Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: WolrdEcon και 34 επισκέπτες

 

Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 1st, 2006, 11:14 pm

Ο ηρωας Μαγγανας (αγροτης στο επαγγελμα) ηταν ενας απο τους λιγους που επεζησε οταν οι εγκληματιες του κομμουνισμου εριξαν στην Πηγαδα του Μελιγαλα 2000 ατομα Ειχε επιζησει και ανεσυρθη μεσα απο τα πτωματα !!!Η οικογενεια του ομως χαθηκε στην Πηγαδα!!!
Φυσικο ανθρωπινο και λογικο ηταν λοιπον να ψαχνει και να βρισκει συμμοριτες δολοφονους και να τους τιμωρει οπως πρεπει Ποιος αληθεια απο αυτους που ειναι ...φιλανθρωποι δεν θα το εκανε; Και ομως το κρατος της...δεξιας(τελικα ΔΕΝ υπηρχε ποτε τετοιο κρατος) τον συνελαβε και τον δικασε!!!
Πριν ομως γινει αυτο προλαβε και τιμωρησε μερικους οχι οσους επρεπε αλλα προλαβε καποιους.
Μια ιστορια διδακτικη που επρεπε να διδασκονται ΟΛΟΙ οι νεοι

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΙΣ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ώρα 18.30
ΑΝΩΤ. ΣΤΡΑΤ. Δ/ΣΙΣ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/ΣΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 319
Περίληψις: Περί των τελευταίων γεγονότων
εν Λακωνία και Μεσσηνία.
ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Δ/σιν Πληροφοριών
ΑΘΗΝΑΣ
‘‘Έκτακτον δελτίον Πληροφοριών επί της διαμορφωθείσης καταστάσεως εν Πελοπονήσω εσχάτως’’.
Ι. Την 16ην τρέχοντος ομάς αγνώστων οπλισμένων εσταμάτησε διερχόμενον αυτοκίνητον δύο (2) χιλιόμετρα έξωθι Κροκέων Γυθείου και εφόνευσεν εκ των επιβαινόντων τρεις (3) εξ ων ο είς ετύγχανε αρχηγός οργανώσεως -Χ- ΣΤΟΠ.
Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ετραυματίσθη ΣΤΟΠ Χωρίον Μαυροβούνιον Γυθείου άγνωστοι εφόνευσαν δύο (2) άνδρας και δύο γυναίκας, τραυματίσαντες εισέτι ένα ακόμα και μία γυναίκα ΣΤΟΠ.
Εντός της πόλεως Σπάρτης ετραυματίσθη υπό αγνώστων ο Κων/τίνος Μιχαλάκος ή Καπετάν Κωστάρας ΣΤΟΠ.
Εις Σπάρτην επεκράτησεν αναβρασμός ΣΤΟΠ. Διέταξα αμέσως ενίσχυσιν Διλοχίας Σπάρτης διά τριάκοντα ανδρών και τον Στρατιωτικόν Διοικητήν Τριπόλεως μεταβή επί τόπου προς επιθεώρησιν και λήψιν μέτρων ΣΤΟΠ.
Εις Καλάμας 18ην τρέχοντος και ώραν 20ην άγνωστοι εφόνευσαν δύο και ετραυμάτισαν πέντε εντός καφενείου ονόματι Κατσαρού ΣΤΟΠ.
ΙΙ. Εικοστήν (20) ώραν 19ης τρέχοντος ένοπλοι χωρικοί εισελθόντες εις Καλάμας, επετέθησαν κατά πρώτου Αστυνομικού τμήματος και απηλευθέρωσαν τριάκοντα δύο (32) κρατουμένους εθνικόφρονας πολίτας ΣΤΟΠ.
Από 18 ώρας ιδίας ημέρας ήρξατο η είσοδος εντός της πόλεως ταύτης ενόπλων πολιτών των οποίων ο αριθμός ανήλθεν κατά πληροφορίας Χωροφυλακής Καλαμών εις χιλίους (1000) περίπου ΣΤΟΠ.
ΙΙΙ. Καθ’ άπασαν την νύκτα της 19 προς 20 τρέχοντος ερρίπτοντο πυροβολισμοί εν τη πόλει Καλαμών ΣΤΟΠ. Κατά πληροφορίας οι εισελθόντες ένοπλοι προέβησαν εις συλλήψεις οπλιτών μη εξακριβωθέντος του αριθμού ΣΤΟΠ.
Απεσοβήθη αρπαγή δικογραφιών δοσιλόγων ΣΤΟΠ.
ΙV. Εις Λακωνίαν όπου από προχθές Σαββάτου απέστειλα Συνταγματάρχην Στρατιωτικόν Διοικητήν Τριπόλεως, επικρατεί ήδη ησυχία ΣΤΟΠ.
V. Μετά την κήρυξιν Στρατιωτικού Νόμου Λακωνίαν και Μεσσηνίαν και προώθησιν Νότιον Πελοπόνησον Συν/ρχου Παπαδοπούλου, ανεκλήθη Συν/ρχης Στρατ. Διοικητής Τριπόλεως ΣΤΟΠ.
VΙ. Κατά πληροφορίας Στρατ. Διοικήσεως Τριπόλεως μέχρι μεσημβρίας σήμερον ανευρέθησαν επτά (7) πτώματα εντός της πόλεως Καλαμών και έν (1) εις Θουρίαν ΣΤΟΠ.
Κατά πληροφορίας Χωρ/κής φέρονται απαχθέντες περί τους εκατόν πεντήκοντα (150) οίτινες οδηγούνται προς χωρίον Γαρδίκιον ανατολικώς χωρίου Αρφαρά Μεσσηνίας ΣΤΟΠ.
VΙΙ. Εις υπόλοιπην περιοχήν μου επικρατεί ησυχία ΣΤΟΠ.
Εν Κορίνθω τη 21 Ιανουαρίου 1946
Ο
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Υποστράτηγος ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ
Τ.Σ.Υ.
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 1st, 2006, 11:15 pm

ΣΤΡΑΤ. Δ/ΣΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ε Κ Θ Ε Σ Ι Σ
Επί των γεγονότων των ΚΑΛΑΜΩΝ από 18-22 Ιανουαρίου 1946.
Από της 8ης Ιανουαρίου ε.ε. εκηρύχθησαν απεργίαι εν τη πόλει των ΚΑΛΑΜΩΝ διαφόρων κλάσεων του ενταύθα Εργατικού Κέντρου, εξελιχθείσαι εις πανεργατικήν και μερικήν Δημοσιοϋπαλληλικήν τοιαύτην.
Κατά την διάρκειαν της απεργείας οι απεργοί συνεκροτούν παρανόμους μικροδιαδηλώσεις φωνάζοντες «ψωμί και λάδι στο λαό» «Γενική αμνηστεία, να διαλυθούν οι Χίτες».
Αι ενέργειαι και αι εκδηλώσεις αύται εξηρέθισαν τους εθνικόφρονας.
Ούτως είχον τα πράγματα εν τη πόλει των ΚΑΛΑΜΩΝ, ότε ελήφθη η πληροφορία της λαβούσης χώραν δολοφονίας έξωθι της ΣΠΑΡΤΗΣ των έξ (6) εθνικοφρόνων πολιτών υπό εαμοκομμουνιστών. Η ανωτέρω πληροφορία εξηρέθισε έτι μάλλον τους Εθνικόφρονας και την 20.00 ώραν της 18 τρέχοντος μηνός άγνωστοι πιθανώς ανήκοντες εις την εθνικόφρονα παράταξιν επλησίασαν το ενταύθα καφενείον του Ν. ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ένθα εσύχναζον εαμοκομμουνισταί και ιδίως οι άρτι εξελθόντες εκ των φυλακών τοιούτοι, και πυροβολήσαντες δι’ αυτομάτου όπλου εφόνευσαν τον ιδιοκτήτην του καφενείου Ν. Κατσαρόν και Γεωπόνον Αθανάσιον Λαφαζάνον και ετραυμάτισαν 4 εκ των λοιπών θαμώνων. Η Εισαγγελική αρχή της πόλεως επελήφθη αμέσως ανακρίσεων.
Την επομένην 19 τρέχοντος συνεπεία των ανωτέρω γεγονότων του καφενείου Κατσαρού οι εαμοκομμουνισταί συνεκεντρώθησαν προ του εργατικού κέντρου, άνευ αδείας των αρχών, και εν διαδηλώσει μετέβησαν εις το Νομαρχ. Κατάστημα ένθα πολυμελής επιτροπή υπέβαλεν διαμαρτυρίαν εις τον Νομάρχην καταλογίσασα την ευθύνην των συμβάντων της προηγουμένης εις την Χωροφυλακήν και τον Εισαγγελέα ΚΑΛΑΜΩΝ.
Προς τους συγκεντρωθέντας ωμίλησε με πνεύμα κατευνασμού ο Νομάρχης και Μητροπολίτης ενώ τουναντίον ωμίλησαν με πνεύμα εξαιρεθισμού μέλη της διακομματικής επιτροπής των εαμοκομμουνιστών Καλαμών. Μετά ταύτα οι διαδηλωταί σχηματίσαντες μικροομάδας περιήρχοντο την πόλιν έκλειναν τα καταστήματα και εκακοποίουν εθνικόφρονας ους απεκάλουν Χίτας. Τα όργανα της τάξεως κατά την διάρκειαν των γεγονότων εκράτησαν στάσιν εφεκτικήν και κατευναστικήν προσπαθούντες διά της πειθούς να αποτρέψουν τους διαδηλωτάς από ενεργείας εκνόμους.
Κατά τας απογευματινάς ώρας εγένετο η κηδεία των δύο θυμάτων υπό των εαμοκομμουνιστών κατά τον γνωστόν προκλητικόν τρόπον. Και ηκολούθησεν μεν η πομπή της κηδείας το υπό της Αστυνομίας υποδειχθέν δρομολόγιον, αλλά καθ’ όλην την διαδρομήν διάφοροι παράγοντες δεν έπαυσαν να ρίπτουν εμπρηστικά και προκλητικά συνθήματα ως π.χ. Εκδίκηση «Για έναν εκατό κ.λ.π.».
Όλαι αι ανωτέρω ενέργειαι των εαμοκομμουνιστών εξηρέθησαν την εθνικόφρονα παράταξιν και έδωσαν εις αυτήν την εντύπωσιν ότι επίκεινται αιματηρά γεγονότα οι δε εθνικόφρονες χωρικοί εισελθόντες εις την πόλιν των Καλαμών δι’ αγοράν τροφίμων και επανακάμπτοντες εις τα χωρία των παρουσίαζον την εν Καλάμαις κατάστασιν ως τραγικήν και λίαν επικίνδυνον από της πλευράς των εαμοκομμουνιστών. Τούτο είχεν ως αποτέλεσμα τον εξερεθισμόν και την έξαψιν των εθνικοφρόνων χωρικών οίτινες εφόνευσαν έξωθι