Αντλίες θερμοτητας

Χλωρίδα, πανίδα και άνθρωπος.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

 

Αντλίες θερμοτητας

Δημοσίευσηαπό Freedoοm » Νοέμβριος 6th, 2011, 1:11 pm

Όπως οι περισσότεροι πλέον ψάχνουν για εναλλακτικό τροπο θέρμανσης για οικονομία έτσι είδα κάποια στιγμή για τις αντλίες θερμότητας.

Γνωρίζει κανένας τι ακριβώς είναι πως λειτουργεί?

Το κόστος εγκατάσταση για διαμέρισμα 80 τμ ?

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χωρών?

ΥΓ σορρυ για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θα βοήθησουμε αρκετό κόσμο παρουσιάζοντας μειονεκτηματα και πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου.
Freedoοm
New poster
 
Δημοσ.: 1
Εγγραφη: Οκτώβριος 19th, 2011, 2:41 pm
Το μέλος Freedoοm, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

Re: Αντλίες θερμοτητας

Δημοσίευσηαπό mikel_ad » Νοέμβριος 19th, 2011, 6:31 pm

Αντλία θερμότητας ονομάζουμε την κλιματιστική συσκευή που μπορεί να λειτουργεί με αντιστροφή του ψυκτικού κύκλου.
Έτσι, η συσκευή απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον, την ενισχύει με το θερμικό έργο του συμπιεστή και την αποθηκεύει στο καλά μονωμένο δοχείο υπό μορφή ζεστού νερού. Από εκεί γίνεται η διανομή του στις υδραυλικές καταναλώσεις μπάνιο, κουζίνα, κ.τ.λ. Η θερμοκρασία που επιλέγουμε, μπορεί να φθάσει τους 70C ακόμα και το χειμώνα. Έτσι παρέχεται ικανοποιητική προστασία έναντι του βακτηριδίου της λεγεωνέλλας. Οι συσκευές αυτές είναι οικονομικές, αφόυ αποδίδουν πολλαπλάσια ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν και οικολογικές αφού δεν παράγουν, αλλά ουσιαστικά δανείζονται την θερμότητα από το περιβάλλον.
Η συσκευή καταναλώνει 5 εώς 15 φορές λιγότερο ρεύμα από τις ηλεκτρικές αντιστάσεις και μειώνει απο 3 εώς 8 φορές τη δαπάνη από συμβατικά καύσιμα.(πετρέλαιο, υγραέριο, κ.λ.π.)
Εικόνα
Πως λειτουργεί ?Η αντλία θερμότητας τον χειμώνα απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον, την ενισχύει προσθέτοντας το θερμικό έργο του συμπιεστή και την αποδίδει για θέρμανση στον εσωτερικό χώρο . Έτσι εξοικονομεί ενεργεια και είναι και οικολογική, επειδή καταναλώνει λίγο ηλεκτρικο ρεύμα, στον ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή και ουσιαστικά δεν παράγη αλλά μεταφέρει την θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος στον χώρο μας. Την θερμότητα στο περιβάλλον μας την εχει δώσει ο ήλιος οπότε είναι ανανεώσιμη ενέργεια και συνεπώς καθε τεχνολογική εκμετάλλευση της είναι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου).

Εικόνα

Τι Βαθμό απόδοσης έχει ?

Όλα τα μηχανήματα κλιματισμού , αξιολογούνται από ειδικά πιστοποιημένα εργαστήρια και ανάλογα με τον βαθμό απόδοσης τους σε καθορισμένες θερμοκρασίες στην θέρμανση (COP), παίρνουν ενεργειακή ετικέτα. Έτσι ενεργειακή κλάση Α, παίρνουν αυτές με COP μεγαλύτερο απο 3,5 . Δηλαδή αυτές που απο 1KW ηλεκτρικής κατανάλωσης αποδίδουν 3,5 KW τουλάχιστον θέρμανσης , σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 7C, αναχώρησης 45C και επιστροφής 40C. O COP στις αντλίες θερμότητας ADGREEN αέρα νερού είναι 5 στους 7C θερμοκρασία περιβάλλοντος και με μια μικρή μείωση στους 1C, και μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά εώς τους -15C, με το COP να αγγίζει τα 4,2.
Εάν δεν το έχεις εσύ, το έχει κάποιος άλλος
Τι καυστήρα πελλετ χρειάζεται για μετατροπή για μετατροπή σε λέβητες πετρελαίου ?
Καυστήρες πελλετ ADGREEN B-ECO για μετατροπή σε λέβητες πετρελαίου
Άβαταρ μέλους
mikel_ad
Casual Poster
 
Δημοσ.: 836
Εγγραφη: Ιανουάριος 28th, 2011, 12:20 pm
Τοποθεσια: Εδεσσα - θεσσαλονικη - Κατερινη
Το μέλος mikel_ad, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr


Επιστροφή στην Οικολογία, Φύση

Μετάβαση στην αρχή της σελίδας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες