ήρωες.
Το ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να πάρουν όπλα από τους Γερμανούς προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές τους, τις οικογένειές τους και τα χωριά τους, δεν τους μειώνει καθόλου. Ήταν θέμα επιβίωσης, και όχι ιδεολογικό.
Όποιος μπορούσε τότε ας έκανε αλλιώς.


+1000

Βλέποντας το δέντρο, ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
Άβαταρ μέλους
Leonidas
Fast poster
 
Δημοσ.: 3098
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2010, 10:15 pm
Το μέλος Leonidas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό KillKiss » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 7:09 pm

akritas έγραψε:Κιλκισιώτη είπε δεν ελήφθει καμία απόφαση.
Το τι προτάθηκε δεν το ξέρουμε.
Κρίνοντας όμως από την συμφωνία ΕΑΜ-Βουλγάρων που έβαλα, αλλά και την μετέπειτα συμπεριφορά των Βουλγάρων,
εάν δεν έπεφτε το τελεσίγραφο από τους Αγγλοαμερικάνους δεν θα έφευγαν,
άρα με τα υπάρχοντα ιστορικά δεδομένα φάνηκε πόσο λίγος ήταν ο Μίλλερ(για αυτό ο Χάμμοντ δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει),
η συμφωνία ΕΑΜ και Βουλγάρων ήταν έγκλημα.


Ακρίτα θα σου πω κατ’ αρχήν ότι σε εκτιμώ ως έντιμο εθνικιστή και πως σε πολλά απ’ όσα κατά καιρούς γράφεις συμφωνώ. Ας μείνει αυτό ως μια αρχική δήλωση, την οποία δεν πρόκειται να επαναλάβω. Δεν θέλω να σε καλοπιάσω, αλλά το γράφω για να κρατήσουμε το επίπεδο της αντιπαράθεσης υψηλά.

Ας έρθουμε λοιπόν τώρα στο προκείμενο. Παραπάνω στοιχεία για το τι διημείφθη στην συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας Μίλλερ-ΕΣΕΑ και Βουλγάρων, έχω παραθέσει στο παρελθόν από την εσωτερική αλληλογραφία Λεκάρσκι-Συράκωφ και σε περίπτωση που μου το ζητήσεις, μπορώ να τα επαναναρτήσω. Παρακάτω, σου δίνω ένα δείγμα.

Το θέμα όπως το έθεσα εγώ, είναι σαφές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλεις να το δεις: Πώς εγκαλείς εσύ τον Ερυθριάδη του ΚΚΕ για «εγκληματικές συμφωνίες», τονίζοντας ότι δεν αξίωσε να αποχωρήσουν οι Βούλγαροι από τα ελληνικά εδάφη και δεν εγκαλείς τους αντάρτες της ΕΣΕΑ, οι οποίοι στο φινάλε, ήταν υποτίθεται και φοβεροί και τρομεροί «βουλγαροφάγοι».

Εκτιμώ πως, όταν προκαλούσες τον Πάνα να απαντήσει αν ο ΕΛΑΣ αξίωσε την αποχώρηση των Βουλγάρων, απλώς αγνοούσες την συγκομιδή των «δικών σου». Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω διαφορετικά (εκτός κι αν τζόγαρες!).akritas έγραψε:Επίσης μιας και έβαλες τον Παπαδόπουλο σου υπενθυμίζω τι έγινε ΠΡΙΝ την Σόφια:
Μας εσταμάτησαν όμως καθ’ οδόν εις το 13ον χιλιόμετρον η στρατιωτική αποστολή, αποτελουμένη κυρίως από Άγγλους αξιωματικούς η οποία μας είπε ότι δεν είχαμε δικαίωμα να κτυπήσωμεν τους Βουλγάρους, διότι είχαν κάμει ανακωχήν με τα συμμαχικά στρατεύματα.
Συνεκλήθη Συμβούλιον εις το οποίον επέμεινα ότι εκτός του Βουλγαρικού στρατού πρέπει να απομακρυνθούν και οι Βουλγαρικές οικογένειες.

Κάτι παρόμοιο θα είπε και στην Σόφια.


Συμφωνώ. Και οι Βούλγαροι αρνήθηκαν. Και ο Παπαδόπουλος υπέγραψε. Τι να κάνουμε; Υπέγραψε να μείνει το θέμα σε εκκρεμότητα και οι Βούλγαροι στα ελληνικά εδάφη, μέχρι νεωτέρας.