του χωρίου ΘΟΥΡΙΑ τας βραδυνάς ώρας της 19 τρ. τους εξ Αθηνών ερχομένους εις Καλάμας 1) Κακολίδην Διον. συνοδόν αυτοκινήτου πρακτορείου εφημερίδων, κάτοικον Αθηνών και 2) Δεδούσην Αθαν. κάτοικον Καλαμών. Την πρωίαν της επομένης, 20 τρέχοντος ημέραν Κυριακήν, οι χωρικοί της περιοχής Καλαμών, διατελούντες υπό την εντύπωσιν ότι εις Καλαμάς προετοιμάζεται σφαγή των εθνικοφρόνων εκ μέρους των εαμοκομμουνιστών και εξωθούμενοι ιδίως από τους παθόντας, ήρχισαν συγκεντρούμενοι προς τα πλησιέστερα προς την πόλιν των Καλαμών χωρία με τον σκοπόν κατ’ αρχήν να επέμβουν διά να παρεμποδίσουν τας ενεργείας των εαμοκομμουνιστών. Εκμεταλλευθείς την συγκέντρωσιν ταύτην, τον ερεθισμόν και την έξαψιν των πνευμάτων ο κακοποιός Μαγγανάς, εξώθησε τούτους και προέβησαν εις τας κάτωθι εκνόμους ενεργείας, ούτω:
1) Ομάς εξ αυτών με επικεφαλής τον ίδιον τον Μαγγανάν, δυνάμεως 100 περίπου ανδρών, οπλισμένων και ενδεδυμένων κατά το πλείστον με στρατιωτικάς στολάς μετέβη περί ώραν 17-45΄ εις τα κρατητήρια του Α΄ Αστυν. Τμήματος Καλαμών ένθα εκρατούντο 32 εθνικόφρονες βαρυνόμενοι με κοινά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και τρεις συλληφθέντες ως ύποπτοι διά τας σκηνάς του καφενείου Κατσαρού, και κατώρθωσε να απελευθερώση αυτούς, χωρίς η φρουρά του Τμήματος ν’ αντιδράση εις το κρατητήριον του αυτού τμήματος, εκτός των ανωτέρω εκρατούντο και έτεροι 18 (κομμουνισταί κατά το πλείστον) τους οποίους δεν έθιξαν.
2) Έτεραι ομάδες επίσης ένοπλοι, συνολικής δυνάμεως 600 περίπου ατόμων εισεχώρησαν κατά τας πρώτας νυκτερινάς ώρας εις διάφορα σημεία των προαστείων της πόλεως και προέβησαν εις συλλήψεις 36 πολιτών (ανδρών και γυναικών) τους οποίους απήγαγον και ωδήγησαν εις το χωρίον Κουρτ-Τσαούση περί τα 8 χιλ. έξωθι της πόλεως των Καλαμών. Αι αυταί ομάδες, εξετέλεσαν επί τόπου, κατά την ώραν των συλλήψεων έξ (6) πολίτας, και
3) Ετέρα ομάς ευρισκομένη εις την είσοδον της κωμοπόλεως Θουρία συνέλαβε τον εξ Αθηνών εις Καλάμας ερχόμενον δι’ αυτοκινήτου δικηγόρον Καλαμών και στέλεχος του ΚΚΕ Κορμάν και εξετέλεσεν τούτον επί τόπου.
Τα όργανα της τάξεως λόγω της συγχύσεως η οποία επεκράτησεν και συνεπεία των διαφόρων φημών αι οποίαι ανεβίβαζον εις 3000 τους εις την πόλιν εισελθόντας ενόπλους εξετίμησαν κακώς την κατάστασιν και περιωρίσθησαν εις την φρούρησιν των φυλακών ένθα εκρατούντο περί τους 700 ελασίται και των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
Την 21ην τρέχοντος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνοδευόμενος υπό του Δημάρχου Καλαμών μετέβη εις το χωρίον Κουρτ-Τσαούση ένθα ευρίσκοντο οι ένοπλοι κακοποιοί με τους απαχθέντας πολίτας διά να μεσολαβήση διά την απελευθέρωσιν των απαχθέντων, επέστρεψεν όμως άνευ αποτελέσματος.
Την 11ην ώραν της αυτής ημέρας πληροφορηθέντες οι ένοπλοι ότι τμήματα στρατού διήλθον εκ Τριπόλεως κατευθυνόμενα εις Καλάμας και ότι εκηρύχθη ο Στρατ. Νόμος εις τους Νομούς Μεσσηνίας-Λακωνίας, ανεχώρησαν εσπευσμένως εκ του χωρίου Κουρτ-Τσαούση μετά των απαχθέντων ομήρων κατευθυνθέντες εις το χωρίον ΓΑΡΔΙΚΙ. Καθ’ οδόν έξ (6) εκ των ομήρων λοξοδρομήσαντες είτε λόγω αγνοίας του δρομολογίου είτε με πρόθεσιν δραπετεύσεως επυροβολήθησαν υπό των συνοδών και εφονεύθησαν.
