ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις. Αναδρομές και διευκρινίσεις.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες

 

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 2:23 am

akritas έγραψε:Τι μου λες!!!!
Δηλαδή 30 λέξεις ήταν αρκετές στο να πουν αυτοί οι έγκριτοι επιστήμονες ότι ήταν Δάκες;
«περί ορέξεως κολοκυθόπιτα» :smt003

Για να δούμε όμως ένας άλλος επιστημόνας(Roger D. Woodward,The Ancient Languages Of Europe,Cambridge University Press 2008, σελ 9) τι λέει:

Though the Thracian language is not well preserved, its attestation, unlike that of Illyrian, is sufficient to place its membership in the Indo-European family practically beyond doubt.
A few short Thracian inscriptions survive (see Brixhe and Panayotou 1994a:185–188), but more valuable are the numerous glosses (e.g., b´olinthos “European bison,” cf. Old Norse boli “bull”; brˆutos “beer,” cf. Old English breowan “to brew”) coupled with the evidence of place and personal names.
For a summary of the evidence see Katiˇci´c 1976:138–142; Brixhe and Panayotou 1994a:188–189; see alsoCowgill and Mayrhofer 1986:54–55,with references.
Onomastic evidencemay suggest the occurrence of a language boundary within the Thracian area, demarcated by Mount Haemus.
South of this boundary the language evidenced has been distinguished as Thracian, while that to the north has been called Daco-Mysian.


Και μην μου λες σε παρακαλώ ούτε για σχολικά βιβλία και ούτε αν ήταν «Ελληνικό φύλο».
Δαυλόπληκτος δεν είμαι.

Όσο δε για την Δακομοισική γλώσσα όχι μόνο δεν έχουμε 30 λέξεις, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να καταλαβούμε εάν είναι Centum ή Satem. Τώρα πως αυτοί οι «έγκριτοι» κατάφεραν και λένε ότι οι Θράκες σχετίζονται με τους Δακίους είναι μάλλον στα πλαίσια της εικασίας(για να μην πω φαντασίας).
Θράκες, Δακο-Μυσοί και Ιλλυριοί είναι οι αγαπημένοι αρχαίοι λαοί των Βουλγάρων, Ρουμάνων/Σέρβων και Αλβανών/Βοσνίων/Κροατών αντίστοιχα.


Μπράβο έχεις δίκιο
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 3:23 am

Επειδή βλέπω ότι οι συζήτηση για την ασυνέχεια του Ελλαδικού πολιτισμού συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από το θέμα της έλευσης των Ελλήνων θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την παραδοσιακή ΙΕ θεωρία και να καταδείξω τις αντιφάσεις της κυρίως όταν προσπαθεί να ερμηνεύσει πολιτιστικά φαινόμενα του Ελλαδικού χώρου. Μέχρι τώρα έχω παρουσιάσει πολλά επιχειρήματα που καθιστούν αυτή τη θεωρία μη συμβατή και θα προσπαθήσω να τα συνοψίσω παρακάτω.

Οι πρωτεργάτες της παραδοσιακής ΙΕ θεωρίας ήταν ο Childe και ο Gustav Kossima. Ο πρώτος πρότεινε στο έργο του ''Οι 'Άριοι' την κοιτίδα των ΙΕ στη Νότια Ρωσία. όρισε ως κύριο χαρακτηριστικό του πολιτισμού αυτού τις ταφές σε τύμβους ανθρώπων με χαρακτηριστικά σκανδιναβικού τύπου έπειτα απο μελέτη των σκελετικών τους καταλοίπων. Οι αναφορές του ομιλούν για ιδιαίτερα ψηλούς ανθρώπους, δολιχοκέφαλους, ορθογναθικούς και λεπτορινικούς. Οι άνθρωποι αυτοί συνιθίζονταν να ενταφιάζονται με σκελετικά κατάλοιπα αλόγων, ενώ πρέπει να υπήρξε ευρεία η χρήση τροχοφόρων οχημάτων. Ήταν ο λαός που μέσω του νέου τεχνέργου του πολεμικού πέλεκυ κατέκτησε τη Τροία και τα Αν. Βαλκάνια. Μάλιστα το πιο ανηλεές σώμα εισβολέων ακολουθεί την πορεία της σχοινοειδούς κεραμικής, η οποία πλέον δεν εξαπλώνεται απο τη Γερμανία αλλά από το Donetz, όπου η κεραμική βρέθηκε σε τύμβους, εξαπλώνεται προς την Τρανσυλβανία. Μάλιστα ανατρέπεται η προηγούμενη αρκετά εμπεριστατωμένη μελέτη του Kossima, ο οποίος υποστήριξε μετά απο συγκριτική μελέτη ότι η σχοινοειδής κεραμική έχει την απαρχή της στη Β και Κεντρική ευρώπη και χαρακτηρίζει τις πρώτες αγροτικές κοινωνίες της Γερμανίας. Ο Kossima μάλιστα υπήρξε ο πρώτος αρχαιολόγος που ταύτισε συγκεκριμένο τύπο κεραμικής με λαό (1902). Ωστόσο οι μεταναστέυσεις του Kossima έχουν αντιστραφεί και εξαπλώνονται πλέον απο την ανατολή προς τη Δύση και έτσι οι Ινδοευρωπαίοι έχουν με τα θηριώδη άλογά τους ευκολότερη πρόσβαση στην ανατολία, στο Ιράν και την Ινδία!
Στην Ελλάδα ο Childe συνέδεσε τη Μινυακή κεραμική με την έλευση των πρωτοελλήνων.
Πολλά χρόνια αργότερα η Gimbutas βασισμένη στις προγενέστερες μελέτες θεμελιώνει την παραδοσιακή περι ΙΕ εξάπλωσης θεωρία. Διέκρινε 4 κύμματα εξάπλωσης. Το τέταρτο που ξεκίνησε το 2500 απο τον πολιτισμό Vucedol της Γιουγκοσλαβίας είναι αυτό που ενδιαφέρει τα Βαλκάνια. Ο πολιτισμός αυτός με τα κωδωνόσχημα κύπελλα και τους περιπλανώμενους ιππείς, θυμίζει τα ξαδέρφια τους του σχοινοειδούς ρυθμού της Β. Ευρώπης και των ταφών- Τύμβων της βόρειας ποντιακής περιοχής. Η εξάπλωσή τους επιτέλους τερματίζει την περίοδο επέκτασης και καταστροφών, και η εξάπλωση του χαλκού οφείλεται ακριβώς σε αυτή την κινητικότητα των Ινδοευρωπαίων. Η εμφάνιση χάλκινων όπλων και πολεμικών πελέκεων συμπίπτει με τους δρόμους διασποράς των Kurgan.
Η Θεωρία εκτός απο τα αρχαιολογικά δεδομένα χρησιμοποιεί και γλωσσολογικά, κυρίως εντοπίζοντας λέξεις που είναι κοινές στις ΙΕ γλώσσες. Έτσι πιστεύεται γενικά ότι η απουσία κοινών λέξεων για όλα τα μέταλλα εκτός του χαλκού τεκμηριώνει την αρχή της εξάπλωσης των ΙΕ στην ύστερη Νεολιθική. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με κάποια αρχαιολογικά δεδομένα βρήκαν την κοιτίδα των ΙΕ στη Β. Μαύρη θάλασσα κατά την 5η χιλιετία. Οι κοινότητες αυτές ήταν αρχηγικές εξ ου και η κοινή χρήση της λέξης rex,ri,raja και νομάδες εξαρτημένες μόνο από την κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς δεν μπορούμε να ανάγουμε στην ΠΙΕ λέξεις σχετικές με τη γεωργία και τις καλλιέργειες αλλά μόνο λέξεις που έχουν να κάνουν με το ζωικό βασίλειο και τα δένδρα.
Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε λοιπόν νομάδες κτηνοτρόφους που με έμβλημα τον τύμβο εξαπλώνονται προς πάσα κατεύθυνση χρησιμοποιώντας τον πολεμικό διπλό πέλεκυ και τη σχοινοειδή κεραμική και τα κωδωνόσχημα κύπελλα. Κατά τις μετακινήσεις τους ανοίγονται οι δρόμοι για την εξάπλωση του μετάλλου και την καθιέρωση της εποχής του Χαλκού. Στο πέρασμά τους σημειώνονται συμπλοκές και ολόκληρες πόλεις ή καλύτερα κώμες αποδεκατίζονται. Τελικά κυριαρχούν παντού και επιβάλουν όλα τα στοιχεία του πολιτισμού τους συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας τους τους στους ντόπιους απογόνους της νεολιθικής.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 4:37 am

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πρέπει να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα. Γιατί έπρεπε όλοι αυτοί οι χρήστες των ΙΕ γλωσσών να μετακινούνται ακούραστα σε συνεχείς μεταναστεύσεις? Υπάρχει κάποιος λόγος που αλαφιασμένοι έτρεχαν σε όλα τα μήκη και πλάτη διψασμένοι για αίμα και κατάκτηση? Και γιατί κρύβονταν μέχρι τότε στη Ν Ρωσία? Πως έγινε η γλωσσική αντικατάσταση στις κατεκτημένες χώρες?

Είναι επίσης δυνατόν όλες αυτές οι γλώσσες ξεκινώντας απο μια κοινή κοιτίδα να διαφοροποιήθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα? Είναι γεγονός για παράδειγμα ότι η Μυκηναική δεν διαφέρει για εμάς τους σύγχρονους πολύ από τις γλώσσες της κλασικής εποχής, όχι τόσο όσο θα διέφερε από την ενδεχόμενη πρωτοελληνική από την οποία απείχε το ίδιο χρονικό διάστημα. Συνεπώς δεν υπάρχει το κατάλληλο χρονικό βάθος για τη διαμόρφωση της γλώσσας σε όλα της τα στάδια. Είναι εντελώς παρανοικό κάποιος να πιστεύει ότι διαφοροποιήθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τόσο γρήγορα όλες αυτές οι γλώσσες που υποτίθεται ότι έως το 4500 Π.Χ ταυτίζονταν σε μεγάλο βαθμό. Ενώ λοιπόν μέσα σε 3000 χρόνια η Μυκηναική παρέμεινε Ελληνική και δεν εξελίχθηκε ποτέ σε κάτι άλλο, μέσα σε 2000 χρόνια διαμορφώθηκαν αυτόνομα οι μισές γλώσσες της υφηλίου?

Έπειτα με βάση τη γλωσσολογία και κατά τη Gimbutas οι ΙΕ θεωρούνται νομάδες κτηνοτρόφοι, καθώς μόνο λέξεις σχετιζόμενες με τέτοια οικονομία μπορούμε να ανασυνθέσουμε στην ΠΙΕ. Μα είναι δυνατόν να μην υπήρχαν γεωργοί ανάμεσά τους? Πως θα επιβίωνε μια ανταλλακτική οικονομία χωρίς γεωργία? Που βασίζονταν δηλαδή η διατροφή τους? μόνο στη βρώση κρέατος και γάλακτος? Άλλωστε οι λαοί της σχοινοειδούς κεραμικής και των κωδωνόσχημων κυπέλλων της Κ και Δ ευρώπης ήταν πρωτίστως γεωργοί, καθώς το περιβάλλον τους δεν περιλάμβανε στέπες και ήταν κατάλληλο μόνο για γεωργία.

Γιατί η επέκταση των πολιτιστικών στοιχείων Kurgan αποδίδονται σε μετακινήσεις και δεν θεωρούνται απλά δάνεια υιοθετημένα από τις τοπικές ελίτ? Όπως σήμερα η βιομηχανία του Τζήν και της Κόκα κόλα κάνει θραύση, έτσι και τότε οι κοινωνικά ισχυρές ομάδες ήταν πρόθυμες να υιοθετήσουν καινοτομίες που τις μάθαιναν μέσα απο τους δρόμους του εμπορίου. Άλλωστε στην εποχή του χαλκού διαμορφώθηκαν οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι κατά μήκος της Ευρώπης, που διευκόλυναν την επικοινωνία και την ανταλλαγή στοιχείων. Τα μέταλλα έδωσαν την ευκαιρία στις κοινωνίες να αποκτήσουν πλούτο και οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις επιθυμούσαν πλέον να επιδεικνύουν τον πλούτο όσο πιο εκκωφαντικά γίνεται στις ταφικές τους πρακτικές. Έτσι λοιπόν και τα ονόματα αυτών των καινοτομιών αποτελούν αντίστοιχα λεκτικά δάνεια από τη μια περιοχή στην άλλη και γενικά γλωσσικά και υλικά δεδομένα υπόκεινται σε ένα κύκλο αλληλεπιδράσεων.

Στη συνέχεια θα φέρω στοιχεία από τον Ελληνικό χώρο που καταρρίπτουν όλη την Kurgan υπόθεση
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 4:38 am

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πρέπει να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα. Γιατί έπρεπε όλοι αυτοί οι χρήστες των ΙΕ γλωσσών να μετακινούνται ακούραστα σε συνεχείς μεταναστεύσεις? Υπάρχει κάποιος λόγος που αλαφιασμένοι έτρεχαν σε όλα τα μήκη και πλάτη διψασμένοι για αίμα και κατάκτηση? Και γιατί κρύβονταν μέχρι τότε στη Ν Ρωσία? Πως έγινε η γλωσσική αντικατάσταση στις κατεκτημένες χώρες?

Είναι επίσης δυνατόν όλες αυτές οι γλώσσες ξεκινώντας απο μια κοινή κοιτίδα να διαφοροποιήθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα? Είναι γεγονός για παράδειγμα ότι η Μυκηναική δεν διαφέρει για εμάς τους σύγχρονους πολύ από τις γλώσσες της κλασικής εποχής, όχι τόσο όσο θα διέφερε από την ενδεχόμενη πρωτοελληνική από την οποία απείχε το ίδιο χρονικό διάστημα. Συνεπώς δεν υπάρχει το κατάλληλο χρονικό βάθος για τη διαμόρφωση της γλώσσας σε όλα της τα στάδια. Είναι εντελώς παρανοικό κάποιος να πιστεύει ότι διαφοροποιήθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τόσο γρήγορα όλες αυτές οι γλώσσες που υποτίθεται ότι έως το 4500 Π.Χ ταυτίζονταν σε μεγάλο βαθμό. Ενώ λοιπόν μέσα σε 3000 χρόνια η Μυκηναική παρέμεινε Ελληνική και δεν εξελίχθηκε ποτέ σε κάτι άλλο, μέσα σε 2000 χρόνια διαμορφώθηκαν αυτόνομα οι μισές γλώσσες της υφηλίου?

Έπειτα με βάση τη γλωσσολογία και κατά τη Gimbutas οι ΙΕ θεωρούνται νομάδες κτηνοτρόφοι, καθώς μόνο λέξεις σχετιζόμενες με τέτοια οικονομία μπορούμε να ανασυνθέσουμε στην ΠΙΕ. Μα είναι δυνατόν να μην υπήρχαν γεωργοί ανάμεσά τους? Πως θα επιβίωνε μια ανταλλακτική οικονομία χωρίς γεωργία? Που βασίζονταν δηλαδή η διατροφή τους? μόνο στη βρώση κρέατος και γάλακτος? Άλλωστε οι λαοί της σχοινοειδούς κεραμικής και των κωδωνόσχημων κυπέλλων της Κ και Δ ευρώπης ήταν πρωτίστως γεωργοί, καθώς το περιβάλλον τους δεν περιλάμβανε στέπες και ήταν κατάλληλο μόνο για γεωργία.

Γιατί η επέκταση των πολιτιστικών στοιχείων Kurgan αποδίδονται σε μετακινήσεις και δεν θεωρούνται απλά δάνεια υιοθετημένα από τις τοπικές ελίτ? Όπως σήμερα η βιομηχανία του Τζήν και της Κόκα κόλα κάνει θραύση, έτσι και τότε οι κοινωνικά ισχυρές ομάδες ήταν πρόθυμες να υιοθετήσουν καινοτομίες που τις μάθαιναν μέσα απο τους δρόμους του εμπορίου. Άλλωστε στην εποχή του χαλκού διαμορφώθηκαν οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι κατά μήκος της Ευρώπης, που διευκόλυναν την επικοινωνία και την ανταλλαγή στοιχείων. Τα μέταλλα έδωσαν την ευκαιρία στις κοινωνίες να αποκτήσουν πλούτο και οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις επιθυμούσαν πλέον να επιδεικνύουν τον πλούτο όσο πιο εκκωφαντικά γίνεται στις ταφικές τους πρακτικές. Έτσι λοιπόν και τα ονόματα αυτών των καινοτομιών αποτελούν αντίστοιχα λεκτικά δάνεια από τη μια περιοχή στην άλλη και γενικά γλωσσικά και υλικά δεδομένα υπόκεινται σε ένα κύκλο αλληλεπιδράσεων.