Αυτός όμως δεν φταίει. Φταίει μονάχα…το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

Είναι «έγκλημα» του ολίγιστου Ερυθριάδη, ο οποίος πίστεψε στις διαβεβαιώσεις των Βουλγάρων ότι δεν σκοπεύουν να παραμείνουν στην Ανατολική Μακεδονία, (διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, γιατί οι Βούλγαροι δεν ήλπιζαν ακόμα σε παραμονή), αλλά δεν είναι «έγκλημα» όταν οι εθνικιστές «μακεδονομάχοι» της ΕΣΕΑ, οι «Γενναίοι του Βορρά» συμφωνούν να παραμείνει ανοικτό το ζήτημα της αποχώρησης, με αντίτιμο να έχουν αυτοί την άδεια των πρώην κατακτητών να απελευθερώνουν τα ελληνικά εδάφη;

Το μόνο που αντιτείνεις, είναι ότι δεν ξέρουμε τι ζήτησε η ΕΣΕΑ και υποθέτεις πως ζήτησε αποχώρηση. Κι εγώ λοιπόν σου λέω ότι η ΕΣΕΑ, σαφώς ζήτησε να φύγουν οι Βούλγαροι. Ή μπορεί και να μην το ζήτησε, αλλά οι Βούλγαροι να της είπαν από μόνοι τους πρώτοι, πως η αποχώρησή τους είναι ζήτημα ημερών, «μόλις δώσουν εντολή οι σύμμαχοι». Ποια η διαφορά; Γιατί η ΕΣΕΑ δεν είπε, «είτε αποχωρείτε άμεσα, είτε σας χτυπάμε;»

Και για να έχουμε ένα καλό ρώτημα: Αφού «προδοτικές» ήταν μόνον οι συμφωνίες του ΕΑΜ με τους Βουλγάρους, μετά την αλλαγή κυβέρνησης στη Βουλγαρία, γιατί οι άνδρες της ΕΣΕΑ, αράδιαζαν ένα σωρό ψευτιές αργότερα, υποστηρίζοντας πως τάχατες, είχαν εξασφαλίσει την αποχώρηση των Βουλγάρων;

Δες για παράδειγμα το παρακάτω δημοσίευμα:

Εικόνα

Όπως βλέπεις Ακρίτα, ο συγχωρεμένος ο Αηδονάς που αποδήμησε εις Κύριον προ ενός έτους, έσπευδε να διατυμπανίζει (εφ. «Ελευθερία», 14/12/1960), πως η ΕΣΕΑ, δήθεν «υπέγραψε συμφωνία περί αμέσου αποχωρήσεως των βουλγαρικών στρατευμάτων». Τόσο παραπληροφορημένος ήταν ο Αηδονάς από τον Σφέτσιο; Κι αν ήταν αυτός παραπληροφορημένος, γιατί ο Σφέτσιος τον παραπληροφόρησε; Αφού όλα είναι καλώς καμωμένα, γιατί παραπληροφορούν οι άνδρες του Τσαούς Αντών;


akritas έγραψε:Το να λες προδότη κάποιον που πολέμησε τους Βούλγαρους επειδή ιδεολογικά είσαι αντίθετος,
το να κάνεις συμμαχία με τον κατοχικό στρατό για να τον εξοντώσεις,
τότε είσαι προδότης,
και στο λέω σαν ανατολικομακεδόνας.Με συγχωρείς, αλλά αν κάποιος έκανε «συμμαχία» με τον κατοχικό στρατό για να εξοντώσει τον αντίπαλο, αυτός είναι ο Τσαούς Αντών, αν πιστέψουμε τουλάχιστον την επιστολή για ανακωχή που έστειλε στους Βουλγάρους τον Μάρτιο. Εσύ προσωπικά είσαι υπερήφανος για την επιστολή αυτή; Είσαι κι εσύ υπερήφανος σαν τον ΗΛΙΑΚΟ, για την συμμετοχή των Σπυρίδηδων και των Κουτρίδηδων στις τάξεις της ΕΣΕΑ;

Ας δούμε όμως και μιαν άλλη ενδιαφέρουσα επιστολή, από τις λίγες που έχω στο αρχείο μου:

Δράμα 18 Σεπτεμβρίου 1944

Γρήγορο. Προσωπικό – εμπιστευτικό.
Σόφια – Κύριον Υπουργό Πολέμου
Νο Ι-848 18.ΙΧ.1944

1079/16.ΙΧ.1944

Ενημερώνω ότι με τους εθνικιστές αντάρτες, οδηγηθήκαμε στην παρακάτω συνεννόηση:

Οι εθνικιστές αντάρτες παραμένουν στα μέρη τους, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εισέλθουν στα κατοικημένα μέρη, όπου έχει βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις, αποθήκες και εγκαταστάσεις.

Όλοι οι οδοί παραμένουν ανοικτοί για την κίνηση των βουλγαρικών ενόπλων τμημάτων και τον βουλγαρικό πληθυσμό.

Δεν πρόκειται να ενοχληθεί η σιδηροδρομική κίνηση και θα υπάρξει συνδρομή.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν καθόλου επιθέσεις από πλευράς τους και από δικής μας πλευράς.

Από αποστολή δικών τους δυνάμεων στον ποταμό Στρυμόνα παραιτήθηκαν.