Ούτως είχεν η κατάστασις όταν περί την ώραν 14.00 της αυτής ημέρας αφίχθην εις Καλάμας και ανέλαβον τα καθήκοντά μου. Μετέβην εις το Γραφείον της Δ/σεως Χωρ/κής Καλαμών και κατατοπισθείς επί της καταστάσεως εκάλεσα αμέσως εις σύσκεψιν τους: Νομάρχην, Εισαγγελέαν, Μητροπολίτην, Ανώτερον Δ/ντήν Χωρ/κής Συν/ρχην Λουκάκην, τον Άγγλον Αντ/ρχην Κομπλ, Αστυνομικόν Σύμβουλον της Ανωτ. Δ/σεως Χωρ/κής Πελοποννήσου και τον Δ/τήν Χωρ/κής Καλαμών Ταγ/ρχην Αλεξίου και αφού μετ’ αυτών εξητάσαμεν την κατάστασιν εισηγήθην κει εγένετο αποδεκτόν ίνα προ πάσης άλλης ενεργείας επιδιώξω την απελευθέρωσιν των απαχθέντων ομήρων άνευ συγκρούσεως.
Προς επίτευξιν τούτου εκάλεσα δύο εθνικόφρονας πολίτας και τους απέστειλα προς τους ενόπλους με την εντολήν όπως διαβιβάσουν προς αυτούς διαταγήν μου ίνα μέχρι της 10ης ώρας της επομένης αφίσωσιν ελευθέρους τους απαχθέντας διότι εν εναντία περιπτώσει θα καταδιώξω τούτους μη φειδόμενος και της ζωής των ομήρων.
Την πρωίαν της επομένης ειδοποιήθην από τους ανωτέρω πολίτας ότι οι απαχθέντες θα αφεθώσιν ελεύθεροι και πράγματι περί ώραν 10ην της 22ας αφέθησαν ελεύθεροι 15 άνδρες και 9 γυναίκες των οποίων όμως η επιστροφή δεν εγένετο αντιληπτή υπό των οργάνων της τάξεως διότι εισήλθον εις την πόλιν ουχί διά της δημοσίας οδού αλλά δι’ ατραπών.
Από της πρωίας της 22ας είχον κινητοποιήσει αποσπάσματα τα οποία ευρίσκοντο πέριξ του χωρίου Γαρδίκι, έτοιμα να κινηθώσι εις περίπτωσιν καθ’ ην οι ένοπλοι δεν θα ετήρουν την υπόσχεσίν των και την 11ην ώραν μη έχων πληροφορίας περί της ελευθερώσεως των απαχθέντων διέταξα τα αποσπάσματα να κινηθούν προς καταδίωξιν των κακοποιών. Την 12ην ώραν προσήλθεν εις το Γραφείον μου ο Άγγλος Αντ/ρχης Νομπλ και με παρεκάλεσεν να σταματήση η καταδίωξις, διότι οι ένοπλοι κακοποιοί είχον αφήσει μέρος των ομήρων (πρόκειται περί των ανωτέρω 15 ανδρών και 9 γυναικών) και θ’ αφίσουν και τους υπολοίπους. Κατόπιν της πληροφορίας ταύτης διέταξα τα αποσπάσματα να σταματήσουν, αποστείλας προς τούτο τον Λοχαγόν Κορίναν, και περί τας απογευματινάς ώρας της ιδίας ημέρας αφέθησαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι απαχθέντες ανερχόμενοι εις 46 οίτινες μετεφέρθησαν εκ Θουρίας εις Καλάμας δι’ αυτοκινήτου τας εσπερινάς ώρας της ιδίας ημέρας.
Εξήτασα προσωπικώς τινάς των ομήρων και με επληροφόρησαν ότι, εκτός του φόνου των έξ (6) ανωτέρω ομήρων, γινομένου υπό τας περιστάσεις αίτινες εξετέθησαν και 5-6 ξυλοδαρμών ουδεμίαν άλλην κακοποίησιν υπέστησαν οι υπόλοιποι.
Μετά ταύτα απέστειλα τούτους εις τας οικίας των δι’ αυτοκινήτων.
Μετά την απελευθέρωσιν των ομήρων διέταξα τ’ αποσπάσματα να κινηθούν προς ανεύρεσιν και σύλληψιν των κακοποιών.
Καλάμαι τη 28 Ιανουαρίου 1946
Ο
Στρατ. Δ/τής
Υπογραφή
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ.
Συν/ρχης Πεζικού
ΑΡΙΘ. Α.Π. 14
Υποβάλλεται (υ.τ.α.)
1) ΓΕΣ (Γραφείον Αρχηγού)
2) Υπουργείον Δημ. Τάξεως (Γραφείον Υπουργού)
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Δημοσίευσηαπό karhergr » Νοέμβριος 2nd, 2006, 4:40 pm

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:Ο ηρωας Μαγγανας (αγροτης στο επαγγελμα) ηταν ενας απο τους λιγους που επεζησε οταν οι εγκληματιες του κομμουνισμου εριξαν στην Πηγαδα του Μελιγαλα 2000 ατομα
>


Ήταν καραγωγέας . Γνωστός ταγματασφαλίτης , με "ηρωϊκή" δράση στην κατοχή στα μπλόκα των Γερμανών στην Καλαμάτα .

Ας είναι . Για τα γνωστά γεγονότα της Καλαμάτας , υπεύθυνος ήταν ο Καμπούρης ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας . Καλός και συνεπής κομμουνιστής , αλλά άβουλος και μη ικανός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων του κινήματος στην περίοδο της Λευκής Τρομοκρατίας και της αντεπανάστασης της Άκρας Δεξιάς . Η Αυτοάμυνα κάτω από την καθοδήγησή του , έλαβε εντελώς παθητικό και μοιρολατρικό προσανατολισμό και δεν μπόρεσε να δώσει έγκαιρα και ουσιαστικά χτυπήματα ενάντια στην Αντίδραση ώστε να μη γίνει ότι έγινε .

Στη Λακωνία , δεν παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα . Αλλά είχε γραμματέα η ΝΕΛ το Ρογκακο . Άλλο Ρογκάκος , άλλο Καμπούρης .
Άβαταρ μέλους
karhergr
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7090
Εγγραφη: Δεκέμβριος 14th, 2005, 8:11 am
Το μέλος karhergr, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό Εθνικόφρων » Νοέμβριος 2nd, 2006, 6:18 pm

Απο τα εμβατήρια της "Χ" υπήρχε ένα που έλεγε σε μια στροφή :
"Απ' όλα τα αποσπάσματα
του Μαγγανά μ ' αρέσει ,
που 'χει τις σφαίρες σταυρωτά
κ το αυτόματο στη μέση "
Εθνικόφρων
Fast poster
 
Δημοσ.: 1884
Εγγραφη: Ιούλιος 3rd, 2006, 4:24 pm
Το μέλος Εθνικόφρων, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 6:27 pm

Ήταν καραγωγέας . Γνωστός ταγματασφαλίτης , με "ηρωϊκή" δράση στην κατοχή στα μπλόκα των Γερμανών στην Καλαμάτα .

Εγινε μπλοκο στην Καλαματα;
Απλως συνελαβαν 50 κομμουνιστες οι Γεμμανοι και ηταν ετοιμοι να τους τουφεκισουν και μπηκε στην Μεση ο Διοικητης Χωροφυλακης Φραγκιαδακης και τους γλυτωσε! Και σε ....ανταμοιβη οι κομμουνιστες τον ΣΩΤΗΡΑ τους τον λυτσαρισαν μαζι με 16 αλλους στην Καλαματα μετα τα γεγονοταν του Μελιγαλα
Ας προσεχε ο κυριος διοικητης
Χάρες σε κομμουνιστες ΔΕΝ κανουμε ΠΟΤΕ!!!