Στη συνέχεια θα φέρω στοιχεία από τον Ελληνικό χώρο που καταρρίπτουν όλη την Kurgan υπόθεση
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 6:13 am

Έτσι λοιπόν ας κάνω μια σύνθεση των όσων είπα στα προηγούμενα posts μου για τη σχέση των Ελλαδικών πολιτισμών με την Kurgan Θεωρία.

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι σχοινοειδής κεραμική της Β και Κ ευρώπης βρέθηκε ελάχιστη στην Ελλάδα και καθόλου στην Ιταλία. Η πολύ μικρή αυτή ποσότητα οφείλεται στις εμπορικές ανταλλαγές και όχι στην εγκατάσταση νέων πληθυσμιακών στοιχείων που χρησιμοποιούσε τον τύπο αυτό.

Έπειτα η kURGAN θεωρία αποτυγχάνει να εξηγήσει την εμφάνιση του τύμβου στην Ελλάδα. ο πρωιμότερος αυτών υπάρχει από το 2700 (Τύμβος Αμφείου), όταν στη Κ. Ευρώπη εμφανίζεται το 2600! (Renfrew language and archaeology). Την ίδια περίοδο εμφανίζονται και οι τύμβοι της Κεφαλλονιάς και της Μάνικας, ίσως το άλογο ήταν κάτι σαν αεροπλάνο και οι ΙΕ διακτινίζονταν από τη Β. στη Ν. Ευρώπη σε χρόνους recor. Ο τύπος του τύμβου εμφανίζεται σποραδικά μέχρι τα πρώιμα μυκηναικά χρόνια ( δηλ. μέχρι το 1700) Έτσι στις πρώτες φάσεις έχουμε μόνο στο Δραχμάνι, στη Παπούλια (ΜΕΙ) και στις Αφίδνες (ΜΕΙΙ), ενώ οι περισσότεροι είναι ελαφρώς μεταγενέστεροι (Μαραθώνας και Ασίνη, Άργος , Ρούτσι, Περιστεριά και Σαμικό). Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια ξαφνική εμφάνιση και επικράτηση του τύμβου. Πρόκειται για μια επιτόπια εξέλιξη που ακολουθεί βραδεία πορεία.

Εξάλλου πιστεύω ότι έχουν υπερεκτιμηθεί οι σποραδικές καταστροφές που σημειώνονται το 2300 κ 2000 π.Χ. Οι καταστροφές δεν συνέβησαν παντού. Π.Χ Η Μεσσηνία και η Εύβοια, Αίγινα έμειναν ανέπαφες και διατήρησαν την φυσιογνωμία της προηγούμενης περιόδου
Ακόμα και εκεί που συνέβησαν λ.χ στη Λέρνα, δεν φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα εισβολής άλλου λαού που την ισοπέδωσε. Οι γηγενείς αποτελούσαν πάλι την κυρίαρχη ομάδα στη σημαντικότερη 'πόλη' του ελλαδικού χώρου και αυτό μαρτυρείται από το μεγαλεπήβολο τύμβο - ηρώο που έστησαν πάνω ακριβώς από την οικία των κεράμων, που αποτελούσε το διοικητικό τους κέντρο κατά τη προηγούμενη περίοδο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάτω απο αυτές τις συνθήκες να κυριαρχήσουν στη Λέρνα πολιτισμικά και γλωσσικά οι ΙΕ. Να σημειωθεί οτι και ο Caskey, ανασκαφέας της Λέρνας αρνήθηκε συστηματικά να υποστηρίξει οποιαδήποτε ανάμειξη βορείων στοιχείων στην Ελλάδα. Ο ίδιος πιστεύει (Caskey, 1964 Greece, Crete and aegean islands in early bronze age


Για την κεραμική έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι οι ΙΕ εισήγαγαν τον Μινυακό τύπο.
Επ αυτού έχω να παρατηρήσω ότι αυτή η θεωρία διατυπώθηκε απο τους wace Blegen επειδή δεν μπορούσαν να συσχετίσουν τη Μινυακή με τις υπάρχουσες ακολουθίες της κεραμικής και ίσχυε μέχρι το 1960. Έκτοτε η έρευνα του Caskey στη Λέρνα αλλά και άλλες ανασκαφές βρήκαν το νήμα που δένει τη Μινυακή κεραμική με την πολιτισμική ομάδα της ''Τίρυνθας - Λευκαντί'' (2300 π.χ) , που ευρήματά της προέρχονται από τη Πελοπόννησο, την Εύβοια, την κεντρική Ελλάδα, την Εύβοια και την Αττική και έχει σχέση με τη ΒΔ ανατολία. Σημειωτέον ότι το κυριότερο σχήμα, ο Κάνθαρος, βασικό σχήμα της Μεσοελλαδικής, που απο πολλούς πιστεύονταν ότι προέρχεται από τον πολιτισμό Bubanj Hum ii, είναι εξέλιξη τύπων και σχημάτων του Πολιτισμού Τίρυνθας- Λευκαντί.


Πως γίνεται έστω με ειρηνική διείσδυση, ένας πολιτισμός κτηνοτρόφων αρχηγικού τύπου να κυριάρχησε σε έναν άλλο όπου διαπιστώθηκαν πολύ προχωρημένα επίπεδα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης? Στην Πολιόχνη υπήρχε βουλευτήριο, στη Λέρνα και την Αίγινα διοικητικό κέντρο και πολύπλοκη οικονομική οργάνωση (βλ. σφραγίδες) προιόντα απολες τις περιοχές του Αιγαίου και ανταλλαγές συνέβαιναν καθημερινά και υπήρχε μια αστική οργάνωση που πολύ δύσκολα θα ανατρέπονταν από αλλογενείς. Άλλωστε εδώ η χαλκοκρατία και η διακίνηση μετάλλων ξεκίνησε πρώιμα,οπότε η ενδεχόμενη καλύτερη στρατιωτική τεχνολογία των ΙΕ δεν υφίσταται ούτε καν ως υπόθεση. Και τι είδους απειλή άραγε θα συνιστούσαν μπροστά σε οργανωμένες και τειχισμένες πόλεις?