Εγώ ανέλαβα την υποχρέωση, να αναγκάσω τους αντάρτες κομμουνιστές να εγκαταλείψουν τις πόλεις όπου έχουν εγκατασταθεί, σύμφωνα με το υπηρεσιακό σας έγγραφο Νο 1080 της 16ης/9/1944.

Υπογραφή
Σιράκωφ
Υποστράτηγος


Η επιστολή αυτή αγαπητέ Ακρίτα, δημοσιεύεται στο βουλγαρικό περιοδικό «Ισβέστια των Κρατικών Αρχείων», (τεύχος 90, σελ. 91-111. Σόφια 2004) , το οποίο όπως διαπιστώνεις, δεν έχει εκδοθεί την εποχή του κομμουνισμού, αλλά την μετασοβιετική εποχή. Πρόκειται για επιστολή του Συράκωφ στον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, όπου τον ενημερώνει για τις λεπτομέρειες της «συνεννόησής» του με τον Τσαούς Αντών, στο κατόπι της συμφωνίας της Σόφιας.

Εδώ λοιπόν φανερώνεται πως συμφωνήθηκε:
• Να μην πειράξει ο Αντών Τσαούς τους Βουλγάρους
• Να αφήσει ανοιχτούς τους δρόμους για τον βουλγαρικό πληθυσμό και στρατό (κατά την συμφωνία της Σόφιας περί αποχώρησης των βουλγαρικών οικογενειών)
• Να παραμείνουν οι σιδηρόδρομοι υπό βουλγαρικό έλεγχο

Και το ωραιότερο:

• Να αναλάβουν οι Βούλγαροι να αναγκάσουν τους κομμουνιστές να εγκαταλείψουν τις πόλεις όπου είχαν εισέλθει.

Σε ερωτώ λοιπόν φίλε μου: Με βάση το δικό σου σκεπτικό περί προδοσίας:
Είναι «προδοτική» η συμφωνία του Αντών-Τσαούς με τον Συράκωφ να χτυπηθεί ο ΕΛΑΣ προκειμένου να «αναγκαστεί» να βγει από τις πόλεις που είχε ήδη καταλάβει, για να μπει η ΕΣΕΑ; Ή μήπως αυτό δεν είναι «συμφωνία με τον κατοχικό στρατό για να εξοντωθεί ο αντίπαλος», αλλά απλά ευχολόγια συνοδευόμενα με προσευχές;

Αναγνωρίζεις πως και η δική σου παράταξη «κρύβει πτώματα στο ντουλάπι της», οπότε αναλογιζόμαστε σήμερα το πώς και γιατί φτάσαμε στις καταστάσεις εκείνες, ώστε να δούμε σε ποια βάση θα γίνουν οι αντιπαραθέσεις του μέλλοντος;…

… ή προτιμάς την ευκολία του «εγκληματία» και του «προδότη ένεκα ιδεολογικών (sic) διαφορών» και καθαρίζεις;

Αθηναιοποντιακά
KillKiss
Άβαταρ μέλους
KillKiss
Casual Poster
 
Δημοσ.: 715
Εγγραφη: Απρίλιος 1st, 2008, 2:28 am
Το μέλος KillKiss, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό akritas » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 8:07 pm

Κιλκισιώτη καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα οποία και εγώ τα ανταποδίδω.
Έχουμε τα εξής δεδομένα:

1ο δεδομένο
Οι ΕΑΟ ήρθαν σε επαφή με τους Βουλγάρους μέσω των Συμμάχων.
Το αν ο Μίλερ εκτελούσε διαταγές(όπως άφησες να εννοηθεί) ή ήταν πρωτοβουλία δικιά του (όπως φαίνεται από τα αρχεία του FO) δεν είναι αυτήν την στιγμή κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο αλλά απλά να καταγραφεί ως στοιχείο.
Το ΕΛΑΣ(ουσιαστικά το ΚΚΕ) ήρθε σε απευθείας επαφή με τους Βουλγάρους.
Για αυτό εγκαλώ τον Ερυθριάδη του ΚΚΕ.

2ο δεδομένο
Οι Βούλγαροι όπως αναφέρουν τα αρχεία τους αλλά και όπως τελικά έγινε στην πράξη, αυτά που συμφώνησαν με το ΕΛΑΣ τα εκτέλεσαν.
Αυτά που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΕΑΟ και αυτούς στην πράξη δεν εφαρμόστηκαν.

3ο δεδομένο.
Το ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια του 1944 ήταν σε διαρκή επαφή με τους Βουλγάρους(είτε του Πατριωτικού Μετώπου ή είτε του Κατοχικού Στρατού).
Επίσης την ίδια περίοδο έκανε επιθέσεις στις ΕΑΟ.

Νομίζω ότι τα παραπάνω δεδομένα δεν αμφισβητούνται.
Ερμηνείες μπορείς να δώσεις πολλές.
Τελευταία επεξεργασία απο akritas την Σεπτέμβριος 8th, 2010, 9:43 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
SchutzTROIKAstaffel: Memorandum und Sparsamkeit Macht Frei
Άβαταρ μέλους
akritas
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14631
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2005, 11:39 pm
Τοποθεσια: Φαυλοκρατιστάν
Το μέλος akritas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό oldjedi » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 8:11 pm

:D

Για να δουμε λοιπον τα φοβερα και τρομερα ντοκουμεντα του Ριζοσπαστη ....

Ντοκουμεντο 1

Εικόνα

Τι βλεπουμε εδω ;; Κατ'αρχην ενα "εγγραφο" χωρις ημερομηνια .... Ουτε καν μια φωτογραφια του εγγραφου , για να δουμε τις υπογραφες ...
Θα μπορουσε να το ειχε γραψει και η θεια του Σιαντου ....

Αλλα τι λεει αυτο το "προδοτικο" εγγραφο ;;

Παρακαλαει τους Βουλγαρους , για τις οικογενειες των ανταρτων ...

ΑΝ ειχε τοσο καλες σχεσεις ο Τσαους Αντον με τους Βουλγαρους , οι Βουλγαροι ΔΕΝ θα σχεδιαζαν τις εξοριες των οικογενειων των ανταρτων και αρα ΔΕΝ θα ειχε κανενα λογο να τους "παρακαλαει" ο Τσαους Αντον ...με οποιονδηποτε τροπο ...

Μουφα ....λοιπον το "εγγραφο"

Παμε παρακατω στο Ντοκουμεντο 2

Εικόνα

Το ντοκουμεντο 2 εχει δυο τμηματα ....
Στο πρωτο ο Φωστεριδης , λεει στους Βουλγαρους , οτι θα τσακωσει τους κουμμουνιστες που βρηκε και οτι αυτοι , οι Βουλγαροι , να μην τολμησουν να κανουν καποια ενεργεια ...
Φυσικα , για τον Σιαντο , το οτι ο Φωστεριδης λεει οτι θα τσακωσει τους κουμμουνιστες , αποτελει "προδοσια" ... Το να συλλαμβανεις ομως και να εκτελεις προδοτες , ΔΕΝ λεγεται "προδοσια" ...
Και εκει , ο Σιαντος κανει την πατατα ...
Τι μας λεει ;;
Οτι ΜΕΤΑ την υπογραφη της συμφωνιας ;; ( ΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ;; ) ο Φωστεριδης στελνει αντιπροσωπεια στην Βουλγαρια και υπογραφει ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ... ( ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ;; ) .... και μετα την επιστροφη της αντιπροσωπειας , γινεται συνεδριο στο οποιο ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ , οπως λεει ο Σιαντος , ο Γ.Γραμματεας της συνελευσης , λεει τα κατωθι :
"Επειδη συνεπεια γενομενης ανακωχης μεταξυ των Συμμαχων και της Βουλγαρικης κυβερνησης κτλ ...
ΑΛΛΑ ...
Οπως ΟΛΟΙ ξερουμε η Βουλγαρικη μεταστροφη απο φασιστικη σε κουμμουνιστικη εγινε την 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944 ... Μεταξυ λοιπον του "εγγραφου" 2 και της συνελευσης υπαρχει ενα κενο 5 ΜΗΝΩΝ ...

Μουφα και τα υπολοιπα εγγραφα ...

Αυτα ηταν τα ντοκουμεντα βρε Πανουλη ;; Σοβαροτης , κατω του μηδενος ;;

:smt006
Ηθικον διδαγμα : Μακρυα απο αριστερους που παριστανουν τους δημοκρατες . Ειναι οι χειροτεροι φασιστες .
Γεωπολιτικη και γεωπολιτικες αναλυσεις.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 42271
Εγγραφη: Οκτώβριος 3rd, 2004, 7:12 pm
Το μέλος oldjedi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 8:14 pm

KillKiss, τον κώνωπα δεν τον διύλισες, τον ξέσκισες. Τραβηγμένες δικηγορίστικες αναλύσεις για να αποδείξεις τί;
Το ερώτημα είναι:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ;;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leonidas
Fast poster
 
Δημοσ.: 3098
Εγγραφη: Αύγουστος 18th, 2010, 10:15 pm
Το μέλος Leonidas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό oldjedi » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 8:22 pm

KillKiss έγραψε:
Ας δούμε όμως και μιαν άλλη ενδιαφέρουσα επιστολή, από τις λίγες που έχω στο αρχείο μου:

Δράμα 18 Σεπτεμβρίου 1944

Γρήγορο. Προσωπικό – εμπιστευτικό.
Σόφια – Κύριον Υπουργό Πολέμου
Νο Ι-848 18.ΙΧ.1944

1079/16.ΙΧ.1944

Ενημερώνω ότι με τους εθνικιστές αντάρτες, οδηγηθήκαμε στην παρακάτω συνεννόηση:

Οι εθνικιστές αντάρτες παραμένουν στα μέρη τους, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εισέλθουν στα κατοικημένα μέρη, όπου έχει βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις, αποθήκες και εγκαταστάσεις.