Ήταν καραγωγέας .

Τι ρατσισμος και περιφρονηση ειναι αυτη συντροφε προς εναν μεροκαματιαρη; Και μαλιστα απο εναν οπαδό του κοματος που ..προστατευει τα δικαιωματα του ,.εργαζομενου λαου;
Χωρις να το θελεις σου ξεφυγε η περιφρονηση σου προς ενα εργαζομενο .Παντα ετσι ηταν το ΚΚΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΕ τους εργαζομενοςυ ΓΙα αυτο οταν τιμωρουσε καποιο μελος του στο Παραπετασμα το εστελνε στην...παραγωγη!!
ΟΠΕΡ σημαινει οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμπαθουσε την εργασια!!!
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό karhergr » Νοέμβριος 2nd, 2006, 6:59 pm

Εθνικόφρων έγραψε:Απο τα εμβατήρια της "Χ" υπήρχε ένα που έλεγε σε μια στροφή :
"Απ' όλα τα αποσπάσματα
του Μαγγανά μ ' αρέσει ,
που 'χει τις σφαίρες σταυρωτά
κ το αυτόματο στη μέση "
Ωραίο το δημώδες άσμα .

Και ο Μαγγανάς ήταν δεινός αοιδός . Μάλιστα αν πιστέψουμε τον Αρίστο Καμαρινό , όταν ήταν αιχμάλωτος του ΕΛΑΣ είχε δείξει ιδιαίτερες επιδόσεις στη σόλο και άνευ ενορχήστρωσης ερμηνεία (και επακόλουθη) εκτέλεση του γνωστού κομμουνιστικού ύμνου ... της Διεθνούς !!!
Έκλαιγε , τραγουδούσε την Διεθνή και φιλώντας τις αρβύλες του πολιτικού επιτρόπου και δικηγόρου Βασίλη Μπράβου , ορκιζόταν ότι αν τού χαριζόταν η ζωή , θα γινόταν ο καλύτερος Ελασίτης !!!

Σκουλήκι μια ζωή ο καραγωγέας "ήρωας" της Δεξιάς Μαγγανάς . Να τιμάτε τη μνήμη του και να τον έχετε ως πρότυπο και κομβικό σημείο των ιστορικών αναφορών σας .
Άβαταρ μέλους
karhergr
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7090
Εγγραφη: Δεκέμβριος 14th, 2005, 8:11 am
Το μέλος karhergr, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό Συντηρητικός » Νοέμβριος 2nd, 2006, 7:20 pm

karhergr έγραψε:
Εθνικόφρων έγραψε:Απο τα εμβατήρια της "Χ" υπήρχε ένα που έλεγε σε μια στροφή :
"Απ' όλα τα αποσπάσματα
του Μαγγανά μ ' αρέσει ,
που 'χει τις σφαίρες σταυρωτά
κ το αυτόματο στη μέση "
Ωραίο το δημώδες άσμα .

Και ο Μαγγανάς ήταν δεινός αοιδός . Μάλιστα αν πιστέψουμε τον Αρίστο Καμαρινό , όταν ήταν αιχμάλωτος του ΕΛΑΣ είχε δείξει ιδιαίτερες επιδόσεις στη σόλο και άνευ ενορχήστρωσης ερμηνεία (και επακόλουθη) εκτέλεση του γνωστού κομμουνιστικού ύμνου ... της Διεθνούς !!!
Έκλαιγε , τραγουδούσε την Διεθνή και φιλώντας τις αρβύλες του πολιτικού επιτρόπου και δικηγόρου Βασίλη Μπράβου , ορκιζόταν ότι αν τού χαριζόταν η ζωή , θα γινόταν ο καλύτερος Ελασίτης !!!

Σκουλήκι μια ζωή ο καραγωγέας "ήρωας" της Δεξιάς Μαγγανάς . Να τιμάτε τη μνήμη του και να τον έχετε ως πρότυπο και κομβικό σημείο των ιστορικών αναφορών σας .


Ποιος βρωμοποδαράς (όρος ΤΑΥΓΕΤΙΟΣ) ΕΛΑΣίτης «καπετάνιος» έγραψε αυτό το ψέμα για το Μαγγανά είναι άγνωστο.

:wink:
Επειδή ανταλλάσσουμε posts ή SMS δεν σημαίνει πως επικοινωνούμε
Συντηρητικός
New poster
 
Δημοσ.: 475
Εγγραφη: Αύγουστος 28th, 2006, 11:23 pm
Τοποθεσια: Μαγικά Νησιά
Το μέλος Συντηρητικός, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό karhergr » Νοέμβριος 2nd, 2006, 7:33 pm

Συντηρητικός έγραψε:>
>
Ποιος βρωμοποδαράς (όρος ΤΑΥΓΕΤΙΟΣ) ΕΛΑΣίτης «καπετάνιος» έγραψε αυτό το ψέμα για το Μαγγανά είναι άγνωστο.

:wink:


Λάσπη , φίλτατε , λάσπη ...
Το άλλο πάλι που λέγεται από τους συκοφάντες κομμουνιστάς , για τις εξαιρετικές σεξουαλικές επιδόσεις του "ήρωος" καραγωγέος Μαγγανά , με τις φοράδες και τις αίγες του μεσσηνιακού κάμπου !

Τι να πει κανείς !!!
Άβαταρ μέλους
karhergr
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7090
Εγγραφη: Δεκέμβριος 14th, 2005, 8:11 am
Το μέλος karhergr, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 7:46 pm

Έκλαιγε , τραγουδούσε την Διεθνή και φιλώντας τις αρβύλες του πολιτικού επιτρόπου και δικηγόρου Βασίλη Μπράβου , ορκιζόταν ότι αν τού χαριζόταν η ζωή , θα γινόταν ο καλύτερος Ελασίτης !!!

Ποιος ακριβως το λεει; Αλλα και αληθεια να ηταν ΟΤΑΝ του ελεγαν Η τραγουδας η Σου παιρνω τόι κεφαλι οταν εβλεπε γυρω του τα κεφαλια να πεφτουν τι θα εκανε ;
Αλλαλ φιλε κομμουνι ειπες εν τη αφελεια σου μια αληθεια!! Τι δουλεια ειχε στο..αντιστασικο ΕΑΜ που ηθελε το διωξιμο των Γερμανων η ΔΙΕΘΝΗΣ;: ΜΑ εσεις δεν λετε οτι εκανε ...εθνικοαπελευθιρωτικο αγωνα και οχι κομμουνιστικο; Η Διεθνης που κολλαει;
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΕΞΩΜΟΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 7:49 pm

Για τον ηρωα Παυλακο που εδρασε χρησιμοποιοντας το αβαταρ σου εδω στον Ταυγετο δεν εχεις τιποτα ηρωικο να πεις? :lol: :smt006

Θα σου μεινει παραπονεμενος.
Για ψαξε καλυτερα τα κιταπια των κουισλιγκ σου ταγματαλητων που φυσικα δεν σε χωριζει τιποτα, και βαλε κατι τις. :smt002
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΕΞΩΜΟΤΗΣ
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8168
Εγγραφη: Μάρτιος 26th, 2005, 11:18 pm
Το μέλος ΕΞΩΜΟΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό karhergr » Νοέμβριος 2nd, 2006, 7:53 pm

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:>
>
Αλλαλ φιλε κομμουνι ειπες εν τη αφελεια σου μια αληθεια!! Τι δουλεια ειχε στο..αντιστασικο ΕΑΜ που ηθελε το διωξιμο των Γερμανων η ΔΙΕΘΝΗΣ;: ΜΑ εσεις δεν λετε οτι εκανε ...εθνικοαπελευθιρωτικο αγωνα και οχι κομμουνιστικο; Η Διεθνης που κολλαει;Μα βέβαια το ΕΑΜ ήταν συνασπισμός κομμάτων και φυσικά όχι κομμουνιστικό .
Αυτό παρακαλώ να επισημανθεί .
Απλά , φαίνεται ότι ο καραγωγέας κάπου έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και ήθελε να δείξει ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της κοινωνικής επανάστασης αν τού δινόταν η ευκαιρία .
Άβαταρ μέλους
karhergr
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7090
Εγγραφη: Δεκέμβριος 14th, 2005, 8:11 am
Το μέλος karhergr, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 8:06 pm

Μα βέβαια το ΕΑΜ ήταν συνασπισμός κομμάτων και φυσικά όχι κομμουνιστικό .

Και τα αλλα κομματα δεχονταν την Γ ΔΙΕΘΝΗ; Μπραβο μπραβο τα επεισε το ΕΑΜ δια του ...διαλογου!!!
Οπως επεισε και τον Μαγγανα;
Και ποια ηταν αυτα τα κομματα και ποσα επαιρναν προπολεμικα; (Πριν το, 1936 εννοω)Πότε δημιουργηθηκαν ; Διοτι απο οτι ξερω μετα το 1936 ειχαν διαλυθει
Ασε ΚΑΡΧΕΡ
θα ΞΕΣΤΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
Και ας ειχεις υπ οψιν οτι ΔΕΝ ειμαι χαχολος της ΚΝΕ.Πεστα εκει ρε μεγαλε που ανογουν το στομα οταν ακουνε τις σοφιες που τους λες!!!
Και σε χειροκροτουν και απο πανω
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΕΞΩΜΟΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 8:06 pm

Δηλαδη ρε Καρ

Οι φιλοι και αγωνιστες εν οπλοις του Ταυγετη ηταν σιχαμενες φοβισμενες συκιες που φυλλουσαν κατουρημενες ποδιες για να σωσουν το σαρκιο τους?
Αυτοι ηταν τοτε ολοι αυτοι?
Θρασυμια και δηλοι συναμα, δηλαδη θρασυδηλοι?

Μα εδω μας γραφει για ηρωα Μαγγανα και Παυλακο και Παπαδογκωνα και ολο αυτο το αληταριο της αυλης των θαυματων της προδοσιας. :smt005 :smt005 :smt006
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΕΞΩΜΟΤΗΣ
Crazy poster
 
Δημοσ.: 8168
Εγγραφη: Μάρτιος 26th, 2005, 11:18 pm
Το μέλος ΕΞΩΜΟΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό ΤΑΥΓΕΤΗΣ » Νοέμβριος 2nd, 2006, 8:11 pm

Οι φιλοι και αγωνιστες εν οπλοις του Ταυγετη ηταν σιχαμενες φοβισμενες συκιες που φυλλουσαν κατουρημενες ποδιες για να σωσουν το σαρκιο τους?
Αυτοι ηταν τοτε ολοι αυτοι?
\
Συντροφε Καρχερ
ΝΑ ο πρωτος ΧΑΧΟΛΟΣ που ειναι ετοιμος να σε χειροκροτησει για τις ....ιστορικες ακληθεις που βαζεις!!
Εκμεταλευσου την περιπτωση
Γραψε για αυτον ΟΧΙ για μενα .Αυτος σε θεωρει μεγαλοφυια!!!
ΔΕΝ μου ειπες ομως ποιος γραφει οτι εβαζε τον Μαγγανα να τραγουδαει την Διεθνη;
Διοτι ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ του ΕΑΜ στην ΜΕΣΣΗΝΗ δεν το λεει πουθενα ΚΑΙ ηταΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ εΞΩ
Επι 100 κομμουνιστων οι 40 ειναι αγυρτες οι 59 αφελεις και ΕΝΑΣ πραγματικος μπολσεβικος
ΛΕΝΙΝ
Ιστοσελιδα Ελληνικης ιστοριας
http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm
BLOG Ελληνικης ιστοριας
http://eistoria.blogspot.com/
Μπλογκ Αλογοκριτης ιστοριας
http://blackblogofcommunism.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17032
Εγγραφη: Φεβρουάριος 27th, 2004, 9:04 pm
Το μέλος ΤΑΥΓΕΤΗΣ, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Δημοσίευσηαπό karhergr » Νοέμβριος 2nd, 2006, 8:13 pm

Δηλαδη ρε Καρ

Οι φιλοι και αγωνιστες εν οπλοις του Ταυγετη ηταν σιχαμενες φοβισμενες συκιες που φυλλουσαν κατουρημενες ποδιες για να σωσουν το σαρκιο τους?
Αυτοι ηταν τοτε ολοι αυτοι?
Θρασυμια και δηλοι συναμα, δηλαδη θρασυδηλοι?Όχι όλοι σύντροφε εξωμότη . Δυστυχώς όχι όλοι .

Και για την ιστορία . Αναφέρθηκε το όνομα του διοικητή της Χωροφυλακής Καλαμάτας ταγματάρχη Ιωάννη Φραγκουδάκη (και όχι Φραγκιαδάκη) . Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις αρχές του 1944 , κράτησε πραγματικά όχι μόνο πατριωτική , αλλά και αντιστασιακή δράση . Τώρα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε ειδικά μετά τον Απρίλιο του 1944 στη συνεργασία με τον Περωτή και τα Τάγματα είναι μία άλλη υπόθεση που η ανάπτυξή της ξεφεύγει από την παρούσα στιγμή .

Ανάλογη με το Φραγκουδάκη περίπτωση αποτελεί και ο ταγματάρχης Πεζικού Παναγιώτης Στούπας . Γενναίος και ικανός άνδρας . Το 1943 αρνήθηκε τη στρατιωτική διοίκηση του ΕΛΑΣ Μεσσηνίας , προσεχώρησε στα Τάγματα το 1944 και αυτοκτόνησε στο τέλος για να μην αιχμαλωτισθεί από τον ΕΛΑΣ .
Τελευταία επεξεργασία απο karhergr την Νοέμβριος 2nd, 2006, 8:19 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
karhergr
Crazy poster
 
Δημοσ.: 7090
Εγγραφη: Δεκέμβριος 14th, 2005, 8:11 am
Το μέλος karhergr, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Επόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: WolrdEcon και 34 επισκέπτες