Επιπλέον τις μετακινήσεις των ΙΕ προς νότο δεν ευνοεί ούτε η φυσική γεωγραφία. Εφόσον η κύρια ενασχόλησή τους ήταν η κτηνοτροφία και η γεωργία
δεν νομίζω ότι το περιβάλλον της αττικής και της Πελοποννήσου ήταν ελκυστικό, καθώς υπήρχαν πιο γόνιμα, εύφορα και αραιοκατοικημένα εδάφη για την οικονομία τους στη Μακεδονία. Η Αττική και η Πελοπόννησος προσέλκυε ανέκαθεν νησιώτες και ασιάτες που ασχολούνταν με το διαμετακομιστικό εμπόριο, το οποίο ήταν η κύρια πηγή της οικκονομία των περιοχών αυτών από τη μεσολιθική κιόλας εποχή σε αντίθεση με τις περιοχές της Μακεδονίας.

Τέλος στην αρχιτεκτονική ο καθαρά ελληνικός τύπος του μεγάρου στη Τροία και τα Ακοβίτικα (konsola) εμφανίζονται πολύ πρώιμα (2500) στη Τροία και τα Ακοβίτικα (Konsola), πριν τη λεγόμενη εισβολή και δεν έχουν καμία σχέση με τους νεοφερμένους
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό akritas » Αύγουστος 25th, 2010, 9:30 am

Anax έγραψε:Μπράβο έχεις δίκιο

Η παραπάνω ανάλυσή σου είναι πλήρως κατατοπιστική και άρτια από πλευράς στοιχείων και πηγών.
«Γκρεμίζει» την θέση Roger D. Woodward. :smt003
Anax έγραψε: Για την κεραμική έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι οι ΙΕ εισήγαγαν τον Μινυακό τύπο.
Επ αυτού έχω να παρατηρήσω ότι αυτή η θεωρία διατυπώθηκε απο τους wace Blegen επειδή δεν μπορούσαν να συσχετίσουν τη Μινυακή με τις υπάρχουσες ακολουθίες της κεραμικής και ίσχυε μέχρι το 1960. Έκτοτε η έρευνα του Caskey στη Λέρνα αλλά και άλλες ανασκαφές βρήκαν το νήμα που δένει τη Μινυακή κεραμική με την πολιτισμική ομάδα της ''Τίρυνθας - Λευκαντί'' (2300 π.χ) , που ευρήματά της προέρχονται από τη Πελοπόννησο, την Εύβοια, την κεντρική Ελλάδα, την Εύβοια και την Αττική και έχει σχέση με τη ΒΔ ανατολία. Σημειωτέον ότι το κυριότερο σχήμα, ο Κάνθαρος, βασικό σχήμα της Μεσοελλαδικής, που απο πολλούς πιστεύονταν ότι προέρχεται από τον πολιτισμό Bubanj Hum ii, είναι εξέλιξη τύπων και σχημάτων του Πολιτισμού Τίρυνθας- Λευκαντί.

Η μινυακή κεραμική αποτελεί την πιο χαρακτηριστική κατηγορία μεσοελλαδικής κεραμικής, τα πρώτα δείγματα της οποίας είχαν εμφανιστεί ήδη από την Πρωτοελλαδική ΙΙΙ περίοδο (2300-2000 π.Χ.).
Το κύριο κέντρο παραγωγής της μινυακής κεραμικής θεωρείται ότι ήταν η Στερεά Ελλάδα, επειδή εκεί συναντώνται οι μεγαλύτερες ποσότητες, πολλές διαφορετικές ποικιλίες αλλά και τα αρτιότερα δείγματά της.
Σε περιοχές μακριά από τα κέντρα παραγωγής της γίνονταν συχνά απομιμήσεις της, καθώς η ποιότητα αυτών των δειγμάτων είναι αρκετά κατώτερη από τα δείγματα της Στερεάς Ελλάδας.
Αρκετά διαφοροποιημένη εμφανίζεται η μινυακή κεραμική που κατασκευαζόταν στην Πελοπόννησο.
Επίσης πρόδρομος της μινυακής είναι η αποκαλούμενη ψευδομινυακή κεραμική, η οποία είναι του νεολιθικού πολιτισμού Bubanj-Hum II, ο οποίος εντοπίζεται στο νότιο Μοράβα και το Κοσσυφοπέδιο .

το παραπάνω είναι από.....
http://www.fhw.gr/chronos/02/mainland/g ... ndex1.html
http://www.fhw.gr/chronos/02/mainland/g ... index.html
http://books.google.com/books?id=vXljf8 ... ry&f=false

Σε ότι αφορά την τη ΒΔ ανατολία, σαφώς η κύρια γραμμή ιστορίας αποδέχεται αρχαιολογικά εκτός από την εκ Βορρά μετακίνηση, και την εκ Ανατολής (σε τρείς φάσεις) , με κοινό χαρακτηριστικό την εν συνεχεία διείσδυση τους στον Ελλαδικό χώρο. Μία από αυτές τις αποδείξεις είναι και η κεραμική. Πλήρης ανάλυση(αλλά και φωτογραφίες) για την κερμαμική υπάρχει σε άρθρο της Sinclair Hood στο πολύ σπάνιο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «The End of Early Brong Age, εκδόσεων Brill , 1986, σελ 48-52».