Όλοι οι οδοί παραμένουν ανοικτοί για την κίνηση των βουλγαρικών ενόπλων τμημάτων και τον βουλγαρικό πληθυσμό.

Δεν πρόκειται να ενοχληθεί η σιδηροδρομική κίνηση και θα υπάρξει συνδρομή.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν καθόλου επιθέσεις από πλευράς τους και από δικής μας πλευράς.

Από αποστολή δικών τους δυνάμεων στον ποταμό Στρυμόνα παραιτήθηκαν.

Εγώ ανέλαβα την υποχρέωση, να αναγκάσω τους αντάρτες κομμουνιστές να εγκαταλείψουν τις πόλεις όπου έχουν εγκατασταθεί, σύμφωνα με το υπηρεσιακό σας έγγραφο Νο 1080 της 16ης/9/1944.

Υπογραφή
Σιράκωφ
Υποστράτηγος


Η επιστολή αυτή αγαπητέ Ακρίτα, δημοσιεύεται στο βουλγαρικό περιοδικό «Ισβέστια των Κρατικών Αρχείων», (τεύχος 90, σελ. 91-111. Σόφια 2004) , το οποίο όπως διαπιστώνεις, δεν έχει εκδοθεί την εποχή του κομμουνισμού, αλλά την μετασοβιετική εποχή. Πρόκειται για επιστολή του Συράκωφ στον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, όπου τον ενημερώνει για τις λεπτομέρειες της «συνεννόησής» του με τον Τσαούς Αντών, στο κατόπι της συμφωνίας της Σόφιας.

Εδώ λοιπόν φανερώνεται πως συμφωνήθηκε:
• Να μην πειράξει ο Αντών Τσαούς τους Βουλγάρους
• Να αφήσει ανοιχτούς τους δρόμους για τον βουλγαρικό πληθυσμό και στρατό (κατά την συμφωνία της Σόφιας περί αποχώρησης των βουλγαρικών οικογενειών)
• Να παραμείνουν οι σιδηρόδρομοι υπό βουλγαρικό έλεγχο

Και το ωραιότερο:

• Να αναλάβουν οι Βούλγαροι να αναγκάσουν τους κομμουνιστές να εγκαταλείψουν τις πόλεις όπου είχαν εισέλθει.

Σε ερωτώ λοιπόν φίλε μου: Με βάση το δικό σου σκεπτικό περί προδοσίας:
Είναι «προδοτική» η συμφωνία του Αντών-Τσαούς με τον Συράκωφ να χτυπηθεί ο ΕΛΑΣ προκειμένου να «αναγκαστεί» να βγει από τις πόλεις που είχε ήδη καταλάβει, για να μπει η ΕΣΕΑ; Ή μήπως αυτό δεν είναι «συμφωνία με τον κατοχικό στρατό για να εξοντωθεί ο αντίπαλος», αλλά απλά ευχολόγια συνοδευόμενα με προσευχές;

Αναγνωρίζεις πως και η δική σου παράταξη «κρύβει πτώματα στο ντουλάπι της», οπότε αναλογιζόμαστε σήμερα το πώς και γιατί φτάσαμε στις καταστάσεις εκείνες, ώστε να δούμε σε ποια βάση θα γίνουν οι αντιπαραθέσεις του μέλλοντος;…

… ή προτιμάς την ευκολία του «εγκληματία» και του «προδότη ένεκα ιδεολογικών (sic) διαφορών» και καθαρίζεις;

Αθηναιοποντιακά
KillKiss


:D

Σορρυ , αλλα το παραπανω κειμενο πασχει ...σοβαρα ...

Η ημερομηνια εκδοσης του ειναι η 18η Σεπτεμβριου ....

Η ημερομηνια , μεταστροφης του Βουλγαρικου στρατου απο φασιστικο σε κουμμουνιστικο ειναι η 9η Σεπτεμβριου ...

ΑΡΑ το εγγραφο εχει εκδοθει κατα τον Κουμμουνιστικο μετασχηματισμο της βουλγαριας ( και ενω απο τις 15ης Σεπτεμβριου ειχαν αρχισει συνομιλιες μεταξυ Συμμαχων και Βουλγαριας ... Παρεπιπτοντως η Βουλγαρια ΠΟΤΕ δεν κηρυξε τον πολεμο ΟΥΤΕ εναντιον της Σ. Ενωσης , αλλα ΟΥΤΕ και εναντιον της Ελλαδας ) και ΟΧΙ οπως λαθος ( παραπλανητικα ;; ) γραφεται :
το οποίο όπως διαπιστώνεις, δεν έχει εκδοθεί την εποχή του κομμουνισμού, αλλά την μετασοβιετική εποχή.


Τετοια λαθη ;;

:smt006
Ηθικον διδαγμα : Μακρυα απο αριστερους που παριστανουν τους δημοκρατες . Ειναι οι χειροτεροι φασιστες .
Γεωπολιτικη και γεωπολιτικες αναλυσεις.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Extreme poster
 
Δημοσ.: 42271
Εγγραφη: Οκτώβριος 3rd, 2004, 7:12 pm
Το μέλος oldjedi, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό gourounakis » Σεπτέμβριος 8th, 2010, 9:37 pm

KillKiss έγραψε:
Ακρίτα θα σου πω κατ’ αρχήν ότι σε εκτιμώ ως έντιμο εθνικιστή και πως σε πολλά απ’ όσα κατά καιρούς γράφεις συμφωνώ. Ας μείνει αυτό ως μια αρχική δήλωση, την οποία δεν πρόκειται να επαναλάβω. Δεν θέλω να σε καλοπιάσω, αλλά το γράφω για να κρατήσουμε το επίπεδο της αντιπαράθεσης υψηλά.


Θα απογοητευτείς πολύ σύντομα.Θα δεις οτι ο Ακρίτας πιστεύει σε στοκουμέντα(π.χ φωτογραφία ΝΑΖΙ-ΕΛΑΣ κ.α) .
Άβαταρ μέλους
gourounakis
Fast poster
 
Δημοσ.: 2245
Εγγραφη: Ιούλιος 8th, 2010, 3:21 pm
Το μέλος gourounakis, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό pan » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 10:40 am

oldjedi έγραψε::D

Μπραβο ρε ινδικο χοιριδιο ... Αφου εδινε ημερομηνια 3/9/1944 .... ο καλος Πανουλης ....και ΟΛΟ τον Σεπτεμβριο ΔΕΝ υπαρχει κανενα φυλλο του Ρ ...

:smt006pan έγραψε:επιστολές μεταξύ βουλγάρων κατακτητών και αντών τσαούς μπορείς επίσης να δεις στο Ριζοσπάστη 3-11-1944
Άλλο να θέλει κάποιος να ερευνήσει το θέμα. Εκεί οι πληροφορίες και οι πηγές επιβάλλονται.
Είναι όμως μάταιες όταν μιλάμε για βουλγαρόψυχους ταγματασφαλίτες που υποστηρίζουν τον αρχιδοσίλογο αντων τσαούςgourounakis έγραψε:
pan έγραψε:Λοιπόν Κιλκις, εσύ μπορείς να δεις τον "Ρ" στις 3-11-1944, καθώς σίγουρα εσύ θα μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο φύλλο

Να δεις περί τίνος πρόκειται

http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/ ... &CropPDF=0


αυτό εννοείς;


Και τους τυφλούς θα παριστάνουν!

Αλλά αυτό όπως είπαμε το περιμέναμε
Για αυτό ανέφερα πως το να φέρεις στοιχεία στους βουλγαρόψυχους: Είναι όμως μάταιες όταν μιλάμε για βουλγαρόψυχους ταγματασφαλίτες που υποστηρίζουν τον αρχιδοσίλογο αντων τσαούς
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25005
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό pan » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 10:46 am

oldjedi έγραψε:Αυτα ηταν τα ντοκουμεντα βρε Πανουλη ;; Σοβαροτης , κατω του μηδενος ;;
Όπως προείπαμε, τα αντίστοιχα έγγραφα, υπάρχουν και στα βουλγαρικά κρατικά αρχεία, που έχουν επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω ντοκουμέντα- έγγραφα.
Τα έγγραφα με τις υπογραφές του Αντών Τσαούς δεν αναιρούνται με φιλολογικές υποθέσεις, αλλά με στοιχεία ότι η υπογραφή του Αντών Τσαούς στα ελληνοβουλγαρικά για συμμαχία με τους κατακτητές δεν ισχύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές των ίδιων εγγράφων με τις ίδιες ακριβώς υπογραφές.
τουτέστιν αν αμφισβητείς τις πηγές του Ριζοσπάστη, αμφισβητείς ταυτόχρονα τα κρατικά αρχεία και της Ελλάδας, και τα κρατικά αρχεία της Βουλγαρίας και τα αρχεία του ΕΑΜ, και τα αρχεία που είχε ο Αντών Τσαούς στο αρχηγείο του, δηλαδή κάθε εμπλεκόμενο.
Ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε πρώτος αυτό που σήμερα αποτελεί επίσημο ιστορικό τεκμήριο και για την Ελλάδα και για τη Βουλγαρία
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25005
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό pan » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 10:57 am

oldjedi έγραψε:
Σορρυ , αλλα το παραπανω κειμενο πασχει ...σοβαρα ...

Άλλη πηγή της συνεργασίας Αντών Τσαούς και βουλγάρων κατακτητών έχει επίσης και ο αγαπημένος σου (πλέον) Γρ. Φαράκος στο βιβλίο που έχει εκδώσει για την κατοχή

Γενικά όποια ιστορική "πετρα" και να σηκώσεις, τη συνεργασία Βουλγάρων και Αντών Τσαούς θα βρεις από κάτω
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25005
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό akritas » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 11:06 am

pan έγραψε:
oldjedi έγραψε:
Σορρυ , αλλα το παραπανω κειμενο πασχει ...σοβαρα ...

Άλλη πηγή της συνεργασίας Αντών Τσαούς και βουλγάρων κατακτητών έχει επίσης και ο αγαπημένος σου (πλέον) Γρ. Φαράκος στο βιβλίο που έχει εκδώσει για την κατοχή

Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει Φαράκο;


Με την εγκαθίδρυση της νέας εξουσίας (9 Σεπτεμβρίου 1944), σε αρκετά τμήματα του εν Ελλάδι βουλγαρικού στρατού σημειώνονται εξεγέρσεις υπέρ του νέου καθεστώτος και οι αρχηγοί του παίρνουν επαφή με τις αντίστοιχες οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τις βοηθούν στην αντιμετώπιση των αντιπάλων τους (κυρίως του Αντόν Τσαούς) και τις διευκολύνουν ν’αναλάβουν αυτές τις διοικητικές υπηρεσίες των περιοχών τους, στο βαθμό που αποσύρεται ο βουλγαρικός στρατός. Έτσι, συμβαίνει, για παράδειγμα, στις Σέρρες, την Ξάνθη (12 Σεπτεμβρίου)
Αντιθέτως, οι διοικήσεις άλλων τμημάτων, όπως του βουλγαρικού 2ου Σώματος στρατού (αρχηγός ο Ασέν Σιράκοφ), μένουν πιστές στο παλιό καθεστώς και υπογράφουν συμφωνία με τον Αντόν Τσαούς (18 Σεπτεμβρίου) για παράδοση σε αυτόν των μεγάλων πόλεων. Αργότερα, όμως, 29 Σεπτεμβρίου, ο Σιράκοφ, μετά την εξέγερση των υπ’αυτόν δυνάμεων, μεταστρέφεται υπέρ του νέου καθεστώτος και στέλνει διαταγή για “φιλικές σχέσεις με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ”.


(Σχέσεις ΚΚΕ και Διεθνούς Κομμουνιστικού Κέντρου, σελ. 137, σημ.559)
SchutzTROIKAstaffel: Memorandum und Sparsamkeit Macht Frei
Άβαταρ μέλους
akritas
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14631
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2005, 11:39 pm
Τοποθεσια: Φαυλοκρατιστάν
Το μέλος akritas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό pan » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 11:17 am

akritas έγραψε:
pan έγραψε:
oldjedi έγραψε:
Σορρυ , αλλα το παραπανω κειμενο πασχει ...σοβαρα ...

Άλλη πηγή της συνεργασίας Αντών Τσαούς και βουλγάρων κατακτητών έχει επίσης και ο αγαπημένος σου (πλέον) Γρ. Φαράκος στο βιβλίο που έχει εκδώσει για την κατοχή

Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει Φαράκο;


Με την εγκαθίδρυση της νέας εξουσίας (9 Σεπτεμβρίου 1944), σε αρκετά τμήματα του εν Ελλάδι βουλγαρικού στρατού σημειώνονται εξεγέρσεις υπέρ του νέου καθεστώτος και οι αρχηγοί του παίρνουν επαφή με τις αντίστοιχες οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τις βοηθούν στην αντιμετώπιση των αντιπάλων τους (κυρίως του Αντόν Τσαούς) και τις διευκολύνουν ν’αναλάβουν αυτές τις διοικητικές υπηρεσίες των περιοχών τους, στο βαθμό που αποσύρεται ο βουλγαρικός στρατός. Έτσι, συμβαίνει, για παράδειγμα, στις Σέρρες, την Ξάνθη (12 Σεπτεμβρίου)
Αντιθέτως, οι διοικήσεις άλλων τμημάτων, όπως του βουλγαρικού 2ου Σώματος στρατού (αρχηγός ο Ασέν Σιράκοφ), μένουν πιστές στο παλιό καθεστώς και υπογράφουν συμφωνία με τον Αντόν Τσαούς (18 Σεπτεμβρίου) για παράδοση σε αυτόν των μεγάλων πόλεων. Αργότερα, όμως, 29 Σεπτεμβρίου, ο Σιράκοφ, μετά την εξέγερση των υπ’αυτόν δυνάμεων, μεταστρέφεται υπέρ του νέου καθεστώτος και στέλνει διαταγή για “φιλικές σχέσεις με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ”.