[Από τα παραπάνω σαφώς και βγαίνει το συμπέρασμα άλλο η μινυακή κεραμική και άλλο η εκ Ανατολής.
SchutzTROIKAstaffel: Memorandum und Sparsamkeit Macht Frei
Άβαταρ μέλους
akritas
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14631
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2005, 11:39 pm
Τοποθεσια: Φαυλοκρατιστάν
Το μέλος akritas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό seleykos » Αύγουστος 25th, 2010, 1:02 pm

Anax έγραψε:

(
1) The Thessalian and Southern Macedonian culture of Proto-Sesklo, followed by Sesklo and Dimini, identifiable with the Greek group;Το οτι ο Αλινει προσπαθει να βολεψει τις ψυχες των παμπολων Σλαβων με τις θεωριες του ειναι αυταποδεικτο. Μια πο τις αποδειξεις ειναι η χρηση του ονοματος της Μακεδονιας ως διαχωριστικου μεταξυ Ελληνων κια αρχαιων Σλαβων :lol: . Μια μακεδονια που αν εξαιρεσουμε το ελληνικο της παρελθον ειναι γνωστη μονο ως συμβολικος τοπος του Ανατολικου Ζητηματος. Φαινεται οτι και στην προιστορια υπηρχαν συμβολικοι και μη προσδιορισμενοι χωροι της διπλωματιας.


Ti σχολιάζεις στο σημείο αυτό ακριβώς? αυτό που έχω υπογραμμισμένο παραπάνω? Μα σε οποιαδήποτε βιβλιογραφία και να ανατρέξεις γίνεται αυτός ο διαχωρισμός απο τη προιστορική μέχρι και την ρωμαική εποχή. Μιλάμε για πολιτισμικές ομάδες και όχι για έθνη. Πρέπει όποιος μελετάει το παρελθόν να μην λαμβάνει υπόψη τα υπάρχοντα σύνορα. Το είχα πει και στο παρελθόν, τα οποιαδήποτε πολιτικά ζητήματα δεν πρέπει να αναμειγνύονται με την αρχαιολογία.

σχολιαζω την χρηση γεωγραφικων ορων σε εποχες που οι οροι ειχαν αλλη σημασια. Π.χ. αν πεις τουρκια την Λυκια και προσπαθεις να αποδειξεις χρηση τουρκικης γλωσσας στην Λυκια το 2000 π.χ η χρηση του ορου Τουρκια ειναι παραπλανητικη.
Οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον άριστο, οι φεουδάρχες τον ιππότη, οι αστοί τον τζέντλμαν, οι μεταδικτατορικοί ρωμιοί έφτιαξαν τον αριστερούτσο.
Πουτάνα κουτάλα του δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
seleykos
Extreme poster
 
Δημοσ.: 33053
Εγγραφη: Δεκέμβριος 8th, 2006, 1:06 am
Τοποθεσια: Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν
Το μέλος seleykos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό seleykos » Αύγουστος 25th, 2010, 1:07 pm

Anax έγραψε:
akritas έγραψε:Δηλαδή Anax εσύ πιστεύεις ότι οι Σκύθες και οι αρχαίοι Θράκες είναι Σλάβοι ή είναι υπό Σλαβική πολιτισμική επιρροή όπως λέει ο Αλίνεη;


όχι, δεν χρειάζεται να δεχτούμε όλες τις εκδοχές μιας θεωρίας. Οι σκύθες είναι Δάκιοι, αρχαίοι Ρουμάνοι


Anax έγραψε:σορρυ οι Θράκες ήθελα να πω, όχι οι Σκύθες. βιάζομαι τα λέμε later

[/quote]
εδω επιβεβαιωνεις αυτο που λεω
το κανεις ο ιδιος
Οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον άριστο, οι φεουδάρχες τον ιππότη, οι αστοί τον τζέντλμαν, οι μεταδικτατορικοί ρωμιοί έφτιαξαν τον αριστερούτσο.
Πουτάνα κουτάλα του δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
seleykos
Extreme poster
 
Δημοσ.: 33053
Εγγραφη: Δεκέμβριος 8th, 2006, 1:06 am
Τοποθεσια: Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν
Το μέλος seleykos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό seleykos » Αύγουστος 25th, 2010, 1:21 pm

akritas έγραψε:ΟΙ Θράκες δηλαδή ήσαν οι Αρχαίοι Ρουμάνοι,
άρα οι Σκύθες ήσαν «αρχαίοι Σλάβοι»,
κάποια στιγμή μπορεί να μας πεις και αρχαίοι Βούλγαροι,
ή αρχαίοι Τούρκοι,
και δεν ξέρω τι άλλο,
ο καθένας όντως πιστεύει ότι θέλει,
αλλά ευτυχώς ακόμα δεν βαλκανιοποιηθήκανε ακόμα και τα Πανεπιστήμια που εκδίδουν αρχαία και προιστορική ιστορία,
διότι όντως θα είχαμε ξαναγράψιμο της ιστορίας.

:lol: :lol:

και οταν ηρθαν οι Τουρκοι στην Τουρκια βρηκαν Τουρκους που δεν το ξεραν ακομα οτι ηταν Τουρκοι ουτε οτι η περιοχη λεγοταν Τουρκια

επισης οταν πηγαν οι Αγγλοι στην Αυστραλια (που δεν λεγοταν ετσι) οι αυτοχθονες ενωθηκαν με τους Αγγλους οποτε σημερα ολοι οι Αγγλοι της Αυστραλιας ειναι αυτοχθωνες και δεν ειναι Αγγλοι αλλα Αυστραλοι με ιστορικο δικαιωμα 30.000 χρονων στην Αυστραλια. Φανταζομαι οτι θα διδασκουν στα σχολεια τους πως οι προγονοι τους ανακαλυψαν το μπουμεραγκ
Οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον άριστο, οι φεουδάρχες τον ιππότη, οι αστοί τον τζέντλμαν, οι μεταδικτατορικοί ρωμιοί έφτιαξαν τον αριστερούτσο.
Πουτάνα κουτάλα του δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
seleykos
Extreme poster
 
Δημοσ.: 33053
Εγγραφη: Δεκέμβριος 8th, 2006, 1:06 am
Τοποθεσια: Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν
Το μέλος seleykos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό seleykos » Αύγουστος 25th, 2010, 1:24 pm

Jimmy81 έγραψε:
Anax έγραψε:Φαίνεται ότι αυτός ο Kurgan λαός απο τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα απέκτησε ικανότητες που θα τις ζήλευαν και οι λαοί που έμειναν στις στέπες :D
Το ίδιο μπορεί να έλεγε και ένας εξωγήινος όταν θα τον ενημέρωναν ότι τα τζαμιά και τα περίπλοκα γεωμετρικά καλλιτεχνικά μοτίβα της αραβικής τέχνης προήλθαν από ανθρώπους που οι πρόγονοί τους ήταν νομάδες καμηλιέρηδες της Αραβικής ερήμου. 8)

και καλα θα εκανε

αφου τα Τζαμια ειναι κατασκευαστικη τεχνικη που δεν εχει καμια σχεση με τους Αραβες
οι Αραβες βρηκαν μονο βυζαντινες εκκλησιες οπου πηγαν και αυτη την αρχιτεκτονικη συνεχισαν
Οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον άριστο, οι φεουδάρχες τον ιππότη, οι αστοί τον τζέντλμαν, οι μεταδικτατορικοί ρωμιοί έφτιαξαν τον αριστερούτσο.
Πουτάνα κουτάλα του δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
seleykos
Extreme poster
 
Δημοσ.: 33053
Εγγραφη: Δεκέμβριος 8th, 2006, 1:06 am
Τοποθεσια: Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν
Το μέλος seleykos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό seleykos » Αύγουστος 25th, 2010, 1:37 pm

akritas έγραψε:Θράκες, Δακο-Μυσοί και Ιλλυριοί είναι οι αγαπημένοι αρχαίοι λαοί των Βουλγάρων, Ρουμάνων/Σέρβων και Αλβανών/Βοσνίων/Κροατών αντίστοιχα.

ναι αυτο δεν ειναι τυχαιο
1. δεν εχουν βρεθει γλωσσικα καταλοιπα ικανα να ταξινομησουν αυτες τις γλωσσες οποτε υπαρχει τεραστεια ευχερια και απλετο πεδιο για οποιαδηποτε θεωρια χωρις κανενα επιστημονικο φραγμο και κανενα οριο. (Και αυτα παρολο που η θρακικη ασπουμε ειναι προφανες οτι ειναι μαλλον ελληνικη η το πολυ να απεχουν μεταξυ τους οσο τα νεοελληνικα κοινα με τα Ποντιακα.)
2. Τα ονοματα και οι φυλες αυτες προσφερονται ως οροι διακρισης μεταξυ των Ελληνων και των αλλων αυτοχθωνων της βαλκανικης. Οροι δηλαδη που με αγωνια ψαχνουν οι νεοι λαοι των Βαλκανιων ωστε να διασπασουν την φυλετικη συνεχεια της βαλκανικης χερσονησου (με το μυαλο τους) και στο τελος να παρουν και αυτοι απο ενα αδεσποτο κομματι της αρχαιοτητας. Ομως η Βαλκανικη ηταν ομοιογενης πληθυσμιακα οταν ηρθαν αυτοι :lol:
3. οι λαοι αυτοι επιλεγησαν συμφωνα με των αριθμο τους μεσα απο δεκαδες λαους. Ετσι επειδη υπηρχαν τρεις λαοι που ψαχναν προγονους βρεθηκαν τρεις αρχαιες φυλες . Τωρα που γεννηθηκαν τα Σκοπια χρειαστηκε αλλη μια φυλη οποτε γιναν τεσσερις οι αρχαιες τις περιοχης που ζησαν μεχρι σημερα ενω οι αλλες πεθαναν. :smt003
Οι αρχαίοι Έλληνες φτιάξανε τον άριστο, οι φεουδάρχες τον ιππότη, οι αστοί τον τζέντλμαν, οι μεταδικτατορικοί ρωμιοί έφτιαξαν τον αριστερούτσο.
Πουτάνα κουτάλα του δημοσίου...
Άβαταρ μέλους
seleykos
Extreme poster
 
Δημοσ.: 33053
Εγγραφη: Δεκέμβριος 8th, 2006, 1:06 am
Τοποθεσια: Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν
Το μέλος seleykos, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό gouerino » Αύγουστος 25th, 2010, 1:52 pm

Στεφανος βυζαντιος

Θρακη-από Θρακός βασιλέως του πάλαι εν αυτοίς τελευτήσαντος ή από Θράκης νύμφης Τιτανίδος, από την οποίαν εκ του Κρόνου εγεννήθη ο Δόλογκος. Είνε δε η Θράκη χώρα, ή οποία Πέρκη ώνομάζετο και Άρία.