(Σχέσεις ΚΚΕ και Διεθνούς Κομμουνιστικού Κέντρου, σελ. 137, σημ.559)
Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος.

οι διοικήσεις άλλων τμημάτων, όπως του βουλγαρικού 2ου Σώματος στρατού (αρχηγός ο Ασέν Σιράκοφ), μένουν πιστές στο παλιό καθεστώς και υπογράφουν συμφωνία με τον Αντόν Τσαούς (18 Σεπτεμβρίου) για παράδοση σε αυτόν των μεγάλων πόλεων.


Υπάρχουν κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία από τον αγαπημένο σας (πλέον) Γρ Φαράκο.
Καθ όσον έχεις λοιπόν την πηγή καλό είναι να βάλεις και τα υπόλοιπα ντοκουμέντα της συνεργασίας μεταξύ βουλγαρικού στρατού κατοχής και Αντών Τσαούς.

Είπαμε, όποιος το έχει ψάξει τελειωμό δεν έχει η συνεργασία τούτη
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25005
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝ ΤΣΑΟΥΣ

Δημοσίευσηαπό pavlos1988 » Σεπτέμβριος 9th, 2010, 11:31 am

pan έγραψε:
oldjedi έγραψε:Αυτα ηταν τα ντοκουμεντα βρε Πανουλη ;; Σοβαροτης , κατω του μηδενος ;;
Όπως προείπαμε, τα αντίστοιχα έγγραφα, υπάρχουν και στα βουλγαρικά κρατικά αρχεία, που έχουν επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω ντοκουμέντα- έγγραφα.
Τα έγγραφα με τις υπογραφές του Αντών Τσαούς δεν αναιρούνται με φιλολογικές υποθέσεις, αλλά με στοιχεία ότι η υπογραφή του Αντών Τσαούς στα ελληνοβουλγαρικά για συμμαχία με τους κατακτητές δεν ισχύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές των ίδιων εγγράφων με τις ίδιες ακριβώς υπογραφές.
τουτέστιν αν αμφισβητείς τις πηγές του Ριζοσπάστη, αμφισβητείς ταυτόχρονα τα κρατικά αρχεία και της Ελλάδας, και τα κρατικά αρχεία της Βουλγαρίας και τα αρχεία του ΕΑΜ, δηλαδή κάθε εμπλεκόμενο.
Ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε πρώτος αυτό που σήμερα αποτελεί επίσημο ιστορικό τεκμήριο και για την Ελλάδα και για τη ΒουλγαρίαTα αρχεία του ΕΑΜ δεν τα θεωρω και καμιά σοβαρή πηγή ούτως ή άλλως (όπως και τα αρχεία ή τις αναφορές όλων των αντιστασιακών ομάδων).Λοιπόν,περιμένω μια σοβαρή πηγή που να αναφέρει ρητά πως ο Αντών Τσαούς ήταν ταγματασφαλίτης.
Εμένα πάντως η δράση του κάθε άλλο παρά ταγματασφαλίτικη μου φαίνεται διότι υπάρχουν κάποια δεδομένα:

Ο Αντών Τσαούς τραυματίστηκε δύο φορές σε μάχες με τον βουλγαρικό στρατό.

27 κάτοικοι του Πολυγέφυρου Δράμας σκοτώθηκαν από τα βουλγαρικά στρατεύματα Κατοχής ως προμηθευτές του Αντών Τσαούς.

Επίσημο βουλγαρικό έγγραφο αναφέρει την δίωξη κατοίκων της Δράμας με την κατηγορία πως υποστήριζαν τον Αντών Τσαούς.

Διεξήχθησαν αρκετές μάχες μεταξύ ΕΣΕΑ/ΕΑΟ και Βουλγάρων με κυριότερη αυτή στις 7-10/5/1944 στη γέφυρα Παπάδων.

Σε μία άλλη μάχη σκοτώθηκε ένας από τους καπετάνιους του Αντών Τσαούς,ο καπετάν Στρατής Τσουτέρογλου.

Μπορείς να μου πεις ένα κοινό χτύπημα του Αντών Τσαούς και των Βουλγάρων κατά του ΕΛΑΣ;


Ταγματασφαλίτες με τη στενή ή την ευρεία έννοια του όρου ήταν ο Παπαδόγκωνας,ο Κατσαρέας,ο Λ.Βρεττάκος,ο Πούλος,ο Μιχαλαγάς,ο Κάλτσεφ,οι αδερφοί Ντίνο,ο Μακεδόνας,ο Ραπότικας κλπ.Βλέπεις σε αυτούς καμιά ομοιότητα με τα παραπάνω;
pavlos1988
Crazy poster
 
Δημοσ.: 5453
Εγγραφη: Αύγουστος 5th, 2008, 4:36 am
Το μέλος pavlos1988, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Chainis και 28 επισκέπτες