Ρε το δαυλοπληκτο το βυζαντιο ,1500 χρονια πριν εκδοθει ο δαυλος :smt003 Ακου αρια η θρακη....σιγα σιγα θα μας πουν οτι οι αριοι ξεκινησαν απο εκει.....στη πυρα το λεξικο γρηγορα.....
Κώδικας: Επιλογή όλων
leporello εγραψε
 Ακόμη και την αναφορά στον κατάλογο των πλοίων τής Ιλιάδας που λέει ότι δήθεν έστειλαν 80 πλοία, οι ίδιοι την πλαστογράφησαν.
gouerino
Maniac poster
 
Δημοσ.: 17847
Εγγραφη: Ιούνιος 4th, 2010, 10:33 pm
Το μέλος gouerino, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό pan » Αύγουστος 25th, 2010, 3:59 pm

Γκουερίνο κάνεις πολύ καλή δουλειά. Μπράβο.

Θυμάμαι που είχα διαβάσει σε μια τραγωδία για την Τροία, που ενώ οι Έλληνες έκαναν κριτική στον Βασιλιά της Θράκης γιατί συμμετείχαν με τους Τρώες ο βασιλιάς της Τροίας λέει "εμείς είμαστε Θράκες κι όχι Έλληνες" γεγονός που καταδικνύει την καταγωγή των Θράκων
Πιο χαρακτηριστικό στοιχείο βέβαια είναι πως οι Έλληνες θεωρούσαν τους Θράκες βάρβαρους γιατί δεν μιλούσαν ελληνικά
pan
Extreme poster
 
Δημοσ.: 25215
Εγγραφη: Ιούνιος 29th, 2004, 12:11 am
Το μέλος pan, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό akritas » Αύγουστος 25th, 2010, 4:01 pm

seleykos έγραψε:
akritas έγραψε:Θράκες, Δακο-Μυσοί και Ιλλυριοί είναι οι αγαπημένοι αρχαίοι λαοί των Βουλγάρων, Ρουμάνων/Σέρβων και Αλβανών/Βοσνίων/Κροατών αντίστοιχα.

ναι αυτο δεν ειναι τυχαιο
1. δεν εχουν βρεθει γλωσσικα καταλοιπα ικανα να ταξινομησουν αυτες τις γλωσσες οποτε υπαρχει τεραστεια ευχερια και απλετο πεδιο για οποιαδηποτε θεωρια χωρις κανενα επιστημονικο φραγμο και κανενα οριο. (Και αυτα παρολο που η θρακικη ασπουμε ειναι προφανες οτι ειναι μαλλον ελληνικη η το πολυ να απεχουν μεταξυ τους οσο τα νεοελληνικα κοινα με τα Ποντιακα.)
2. Τα ονοματα και οι φυλες αυτες προσφερονται ως οροι διακρισης μεταξυ των Ελληνων και των αλλων αυτοχθωνων της βαλκανικης. Οροι δηλαδη που με αγωνια ψαχνουν οι νεοι λαοι των Βαλκανιων ωστε να διασπασουν την φυλετικη συνεχεια της βαλκανικης χερσονησου (με το μυαλο τους) και στο τελος να παρουν και αυτοι απο ενα αδεσποτο κομματι της αρχαιοτητας. Ομως η Βαλκανικη ηταν ομοιογενης πληθυσμιακα οταν ηρθαν αυτοι :lol:
3. οι λαοι αυτοι επιλεγησαν συμφωνα με των αριθμο τους μεσα απο δεκαδες λαους. Ετσι επειδη υπηρχαν τρεις λαοι που ψαχναν προγονους βρεθηκαν τρεις αρχαιες φυλες . Τωρα που γεννηθηκαν τα Σκοπια χρειαστηκε αλλη μια φυλη οποτε γιναν τεσσερις οι αρχαιες τις περιοχης που ζησαν μεχρι σημερα ενω οι αλλες πεθαναν. :smt003

Μην ξεχνάς ότι οι Τούρκοι ήδη σφετερίζονται την Ελληνική ιστορία στην Ιωνία και Αιολία,
όπου εκεί ο Ηρόδοτος παρουσιάζεται ως Ανατολίτης και όχι ως Έλληνας,
όπως και επίσης πριν από τον Μακεδονικό αγώνα ήταν γνωστό ο αγώνας των Βουλγάρων να παρουσιάσουν τους Μακεδόνες ως δικούς τους.

Δυστυχώς σήμερα έχουμε μοΔέρνα αναθεωρητική ιστορία,
όπου μέσα βάζουμε DNA, παραγλωσσολογία κλπ και παρουσιάζουμε αυτούς τους αρχαίους λαούς όπως γουστάρουμε.
SchutzTROIKAstaffel: Memorandum und Sparsamkeit Macht Frei
Άβαταρ μέλους
akritas
Maniac poster
 
Δημοσ.: 14631
Εγγραφη: Σεπτέμβριος 13th, 2005, 11:39 pm
Τοποθεσια: Φαυλοκρατιστάν
Το μέλος akritas, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ - ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Δημοσίευσηαπό Anax » Αύγουστος 25th, 2010, 9:11 pm

akritas έγραψε:
Anax έγραψε:Μπράβο έχεις δίκιο

Η παραπάνω ανάλυσή σου είναι πλήρως κατατοπιστική και άρτια από πλευράς στοιχείων και πηγών.
«Γκρεμίζει» την θέση Roger D. Woodward. :smt003Όχι δεν το είπα ειρωνικά. Τα στοιχεία σου είναι αποδεκτά. Απλά τύχαινε να ξέρω ότι η Θρακική ομιλούνταν και σε περιοχές της Ρουμανίας και λανθασμένα υπέθεσα ότι ταυτίζεται με τη Δακία.
Άβαταρ μέλους
Anax
Fast poster
 
Δημοσ.: 1712
Εγγραφη: Αύγουστος 11th, 2010, 3:50 pm
Το μέλος Anax, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη

Επιστροφή στην Ιστορία

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες